Румен Николов е новият началник на отбраната

Новият началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов пое поста от предшественика си ген. Симеон Симеонов на церемония в Министерството на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Румен Николов е новият началник на отбраната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При Живков най-многочислени бяха Сухопътните и начело на цялата армия, министър и началник ГЩ, бяха от тях. Започнаха демократичните промени, предишните представители на властта бяха сменени и по условията на "демократичната експертна намеса на САЩ" заедно с тях започнаха безкрайните смени на командния състав на всички нива във всички родове войски на армията. Така Сухопътните войски ги сведоха до сегашното им плачевно състояние, самолетите ги приземиха, а корабите ги закотвиха. Събитията в Близкия и Средния Изток повишиха ролята на военновъздушните сили. За това веднага у нас чрез властовата ротативка начело на ГЩ сложиха пилоти, М. Михов и Н. Колев, при които, под погледа на Върховния главнокомандващ, Г. Първанов, се завърши започналия при Ж. Желев и П.Стоянов тотален погром над цялата армия, като някога силните сухопътни станаха парадни войски и авиацията остана без авиоресурс и боеготови самолети, но за сметка на това летищата ни безплатно се ползват от чужди самолети, защото са "съюзници". Сега покрай събитията в Украйна ситуацията се измени и изисква по-активна роля на военно морските сили и ето ти начело на армията висш военно морски офицер. Е, до сега се видя, че останаха сухопътни колкото за парад и имаме авиациа която при лошо време не може да участва дори в парад, камо ли да води бойни действия и заслугата за всичко това не е на самите военнослужещи от строя, а на държавниците ни на всички нива и досегашното ни висше военно командване. Нищо лично към вицеадмирал Рмен Николов, но от всичко случило се до сега с всички родове войски на някога действително силната ни армия остава открит въпросът при условията на сегашното състояние на държавното управление тази властова и служебна ротативка какво ще последва - подем и развитие на армията или довеждането й до още по-плачевно състояние, в това число и на ВМС, които и сега са в незавидно материално-техническо и кадрово състояние.

Кажете Честито на човека е с тоя клюкарски манталитет никога няма да се оправим

бързайте, слагайте свои хора на важни места. Никога няма да се оправим, да знаете, докато има червени на държавна работа.

Аз

Голямото постижение на армията било да построи дувар. Ашкоолсун... Сей кяр... Едно време мангалите от СВ туй го правеха за загрявка или наказание.

До: Главчо, Абдула и Мюмюн... Ако го повториш още 10-тина пъти, ще ти олекне ли? P.S. Не си направих труда да го прочета ;-)

Симеонов не отива в запас, а в резерв. От години думата е променена. Откъде да знаете? Та нали сте "журналя". Румен Николов е много крив! Има ужасно особено чувство за хумор. Ще ги прави на криви и много ще реват от него. Единият му синковец е главен старшина на старшините от флота, но е буквално лай-ненце и лигоч. Николов катастрофира с шофьора си преди 2-3 години до историческия музей в Бояна и помляха тойотката. Иначе не е лош човек и добре си вършише работата във флота. На неговото място като началник на флота отива заместника му, който беше до преди година военно аташе в Портогалия. Да са живи и здрави да си вършат съвестно работата. Познавам лично цялото командване от флота.........

Симеонов не отива в запас, а в резерв. От години думата е променена. Откъде да знаете? Та нали сте "журналя". Румен Николов е много крив! Има ужасно особено чувство за хумор. Ще ги прави на криви и много ще реват от него. Единият му синковец е главен старшина на старшините от флота, но е буквално лай-ненце и лигоч. Николов катастрофира с шофьора си преди 2-3 години до историческия музей в Бояна и помляха тойотката. Иначе не е лош човек и добре си вършише работата във флота. На неговото място като началник на флота отива заместника му, който беше до преди година военно аташе в Портогалия. Да са живи и здрави да си вършат съвестно работата. Познавам лично цялото командване от флота....

Симеонов не отива в запас, а в резерв. От години думата е променена. Откъде да знаете? Та нали сте "журналя". Румен Николов е много крив! Има ужасно особено чувство за хумор. Ще ги прави на криви и много ще реват от него. Единият му синковец е главен старшина на старшините от флота, но е буквално лай-ненце и лигоч. Николов катастрофира с шофьора си преди 2-3 години до историческия музей в Бояна и помляха тойотката. Иначе не е лош човек и добре си вършише работата във флота. На неговото място като началник на флота отива заместника му, който беше до преди година военно аташе в Портогалия. Да са живи и здрави да си вършат съвестно работата. Познавам лично цялото командване от флота.

Кой Румен Николов? Пашата?!

България най сигурната държава. Първа в света по брой на глава от населението: 1. Полицаи 2. Генерали и адмирали 3.Цигани

С ХРИСТО -вярно е казал. Ама такива са указанията от Големия онбашия-БГ армията да не може да изпълнява бойни задачи. Следващото назначение сигурно ще е някоя жена- все едно дървен болт в автомобилно окачване. Смъртната присъда на Армията бе подписана от Костов 1997 , приемайки Чуждия план за унищожаване на армията/ под формата на минаване към натовски стандарт, докато се превърне в театрална трупа=начало на Край на БГ държава. Нещо за мобил система? Няма я, за де не пречи./ Вместо родове войски, може би е искал да каже Видове въор сили.

Ама има ли защитно съоръжение по южната граница? Всичките тези пришълци от ислямските държави, през КПП-тата ли ги пускат?

Голяма цензура пада в ДИР. Отказвам се вече от коментари. Създадоха повод най-сетне да официализират цензурата.

А НА СИМЕОНОВ, СИГУРНО ЩЕ МУ НАМЕРИТЕ НЯКОЯ ДЪРЖАВНА СЛУЖБА,ТЪЙ КАТО ПЕСИЯТА ЩЕ МУ Е МАЛКА.ЗАТОВА МЛАДИТЕ БЯГАТ, ЗАЩОТО ВОЕННИ ВЗИМАТ ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА ОТ СОФРАТА НА ДЪРЖАВАТА!!!!!

Тимаджиите пак са надделяли .тиквата преди да дезертире им хариза едно военно летище по северното черноморие.

И аз съм Румен Николов

Ти си командир на Атомната подводница "Генерал Бойко" На вахта във Военно морска база Борисово, екс- Банкя ! баба Карамфилка Каракашева

Военната служба трябва да е задължителна, за да се попълни армията.Така ще бъде по-леко и на бюджета.Също една дивизия трудови войски и за нея има работа.

Възможно най-слабото назначение на този пост!! Само военни с опит в Сухопътни войски ИМАТ реалната подготовка за този пост!!Командния състав от ВВС и ВМФ никога НЕ СА ИМАЛИ необходимата подготовка за водене на реални действия от 3-те рода войски!! Те са МНОГО добри , но тесни специалисти!!

А ми правилно. Сухопътни войски са на светлинни години зад флота по отношение на уменията за работа в натовска среда. В СВ са застинали на нивото от времето на Варшавския договор и там промените са винаги бойкотирани от хора със старо мислене. Вижте им доскоро командващите и техните заместници - до един не знаещи английски. Пълен застой

Знам немски , турски , руски и испански!! Ти "море" -английски --и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от ВНВМ-то!!Е , наистина все нещо са ти набили в шамандурата за 5 год.!!!!??? Нада ли???

Много правилно, че е от флота. Сухопътни войски са застинали във времената на Вършавския договор и са най-неподготвени за работа в натовска среда. Вижте им доскоро командващите и техните заместници- до един незнаещи английски. Флота е на светлинни години пред СВ

А, да си представим една десантна операция... Един морски офицер ще, не ще трябва да е в час и с пехотинските номера и с авиационните изпълнения за да стовари на всичките тия дето ги вози на корабите без да ги изпотрепе с приятелски огън. Апропо, по времето когато е завършвал този адмирал курсантите от Морско училище до трети курс, включително, формираха батальон морска пехота и сдаваха зачот за командуване на пехотна рота според Бойния устав на пехотата.

десантна операция ли??? ти в кой свят живееш

Това е пълно потвърждение на моите думи. Мисленето в сухопътни войски е останало някъде в миналото. Десантни операции, фронтови операции, алоооо, ти в кой век живееш бе? Ама такива глупости все още преподават в академия Раковски. Дано Митко Петев им налее малко ум в закостенелите тикви.

Аз

По времето когато тоя е завършвал, ВНВМУ или ВВМУ, се тая, беше само комплекс от сгради, където да се спи и плюска. И понякога да се прескача дуваро... Както е и досега...

един боклук (Симеонов), който чеп за зеле не ставаше. Как може при 5-6 изправни самолета и няколко ръждясали корита за Началник на Генералния щаб да се слагат моряци и/или авиатори???

Фрегатата "Дриски" взе участие в морските битки срещу гемиите на полковник Кадафи, а сега е първокласен круизен лайнър, с програма, стюардеси, барчета и диско-теки, ол-инклузе в порциона на Генералите и Адмиралите, дал Бог имаме си ги, стотина ! Капитан баба Тодорка, танкистка

Ама тоя ли е румен николов пашата бе ??

Пална безотговорност на военните. Пак Слозиха от Дпс - бсп. Мутри ви командват вас измислени военни. За 24 4аса мозе да управите Балгария. Знаето кои да озаптите с по 1 танк в град. и неколко автомат4и, ама сте ми6ки

казват началник, а не министър ? Нали е министерство на отбраната, а не началничство на отбраната? Иначе съм съгласен, че при тази армия нито началници са необходими, нито самата армия. Излишни разходи за БГ данъкоплатеца.

Хубаво е да имаме силна армив и да се гордеем с нея, ама от къде пари? Дудука обеща да върне казармата, а някой от вас като стане министър ще му отпусне пари. Ама да видим от къде?

Румен Николов е новият началник на отбраната Може би най-сигурната точка на отбраната в България , ще се окаже строящата се ограда на турската граница и господ да ни пази, след като няма и армия. Затова предлагам началника на отбраната да се нарича началник на оградата .

Българската армия е разградена,осакатена и унизена! Бог да я прости!

Българските капитани и майори победиха сръбските генерали и ги направиха за резил! Нашите генерали са същите, като сръбските. Авиацията при мъгла не лети хахаха Корабите при вълнение не излизат хахаха и пехотата от 1000 щика дето я имаме пикае по паметниците... А един майор удържа Видин срещу сръбски генерал, трима полковника и незнам си още какво в сръбско българската война! ТА ЗА КАВО СА НИ ТОЛКОЗ ГЕНЕРАЛИ ДА ПИТАМ??? И АДМИРАЛИ??? ТО СМЯХ КАТО МАКЕДОНИЯ С АДМИРАЛ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО!

удържа Видин като капитан,а малко по-късно като майор благодарното отечество го разстреля с подписа на сподвижника му Захари Стоянов

моя грешка. Така е разстрелян за преврат срещу ретенството. Но показва че нужда от 100 генерала нямаме.

Каракачанов ти ли си бе??????????

ВОЖДОВЕ , МНОГО , ИНДИАНЦИ - МАЛКО !

Пушилки. Трябва да оправдаят парите, които харчат. Изгониха стотици млади офицери и сержанти сега си раздават звания и се боготворят. Предизвикаха ненависа и презрението на хиляди семейства замесени в съкращенията и орязването на армията за да останат, нашите и мазниците. След огорчението, идва гнева. Само гледайте. МО се напълни с полковници пенсионери на апетитни длъжности - 13% това дразни обществото.

Има ли период в историята ни, когато българската армия да е била по слаба и жалка? Едва ли. Но нейсе. Моят въпрос обаче е-знаят ли в министерството на отбраната, кой е нашият враг, от който те ще ни отбраняват. И как и с какво. Само питам, де.

Един път да съм съгласен с червена отрепка и аз....

Не, няма. Дори след Ньойския договор сме били по-добре, въпреки всички ограничения и забрани. Факт е, че в армията наричат бившия минстър на отбраната Аню Ангелов Аню Ньойски. Нататък сами се сещате, за какво става дума...

Не, НЕ знаят. И това е причината да Чакат, някой Да Им го Покаже.Имаме си едни нОви "бРатя по оръжие", дето Само Враг Посочват. Но не Мислят и да Ни го посочват, защото ще има Излагация - даже няма да е, като при уКраинските "рамбовци". Тук направо ще сдаваме оръжието без "Горе ръцете" и разбира се Тубите с керосина за Самолета.

Бива си го, момчето! И то ли е като другия Румен- Паша, Или е обикновен, " Мархаба- Аскер" ?? За карате и таекокондо да не питам, всичките комшийки казват че е оближе? Карамфила

ЗА КАКВО СА ТИЯ НАЗНАЧЕНИЯ КАТО НЯМА АРМИЯ.....

полковниците и генералите са колкото войниците.

Научаваме, че този господин не е тренирал нито карате, нито с таекоконда, И съгл. Устава на МВР и БНА не може да стане Генерал ? СКАНДАЛ!

Точно за да се каже , че има.