Военният министър: Армията ни се справя ”частично”

Въоръжените ни сили са в състояние само частично да изпълняват задълженията си по гарантирането на националния суверенитет и адекватното участие в НАТО.

Обратно в новината

Коментари - Военният министър: Армията ни се справя ”частично” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе всички реват за пари... Ама като имат пари си правят военни НДК и розови БМВта... Аре стига ревали ми да се стягат. С акъл и желание се правят нещата

...положението с армiята ни е като с бременната жена или е бременна или не е !...така и с армiята ни ..или може или не да защитава страната ни !...в случая не може !!!...положение като частично бременна жена няма !

Да, но заплатата и категорията вървят...

Че то хора не достигат в много области. В други като общини и държавни служби има излишък. Такъв има и в парламента и съдебната система. Само че тези хора не стават за нищо.

Ламби, май си имал тежка служба!

колко генерала има в армията ни?

Щом министъра го казва. Значи положението е зле.

и изпращане на фронт, първата ми работа ще е да премина в редиците нз противника и заедно с него да унищожавам враговете на народа, които са тук, вътре - "приватизирали" държавата и изгонили 2 000 000 българи. Нямаме външен враг, който би съсипал така България!

Министерство на отбраната е генератор на кражби и узаконен начин за разграбване на милиони от хазната. Ако се прекратят кражбите, парите за всичко ще са достатъчни. Имаме 30 хиляди армия, а не може с милиарди да и задоволим потребностите. Трябва някой стисняр като Дянков да сложим там, да ограничи разграбването и заобиколките на обществени поръчки. Той също ще покраде малко, но на фона на сегашното положение нещата ще се пооправят на 90%.

В годините на демокрацията бюджета на армията беше свит многократно. В сравнение с кражбите в другите сектори, тук нещата просто са смешни.

Най-накрая да си го кажат!

Аз не съм генерал ,нито адмирал ,един младши офицер ,който поради възраста си вече дори не го броят и за "запас" ,но това ви го говоря от много години ... Армия НЯМАМЕ ... Запаснячество ...тоже...вече не знам от коя година отпадна задължителната военна служба ,но от тогава и липсват "запасни " набори ... За демокрафският крах да не споменавам ... Нямаме млади ,качествени момчета ...нямаме... 1975-1976-та ,когато служих в НШЗО Хр.Ботев" -Плевен ,личния състав на школата (по него време пръсната на 3 района),само като школници -кандидат младши командири бе над 4 000 души,с обслужващият с-в ,преподаватели и инструкторски със сигурност е минавал 7 000 ...И всичко това командвано от полковник Чавдаров ...повтарям ...полковник ! А днес стотици генерали ,адмирали,полковници за има -няма 25 000 тюфлека 10% от които музиканти,балерини и мажоретки от Гвардейския състав .... Само Елховският полк в който служих като командир на взвод след това ,като се строеше ,бе над 1 000 души ,въпреки двата си "кадрирани" МСБатальона и още някои неокомплектовани подразделения в състава си ... Не знам какво да кажа ... срамувам се ,но ме е и страх с явното съзнание ,че Родината ми България НЯМА АРМИЯ НА КОЯТО ДА РАЗЧИТА ! И НАЙ-ЛОШОТО Е ...ЧЕ НЯМА И ИСТИНСКИ ПРИЯТЕЛИ НА КОИТО ДА РАЗЧИТА В СЛУЧАЙ НА НУЖДА !

сега не се водят от запаса а се водят от резерва! Резервисти си има и си ги водят на отчет,но полза няма, техника няма, помещения даже няма.

Знам..знам ,но аз спазвам традициите още от преди повече 100 години ,когато 5 млн. България тогава е набирала за има-няма месец време над 7-800 000 армия от запасняци -цървуланковци, някои дори и боси ,с волски обози ,които са правили героъски преходи пеша от южната до зап. граница по време на Балканските и Междусъюзнически войни ...ЗАПАСНЯЦИ СА ИМ КАЗВАЛИ ... ТОВА "РЕЗЕРВИСТИ" пак е нещо ново присадено от новата ни еврогейска ориентация ...

И кога министърът е казал, цитирам "Армията ни не става"??? Или така е по-интересно?

Тиквата го охранява НСО. Вас глупаци КОЙ ви охранява?

Ам' тиквата кво вика?

От както се скъса връзката между армията и народа, вече и двете не стават. Българинът винаги е бил войн а не безгръбначно утра либерално метро сексуално същество от третия пол, винаги е защитавал своите идеи и убеждения но своите не чуждо натрапените. Всеки реве че нямаме държава; ама не осъзнава че държавата и армията са едно. Има ли армия , ще има държава и обратно. Затова първата работа на демократи и либерасти е да съсипят армията и всички който се обявят против това са популисти...

тъпо

Не, не е тъпо. Това се нарича държавническо мислене, което липсва у българските политици!

Щом,такива кавали,като теб,са и начело!

Да не дава Господ,да се бием с някой,ще ни разпердошинят,че и момчетата на Тато сме вече стари.

Нека този който ми е сложил минус да напише номера на автомата си и поделението в което е служил.

имах автомат само първите 11 месеца, след тва ми се водеше нещо ама не съм го и виждал ти номер искаш..много па памелив ще се окажеш ако си помниш номера на желязото.

3323...не е автомат, а танк от 9та танкова...сложих ти плюс...

Ако"новите" парламентаристи имат дупе да гласуват наборна военна служба и се намерят мъже, които да я носят, България ще я бъде. Инак, кой накъдето му видят очите!

mikosa

Дори това да стане, трябва да се гледа по-реално на нещата. Кой ще иска да служи дали ще съберат и 5000 човека? Най-много да изгонят малкото останали млади българи.

Няма искам, не искам. Нов закон със съответните наказания за неизпълнение на дълга си.

Незабавно трябва да се премине към задължителна наборна военна служба! И то с несимволична, а реална подготовка за носене на военна служба! За което е необходима поне една година служба. Приемствеността отдавна е прекъсната! Дори последните служили набори са вече частично неспособно да изпълняват задълженията си при необходимост, по биологични причини. Няма никакво време, веднага да се промени закона и да се призоват поетапно всички неслужили набори! Който откаже да се завърне от чужбина да му се отнеме българското гражданство. ДРУГ НАЧИН ПРОСТО НЯМА!!!

mikosa

Ми ако не искат?

Армия от 1944г насам не сме имали. Както сега ще чакаме НАТО да ни спасява, тогава сме чакали СССР. Откакто сме паднали под руска окупация, нямаме държава. Просто сменихме СССР с ЕС и НАТО. И се оставяме други да ни дърпат конците.

Абе ти нормален ли си? До 2000 имахме 200000 армия. По времето на Тодор Живков армията ни беше супер. Искахте демокрация - на ви я сега.

Алфа Вълка

Много супер, ще чакаш руснаците 12 часа да те снабдят с ракета която може да носи ядрена глава. А демокрацията ни е разсипала така заради потомците заради потомците на БКП.

Кого ще лъжеш бе цървул, имаше едни скапани руски джугани, които не можеха да запалят при тревога.

и кво опази тая армия? кюлотите на баба ти ли? Тая армия произвеждаше едни млади пенсионери със зелени чорапи, които сега трябва да хрантутим.

Нито си "Алфа" ,нито си "вълк" ,а най-вероятно някой проскубан въшлив помияр , лижейки от трохите на някоя соросоидска неизмита паничка ...

Половината ни армия е бременна и в майчинство,а другата половина са дърти полковници на топли местенца.

В допълнение: пенсионирани полковници взимащи пенсия и заплата, колкото на трима редници.А иначе доколкото съм чел в НАТО то 10 процента от военните може да са жени в нашата със сигурност са 20-30 процента.и тн.т

Няма как хора възпитани по време на Варшавския договор да говорят за стандарти на НАТО сега! 27 години политическата класа и висшите военни печелеха на гърба на БА и сега- голяма изненада! Питайте обикновените военнослужещи как се оправят с ежедневието си! Събират пари от джоба си само за да се свърши работа! Нека министерството продължава с високомерното си отношение към поделенията и след 10 години щатовете ще са пълни на 20%! Толкова много усилия хвърлиха за да направят военната професия отвратителна и мразена от обществото! Сега да си берат плодовете! На портала вече не чакат!!!

ДОБРО УТРО ... след 27 години благоденствие.

Казали на Вуте. - Нема да се плашиш ,Вуте , НАТО че ни пази. А Вуте отвърнал. - Къф Нато, бе? Оти он сака да ме оножда.

Е този министър нищо ново не каза. То и по времето на Соца нямаше пак да ни опази армията. Единствената задача беше ако ни нападнат от Турция, да ги задържим на Стара планина между 24-36 часа докато дойдат братушките от Съюза с техниката. Това съм го запомнил много добре от времето когато служех. Сега просто разликата е, че руснаците няма да дойдат при атака, а натиск от Турция ще я задържим, ама не на Стара планина, а на Дунав.

Така е и така ще бъде. Я на Белград , я на Будапеща, я на Виена - все на Дунав е.

Може ли някой да ми каже в тази държава наречена България какво става?Армията ли,политиците ли,образованието ли,икономиката ли,здравеопазването ли,сигурността ли,селското стопанство ли,правосъдието ли,храната ли,журналистите ли?Всичко е менте и фалш.

....Балканяка еволюция...

Дюнерджията Борисов казва ,че армия не му требе ...,я магистралите са друго нещо ,тъкмо противникът да се придвижи по-бързо по тях !

Someone

Този говори като регионалния министър за санирането - общи приказки, с които има за цел индиректно да внуши, че ГЕРБ са виновни за нещо.

80 хил. армия, в достатък, с всичко необходимо и в бойна готовност, а днес 20 хилядна пасмина, от кол и въже събрана, записали се войници от немай-къде, да е в окаяно състояние и вечно да "няма". Не са ли в повече лапачите по трасето? Не са ли в повече своите хора, бизнесмени и олигарси, които натискат за още и още "екстри", че все не им стига? Да изброявам ли още причини? То пак добре, че и за толкоз има!

добрутру! нато че ви пази бе, нема се пуашите!

А обезумелите орди от фанатици дето турците само чакат сигнал да пуснат насам със заголен гъз ли ще ги посрещаш бе гяур?

Друже, ти нещо си се вживял в .. Под игото.. ?

ЗАЩО ПИТАШ НЕГО, НАЙ-МАЛКО ВИНА ИМА ТОЙ, ЗА ТОВА! ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ, КОГАТО ВСИЧКО СЕ ЛИКВИРАШЕ, МЪЛЧАХМЕ КАТО ЗАДНИЦИ! ПРОТЕСТИРАХМЕ ЛИ - НЕ, ТОВА НИ ДОКАРА ОВЦЕДУШИЕТО - ЛИКВИДИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА!

Нема са плашите- НАТО, демек арменския поп е на линия...

" България вече няма врагове - нямаме нужда от армия"-преди 26 г. филип димитров

Хич ,ама хич няма да го питам тоя пидал долен ,само да го набарам ,него и цялата им долна СДС-арска ,продажна , пасмина ...

Що не пита ненчев перуката защо е продал 280 танка за скрап за смешни суми, и къде са все пак парите от това. Защо открито НАТО ни кара да купуваме оръжия за милиарди и скрито ни подтиква с плазмодиите дето висяха само при путката Плевньо и Б.Х. да унищожим всичко което имаме. Буквално няма 2 калашника в оръжейнте. При един конфликт трябва да се защитаваме със сопи. Какво само ми констатират тия педали и тия са същите, а не задават неудобните въпроси. Защото са мижитурки като предходните и слугуват на лъскачите на обувки на дебелосерковците зад океана.

А КОЙ БЕШЕ НАЧАЛНИКЪТ НА НЕНЧЕВ , А ???? МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Е ОТГОВОРЕН ЗА ВСИЧКО В ДЪРЖАВАТА ,ДА ГО ИЗХВЪРЛИ КАТО МРЪСНО КОТЕ ,АМА КРОТУВА ,ПОМИЯРА БЕЗОТГОВОРЕН !

Не е вярно че НАТО ни карат да се разоръжаваме, напротив. Ако сега извадим 20-30 млрд. веднага ще ни продадат предпоследни версии въоръжение (обикновено последни версии се ползват от армиите на производителите, но Швеция примерно прави изключение. Те не са и в НАТО). Ами пари нямаме ...

Айде Армията на къра и на палатки.

имаме дюнери.... те ни пазят

Най-накрая след 27г. един човек има достойнството да каже истината ,но на политиците Бойко ,Нинова и т.н. им е през ....!

А ферим.

На този ръб пък за какво му е Армия,бе? Че Путин няма да ни напада??

ЗНАЧИ СЕГА КОЙТО И ОТ СЪСЕДИТЕ ДА ПОИСКА МОЖЕ ЗА 4-5 ЧАСА ДА НИ ПРЕВЗЕМЕ КАТО ДЪРЖАВА И НИЕ МОЖЕ И ДА НЕ РАЗБЕРЕМ.

ДА!

Винаги сме имали армия сега и тази институция успяхте да разбиете!

ТЕ НЕ СА, ДРУГИ ПРЕДИ ТЯХ Я РАЗБИХА, ЗАЩОТО НЕ СМЕ НАРОД, ВСЕ СЕ ДЕЛИМ НА ЛЕВСКИ И ЦСКА!

От както се помня живеем в "славното минало" или в "светлото бъдеще". И все сме в "скапаното настояще".

Време е да си го кажем. Държавата не става. Политиците ни са като петли (и кокошки) кункудякат, но не снасят. Дали един петел е по-висок от дадена кокошка, разлика няма. Време е да си го признаят: не се справят с истинските проблеми на държавата: неработещи институции; демографска криза, образователна криза, здравеопазване - нула (ако не и вредно). По време на предизборната борба не чухме нищо за тези основни проблеми за България, нито сега във връзка с преговорите за новото-старо правителство. Ако изчезне народа, нито пенсиите, нито магистралите са интересни. Ще останат само едни неграмотници да събират билки.

То армия ние почти нямаме. И бившите военни поделения бяха продадени на "наши" хора (частни лица) за жълти стотинки, барабар с постройките. Голямо разграбване стана, пък сега ревете какво нямало. Пък сега щото ви напъват от НАТО да увеличите военните разходи до 2% от БВП и почвате артилерийската подготовка за изпълнението на тази задача. Всичкото е за едни пари, дето да си делнете впоследствие.

А защо тогава непрекъснато се зъбите на Турция -нещастници --какво искате --да ви налази аскера ли? вижте си младото поколение --идиотчета ---вижте и армията на Израел---вижте вси;чки момчета и момичета на Израел в казармите --вижте -че даже са щастливи в униформа ис оръжие --там си пътуват в къщи с оръжието--тука всяка проста фуражка оръжие зири В Израел даже се заплаща зада пребивааш 3 месеца в някоя казарма----КОГА в Бг ще въведете по желание военно обучение Писна ми българите да казват на куршума патрон ---на САУ--танк---на минохвъргачката -оръдие -----не знаят -що еоръдие--що гаубица--що ракета Боклуци

Армията ни не става , а останалите държавни институции , са КОРУМПИРАНИ . ДЪНОТО СЕ ВИЖДА ВЕЧЕ , СЛЕД 27г.

Как да става армията ни, като от политиците ни нищо не става? Ако от политиците ни ставаше нещо, въоръжените ни сили щяха да са подготвени и боеготови.

армия не ни трябва,нали сме в НАТО

КОГАТО НАТО ТИ ПОМОГНЕ, ЕЛА И СЕ ОБАДИ! КАТО СА НАСТАНЕНИ В БЕЗМЕР И ГРАФ ИГНАТИЕВО АМЕРИКАНСКИТЕ ТЮФЛЕЦИ, КОГАТО БЯХМЕ НА ЗОР С БЕЖАНЦИТЕ, ДА НЕ БИ ДА НИ ПОМОГНХА - НЕ, ТАМ СА КАТО НА ЗЕЛЕНО УЧИЛИЩЕ И ЗАЩО ДА НЕ СА, КАТО ГИ ИЗДЪРЖАМЕ, ФИНАНСИРАМЕ, НЕ ПЛАЩАТ ЗА БАЗИ, КОИТО СТРУВАТ МИЛИАРДИ! ОТ ФРОНТЕКС ДАКАРАХА ДРУГИ ТЮФЛЕЦИ, КОИТО ИЗОБЩО НЕ СА СТЪПВАЛИ НА ГРАНИЦАТА С ТЕХНИКАТА, ЗАЩОТО ЩЕ СИ Я СЧУПЯТ/ ГОВОРЯ СЕРИОЗНО/ И ОТ ПАВИЛИОНИТЕ НА ГПП-ТАТА НЕ СА СИ ПОДАВАЛИ НОСА, А ОТ ТАМ БЕЖАНЦИ НЕ МИНАВАТ! ТОВА НИ Е ПОМОЩТА ОТ НАТО И ТАКАВА ЩЕ БЪДЕ!

важното е че са тук и респектират и възпират мераците на тези дето искат да ни нападнат

Някой най-после да се изправи и да каже че царя е гол. Нищо де, сега Каракачанов като стане министър и сложи розовите очила всичко ще стане перфектно

само излишни разходи ни създава. Горе долу е същото и с полицията. Разкива мижави проценти незначителни престъпления и до там. но пък ще си разцеящт гз да краднат с най големите бюджетиЍ!