Откриха 100 кг живак, основи и киселини в апартамент в София

Санитар, който гледал болен в жилището, твърди, че опасните вещества са на неговия покоен пациент

Обратно в новината

Коментари - Откриха 100 кг живак, основи и киселини в апартамент в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За резервата "Люлин" това е нормално, там поначало хора не живеят, само мутанти...

начи не са ги открили ами им е било докладвано

Ние у Люлин живака го ползваме като разредител на спирта, като свърши рикията.

Произвеждали са кашкавал и кренвирши за големите хипермаркети.

ама на мен ми прилича на теористична клетка, подготвяна за действие в България от Русия? ДАНС да се самосезира и да действа веднагически, току така 100 кила това са много материали.

Козяците сте егати малоумниците и промитите мозъци!

магнаурската в Симеоново , жена ти и на Статуята на свободата може да ти се привиди !

Само на мен ли ми звучи като обир?

"Чичо, дживака е ръждясал"

Едно време всички имаха достъп до такива работи, въпреки че бяха скъпи, но човек можеше да се занимава с химия като хоби. Сега - АУУУ! МА ТО ОПАСНО! АМИ АКО ДЕЦА ВЛЯЗАТ И ГИ ИЗЯДАТ И ПРЪДНАТ ВСИЧКО ЩЕ ГРЪМНЕ БЛОКА. Стига глупости!

Глупости и лъжи. Никой нямаше достъп да си купува свободнп , ако не е учреждение лаборатория. Откъде се вземате такива лужливи, крсдливи малоумни с демрнция идиоти, които пишете тук

Да, ама може да са твоите деца..., дали така ще говориш ако последствията от нечии кражби са на твоя гръб? Покойния как ги е изнесъл тези неща от БАН, май това си е чиста кражба от даржавата....

Чичи Ангел, шахид от Ал Каида :)

или от Ал-Масква

на чичи Ангел!

А най-опасна е журналистическата и изобщо човешката простотия...

На Спиро Копоя,от нашето село,в плевнята му намериха сто килограмова авиационна бомба .

Благодаря за хубавата идея, нареждам бутилки в коридора с надпит тротил, нитроглицерин, зарин, зоман, живак и прочее, ако дрънне някой комшия за поредната простотия да ги види и извика полицията, после съд за набеждаване, хахаха, естествено в тях ще има зелев сок, зелев сок с червено цвекло, вода с куркума и прочее, хахаха

чувал ли си приказката 'бития бит'? така ще си след ареста, където имат право да те приберат, ако не отговориш веднага какво е това и защо пише такива работи.

САНИТАРЯ ДА СЕ ПРЕГЛЕДА .... ЧЕ И ТОЙ МОЖЕ ДА Е НАТРОВЕН ... ЖВАКА НЕ ПРОЩАВА

Още един наш гласоподавател си замина...

Анна бате, Айшето чака седмо, ше упрай рабутъта.

При цена $1000.00/кг смятайте каква пачка ще се направи. Живака е незаменим при добива на злато - разтваря златото от примесите.

Я кажи къде да си купя 100 кг живак на тънка цена и да предупредя МеВеРе-то че е за нелегален златодобив. В Железарията ли продават живак?

то и хашиш няма да си намериш в аптеките, ама цената си му тежи...

Защо така е надписан на английски? Ние език нямаме ли си? Какво е това масово отричане на всичко българско? Предатели и педераси ни управляват

Бах тия Шевролети що всичкимлинейкинне са такива а по времето на бойко и оня с мустаците купиха масово педалски Шкоди

Луд народ,шантава държава!Този народ тотално е изтрещел.Зсщо му отнехте Живков и соца?ми той си замръзна на 1989 и 5% тарикати и далавераджии прогредираха

Живакът бил опасен! Пълни глупости! Първите български бойлери бяха с живачни прекъсвачи. Електромагнит, който накланя херметично затворена стъклена ампула с два извода, наполовина пълна с живак. Също и датчици за поток - водни релета. Същата ампула, закрепена към кобилица с чашка, на дъното на която има отвор, през който изтича водата. При нормален дебит водата прелива през чашката, която тежи и държи кобилица наклонена. Когато дебитът стане по-малък от изтичащата през отвора на дъното на чашката вода, кобилица се накланя обратно и живакът вече не окъсява двата електрода в ампулата. Всички дестилатори за вода бяха с такива датчици за поток. Още по-остроумни датчици с живак за положение в пространството има в автомивките, които следят за положението на въртящите се четки. Датчикът представлява стъклен, кух тороид с няколко запоени в стъклото електроди, които се окъсяват от живака. Тороидът е затворен в залята с епоксидна смола кутия, която е водонепроницаема, и която е закрепена към рамото на четката. Има и стари дифузионни помпи за висок вакуум, работещи с нагрят и изпаряващ се живак. В термометрите на Шрьомер също се ползваше живак. Съвременните термометри с Галинстан са пълни боклуци и не могат да се нулират. Трябва преди тръскане да се охлаждат със студена вода. Целзиевата скала не съществува от 1742 година. Съвременната е на Шрьомер. Целзиевата е била обратна - 100 градуса температура на замръзване и 0 градуса температура на кипене на водата.

Пишеш за устройства с живак, но това не прави живака по-малко опасен. Опасен си е, понеже не се измива, не се разтваря, а се изпарява, при което е вреден за здравето. Със сигурност е така.

Изпарява се при над 300 градуса не при стайна температура

Се ръси със сяра на прах (жълта). Образува твърди съединение които се събират лесно.

Е та? Какво ьоказваш? Или казваш? Живакът е в заварени ампули а когато е херметически затворен, той не е опасен . Стига да не се счупи ампула, та да го ръсите със "жълтс" сяра, за да го събирсте А после - куче влсчи

Конграчулейшъмс борисоФ .... живака му корозирал

Да живееш до такива и толкова отрови. Дебил връз дебил

100 кила живак си е пара. Около 1000 долара е килограма.

Е той не ги е продал.Но защо ги е държал в апартамента.Вероятно ги е пазел за някой за други цели!

затова ги приказва такива , коризирал живак .... преоценен бил !

ще спим спокойно , родните спец-служби да им пднесесат медал от льотчика , а утре ще слушаме какво изквичал Делян Мамин или Кокора ....и ще се наслаждаваме на булгаристански прогрес .

като в столичното енерго. Кюмура ми Янко за курозирал живак ни обяснява.... Превеншън мунисипалити !

че във въздуха на земята фърчели 100 тона живак от предното поколение осветителни лампи , преди тия да ни спасят !

Я да не се глезите. Всеки по дърт има сума "амалгамени" пломби. Живака си взаимодейства с почти всички метали, правейки напълно безопасна амалгама. Но да, най евтино е със сяра.

И после каКво ще правят с получения живачен сулфид? Той да не е от ония прахчета , които се разтварят и си правиш лимонада? Живачните соли са по-токсични и по-опасни от живака. Така че не се правете на много умни и остроумни. ИзОБЩО НЕ Е НЕОБХОдИМО дА СЕ УНИЩОЖАВа ЖИВака. Може да се съхранява, да се продаье ако имакой да го купи и използва правилно. Но Янко янков вероятно ще го даде и ще плати на някои , които ще го изсипят в мивката, както е написал някой по-долу или ще се упражняват да го обработват със сяра, както предлагат други умници.

Живак се ползва за извличане на златото. Има клипчета в Ю-тюб.

Между сулфат и сулфит разлика правиш ли бе педал

Дори и съединен е вреден, в случая амалгамата. Но свободен е по-вреден.

Да погледнат в мазето. Там са бутилките с новичока и боряшника.

не идеш ти да видиш, може и герой да те изкарат, може и приживе паметник да ти построят!

Живак се неутрализира със сяра на прах. Това се учи в осми клас.

А получемият живачен сулфид се изхвърля на някое сметище или се изсипва в река. Така решавате проблемс в България КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНИ?

Пуснете статия за Везенков,че това го коментирахме вече

Това без съмнение е разработка ГРУ, под прякото ръководство на Путин. Целта - заразяване и пълно унищожение на кв. Люлин, като зачистената територия се използва за преминаване на нов вражески газопровод към Вучич и Орбан. ДАНС да поеме случая от тук насетне. Дядката е бил таен агент ( пета колона) на Москва в Люлин, но с напредване на възрастта е преосмислил живота си и приел евро атлантическите ценности, което е довело до отказ да изпълни терористичния акт.

приел е ценностите на гейовете, педерастите и трансовете! Нали това са най-новите модерни ценности сега?

Унищожавам 100л ракия ...без-пари по евро програма Транспорта е безплатен

това де са го паркирали на столичната община , кучкарник ли е , бърза помощ ли е , катафалка ли е ?

Става!

Тоя Янко Янков от специализирания екип голям специалист бил. От речника му личи че сигурно не знае за кскво говори. Корозирал живак. Освен това киселини, основи , соли не кородират. Но в БГ е така - не знаят какво работят. Виж -живКът е много опассен. И ако по невнимание нещо е било разсипано и не е било събран -то този апартамент не е за живеене. Същщо и за съседите и за блока е опасно

Да не са руски туристи от ГРУ?

Ах, как сте бягали от часовете по химия в 7-ми клас! За да задавате тъпи въпроси от рода на: "как се обезврежда живак". Има стотици начини, но най евтиния е посипването с прахообразна сяря. Евтина и широкодостъпна. Получаваме живачен сулфит, който не взаимодейства с въздуха и водата. И ето как една мистерия бе разгадана.

А,защо да се обезврежда,като са в шишета? Просто ги транспортират до подходящ склад или институт, лаборатория

Потресоха ме въпроси и мнения, че живака не подлежи на обезвреждане. Използвам момента да поправя печатна грешка - говорих за съединението живачен сулфиД. Сам по себе си живака не е опасен, може да си играш с него. Виж, аерозолите са друга бира, което говори че ако е в запечатан съд може спокойно да си спиш до него.

Аерозол и пари едно и също ли е? Защото обикновено се говори за " живачни пари""

Да, едно и също е.

Парите са аерозол но не всички аерозоли са пари. Аерозол са капки с достътчно малък обем че могат да се носят във въздуха. Когато пръскаш с водна пръскалка имаш аерозол(капки) а не пари. Парите са единични атоми или молекули.

Браво, умен ,знаещ човече! Да му отговориш на този не ,,отегчен" , а неграмотен , необразован драскач. Аерозолите са малки капки във въздуха. А живачните пари са живачни атоми. Стращно е каква тъпотия се шее тук

"Как се обезврежда живак" беше риторичен и ироничен въпрос за нещо ,което не е небхоодимо да се прави. Правиш се на интересен отегчен и това ти пречи да мислиш

100 кг живак ?! Да не са 100 г ? Това е много сериозно количество. Че и бил корозирал ...

Толкова много глупости са събрани в изложението, че чак си мисля, че е писано за папуаси.

От, а не за...

"за" също добре приляга ... :)

Идиният беши по-възрастен, а другият по-стар, ама не ги знам...

Ако имате и най-малка представа за химикали и търговията с тях, то ще знаете, че има фирми, които проивеждат вещества, които се употребяват и купуват в лаборатории. На банките пише кое е в-вото, колко е чисто и КОЙ ГО Е ПРОИЗВЕЛ. Руска фирма е произвеждала живак и от там е купен. Кскъв е проблемът? У нас има огромни количества химикалли и от реномирсни западни фирми. Да ги плюете ли сега? Страшно е ,когато простотията има думата и я използва за да вреьи

Направо се чудя как тия олигофрени не сложиха типично заглавие - например РАЗБИХА КАНАЛ ЗА ДОСТАВКИ НА ЖИВАК ОТ РУСИЯ

Пич, тука проблемът до колкото разбрах от статията не е кой го произвежда, а кой и как го съхранява! А иначе до го произвеждат и на луната ич ми не дреме. Но дори живачните термометри ги спряха, а някакъв дедак си държи едни 100 кг живак в къщи!!!

а бе гледам я тая американска УАЗка как са я надписали, та се чудя английският ли е официален език у нас?

Как фирмата ще унищожи веществата . Пускаш да тече водата на мивката , и внимателно наливаш , изсипваш , всичко . Пишат фактура за 10 000 лв и чакат парите !

Не вярвам че ще унищожат 100кг живак, сигурно ще го продадат и ще си приберат парите.

Живака червен ли е бил или не?

Шиши спинка.

И как се унищожава живак? Ако наистина така е казал ,,специалистът от БАН,, или който и да е бил там. Или хитреците от фирмите за унищажаване на вредни вещества ще го вземат и ще го закопаят някъде в пернишко или Радомирско , както вече имаше случаи. Разбира се Дир не медия сериозна, а повърхностнс, журналята нямат нито капацитет, нито експертиза да проследят какво ще стане. Л

Разбира се Дир не медия сериозна, а повърхностнс, журналята нямат нито капацитет, нито експертиза да проследят какво ще стане. Л

Не съм руски трол, а пиша на един скапан самсунг, където натискам една буква , а излиза друга или изобщо не се изписва. Понял? Сега се надявам, че си спокоен. Поне това , което пиша , е базирано на опита ми, образованието ми и работата ми с химикали. Но ти това не виждаш, защщото кибичиш тук да се заяждаш.

Питай Путин

Правиш амалгама живак сребро. Или месиш живак и желязо съединения бол.

Според мен ще го изядат и ще ходят да го изсерат в гората.

Събуждайте незабавно Делян Пеевски да каже - Денков е виновен.

Живакът се използва от златотърсачите при добива на разсипно злато в реките още от римско време Напрактика всички български реки са замърсени с живак в страшна степен. Живакът не реагира със златото химически, но образува с него златна амалгама. Тази златна амалгама обира и най-нищожните златинки при добива на злато от реките. Изглежда дядката е продавал на златотърсачи.

И как се унищожава живак? Ако наистина така е казал ,,специалистът от БАН,, или който и да е бил там. Или хитреците от фирмите за унищажаване на вредни вещества ще го вземат и ще го закопаят някъде в пернишко или Радомирско , както вече имаше случаи. Разбира се Дир не медия сериозна, а повърхностнс, журналята нямат нито капацитет, нито експертиза да проследят какво ще стане. Л

И откъде по римско време са вземали живак? И там ли са намерени при археологически разкопки банки с надпис,, сделано в СССР,,. А разсипно злато се добива с промиване. Виждал ли си изобщо живак? Събирал ли си живак от счупен термометър? Колко живак ще им трябва, за да съберат златото от огромните площи на реките и доловете

Точно така, на кутията пише с произход Русия! Ахаххахс Колко сте жалки постоянно да насочвате вниманието към лошата Русия

да бе ..и да пише на кутиите Русия ..не трябва да се споменава ..нали ние сме прпруска държава :))))

Сделано в Русии

Кутиите са руски, а собственикът е в САЩ...

Правиш ли разлика между собственика на апартамента и кобственикът на веществата?

какво се очудваш ..всички промосковци драпат да живеят на Zaпад