19-годишно момче е починало, а 14-годишно момиче е в тежко състояние в болница, след като двамата били открити в безсъзнание в автомобил с работещ двигател, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Малко след 7 часа тази сутрин е получен сигнал, че в центъра на шуменското село Друмево е забелязана кола, която от дълго време стои с включен двигател, а хората вътре не давали признаци на живот. 

На мястото са пристигнали екип на полицията и на Спешната помощ, като медиците само констатирали смъртта на 19-годишния младеж. Неговата 14-годишна спътница е била откарана в тежко състояние в шуменската болница. От ОДМВР Шумен уточняват, че вчера момчето е празнувало рождения си ден.

Предстои да бъде направена аутопсия на момчето, която да установи причината за смъртта. 

От полицията съобщават още, че на мястото е извършен е оглед, а случаят е докладван на прокурор от Районната прокуратура, под надзора на когото продължават процесуално-следствените действия.

Разпитани са свидетели. Назначени са експертизи. Автомобилът е бил с газова уредба и основна версия, по която разследващите работят, е задушаване, причинено от изгорели газове на колата, следствие на техническа неизправност на превозното средство.

Разследването продължава. Образувано е досъдебно производство.