Истерия и екшън на откриването на Lidl

Истерия и бой настанаха при откриването на магазините Lidl ("Лидл") днес. Веригата отвори 14 магазина в страната, четири от тях в София. В Сливен дори жена пострада в навалицата.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Магазинът е чудесен.Но защо няма WC за клиентите?

Нали до преди няколко месеца викахте по площадите против ГМО, сега обаче се бутате по големите магазини да изкупите вносните им стоки, което си е точно това, против което УЖ се борехте. А родните производители на плодове и зеленчуци загиват, родните производители и на млечни и месни продукти ще загинат, защото трябва ние в България да изядем боклуците на цяла Европа, само защото са евтини. Ако всички чакащи на обашките за ГМО на най-ниска цена се съберат пред парламента ехееее..... колко по лесно щеше да е. Но българският народ никога няма да се събуди!

много им е беден асортимента на магазините лидал,няма нищо общо с магазините въвВеликобритания и Германия,всичко е побългарено,както винаги.

Това им го признавам на немците знаят как да привличат КЛИЕНТЕЛА И ЗБИРЩИНА ОТ ХОРА КОЙТО УЖ СА В КРИЗА

Партии-мартии Врели-некипели. Вчера ми беше на път и реших да вляза там вместо в Кауфланд. Имаше огромна опашка пред магазина и чичко охранител, който пускаше на етапи. Естествено, отказах се, защото си представих какво в такъв случай се случва на касата. Мисля си, какво се чудите и сравнявате със Жан Виденовата зима, та то се случва същото, само дето сега го наричат "криза". За жалост мисля, че ще става и по-зле.

Дай и на пресата да има сензации и сеир. Когато трябва да отразят нещо реално, ходи ги намери.Вече половин година се опитвам да вземат отношение по повод изоставена и рушашта се детска градина, но уви за тях не е интерес. Трябва да се четка властта и да се правят сензации, като им се угажда на властоимащите. Жалки сте журналистите, не без причина ви наричат лешояди. Спрете да се гаврите с този народ,защото благодарение на него имате какво да ядете.

Хубаво споменават министрите какви пари инвестират от Лидл и колко работни места откриват, но пропускат да отбележат как това ще се отрази на малките в бранша? Колко малки магазинчета ще затворят кепенци, защото не могат да се мерят с големите? На колко местни пазари оборотът ще спадне? Колко хора ще останат без работа и ще трябва да ходят да работят за ниски заплата при корпорациите? С тези неща министрите не смятат за нужно да се похвалят. Но има инвестиции--чуждестранни--и това е най-важното. Пък че това съсипва родния бизнес, кой го интересува? И че парите на нацията--дори тези за храна--отиват в джобовете на чужденци, кой го интересува? Едно национално правителство, което гледа националните интереси, трябва да се интересува от тези неща. Не само да гледа да черпи дивиденти с подобни популистки прояви, които да заблудят простолюдието, че "видите ли нещо добро се случва" и че милеят за благото на народа. Това правителство всячески се опитва да съсипе малкия и среден бизнес, без да разбира, че по този начин реже клона на който седи--понеже няма ли бизнес, няма събрани данъци. Множество малки магазинчета и малки производители (семеен бизнес, ако щете), които да се конкурират и да произвеждат уникални продукти за българския пазар ще са много по-за предпочитане от поредната западна верига хипермаркети, които предлагат същите стоки и монополизират пазара ни. Пък после защо сме бедни? Ами с този слугинаж няма как да не сме.

Защо ли в САЩ се блъскат рано сутрин след деня на благодарността за лаптопи по 25 долара и широкоекранни телевизори по 150 долара, а нашего брата и сестра българи ще се изпотрепят за банани и олио!? Странно, нали... но понятно.

Лелееее, все едно гледам един от ония евтини зомби филми, само че зомбитата вместо да нападат хора, нападат зелени банани по 69ст. килото.

лидл не е немска верига а голям процент се държи от саудитска арабя ..кофти стоки ,помня много случаи с изкупуване на евтини стоки и препакетирани от лидл ....само лоши неща ..дори в германия са от студентите най- предпочитани ..евтинко това е смисалът, а колко качествено - няма занчение.. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Три часа как тълпите чакат да отворят магазина. Панелките сиви трепетно повтарят на тълпата ревът. Пристъпи ужасни! Тринайсетий път гъсти орди бутат количките диво ...и тела се блъскат, и кръв се пролива. Псувни и попържни! Хора кат животни! Журналист безумний снима входа пак и вика:Търчете! Дайте си парите! И пенсиите тръгват с викове сърдити, и Напред! гръмовно въздуха разпра. Магазина отговори с друг вик: Ела! И с нов порой от псувни, проклятия и попръжни пенсионерите наши, оплискани с кърви, бутат се и блъскат, без сигнал, без ред, всякой гледа само да бъде напред и с количка тича стръвно, та да може един банан по-вече в нея да сложи. Колички се чупят. Тълпите ревът, талази налитат, мачкат се, пищят; - Вият като вълци, бутат се кат овци, и пак се натискат; българите прости кат свине тичат, кой бос, кой обут, не сещат ни жега, ни жажда, ни студ. Щурмът е отчаян, персонала труп. Три часа веч продават, но помощ от нийде, на работний ден край се не види, а тълпи пенсионери пак фърчат към тях. Нищо. Те ще бачкат и честно, без страх - кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса. Простаците идат; всичките нащрек са! Поредният напън пак е настал. Един пенсионер, кат обезумял ревна гороломно: Бананите свършват, мандарините също! Затуй ли се блъсках и толкоз синини? Таквоз нещо не помня от войната дори. При тез думи страшни, безумните орди се втурнаха люто през тесните порти гневни и шумешщи! О, безумен час! Тълпите озверяха напълно тогаз, бананите липсват, краставици също стоката свършва тълпата прелива и гневни, безумни по рафтове висят, пред цяла вселена, в тоз забравен кът, за една покупка, за малко далавера. По новините България нази ще гледа, репортаж ще има, тя ще ни съзре, ако не си купим: да мрем по-добре! Няма вече нищо! Има хекатомба! Всяка стока цел е, купувача бомба, всяка крачка удар, всяка душа плам. Прахове и мръвки изчезнаха там. Грабайте млеката! някой си изкряска и пенсии полумъртви фръкнаха завчаска кат демони черни покрай празний рафт, катурят, струпалят полуживи пак! И персонала тръпне, друг път не видели хора как се бутат, бедни, озверели и въздуха цепят със просташкий вик. Пазарът се обръща на бой и за миг пенсиите наши, кой от кой по-болни се фърлят да докопат храните отровни, като виждат харно, че се свършват веч . . . Но вълни не спират от орди дивашки грабят и се бутат все така юнашки . . . Йоще миг ще затвори тоз магазин. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . И днес йощ нета, щом тема зафаща, спомня тоз ден бурен, пише и препраща глупоста му дивна като някой ек, от форум на форум и от век на век!

Това е само първа част в "Епопея на побърканите" Ще я допишем скоро с нови батални възхвали!

Нека носим йоще срама по челото, От ръгане стрии и стар фиш от тото; И евтини банани от дни на позор да виснат обилно на нашия простор; нека ни отрича исторйята, века, нека да ни клати с SMS-и всеки; Нека "Технополис" старий и новий "ТехномаркЕт" още да ни мамят с некой ишерет! Нека да ни сочат с присмехи обидни ченгета безмълвни, продавачки стидни, Що още по нази има следи кога бе прИмоця в "Метро" преди! Нека! Но ний знаем, че преди 2 деня Светна нещо ново, що се не променя Но гордо разтупва нашите гърди и в нас слюнки влажни, големи плоди; но потиска всичко - достойнство и срам но чието име тук ще тук издам Защото там нейде в цели 7 града, се стекоха хора, що нещат награда, само да участват в прИмоция мила се беха отвърнали даже и от "Била"! Защото тъдява доде вече "Лидл"! Туй е име ново, голямо антично, като "Пикадили" славно, безгранично, Едно име странно, като "CBA" чието съкращеньие не мож разгада!

Бедни били, ха-ха. Не са бедни - нямат култура - нещо което е характерно за всяко едно социално общество. Гледайте филмът blindness, за да Ви се изясни овчата картинка съвсем. Жалка история.

Блъсканиците за закупуване на евтини стоки , при откриване на нов голям магазин не са новост нито за България , нито за света . В това няма нищо лошо , то затова е и рекламата , да научат повече хора , та и магазина да има повече печалба. Дотук нищо лошо , нищо ново . Не е ново , но е много лошо да се плюят бедните , пенсионерите , безработните , които желаят да си закупят от евтините стоки. Типична злоба , по български . А точно коментарите в тази статия болшинството са злобни и не по темата и най меко казано - необмислени .Мисля че пишещите негативни мнения тук в ДИР.БГ трябва да се позамислят върху начина си на мислене . Нека се уважаваме взаимно , ако няма полза , поне няма да има и вреда. Но при всички случаи ще сме по спокойни , което никак не е без значение Хайде бъдете живи и здрави , идват празници , успокойте топката.

Много хубава лекция,бате,ама това за взаимното уважение ,иди го кажи на оня пред Лидл.Ако успееш навреме да се измъкнеш и не те претрепят ,разбира се.Щото като гледам те много уважително са се трепали там.

Можеш да си беден,но да имаш себеуважение,възпитание и култура.Както и да си богат и да си прост,невъзпитан и тъп като обикновен цървул.Никой интелигентен и уважаващ себе си,а и другите ,човек няма да оскотее до там,че да се бие за банани и шоколади,ако ще да са без пари.

Юруш на маслините! В Германия Lidl-а беше най-мизерният магазин, а тук ще се избият :)

Питам, има ли КЗП и КЗК, че да попитат тези вериги как може да се продават банани и олио по 2 и 3 лв през останалото време, а при откриването на магазини - по 1 лв? Кой поема разликата в цените? Как са определени цените на стоките и по колко струват? В БГ всичко е много скъпо, защото никой не пита как се образуват цените. И, така ел.енергията ни, водата, бензина, стоки и всичко останало е много скъпо.

О, Lidl Три часа как тълпите чакат да отворят магазина. Панелките сиви трепетно повтарят на тълпата ревът. Пристъпи ужасни! Тринайсетий път гъсти орди бутат количките диво и тела се блъскат, и кръв се пролива. Псувни и попържни! Хора кат животни! Журналист безумний снима входа пак и вика:Търчете! Дайте си парите! И пенсиите тръгват с викове сърдити, и Напред! гръмовно въздуха разпра. Магазина отговори с друг вик: Ела! И с нов порой от псувни, проклятия и попръжни пенсионерите наши, оплискани с кърви, бутат се и блъскат, без сигнал, без ред, всякой гледа само да бъде напред и с количка тича стръвно, та да може един банан по-вече в нея да сложи. Колички се чупят. Тълпите ревът, талази налитат, мачкат се, пищят; - Вият като вълци, бутат се кат овци, и пак се натискат; българите прости кат свине тичат, кой бос, кой обут, не сещат ни жега, ни жажда, ни студ. Щурмът е отчаян, персонала труп. Три часа веч продават, но помощ от нийде, на работний ден край се не види, а тълпи пенсионери пак фърчат към тях. Нищо. Те ще бачкат и честно, без страх - кат шъпа спартанци под сганта на Ксеркса. Простаците идат; всичките нащрек са! Поредният напън пак е настал. Един пенсионер, кат обезумял ревна гороломно: Бананите свършват, мандарините също! Затуй ли се блъсках и толкоз синини? Таквоз нещо не помня от войната дори. При тез думи страшни, безумните орди се втурнаха люто през тесните порти гневни и шумешщи! О, безумен час! Тълпите озверяха напълно тогаз, бананите липсват, краставици също стоката свършва тълпата прелива и гневни, безумни по рафтове висят, пред цяла вселена, в тоз забравен кът, за една покупка, за малко далавера. По новините България нази ще гледа, репортаж ще има, тя ще ни съзре, ако не си купим: да мрем по-добре! Няма вече нищо! Има хекатомба! Всяка стока цел е, купувача бомба, всяка крачка удар, всяка душа плам. Прахове и мръвки изчезнаха там. Грабайте млеката! някой си изкряска и пенсии полумъртви фръкнаха завчаска кат демони черни покрай празний рафт, катурят, струпалят полуживи пак! И персонала тръпне, друг път не видели хора как се бутат, бедни, озверели и въздуха цепят със просташкий вик. Пазарът се обръща на бой и за миг пенсиите наши, кой от кой по-болни се фърлят да докопат храните отровни, като виждат харно, че се свършват веч . . . Но вълни не спират от орди дивашки грабят и се бутат все така юнашки . . . Йоще миг ще затвори тоз магазин. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . И днес йощ нета, щом тема зафаща, спомня тоз ден бурен, пише и препраща глупоста му дивна като някой ек, от форум на форум и от век на век! Friday, November 26, 2010 8:14 AM

Хей, Шенген, здравей! Поне не давайте публичност на такива "новини", че ще видите едно приобщаване на куково лято - представявм си коментарите примерно в "Соар", "Индипендънт" или "Кориере Де ла Сера"..., да не говорим за още по-тежките вестници, други медии и станции по света. Срам, но трябва да си го нося.Помня какво беше, когато нашенци си избраха за уред на века.... ч у ш к о п е к ъ т !! Приятен ден, мои мили потомци на Джон Атанасов.

не намесвай джон атанасов, човека нито е раждан в булгаристан, нито е живял тук, пропагандата за величие е друго нещо

Тук съм се родил и тук живея а ти ще си останеш вечно по чукарите миризлив цървул.

аз очаквах там да бъде и премиелът ни, за да види отново какво правят тези от лошия генетичен материал от глад и мизерия или поне да беше изпратил онова недоразумение на природата-майка наречено Симеон Дянкооф, че да може да говори по-нагло как не може да се индексират пенсиите и да видят дали тези хорица, които през 4 години наричат електорат и благодарение на които те живеят в условията на криза суперлуксозно, но не би

И да бяха дошли,знаеш ли какво щеше да стане-да им намалят пенсиите.Защото щяха да кажат-ето,вижте ги имат пари и се бият за стока.Стига с това сиромахомилство. Гладни,бедни ,голи,боси...Гладните и бедните не купуват по 10 кила банани ,защото няма да имат за хляб после.Не тъпчат колички като обезумели.Това са лакоми и алчни простаци,не са бедните.И пенсионер,който дава квартира по за 400-500 лв не е беден.Аре,яжте ми бананата...

КАКВА Е ТАЗИ ТЪПА РЕКЛАМА ТУК? СИГУРНО ПЛАТЕНА. ВИЖТЕ ВИДЕОТО - НИКОЙ НЕ СЕ БЛЪСКА ИМА 5 ЛЕЛКИ НА КРЪСТ НА БАНАНИТЕ И ТОЛКОВА. ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ. НЕСКОПОСАНИ ПЛАТЕНИ РЕПОРТАЖМЕТА. ЧЕ ЧАК И 600 "КОМЕНТАРА"?!

Ха, та всяка година подобна картина се разиграва в цяла С. Америка: Боксинк дей, Черният петък и още... Ама друго си е да се пооплюем сами себе си.

Лакоми идиоти има навсякъде,прав си.Но нашите са особено жалки, защото се трепят за банани-като маймуни.

Клипа, за "история на вещите", май е повече от обяснителен и показателен точно за случая: http://vbox7.com/play:db52f90b Приятно гледане, обяснението е повече от точно защо се случват такива неща като Lidl

Тъжна история. До къде го докараха тоз беден народ...

Предлагам БНТ да започне да излъчва седмични документални филмчета, ограмотяващи народа по отношение рационалното пазаруване или например, разликата между едни и същи продукти, продавани от различни хранителни вериги (има ли изобщо такава разлика), не на последно място, да се наблегне върху вредата от консумацията на сол, съдържаща се във всички готови изделия в голямо количество.

българският народ е малък народ,но за сметка на това е много прост. овце си бяхме,овце и ще сме винаги...

Просто добра реклама за силно начало на една голяма хиперверига.Евтинко, много народ, медиите и интереса са приковани и това е!Само след няколко месеца цените ще бъдат като при останалите хипермаркети и всеки влиза да пазарува където му е най-близо и удобно!

България на колене...пред едно мезе...

Много обичам подобни генерализации! Ти, авторе, ако слагаш себе си към семейството на овецете, аз не се числя към тях. Нито съм бил при откриването на Лидл, нито действам по този начин. Така че директно ти казвам:"Аз не съм овца!" И трябва да е ясно адресирано обвинението! Ако задника Борисов е продал интересите на България на задника Пут(к)ин и това го прави дупедавец (първия), аз не се числя към тая категория, защото аз не нося отговорност за предателската политика на Министър-председателя! Така че, айде стига с тия генерални изводи. Даже и да съм гласувал за него, аз не съм отговорен за простотитите му, а той е отговорен пред мене за своите! Масова и колективна отговорност има само за идиотското комунистическо мислене. навсякъде другаде, в нормалните страни отговорността и вината са ПЕРСОНАЛНИ!!! Набийте си го най-сетне в главата!

Много го задълбахте. Чак Борисов и Путин. Какво общо имат те с веригите магазини? В Стара Загора по-миналата година откриха магазин на Практикер. Министър-председател беше Станишев, а екшънът при откриването бе същия.Спрете да търсите под вола теле.

нашите тй-наречени майки, баби, и бащи имат повече пари от мен - работещия.По случайност работя в близост до ноооткрития магазин.Днес сутринта, качвайки се на градския транспорт, бързащ да не закъснея за работа установих със закъснение от 30 секунди, че превозното средство е претъпкано..........с бабички и дядовци.Сетих се къде са тръгнали "горките".И ме доядя.Че те са живели живота си на гърба на тази държава - лекичко, време да мине, да гепят нещо безплатно.И продължават.А отгоре на всичко реват, че нямат пари.Ми като са толкова зле къде са ръгнали по ранни доби ами не си седят у дома.Калпав народ сме ниее, калпав.Поколения трябва да се родят за да се види някаква светлинка, че нещо се променя.С тая сган, дето незнае кое е мотика, и кое лопата - и само реве, така ще бъде.

аф

Малко работиш , при това некачествено ! Затова и нямаш пари .

Кой си ти,че да казваш как нашите майки и бащи са живели на гърба на държавата и са се чудили какво да "гепят".Ако твоите са живели така,моите не са.И не са "тъй наречени",а са наши майки и бащи.И вместо да изпиташ жал в сърцето си ,че се блъскат и припадат за някаолко бананчета,и вместо да изпитваш чувство за справедлив гняв,че са принудени да се унижават за да могат и те да вкусят банан,ти си седнал да ги обвиняваш в смъртни грехове,само защото си изпуснал автобуса.Ами ако си много кадърен,да си си купил кола мой човек.И ще ти кажа-снощи дойде една съседка,бабичка,живееща сама,дъщеря и е болна,внучето и няма пари даже да ходи на училище..и тая бабичка плака със сълзи на очи да и дадем 20 лв за да може и тя да иде да си купи нещичко .Аз не знам какво е "гепила" тая баба през живота си,но знам,че тия които наистина крадоха и продължават,не се блъскат за банани и краставици,а строят хипермаркети.А прав е,който коментира тук да купуваме български стоки,даже и да са по-скъпи,даже и да са по-некачествени/макар,че не са,напротив/ и да не позволяваме на чуждите да ограбват и последните ни левчета като конкурират дребният и средният български производител и търговец,който не е в състояние да се сравнява с едрите капиталисти.И да,има нещо дълбоко нехуманно и отблъскващо в тая капиталистическа система,която ни пробутват гарнирана с "демокрация","свобода на словото" и пр. кухи фрази,които не служат за нищо освен за заблуда на хора като теб,които вместо да видят уродливостта на системата,оплюват майките и бащите ни за това ,че мръзнат по опашки за да си купят банани.Всеки иска нещо по-евтино,макар че реално погледнато това по-евтино е реалната цена на стоката,а не огромните надценки.Защото,драги мой,аз се връщам наскоро от Италия и ще ти кажа,че храната там/а и много други неща/ са по-евтини от България.Лека вечер.

твоята съседка не е "всички бабички". Човека е прав. Я се огледайте, кой се лекува редовно и профилактично, кой се храни здравословно, кой е постоянно по превозните средства от ранни зори до късен мрак, кой е собственик, кой наемодател, но дали е европейски наемодател

не пиши тук ми бачкай ще щъ изплющя при новото съкращение!!!!

Глупако, те не са "живели на гърба на тази държава", те са я построили. Това, че някои я разрушиха, а това което е останало не е твое и мое, това е съвсем друг въпрос.

понеже тук има свидетели на "родното строителство". След такова строителство, всичко си се саморазрушава, глупако. Никой нищо не ти е разрушил...

Вече почнаха и по западния модел като в Англия или в Америка. Да се набутат, набутат, пък стой та гледай! Пълен хаос! Като някакви животни! Все едно е единствения магазин в София, примерно. Ама естествено, ако не се наблъскат и нафрашкат няма да са като западняците. Народа простее, особено пенсионерите.

Хората, които наистина нямат пари мога да разбера - бедни, болни, безработни, за тях всяка стотинка е ценна. Ма хайде да си сложим ръка на сърцето и да си признаем, че 70 % от хората днес пред ЛИДЪЛ не са точно такива - просто българина си умира нещо да му е еФтинджос и да е на далаверка - народопсихологията ни е такава. И това е най-жалкото.

разбира се в тази цивилизована страна всеки работещ в лидл е на нормална позиция!просто 1 по-евтин магазин в повече от случаите,но с качествани немски стоки! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е безумно да се блъскаш като животно, като купиш двайсет килограма банани , ми те нали ще се развалят за три дни, колко от тях ще изядеш, българите нямат и скоро няма да придобият култура на пазаруването! Същото беше и при откриването на Сердика Център, което вече беше необяснимо-бабички пред моден център? Как ще го обяснят защитниците на пазарджийте, не знам?

Lidl-verigata otkriha predi 5-6g.Po-evtini nemski produkti!Goljama propaganda te4e6e dokato finlandcite nau4at decata,4e stokite v Lidl sa po-nisko ka4estveni ot fn-rodno proizvodstvo,koeto ne e 100%vjarno.Javno po tazi pri4ina o6te 1-vata godina ot otkrivaneto Lidl zapo4naha da prodavat i fn produkti!Az li4no haresvam po-goljamata 4ast ot nemskite hranitelni produkti!

ако раздаваха мотики за съживяване на българската земя, щеше ли да има опашки и блъскане, кой по-напред да вземе ?.. Тази картинка ПОТРЕБИТЕЛСКА- българска или европейска, доближава човека по-скоро до свинята, отколкото до човешкия ИДЕАЛ.

посещението на lIDL е опасно за вашете живот издраве

А можеш ли да дадеш разумно обяснение в какво се състои простотията в коментара!Сигурен съм ,че не можеш!Е това вече е доказателство за сложността ти!Май-всеки найдобре чрез словото си дава характеристика!Я се виж какви глупости пишеш!

Първо. Има един бутон, пише на него "реплика". Като го натиснеш отговаряш на човека, без да е необходимо човек да рови 5 коментара нагоре, че да разбере, че си искал нещо да кажеш. ТОВА САМО Е ДОСТАТЪЧНО, за да покаже що за интелект имаш. Но понеже си ми симпатяга - ще ти кажа и друго. Коментрата на дамата е изключително интелигентен и смислен. Не е необоходимо да си кой знае колко умен, за да забележиш, че няма как човек с такъв интелект да е "собственик на бакалия" (нищо против тези хора нямам). Не на последно място името "МАЯ" говори за жена, а е изключително невъзпитано да се говори с такъв тон на една жена. Още искаш ли? Само кажи....

"Май-всеки найдобре чрез словото си дава характеристика!" Като сложим настрана куп правописни и пунктуационни грешки тук, поне ще обещаеш ли да се научиш, че думата бОклук се пише с едно "о" и едно "у", а не както ти си го написал/а? А иначе си много прав/а, че именно чрез написаното човек си личи що за образование и интелект има :) И ти си чудесно доказателство за това.

То и ти по ред причини спадаш към последната категория :))) Доказателства искаш ли ? На вас селяните, единствената връзка с града ще ви остане Граматиката на У-то и О-то...

това е ред в хауса, всичко е човешко, щом се прави от човека (не с главно "Ч" ) ......

А ти какво предлагаш?Вместо евтините и качествени стоки на ЛИДЛ,да се купуват буклуците на богаташите ограбващи българина с високи цени!За такива като тебе угодия няма,да не би да си собственик на някоя квартална бакалия,която продава сиренето по 12 лева?

Няма лошо да си прост, поне до момента, до който не го покажеш. Е там ти беше грешката.

а ти пък какво предлагаш.. да се кланяме всички на тия измислени вериги ли ... да пълниме гушата на алчните , мръсни 4.5 собственика , които притежават молове , вериги от хипермаркети , и които изнасят от България , пресен капитал , доограбват ни , и ни заробват , и ни превръщат в жалки , мизерни роботизирани конс уматори , пълнещи им гушката от такива баламурници като теб...На България , не и трябват молове и вериги от измислени хипермаркети , а и трябва родно производство , родни продукти , и да се стимулира родната индустрия .само така България може да стъпи на краката си . И АЗ КАТО БЪЛГАРИН ПРЕДПОЧИТАМ ДА СИ КУПУВАМ РОДНИ СТОКИ , ОТ МАЛКИТЕ СЕМЕЙНИ МАГАЗИНЧЕТА , КЪДЕТО ОБСЛУЖВАНЕТО И ЦЕНИТЕ СА НА НИВО , ОТКОЛКОТО ДА ПЪЛНЯ ГУШАТА НА ШИБАНИЯ ЧУЖД КАПИТАЛИСТ , ДОШЪЛ ДА НИ ЗАРОБИ И ДООГРАБИ ...

А какво е бУУУУклуци?

те пък Лидл щото едни филантропи ум да ти зайде начело с г'жа Милена Драгийска-Цойнер може би ....мдааа българският народ е малък, но пък много прост в замяна както виждаме....

Не разбирам какво чудно има в тази ситуация?! След като този същия народ постави начело на държавата пожарникар и учител по физическо, за които дори не може да се каже, че имат съмнителен интелект - просто защото в него дори не можеш да се усъмниш!

1000 % си прав.

... Друго си е да сложиш начело на държавата един изпипан крадец като Костов, Царя или някой без ден трудов стаж.

Ми не е друго. Същото е. Ма само тикви като теб си мислят, че сега има разлика и нещо реално се променя. Променя се само това, че едни мутри изземват територии на други мутри, ползвайки държавния апарат за разчистването на пътя си.

Какво да коментирам? Просто ми иде да заплача за нашите майки и бащи,баби и дядовци,които се блъскат като животни за да си купят евтини бананчета или нещо сладко.Всички тия бедно облечени,побелели хора,прекарали живота си в труд и лишения са сведени до едно гладно ,мръзнещо стадо пред вратите на големия капиталист,който прави стотици хиляди оборот на ден от един обект,а плаща мизерни заплати на работниците си и отвреме навреме хвърля трохи на бедния,гладен,отчаян народ за да си направи реклама.И като гледам всичко в мен все повече се затвърждава убеждението за нещо дълбоко гнило и погрешно в цялата тая човеконенавистна система,в която най-голямата ценност е не човешкото достойнство,а парите и в която всичко-дори човешкият живот се измерва в пари.И ме боли за всички тия хора,но в същото време си мисля дали ако някоя книжарница започне да продава евтини книги,отпред ще я има тая тълпа.А вие какво мислите?

В Русе отвори мол без нито един магазин в него. В надпревара кой от всичките новостроящи се търговски центрове ще посрещне пръв клиенти, днес бе отворен МЕГА МОЛ, предаде Дарик радио. Множество пенсионери и ученици се бяха събрали в очакване на ниски цени, но останаха неприятно изненадани, когато разбраха, че в голeмия магазин до градската болница има само книжарница, аптека и дрогерия. На много от възрастните хора, престрашили се да се качат на втория етаж, се наложи да го направят по стълбите, тъй като много от ескалаторите и асансьорите не работеха. Нямаше ги и официалните лица, които да посрещнат първите клиенти. Точно в 10:10 часа охраната отвори вратите и тълпата се втурна вътре. Скоро след това обаче, хората започнаха да си тръгват. ТОВА ДАВА ЛИ ТИ ОТГОВОР НА ВЪПРОСА ТИ?

Ами поплачи си.На мен пък не ми се плаче,ами ми се повръща. Всеки си заслужава това,което му се случва.Къде бяха тези ,вместо да се трепят като животни за един банан да излязат и да претрепят кухите тикви на Лилов и Луканов?Махаха червени байрячета и викаха Сполука!Е получиха си я.Другата половина идиоти правеха същото ама със син байряк.Като дойдат избори, кретат първи от 5*30 ч да гласуват, че да им оправели пенсиите.Съжалявам само родителите с деца,които също искат банани,ама хората са на работа и няма да идат да им купят.И работят за да изкарват пенсиите на тези същите ,защото на Кремиковци железата не стават за ядене.А техните пенсионни вноски ги опапаха другарите,за които викаха ура.

А на тебе кой ти е дал право да сипеш подобни квалификации за другите,само за това ,че коментара не ти харесва!А за България ти какъв се явяваш ,освен точно такъв!

"Не сме толкова гладни, ама толкова ни е акълът!" - реплика на щурмовачка от опашката. По-точно едва ли може да се охарактеризира...

Доколкото се вижда от снимката лелите грабят храна,а не друго.Това показва,че просто сме си бедни хорица и всяко такова откриване с подаръци и ниски цени на стоките е показателно за тоталното обедняване на населението и свързването едвам на двата края.Колкото са по големи опашките и наплива -това е пропроционално на мизерията.Какви други коментари може да се правят в тази връзка недоумявам.Не виждате ли че това разграбване на бананите без пари е тъжно.

Живея във Франция и 8090 % от покупките ми са от ЛИДЛ!Тук цените в тези магазини са като божия благодат сред всеобщата скъпотия!Бях истински възмутена,когато бойко Борисов откриваше Захранващия терминал на фирмата,а Станишев се подигра във парламента ,че режел ленти!Този субект ще се засрами ли от думите си някога ,казани от злоба!Това е спасение за победните българи,след като бяха доведени на този хал тошно от неговото правителство!Клиентите на ЛИДЛ са негови избиратели.Нали са партия на наибедните и отрудени българи!?Очаквам да се извини на премиера!

Да им е честит на французите поредният БГ глупак.

Напълно те подкрепям!!!!

точно в 10-ката

едно още една куха лейка , вярваща , кланяща се и величаеща боко тиквата ... пък после се чудим ,че дори се възмущаваме , като някой ни нарече прост народ ...ДЕЖЕН- ОВЦЪ.

ти си поредната ,типична българска овца , която макар и зад граница си остава проста , щом вярва на мутри като боко тиквата . ти и такива като тебе докарахте тиквата на власт.аман от кухи женки , като тебе , които ни натресоха това недоразумение като борисов .и ти си типичен представител на простия народ

Бог да пази Бойко Борисов.

до Дежен- какво се учудвам- електората на герб , само може да пазарува в такива долнопробни магазини , каквито са ЛИДЛ. какво му трябва на един прост човек- чалгичка , ракййка , клиент на ЛИДЛ и мутра от ъндърграунда , която да го манипулира и да си прави постянно пиар в медиите . като те гледам , ти с и типичната представителка на тоя прост народ.

Чалгарите са електората на БСП. Както и пенсионерите, това е лошия метериал. Висшистите и интелиценцията е била и ще бъде с ББ.

я виж ти и във Хранция имало шемети -поддръжници на Режилентов Първокопков...ужас...

май всички ти го казаха - куха лейка и това е, при това патриот аз по Българско име не съм и чувал от твоето

А на откриването новия Технополис какво чудо беше,и на следващата неделя-война за столчета и бюра за компютри :)))

не мога да разбера как някакви вериги слагат такива цени,при положение ,че дори в складовете на едро е по-скапо? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Виж коментарите ми по-надолу и ще ти се изясни...

абе пич това са реалните цени на стоките.всички други са спеколативни

ей, голяма спекООООлация у ваше село , бре!!!

Всяка верига пуска няколко продукта на нулева цена, дори и под нулевата с идеята тези няколко продукта да привлекат ордите... както тук - банани, олио и т.н. и разликата се избива с продуктите купени покрай тях. никой не излиза само с кило банани от хипермаркет

В момента цената на бананите е много ниска в цяла Европа, а вероятно и на световния пазар. Затова и в ЛИДЛ са ги пуснали на тази цена. Вероятно до сега само една или две фирми са внасяли банани в България и са държали каквито си искат цени. Така е с много други стоки! Например масло Castrol в Англия излиза около 40лв. с ДДС за туба от 4 литра в магазин на едро. В магазин на дребно излиза около 70-75лв. В България има само един вносител на това масло и цената на същото и двойна и повече плюс ДДС-то ... и цената отнлетя!!! Мното стоки на запад са по-евтине от България! Постепенно "единствените" вносители ще бъдат притискани и цените ще се изравняват!!!

колко е маслото тук пък и откога паунда е заменен с лев съмщо не знам