17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С навлизането на военни кораби в руски терториални води, това е очевидна агресия и нападение на Украйна върху Русия

Истинското лице на Русия - агресивна, нетолерантна, потъпкваща всичко демократично и анексираща - Финландия, Полша, Унгария, Чехия, Украйна ... Има само една малка група маргинализирани привърженици - дебелоглави, булгаристански дебили, робските душици на които ги карат да се умилкват на всеки, който им изглежда като силен, да се покланят и възхищават от този който е арогантен, наричат себе си русофили, всъщност дребни нищожества, за които Русия и пукната копейка не дава, защото никой не уважава слугинажа

А много ли е демократично украински военни кораби да нападат Русия?

Трите украински малки военни кораби са искали да минат под новия Кримски мост. Той е стратегически обект и се пази под и над вода. Макар и малък военен кораб носи оръжие и може да го повреди, ако иска!!! От разпространените видеоклипове се вижда, че руските катери им препречват пътя, защото украинските не спират. Инцидента си е чиста провокация, но гледните точки са различни. Руснаците пазят своята сухоземна връзка с Крим. Там строят нови магистрали и ж.п. линии. Животът в Крим се променя в положителна посока и това дразни Украинските власти.

Аве ти си много неумен. С три катера щели да повреждат моста. Путин и Лавров са нагли лицемери. Не ги оправдавай!

А ти пък си направо ТЪП достатъчно е и един катер да бутне/взриви колона на мост.

Педро Пороченко има само един шанс. Да обяви война на Русия и веднага да се предаде.

Народа е щастлив :)

Потрошенко ,пробва нервите на свирепата бяла мечка ,но не отива сам а праща пубери на по 20 години,да го отнесат вместо него

Kenn1111

Нещо такова очаквах от много време но явно САЩ и марионетките им изчакваха Путин да пусне моста и тогава да спретнат поредния цирк за който да обвинят Русия.Много елементарно изценирано и лошо изпълнено но......явно тях това не ги вълнува като гледам как лавнаха всички.Трябва да си ама много много ужасно тъпда им се вържеш на тая постановка и провокация.Същата история направиха нашите граничари където ги съдят турците сега само дето са били с гумена лодка нашите и все пак са изпълнили дълга си.Същото са направили и руснаците просто не са били с гумени лодки.

Най ми харесва, че във връзка с военното положение в Украйна, карат украинските деца да копаят окопи в дворовете на училищата, а всеки мъж в наборна възраст, трябва постоянно да носи на гърба си раница със суха храна за три дни.

Защо изобщо цитирате руски издания?! Какво пишеха същите когато избухна Чернобил? Какво писаха по врене на Гладомора в Улрайна, когато избиха 4 милиона (!!), от които 1 милион жени и деца! Какво пишеха за клането в Катин? Какво пишеха когато убиха Георги Марков? Или за безбройните убийства ПО КОМАНДА оОТ КРЕМЪЛ на елита на българската нация след окупацията на България от Червената армия? .... ... ...

Украинците сега гладуват, гладуват за храна, гладуват за отопление, гладуват за свобода, гладуват за работа, гладуват за най-елементарни човешки права, гладуват за демокрация, гладуват за право на образование, гладуват за независимост от Сащ, гладуват за минимален жизнен стандарт.

Остави Украинците сами да изберат сами - Европа или Азия. По добре кажи, защо Путинова Русия НЯМА подкрепата на НИТО ЕДНА държава - НИТО ЕДНА !!!

Това не скапаните гербаджии, когато през лятото трима турски военни нахлуха в България и биха български гражданин. Не се чу и дума, а за това че Путин каза за азбуката че идва от македонските земи си скъсаха ченетата от декларации и тролски дрисни... Солун е в Македония бе тъпаци. Охрид също

Сега да, но по онова време пак ли техни са били? Кажи бе маймуно!

смешенплач1

Сега разбирате ли защо мразя и ненавиждам руските тролове? Хубаво им вижте руските тролски дрисни по отношение на културата, историята, цивилизацията, достойнството и честта на българският народ и българската държава! После никога повече не ме питайте защо мразя руските тролове!

Номерата на чифутина фашист Валцманн и неговите американски чорбаджии не минават пред руснаците. Таран, картечници и укропските корита отидоха на кино ... Така стана и с Грузия. Само че ако беше Сталин, Грузия нямаше да съществува и заслужава това. Навремето един Ирански шах е изклал грузинците и са останали 78 000 души. Пишат писмо а закрила до Руския император. Под Руски и Съветски гнет те станаха близо 4 млн. души ??

Как ли биха квичали монголоидите и лично гнома Пурка, ако Турция им арестува всички прогнили корита, които минават през Босфора, защото това са изконни турски териториални води?

А СПОРЕД НАРОДИТЕ ПО СВЕТА, ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА БРАТУШКИТЕ!!!!!!!!!!!

Руските тролове днес ще гушнат добри бонуси, много гневни включвания правят

Това, че са неуки и необразовани, им личи от 1000 км! Ако ги питам- как се наричат правилата за корабоплаване в открито море и в ИИЗ на държавите, ще хънкат и ще мънкат, защото не знаят, че тези правила са описани в КОНВЕНЦИИ- Т.НАР. МОРСКИ КОНВЕНЦИИ, те са многостранни международни договори, които създават права И ЗАДЪЛЖЕНИЯ за всяка държава, която ги е подписала.:) Простички хорица- какво да ги правиш:) Нормален образован човек не би станал руски трол- под достойнството му е!

Абе, нещастие неземно, тези води винаги са били под контрола на Русия, дори преди анексията на Крим. И на мен ми е много интересно как трябва да се реагира, когато някой нахлуе въоръжен в дома ти. Също така, както всички ние виждаме, този път всички Западни страни, с изключение на Обединеното кралство, се дистанцират от проблема и не са толкова войнствено настроени срещу Русия. Днес дори Лавров гостува в Париж и на съвместна пресконференция с френския си колега се обявиха за подобряване на взаимоотношенията между двете страни и не стана дума за инцидента. А руската агресия е само в болните ви мозъци!

“....Вместо това обаче "Русия обстреля украински кораби (сиреч всъщност започна война), плени ги и нещо повече - дори не обяви екипажите за военнопленници. Тя обяви моряците за престъпници", се казва в статията....“ Абсолютно вярно от юридическа- не от руска тролска- гледна точка. Русия започва война, а после крещи- сащ/НАТО/ че дори и БЪЛГАРИЯ сме й били виновни за собствената й руска военна агресия! Време е да се изметат всички руски граждани от България! Изметоха се на 50%, но е време останалите да СПРАТ с руската си неоимпериалистическа пропаганда в България! Като толкова ви харесва в русия, що не си купихте ваканционен имот там, ами в България, а????? Но иначе- България като климат била РАЙ- това казват мнозинството от вас в преки и директни разговори очи в очи... Като България е рай, то трябва да знаете, че този рай си има стопани, вие сте негови гости, а не сте стопаните му и че сте длъжни да спазвате законите на стопаните, щом пребивавате в него, вместо да лаете по нас, под сурдинка да твърдите кримнаш, а в същото време жално- жално да се оплаквате, как видите ли, сте бягали от политиката на путлер, а на руски президентски избори гласувате само за него! Долни и нагли лицемери!

А бе,то това твоето е направо циклофрения. Колко пъти да ти казвам-ходи склони рамо на инджев или агов и светът ти ще стане песен.

смешенплач1

Спри да пишеш идиотии с цел дискредитирането ми и отговори на въпроса ми: 1. Защо русия твърди,че кримските териториални води са руска, а не украинска държавна граница? Защо погазва международното право? Ако българите в България пожелаем руснаците да изчезнете от нашите градове, каква песен ще запееш лично ти- руснака- кримнаш или олеле-малеее- аз бягах от путлер и за това си купих имот в България, а не в крим,а? 2. Лично ти бг. гражданин ли си, двоен рускобългарски гражданин ли си, член ли си на клуба на шаренкова за приятелство с русия, получаваш ли пари от русия, личното ти мпс с каква регистрация е- руска ли или не и с какво точно гражданство си- за да се знае кой какъв е, защото е ясно, че руснаците ще си защитавате ваш путлер....

Пълни глупости си написал. При приближаване на военни кораби и самолети си има протокол. Този протокол не е спазен. Защо мислиш примерно се прехващат самолети още в международно пространство при приближаване? Няма страна, която да не реагира подобно на три военни съда, които не отговарят на опитите за комуникация, които демонстративно привеждат оръдията в бойна готовност и държат курс в случая към моста. Що не опиташ подобно действие в Босфора примерно? Ше бъдеш потопен, не просто спрян... Дори цивилни самолети и кораби се разглеждат като атака щом няма отговор на комуникацията. Не те знам какви филми гледаш, но нямат досег с реалността.

смешенплач1

“... При приближаване на военни кораби и самолети си има протокол...“ Ъхъъъъм- и този протокол са ПРАВНИ ПРАВИЛА, КОИТО ВАЖАТ ЗА ОТКРИТО МОРЕ, КАКТО И ЗА ЗАКОННИТЕ- ПОДЧЕРТАВАМ- ЗАКОННИТЕ ДЪРЖАВНИ ГРАНИЦИ НА ДЪРЖАВИТЕ, ПРИЗНАТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ! ПЕТ държави в СВЕТА са признали Крим за руски, а НАД 180 ДЪРЖАВИ В СВЕТА НЕ СА ПРИЗНАЛИ КРИМ ЗА РУСКА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ! Тогава- ЧИИ - НА КОЯ ДЪРЖАВА- СА ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ВОДИ НА КРИМ, ЗАЩОТО МЕЖДУНАРОДНОТО ПУБЛИЧНО ПРАВО КАЗВА,ЧЕ СА УКРАИНСКА ДЪРЖАВНА АКВАТОРИя. Само с твърдения не става, товарищ руски матрос- иска се и УЧЕНЕ И ЗАЧИТАНЕ НА ФАКТИТЕ!

Изглежда понятието факти е чуждо за вас

Написаното се отнася до смешен плач той сигурно затова си плаче а други му се смеят

смешенплач1

С понятието “факти“ боравя непрекъснато- защото аз съм български адвокат, а в МОЯТА професия боравим САМО с факти, автентичното съдържание на договорите, нотариалните актове, международните договори и само с официални писмени документи! Не се ли усещаш колко си смешен- да пишеш на адвокат, чието професионално и лично ежедневие се състои ПРЕДИМНО в тълкуване и разкриване на точният смисъл на фактите от юридическа гледна точка, че адвокатът не зачитал фактите- хахахахахаа:) Жалък си, тролчик!

Остави ги, не се занимавай с тия несретници. Те си мислят, че като употребят думата факт във връзка с някоя нелепица, това я прави истина. Даже имаше тук един илитерат, който винаги след всяка тъпотия, която постваше пишеше "ФАКТ", все едно е някаква вълшебна думичка. Тъпи тролове какво да ги правиш.

Положениетои със журналистиката е наистина отчайващо...такава смесица от истини, полуистини и лъжи отдавна не бях чел! Повечето от медиите въобще не са си дали труда да прочетат официалните заявления (както на Русия, така и на Украина), камо ли да ги подложат на прост логически анализ. В момента, когато са почнали да пишат вече са знаели кой крив, кой прав. За какво по дяволите ги четем!

Режимът на Пороченко е раковия тумор на Европа, създаден от САЩ.

у наше село викаме, че на калпава маймуна и клоните й пречат, нещо като ракета и космосо... за всичката лошотия дека става по свето само САЩ ни е виновен, ото други виновне нема....

И какво излиза? Руснаците знаят че това е провокация и се поддават на нея, играейки по свирката на Украйна. Това не се харесва на руснака модератори и го трие. Що го триеш бе заради това че ги наричам нагли копеленца или защото не ти харесват фактите?

Според теб руснаците трябва да оставят украинската хунта да си прави каквото си поиска в Азовско море, включително украински военни кораби да навлизат безпрепятствено в руски териториални води, и ако могат, дори да взривят моста над Керченския пролив, както призоваваше един от терористите в украинското правителство, така ли?! САЩ и техните тролове (като теб!), още пикаете газ дето руснаците не позволиха на американците да окупират Крим, да си присвоят руската военна база там, и да затворят черноморският флот на Русия в Азовско море!

Т.е. само на чеченската хунта е позволено да прави 'каквото си иска'. Сигурно защото като култура и манталитет е по-близка до режима на расийската ф(п)едерация..

Появата и съществуването на "фили"те в България най-добре се обяснява със стокхолмския синдром. ФИлите започват да се идентифират и оприличават с агресора Русия - това си е болест, за жалост точно такива болни са търсени за президенството, правителството...

Не знам кой е решил че в русия има стокхолмски синдром.Сигурно е бил много "умен" щото така прикрива една доста неприятна истина.Какво е стокхолмския синдром,разбира се според мен?Това е когато една жертва започва да харесва своя похитител или мъчител или ...Така е само че има една тънкост.Между жертвата и похититела възникват чисто личностни отношения и ако похититела не е животно той се отнася добре с похитения.Тогава в появата на харесване от страна на похитения към похититела няма нищо странно.А пък и ако похититела е с приятен външен вид а похитената е жена-какво по-естествено от това.Докато в русия случая е съвършенно друг.56 МИЛИОНА РУСКИ ХОРА СА ИЗБИТИ.Тук за никакво харесване не може да става дума.ТОВА КОЕТО ИМАМЕ В СЛУЧАЯ Е ЖИВОТИНСКИЯ СТРАХ НА ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ ЗА СОБСТВЕНИЯ ИМ ЖИВОТ.Как си обяснявате рускиня чието дете е убито от режима да вика "за родину",след като точно тази "родина" е убила детето и.Така се убива не само човешкото в човека а се убива качество присъщо на всяко живо същество.Опитайте да посегнете на малкото на една женска-тя скача срещу вас без да мисли за себе си.Така прави всяко живо същество.Докато при рускините имаме "за родину".Това е наистина нещо ужасяващо със своята жестокост.

Цяла книга написа а не си разбрал, че се имат предвид българските русофили...

Що ли го изтриха а? Еееех момчееее,това което обяснявам е мнооого по важно от БГ педофили хаха.педофили=русофили.А ако наистина искаш да разбереш за русофилите,ето какво мисла аз.Русофилите са онеа примитивни хора преди сто и колко години там които са били поробени от мюсюлманите и много са искали да се освободат.Сами не са можели щото са били една шепа народ а поробителите са били много.И човек когато много иска нещо но не може да го има почва да верва във всичко ,включително и в задгробния живот.И са се надали че некакъв дядо ше доде и ше прогони поробителя.Те не са проумевали че НИКОЯ ИМПЕРИЯ НЕ ОСВОБОЖДАВА.ТЯ МОЖЕ САМО ДА ПОРОБВА. Думата "освобождавам" въобще нема тоа смисъл койтоп ни се набива в главите от сто и колко години там.Но толкова им е бил акъла,така са си мислели.И нема лошо. Техното е било от сърце и може би наистина е било любов.Въпреки че и ТАРИКАТА вазов накраа е проумел за кво аджеба русия е похарчила и пари и свои войници. Тя просто е искала да смени турския поробител със себе си.Но по-примитивните хора в БГ не са го проумевали и в тва нема нищо лошо.А виж това на теа дето се викат комунисти-техното е съвсем друго,то е по сметка то е за кинти.Това момче е чиста проба "любов по сметка".А нали знаеш кои се ебът за кинти.Е тва са комунистите.какъв щеше да е живота на живков и неговите "бойни дрОгарЕ" ако съветска русия не беше окупирала БГ.И какъв беше живота им след тази окупация. Това е днешния русофилизъм

Украйна потвърди, че на иззетите от Русия кораби в Керченския проток е имало разузнавачи от Службата за сигурност на Украйна, информира АП.

На всички кораби има такива, включително и на всеки руски кораб.

На всеки руски рораб има украински разузнавачи ли? :)

Да сте чули някога руснаците да са си признали нещо или разкаяли, което цял свят знае, че са извършили? Става дума за закоравели рецидивисти, които нямат срам да се представят за християнски народ , че и спасители , освободители, обединители и жертви при всяка агресия.

Като в огледалото виждат единствено ненадминато и сияйно съвършенство. И как иначе да си обяснят вечната си нищета освен с това че по-низшите раси (като наглосаксите) им завиждат и постоянно кроят козни, гадят и им пакостят.

Не е ли странно една изостанала държава като съветска русия да разиграва целия свят.НЕ,НЕ Е СТРАННО.ОБИДНО Е.Една война между русия и цивилизования свят без ядрено оръжие,мислима ли е.Е ми не е.Даже некой могат да се обидат на такъв въпрос.Все пак има обективни неща.А и такава война е НЕВЪЗМОЖНА.Остава другия вариант-атомна война и това ше е края на живота на земята.А теа дето ше оцелеят ше проклинат съдбата си че са оцелели.Тогава какво става.Всъшност КОЙ РАЗИГРАВА СВЕТА.КОЙ МОЖЕ ДА РАЗИГРАВА СВЕТА?Да погледнеммалко назад.КАК СЕ СЛУЧИ ВСВ.Адски тъпо е да кажем МИ ЕЙ ТАКА СЛУЧИ СЕ.Такива неща ,ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ СЛУЧВА ЕЙ ТАКА ОТ САМОСЕБЕСИ.Думичката е АВТЕНТИЧНО-ТОЕСТ ПРИРОДНО,ПРИРОДАТА ГО Е НАПРАВИЛА А ХОРАТА НЕМАТ НИКАКВА ЗАСЛУГА.Хахахахаха.Хубаво,немааат.Айде тогава да ползваме друг подход:КОЙ СЕ ОБЛАЖИ ОТ ВСВ.Облажиха се ТЕЗИ КОИТО Я СПРЕТНАХА.Вече доста пъти съм писал тук че всв е творение на собствениците на съветска русия,-формата на придобиване е известна- метежа 1917г платен от тех,които съвсем "случайно" се оказаха и "спомоществуватели" на австрийсия идиот хитлер.Те са финансирали идването му на власт.Но да не забравяме и подготовката на почвата в германия за да стане хитлер възможен.Кой е можел да превърне германия в помийна яма?Дааа,какво се е случвало в германия през тези 10г,от 1920 до 1930г.Нали нема да ме обидите и да ми кажете МИ ТВА Е ЕСТЕСВЕНИЯ ХОД НА НЕЩАТА....хаха. Та кой ни "уреди" с всв?Е,това е фамилията ротшилдови и приятаели.А единствения резултат от всв е разширяване на територията господствана от ротшилдови посредством техната маша и собственост-русия с ЦЯЛА ИЗТ. ЕВРОПА.Няма да "издребнявам" да се спирам на некаквиси 80 МИЛИОНА човешки живота.Това е "дреболия" пред голямата цел.През 1980г модела маркс приложен в русия и основан на кражбата УМРЯ.Щото немаше как да не умре.И ротшилдови загубиха доста позиции.Но с цените на енергоресурсите и с ПОДКРЕПАТА НА НЕ ЕВРЕЙСКИ ПОМОШНИЦИ,накара света да плати оцеляването на теханата собственост.Могат ли отново да направат война евреите?Разбира се въпроса е некоректен.Все пак 4,5 МИЛИОНА евреи беха убити в газовите камери на този който беше доведен на власт от други евреи-"червенощиткови".Та значи могат ли "червенощитко" отново да ни спретнат война.Е ми не могат.Има атомно оръжие.Тогава какво могат.Ми могат това което прават сега.Шантажират света че ше го затрият и така го разиграват да им играе по свиркатаПроблема е че стези тарикатлъци те ЗАБАВЯТ РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.Не знам дали го искат или не,но така или иначе това е резултата.И както е казал чернишевски "КАКВО ДА СЕ ПРАВИ".Системата по която се уравлява и движи света вече работи зле.Това с БАНКИТЕ вече е пречка пред прогреса.На времето този начин е бил добър,но вече е пречка.ПАРИТЕ СА ПРЕЧКА.И НАЙ-ЗАБАВНОТО Е ЧЕ НЕ ТЕХНОТО НЕМАНЕ А ТЕХНОТО ИМАНЕ Е ПРОБЛЕМА.КОНЦЕНТРАЦИЯ НА ГОЛЕМ ФИНАНСОВ РЕСУРС В РЪЦЕТЕ НА МАЛКИ ГРУПИ Е ВРЕДНО ЗА ПРОГРЕСА. Айде стига толкова.Ако проумеете 30% от тва което казвам пак ше е добре

Когато един човек е много глупав, простимо е! Но горе изписаното граничи с шизофрения. Диагноза, нищо повече не мога да кажа. Редовно вземане на розовите хапчета и силна храна.

Мамин твоа процент е отрицателен-въпреки че тва нема смисъл.

Препоръчвам на тези които решат да ми опонират първо да отидат да се претеглат на кантар.Така ше се убедат че не са ми от категорията и ше си спестат некои неудобства

Ало, първо се образовай, защото си неграмотен. Не си си отчел правилно килограмите. Не са важни килограмите, а качеството на мускулите.

ужъс, явно големи кинти сте взели за тая помия! Що не попиташ защо Германия е била наказана от Франция и защо ебила в това тежко състояние! Между другот овойните се правят от аристократите и капиталистите но не и от народа!

Момче,тези големи книги за които говориш НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА НАПИШЕ.вЕЧЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ МИНА И НИЩО.И пак стигаме до въпроса :КОЙ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ДА НЕ РАЗРЕШИ ТЕА КНИГИ ДА БЪДАТ НАПИСАНИ.И да ми размахва "списъка на шиндлер" и "избора на софи" с баба мерил.А има какво да се напише...

Ами Горна Волта , но с ракети.

Русофобията ти е размекнала соросоидния пилешли мозък

Тук май нещо беше изтрито а?Обяснявах че русофоби са теа дето са избили 56 МИЛИОНА руски хора за да превърнат руския народ в зомби-същества които се отказват от собствените си деца пред животинския страх за собствения им живот...И за тва всички в русия "подкрепят" режима на еврейската марионетка. И некои други неща...Хем си знаа табиета ви и не си го сейвнах.Както и да е.Кое най-много те подразни бе админче та да знам да не го пиша повече.Или пък само него да пиша хаха

а ти разбра ли какво си написал?

ЧИСТА УКРАИНСКА ПРОВОКАЦИЯ!! ГЛЕДАЙТЕ И РАЗСЪЖДАВАЙТЕ!

Е то на всеки средноинтелигентен човек е ясно положението, украинците порвокират руснаците, понеже въпроса с Крим не е решен де юре въпреки, че де факто на всички е ясно, че той е част от Русия. Да не говорим, че договора за преминавана на протока, също може да се окаже невалиден, тъй като е основан на декларация за приятелство, която реално е денонсирана. Въобще поредната цигания на украинците, вероятно подкокороснаи от когото трябва, а руснаците нямат избор освен да се съобразяват и да чакат да видят новия "брилянтен" дипломнатически ход по въпроса, който им е подготвила презокеанската империя. За т'ва и корабите са просто заловени, а не потопени......

Украйна и Грузия заслужават да бъдат оставени на мира от алчните руснаци. Хората там имат право да живеят спокойно и в мир.

хората в Украйна и Грузия да бъдат оставени на мира от САЩ и Запада ще е най-добре нал така продажнико?

Нека се бият като са прости.

не си спомняте, че украинците обявиха преди време, че ще взривяват моста?

ПРЕДНИЯ ДЕН около 16,30 часа същите корабчета са били прогонени от руски води.. И тогава капитаните им са заявили, че няма да преминават през пролива и моста.. И още един въпрос - как тези речни катерчета с възможности да изминат нейде 700 километра (за по-лесно в сухопътни мерки) са изпратени на път над 800 километра? Съпроводени от буксир?

Пияния украински капитан решил да мине, а пияният руски капитан решил да го спре. Това е. Алкохолици са и едните и другите.

Разделяй, насъсквай едни срещу други, гледай им сеира и владей. Демек граби.

Най много заловените украински моряци да преминат доброволно на платена руска служба!

Порошенко праща няколко кораба да провокират руснаците и след това ограничава правата на собствения си народ.

Ти моме чувала ли си за КИЕВСКА РУС ?

Е та нали това казва и тя, че Киев е Русе, а в Москва тия са наследи. Ти не го ли прочете?

Кой се интересува от тия глупости? Платените келемета на Путин и Тръмп. Айде сиктир да ги мерите...

Акваторията, където са се наврели украинците, е руска още преди присъединяването на Крим, това първо. Второ, преди месец оттам безпрепятствено са минали и други военни украински кораби, поради простата причина, че са оповестили за това, каквато е практиката. Сега дори не са отговорили на радоиобмена. И две ченгета на борда, за чий? Просто Порошенко изпълнява поръчка, зер с Брекзит се оа.аха, пък и Макрон нещо иска европейска армия, а не НАТО. Затова спешно трябва да се покаже, че Русия е агресор и без НАТО, разбирай САЩ, не може!

KAK SHTIAHA DA POSTYPIAT AMERIKANCITE I EVREITE V TOZI SLUCHAI ??? A NESHTO DA KAJETE ZA DYRJAVATA - IZRAEL , NA CHII TERITORII POSTROI NOVI KVARTALI ???

Защо украинските воени са се държали така страхливо? Трябвало е да отвърнат на огъня и да защитят отечеството и флага на кораба! Ако беше славният български флот,щеше да се бие до последна капка кръв.

а с кво да отвърнат? Тва е влекач Да закачат руския кораб и да го теглят ли

Наистина си дебил

подобен мост даже няколко има на изхода на Балтииско море между Копенхаген и Малмьо Обаче на нито един капитан на датски боен кораб не му е щукнало да таранира шведски норвежки или друг кораб

Моста е най-вероятно незаконен и трябва да се бутне. Ако не искат сами, ще се намери някоя ракета да прехвърчи и да го отнесе. Големи наглеци - завладяваме си територия, строим си мост, затваряме достъп до цели морета. Ей така - щото можем.

с тая акция ептем си закопа реномето барабар с баба Меркел и ингилизката вещица Мей са в една посока

Една свободна, силна и независима Украйна е най-добрия щит между България и алчната агресивна русака империя.

ае цървул прос , ти на украйна ли се надаш да ти е щит

Две просешки тояги една до друга, а по средата едни власи, малко по-хитри, това ти е свободата, независимостта и прогреса в тоя регион...

Рейтинга на путин спадна от 75 на 50 % и хайде хоп, една удобна мини войничка да разсее народа от увеличението на пенсионната възраст :D

Точно обратното,Потрошенко няма шанс да бъде преизбран и това са му предсмъртните подритвания преди да хвърли топа

По-интересното е, че този сблъсък дава повод на украинската върхушка да ограничи правата на народа си. Защо ли???

след като не разбиарате за какво става въпрос защо коментирате? Ние украинците сме горд народ, който обаче стотици години е мачкан и подтискан от Русия, Киев е люлката на Украйна и славянството, а руснаците искат да ни претопят и с хибридни атаки да ни русифицират. Ние сме чистата кръм, руснаците произлизат от нас, но смесени с азиатци!

Анна, като пускаш тоя коментар под всички статии по въпроса, поне наред с добавеното първо изречение променѝ и това "кръм", че дразни.

Това са пълни глупости. 1)Украйна не е била дъжава стотици години. Украйна като държава не е съществувала преди Втората световна. Или смятате, че "Киевска Рус" е била първата украинска държава :D. 2) Сегашната Украинска територия дълги години е била в състава не на Русия, а на Полша, Австро-Унгария и т.н. Върни се в училище да си доучиш собствената история и пак опитай да тролиш...

А ние дълги години (май 500+ бяха, ти си историка кажи) сме били в състава на Османската Империя. Ами ако те утре решат "туй нащо", и се появят зелени човечета говорещи на неразбираем за 80% от населението език? Или това международнот право за нищо го нямаме. Всеки може да си харесва апрчета история и да си прави какво то си иска на тяхна база. Айде полека с такива крайности,не е това начина да живеем в мир.

Къв историк си ти, бе боклук нагъл? Украйна съществува от Първата световна война. Две години е независима държава, преди СССР да я нападне вероломно в опит да завземе цяла Европа. Тогава Полша успява да ги спре, но все пак успяват да заграбят отново Украйна и Беларус.

Уважавам ,,гордите"украинци.Ще ги уважавам много ако върнат на Полша земите ,,заграбени" от Сталин през 1939г.

всъщност това е все едно Сърбия да залови всички български кораби по Дунава, разбира се тогава нашите родни морзилки пак ще подкрепят Сърбия заявявайки че това са кораби на чорбаджии - изедници. Та реакцията на мурзилажа ръководен от Останкино е напълно предвидима

Защо ни занимавате с измислени проблеми? Откак съм се родил Русия винаги е във война-Сирия, Чечня, Афганистан, Приднестровието, Украйна,Грузия къде ли не. Те са си така по подразбиране, трябва да има враг и война защото иначе руснаците питат защо като са най-богатите страна те живеят най-лошото от всички на света.

Явно си се родил мно-ого късно, за да знаеш и видиш, кой правеше и прави войните вчера и днес! Това го знае целият свят - САЩ, само ти, пикльо, не го знаеш и драскаш ли драскаш детски пасквили! Я иди майка ти да ти обърше сополите и да ти обърше и един звучен шамар, за да се научиш, вчера проговорил, да мълчиш!

Брей че сме силни в обидите. Това какво доказва според теб? ОСвен че нямаш елементарно възпитание когато спориш. И как това помага на убеждаването че видиш ли Русия не е агресор. Напротив, ти я защитаваш агресивно, следователно е мнго вероятно държавната политика да е също агресивна. Сега ми кажи че и аз драскам детски пасквили. Пък ако ти се говори с доводи, обясни - как така става че една камара други цивилизовани държави могат да спазват добрия тон и да не си организират военни конфликти, пък нещастната онеправадана Русия все някой и прави номера?

Не те знам кога си се родил, но още нищо не си разбрал.

Хубу де! Политиката ме ме интересува,ама като бивш шъпкар искам да попитам. Туй военно положение ,не е ли допълнителен разход ...щото едно е да храниш башибозука по казармите,друго е да им караш чорбата от ма майната си и да ги разкарваш напред назад със танкове и други тенекета ,дето нямат нахранване на нафта и бендзин?!?

"Mосква ке гори" както се каза в едно пророчество на Ванга, което не се хареса на агентите и те го скриха.

"Газо ти ке кърви" е друго пророчество

Моркова "из отзаде" ли те вдъхновява да ги пишеш тия глупости или хемороидите са твоята муза

Сополане ти не трябваше ли да си учиш уроците, пак ще те бият да видиш откъде ще тече кръвта следващия път....

Не говори глупусти от името на други

Отде пък ти ще знаеп кое е истина и кое глупости и как да правиш разликата между двете?:D

Абе "Нова газета" това е най-голям боклук сред всички опозиционите медии в Русия.

Сега чакаме турците да почнат пак да свалят руски самолети. Тогава ще стане вече веселото...

Чакай тъпак...

велика победа, за не по-малко великия путин. Следваща цел пред великия ръководител е да постигне стандарт на живот за средния руснак, колкото поне на албанците.

Можеш да напишеш не "албанците" , а българите, които са най-бедни в европата, а даже и от албанците !!

А дано стане патаклама и видим кой кое голям кеф.

Руски простотии. Или някой си мисли, че украинците не са руснаци?