Вдигат осигуровки, ако болничните растат

Може да има увеличение на осигурителната вноска с 1 процент, ако продължи да нараства броят на хората, които ползват болнични.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат осигуровки, ако болничните растат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тотю ли си, Младенов ли си не те знам,обаче си тъп. Били се увеличили болничните. Ами миналата година спомняш ли си да е имало епидемия от свински грип? Спомняш ли си да е имало по няколко грипни ваканции? Не,нали? А и обезщетенията за болничните се увеличили. Разбира се,че ще се увеличат! Колко хора се осигуряват на минимален доход, който е по-висок тази година от миналата? И ще продължават да се увеличават обезщетенията до края на годината. Аз ли да ти обяснявам на теб как се изчисляват болнични? Или ти много добре си знаеш,само повод за вдигане на осигуровките си търсиш?

За да се намали безработицата и болничните- нека да освободят работните места,заети от пенсионери във всички общини,министерства и агенции. Аз лично познавам поне шестима пенсионери, които работят в държавната администрация, а представям си колко още има,които не познавам. Държавата им дава пенсия, заплата и ги осигурява за сметка на държавния бюджет. Нека да бъде назначен пенсионер при положение че няма друг кандидат в работоспособна възраст.Едва тогава ще повярвам, че ГЕРБ правят нещо за младите,които искат да останат в България.

Здравното министерство непрекъснато съветва да не се ходи болен на работа а да се вземат мерки. Сега болничните били много. Никакви болнични - ще си мрем на работа така ще излезем на 1во място като на-сдрава нация и ББ ще се хвали навънка защото тук няма да има на кого.

АМИ НАЙ ЛЕСНО ПО ЕДНА ГОЛЯМА ГЛОБА ЗА ДОКТОРА КОЙТО Е ИЗДАБ ФАЛШИФ БОЛНИЧЕН

Пазят ли от ГЕРБ предизборните си обещания. Хайде да си ги прочетат. То не бяха намаление на осигуровки, не бяха увеличения на вдовишки, не беше намаление на ДДС. А всички знаеха че има криза. И да не плащат да им правят високи рейтинги, защото едва ли 10% биха направили същата грешка при нови избори

Хайде цялото правителство вкупом - бегом!!! Писна ми от неадекватните ви експерименти - аз съм човек, а НЕ МОРСКО СВИНЧЕ! Нормално ли е, човек без доходи да плаща по 16.80 лв. на месец, за да си запази здравноосигурителните права? Че и 3.00лв. такса

Не мога да разбера кой свикнал да ползва фалшиви болнични ще се спре от вдигането на осигуровките с 1%?

нищо да не вдигат. докторите вече нищо не дават. пращат те на специалист и това е. той ако реши - дава...

Тъпчо,ако вдигнеш осигуровките ефекта ще е обратен.Справка другия тъпчо с акцизите.Плащаите си и Вие данаците,а не народа да Ви ги плаща .ТЪПАНАРИ!!!!!!!!

Няма да плащам за капризите на държавните служители.За 9 години ,съм ползвал не повече от 10 дена болнични.Искам си парите обратно мръсни нещастници.

Абе Тотьо, кой ги дава тези болнични? Докторите. Ако има някой за наказание и бой, това са точно те. Стига сте се крили и замазвали проблема. Лекарите са виновни. Един кьорав занаятчия се контролира от десет институции, а докторите сте ги оставили да се контролират сами. Аман от лобита, на даскали, лекари, адвокати......

Много ми е интересно да ми разкажеш за лобито на даскалите. И какви точно привилегии е извоювало това лоби , та да ти ги харижа всичките до една.

Миналата и тази година съкратих половината от хората си. Всеки ден чета простотии - още пари щели да искат от работодателя. Нито от мен, нито от служителите ми можете да вземете каквито и да е пари ВЕЧЕ. Ако нахалствате, ще уволня и половината от останалата половина. Така колкото повече искате да вземате, толкова по-малко ще получавате. И сега е така - в момента плащам данъци и осигуровки наполовина от онези през 2008 г. Мислете какво правите.

И какво не се разболявайте без да питате 4енгето бойко.И как да стане това?заплати никакви,пенсиите не стигат и за бакшиш на гробарите,а да не говорим за здравеопазването..хахаха то май няма такова,само "усмихващи" се министри и депутати,чиято единствена грижа е да си разчистват личните семейни сметки .Освен да участваш в екшън на МВР ,че в пандиза освен,че бият,сигурно и хранят имаш покрив на главата,а може и смъртна помощ да ти окажат,че да е лесно и с гробарите.Хайде наште,обаркахме посоката на живота май..

Как няма да се увеличат болничните! Разрешихте на работодателите 6 месеца да държат хората на 4часа.Много често това значи 2 седмици на работа и 2 в къщи, което не знам по кой закон е разрешено ама се прави. Отделно им разрешихте 2 месеца да пускат принудителен неплатен. И точно тези работодатели агитират работниците си да си взимат болнични през времето когато не са на работа , а и когато са на работа, но нелегално.По този начин се компенсира намалението на заплащането, което в много случаи е неоправдано.Проверките от инспекцията на труда от друга страна са фиктивни. Контрола е нула! И се сърдите че хора взимащи 100-200 лв. на месец търсят всевъзможни начини за спасение вкл. и болнични. Покрай съкращенията също се взеха много болнични.Вижте че увеличението на болничните е от началото на т.н. криза! Тъпанари нещастни решили че могат да управляват държава!

Ми как няма да се увеличават болничните бре, разболяхте ни последните девет-десет месеца с непрестанни мега гига глупости. :-(

Демек нестига , че на безбройните и безполезни държавни служители им плащаме заплатите ами заради тях ще ни се вдигнат и осигуровките !??! Аве вие нещо не сте добре !!!

За 10г имам 2 дена болнични а сега ако се разболея няма и да ми ги платят. А къде са отишли моито здравни вноски? - у мързеливците гласоподаватели от БСП и ДПС, които само на това са научени - да крадат от държавата и от честните хора.

Глупако, мързела цвят няма! Поне това се опитай да проумееш и ще си малко по щастлив.

Изваждайки герб-депутатите от парламента ББ ще направи добро и на тях. Горките мишоци-гербери се спотайват кротко в парламента и с радост ще си отдъхнат ако бойко им нареди да излязат. Те са кукли на конци, безгласни същества, без достойнство с които премиера си играе както му скимне.

никога не сьм вярвал че това правителство ще е толкова некадрно тьрсят пари само от бедните и само се оплакват че някои им пречи пьрво да се осигорят работни места за хората и всички бивши военни и полицаи да освободят работните места които са заели и получават пенсия

За 15 години работа имам 2 дни болничен и когато ми се наложи вземам отпуска. НЕКАДЪРНИЦИ са в това ПРАВИТЕЛСТВО!!!!

Ако всички бяха като вас този въпрос нямаше да е на дневен ред.

Що не си вдигнете чукалата?

плащам,но не ползвам услугите на НОИ.Здрава,болна -на работа!Е??? Просто ще спра да плащам,защото ми писна вече

плащам,но не ползвам услугите на НОИ.Здрава,болна -на работа!Е??? Просто ще спра да плащам,защото ми писна вече

НОИ СЕ ИЗТОЧВА ОТ ПЕНСИОНИРАНИТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ( ПОЛКОВНИЦИ И МИЛИЦИОНЕРИ ) КОИТО НИКОГА НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ РЕАЛНО, А СЕГА ПОЛУЧАВАТ ВИСОКИ ПЕНСИИ, И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ И ДА ЗАЕМАТ РАБОТНОТО МЯСТО НА НЯКОИ МЛАД И ОБРАЗОВАН ГРАЖДАНИН.

123 ( нерегистриран ) 02.05.2010 14:31 За какво източване говорят.Нямам нищо против да се вдигнат здравните осигуровки,но искам да ми връщат половината,ако не съм ползвала услугите на НОИ.

Как ще има пари в касата като за щяло и не щяло трябва да "лежиш" 3,5 или 7 дни в болницата, защото в "пътеката " така е записано. Примири : разбиват ти камъни в бъбреците, стоиш 3-4 часа и се прибираш в къщи, обаче се водиш в болницата 3 дни с преспиване;вадят ти пироните след фрактура - хайде бегом в къщи, но иначе пак си в болницата; при проследяване на очно налягане; при физиотерапия пътеката без хоспетализиране позволява до 20 процедури-примерно 4 гимнастики, 8 магнита, 8 ултразвука, които в повечето случаи са недостатъчни и затова трябва да се хоспетализираш и ако да живееш до болницата, си длъжен да се храниш и спиш в нея.Защо е това ограничение от 20 процедури, би трябвало броят да зависи от вида на заболяването и състоянието на пацента след фрактура например.и още толкова много примери има ! В Англия огледа на дебелото черво става след като по пощата получиш 2 прахчета, които трябва да изпиеш вечерта и сутринта с вода за прочистване на червото и след обяд си в болницата за манипулацията , траеща 1 час, естествено с лека упойка, полежаваш още 30 мин. и хайде чао, тук отново лежиш за същото мин. 3 дни !А ако искаш манипулацията да е безболезнена, си плащаш за упойката, иначе се дереш като недоклано прасе.Разбира се винаги има и такива случаи, когато трябва болния да преспи, но защо трябва абсолютно всичко да е унифицирано.И още десетки такива примера.Та господа от здравната каса, вземете си поуправете пътечките та да се видите с парички.

Въх мале! Ти и доктор ли стана!?! Ей това навън много умни емигрантите бре. Всичко се е реализирало по специалност. Умно, умно, че чак просто. Даже не мисли като пише. Щото е умно простаче!

ашкоолсун, вместо да търсят начин да зашият съдрания чувал на НОИ и да ограничат разходите те искат да наливат повече.

Първо от къде на къде няма да се плаща болничен, след като хората се осигуряват на пълно! Имало фалшиви болнични. Това не е мой проблем! Аз такива нямам! Омръзна ми тази държава да ме рекетира. Осигурявам се за нещо, а когато се наложи да се ползва се дава само процент от уж осигуряваната сума. От къде на къде? Второ видяхме при здравните вноски какво стана. Вдигнаха се от 6 на 8% и парите не отидоха за здравеопазване. След това се вдигна МОД и отново парите не отидоха за задравеопазване! От къде на къде ще се вдигат вноски като парите се крадат?!

За какво източване говорят.Нямам нищо против да се вдигнат здравните осигуровки,но искам да ми връщат половината,ако не съм ползвала услугите на НОИ.

Тотю, Тотю.... И баба знае да вдига осигуровките! Нали затова си министър, за да спреш източването. А какво предлагаш? Тези, които честно си плащат, да плащат повече, че да има пари за онези, които източват! Продължавате политиката на предишните правителства в тази държава да е най-трудно да живееш законосъобразно!

Некадърници!Значи Вие крадете повече!Как предишните ,детото уж били крали,можеха да плащат болнични,а тези мухлювци не могат.Нали увеличихте осигурителните прагове,къде Ви са парите.Всеки се осигурява допълнително за болнични,близо 3.5%.Здравната вноска през този период не се променя.Болничните ли Ви са проблема,мизерници,та ще вдигате процента за всички.Простаци!Стига сте тормозили хората ,ами работете.Алчността Ви е безгранична.Искате да сринете социалната система,защото е изработена от предишното правителство ,защото е добра и затова трябва да я сринете с тъпите си мозъци.Не можете да простите, че са били по-добри и по-можещи,а Вие сте пълна скръб.Отказвайте се докато е време!