Коментари - АПИ пропуснала отсечка към Рилския манастир по АМ ”Струма” | Днес.dir.bg

АПИ пропуснала отсечка към Рилския манастир по АМ ”Струма”

Отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград няма да има пряк излаз към Рилския манастир, съобщиха експерти.

Обратно в новината

Коментари - АПИ пропуснала отсечка към Рилския манастир по АМ ”Струма” | Днес.dir.bg

Коментари

Манастир без магистрала не е манастир. Точка!

Щях да бъда щастлив, ако това беше първият признак на нисък интелект и закономерно пороизхождащия от него нисък професионализъм от страна на държавната администрация. Но в случая е просто поредният от милиони.

И къде е проблема? Да не забравяме, че това все пак е манастир. Прочетете житието на св Йоан Рилски. Живял е изолирано, а който е искал да отиде при него е отивал.

Пак не са виновни те! Проекта бил изготвен преди години! Ами проверете го първо, нали твърдите, че всички преди Вас нищо не разбират!

Ами като и ние нищо не разбираме?

Това направо е невероятно.Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.Но държавата затруднява достъпа до него.Предполагам , че проектантите са еманация на нивото на държавата така , че няма предпоставка за тревога.Например след някоя друга година под "натиска на българската културна общественост" и разни НПО или други организации ще се направи допълнение и изменение на проекта ,ще се отделят няколко милиона , а може и десетки /виж "Белокопитово/ и ще започне поредното дострояване на чисто новата магистрала.Разбира се с нови цени и нови изпълнители и "спете спокойно"

Културен паметник?

Тема за размисъл Рилски манастир от Уикипедия, свободната енциклопедия Емблема за пояснителна страница Тази статия е за манастира в България. За парка вижте Рилски манастир (природен парк). Рилски манастир Свети Иван Рилски Rila klooster.jpeg Общ изглед Bulgaria Kyustendil Province relief location map.jpg 42.1333 с. ш. 23.3403 и. д. Координати: 42.133333 с. ш. 23.340278 и. д. Вид Православен манастир Местоположение Flag of Bulgaria.svg община Рила, България Архитект Алекси Рилец Миленко Велев Изграждане 1335-1833 Съвременен статут Ставропигиален манастир, Паметник на културата Съвременно състояние действащ, мъжки Рилски манастир Свети Иван Рилски в Общомедия Рилският манастир е ставропигиален манастир, намиращ се в Югозападна България, област Кюстендил, община Рила. Основан е през Х век от св. Иван Рилски, в горното течение на Рилска река. Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Явно глупостта е безкрайна! Я отидете на Атон да ви видя аз! Че колкото по-глупав - толкова и по-креслив.

Струва ми се, че тази магистрала е прокълната!

Абсолютно! И асфалта и е черен. Нечиста е тази работа.

"АПИ съвсем ПРАВИЛНО е пропуснала тази отбивка" е точното заглавие. Както споменах по-долу, ако Иван Рилски е искал посещаемост, е щял да направи манастира на пъпа на София. Човекът е искал усамотение, Христос е изгонил търговците от храма, вие искате да правите панаир там и хеликоптерно летище. Абе, журналята, не учите ли история, литература, култура, едно-друго?

В " далаверата" ли си, та оправдаваш некадърността и недалновидността на "АПИ"?! Или си застинал във вековете! Защо смяташ, че на "пъпа на София" няма храмове за посещение и не са туристическа атракция?! А Рила и Рилският манастир не само са туристическа атракция. Те предоставят на всеки посетител възможността както да се запознае отблизо с важни исторически артефакти, така и възможността да се наслади на чист планински въздух, да отмори и да отнесе със себе си късче спомени за прекрасните красоти и прелести от това райско кътче на България...

Айде, стига простотии. Манастирите не се правят на Цариградско шосе, там се правят други неща - църкви и катедрали. Абе образовайте се малко, само далавери са ви в главите, може ли такъв ограничен народ да съществува.... Вие сте бетер африканците по тъпота.

И какво от това?Ако някой наистина иска да посети манастира ще го направи!Просто трябва да се оповести с подходящия билборд!

а чрез крайпътни рекламни билбордове да се приканят,насочват преминаващите гости, туристи и пр. да отидат и да видят Рилския манастир, който е в листата на Световното културно наследство на ЮНЕСКО!

Koй открадна пресечката а, ку.виии, най-важното сте пропуснали.

НАЙ-ПОСЕЩАВАНОТО МЯСТО ОТ ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ВРЪЗКА С МАГИСТРАЛАТА!!!! Е, ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ: ИМА ЛИ ПО-ОТЯВЛЕНИ ТЪПАЦИ ОТ ГЕРБЕРАСТИТЕ?????????????????????

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЯМА. СКОРО ПЪТУВАХ ПО тРАКИЯ. оТ пЛОВДИВ ПО НОВАТА ЧАСТ НА МАГИСТРАЛАТА НЯМА НИТО ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ И ОТКЛОНЕНИЯ САМО ДО ЧИРПАН НОВА ЗАГОРА И СТАРА ЗАГОРА. ОСТАНОЛИТЕ РЯПА ДА ЯДАТ ЗА ДА СЕ КАЧЧАТ НА МАГИСТРАЛАТА ТРЯБВА ДА МИНАТ ЕДНО 30-40 КМ КОЕТО ОБЕЗМИСЛЯ ПОЛЗВАНЕТО И. ЗА ТЯХ Е ВАЖНО ДА ЗАВЪРШАТ МАГИСТРАЛАТА И "НАШИТЕ" ХОРА ДА ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ-ЗА ДРУГОТО НЕ СЕ МИСЛИ

Магистралата е супер, редовно пътувам по нея. Има и бензиностанции вече. Който не му харесва - да си кара каруцата на дядо си покрай ямболските села. ха-ха. нещастници. Пак ще гласувам за ГЕРБ. Айде, пукнете от яд сега.

Отбивки има. Не смятам, че някакви 5км. са проблем. Да не искате магистрала до самия манастир?

нищо не става от Депутатите и Полицайте , Изнудвачи и Крадци !

БЕЗРОДНИЦИ !

Кой открадна отсечката ? Кой ? Кой ? Кой ?

Аз откраднах отсечката. В гаража имам още 4 отсечки. Утре пак ще крада отсечка. За теб няма да има.

и къде са паричките от пропусната отсечка?

Институцията на Лили Павлова си е свършила работата както обикновено!

Институцията на Лили Павлова, докара фалит на поне 50 фирми на дърти комуняги, поне 30 от тях умряха от глад. Така е то.

Момичето не е постъпило така с Другарите на баба си!!!

Явно да останат две фирми в целия бранш е нещо много хубаво?

Селянин се разболял и нямало кой да му изоре нивата. Решил да прати кучето да свърши тази работа. Отишло кучето на нивата и вечерта стопанинът го питал: Изора ли нивата?, а то казало: Не, изядох хляба, който ми даде и се върнах. И от там е тръгнала приказката: Свърши я като кучето на нивата!

... приказката продължава така: И понеже селянинът бил дърт комуняга умрял, кучето също. Така е то.

Защо коментирате глупости? Разбира се, че е пропуск. Това е най-големият ни манастир и един от само деветте обекта на ЮНЕСКО у нас. Разбира се, че трябва да е лесно достъпен и да има табели още от границата.

goose

И за да е лесно достъпен трябва да се направят 2 детелини на 2.5 км. разстояние една от друга, всяка струваща под над 1.5 милиона? Хайде да почнете да мислите не с това, дето седите на него, а с главата, къде има повече трафик - към градовете или към манастира? И колко точно е големия проблем за 5-те километра, дето тези, пътували 200, трябва да минат в повече?

За пореден път се убеждавам във ВСЕОБЩАТА ТЪПОТА на всяко ниво. Някакви "експерти" съобщили, че няма излаз от АМ Струма към Рилски манастир... Къде бяха тези "експерти" до сега. Всеки проект минава за одобрение през разни инстанции и има задължително надзор по проектирането, а в последствие и надзор по време на строителството. За тези две дейности се дават огромни пари. Това значи, че изпълняващите тези дейности носят голямата отговорност всичко в един проект да е предвидено и после да е изпълнено така, че да няма пропуски. И понеже никой не плаща за грешките си, се случват непрекъснато какви ли не новини за новопостроените пътища и автомагистрали: липса на отклонения, липса на отводняване, лошо изпълнени настилки и какво ли не още. Кой контролира и кой плаща всичко това?

Не виждам къде е проблемът. Тези журналисти могат да направят и от мухата слон. Който иска да отиде, ще мине 5 км повече и толкова. По тъпа сензация не успяхте ли да сътворите?

Тези 'журналисти' са платените тролове-мурзилки на Капутин, Болен и сие. Оплюват всичко което се гради. Обаче ще замлъкват все повече и повече... Като гледам курса на рублата скоро Россия ще остане зад нас по средна заплата! Баси кефа! :-)

няма никакъв проблем или по-точно нищо ново-хубава работа,ама българска

Нищо българско няма. Ако Иван Рилски е искал посещаемост е щял да направи манастира на пъпа на София. Човека е искал усамотение, Христос е изгонил търговците от храма, вие искате да правите мол там.

Тъй като на "Рилския манастир" паркингът не може да побере повече от десетина коли и автобуси, липсата на директна отбивка от магистралата към него е много добро решение за предпазване от случайни и скучаещи любопитковци от типа на "КВО ЩЕ КАЖЕШ МУЦИ ДА ПРЕСКОЧИМ ДО МАНАСТИРА"

Какъв е проблема да се карат 5-10км по стария път? на магистрала не може пътен възел на всяка керемидка отстрани....

Погледнете струма.ком и всичко ще ви се изясни!

айде пак хахаха журналистически безсмислици... При разклона з аКочериново има тунел. Тунелната част възпрепятства правенето на възел на това място а изместването му би довело до нарушаване на нормите за гъстота на пътните връзки... С това решение са спестени доста пари а "неудобството" е единствено в главите на политически мотивираните драскачи...

66 млн. лв. за изграждане на петкилометровия участък между Белокопитово и Каспичан от АМ "Хемус", ама викаш важното е да се пести... Като не може в тунела, може след Мурсалево ако знаеш въобще за какво става въпрос. Ходи удари още един език на вожда, сакън да се каже, че нещо е не как трябва по негово време...

Това заглавие нещо куца :) Какво значи "отсечка"?

Права линия свързваща две точки

Едно ново Белокопитово ще е по мярка. Пък може и по-добре да се получи?! Нещастници!!!

Кретени. За пореден път. Колко човека, колко пъти са гледали този проект???

Много важно, че няма отбивка за Рилският манастир.Който иска ще си отиде по вече съществуващ път. Тази магистрала не се прави заради Рилския манастир, нали?

Не прави се за да се откраднат едни пари и е видно,че се справят добре с краденето.

ало знаещия довчера не ядехте асфалт сега път ви се прииска ,а до твоя коптор където списваш не искаш ли магистрала??

"Изпускат" се умишлено, за да може след това да получат комисионна от изпълнителя давайки милиони обществени пари, които съответно не влизат при търга за обществената поръчка. Това са си чиста проба престъпници, грабещи обществени средства със свързани фирми!

Едно от големите строителни недоразумения е кръговото кръстовище при Драгичево Перник/София.. Вместо да се построи рампа с 8 независими изхода /от всяка посока във всяка посока без пресичане на ленти-/ налице е съоръжение с пресичащи се вътре в него ленти.тоест Руска рулетка и постоянна опасност за сблъсък при смяна на лентите или при внезапно спиране в началото на кръговото. Подобни съоръжения са забранени в Една страна поради описаните опасности.И за какво са тез университети в БГ като питомците вършат само простотии като завършат. Ако някой иска да победи Амер ,да покани всички американци да шофират по кръговото на 4/ти км в София и др крзгови и щи ги редуцира беъвъвратно.

Кръговото там беше построено по този начин за да се усвоят едни пари! Още по-глупав проект е този за кръстовището на "две нива" между бул. България и бул. И. Гешов в София. Което уж ще е на две нива, но светофарите си остават, а на второто ниво се качват колите само за ляв завой ...

Тъкмо повод да се ремонтират тези 5 км. ,някои хора толкова се лигавят и са забравили откъде идват ,че искат с колите директно да влязат в спалнята ,....пази боже сляпо да прогледа !

Много ми е любопитно сите пишман архитекти белокопитовци дето реват за отбивки, барем един направи ли си труда да погледне сателитната снимка и да види, че на отбивката за Рилския манастир НЯМА КАК да има възел с магистралата, защото там тя минава на мост над влака и би трябвало да се строи на ТРИ нива, но без да се пипа ЖПто, защото няма алтернативно трасе.... а това няма как да стане. Разбирачи еййй.

Толкова ли не може отбивката да е на няколкостотин метра от там? Не е нужно непременно всичко да е ти точно до задника. Сега ще има 5 км. пътуване извън магистралата.

Не знаеш ли, че отбивката за Бараково е на 2 км.

Журналята търсят под вола теле. И от север и от юг пътя се удължава с 0.00 км. Тъпо е да пишеш за нещо, дето изобщо не ти е ясно.

Не може да са токва прости строителните проектанти и инженери, че да изпускат рампи и птклонения. Някой им е заяовядал да го првят за да спести пари и след това да заминат за ниво по- високо от Правителството. Това ниво назначва Правителство и това ниво казва къде ще отидат отпуснатите вече пари. Бате Б. прави каквото му кажат и а мръдна,-финито.

По-скоро идеята е сега да се юрнат да има доработка, която ще излезе да кажем едни 50 милиона, които ще бъдат усвоени - в джобовете на определени хора.

Абе к'ви глупости пишете? Аз съм обещал да правя магистрали, а не отбивки и отсечки.

Значи цели 5 км отбивка за Рилския манастир? Боже какъв ужас! Доскоро всички бяха против магистралите на Бойко, сега всички плачат, че нямало магистрала до Рилския манастир Не мога да ви разбера

Бегеец ли си или идиот. Първо магистралите не са на Бойко и той не ги прави. Второ, никой не е бил против магистралите, против е срещу примитивната простащина на Бойко Борисов. И трето, когато се прави нещо, да се прави както трябва, не само за показност и уреждане на "наши" фирми.

Sm3hurk0

Ква магистрала сънуваш ? Никога няма да има магистрала... само тролиш... отвори си карта и разгледай подробно и пак заповядай !

Толкова ли е трудно да се разбере, че "магистралите" са единствения начин, който Боко може да измисли за да влезе в строителната мафия, чрез която Легално да може да краде Големи пари и от ЕС, щото за него не остана Нищо за Приватизиране от Тошова България. Всичко бе разграбено преди него от Костовци, царедворците и Станишево-Доганвия башибозук! А Боко, горкио, с какво ще захлеби, ако не с европейските инфраструктурни милиарди. Защо мислите е такъв Послушно и винаги наведен пред "Големите Началници " !?

Проектното задание, както и геоложките и геодезически проучвания се извършват от инвеститора. В случая, това е държавата чрез Агенция пътна итфраструктура. Докато беше Главно управление на пътищата всичко беше на равнище. Но демократично, по европейски стана агенция. А в нея много агенти-мутри.

Ivan

Управлява ни Тиква - комунист, която открадна 16 милиарда!

Sm3hurk0

Усвояват ги на траншове, че не могат на 1 път. :)))))

По точно изтегли,и не 16млрд. а 24млрд.А колко е откраднал само той си знае защото не са само пари от кредити,а от бюджета на държавата,на общините,пари по европейски проекти от приватизация и още и още много други!

Направо го закръгли на 100 млрд.

само Следствие и Прокуратура могат да установят колко точно, но не искат...или твърдят, че "всичко е ОК".

С лош генетичен материал какво да очакваш???? Чипа на Бьлгарина трябва жа бьде сменен, но това изисква време, много време!!!!

И на Тракия няма отбивка за крепостта Траянови врата и трябва да се кара 5 км, за да стигнеш до нея. Ама как ли биха я направили, като е точно над тунела...

за каква крепост пишеш, като това е проход. През него е минавал един от пътищата за Константинопол-Боспор. София е била столица на провинция Дакия.

С най- проста отбивка в посоката Сф-Пд откъдето е най-големия туристопоток, а в обратната посока ще ползват детелината за Мухово - Костенец. Анадъм? Само че трябва да има Пари и желание. Иначе такива "пропуски" и първокурсниците във ВИАС не правят! Ясно е, че е нарочно,за да се спестят и съответно откраднат ПАРИТЕ. ВоалА!

Има само едно обяснение, сички отсечки са отишли за Белокопитово и за това нема Рилския манастир.

Към манастир трябва да се стига само по кози пътеки. Още малко и летище ще искате. Щом е манастир - по пътека и магаре или катър. Паркинг - поне на 10 км.

Sm3hurk0

Когато не имало коли и превозното средство е било магаре, кон и производните - ОК - пътеки... Днес масовия транспорт е автомобила и ще трябва да се правят прилични пътища ! Ако утре масово се ползват фърчиплани - тогава ще е необходимо и летище. Ако ти живееш в гората и не си в крак с технологиите си е твой пробем ! Останалите, може да не искат да живеят в миналите векове, като теб.

Очаквам в последния момент да изградят фабрики и заводи да има къде хората да работят и да си изкарват хляба .

Няма бюджет!

за крадене, пардон... за усвояване?

Какви са тези малоумни проектанти или възложители, които правят такива съществени пропуски? За малко да изпуснат отклонение за Петрич, отклонението намагистрала Марица за Бургас към магистрала Тракия въобще го няма.......

Напротив не са малоумни,а са много умни един майстор или проектант ако не отгледа децата си с един проект какъв проектант е.Въпросът е че шефове на агенции и министри са малоумни и им позволяват да правят преразходи.

Ние сме малоумни, защото им позволяваме да ни ограбват така.

А каква е логиката да има пряка връзка между Марица и Тракия в посока Свиленград -Бургас?Най прекия път е Дим.гр-Ст.Загора -Бургас/АМ Тракия/

Да вдигнат нов сингапурски възел за Рилския манастир! Като оня в Белокопитово. И на двата ще турим паметна плоча- Хвала на Асфалт-паша и Срутището!

Гарантирано от Калинките! Да живее ОПГ-то! Лили срутището да подава оставка! Зла прокоба е тая персона!

ГЛУПАЦИ!!!

Би било наистина хубаво да има пряк излаз към Рилския, но какво са 5 км, за да става това на въпрос? Пак от мухата слон се прави...

Всъщност от слона се прави бълха за да ни окрадат по яко.Мислиш,ли че ще го оставят така значи си наивник,сега следва нова процедура,нов проект,нов търг и ето ти вместо 1,5млн. както е било в първия случай 66млн. както беше с Белокопитово.Аз съм от Варна и не бях чувал за Белокопитово докато асфалт паша не реши да загроби над 66млн. там.Никога няма да стъпя в Белокопитово както и 99% от българите така,че тези пари са отишли на вятъра.

Ами горките белокопитчани!

Ау, то целия наличен състав на АПИ е впрегнат да пише, колко е лошо да има път към Манастира! Правилно! За напускащите БълХария, е важно по-бързо да се изнесат от тук и никой не се интересува от "някакъв" си манастир...

Коментари - АПИ пропуснала отсечка към Рилския манастир по АМ ”Струма” | Днес.dir.bg

АПИ пропуснала отсечка към Рилския манастир по АМ ”Струма”

Отсечката от магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград няма да има пряк излаз към Рилския манастир, съобщиха експерти.

Обратно в новината

Коментари - АПИ пропуснала отсечка към Рилския манастир по АМ ”Струма” | Днес.dir.bg

Коментари

Манастир без магистрала не е манастир. Точка!

Щях да бъда щастлив, ако това беше първият признак на нисък интелект и закономерно пороизхождащия от него нисък професионализъм от страна на държавната администрация. Но в случая е просто поредният от милиони.

И къде е проблема? Да не забравяме, че това все пак е манастир. Прочетете житието на св Йоан Рилски. Живял е изолирано, а който е искал да отиде при него е отивал.

Пак не са виновни те! Проекта бил изготвен преди години! Ами проверете го първо, нали твърдите, че всички преди Вас нищо не разбират!

Ами като и ние нищо не разбираме?

Това направо е невероятно.Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.Но държавата затруднява достъпа до него.Предполагам , че проектантите са еманация на нивото на държавата така , че няма предпоставка за тревога.Например след някоя друга година под "натиска на българската културна общественост" и разни НПО или други организации ще се направи допълнение и изменение на проекта ,ще се отделят няколко милиона , а може и десетки /виж "Белокопитово/ и ще започне поредното дострояване на чисто новата магистрала.Разбира се с нови цени и нови изпълнители и "спете спокойно"

Културен паметник?

Тема за размисъл Рилски манастир от Уикипедия, свободната енциклопедия Емблема за пояснителна страница Тази статия е за манастира в България. За парка вижте Рилски манастир (природен парк). Рилски манастир Свети Иван Рилски Rila klooster.jpeg Общ изглед Bulgaria Kyustendil Province relief location map.jpg 42.1333 с. ш. 23.3403 и. д. Координати: 42.133333 с. ш. 23.340278 и. д. Вид Православен манастир Местоположение Flag of Bulgaria.svg община Рила, България Архитект Алекси Рилец Миленко Велев Изграждане 1335-1833 Съвременен статут Ставропигиален манастир, Паметник на културата Съвременно състояние действащ, мъжки Рилски манастир Свети Иван Рилски в Общомедия Рилският манастир е ставропигиален манастир, намиращ се в Югозападна България, област Кюстендил, община Рила. Основан е през Х век от св. Иван Рилски, в горното течение на Рилска река. Рилският манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Явно глупостта е безкрайна! Я отидете на Атон да ви видя аз! Че колкото по-глупав - толкова и по-креслив.

Струва ми се, че тази магистрала е прокълната!

Абсолютно! И асфалта и е черен. Нечиста е тази работа.

"АПИ съвсем ПРАВИЛНО е пропуснала тази отбивка" е точното заглавие. Както споменах по-долу, ако Иван Рилски е искал посещаемост, е щял да направи манастира на пъпа на София. Човекът е искал усамотение, Христос е изгонил търговците от храма, вие искате да правите панаир там и хеликоптерно летище. Абе, журналята, не учите ли история, литература, култура, едно-друго?

В " далаверата" ли си, та оправдаваш некадърността и недалновидността на "АПИ"?! Или си застинал във вековете! Защо смяташ, че на "пъпа на София" няма храмове за посещение и не са туристическа атракция?! А Рила и Рилският манастир не само са туристическа атракция. Те предоставят на всеки посетител възможността както да се запознае отблизо с важни исторически артефакти, така и възможността да се наслади на чист планински въздух, да отмори и да отнесе със себе си късче спомени за прекрасните красоти и прелести от това райско кътче на България...

Айде, стига простотии. Манастирите не се правят на Цариградско шосе, там се правят други неща - църкви и катедрали. Абе образовайте се малко, само далавери са ви в главите, може ли такъв ограничен народ да съществува.... Вие сте бетер африканците по тъпота.

И какво от това?Ако някой наистина иска да посети манастира ще го направи!Просто трябва да се оповести с подходящия билборд!

а чрез крайпътни рекламни билбордове да се приканят,насочват преминаващите гости, туристи и пр. да отидат и да видят Рилския манастир, който е в листата на Световното културно наследство на ЮНЕСКО!

Koй открадна пресечката а, ку.виии, най-важното сте пропуснали.

НАЙ-ПОСЕЩАВАНОТО МЯСТО ОТ ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА ВРЪЗКА С МАГИСТРАЛАТА!!!! Е, ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ: ИМА ЛИ ПО-ОТЯВЛЕНИ ТЪПАЦИ ОТ ГЕРБЕРАСТИТЕ?????????????????????

ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЯМА. СКОРО ПЪТУВАХ ПО тРАКИЯ. оТ пЛОВДИВ ПО НОВАТА ЧАСТ НА МАГИСТРАЛАТА НЯМА НИТО ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ И ОТКЛОНЕНИЯ САМО ДО ЧИРПАН НОВА ЗАГОРА И СТАРА ЗАГОРА. ОСТАНОЛИТЕ РЯПА ДА ЯДАТ ЗА ДА СЕ КАЧЧАТ НА МАГИСТРАЛАТА ТРЯБВА ДА МИНАТ ЕДНО 30-40 КМ КОЕТО ОБЕЗМИСЛЯ ПОЛЗВАНЕТО И. ЗА ТЯХ Е ВАЖНО ДА ЗАВЪРШАТ МАГИСТРАЛАТА И "НАШИТЕ" ХОРА ДА ВЗЕМАТ ЕДНИ ПАРИ-ЗА ДРУГОТО НЕ СЕ МИСЛИ

Магистралата е супер, редовно пътувам по нея. Има и бензиностанции вече. Който не му харесва - да си кара каруцата на дядо си покрай ямболските села. ха-ха. нещастници. Пак ще гласувам за ГЕРБ. Айде, пукнете от яд сега.

Отбивки има. Не смятам, че някакви 5км. са проблем. Да не искате магистрала до самия манастир?

нищо не става от Депутатите и Полицайте , Изнудвачи и Крадци !

БЕЗРОДНИЦИ !

Кой открадна отсечката ? Кой ? Кой ? Кой ?

Аз откраднах отсечката. В гаража имам още 4 отсечки. Утре пак ще крада отсечка. За теб няма да има.

и къде са паричките от пропусната отсечка?

Институцията на Лили Павлова си е свършила работата както обикновено!

Институцията на Лили Павлова, докара фалит на поне 50 фирми на дърти комуняги, поне 30 от тях умряха от глад. Така е то.

Момичето не е постъпило така с Другарите на баба си!!!

Явно да останат две фирми в целия бранш е нещо много хубаво?

Селянин се разболял и нямало кой да му изоре нивата. Решил да прати кучето да свърши тази работа. Отишло кучето на нивата и вечерта стопанинът го питал: Изора ли нивата?, а то казало: Не, изядох хляба, който ми даде и се върнах. И от там е тръгнала приказката: Свърши я като кучето на нивата!

... приказката продължава така: И понеже селянинът бил дърт комуняга умрял, кучето също. Така е то.

Защо коментирате глупости? Разбира се, че е пропуск. Това е най-големият ни манастир и един от само деветте обекта на ЮНЕСКО у нас. Разбира се, че трябва да е лесно достъпен и да има табели още от границата.

goose

И за да е лесно достъпен трябва да се направят 2 детелини на 2.5 км. разстояние една от друга, всяка струваща под над 1.5 милиона? Хайде да почнете да мислите не с това, дето седите на него, а с главата, къде има повече трафик - към градовете или към манастира? И колко точно е големия проблем за 5-те километра, дето тези, пътували 200, трябва да минат в повече?

За пореден път се убеждавам във ВСЕОБЩАТА ТЪПОТА на всяко ниво. Някакви "експерти" съобщили, че няма излаз от АМ Струма към Рилски манастир... Къде бяха тези "експерти" до сега. Всеки проект минава за одобрение през разни инстанции и има задължително надзор по проектирането, а в последствие и надзор по време на строителството. За тези две дейности се дават огромни пари. Това значи, че изпълняващите тези дейности носят голямата отговорност всичко в един проект да е предвидено и после да е изпълнено така, че да няма пропуски. И понеже никой не плаща за грешките си, се случват непрекъснато какви ли не новини за новопостроените пътища и автомагистрали: липса на отклонения, липса на отводняване, лошо изпълнени настилки и какво ли не още. Кой контролира и кой плаща всичко това?

Не виждам къде е проблемът. Тези журналисти могат да направят и от мухата слон. Който иска да отиде, ще мине 5 км повече и толкова. По тъпа сензация не успяхте ли да сътворите?

Тези 'журналисти' са платените тролове-мурзилки на Капутин, Болен и сие. Оплюват всичко което се гради. Обаче ще замлъкват все повече и повече... Като гледам курса на рублата скоро Россия ще остане зад нас по средна заплата! Баси кефа! :-)

няма никакъв проблем или по-точно нищо ново-хубава работа,ама българска

Нищо българско няма. Ако Иван Рилски е искал посещаемост е щял да направи манастира на пъпа на София. Човека е искал усамотение, Христос е изгонил търговците от храма, вие искате да правите мол там.

Тъй като на "Рилския манастир" паркингът не може да побере повече от десетина коли и автобуси, липсата на директна отбивка от магистралата към него е много добро решение за предпазване от случайни и скучаещи любопитковци от типа на "КВО ЩЕ КАЖЕШ МУЦИ ДА ПРЕСКОЧИМ ДО МАНАСТИРА"

Какъв е проблема да се карат 5-10км по стария път? на магистрала не може пътен възел на всяка керемидка отстрани....

Погледнете струма.ком и всичко ще ви се изясни!

айде пак хахаха журналистически безсмислици... При разклона з аКочериново има тунел. Тунелната част възпрепятства правенето на възел на това място а изместването му би довело до нарушаване на нормите за гъстота на пътните връзки... С това решение са спестени доста пари а "неудобството" е единствено в главите на политически мотивираните драскачи...

66 млн. лв. за изграждане на петкилометровия участък между Белокопитово и Каспичан от АМ "Хемус", ама викаш важното е да се пести... Като не може в тунела, може след Мурсалево ако знаеш въобще за какво става въпрос. Ходи удари още един език на вожда, сакън да се каже, че нещо е не как трябва по негово време...

Това заглавие нещо куца :) Какво значи "отсечка"?

Права линия свързваща две точки

Едно ново Белокопитово ще е по мярка. Пък може и по-добре да се получи?! Нещастници!!!

Кретени. За пореден път. Колко човека, колко пъти са гледали този проект???

Много важно, че няма отбивка за Рилският манастир.Който иска ще си отиде по вече съществуващ път. Тази магистрала не се прави заради Рилския манастир, нали?

Не прави се за да се откраднат едни пари и е видно,че се справят добре с краденето.

ало знаещия довчера не ядехте асфалт сега път ви се прииска ,а до твоя коптор където списваш не искаш ли магистрала??

"Изпускат" се умишлено, за да може след това да получат комисионна от изпълнителя давайки милиони обществени пари, които съответно не влизат при търга за обществената поръчка. Това са си чиста проба престъпници, грабещи обществени средства със свързани фирми!

Едно от големите строителни недоразумения е кръговото кръстовище при Драгичево Перник/София.. Вместо да се построи рампа с 8 независими изхода /от всяка посока във всяка посока без пресичане на ленти-/ налице е съоръжение с пресичащи се вътре в него ленти.тоест Руска рулетка и постоянна опасност за сблъсък при смяна на лентите или при внезапно спиране в началото на кръговото. Подобни съоръжения са забранени в Една страна поради описаните опасности.И за какво са тез университети в БГ като питомците вършат само простотии като завършат. Ако някой иска да победи Амер ,да покани всички американци да шофират по кръговото на 4/ти км в София и др крзгови и щи ги редуцира беъвъвратно.

Кръговото там беше построено по този начин за да се усвоят едни пари! Още по-глупав проект е този за кръстовището на "две нива" между бул. България и бул. И. Гешов в София. Което уж ще е на две нива, но светофарите си остават, а на второто ниво се качват колите само за ляв завой ...

Тъкмо повод да се ремонтират тези 5 км. ,някои хора толкова се лигавят и са забравили откъде идват ,че искат с колите директно да влязат в спалнята ,....пази боже сляпо да прогледа !

Много ми е любопитно сите пишман архитекти белокопитовци дето реват за отбивки, барем един направи ли си труда да погледне сателитната снимка и да види, че на отбивката за Рилския манастир НЯМА КАК да има възел с магистралата, защото там тя минава на мост над влака и би трябвало да се строи на ТРИ нива, но без да се пипа ЖПто, защото няма алтернативно трасе.... а това няма как да стане. Разбирачи еййй.

Толкова ли не може отбивката да е на няколкостотин метра от там? Не е нужно непременно всичко да е ти точно до задника. Сега ще има 5 км. пътуване извън магистралата.

Не знаеш ли, че отбивката за Бараково е на 2 км.

Журналята търсят под вола теле. И от север и от юг пътя се удължава с 0.00 км. Тъпо е да пишеш за нещо, дето изобщо не ти е ясно.

Не може да са токва прости строителните проектанти и инженери, че да изпускат рампи и птклонения. Някой им е заяовядал да го првят за да спести пари и след това да заминат за ниво по- високо от Правителството. Това ниво назначва Правителство и това ниво казва къде ще отидат отпуснатите вече пари. Бате Б. прави каквото му кажат и а мръдна,-финито.

По-скоро идеята е сега да се юрнат да има доработка, която ще излезе да кажем едни 50 милиона, които ще бъдат усвоени - в джобовете на определени хора.

Абе к'ви глупости пишете? Аз съм обещал да правя магистрали, а не отбивки и отсечки.

Значи цели 5 км отбивка за Рилския манастир? Боже какъв ужас! Доскоро всички бяха против магистралите на Бойко, сега всички плачат, че нямало магистрала до Рилския манастир Не мога да ви разбера

Бегеец ли си или идиот. Първо магистралите не са на Бойко и той не ги прави. Второ, никой не е бил против магистралите, против е срещу примитивната простащина на Бойко Борисов. И трето, когато се прави нещо, да се прави както трябва, не само за показност и уреждане на "наши" фирми.

Sm3hurk0

Ква магистрала сънуваш ? Никога няма да има магистрала... само тролиш... отвори си карта и разгледай подробно и пак заповядай !

Толкова ли е трудно да се разбере, че "магистралите" са единствения начин, който Боко може да измисли за да влезе в строителната мафия, чрез която Легално да може да краде Големи пари и от ЕС, щото за него не остана Нищо за Приватизиране от Тошова България. Всичко бе разграбено преди него от Костовци, царедворците и Станишево-Доганвия башибозук! А Боко, горкио, с какво ще захлеби, ако не с европейските инфраструктурни милиарди. Защо мислите е такъв Послушно и винаги наведен пред "Големите Началници " !?

Проектното задание, както и геоложките и геодезически проучвания се извършват от инвеститора. В случая, това е държавата чрез Агенция пътна итфраструктура. Докато беше Главно управление на пътищата всичко беше на равнище. Но демократично, по европейски стана агенция. А в нея много агенти-мутри.

Ivan

Управлява ни Тиква - комунист, която открадна 16 милиарда!

Sm3hurk0

Усвояват ги на траншове, че не могат на 1 път. :)))))

По точно изтегли,и не 16млрд. а 24млрд.А колко е откраднал само той си знае защото не са само пари от кредити,а от бюджета на държавата,на общините,пари по европейски проекти от приватизация и още и още много други!

Направо го закръгли на 100 млрд.

само Следствие и Прокуратура могат да установят колко точно, но не искат...или твърдят, че "всичко е ОК".

С лош генетичен материал какво да очакваш???? Чипа на Бьлгарина трябва жа бьде сменен, но това изисква време, много време!!!!

И на Тракия няма отбивка за крепостта Траянови врата и трябва да се кара 5 км, за да стигнеш до нея. Ама как ли биха я направили, като е точно над тунела...

за каква крепост пишеш, като това е проход. През него е минавал един от пътищата за Константинопол-Боспор. София е била столица на провинция Дакия.

С най- проста отбивка в посоката Сф-Пд откъдето е най-големия туристопоток, а в обратната посока ще ползват детелината за Мухово - Костенец. Анадъм? Само че трябва да има Пари и желание. Иначе такива "пропуски" и първокурсниците във ВИАС не правят! Ясно е, че е нарочно,за да се спестят и съответно откраднат ПАРИТЕ. ВоалА!

Има само едно обяснение, сички отсечки са отишли за Белокопитово и за това нема Рилския манастир.

Към манастир трябва да се стига само по кози пътеки. Още малко и летище ще искате. Щом е манастир - по пътека и магаре или катър. Паркинг - поне на 10 км.

Sm3hurk0

Когато не имало коли и превозното средство е било магаре, кон и производните - ОК - пътеки... Днес масовия транспорт е автомобила и ще трябва да се правят прилични пътища ! Ако утре масово се ползват фърчиплани - тогава ще е необходимо и летище. Ако ти живееш в гората и не си в крак с технологиите си е твой пробем ! Останалите, може да не искат да живеят в миналите векове, като теб.

Очаквам в последния момент да изградят фабрики и заводи да има къде хората да работят и да си изкарват хляба .

Няма бюджет!

за крадене, пардон... за усвояване?

Какви са тези малоумни проектанти или възложители, които правят такива съществени пропуски? За малко да изпуснат отклонение за Петрич, отклонението намагистрала Марица за Бургас към магистрала Тракия въобще го няма.......

Напротив не са малоумни,а са много умни един майстор или проектант ако не отгледа децата си с един проект какъв проектант е.Въпросът е че шефове на агенции и министри са малоумни и им позволяват да правят преразходи.

Ние сме малоумни, защото им позволяваме да ни ограбват така.

А каква е логиката да има пряка връзка между Марица и Тракия в посока Свиленград -Бургас?Най прекия път е Дим.гр-Ст.Загора -Бургас/АМ Тракия/

Да вдигнат нов сингапурски възел за Рилския манастир! Като оня в Белокопитово. И на двата ще турим паметна плоча- Хвала на Асфалт-паша и Срутището!

Гарантирано от Калинките! Да живее ОПГ-то! Лили срутището да подава оставка! Зла прокоба е тая персона!

ГЛУПАЦИ!!!

Би било наистина хубаво да има пряк излаз към Рилския, но какво са 5 км, за да става това на въпрос? Пак от мухата слон се прави...

Всъщност от слона се прави бълха за да ни окрадат по яко.Мислиш,ли че ще го оставят така значи си наивник,сега следва нова процедура,нов проект,нов търг и ето ти вместо 1,5млн. както е било в първия случай 66млн. както беше с Белокопитово.Аз съм от Варна и не бях чувал за Белокопитово докато асфалт паша не реши да загроби над 66млн. там.Никога няма да стъпя в Белокопитово както и 99% от българите така,че тези пари са отишли на вятъра.

Ами горките белокопитчани!

Ау, то целия наличен състав на АПИ е впрегнат да пише, колко е лошо да има път към Манастира! Правилно! За напускащите БълХария, е важно по-бързо да се изнесат от тук и никой не се интересува от "някакъв" си манастир...