Отново спряха търсенето на черната кутия на МиГ-29 заради лошото време

Когато метеорологичните условия позволяват, издирвателната акция ще бъде подновена, заявиха от военното министерство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на 39-ти септември...

243Win

Голяма излагация! То не можели да я намерят тая пуста кутия, ама то не се знаело дали записа е оцелял, щото водата била солена, ама тя технологията била стара, ама самолета бил проектиран 60-те години на миналия век, ама бил сглобен в петък, пък го ремонтирали махмурлии руснаци в понеделник.... Ми защо са ви тия москвичи бе? Кой кара москвич, при положцение, че има далеч по-добри варианти. Имам чувството, че някаква руска кукувица е снесла яйца в мозъците на българските военни. Всичките сте с промити кратуни, баси!

По-добре да спират тези тъпанари!Хората за 1-2 дни ги намират в Тихия,Атлантически или Индийски океан тези в един залив не могат да намерят.

PEYTSCH

В зависимост от изборните резултати на 12.07. времето може да се оправи или...окончателно да се равали докато минат и президенските избори...Така е констуирана оранжевата черна кутия...

Ф-16 е по-стар от МиГ-29. Ф-16 бе с първи полет 20 януари 1974г. Докато ни ги доставят, ще са на около половин век. А разни части в МиГ-овете направи се замествали с нови, че така било по-лесно. От полските двигатели какво стана е неясно, но 100% сделката бе по-неизгодна от тази с руснаците, пък макар и със спестени около 3% в цената, бяха с 350 часа полет гаранция, а другите с 500 часа. А и едните са производителите.

Все си мисля че са атакували електрониката на самолета чрез скаларно оръжие, гледам в МО са доста на мода тези нови оръжия и не само там.

243Win

F-16 е уважаван по целия свят самолет, който се усъвършенства постоянно, зара злика от руските кенефи. Тези, които сме поръчали, нямат нищо общо с първите Ф16, освен името, разбира се. Индийците неслучайно разалиха сделка с руснаците за 10 милиарда - оказа се, че качеството на изпълнение при руснаците не задоволява дори индийските стандарти. А ние продължаваме да ги ручаме жабетата.

Реално руснаците развалиха сделката с Индия, защото не разрешиха двигателите да се произвеждат там. После обаче постигнаха споразумение. Така че има такова споразумение.

не им се търси !

Кутията е проектирана да изкара 30 дни на тези условия.

Ами, да се помолим, ако ни напада някой, да ни нападне в хубаво време, ако може да не вали, да не духа и ако грее слънце ще е супер. Че с тая техника която имаме, ако времето е лошо, няма да могат да изкарат коритата в морето и чуждата войска ще дебаркира и ще стигнат до Гръцката махала във Варна, преди да успеем да реагираме.

Тогава ли ще пристигнат нашите Ф 16...

По- лесно би се намерила карфица в ТКЗСкамара от слама . Ясно ,е вече, че е ,,гонил целта,, и се е снижавал, сякаш самолетът е на десетки хиляди метри. Кой заповяда такава дебилска задача за Миг-29?

Кво време та клати , бе?? Анадолските мангали вече ни превзеха на обяд при слънце!?

Я изкарала, я - не.

Какво лошо време?! Къде?! Тези нещо здрави са оплескали на това учение. Вече ни правят на маймуни.

Някой хорица тайно се надяват кутиятията да си остане на морското дъно..

Румънците имали парад, на 1 декември ли по-предна някоя година. И се надявали да видят Ф-16 дето взели. Е не летели поради някакво заледяване. И в техен вестник излиза, Ф-16 лети само в хубаво време. Нещо като с нашите Кугъри.

Нали казаха, че самолета имал с-ма, която предупреждавала пилота, ако се сниши прекалено и пилотът е бил с опит и изключителни качества. Задачата сьс сигурност е дебилна, но трябва да има и нещо друго! Нещо много лошо се е случило!

Обзалагам се, че тази няма да изкара!

243Win

Тц, друго казаха военните - 30 дни устойчивост на мъгла, в морето 48 часа. Руска е все пак.

Петров и Боширов с леководолазни костюми вече отдавна са я отмъкнали в паузите на търсенето.

Изчезнал 30 мин след полунощ. Тия съобщиха чак след 4-5 часа. Прецедента мунчо обяви на другия ден пилота за загинал, на третия ден откриха някакъв материал ,но на 4 отрекоха. Щото мястото на падане дори не било същото. Баси бетона да разпръсне частици на 3 квадратни километра .

Подозирам, че не искат да открият черната кутия и че нарочно спират "търсенето, защото на някои хора им е по-удобно така

Частен разговор, мунчо пълководеца казал че не поема никаква отговорност. Отчитал се само на москва

Не мислиш ли, че е редно първо да съобщят на близките, а после на тебе? На сутринта в 7и30 всички интернет сайтове вече бяха написали за изчезнал самолет.

Самолета е гръмнат във въздуха, иначе няма как се пръсне на един кв. км. Всичко останало което ни лъжат е Bull shit.

Сръбските мигове са се справили със задачата.

А бе цървул президента ли решава какви самолети да се купят.

Или ракетата под крилото му се е взривила. В първия ден след събитието, един твърдеше че е вътрешен човек, и че имало партида намокрени ракети в склад. После изчезна тоя човек.

А кой е решил за тези миг29?

Абе малайзийския самолет боинг777 още не са го намерили.

източете/изпомпете морето,

Най-вероятно самолета се разрушава от взривена под крилото му втора ракета. Какво да се очаква от боеприпаси закупени още от времето на СССР? Затова и опитния пилот е бил обречен.......

Тъп 34, нима Радев не знае за рисковете от тези стари, стари ракети за миговете??? Нещо казал ли е по въпроса?

Ти си гнусен русофил.

Не могат или не искат да намерят черната кутия?

И пилотът дори не имал време и да си помисли за катапултиране.

Има нещо много гнило в цялата работа. През 1974 (на ученията"Гранит 74") край Балчик падна МиГ-21 поради повреда в двигателя. Падна от над 5000 метра в морето, но, слава Богу, пилотът катапултира. На четвъртия ден морските извадиха самолета почти цял - само крилата бяха станали на юфка. А за този МиГ-29, за да се пръснат останките на повече от една квадратна миля, 100% е имало взрив. И то те от собствена ракета - защото взривателят и се активира само след отделяне от крилото. Мое лично и неангажиращо мнение - този самолет е бил свален. Друг е въпросът от кого и защо, и дали изобщо някога ще научим истината. А "черната" кутия няма да я намерят, за да не разкаже нещо нелицеприятно.

Петров и Боширов да бяха помогнали за ваденето на Курск.

И него ли не могат да го намерят?

Ама поне е човек, а не като тебе дупедавец

Говирих с познати, морето в момента е действително необичайно бурно и за издирване точно сега не може и да се мисли. Обаче странно е, ако тези черни кутии не са по някакъв начин "чипирани" и сами не сигнализират за местонахождението си. Освен, ако, разбира се, при удара кутията не се е разрушила?

Браво на тях това ли трябва да кажем?! Или щом те са се справили не е било малоумие, така ли?! Техните мишени такива ли бяха или това не е важно?!

~~~~~~~СПРАВКА ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ~~~~ 14 МАЙ – ПОНЕДЕЛНИК 00 часа на 13 срещу 14 май Вълни до 90 сантиметра, вятър 37 км/час (на 10 метра височина), 41 км (на 100 метра височина), 03 часа Вълни до 1,4 метра, вятър 35 км/час (на 10 метра височина), 38 км (на 100 метра височина) 06 часа Вълни до 1,3 метра, вятър 41 км/час (на 10 метра височина), 44 км/час (на 100 метра височина) 09 часа Вълни до 1.30 метра, вятър 31 км/час (на 10 метра височина), 35 км/час (на 100 метра височина 12 часа Вълни до 1,20 метра, вятър 24 км/час (на 10 метра височина), 30 км/час (на 100 метра височина) В 12:30 часа при същите условия съобщават, че „ЛОШОТО ВРЕМЕ СПРЯ ТЪРСЕНЕТО НА ПИЛОТА И ЧЕРНАТА КУТИЯ”. Освен това „при вълнение корабът се клател и сонарът не можел да се прицели точно в дъното”! Не се смейте – това е официално обяснение на военноморските ни адмирали-капацитети и министъра 15 часа Вълни до 80 сантиметра, вятър 16 км/час (на 10 метра височина), 14 км/час (на 100 метра височина) 18 часа Вълни до 60 сантиметра, вятър 6 км/час (на 10 метра височина), 5 км/час (на 100 метра височина) 21 часа Вълни до 40 сантиметра, вятър 14 км/час (на 10 метра височина), 14 км/час (на 100 метра височина) * 24 часа Вълни до 30 сантиметра, вятър 16 км/час (на 10 метра височина), 17 км/час (на 100 метра височина) . На 15 май (вторник) морето е с подобни параметри на вълните, както и вятъра (също имам данните по часове, но постът ще стане много дълъг). Днес, на 16 юни морето е повече от приветливо. Обаче издирването на „черната кутия” ще бъде възобновено едва утре сутринта (четвъртък). Пилотът не го издирват – защо да харчат пари да търсят едно тяло, за да го погребат. Те, рибите, са затова!

Добре ,че не им плащат за свършена работа,че от глад щяха да умрат горките

Признайте си, че смъкнате човека по погрешка, бе! И без това ви разтурват седенката след 11-ти.

А нашият МИГ да не беше една от мишените?

Военнослужещите знаят за каква пародия става въпрос в армията, но покрай този трагичен инцидент и на цивилното население им се изясни как стоят нещата.

Може и "вежливите человечки" да са го свалили.