Коментари - От значение ли е минималната работна заплата за вас? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работя за минимална заплата,според оправниците тя би трябвало да стига.Питам за какво?малкото ми дете се разболя сега по празниците и 80лева за лекарства се изпариха,имам и студент,кото трябва да се подържа.знаетели , че ни дават копирни за храна на шест месеца, дори тази година и без премия ни оставиха.Като казвам че работя на минималната не получавам нищо друго като извънредни.Искам тези в министерството да живеят с тези пари не един месец а поне три за да усетят мизерията и да мислят за деца, сметки и храна

Да, разбира се дори това е много малко!

Предлагам минималната работна заплата да е 25% от деппутатската,и да се актуализира със нея всеки път когато депутатите си гласуват увеличението. Хората на минимална работна заплата са повече от полза отколкото нашите "мили,родни депутати ".

Ми нужно е и минималната заплата да мръдне с Тея 600лв кое по напред. И кога народа ще може да гласува заплатата на един прост депутат?

При основание че сте вдигнали ток горива храни и депутатски заплати то би трябвало минималната да се вдигне двойно

Предлагам депутатите да работят за 800 лв

Да,разбира се

Да разбира се трябва минимума да е най малко 1000

Да,Разбира се!!!

При тази инфлация заплатата трябва да е 1000лв. Как се изкарва с 710

Да ,разбира се!Защо не гласуват и техните да са минимални!

Гласуваме за тях издигане ги а после са против нас,докога? Време е да се събудиш и да ги свалим долу при нас и да и получават минимална заплата и пенсия 467лв.,нямат срам,разбойници,докога ще търпим,някой да ни поведе,и ще тръгнем за достоен живот,за нас за децата и внуците,какво иска Българския народ достоен и спокоен живот справедливос ,а те да наложат всяка година ,избори,пак избори,има пари за нас няма,а работодателите и те алчни работим па 12 маса а те скъпи коли подаръци за любовницети коли имат за Коледа,за на

Да

Тази минимална заплата е подигравка. На тази скъпотия, колко са тези пари, ами децата ни кой ще ги храни, ами заемите към банките. Как не ги е срам тези управляващи, докога ще ни се подиграват.

Да,от огромно значение е за моето семейство.

Да от голямо значение е за семейния ни бюджет, тъй като жена ми работи твърдо на мин.заплата към Столове хранене Варна

ЧСИ удържа всичко до минималната работна заплата как се живеее със 710лв

От голямо значение е ,трябва да стане 850.

Да,от значение е! Не може да има 26 -30% инфлация и да не се повишават доходите на работещите!

Живея в София 550 лева 200 лева сметки

770 лв .са никакви пари един килограм кашкавал са 20 лв. Всъщност трябва да работим за кашкавал и хляб цял ден. Те са добре вземат по 5000 хил лв и неги интересуват хората които се лишават от абсолютно всичко.минималната заплата трябва да бъде поне 1000 лв.Те през цялото време ни заблуждават че уж се карат

Здравейте, има значение да се повиши МРЗ, не всеки има достатъчен стаж. Но както е известно няма да я увеличат. Давам моето обезщетение на някой от парламента, да изкара месеца или РЗ в/у МОД. Дано да се нахранят и да им стигне за месеца.

Разбира се работя на минимална работна заплата. Нямам стаж в тази фирма и чисто взимам550лева. Добре че дават ваучери и плащат транспорт.Живея на село и трябва да пътувам до работното място.

Разбира се че е от значение всички цени са нагоре само заплатите не. Ще изнемощеем и малко по малко колкото и да не искаме ще напуснем страната. Нека политиците да гледат четири членно семейство с две минимални заплати да видят дали е лесно да нямаш с какво да си купиш хляб на децата не ги е срам!

Трябва по-често увеличаване на минималната заплата, защото алчните работодатели никога няма да увеличат заплатата на работниците. Фалшивата демокрация разделя хората и съществуването на общество при тази система е невъзможно.

От изключително значение, защото работя на минимална 710, плюс клас прослужено време, нощно дежурство и извънреден труд.

Една чистачка в СУ с над 30 години трудов стаж на минимална заплата, при реална заетост 2-3 часа, получава доста повече от асистентите.

Ами щом е така, нищо не пречи асистента да хване метлата и тогава ще взема колкото чистачката нали?

Голяма измама е за балъците, заплатите реално не се вдигат като се вдигне минималната но скачат осигуровките и шибат средната класа доколкото има такава

И цените скачат съответно. Само хазната има полза.

Много тъпа анкета - да, има значение, защото чрез нея надуват заплатите на търтеите на държавна хранилка и увеличават всички такси и осигуровки Кой е толкова тъп, че да чака да му увеличат заплатата административно?

Абе що не го духаш?! Или още по-добре - бягай след кораба Москва!!

Тази анкета обаче, не дава отговор на един много важен нюанс - по какъв начин е от значение минималната работна заплата?... От гледан точна на работодател или от гледна точка на служител? Пределно ясно е, че ако за първите е важно МРЗ да се държи възможно най-ниска, за втората категория е от жизнено-важно значение, тя да расте прогресивно и да компенсира поне от части инфлационния компонент и понижаващата се покупателна способност в условията на глобална криза.

МРЗ влияе само на заплатите на държавните и общински служители и най-много върху социалните плащания - с две думи върху получаваното от трайно мързеливите.

Я пак , шматарок?! Праговете за осигуряване на всички икономически дейности , без значение от собствеността на предприятието са вързани към МРЗ. Както и още към 240 режима/ държавни услуги/.

Ако няма минимална заплата и процент за стаж, собствениците или директрите на предприятия не кога няма да вдигнат заплатите, колкото и да са работили хората. Това е от безмерната им лакомия.

Какво значи Подкаст? Задължително ли е в България всички да сме на Ти с английския?Хей журналисти! Нямате ли българска дума да заместите тая непозната чуждица ,която усилено натрапвате?

Има. Вдигат ми се осигуровките (практически данъци) и ми бъркат в джоба.

Това е защото работиш за себе си. Ако работиш за друг положението е наобратно

минималната работна заплата, но явно най недоволни са работодателите, които ще останат без работници, поради алчността си!

Дировски йезуитщини. Аз работя за много над МРЗ, но силно ме интересува да няма крайно бедни, гладни и необразовани в тази държава. Това е важно, защото ако има хора на ръба на оцеляването това е проблем за всички.

Минималната заплата в България, за мен е базата, на която сивата икономика плаща осигуровки. Реално хората, които действително взимат минималната са много по - малко от тези, които ги осигуряват на нея и взимат пари под масата. За мен въпроса трябва да бъде "От значение ли е преследването на сивата икономика за вас? Тогава бих сложил ДА. Инак отговора е твърдо НЕ

В този сайт работят идиоти:-). Ако не знаете на базата на минималната работна заплата се определят осигуровките. Повечето хора са с минимални осигуровки. Ниска минимална заплата ниски осигуровки, по-малко платени пари от олигарсите. Надявам се да сте ме разбрали от този високоителектуален сайт:-)

Много тъп въпрос много

Не е от пряко значение, но е добра референтна стойност за всички заплати, дори и за най-високите, така че и мен ме засяга.

Пряко или косвено за всеки има значение, дори за тези, които не го разбират.