Властта във Валония пак отхвърли споразумението ЕС - Канада

Правителството на белгийската провинция Валония за втори път отхвърли предлаганото споразумение за свободна търговия между ЕС и Канада, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Властта във Валония пак отхвърли споразумението ЕС - Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво като дадат на 5-10 хил. души безвизов достъп до Канада. В замяна дъшерните фирми на "Дънди Прешъс Металс" у нас не само ще изтискват златото от медно-златните руди за без пари, но и ако най-накрая се пак поискаме да ги изгоним, ще ни съзят и осъдят в канадски /разбирай сащиански/ частни арбитражи.

Проблема е, че има едни пъпчиви пубери, които си мислят, че падането на визи е огромна привилегия, че са глобалисти, че са свободни, че демократично са превилегировани и дъра-дъра. Те не виждат по далеч от "носа си", та да осмислят последствия.

от снимката ми става много симпатичен, има добронамерен вид. Дано да устоят на натиска.

не случайно се твърди, че подписването на това срамно споразумение е крачка към подписването на ттип. ""Ако не можем да сключим търговското споразумение с Канада, не виждам как ще е възможно да сключим споразумения с други части на света", добави Юнкер." юнкер, приятелят на барозо, който отиде на "работа" в голдмън сакс (едни от родителите на гръцката финансова криза). та трябва ли да се чудим чии интереси защитават тия от ек.

"едни от родителите на гръцката финансова криза" - майтап бе Уили Гръцката финансово-икономическа криза беше "отгледана" от поредица леви и десни правителства, които манипулираха данните за действителното икономическо състояние на Гърция за да запазят висок рейтинг и да могат да получават по-изгодни заеми с които да глезят гласоподавателите - популизъм в най-чист вид. Изведнъж обаче хазната се оказа празна. Толкова празна, че нямаше пари за раздутите заплати в държавния сектор (учители, медици, администрация), нямаше за разточителните пенсии и всевъзможните добавки и екстра пенсии (за Велик ден, за Коледа, за Нова година, за деня на независимостта и др) Сега за Гърция е ДЕНЯТ ЗА РАЗПЛАЩАНЕ и дълго още ще бъде. Поговорка: Простирай се според чергата си.

Ако не бяхме във валутен борд и нашите партии щяха да правят като гръцките. Самата система на представителната демокрация (партокрация) е базирана на популярността на партиите сред гласоподавателите, което автоматично води до популистки действия на властимащата партия към момента, дори това да носи огромни щети за икономиката в дългосрочен план. ЗА ДА БЪДАТ ПРЕИЗБРАНИ - затова е всичко

Добре, а я кажи колко млрд. похарчи Гърция за ненужни германски подводници и оръжия.Това няма връзка с избирателите. Явно си интелигентен и знаеш и за списъка на Лангард -който пак се покри.

Притеснявал се от опашките бизнесмени които чакали с години? Притеснявал се ,че все пак ако се случи отпадането тези бизнесмени ще се окажат цигани-ноо това щяло да се отрегулира/връщаме си ги/. Ние не се притесняваме от това бе бастун-от съвсем друго. Кажи нещо за DPM (Дънди..) и какво ви дадоха за да ни ги натресете. Флотационния завод в Челопеч работи с еко -минерална вода а хората са с бели ръкавици и златото го нямаа.По-вагоните за Канада-е това ви е бизнеса мизерници-кражбата!!

Пука ми, че "бизнесмените ще чакат на опашки"! Умните хора говорят за генномодифицираните храни, хормоните в месото, обществените поръчки и процедури от международния арбитраж при търговски спорове. Боко се запънал само за визите, гаче останаха българи, които да са хукнали на разходка в Канада!

Браво Валонци! Най-после някой да каже: " А ние не сме съгласни! Не им щем грабежа!". Браво Пичове! Това е единствения начин за изграждане на свободна Европа!!!

благодаря на Бога , че има хора,които мислят за себе си и показват, че няма световен ред или тъпанари, които мислят, че само с мрънкане се отстояват принципи в живота

Сигурно там има агенти на зелените човечета, затова се получава така.

Реално Франция отхвърли СЕТА чрез френскоговоряща Валония, както преди това директно отхвърли ТТИП!Това ми дава надежда, че няма да могат да притиснат Валония, тъй като в основата е Франция!

гали се опънаха и на Цезар

Поради что унищожавате европейците?

Имаш предвид мишлетата в Брюксел?

Окултния монумент.Четете колко от човечеството трябвало да се унищожи!

ПРАВИЛНО ! от САЩ компании се регистрират в Канада за да могат да продават отрови в Европа.

Защо се смесва въпроса с визите и този за СЕТА? Това е абсолютна подигравка! Излиза, че който иска може да се пазари! Като видят дебелия почват да отстъпват и да свалят горещите клаузи, но само за единици, а другите ще хапнат дръвцето. И какво? Заради една виза, която няма да използвам никога, ще трябва да ям продукти с ГМО и хормони, да ми тровят водата заради шистовия газ, да ми влизат в къщата (страната) и да се настаняват и правят каквото си искат. Продажни управници, които не мислят за бъдещето, а гледат да са само угодни на господарите си!

Въпрос на ВЗАИМНИ ОТСТЪПКИ! Вие махате визите, ние ви даваме здравето си, земята си, водите,суверенитета си.... и то ЗАВИНАГИ-/договорът е безсрочен, единствено Германия си уговори клауза за едностранно прекратяване/. ЧИСТА РАБОТА!

Интересно е на каква "СЛАГКА" длъжност и в коя АМЕРИКАНСКА компания ще бъде назначен ЮНКЕРЧЕТО след като престане да бъде предсефател на ЕК.

Юнкера може да си сключва каквито иска и с когото иска споразумения за собствения си и на подръжниците си задници, но да престане да говори от името на хората които нямат нищо общо с неговото назначение

Защо всички важни решения за хората в ЕС се визмат на тъмно, от шепа хора,често за,които почти никой не е гласувал,вместо да се подложат на референдум?! ЕС диктаторски съюз ли е или е демократичен?

И ... какво "валонците" се оказват ... в случая ... за нас ... по българи от "нашия" "премиер" Борисов, който беше готов да подписва ВСИЧКО ... срещу едни пикливи визи ....

Ако и тези ги пречупят значи в Европа всички са подлоги и еврогейски терористи над населението на Европа. Защо се принуждава силово защото тези преговори, прегласувания, контакти и какво ли не си е силово психологичен натиск над свободната воля на хората да мислят разсъждават и защитават собствените си интереси..

Е то имало и хора в Европа а не само овце като нас. Това не е лошо да се покаже на нашите ръководители които са съгласни и викат да още преди да са ги попитали.

Та кое им е хорското на валонците ? Всички са съгласни, а те наопъки без да знаят защо, просто ей тъй на ?

Това че вие и подобни на вас НЕ знаят НЕ значи че и другите, останалите, мислещите не знаят какво искат. Не съдете повас за другите защото за разлика от вас има и хора които не желаят да се надупват за чужди интереси

И унищожението на природата и хората? Канадската психиатрична помощ явно е на много ниско ниво.

Кое ти е човешкото рептилоподобния?

се пише с"А" не с "Ъ" Ами с тая грамотност какво ли можеш да разбереш!

Бе за какво ни е това споразумение, все едно сега няма търговия с тия измекяри. Богатите да станат още по-богати а бедните да го ду.ат още повече. Айде у лево!

какъв е този клоун на снимката?

Еврогеец назначен да изпълнява американски поръчки заедно с аверите си назначени и договорени в еврогейския

Искахме свобода, евроатлантически ценности, гейпаради и т.н. - ами имаме ги , не ни остава нищо друго освен да и се наслаждаваме!

Някой се е потрудил да прочете какво пише вътре, за разлика от бай Х.

А г-жа йес, ходи по Европата и казва, че сме за...

Аз също подкрепям решението за СЕТА да бъде подложено на референдум! Даже мисля, че ако се организира инициативен комитет и обяви подписка, това ще са най-бързо събраните подписи за референдум!

А какво там разправяше Курнелия, че Канада вече съди ЕС за забраната на ГМО? Не е ли точно това проблема - че сме поставени в неизгодно положение? ГМО е само част от проблема - доколкото разбрах, някои страни смятат, че от споразумението трябва да се изключат сделки с ресурси и отрасли, осигуряващи националния суверенитет? Вместо да пишат глупости, нашите журналя да направят един смислен и задълбочен анализ. Но няма и как да стане това, защото в ЕП тези споразумения се обсъждаха секретно! Е.а си демокрацията! ЕС е по-зле и от социалистическия блок.

Как ша е блокирана, нали Бойко е потвърди? А Чехъла много силно я подкрепя. Тия в Белгия ебават ли се? Ами сега ако ги наводним с мигранти. Бързо да я потвърждават сделката. Какво значи тук някакво си ГМО, ааааааааааа

Единствени от цялата робовладелска пасмина в ЕП се борите за правата на хората срещу рептилските корпорации.

Абе късайте го това бе, не разбрахте ли!

За СЕТА решение само след референдум. А то със сигурност ще е ВЕТО! мутрата няма права да решава какво ще яде целия народ, как ще работи бизнтеса ни?! Мутрата е продажна флейта на жидоянките, в едно с техните ГМО командировани педали като жидопудела, зам. премиери и антибългари! Не щем ГМО, не щем факяните и Канада, не щем НАТО, даже и Еврейския съюз от меки китки, тантета фитки и кухи лейки.

Разбрахте ли сега защо Англия се измъкна от евросъюза, а Швейцария дори не клъвна на идеята за членство в този "съюз"?

А ти разбра ли, че точно тези британци бяха част от манипулаторите с измамната демокрация, като ни нахлузиха своите лъжливи порядки и лозунги посредством купени подлоги с бради и очила. Ореваха Европата докато ни вкарат в лелеяните съюзите на янките, но преди това ни разбиха на пух и прах и ни опоскаха до кокал. та сега сме масово нищии и бедни, тъпи простакейши и чалгализирани дрогенти, безгласни добитъци, както ни харесват ония господари, като гоим. Разумните останаха малцина и без глас, кой да ги чуе, всички насреща бяха глухи и слепи, като в пиянството на един народ. Нали си спомняш Вазов?

В една белгийска провинция живеят хора, по умни от тиква.

на валонците са били предложени някои поправки, свързани с чувствителни въпроси, съобщи ДПА. Сред тях са генномодифицираните храни, хормоните в месото, обществените поръчки и процедури от международния арбитраж при търговски спорове. ТОВА САМО ЗА ВАЛОНЦИТЕ ЛИ ЩЕ ВАЖИ ИЛИ ЗА ВСИЧКИ. ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ОТНОВО ЧЕ ЕДНИ СА ПО РАВНИ ОТ ДРУГИТЕ И ПО ТОЗИ НАЧИН БЕЛГИЯ СИ ДОГОВАРЯ ИНДИВИДУАЛНИ УСЛОВИЯ ???

На останалите съгласни не се предлагат парченца сирене в капан за мишки.

ВАЛОНЦИТЕ ще са отстъпките! Но някои от другите си направиха предпазни клаузи-Германия за водоизточниците си и НАЙ-ВАЖНАТА-да може ЕДНОСТРАННО да прекратява договора, който е БЕЗСРОЧЕН....така да се каже-for ever.... Канада-за историческото си наследство, езика...Тези са ми известни...

За простите по-простите , най-простите и русофилите! След като европарламента приеме споразумението с Канада ,чрез квалифицирано мнозинство, всеки парламент на всяка държава членка ще трябва да го ратифицира в родния си парламент! Тогава драги русофили-българомразци ,ще можете да виете на умряло,колкото си щете, когато нашето народно събрание на практика ще обсъжда и решава дали България ще приеме споразумението !

Няма случай в България, при който да е подписано международно съглашение и парламентът да откаже да го ратифицира. Мачът ще е свирен

Я пак?

всички които имат повече акъл в главата от теб. милиони хора в Европа в това число и валонците ти ги виждаш като русофили. Голяма фантазия голямо нещо. Или глупост...

Не искам да ям ГМО, искам на всеки етикет да пише дали има такова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО - значи съм българомразец?!? По-скоро съм човеколюбец, а ти си пълен невежа.

интересно , Бойко се застъпи за санкции към Русия за Сирия , Оланд и Меркел ги отхвърлиха , Плевнелиев се застъпи за споразумението с Канада , Белгия го блокира!А бре европичове , защо не ги е.б.а.в.а.т.е нашите герберски началници?

Какъв е проблемът, че ще мога да съдя американски компании и да си пробутвам гнилите си ГМО домати по сергиите на Ню Йорк? И без това тука само мзурзилките ги ядат.

много елементрен. Просто, не е възможно, хем да са ти го про(на)бутали, хем ти да го про(на)бутваш. Опитай, да видш, че е невъзможно. А съгласиш ли се с вече установеното разположение на (делата (телата), само го превръщаш в законно.

Ако това споразумение включва налагането на ГМО, хормони в месото, фракинг технологии, аз съм твърдо ПРОТИВ него. Такова споразумение трябва ДА СЕ ПОДПИШЕ САМО СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ !!!

Да, ще ти ги НАЛАГАТ хормоните. Ще те гонят едни с бели престилки, да ударят инжекции на пилето ти. После ще те напиват с Кока Кола, за да не си спомняш нищо.

Преди да се заяждаш прочети за какво става въпрос. Не си ли задаваш въпроса: Защо Канада, аджеба, натиска да сключва някакво споразумение, за да търгува. Че то, ако стоките й са "стока" ще си ги търгува ей така свободно. Да, ама не. ГМО-продуктите не ги щат никъде и затова решението е да ни ги ПРОБУТВАТ по силата на споразумение.

Р, потърси помощ от специалисти (психиатри, невролози, ...), може и да ти помогнат, ама не е сигурно.

Така е. Въпросът е, само един: Дали това ти е изгодно или те връзва за леглото с коланите?

Споразумението с Щатите не мина и затова щатските компании ще минат през друга вратичка - през дъщерните си дружества в Канада. Валонците са имали право да изкажат мнение по въпроса, а на нас отказват информация за какво точно става въпрос в тези споразумения. Замазването на очите с някакви визи е просто смешно. Колко българи реално ще се възползват от тях? За сметка на това всички ще ручаме жабетата.

Вече се доказа, че руснаците налазили ЕС като паразити саботират споразумението с Канада, чрез подставени лица медии и др. ! И да кажа на простите, по-простите и най-простите, че СПОРАЗУМЕНИЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ БЛОКИРАНЕ С ВЕТО! Решението се взема с гласуване в европарламента с мнозинство !

Браво току що спечелихте по 25цента на коменар

полудя от злоба, защото си уволнен от руските си господари:)))

Ето го победителят! Не издържа и нарече валонците руснаци и руски агенти!

Хайде стига с тия визи. Каква ще е ползата от отпадане на визите, освен за тези които са тръгнали да емигрират?

Не можеш да емигрираш без виза. Нещата не са толкова прости. Без виза можеш да работиш само на черно. Прочети малко. Махането на визите, облекчава търговията (но кой ще пътува 10000 км.) и родителите на вече емигриралите.

Не разбирам тези които се опасяват, че канадска и щатска компания могат да съдят държавата ни!? Все едно нас руската Атомстройекспорт не осъди България за близо милиард и половина?! Осъди ни ей така ,без споразумение :)))

Браво току що спечелихте по 20цента на коменар

Ти малоумен ли си? В случая с Атомстрой има сключен договор, който ние като страна не изпълняваме и ни осъждат. В другия случай има "желание на инвеститор да извършва определена дейност, която бидейки възпрепятствана от правителство, парламент и местно законодателство има право на обезщетение за пропуснати ползи"

Чети защо пищят русофилите! ''Опасяват '' се ,че канадски фирми ще могат да съдят държави. И аз ти давам пример ак руска фурма осъди на практика държавата България!

ти като си купуваш хляб, плащаш ли го ? е, който си купува реактори трябва и да ги плати. сега, ама кой ги е поръчвал, защо и кой ги предложи на една американска компания , си е друг въпрос.

Осъди ни Арбитражният съд при международната търговска палата в Женева, точно същия ден когато отказахме да правим обща флота с Украйна и Румъния срещу Русия.

Мдааа а "простите" руснаци забраниха хормоните и ГМО на тяхна територия.

Защо няма по толкова важен въпрос народно допитване ?

Щото споделяме демократични ценности!

Абсолютно по същият начин стоеше въпросът -когато приобщаваха България и Румъния към ЕС--тогава жаден за пазари--ЕС необърна внимание на циганите ---и скоро ще съжелява --ама със сълзи---поучавайки се от опита на Европейците --циганите да просят икрадат в стокхолм и париж--кнандците много много не желаят да ръзвъждат гета като плъхове даречем от картони в покрайнините на торонто-Монтреал и ванкувър --Развъдникът за цигани в света се казва българия

що го държат заключено това споразумение, а не го подлагат на обсъждане ? нека прочетем какво точно пише, има и хора, завършили висше образование за собствена сметка.

Като не си могъл със собствени знания. ...

Нещата са от прости по прости. Канада се кланя на кралицата. Кралицата излиза от ЕС. Няма споразумение с Канада.

Явно живееш в моналото! Канада нека си се кланя на когото ще, но ако не се разбрал още, кралицата излиза от ЕС.

Чудно как все още не сме чули някой да каже, че валонците са путлерасти. За англичаните го чухме вече :)

МВР на Чехия е създало специално звено за противодействие на пропагандата от Русия! Кога и у нас ще стане?!

когато настигнем Чехия по стандарт на живот, тогава. И когато моята заплата стане аналогична на тази в Чехия. щото да не говорим за останалите - унгарци, словаци, дори черногорци са ни изпреварили по заплати.

Когато се направи такова и за противодействие на американската пропаганда у нас!

Министерство на истината, а!!! Пропаганда не се ли бори с факти, кото я опровергават? Ако има факти, пропагандата не работи. За конкретната тема - ти запознат ли си в всички клаузи по СЕТА и ТТИП? Евродепутатите не са. Националните парламенти не са. Но ти въпреки това ревеш ЗА споразуменията. Ти си блестящ пример за поддал се на пропагандата индивид.

Отваря ни се най-големият пазар в света, отделно ще имаме безмитен достъп до евтини и качествени американски продукти. Тук искам да успокоя "полезните" идиоти, че консумирането на Кока Кола не е задължително и ще могат спокойно да продължат да си пият одеколон "Тройной". Дано час по-скоро чиновниците да си свършат работата и да влезе в сила споразумението за СВОБОДНА търговия.

Унищожаваш си природата и хората за кеф на мултинационалните корпорации, като ги и поробваш да плащат глоби държавите, които откажат замърсяване и робовлаелството за сметка на собствените си граждани.

1). Само тъпак не знае, че най-големият пазар на света не са Канада и САЩ, а е там, където има най-висока раждаемост, а именно в Азия и след това в Латинска Америка. 2). Американските стоки никога не са били евтини, освен ако не са произведени в Китай и оттам да се реекспортират. 3). Защо не напишете горните глупости във Валонски сайт за да прочетете техен отговор? Писна ми от платени тролове, ръсещи глупости в медиите. А после обвиняват Русия в информационна война...

А бе галфон, ти какво произвеждаш, че да запълниш отворения пазар там?! Ако нещата стояха така, Европа и светът щяха да натискат да се сключи такова споразумение. Северна Америка ще ни залее с нейните излишни боклуци, зеленчуци от найлон, мръвки от пласмаса, напитки от нефт и шистов газ. Ти какво предлагаш бе куха тикво? Задникът си? - Ама и той е непотребен там, имат си педали в излишък, даже всеки мандат ни ги командироват в Министерския съвет, и те ще ни вкарат във война с Русия, или ще ни подарят на Турция! Ей подметко, марш от България!

Най-потърпевшите от т'ва споразумение, ние обещаваме ако махнат визите и то под условие, че няма да им пращаме римляни, а бели християни и сме съгласни. Само в България го има т'ва корпоративни бензиностанции, корпоратвини супермаркети и т.н. и т.н.....!