Възрастната жена е приета в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” с притисната ръка, съобщиха от болницата.

Още от тъмни зори се извиха дълги опашки от клиенти пред магазините на Lidl в страната.
В хипермаркета на бул."Сливница" в столицата на охранителите костваха изключителни усилия да осигурят реда, тъй като веднага след официалното откриване в 8 часа граждани започнаха да се блъскат с колички за пазаруване, съобщи БГНЕС.
На помощ на охранителите дойдоха и полицаи. Софиянци обаче така и не пожелаха да се изтеглят назад.

Възрастни жени крещяха от притискането в количките, а млади мъже им обясняваха, че мястото "не е подходящо за пенсионери". Сред тълпата се чуваше и глас на бременна, която иска място по-напред. Трети се оплакаха, че закъсняват за работа и трябвало да влизат с предимство.

“Дойдох, за да видя хората и те да видят мен", призна пред bTV възрастна жена. “Просто дойдох по-рано да захвана място и като смятах, че ще има някаква по-голяма аудитория за разговори, за слово, тоест да изнесат слово”, обясни мотивите си възрастен мъж.

При откриването на магазина в Стара Загора домакини претупаха водосвета и без да дочакат кмета на града проф. Светлин Танчев прерязаха набързо лентата, пише "Стандарт нюз". Насъбралото се множество атакува мощно и само по чудо не потроши витрините. Вътрешната охрана не можа да се справи и се наложи намесата на полицията, която на няколко пъти затвори принудително входа за клиенти.

Екшънът беше заради предварително обявената евтиния през първите 4 дни  – банани и портокали за 0,69 лв. и 0,77 лв. килото, бутилка олио за 1, 45 лв., 200 г кафе за 2,99, голям шоколад за 0,45 лв., кутийка бира за 0,49 лв. и др.

Бананите, краставиците и олиото бяха сред най-предпочитаните стоки от купувачите, съобщи БНТ. По-възрастни клиенти в столицата коментираха, че не са се били така за храни от времето на социализма и Жан-Виденовата зима.

Заради истерията, кметът на София Йорданка Фандъкова поиска засилено полицейско присъствие около магазините Lidl в града, съобщи БТА, като се позова на Столична община.

Да пазаруваме с удоволствие и да имаме повече пари за пазаруване, пожела по-рано Фандъкова при откриването на хипермаркета в кв. "Захарна фабрика".
Регионалният министър Росен Плевнелиев обясни, че инвестицията на компанията започва преди три години и до момента е над 130 млн.евро. Очаква се общият размер на вложените средства да достигне 300 млн.евро.

До шест месеца ще бъдат открити общо 40 магазина на веригата в страната.
Социалният министър Тотю Младенов обясни, че в търговските обекти са назначени над 900 души. В първите месеци на следващата година ще бъдат назначени още около 300 служители, повечето от които са безработни, регистрирани в бюрата по труда. 220 са осигурените работни места в София в четирите търговски обекти.

Вижте видео от отварянето на Lidl в столицата