За да се придвижи човек към светата обител, когато идва от София, от магистралата той трябва да слезе от пътен възел "Бобошево" и да използва стария път, за да стигне до Кочериново и оттам да хване пътя за Рилския манастир, пише в. "Труд".

Когато се идва от Гърция, трябва да се мине през изхода за село Бараково и така да стигне до Кочериново. И в двата случая пътят се удължава с около 5 километра.

Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира строителството на Лот 2 на АМ "Струма" от Дупница до Благоевград. Тя е уверила, че до края на октомври ще бъде пуснато движението по отсечката.

Проектът за магистралата, изготвен още преди години, е допуснал този сериозен пропуск - магистралата просто слиза под главен път Е-79 и така отминава разклонението за Рилския манастир, който е национален туристически обект.

Вчера от Пътната агенция поискаха писмено въпрос, за да отговорят до няколко дни каква е причината. Проектът за тази отсечка обаче е дело на самата агенция, а не на строителя, който просто го е изпълнил.

Същото за малко е щяло да се случи и с Петрич, който е щял да бъде подминат от магистралата. В този участък обаче агенцията навреме се е усетила и срещу 1, 5 млн. лв., дадени допълнително от бюджета, са проектирали в последния момент пътен възел.