Отекнаха първите залпове в търговската война между САЩ и ЕС, Канада и Мексико

От днес, 1 юни, влизат в сила допълнителни мита от 25% върху вноса на стомана и 10% върху вноса на алуминий в САЩ от Канада, Мексико и ЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Тръмп. Решава и казва. Времето ще покаже кой крив и кой прав? Така смята, така прави. Експериментатор, няма що?

Сметката ще легне на хората накрая !

Тази снимка с щатската и китайската валута кам им отива! Помна новината когато Китай правеха инкасо между Русия и Сащ и въведоха налози колко хора в българия имат peypal сигорно по малко от тия къде имат Ровър Маестро! Ооо то било само за региона на Канада "стягайте колана пехотинци" канадските индекси и портфейли на Лондон Сток Ексчейндж срещу Токьо Сток Ексчейндж! Вие Сащ да не искате кабели от алуминки да прави трябва да е здраво като Кадилак и Линкълн

винаги стрелят първи ама в празна и тъмна стая, защото са най обикновен пиян комарджия изгубил на комар.Защо? Ами каза го един от техните икономисти нобелови лауреати: защото през последните 20 годи те са най големият колос на дървени трупчета.

КАКВО ПРАВЯТ РУСКИТЕ АМЕБИ В БГ САЙТ? КЪДЕ ГО ИМА ТВА? ПИШЕТЕ СИ В РУСКИТЕ! ТАЯ НАЦ. СИГУРНОСТ СЪВСЕМ Я ЗАНЕМАРИХМЕ!

Я fuck-off, гнидо!

РУСКИ АМЕБИ?

САЩ няма да загуби, но от нас зависи колко ще спечели! САЩ са лидер в много сфери и няма как да го прескочим...

да! Колко сиправ - колос от шпертплат са.

ВСИЧКИ ПАЛЕТА САМО ПОДЛАЙВАТ СРЕЩУ ГОСПОДАРЯ НА СВЕТА, ДАЖЕ КИТАЙ ПРИЗНА, ЧЕ САЩ СА ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕРСИЛА - КАЗА ГО ПРЕДСЕДРТЕЛЯ ИМ! РУСИЯ НЯМА ОТГОВОР НА САНКЦИИТЕ, ЩОТО НЯМА С КАКВО. ЕВРОПА ОТГОВАРЯ С МИТА НА ДЪНКИ, ДЪВКИ И УИСКИ. А ОНИЯ ИМ УДРЯТ АВТОМОБИЛНАТА ИНДУСТРИЯ И МЕТАЛИРГИЯТА! ВСЕ ЕДНО НА ИЗСТРЕЛ С ПИСТОЛЕТ ДА ОТГОВОРИШ С ПЛЮЕНЕ...

че го "призна" с едната цел да им го нахлузва все по бавно и по навътре. И връщане няма

го измисли Русия намала отговор с какво.Ами от 2014г. затвори пазара си за стоки от ЕС.1.Резултат: Германия призна за загуби 28 млрдевро, Франция 15 млрд.евро ,другите капачки взети заедно : 18 млрд.евро.Пише го аналит.агенция Блумбърг. 2.Резултат за 4 години Русия запълни вътрешният си пазар от друг внос +собствено производсто а от 2016г. стана износител на хранителни и селскотоп.стоки, които надвишиха износа на оръжие.Факт

ужас , направо , как оцеляват Западняците направо не знам.....значи за 4 год. Германия е със 28 млрд. загуби заради санкциите ( по 7 млрд. годишно т.е ок 10 млрд.долара )......я да видим експорта и за 2017 год. - 1400 млрд долара , на Франция - 541 млрд.долара.....ми човек , те направо СА НА РЪБА на фалита. Така , да видим сега Русия , БВП за 2013 год. - 2231 млрд.долара , 2016 год. - 1283 млрд.долара т.е за 3 години намаля почти двойно , а ако спада е равномерен значи Русия е загубила грубо ок.1500 млрд. долара . Айде папагал , щом четеш Блумбърг , коментирай и това ......

Ще видят те римейк на Бостънското чаено парти...

каква война, какви 5 лв.? когато камъкът удари гърнето, тежкό на гърнето; когато гърнето удари камъка, тежкό пак на гърнето; уса МАЧКА всичко, което даже мъничко не му се нрави

НАЙ ВЕЧЕ МАЧКА СЕБЕ СИ И МИЛИОНИТЕ КУПОННИЦИ И БЕЗРАБОТНИ АМЕРИКАНЦИ.ТЕ ПЪК ОТ СВОЯ СТРАНА ОТ "ДОБРИЯТ СИ ЖИВОТ" ОТГОВАРЯТ С ЕЖЕДНЕВНИ ИМАСОВИ СТРЕБЛИ И СЕ ИЗПОЗАСТЛРЕЛВАТ ПО УЛИЦИЕ И ПАЛАНКИ ВСЕКИ ДЕН.

КАКВИ КУПОННИЦИ БЕ, КУКУ, ТОЧНО ЗА ТВА ТРИМЕСЕЧИЕ ИМА 30 Г. ДЪНО ЗА ЗАПИСВАНИЯТА ЗА БЕЗРАБОТИЦА В САЩ! АМАН ОТ ПРОПАГАНДА НА НИВО АМЕБА, ТУКА ИМА И ИНФОРМИРАНИ ХОРА!

Светът е голям и САЩ не са единствения пазар в него. Вярно е, че това може да доведе до нова икономическа криза, но ако ЕС, Канада, Китай и другите големи играчи обявят търговско ембарго на САЩ много световни проблеми ще бъдат решени. А САЩ бързо ще се озоват в положението на Северна Корея.

Не търговско ембарго, а политическо ембарго трябва да им обявят, като пректратят подкрепата на някои политики. Турция даде пример - Правите ми ембарго на самолети - ок Русия ще ми ги продаде... Правите политики в Сирия и Ирак - Не става, ние си имаме собствена политика и договаряме сами с Арабите, Русия и Израел регионалните си интереси... Такива неща например дразнят много САЩ.

какви самолети от русия бе ...този?Руската аавиация е наа много по ниско технологично ниво от Турските ВВС.Ако намекваш за ПАК ФА-то то този самолет още не е готов и едва ли ще бъде завършен в близко бъдеще

Тръмпи твърдо играе за Путин и Русия. Вече почвам да вярвам, че е човек на Император Путин.

погледнато фактически и цисто икономически вероятно етака.Защото след договорените удари в Сирия,излизането от иранската програма -петрола скочи с 15 долара /барел.Всеки ръст на цената на петрола самос 1 долар води до 1,3 милиарда долара допълнителен приход в руският бюдже и това е за ден при ежедневен ритмичен износ на фючърс петрол от РФ./Агенция Блумбърг го пише/. В същото време митата на Тръмр удвоиха цената на стоманата и 2,5 пъти цената на алуминия, а познай кой е третият най голям износител на амулиний стомана в света- ами Русия.

stankow

Нищо страшно няма. Митата също са пазарен механизъм. Събраните средства се използват за дотиране на разликата между производствената цена и пазарната цена на други производства, която никоя страна не може да си позволи да закрие - метали, зърно, месо. Защото по време на война тези производства ще и трябват жизнено, не може да ги закрие, защото били "неефективни" в мирно време. Не може Тръмп да остави Америка без прокатни станове за стомана (релси, снаряди, кораби) и алуминий (авиация), щото руснаците (Росал), китайците и европейците (Полша) видите ли ги произвеждат на по-ниски цени.

САЩ стреляха първи.. в крака си... но не уцелиха и си отнесоха мъжките атрибути.

BRCK

Търговската война да не прерастне в нещо , а? Тия празноглавци от ЕС кога ще се сетят ,че САЩ имат 1000 военни база в ЕС включително и атомно оръжие? ЕС е окупиран от САЩ! Обаче всяка империя рано или късно се разпада.

Няма да прерасне в нищо. Ти за какво мислиш ходиха при Путин двете мишки Меркел и Макрон. Да целунат пръстена и да помолят за охрана. Путин още мисли каква да е таксата, но принципно им е обещал защита.

BRCK

Като почнат да закриват амрикански бази в Европа тогава ще го повярвам.

То, вйната отдавна беше обявена, а от днес само започва, щото мерките влизат в сила от 1 юни. Втората фаза ще започне с влизането в сила на санкцциите срещу Иран - те удрят преди всичко ЕС. А иранците - ми те до преди година - две си бяха под санкции (а и САЩ освободиха мисля само около 30 от общо 150 млрд. долара техни замразени активи в амеикански банки). Но сега нещата са по-други, не са както бяха преди 4-5 години. Тогава Русия подкрепи санкциите срещу Иран, но сега няма да стане. Тръмп направо бута Иран в лапите на Русия и Китай. Ако не е Тотал, ще е китайска компания при разработката на газа, ако не е Боинг, ще е руска компания... Това не съм го измислил аз, а са думи на аятолах Хаменей от преди няколко дни. Дано най-после нашите тъпи европолитици разберат едно простичко нещо - на "America First" може да се реагира единствено пропорционално - с "Europe First".

Ами ако го нямаше ЕС, как малките държави щяха да водят търговска война със САЩ, където нямат никакви шансове. Затова ЕС е добре, че го има, защото така защитава по-малките. В този ред на мисли, къде ще отплува Великобритания, след като напусне ЕС, ще води търговски войни със САЩ ли или може би с Китай?

ялата дандания с тези мита по същността си е увеличаване на данъците за населението, защото в крайна сметка тези мита се калкулират в крайната цена. На това са навити правителствата и в САЩ, и в Европа и в Китай, само разиграват театро как се съпротивляват на лошия Тръмп. А в същност си е поредното пребъркване на джобовете на потребителите и пълнене на бюджетите. А парите от бюджетите ще отиват главно за погасяване на лихвите към частните централни банки.

Това, че най-сетне има санкции и срещу режима в ЕС, всъщност е нещо много позитивно, но все пак е доста закъсняла мярка. А дронове и обеднен уран, кога ?

Който се е хванал на хорото със САЩ, никога добро не е видял ...

Е за туй харесвам Тръмп. Прави огромна услуга на Европа. След тази търговска война ЕС ще излезе по-независим и по-силен.

На война като на война. Ще излезе само победителят, а дали това ще е ЕС? Ми за това се води войната.

Ако продължава така, Борисов няма да купи Ф16.

Не само, че няма да купува Фки, ами като се сгъсти още положението ще остави на друг да се оправя в кризисните времена.

Ако се сбият и вътре в НАТО, ще бъде най-добре

Нека има търговска война между САЩ и ЕС. Русия печели. Това е добре за България.

Време е Суджука да скръцне със зъби на Тръмп, и ако моя не слуша, да отиде да го напердаши, да опъне Мелания и да разпореди нефта да се търгува само в български лева.

Че те санкциите станали много модерни бре! До сега срещу Русия, Иран и КНДР. Сега и срещу други "мракобесни" режими ...

Тръмп просто си изпълнява програмата с която го избраха и то много точно и последователно ,богатите европейци реват защото са свикнали да получават без да дават ,да ползват най богатият пазар ,да ползват безплатна отбрана без да харчат за армия и въоръжение ,но времето на тъмните либерали свърши ,германци и французи ще изгорят малко с инвестициите си в Иран ,ще сложат някакви смешни мита на дънки и уиски и накрая ще клекнат ,най големият печеливш ще е Япония която е вносител на метали .

тръбм изпълнява програма стил ББ: сутринта казва едно вечерта друго и накрая нищо.До тук с намамението на данъците но само за богатите бюджетният му дефицит стана с 20% по голям.С търговстите санкции дето щял да спира Китай и другите : търговскитя му баланс -дефицит от 89 млрд. само за три месеца или общо 350 млрд. само с Китай а с останалият свят минус 1,01 тлрн.долара дефицит годишно.Заетоста и прословутата ниска безработица : сезоннат и почасова заетост на ниски заплати и отчитане на ниска безработица ,само дето в министерството на соц.политика на САЩ се пита къде рабятотя едни 22 % от икономически активните хора там -ами никъде.Та това са му обещанията -икономическа самоизолация.

Май си тотално икономически неграмотен. Кой според теб ще плати сметката от политиката на Тръмп? Тръм реве, че САЩ вкарват евтина дървесина от Канада или Алуминий от ЕС. Слага 25% мита, за да може да се харчат по-скъпите суровини в САЩ и изведнъж стоките за крайният потребител от дърво и алуминий в САЩ скачат с 25%! Е накрая кой плаща сметката? Понеже си потресавящо необразован ще ти намекна - плащат я не богатите, а бедните американци, които ще трябва да си купуват по-скъпи бюра за децата си, по-скъпи столове, коли етц.

Да клекнат, да клекнат - колко да клекнат ... Колкото Китай клекна - ако Китай поиска утре САЩ няма да има какво да ядат! Само, че кой си убива най-големият ДЛЪЖНИК, та за това Китай ги крепи все още!

Е да, ама Китай е един и не всички са с възможностите на Китай да диктуват условия. В ход е поредното рекетиране за да се измъкне още за САЩ - то не беше руска заплаха, Корейска, Иранска, съвсем лека Китайска, вноски за НАТО, нови оръжейни договори със СА, Израел. Изкуствен тероризъм и цветни революции за спечелване на влияние. Изкуствено предизвикани демографски потоци и кризи. Дошъл е ред на икономическите заплахи - санкции срещу неприятелите, мита срещу приятелите. Няма лабаво - всички ще плащат да не затъне САЩ

Има алтернатива на доларовия стандарт и в момента е в процес на изпитания и тестове Биткойна е най известната криптовалута но не виждам причина нещо аналогично да замени доларовия стандарт. Стига вече някой да печат хартийки и целия вят да работи за тях. Доларът е най големия балон в историята на човечеството време е да бъде заменен. Аналогичните балони Евро, Юан или фруги фиатни пари не са решение.

Доларът се печата във всеки щат на САЩ, но няма никакво покритие - икономиката е задлъжняла, финансите са кредит, длъжникът Тръмп се изхвърля като че*кия на пясък.

извинявам се за правописа ( щракам през телфон)

Хубаво си го нащракал !

Когато САЩ кихне, Европа се разболява. Всички икономически кризи идват от САЩ и се понасят от целия останал свят, в полза на американците. Така баше до сега. Но Европа е уж обединена/до колко ?/ . Това не са отделни държави, а огромен икономически съюз, по-силен от САЩ. Но Великобритания своевременно напусна, Италия е на ръба ... други се ослушват. Протекционалистичната политика започна с американски санкции против Русия, Иран и други държави. После санкциите удариха Китай, на което китайците отговориха със ,,спонт". Накрая - ЕС и Канада ... Няма партньори, няма приятели, всички са врагове на САЩ, които все още се изживяват като най-велика държава. Най-велика държава, с най-велик външен и вътрешен дълг ... Като бизнесмен Тръмп е фалирал 3 пъти. Като президент е достатъчно да фалира само веднъж ...

Вие сега ли разбирате, че САЩ винаги решават въпросите едностранно? И войната в Ирак, и бомбандировките в Сирия, и развалянето на споразумението със Иран , и разкарването на самолетоносачи по цял свят и и изграждането на стотици военни бази.... Когато напълно се осъзнаете, може да се окаже прекалено, прекалено късно....!

Може и тогава да са имали идея какво предстои, но просто нямаха никакъв шанс за противодействие и затова само козируваха и изпълняваха. Е, вече е късно - след като техните джобове сега са на мушката. И сега нямат никакъв потенциал за противодействие - затова ще трябва да търсят съюзници и да лавират между игрите на големите

Соросоидната смрад сега е в състояние на анална шизофрения - как да защитят задокеанския господар, без да плюят по ЕС, който досега пламенно защитаваха? Въйййййй...

Много си зле. Вече и в Карлуково ли не те искат? Освен злобни коментари нещо смислено да кажеш? Или това е новата "партийна" линия - празнодумство и много злоба? Прощавай, забравих вашата лидерка откакто е партиен секретар все това налага - дерзай, пък може да получиш целувка от кака си.

Много ми прилича на опорните точки на Цв.Цв. - само той така се извърта като фурнаджийска лопата.

Верно било, мамата му стара... Където влезем... и сиктир... Римска империя, Османска империя, съветска империя... Айде и ЕСССР малко по малко... ама все по-бързо, се е сурнал към кереча...

Какво значи това - българите са ретроградната сила.

Божия, искроносеща и непреодолима сила!!! :)))

забравил си Хилядолетния Райх

Най-ще се изкефя като станем 52 щат и вкиснем цялата презокеанска империя!

Каква "чудесна" политика следва САЩ. Истински се радвам, че сме в Европа. Света се променя бързо и драстично и май не е към по добро.

Радвай се, Тоше! Че сме си построили къщата в средата на бойното поле. Ибаси кефа...

Че то в момента цялата планета е бойно поле - ако не си забелязал. Хубавото е, че поне имаме правото на избор къде да живеем, защото "едно време" нямахме избор.

Не можеш избяга никъде и да се скриеш. Все ще те намерят да ти опухат кожуха, затова че съществуваш.

лектори по науен комунизъм тука, бахти яловия сайт! То ти се убива желанието да спориш Тва са олигофрени! КАжете бе, къде работи научният ви комунизъм бе? Даже в КНДР не работи!

Е как да спорят с тебе, като всичкото ти образование е от пейките зад хоремага?!

По последна информация Китай се управлява от комунизъм и гледам направо са вапцали горките....

На какво ни е.. тъпият български народ който е упрсвляван 80 години от комунистическа партия която си сменя имената от времв на време тъпи българи

рашките, че се подмокрихте вече! Гладна кокошка нали знаете какво сънува... Айде хапченцата, че се превъзбудихте!

“Как буржоазията преодолява кризите? Чрез подготовката на нови кризи, още по-всестранни и изпълнени с още по-голямо насилие. И чрез намаляване на средствата за предотвратяване на кризите.” Karl Marx (1876)

А как Ленин и Сталин преодоляваха кризите - братоубийствени войни, лагери и екзекуции без съд !

абе тук вече и партийни секретари наехте от Петербургската ферма за тролове! Ще ме уморите от смях! Айде дръпни една лекция сега по, как беше, соц икономика. Я обясни докъде го докара СССР с постулатите на Маркс?

Randall_Zwinge

В СССР никога не са били прилагани постулатите на Маркс.

Карл Маркс е почитан от политолозите в Германия, допълнението за комунизъм , е от Ленин.

E, ще си нося тогава "белите маратонки и изтъркани джинси", а "уискито с фъстъчки и от време на време - бадеми" ще е с ракия.

Евроатлантическите ценности се разделиха на европейски и атлантически само с един подпис на Тръмпи. Ние къде ли сме при това ритане на атовете?

Ох боже

Randall_Zwinge

Kaжи, божевото!

Ние няма ли да подкрепим дкларацията на Франция и Германия?

Ако се ослушаш----ще чуеш как скърцат чарковете в тиквата на Тиквата----мисли по въпроса!:))))))

Някои работи са направо необясними...Що за малоумник може да плаши германските автопроизводители, при положение, че те имат заводи в САЩ ? Чак пък толкова да е хамав ? Не е възможно. Че те, даже Гечев, Стойнев, Таско и Курнела ( взети заедно) не са толкова малоумни

правилния въпрос си задаваш. Верно малоумни ли са американците, или некои други, пишещи тук сте малоумни...

ЕС, баси... смехория... карикатура на карикатурата... За TTIP и CETA сещате ли се, тъпанари? Сяшва ръбят двустранно... Ама нищо де - амбриажната ви сган ше ѝ е кеф...

Карл Маркс стана на 200 години. Философът се оказа прав. Капитализмът е в такава жестока криза, че загива и без революция. С помощта и на такива като САЩ и ЕС.

айде, ходи в пенсионерския клуб да ги ръсиш тия

Randall_Zwinge

Може и да отиде. Ама същото комай го ръсят и по университетите от двете страни на океана. Ама да не ти пука - зяпай си Планета, драпай си мъдете - винаги ще има ракия и салата...

Това е политикономия, не е приказки в хоремага.

къде кайш го преподават МАркс? Я кажи на работодател за маркс, да видим дали ще те вземе на работа? Лъжеш кат дърт...

Randall_Zwinge

В Русия не знам, ама в САЩ го преподават във всеки уважаващ себе си университет. И то по-сериозно, отколкото са го преподавали където и да било някога по соца.

Единственият сериозен партньор на ЕС е Русия!

аве подметко руска, абе колко копейки ти дадоха за тая простотия?

Някаква реакция на Тиквочевото правителство?;))))) ...кого да цункат --ЕС или САЩ !?:)))))

Путин знае кого да назначи !

Това е началото на само закопчаването на американците, но пък за ЕС е много добре.... Може би най-накрая ще си дадат сметка как САЩ само искат да ни откраднат и никак не се ангажират с нищо.

Либерално-глобалистко-банкерската върхишка ще я чистят. Който не се е сетил да се сеща и да се пребоядисва навреме. Врага на моя враг... нататък го знаете... хи-хи!

Eс ще загубят тази търговска война със САЩ.

Фък дъ ИЮ! Юнкер помни ли го това или удобно е забравил? Лаладжии! Ама нали са си нашите лаладжии, та ги подкрепяме. Тръмп му пали покрива, а нашият лаладжия щял да му се изплюе на изтривалката.