Жителите на остров Лесбос предложени за Нобел за мир

Повече от половин милион подписа са събрани в онлайн петиция, призоваваща жителите на гръцки острови да бъдат удостоени с Нобеловата награда за мир за 2016 г.

Обратно в новината

Коментари - Жителите на остров Лесбос предложени за Нобел за мир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли там някой Гъзибар, да ги предложи? Намат ли там Дву-мандаков шеф, награди да одобри, за тез "Патриоти"!

ами като се напълнят със мангали таз награда ще им помогне ли?

После като им върнат бежанците от западна Европа, с наградата ще могат да се чешат където най-ще ги сърби.

То като всички награди и това се политизира и изопачи. Ако нямаше парична подкрепа до година-две всичко да е замряло. В момента много лапачи покрай шоуто.

А на нас? Те така ,как са ни го вкарали о две... Барем едно потупване ... не по рамото да ни дадат! :-((( То и ние като тях си мълчим ,слушкаме и ... не папкаме. Даже сме по послушни/съдим тия ,дето връщат навлеците.

Това шега ли е, или подигравка? натресоха им стотици хиляди опипвачи на жени, а сега ще им дадат една хартийка, с която и задника не можеш да си обършеш. Нобелова награда, какво щастие. Ще си я гледаш на стената, докато навън мангасарите опипват дъщеря ти.

Паричното изражение на наградата е осем милиона шведски крони. Не става въпрос само за хартийката на стената. И пак ще кажа, че в случая те ще бъдат употребени за зеленчуци и дърва - с готварска цел.

На теб ако държавата ти даде 500 лева, ти съгласен ли си да си отглеждаш поне един бежанец за примерно 1 година? Какво са 8 млн. и то крони, срещу стотиците хиляди пропуснати нелегални в Европа?

Той и брикета Обонго, който им натресе мигрантите, с дестабилизацията на Близкия изток и северна Африка, също е Нобелов лауреат за мир! Нещо ми бяга логиката...

Логиката е пИрфектна: 'вавилонци от всички страни, съешавайте се'.

Един "Нобел", един "нобел" или една "Нобелова награда"?

лицемеркел ще остане отново с пръст във фъфливата уста! все ми се струва, че тя държи на "бежанската" си политика, само за да получи и тя нобеловата награда за мир. лезбос ще и попречи!!!

То на един от най-кръвожадните хора, разрушил държави дадоха нобелова награда, та на хора, разрушаващи собствената държава ( помагали на "бежанците") няма да дадат.

От тази новина на всеки трябва да стане пределно ясно, че който организира мигрантското цунами над Европа, той участва и в раздаване на Нобеловите награди. Ерго - тези награди вече нямат никаква морална стойност.

Нобел не заслужава толкова подигравки, колкото отнесе последните години чрез раздаването на наградата!

Преди години дадоха награда за поезия на една полска детска поетеса - Шимборска, за която и поляците не знаеха достатъчно, но някой очевидно я беше предложил. Мисля, че и там водеща е политиката - дават наградата на определени от комисията /колкото и широка да е тя/държави.

Наградата е за литература, а не за поезия. Вислава Шимборкса е поетеса, есеистка и преводачка. И мога единствено да допълня с тъга, че и за много бележити български поети ние българите не знаем достатъчно, а в скоро време дори няма да знаят имената им.

той от какво мислите ги е натрупал тези пари

Германия планира да създаде свой ислям!!!Преди парламентарните избори през 2017 г. правителството на канцлера на Германия Ангела Меркел пуска проект за адаптиране на исляма към германските либерални ценности, съобщава "Известия", цитиран от Агенция Фокус.. Неконтролируемият поток от мигранти към Германия доведе до падане рейтинга на управляващата партия ХДС/ХСС и социално напрежение. С тази инициатива властите се надяват да поправят ситуацията. Германски ислям е най-мащабният и амбициозен проект на германското правителство през последното десетилетия. Инициаторите предлагат проектът да тръгне през първата половина на 2017 г., казва пред вестник Известия източник от Христиан-демократическия съюз на Германия (ХДС). В реализирането на програмата ще се заемат едновременно няколко министерства и ведомства.

Хахаха, егати подигравката !

"добрината" на гърците, препоръчвам да прочетете книгата на чеха Владимир Сис за концлагера на о. Трикери и как гръцките рибари искрено му се хвалели как са давили българи. Пък да им я дадат тази награда, вече я дадоха на бараката.

По този повод да препоръчам и аз: "Алексис Зорбас" от Никос Казандзакис. Не филма, книгата.

в които Зорбас си признава, че андартите са измъчвали беззащитни българи и той не знае защо ли?

Българите бяха разочаровани и от Русия. Русия беше тази, която можеше само да каже:Договорът трябва да се спазва!" и войната можеше да бъде избегната. Русия можеше да каже на Румъния: Нито крачка по-нататък и румънците не биха се осмелили да навлязат в българската територия. Вместо това Русия морално подкрепи Сърбия и Гърция и одобри нападението на румънците."

вече са били твърде наясно с "меда и жилото" им, така че едва ли са се надявали на нещо. Да не забравяме, че обезщетиха Румъния със Северна Добруджа още със Санстефанския мирен договор и подариха на любимците си - сърбите Западните покрайнини, а през 1885 г. включително и те не казаха "Не нападайте" на сърбите, а всички стояха и гледаха какво ще се случи и чак когато българите контранастъпиха, се намесиха решително, разбира се в полза на сърбите. По ирония на съдбата само турците казали: "Браво на нашите българи!"

Кои жители? Настоящите или древните?

А този клип на Walking Death или Keep Walking, или както там му се викаше на Жони Пешеходеца, е една от най-големите манипулации на Сорос...

Да наградим стадото зайци, спасили 900 000 вълка, с Нобелова награда за мир!!! 900 000-те хиляде долара от наградата ще отидат за закупуване на лук, моркови, картофи и 50 кубика цепеници, с които да сготвят зайците за вечеря на спасените вълци. Аллах акбар!

Не трябваше ли Динко от Ямбол да получи наградата ?

За да стане това, Динко трябва да направи като Елиас Канети. Да емигрира във Великобритания и там да лови нелегално влезлите българи. Веднага ще му дадат наградата.

Не го написах достатъчно добре горния си пост. От него човек може да си помисли, че Елиас Канети е писал против България. Няма такова нещо! Исках само да кажа, че ако той си беше живял в България и създал същото творчество, нямаше да получи Нобелова награда по случай 1300 годишнината на България.

Награда за глупост да им присвоят!! Вместо да давят наглите нашественици и врагове на целия християнски свят-тия тъпи гърци ги спасявали!! ИДИОТИ!! НЕКА СЕГА ДА СЕ ОПРАВЯТ С ТЯХ КАКТО НАМЕРЯТ ЗА ДОБРЕ!! НАЙ-ДОБРЕ ЩЕ Е ДА ИМ ВЪРЗАЖ ПО-ГОЛЯМ КАМЪК НА ВРАТА-И ОБРАТНО В МОРЕТО!!

Не си прав! Те знаят добре какво правят. Първо ги приемат на тълпи от лодки и фериботи, обикновено без регистрация, за да не могат да им ги върнат, после палатки по нивите, докато организирано тръгнат към някоя граница, листовки колко е хубаво в другите страни, за да отидат там и накрая...награда за хуманно отношение. Винаги са били по-умни от нас!

Въобще не знаят какво правят. Като ги оставят да продължат създават маршрути за миграция и това води до още и още мигранти минаващи оттам. В един момент ще започнат да им ги връщат, все едно регистрирани или не.

Никого не са спасявали.Дори напротив Хората се бяха вдигнали на протести срещу канибалите.Всички тези лагери издръжка бяха ит правителството въпреки протеста на местните Сега просто ги галят по главите за да не подскачат Какъв Нобел кви награди кви пет лева.Всичко е политика. Нобелови награди Евровизия Олимпиада Световни първенства...всичко.

Ако присъдят тази награда, тя няма да е за жителите на островите, които поне от телевизионните репортажи, които сме гледали, съвсем не са толкова добре настроени към прииждащите неканени гости. Тя ще покаже истинското политическо отношение към проблема - искате или не, длъжни сте да ги приемете, за което може и да получите награда.

Нобелова награда за "Любов" да им връчат.

Баси! Няма ли да е Килари Хлинтън? "Защо не убием Сноудън с дрон" мисля си заслужава нобел откъдето и да го погледнеш.