От училището на Ивана: Не я тормозеха съучениците й, а тя - тях, с поведението си

Според директорката момичето пиело безразборно енергийни напитки, а класната ръководителка през сълзи призна, че не е спала от 4 дни, за да я търси заедно с доброволците

Обратно в новината

Коментари - От училището на Ивана: Не я тормозеха съучениците й, а тя - тях, с поведението си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на мен на такова ми изглежда

, След дъжд качулка !

На кого да вярваме. Съученички на Ивана споделят във фейсбук, че момичето е тормозено от по-заможните си съученички. Децата разказват, че съученички са и отрязали дългата коса. Това какво е? Била пиела безразборно енергийни напитки според директорката. Тези напитки са по 3 лева и нагоре. Мислите ли, че точно това дете е разполагало с пари за пиене на много такива напитки?

Човек, най-евтините боклуци са по лев и нещо. И може да не ядеш цял ден след това.

Ти от къде знаеш с какви пари е разполагала?

Егаси тормоза да си намокриш косата. Като видя хората по басейните с мокра коса и изпадам в ужас. Да, горките деца.

Очаквам скоро да я обвинят и в някой атентан. Може да е виновна и за измирането на динозаврите.

Лицемерни сълзи, защо просто не си признае,че е виновна? Българска работа - момичето тормозело учениците? Айде да не сме били ученици и да не знаем какви са гамени са повечето ученици и как обожават да тормозят по-слабите.

Много е тъжно, но трябва да има специализирани училища за деца с такива проблеми. Иначе с прекалената си толерантност увреждаме и ограбваме норамалните деца. Все пак някой след това трябва да работи за да плаща данъци и социални помоци...А учителите да могат да водят нормален учебен процес

Във всяко училище един-двама войници да се разхождат по коридорите в пълно снаражение. Да видим малките побойници кого ще тормозят тогава.

Много интересна промяна на историята. Чисто теоретично, ако учениците са я тормозели и в резултат на това на Ивана се случи нещо лошо, ще бъдат повдигнати множество основателни въпроси, като например къде е спала класната и защо директнорката не се е намесила. Но ако Ивана е разпасано дете, което е тормозело другите, някак си вече другите въпроси остават на заден план.

ако някое дете е много специално за него требва и много специално училище обиконовените училища са за обикновени деца

да си намокря ли до теб косата?

По-страшното е, че класната си и вярва, като ги плещи тези глупости. Ивана се държала странно. Много ясно, че се е държала странно - била е тормозена. Едва ли след като са я притиснали и са ѝ отрязали косата лигавите съучиници, после Ивана е била много адекватна и се е усмихвала в час. Но класната е предпочела да си затвори очите за тормоза и просто да заяви, че Ивана е странна и пречи на съучениците си. Колко удобно, така класната не е виновна за нищо. Тя никакъв тормоз не е видяла. Само едно наранено дете да се държи странно.

изкарвала ли е пари? как? крала ли е ?

До кога ще обгрижваме идиотите, а ще газим нормалните.И не само в този случай.Масово явление е.

Достатъчни са двама батки с големи шамари

Не искам да бъда циничен и да предполагам, че е "изкарвала" пари. Да кажем, че е получавала по 20 лв джобни на ден и ги е обръщала в ред бул. Така става ли? Просто написах, че не се знае с какви пари е разполагала.

Директорката е побързала да си измие ръцете, че да не ѝ дръпнат кокала от устата.

Някъде се е скрила. Това са тоя тип хора, дето обожават да се изкарват жертви и да правят безумни истерии от всичко. Така се чувстват значими, според теорията на Адолф Адлер.

Голяма далавера да си директор на училище - ще ти побелее косата от малките кретени. И мижава заплата. Идиот като тебе си мисли, че това е "кокал".

Мда... Пак не били компютри, ами компоти и т.н.

Мижава? Айде молим ви се.

тая реве за себе си. щото сега ако се е случило нещо лошо с момичето, ще излязат кирливите им ризи наяве.

Едно време в даскалото що бой сме изяли не е истина. По сегашните стандарти нашите даскали трябва да лежат в затвора минимум по 10 или 15 години. Обаче съм говорил с мойте родители и те са ме разправяли за техните даскали. Тях пък направо са ги трепели от бой с големи тояги. В сравнение с тяхните, мойте са като майка Тереза.

Момчето ми учив 41-20 у ще София ,класната всеки път им казва - за нищо не ставате , учителя по физ.възпитание им казва -боклуци и още и още .

Че учителите са прави и тия за нищо не стават !

"Не я тормозеха съучениците й, а тя - тях, с поведението си" мозъчна пръдня .. момичето го издирват тя се сетила за тормозените съученици да обяснява ... къде ги намирате тия бе

Толкова лесно сме манипулируеми. Без да чуем всички версии пишем глупости. Определено момичето е имала проблеми. Журналята чули недочули драскат простотии където само името на момичето е вярно. Вместо да раздухват глупости да се съсредоточат върху търсенето.

явно е бил взаимен.

избягала е при някой наркоман скрили са се някъде в някоя плевня и се напукват като огладнеят ще се покажат

Според това, което пишат излиза, че тя е проявявала автоагресия, а съучениците към нея - явна агресия. Понеже мокренето на собствената коса и пиенето на енергийни напитки не са действия, насочени към съучениците ѝ, а към нея самата. Докато рязането на косата ѝ от съученичките, е акт на агресия, насочен към нея. И така излиза, че те са я тормозели и тя се е тормозила, но тя не ги е тормозила тях. Да наричаш автоагресията тормоз е мноооого силно разтягане на понятията. Да внимават да не се разчекнат.

Точно така е. Само че това не са журналисти/журналя, а репортери, които едно свястно изречение не могат да съставят. Чули недочули.

Така, така, всичко ще си кажете. Защо се криеха тия неща в началото? Защото не съвпада с пропагандата за смесването на нормалните и проблемните деца ли?

Като видях поведението на бащата, мисля, че това момиче определено е проблемно.

Тези деца със специални потребности трябва да има отделно обучение. Не е нормално останалите деца с нормално развитие да страдат заради аутисти и всякакви други със специални потребности.

За деца със специални потребности трябва да има по една занималня, да стоят там цял ден, и учител, който да им преподава базисни умения за оцеляване, базисни умения да се оправят в тоя свят. Иначе едно такова дете в клас и класът е обречен никога нищо да не научи.

Учителката дава показания. Няма как да не засегне темата за тормозените деца.

Тая как лъже като дърта циганка, да не и изстине учителското място! Направо да се е насочила за НАТФИЗ! Видиш ли, тя ги тормозела :) По-скоро оная се е подпирала на бюрото и е чакала да бие звънеца, както правят доста от учителите! Не и се е занимавало да вникне в ситуациите! Пък и по-лесно е само да прибираш паричките, ако може едни тапи за уши да си слагат и става идеално... като се сетя, че и на мен са ми се присмивали съученици и е можело да се намеси преподавателя, но на нея хич не и пукаше, и оставаше нещата така да се случват. Ситуацията 100% е същата! Естествено, аз бях в клас с по-големи по години от мен съученици!

Преди време в класа на дъщеря ми, когато бяха 4 клас дойде нов ученик. Още от самото начало започнаха проблемите в класа... въпреки, че дотогава имахме две деца със специални образователни потребности... НИКОГА не е имало проблеми с тях. Те бяха с отговорни родители, добре възпитани и обгрижвни, останали деца в класа също... а госпожата - няма толкова мил, загрижех, отговорен, толерантен и любвеобилен човек. Новото дете бягаше от час и се катереше по дърветата в двора... госпожата се принуждаваше да зарязва всички деца и да търси. Псуваше и обиждаше вулгарно майките на момчетата... и те в междучасието го поваляха на земята и дружно го ритаха. Облизваше обувките и краката на момичетата и ги хапеше. Оказа се, че майка му е шизофреничка, а пастрока алкохолик насилник. Тези хора си знаеха правата и викаха медиите... да се оплачат от лошите деца и родители в класа... но за задължения не бяха чували. Чашата преля, когато пастрокът дойде да се саморазправя с децата в училище. Написахме жалба... но преди да я подадем социалните го отнеха временно от семейството. Това е някакъв ужас... не знам случая какъв е... кой крив-кой прав... но в нашия случай едно дете и семейството му травмира цял клас деца, родителите им, учители и ръководство на училището... и се опитаха да се изкарат жертви.

П.П. племенникът ми също е със СОП... има проблеми в интелектуалното развитие и зрението... но е кротък като мушица. Винаги е учил в нормален клас... и единствения проблем, който е възниквал с него е, че някой родители се сърдеха, че той е получил по-лесно 3-ка или 4-ка от техните деца, които просто ги мързи да учат. А той много се стараеше и винаги беше изряден с домашните работи... но те все пак са по специална програма и се оценяват по друг начин!

Дори всичко това де е вярно и момичето наистина да е било с проблеми, излагането му по този начин пред медиите е грозно и неетично. Подобни "класни" и "директорки" нямат място в образователната система.

Съвсем умишлено ги разпределят по класовете, уж нямало учители.

Един ученик в наше време може да раздразни цял клас?!? Хм...

Нямам думи, може ли да са толкова нагли

Не ви вярвам и ще кажа защо. Агресорите не бягат в гората. Бягат жертвите в отчаянието си, в липсата на изход и перспектива. Да, всички долу са прави едно дете може да отрови атмосферата на целия клас. Но то не бяга от всички по потник в студения ден. Класната не му е позволила да изпие една таблетка Парацетамол, въпреки, че е била с настинка. Не е ок да пиеш Парацетамол в училище. Но е ок да бягаш по потник. И сега реве. Кой агресор бяга, кажете, всеки е имал такива в училище, които тормозят другите. Да сте идели някога такъв да бяга по потник в гората с риск за живота си? Бягат и се крият само жертвите. Така че ревът на класната и глупавите обяснения на директорката в момента за мен са лицемерие. Родителите казаха по тв, че от известно време са обмисляли да преместят детето в друго училище, защото се е оплаквала от лошо отношение. На класната ли да вярвам?

Ами може. Синът ми учеше с подобен екземпляр, разбира се и там майката си мислеше че има някакъв заговор, макар вече да го бяха местили от друго училище поради проблеми с поведението му. Беше и агресивен (ритане на съученици, опити да сваля гащите, замеряне с кошчето за бокулук, разходки в час и т.н), училището разбира се нищо не направи, щото са такива правилата. Накрая все пак го преместиха.

А аз вярвам на класната. Безхаберието на родителите е неизмеримо, разглезват децата, а после вярват на всички негови думи и нападат учители и налитат на бой. Не днешното, предишното поколение е провалено, от там идват и проблемите.

Пубертетът е деликатна и опасна възраст... А ако липсват и първите 7 години, нещата придобиват наистина непредвидим и понякога трагичен характер.

Такъв с психични отклонения може да бяга навсякъде