Коментари - Откриха мъртъв младеж и 14-годишна в безсъзнание в кола край Шумен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неизправност? Или наркотици....

Ако беше жива каката трябваше да я съдят за педофилия.

Освен ако не са ит един определен етнос, за който законите не се прилагат

За едно еб@не готови да у'мрат,тц тц

Газовата уредба няма нищо общо. Виновна е изпускателната система, ауспухът. Дори ако бяха на бензин, щеше и момичето да е загинало.

Много е смешно когато неграмотни технически мисирки/репортерки правят “фантастични” заключения ?! Автомобила е с ГУ , е да ама е работил на бензин за да се задушили ! Защото ако е работил на газ няма как да се задушат !

Точно така,иначе всики които готвят на газ или пък се отопляват с газови печки(панели) да са измрели до сега !

3евзек

Не е баш иначе. За да са измрели всички, които готвят на газ или се отопляват с газови печки има едно много важно условие - уредите им да не са изправни или да се употребяват по грешен начин. Макар явлението далеч да не е масово, все пак има такива хора.

Грешиш! И за да не дадеш фира някой ден вземи се образовай и не бъркай външно горене с вътрешно горене.И не забравяй, че въглеродния окис също е горлив газ и в определени пропорции с въздуха е и експлозивен.. А за начало газовите печки за отопление и готвене изчерпват кислорода от дадено помещение и...

Нямало как, ама друг път. Ако някоя тръбичка изпуска газчица вътре в купето, например през багажника, ако им е спряна вентилацията, то могат яко да се натровят. Ще намирисва, но ако не оъбрнат внимание, тогава са пътници. Ало, дир-а, защо триете бе? Лично отношение от страна модератора, или какво? Да не би да се е почувствал лично засегнат нещо?

Не си прав и вземи се образовай, за да не пишеш приказки от джунглата! Ако има теч на газ и влиза в купето, което е вероятно като проблем, тъй като бутилката е в багажника, може да настъпи задушаване, поради това, че газът(пропан, метан) изместват въздуха и като по-тежки ще напълнят купето.Но ще е задушаване, а не отравяне както от въглероден окис. Това е така, защото газът не се свързва с хемоглобина в кръвта, Т.е. човек се задушава защото няма кислород който да диша, а не защото в дробовете му има пропан/метан. Докато историята с СО е друга, Въглеродния окис се свързва окончателно с хемоглобина и не се разделя, което довежда до това, че кръвта не може да пренася кислород до клетките, понеже не са останали свободни хемоглобинчета да го пренасят. Да оставим настрана факта, че колата е работила, за какво може да работи колата в студено време, освен тези вътре да си пуснат парното да се топлят.Е, да ама ако са пуснали парното да се топлят и има теч на пропан/метан в купето, какво ще стане след малко????Ще стане Бууум, защото моторчето на отоплителите на колите работят с четки и винаги има искри.А пропан/бутан/ метан/ацетилен и искри се разбират много добре. :-))

Те така си трият тука админчетата убити, на мен лично са ми трили поне 10тина коментара, съвсем нормални и без обидни квалификаций... но пък за това сме и на 130+ място по свобода на слоУто :DDDDDDD xaxaх

Задушаване от изгорелите газове!

като за последно младежът...

Според мен и напротив на много от коментиращите, причината не са наркотици. Има една малка, но жизнено важна подробност, на която малко хора обръщат внимание. Това е уплътнението межди капака и двигателния отсек точно преди въздухозаборника за подаване на външен въздух към отоплителя/охладителя в купето. Когато колата се движи, даже и да има теч на изгорели/недоизгорели газове от предната част на изпуслателната уредба, те не отиват нагоре поради налягането от въздушния поток , а се изнасят под автомобила. Когато колата е на място и двг-то вече е загрял, всякакви горещи газове от теч на тръбите около изпускателния колектор се издигат нагоре и ако от време на време сработва ел вентилатор за охлаждане, една част от тях ще бъдат изтласквани през процепа между капака и купето, ако уплътнението е повредено или липсва. Следва задушаване с въглероден окис в кола на открито.

Ти си за автомонтьор

бугаристан.... нормално

Вече е Циганистан. Булгаристан беше преди 33 години.

Преди 33-г и по -специално от 44-та до 90-та БЪЛГАРИНА СПРЯ ДА РАЖДА И СЕ НАДПРЕВАРВА ДА ПРАВИ АБОРТИ! Циганите обаче не. А сега ми кажи какво са ти виновни циганите и как така преди 33г било едно пък сега друго? А неграмотно човече?

Ти "грамотно" човече щом не си на ясно или си ромче, или си ДОВОЛНО НЕУКО: в посоченият от теб период на г-жите от бившето малцинство/настоящо мнозинство след 1 вото раждане са им връзвали тръбичките. Нямаха си патрийка, да смуче субсидии и да ги брани на ВСЯКА ЦЕНА Такива ми ти работи Тъй,че лекинко с грамотноста,че май на теб не ти достига

Наркотици

На какво ги учат в тези Учебни курсове за шофьори? Обяснете им и малко безопасност при шофиране. А не само да държат автомобила в платното долу-горе в права посока и ет'ти книжката.

кофти ...

Много е тъжно, много...

Бог да прости момчето! Преди 30-40 години на 19 щеше да лъскав бастуна в казармата, а сега за два пръста опикано място си е отишло бадева! Рисковете на промяната!

Аве юначе казармено ти имаш ли идея колко момчета измират по казармите в малоумната наборна служба която произвежда всичко друго но не и мъже или войници?

В казармите умираха далеч по-малко момчета,отколкото мамини келеши по улиците към днешна дата!

този пък, ти изобщо казарма виждал ли си дори на снимка ве пъпеш :DD xaxaxaxaxax

Надрусаният шибинг има такива последствия.

край шумен, край шумен, колко да е край шумен, като е на 30 километра от шумен??

И като напишат Друмево ще разбереш ли къде е?

Абсурд е в кола на открито да се задушиш от изгорели газове.

Губенето на съзнание от въглеродния окис става неусетно.

Зависи. Свален катализатор, недобра връзка или кофти заварка на мястото на катализатора, пуснато парно, всичко в колата и готово. Като се движиш не е проблем; но на място…

Няма значение дали колата е нова или стара, дали има катализатор или не и тн глупости! Всеки двг отделя отровни газове и за това има задължителна вентилация във всички публични гаражи, тунели и тн!

Жените са по-издръжливи от нар.силен пол, затова само тя е жива.

Че 14 годишната не е девствена, а се води непълнолетна и по закон трябва да бъде такава, иначе наказателна отговорност за отнелия девствеността.

Ами питай я кой и кога я е разпечатал. Но щом е навършила 14 може да се фраска колкото си ще. А ако е с непълнолетен и на него нищо не могат да му кажат. И се научете вече кога е малолетен и кога непълнолетен че малко ги бъркате.

Айде стига вече гнусни коментари....не е задължително като са момче и момиче в колата и да правят секс,може просто да са си говорили...дано момичето се оправи,а на момчето мир на праха му

и разно други перверзии.

Мадам, усещам че искаш да защитиш децата, ама е късно! Колата е открита в 7 часа сутринта, и двигателя е работил дълго време! Значи от сабале са дискутирали? Според мен, са учили математика! Малката се опитвала да дели член на многочлен!

В Шуменско се откри сезона на сливите, поредно зажадняло за чесане урве си е продало тялото за топлина и топъл шеб. Прост народ, слаба държава. Лошо е,че в провинцията това е възпитанието - "намери си маме на кой да топлиш мяйцата, за да си уредиш живота и децата"

Народа за да види благословение, трябва да се обърне към Истинския Християнския Бог, а не да чества и почита човешки идоли, което носи проклетия. Но понеже това няма да стане, нещата ще се влошават.

Никога не е имало и няма и да има. Ние идваме от нищото и отиваме в нищото. Всъщност не е "нищо" а супа от биологични молекули

Въпроса, е че такива либерални безверници като теб, без ценностна система, си остават нищо и по средата :D

Явно ще си останеш в супата докрай.

И добитъкът безсловесен знае кой му е господаря, в чии обори спи и къде да се завърне след паша. А човек, който не признава Бога, сътворил небето и земята, е по-зле и от магаре. То е по-достойно от безразумния човек.

Ако ти смяташ своите животни за добитък аз си смятам за равни до известна степен. Някои са на умственото ниво на 3-4 годишно дете. Могат да комуникират, да участват в разговор, ако отвориш съзнанието си за тях ще докоснеш тяхното съзнание. Имам една котка която от време на време телепатично "прожектира" образи в мен, понякога и думи. По същия начин по който се разбирам с малки деца които според родителите им все още не говорят, и след две седмици о проговарят. Избий си от главата че си богопомазан и си нещо специално и можеш да разполагаш с живота на животните. Да, реално ти можеш под заплаха от болка и смърт да ги накараш да свършат нещо, но в пъти по-добри са резултатите когато им обясниш защо и те приемат да участват. Спрете да отричате "душата" на животните. Същите вие наричате хората от други континенти с кофти имена и ги приравнявате на животни, то така се почва - тоз не е от нашто село, опа му изсипем една торба бой. Нали знаеш - око за око (любимата фраза на жестокия ви юдо-христо-ислямо бог) оставя целия свят сляп

Живеем в 21 век… а някои кухи лейки все още вярват в богове, зодии и живот след смъртта….

Ти с по-пълна лейка ли се имаш от прародителите си, след като носиш техния генетичен код.

Спекулирайки педполагам, че статискически може да се докаже, че живеещите в момента са подчертано по- ниско интелигентни от голяма част от хората живели преди тях при дори малко връщане на лентата назад във времето, макар че и без статистиката всеки сам може да го види в ежедневието си. Наличието на телефон в ръката не прави човек по- умен, нито по- образован, нито четенето на непрекъснато "дооформяната" според нуждите на силните на деня информация в интернет ни прави по- обогатени с реална информация. В историчеки план доста по- умни и доказали се хора от нас са били вярващи, факт, който ще оставя без последстващ коментар, защото такъв не е наложителен. Самото календарно време на съществуване не доказва по никакъв начин напредването ни, а с много факти от последния век най- малко не можем да го подкрепим, ако не броим псевдо напредъка на джобните ни устойства. Ако човек все пак има претенции за висок интелект и търсещ истината, независимо от собствените си желания каква да бъде тя, то би могъл сравнително лесно да намери множество източници, които са публикували проучванията си в сферата на доказателствата за християнството и въпреки силно мотивираното желание на атеистични учени от цял свят гореспоменатите да бъдат категорично оборени и отхвърлени за сега не са успели. Повечето от представяните от тяхна страна като факти твърдения са лесни за оборване дори от студент първа година по философия и са по- скоро слагане на каруцата пред коня- приемаме за факт хипотезата си и след това закърпваме теория с елементи на предположения и догадки, за да я подкрепим и направим привидно достоверна. Ако нещата бяха толкова прости и лесни, а варята такава детинска наивност и човешка глупост, то доказването на липсата на Бог би била детска игра в модерната ни епоха, която работи с повече ресурси, технологии и хора с всевъзможни научни титли от когато и да било преди това, (нали така?), че никой, който смята себе си за дори и средно интеличегнет човек не би имал съмнения за неговото съществуване и бихме минали на друга глава от развитието си и световните си проблеми и полемики. За зодии и т.н. е отделна голяма тема. Останете със здраве и Бог да е с Вас, въпреки 21-ви век.

Дай ми ЕДНО доказателство за съществуването на така нареченият бог? И колко бога има? Евреи, католици, мюсюлмани, будисти, индуисти и камара поклонници почитащи митологията. Религията е създаден с цел. И целта е - контрол и подчинение. Доказателства, че няма бог има колкото си искаш, като основното е - никой не го е виждал. Доказателство, че няма живот след смъртта - милиони, милиарди умрели… как пък един не се върна????

Доказателствата са на всякъде около теб и в теб! Само като се огледаш и виждаш отпечатъка на ВЕЛИК създател от изгрева до залеза и от мравката до човека! Но глупака казва няма Бог! И не спира до там разбира се. Според 21-вечния глупак той самият е центъра на вселената! Айде сега ти докажи че съществуваш и си нещо повече от мравка!

Но и аз твърдя че няма бог. И не, не се имам за център на вселената, аз съм едно от многото същества в нея, със живот, съзнание и мечти (това което вие религиозно побърканите наричате душа). Само че на вас не ви утърва, защото трябва да признаете че вие имате точно толкова право на топлина, храна, обич и дори живот колкото котето, кучето, бивола и мравката и мишката. Затова сте решили ме животните нямали "душа" - отричате че имат съзнание и чувства - за да оправдавате екплоатацията, жестокостите и убийствата на животни когато са във вала изхода. Обаче видиш ли човека бил повече - ами не, не е повече. Ама господ му бил дал право да властва. Ами не, никой няма който да ти го е дал, просто така ти е угодно за да не ти тежи на съвестта, като смяташ някои или нещо за по-нисши от теб. Такива сте всички религиознопобъркани - двуличници и безпринципни.

Я ти докажи че има съзнание? И какво е съзнание? Я докажи че има душа? Докажи че си нещо повече от мравка? Защото ако всичко е случайно то тогава и ти и мравката сте все така безсмислени??? Или викаш не е така, или всъщност как е? Нали всичко било относително, ами работи без пати за да живеят мравките примерно? Човешката глупост наистина няма граници! Не вярват в Бог ама носят мартеници, четат хороскопи и си правят магийки за да са обичат ..... Ето виж колко е лесно, айде сега ти ни докажи че съществуваш.

Ти твърдиш че и аз и мравката сме еднакво безмислени. Аз твърдя че сме еднакво смислени. Всеки от нас (даже при мравките повече) прави нещо което остава и се използва от бъдещите поколения от вида и спомага не само за съществуването но и за успеха и бъдещето на този вид. Нещата в които аз съм участвал, технологиите които съм помогнал да се разработят и внедрят болшинството от вас дори и нямат мечти които да ги покрият. Кажи ми, един човек (религиозен фанатик) който седи на едно килимче, коли кози или децата си за жертвоприношение, и казва "това е реда, нищо не може да се променя, нищо ново не може да има" с какво е значителен. С това че гори хората които не разбира и които са много повече от него на клада ли? Ако дори за момент допуснем че има бог който е създател, той не би искал хората да са в замръзнало положение. Той би искал да се развият докато станат равни по възможности и знания с него. А това е точно обратното на което вие твърдящите че има бог учите. Особено за юдео-християн-ислям жесток и кръвожаден Яхве/безименен/Аллах/, който е разрушител. Ако наистина има бог той би мразил всички религиозно побъркани точно по изброените причини. Така че, какво учи самото християнство - бог е създател, а дявола е разрушител. А защо тогава всички които твърдите че вярвате в Т.нар. Християнски бог спазвате обреди и привички все едно се кланяте на дявол?

До Ъъъ- разбира се, че мога да ти дам много поводи за размисъл и доказателства, но дали това би имало значение силно се съмнявам, изхождайки от аргументът, че доказателство за теб е фактът, че никой не Го е виждал. Аз не съм така добра ораторка, за да мога да изложа всички аргументи сбито, покрепящи съществуването на Господ, но мога да те насоча например към книгата на Стивън Майър, Signature in the Cell, която не знам дали има преведена на български, но ако си човек с жажда за научно- доказана информация и въпроси към интелигентния дизайн или липсата му, то тази е една от неуспоримо най- добрите и все още не оборена книга, макар автора да търси активно колегите си в научните среди, за да намерят пропуските или заблужденията му, както преди да я издаде, така и след това. Допълнителни доказателства с нуждната аргументация можеш да откриеш и в работата на много други хора като Уилям Лейн Крейг, който има сайт www.reasonablefaith.org, К.С. Луис (авторът на Нарния, който всячески се е опитал да бъде атеист по възможно най- мотивираният философски и научен метод,, но можеш сам да видиш до къде е довело това, Гари Хабермас и още много, много други , които много по- добре от мен тук могат да се аргументират за твърденията си. Надявам се ще съм ти била полезна за себе си да видиш нещата по- обективно и да прецениш по- мотивирано убежденията си, независимо какви ще бъдат те след това. Живот след смъртта също е обширна тема, но нека само отбележа, че дори самото понятие не носи смисъла, че живот след смъртта значи единствено и само завръщане в същата форма, обратно на работа и на пазар в Лидл, всякаш нищо не е било и съответно само това би могло да го докаже като факт. Туринската плащеница има много какво да каже по този въпрос, Възкресението също. Христос е бил истински човек, както сме аз ти, което е доказано исторически и не мисля, че дори има учен, който е готов да го постави отново като казус този факт, а свидетелските показания за случилото се след това са, нека кажем така, доста убедителни. Взимам просто няколко примера, но далеч не всички- първите свидетели на това са жени (ако са искали да излъжат и да имат по- голям шанс да им повярват, то нямаше да изберат по това време по- недстоверните за свидетелски показания жени, а накой мъж/мъже, за да го кажат); имало е римски войници, които са седяли на стража пред гробницата, защото са се упасявали, че учениците му ще откраднат тялото, за да кажат, че е възкръстнал; психологията и до сега отрича феноменът на масова халюцинация, т.е. няма как множество хора да имат напълно еднаква халюцинация едновременно, а точно това показват свидетелски показания от времето след смъртта на Хрисос- множество хора са Го виждали едновременно в различни моменти; отново науката твърди, че човек не е склонен на умре за нещо, което знае, че е лъжа. Може да е склонен да умре за нещо, в което е убеден с манипулация да си самовнуши, че е истина, но не и за лъжа. За това и така лесно разбиват големи заговори, вкл. неотдавнашните финансови такива- защото под достатъчно натиск повеето хора бързо си признават и не са склонни да поемат особено тежки последствия за накова нещо. Учениците му са били жестоко измъчвани и убити и нито един от тях не е казал друго, не се е отметнал и не е "издал" заговора, което е в сферата на напълно невъзможното, когато става въпрос за толкова много хора, подложени на толкова зверски натиск. До Не см Ъъъ и други- позволявам си само малка дуплика, най- вече защото е наистина изненадващо да прочета, че човек, който сам твърди, че е част от невероятни постижения и проекти с полза за бъдещите поколения дори, което не оспорвам, нито умаловажавам, е така категоричен в изказа си отностно религиите, когато видимо има основни познания пропуски в познанията си за разликите между тях. За да отхвърляш или подиграваш снисходително нещо е добре все пак да имаш представа от него в основни лини, иначе аргументите са малко "екзотични", така да се каже. Хрискиянството и юдеизмът имат в основни линии общ корен, но след Христос нещата се отделят драматично, да го кажем меко. Няма да навлизам в теологични уроци, но е общо достъпна информация, ако някой има интерес от нея. А за мюсулманите да бъдат сложени в същата категория, наред с будисти и тн е направо сравняване на противоположности, само защото се сбиват под общо име религия. Нещо като да кажете, че доли и горе, бяло и черно и т.н. са еднакви понятия, защото са посоки, цветове и т.н. и разликата в тях няма никаква. Католицизъм също се е е отделил от православното християство доста отдавна и от тогава има все по- големи различия с него, което е тъжно, но човешката нужда за власт винаги осквернява и най- добрата идея. Отонстно животните- не знам защо изобщо сте решили, че християнинът гледа на тях като предмет, но това далеч не е така. Животните са ни дадени, за да се грижим за тях и да ги пазим. Ние сме си взаимно нуждни и полезни. Разбира се, че човек има нужда от тяхната помощ в бита си, както и за прехрана с някои от тях, но в замяна той поддържа популациите им (някои видове животни биха били изчезнали, ако не бяха хората, които упорито да ги поддържат, вкл. и пандите в наши дни), а пък и понякога става храна за някои от тях в различни части на света ;-) ), Човекът и животното не са на една плоскост поради много причини, но това не прави животното по- маловажно или лишено от правата на всяко живо същество на този свят. Проблем има когато човекът започне да милее повече за животното пред друго човешко същество в беда, да кажем малко котенце пред бебе, но не и когато изпълнява ролята си на добър стопанин на земята и е задължен да се грижи за животните и за околната си среда по най- добрия и съвестен начин! За килимчета, кози и жертвоприношения на деца няма какво изобщо да кажа, защото не ги разбирам и не мога да дам мнение, предполагам, че окрупняването на всичко, което може да се нарече религия най- общо казано има връзка с този коментар, но не можах да разбера кои са сходните на тях ритуали, които християните изпълняваме и силно се надявам да не се визират езическите остатъци по нашите земи с берене на билки на разсъмване, говорене на вода, червени кончета и т.н., защото те нямат никакъв корен във вярата ни, а са по- скоро запазени в традициите на някои хора, но реално противоречащи на християнството. Оставам в чудене кои са обредите и привичките, които се спазват, които са всякаш в поклон на дявола. Последно си позволявам едно лирическо отклонение с референция към развитието на човека- Господ иска човекът да израства, да се учи и на напредва, за това и му е дадена тази свободна воля и жажда за знание, но това както и в нашия свят, когато учим една дете, става плавно и според възрастта и възможностите му. Никой не преподава астрофизика на първокласник, просто защото той няма как да употреби знанията, които му се дават, нито те са му полезни и нуждни в този етап от живота му. Не го правим, не защото не искаме той някога да стане астрофизик, а защото просто не е готов за това и няма да разбере почти нищо от казаното, тъй като все още не знае изобщо как да живее самостоятелно и да върши доста по- наложителни за бъдещето му неща. Проблемът не е, че Господ не иска да израстваме и да придобиваме знания за света си, а че първокластникът се обърна след първите два- три дни училище, каза- Аз съм астрофизикът и ще правя каквто и както си искам и ако не си сгъласен с мен, то ти си зъл и глупав учител, нищо не знаеш за астрофизиката и при това тя дори не съществува. Човек не просто иска да равен с Бог, той сам се постави за Бог и над него, преди да се е научил да смята уравнения още, така да се каже. На последно място, но не по важност, искам да се извиня за напълно неуместните коментари под статия, под която каквито и да било дебати не бива да се водят, защото касае трагедия, която неминуемо води до размисли в тази тема, но до голяма степен съжалявам, че изобщо започнах разговор точно тук.

и кой е истинския християнски бог?

Исус Христос, пише го в Новия Завет, проракуван и предсказан на много места в Стария Завет - виж Исая глава 53.

Няма такъв, нито какъвто и да е друг бог. Религгите са създадени с цел - подчинение и контрол на масите. Това е. Животът след смъртта е в надеждите на онези, които ги е страх да умрат.

Много е вероятно, религиите да са изкуствено създадени и аз вярвам, че е така. Това е инструмент, който се използва точно за контрол на масите или в някакъв смисъл обединяване на общества, нищо лошо, даже наложително. А без да вярваш в нещо и това да осмисля живота ти, си просто един консуматор, който по нищо не се различава от примата. Аз например вярвам, че ако има създател на вселената то е с някаква цел, но така е устроен човека, винаги търси причината с въпроса "Защо". За мен молитвата е вид изповед на човека пред себе си, в която изразяваш надеждата си или прозираш грешки които си направил, но това не значи, че някой с магическа пръчка ще дойде и ще ти изпълни желанията. Човека има потенциала да постигне много неща само с волята на мисълта си, но трябва добре да е осъзнат. Не зная защо се намеси тази тема в трагедията на хората, за мен темата за религия няма място в коментарите, точно под тази статия.

Дори и да има създател на вселената, това не означава интелигентен дизайн. Когато ти правиш хляб (вселена) слагаш продуктите в купа и разбъркваш, изсипваш, печеш. Нямаш никакъв контрол къде и как ще се образува мехурче (звездна система) или трохичка (човек) и каква форма ще има дадената трохичка нито с кои ще е свързана. Така че, дори и да има създател на вселената, той не е създал лично теб. Не е създал лично нито земята, нито слънцето, нито дори галактиката. Евентуалния създател е забъркал една смес в която има благоприятни условия за възникване на Х, по-малко благоприятни за възникване на У и неблагоприятни за възникване на Z. И с това се изчерпва контрола който той има.

Какви философи, какви интелекти. Кое няма ве момченца Исус Христос ли го няма и не го е имало???? Ахахах това от фейса ли го научихте или от някоя книжка на маркс? Ама нямало интелигентен дизайн то вселената била като хляба ахахаха. Епа направи си една вселена вееее г-н хлебар. Трябва вика само брашно вода и тн и бъркаш ахахахха. А брашното и водата от къде дойдоха???? Извинявайте много ама вашите доводи не стават и за детската градина. После да не се чудите Кой и защо бил съсипал тая държва?!?!?!

Бъркаш, бъркаш. Говорим системата сама да се променя, а не при външна намеса. Т.е. Твоя пример със стаята е не аз да я разхвърля а примерно стаята да се тресе или вътре да има маймуна. След безброй много разхвърляния ще имам момент в който всичко си е на първоначалното място. Само че ти извърташ нещата. Не говорим от нещо (подредена стая) да се създаде нещо (подредена стая). Говорим за това от нищо да се създаде нешо. Следния пример е по-правилен - напиши номерата от 1 до 10 на листчета и ги сложи в купа. Бъркай в купата и и ги вади едно по едно. След достатъчен брой пъти ще има опит в който ще ги извадиш всичките в увеличаващ се ред от 1 до 10, ще има и опит в който ще ги извадиш в намаляващ ред от 10 към 1. Ще има и опити в които ще ги извадиш подредени четни и нечетни нарастващи и намаляващи, както и ще има опит когато сумата на две поредно извадени ще е 11. Но болшинството от случаите няма да има никаква подредба. Ама ти нали си "бог" нали ти си ги сложил вътре - защо тогава не можеш да ги извадиш винаги в реда в който искаш без да ги гледаш? Ами защото няма как. Както казах - и да има бог той само е задал първоначалните условия и е оставил нещата да се "джуркат", не е създавал нищо поотделно и лично. Затова даже и да има и да няма бог, все тая. Освен това трябва да ти е известно че не можеш да докажеш несъществуване на член в безкрайно множество, може да докажеш само съществуване. Така че драги, на вас "вярвашите" се пада да доказвате ме има бог. По начин който е предвидлив и повторяем. Нямам как...

Първото доказателство, че има Бог е ТВОРЕНИЕТО-човек, животни , природа.Невидимата молекулата съдържа всичкия генетичен код, който после се развива и става видим.Земята стои така спрямо слънцето, че отклонение само с 1градус спрямо слънцето ще направи живота на земята невъзможен,тя стои непоклатима, въпреки, че се върти,освен товаимаме и 4 годишни сезона.Всеки компютърен специалист ще ви каже, че един инт3л2кт може да бъде създаден само от друг интелект, хаоса не създава порядък. ДРУГОТО ДОКАЗАТ2ЛСТВО е Светото Писание-66 книги от Стария Завет и 27 книги от Новия Завет.Пророците от Стария завет са живеели в различни епохи и с различен соц. Статус, но когато цитират Бог, все едно е писал една личност. Тези доказателства са напълно достатъчни.

Всеки един компютърен специалист ще ти каже че система която произволно нарежда нули и единици в произволен ред и с произволна дължина работейки достатъчно дълго във времето ще създаде освен всичкия шум и безмислени поредици също така и всички възможни програми, данни, файлове, документи и прочее. Това е един прост генератор на хаос. Но хаоса включва всичко в себе си - дори подредените неща. Така че този прост и неинтелигентен по никакъв признак генератор на хаос на съвсем случаен принцип и ще създаде най-сложния и подреден изкуствен интелект който може да се запише като компютърна програма с нули и единици. Оборих ти "доказателството" че само "интелект" можел да създаде "интелект". Не в хаоса се ражда всичко, ражда се подредба която започва да се самоорганизира и да организира и хаоса. Но е спонтанно, без участието на интелект в самото начало.

Разхвърли една стая, заключи я и се върни в нея след години.Ако я намериш подредена, ела и ми се обади.

Автомобилът е бил с газова уредба, но все още не е изяснено дали причината за инцидента е задушаване с газ. Радостинке, Радостинке...и ти си като Христинка от БНТ, и Цветанка от БТВ...или може би не си?

Като чета коментарите - доста изпаднал народ сме. Починало е момче на 19, момиче на 14 не се знае ще се събуди ли или не.... а коментарите са.... просто нямам думи. Изтрещял народ. Ама това е... нови ценности има вече.

Шуменско се слави с полските ебачи, но не е ли още рано за сезона?

Ми затова е бачкал двигателя - студенко е било.

хич не е рано аз вече 12 утки заведох в гората и трясках като кофражист алуминиева кофа

Ами Кофа - Кофи намира. Логично.

Гледам че разни видимо лелки и чичковци коментират не толко смъртта а това че момичето е на 14 и всеки коментар е написан все едно се изненадвате какво е правила навънка с 19 годишен.Така ами да ви кажа сегашното поколение момичета е напълно нормално това всека вечер да излизат с някой батко с кола добре,че е само на 19 има некои си ходат и с 30+ за наркотици е ясно че са пафнали тревица много изненадани бе явно живеете в друга държава и не знаете при младите какво става

Съмнявам се да е починал от тревица...

Защо пък да се съмняваш? От трева не можеш да припаднеш, айде бе? А като припаднеш не можеш да си глътнеш езика? Нито има контрол върху кчеството на тревата, нито нищо. Откъде си сигурен колко е "друсана" и с какво? Напълно възможно си е. Жалко, че редовните потребители даже не го отчитат като вероятност.

Всички сме били млади, всички сме излизали с колите, с некоя мома до нас да правиме Джиджи Биджи. Що се отнася до трагедията, не се знае от какво е станала. Нека специалистите си кажат думата. Иначе "малката" открай време 14-15 годишни момиченца носят на майка си гащите, и кръстосват с 18 годишни батковци. Пък трагедия не е ставало. Строг мохамедански режим също не е вариант, защото от опит мога да кажа, че по страстни от помакините няма. Гледаш я с къса пола, разголена....а преди да се прибере в къщи слага забрадката и шалварите.

Така е, едно време като бяхме на 19 нямахме коли и момичетата ги качвахме директно на клона, без ответни претенции за мерцедес или бмв

14-годишна какво?

Ау-у-у-у, ами той е бил педофил тоя младеж, бе!!! Нали оня даскал, дето чукал 14-годишна, го арестуваха за педофилия? Значи и този е педофил. Ето, ако полицията си беше свършила работата да арестува де що педофил има, сега момчето щеше да е живо!

На Свети Петър му е все тая дали си педофил или филопед.

Незнам дали е педофил, но секса с малолетни е престъпление за този младеж, за учителя и за всички останали без значение каква е професията им.

Aaaa не е така. Престъпление е за българи, за манго е традиция

А когато малолетни правят секс с малолетни, тогава к`во прайм?! Кой е престъпник, кой жертва ...? А? Много ви се ще престъпници да намирате!

Столипиново, Факулета и .... ..... не могат да разберат какво говори'. до преди ден разликата им е била 4 години

Ако сметнем за педофилия 18-19 годишен да скитосва с 14-15 годишна, тогава мога да те успокоя че 80% от мъжете в тази възраст са педофили. Да, ама после нещата изглеждат иначе. На това му се вика хормони. И няма никаква педофилия, ако ответната страна ти се натиска повече.

И аз в казармата имах гадже на 14... и к'во , да не съм педофил ?

По закона след навършване на 14 години полов контакт със съгласие не е подсъден.

По закон, ако е по съгласие, и преди навършване на 14 не е подсъден. Ама, разни лицемери и псевдопуритани си умират да сочат и заклеймяват, та чак секс с 16-годишни наричат педофилия. А педофилията представлява сексуално влечение към лица, които все още нямат изразени вторични полови белези - демек деца. А дете и юноша са две различни неща. Щом 12 - 14 годишни се чукат помежду си, значи е нормално да се чукат и с по-големи, без значение колко по-големи.

много хора ще се учудят колко малка част от изгорелите газове на колата ако попадат в купето е достатъчно да се отрови човек вътре. Стояща на едно место кола и някакъв проблем по аспуха и даже без да се усети човек може да се надиша с въглероден окис и да умре. Не е нужно да е в гараш колата.

Мале, мале. Тоз гараЖ, не ти е торта гараШ, бе, младежо. Вземи един буквар и малко се ограмоти.

Преди няколко години се запознах с една мома от село отидох до там и излязохме с Мерцедеса извън селото да правим това-онова ама бившия й приятел с още 3 яки селяни ни намери и ни биха и е.аха и двамата !

Мит е че селянчета са некви яки момчета и бият градските мене ако питаш пълни мишкари цел живот ще си останат на село да онождат козите

Само в БъГъ бащите държат децата си на яечерен час държава от полу дебили държавата на пълните дебиои е Рашия там така са свикнали вечерен час и пияни мужици с калашки патрулиращи по улицата

тряба да има ред бе момче

Какъв ред бе чичак аз съм почнал от 6 годишен да излизам и да се срещам с батковци и чичаци

То бива изхвърляне бива ама ти се оля бе - теб какви извратеняци са те гледали и отгледали??? От 6 годишен търсиш мъже а? Внимание ли търсиш или фантазираш? И в 2 та случая под тази статия НИКАК НЕ Е УДАЧНО

Поредните родители, които цял живот ще съжаляват, че са купили таралясник на детето си. Поне се грижете да са изправни. Жалко за децата.

Ми д аму бяха купили Дачия.А не "премиум" 5-та ръка

или можеби, просто ти си поредното безмозъчно нищожество на територията. но пък, това е най-хубавото в теб. така, че радвай си се на умрелите чужди и смело раздавай обвинения и поуки докато можеш. защото някой ден, неижбежно някой ще пусне водата и ще те отнесе в канализацията...

Трагедия...но КЪДЕ СА РОДИТЕЛИТЕ НА 14г ПИКЛА???? СЪД , СЪД, а не жалейки !

кой ти каза че онзи не и е баща ?

Той на 19 бе умник! Разликата им е 5 години.

Дермеджиев вече дава ли интервю. Питам санким.

За мене бащата на малката дрисла е за ибани. Ако и беше насинил гъза с каиша, та чавето да знае, че светне лампата трябва да си е в къщи, ся въобще нямаше да обсъждаме факта, че на изборите ки има 1 глас по-малко за ДПСто у селото.

Това са си прости българчета или най-много сиганета. При мохамедани това нямам как да стане!

Нали като бях на техните години шарехме с колата по чукарите да се усамотим. Повечето от приятелките ми тогава бяха точно от мюсюлмански семейства. Вервай си.

Толкова са мюсюлмани те колкото и БГ народеца е християнски!

Понеже автомобила бил с АГУ не било ясно дали са се задушили с газ????? Коя калинка го имзмъдри това????? Хората не се задушават от газовете от газовата бутилка А ОТ ИЗГОРЕЛИТЕ ГАЗОВЕ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ТЕ СА ОТ ДИЗЕЛ, БЕНЗИН ИЛИ ПРОПАН-БУТАН!!!!!! Но ако журналиста не знае това какъв е шанса тези дечурлига да са го знаели.......

Какви изгорели газове в купето бе, мен? Това да не е душегубка от ВСВ? Пуснали са парното, пона*бали са се и са заспали. Въглероден двуокис!

Ама ти сериозен ли си? Или си фен на Грета дето си мисли че от CO2 се умира? Сега ще ти го обясня, чети го бавно и го разбери за да не ти се случи и на теб! когато колата е спряла и парното работи, е много лесно изгорелите газове които са отровни да влязат в купето и да те задушат! Ако колата е на закрито в гараж да кажем нещата се случват само за няколко минути! Навън малко повечко време е нужно.

Ей такива изгорели газове, онези, които излизат от ауспуха. Понякога успяват да влязат в купето през парното, особено ако меката връзка между двигателя и гърнето е скъсана.

От СО2 казваш не се умира, тъй ли?

Айде на поправителен по химия и биология, да научиш разликата между въглероден ДВУокис, от дишането на който, очевидно, не се умира и въглероден ОКИС, който причинява смърт от задушаване.

Значи като седим на светофара в задръстване половин час и изгорелите газове от автомобилите пред нас влизат в купето - умираме? Айде малко по-сериозно. На открито трудно ще се случи това. В затворени помещения е доста вероятно (гараж например).

Ха ха .Млади момко.Знаеш ли какво се получава при изгарянето на пропан бутан?Доста трябва още да учиш.А случайно да си виждал газови отоплителни печки с открити плочи,газови готварски котлони?

Дали съм ги виждал как мислиш? А ти дали си им чел книжките на тези уреди? А сега да те питам дали знаеш каква е разликата между открит огън/горелка и двигател с ВЪТРЕШНО горене? Хитър като арбитър, претенция голяма но знания няма........ не става само с кръстословици братчето ми!

Е нали нова Дачия била по зле от стар но запазен Гоуф или Рино 19 дет та боли главата от газове

Все тая е дали е нова Дачия или стар ГоУфец.

Ми не не е

Неграмотно човече, не си пробутвай глупавите идеи! Изгорелите газове от всички ДВГ/автомобили, та и от печки са отровни! Особенно пък когато автомобила работи на празен ход, тогава нито сместта е оптимална, нито катализатора е ефективен!!! Та не дрънкай като не разбираш!

Е, ама с Дачия, макар и нова, не можеш да се правиш на оборотен пред 14 годишната аудитория. Виж с 20 годишен Мерцедес или Ауди - може.

Имах едно рено 19 преди години, толкова беше изгнило, че тръбите за изгорелите газове бяха корозорали и изтичаше пушек по капака на колата. 10 минути включено парно и главата почваше да те боли зловещо. Така че....

Същата работа с един форд мондео. Пушек не се виждаше, но след няколко минути работа започваше да вони на дим вътре.

наркотици до припадък, днешната младеж само това им е в главата

Днешната младеж е като вчерашната стареж!

Не баш!

Ужасно лоша идея е да стоиш в кола на място и да работи двигателя, че да се топлиш от парното. От една страна, има опасност да се задушиш от въгреродния окис в отработените газове. От друга, за двигателя не е добре да работи на празен ход с часове. При съвременните автомобили не е толкова фатално, колкото беше някога. При дизелите може би дори не е никакъв проблем, но там се отделя азотен окис. Отказването от малко глезотия може да ти спести големи ядове. Както щеше да бъде в случая.

Да се подмият веротяно

Стига сте повтаряли това, че ако колата е на открито няма как да се задушиш в нея, че някой ще ви повярва и наистина ще си докара беля. Ако колата се движи - няма как да се задушиш, но ако е спряна с работещ двигател, дори и на открито - може да се задушиш като стой та гледай.

Точно както и е станало!

Малко мозък и много бело.... Това е резултатът

Кмета на селото да раздаде на всички 14 годишни ученички по три кутии капути и по два противогаза с активен въглен

Рисковете на хетеросекса....

Дира стана сайта на мъртъвците.

ами, гледай мики маус и ще ти е по-розово в идиотския ти свят..

Като ще нощувате в колата просто оставете прозореца леко отворен. При работещ двигател на място да вкарва въздух през вентилацията може да не е най-добрата идея, защото може да вкарва изгорели газове.

Особено ако караш коптор

Или наркотици,или отравяне с газ