Поклонение пред Пламен Горанов

Правителството в оставка обяви 6 март за Ден на национален траур във връзка със смъртта на Пламен Горанов, който се самозапали в знак на протест срещу управлението на община Варна. Парламентът почете тази сутрин с едноминутно мълчание паметта му.

Обратно в новината

Коментари - Поклонение пред Пламен Горанов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако аз не изгоря, ако ти не изгориш, ако ний не изгорим- как ще стане тъмнината светлина?... Това са стихове на Назъм Хикмет, а Пламен е образа на този призив. Бог да го прости! А ние да помним! Тъмнината стана светлина. Ако се положи паметна плоча на това смело момче, тези стихове трябва да са върху нея

Бог да го прости . . . . . . . . Но хора, замислете се малко, че в момента се популяризира постъпка, която би трябвало да се критикува, . Ако всеки започне да се запалва на публични места в знак на протест, то половината от годината трябва да са дни на национални траури. Мой близък се самоуби, защото според него живота вече нямаше никакъв смисъл, но не го направи публично и не беше обявен за герой на България , а за САМОУБИЕЦ. Минах по пътя през който минава семейството му сега и им изказвам най искрени съболезнования, но не можете да ме накарате да вярвам, че някой е герой, защото е посегнал на живота си. Герои са хора като Васил Левски, Христо Ботев, Гоце Делчев и няма смисъл да изброявам още велики имена, това са хора, които са се борили за България, не като са слагали край на живота си, а с действия. . . . . . . . Знам, че много хора ще ме упрекнат за написаното, но всеки има право на мнение, а моето е че този човек е сложил край на собствените си мъка, която е имал и е причинил много голяма на собственото си семейство . . . . . . Кажете ми какво постигна Пламен като се самозапали в знак на протест . . . . . . . .и това ли трябва да е примерът за изхода от положението , в което се намираш. Ако се замислите реално всеки ден без да знем има някой обесил се, друг застрелял семейството си и себе си , трети си срязал вените, но ОБЩЕСТВОТО ТОГАВА НЕ ПРИЕМА ТЕЗИ ХОРА , даже ги упреква. А сега се обявява ден на национален траур, ако всички приемат така хората , които слагат край на живота си, значи в България всеки ден , а не само половината година трябва да е ден на национален траур.

след време това момче ще го пишат в историята

За него- Живота- направил бих всичко...

Каква саможертва бе хора? За какво се е пожертвал? Какви са тези глупости? Преди 2 години на морето загина мъж при опит да спаси давещи се. Мисля, че беше успял да извади 2 деца и се върнал за друго. Преди 1 година загина спасител в планината при издирване на бедстващи хора. Преди 1 година пилотите на разбилия се МИГ с риск за живота си изведоха машината извън населено масто и тогава катапултираха. Това е саможертва. Постъпката на въпросния 36 годишен "младеж" е постъпка на психично болен човек.

Поклон пред паметта на Пламен! Дано саможертвата му не е напразно! Бог да го прости!

относно репликата на "дедото" ( нерегистриран ) в 06.03.2013 12:01 Това прилича на сектантски призив за "освобождаване" чрез самоубийство! Колкото е по-масово, толкова ... Какво става тука, ве?

Защо във Варна и близо до града от 20,00 до 4,20 се обесиха трима -завчера.Между тях и майка на 3 месечни близнаци.Кой носи отговорност за рязко увеличените самоубийства.Има ли такава партия .

Преди един месец бевш военен в Пловдив разстреля семеиството си. Загинаха 4 човека. И той протестирал за нещо, рил ревнив и имал дългове. Абе май Варна не е баш центъра на света. Винаги е имало и ще има хора дето убиват и си самоубиват. Това не е признак на будно съзнание а на психически проблем. Стига сте писали глупости

За Пламен "Бяха с Него, но не Го познаха и не Го оцениха. Но как само тези неща сега вълнуваха сърцата им, когато признаха своето неверие!"

Правителството в оставка обяви ден на траур, Цецка въдвори едноминутно мълчание в парламента в памет на Пламен. Кощунство. Този млад живот угасна "благодарение" и в саможертва на тяхната безумна и продажна политика. Вместо да замълчат в покруса и да си скрият гнусните лица, пак евтиният им популизъм в нашите лица наврян!

Този "млад 40 годишен" живот угасна щото не наред с главата.

Структурите на ГЕРБ искрено скърбят за трагичната смърт на Пламен Горанов! Съд за комунистическите провокатори, които тласнаха Пламен към самоубийство!

Мъстия мръсна пак ли са пръкна бе хомобандюга :)))

Всеки, който пробутва идеята за публично самоубийство като геройство и форма на протест, трябва да поеме отговорност за загубата на това момче и другите, които са се поддали на манипулацията! Кой и защо заблуждава хората, че самоубийствата ще трогнат някого от централната и местната власт? Ако с цената на тази саможертва се постигне смяната на едно лице с друго за кмет, това освобождава ли гражданите на Варна от групировката?! Борбата с монополите трябва да бъде организирана и предварително обмислена! Не може да се смени политическа система с викове: те са лоши, събудете се, долу, да ги изметем! За протестите са нужни хора, маса народ! И водачи, които да знаят какво искат и как да го направят в момента, щом "ги изметем"! А не, самоубийци!

непрекъснато чувам "да се смени системата". И не мога да разбера коя точно- система. Политическата, избирателната, законодателната, изпълнителната, държавната. Коя система. Хайде поне с мръсната вода да не изхвърлим и детето. Ако след изборите заспим отвото, след 20 год. децата на тези младежи пак ще се вдигнат. Кметът на варна е пример, как когато в млада демокрация, народът спи, мишките танцуват.

'Ако с цената на тази саможертва се постигне смяната на едно лице с друго за кмет, това освобождава ли гражданите на Варна от групировката?! ' Не - освобождава само тия, които са готови на това. Пред 100000 и повече такива свободни души, властта е безпомощна....

"За протестите са нужни хора, маса народ!' Не само - нужен е факел, символ. Достатъчен е и само един. Пламен ни го даде и не го виждаме, познахме!

Няма нужда от факели и символи, и без тях може, нужни са разум и идеи за действие, от само протестиране ей така няма да има голям резултат

да не пресилваме. Ян Палах се подпали в знак на протест срещу окупацията и интервенцията на чуждите войски на Варшавския договор на Чехословакия. Ян Палах Е СИМВОЛ НА ИСКАНЕТО НА НАРОДИТЕ НА СВОБОДА ОТ КОМУНИЗМА. Съжалявам този млад мъж. Съжалявам за живота му. Но има нещо което ме тревожи. Доколко е могъл да съизмери ценността на своя живот с тези на действията на кмета и ТИМ. Все пак те са обикновенни политически и икономически мошеници. Не ядат деца, не вършат масови унищожения, не затриват България, не ни пречат да протестираме и бъдем свободни. Не ги ли е поставил прекалено висока и надценил тяхната значимост. Наистина неговия живот е къде, къде по незначим от поведението на тези хора. Пък и на който и било политик и партия. Нали като не ни харесват сме показали че може живи да ги пратим където искаме. Другото което ме смущава- е НАЛАГАНЕТО от медии и от това злополучно правителство на неверната представа за някакъв специален героизъм и саможерства. Сякаш правителството ИСКА ДА СИ ИЗМИЕ РЪЦЕТЕ и разплати с неговия живот. Ще кажа- Бог да го прости и мир да душата му.

Браво! Много си права

Напротив ТИМ и политиците, които ги подкрепят всъщност ядат деца, убиват, развратничат, склоняват към проституция и разврат, и безчинстват. ВЪН ОТ ВАРНА!ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

Да не пресилваме! Твоето дете ли изядоха, или теб те склониха към разврат? Не, ама много е гот да ръсим силни думи и после да си броим плюсчетата на изказването.

много е важно нашите действия да са със същата сила, даже повече от тези с/у които протестираме. Аз не чух някой да иска да се разследват сделките на ТИМ. да се види как са направили милионите. При правителството Борисов те плъзнаха и в София, сигурно и са по други градове. А кмета- срещал се един опитен кариерист с желанието на партиите да предложат избираема личност, която подкрепят с гласа на варнененци. Всеки да поеме вината си. За 14 години изхабяването е неминуемо. А Варна трябва да е богат град. Като всека морска столица.

гражданке, е тук не си права: "не ядат деца, не вършат масови унищожения, не затриват България, не ни пречат да протестираме и бъдем свободни". Но борбата срещу "обикновенни политически и икономически мошеници" не става с показно самоубийство. Някой заблуждава хората!

Хегел е писал нейде, че всяка истина е конкретна. И макар, че ТИМ и кметът са символиката на целия криминален преход, тази символика има винаги конкретен образ. Това е мотивацията на Пламен. Или може би като: В 'Бесове' на Достоевски има един герой като Пламен. И мотовацията му е на светлинни години над конкретния лозунг за който да умира. Или Пламен е обияал този герой на Достоевски или сам се е издигнал до висините на Бесове. С тази разлика, че Бесове са само хартия, а Пламен е реалност.

политиците и мутрите ядат деца и вършат масово унищожение на българския народ - ако не си тъпа ще видиш, че нацията се стопи, децата мрат от наркотици, хората мизерстват и оскотяват от контрабанда, далавера, държавна кражба, каква свобода те гони в БГ, ако не си късметлия да наследиш някой лев от реституция си финансов роб на БГ политиците и мутрите

Ами освободете се, какво чакате? Да ви избият всичките ли със техните сметки и грабежи.

Да обявят ден на траур за Пламен управляващите, е като да обявят ден на траур за Левски турците! По-голям цинизъм от това няма!

Една структура поглъща всичко във Варна,затова Пламен се пренесе в саможертва.Искаше да отключи спотаение във варненци страх. Поклони мир на праха му!

Я стига глупости.

Проблемът е психологически сложен. Самоубийството не е проява на геройство, няма нищо общо с активната борба срещу някаква система/управление/диктатура. Не бива според мен да се сравнява с Ботев и Левски. От друга страна разбирам, че мизерияра, чувството да бъдеш потиснат и неразбран може да доведе понякога до такава постъпка. Силните са тези, които продължават напред въпреки всичко. Жалко за момчето.

ПЛАМЕН! По време на виетнамската война един будист написа с кръвта си протестно писмо до Ге. Секретар на ООН и се самозапоали публично. По време на съветската окупация на Чехословакия, Чн Палах се самозапали в знак на протест . През 1989 г по случай 20 год от Палах започват протести, милиционерско насилие и в крайна сметка от там започна демократизацията на Чехословакия .

Ами хайде тогава всеки път като има някакъв проблем, да принасяме някой в жертва...връщаме се векове назад

Жертвайки себе си,Пламен отключи частица надежда за по-добро бъдеще. Варна е града-символ на масовите протести,защото от вече 23 години ВАРНА е един ЗАПУСТЯЛ ДВОР НА МУТРЕНСКОТО ТИМ-ИМЕНИЕ

Бог да го прости!

Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх.

СЪВРЕМЕННИЯТ ВАСИЛ ЛЕВСКИ Е ПЛАМЕН ! МИР НА ПРАХА МУ ,НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕН !

Дали е съвременния или не, това времето ще покаже. Всяко епоха има своите герои.

ДОЛУ ТИМ! ВЪН ТИМ ОТ БЪЛГАРИЯ! това бях исканията на Пламен! нела всички ги повторим! ДОЛУ ТИМ! ВЪН МАФИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ!

И защо не се бори срещу ТИМ и мафията а избра да се запали. Това е дело на болен човек а не на герой.

Паметник трябва да се направи на това момче. И този паметник да е пред общината на град Варна. Да напомня на всеки за саможертвата си за една по-добра, справедлива и достойна България.

Точно така. Прав/а си.

Нали правят - грамада, елате и вие да сложите камък. Аз мисля че е много добра идея, по-добра от мисленето какво да изобразява паметника му. Носим те в сърцата си, Пламка, и няма да те забравим!

Luna0102

България е пълна с психично болни. Следващите, които дойдат на власт ще трябва да се ориентират към строене на нови психиатрии. Не е нормално да ръкопляскаш на някой, който се е самоубил особено по такъв начин. Всички вие които наричате тези, които не приемат постъпката му за геройска - мишоци, вземете и си драснете клечката, да ни покажете вие какви герои сте, не бъдете мишоци като нас!

Тогава да отменим и 19 февруари и 2 юни, защото на тези двата дни България почита точно най-големите си безумци! Поклон и вечна слава, безумни и прекрасни български юнаци!

krassikat@

Те са дали живота си за СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ! А този се запали, преди изобщо някой да разбере, че иска оставки... После, като се разбра, че се искат оставки и ето, днес, Киро подава оставка... Стана толкова лесно, защо трябваше да се пали? И да обявиш национален траур - глупост безподобна! Предлагам 3 дневен траур за трите циганета, дето изгоряха вчера. Те поне не са го искали, не са се самоубивали!!!

Luna0102

Ти изобщо правиш ли разлика между самоубийство и борба? Ако не правиш да ти кажа- при самоубийство нараняваш себе си и хората , които те обичат. Аз не знам Левски или Ботев да са си отрязли вените или самозапалили на площада в знак на протест.

Всеки, който пробутва идеята за публично самоубийство като геройство и форма на протест, трябва да поеме отговорност за загубата на това момче и другите, които са се поддали на манипулацията! Борбата с монополите трябва да бъде организирана и предварително обмислена! Не може да се смени политическа система с викове: те са лоши, събудете се, долу, да ги изметем! За протестите са нужни хора, маса народ, с водачи, които да знаят какво искат, как да го направят! А не, самоубийци!

Да, господарите искат роби,живи роби, защото над мъртвите вече никой няма власт. Няма да мине!Никой няма право да охулва чистата и свята саможертва на Пламен! ВЪН ТИМ ОТ БЪЛГАРИЯ!

Абе я стига си заплашвал! Няма да ни попречиш да си почитаме героите. ПОКЛОН ПРЕД ПЛАМЕН!Горкото, добро, невинно момче. Чета тук как платени драскачи се опитват да го изкарат луд и какво ли още не.Няма да успеете!

мддааа заради ей такива лизегъски сме психично болни , много сме откачени нали сме лумпени

Самоубийството на Пламен е тотален бунт, отказ да се подчини на тази гнусна власт, на мутрите, окупатори, на ТИМ! Поклон!А правителството в оставка безпомощно лицемерничи с надеждата да преживее бурята и този път!

Мир на душата му! Съболезнования на семейството! Но не споделям посланието, което се прокрадва! Кажете ми, хора! Самоубийствата пречат ли, по какъвто и да е начин на групировките и на мафията, която си има държава? Има ли нормален човек, който очаква от управниците, след подобни актове на отчаяние, те да се стреснат, да се засрамят, да посипят главите си с пепел и коленопреклонно да замолят народа да поеме управлението сам, чрез мажоритарен избор и граждански контрол? Ако допуснем, че зрелищно самоубийство от отчаяние трябва да подтикне към масово недоволство и смяна на системата, то кажете ми: може ли НЕорганизиран протест (колкото и да е масов) да е в състояние да накриви шапката на организираната престъпност, след като нейните инструменти на държавна и на общинска служба разполагат с всички ресурси на държавата? Хора! Смяната на партийната система е възможна с много добре организирана предварителна работа. Това, което правим е едно подобие на арабска революция с резултат хиляди избити. Но, колко останаха българите, за да допускаме това?! За нас всеки човешки живот е ценен! Всеки!

Не споделям, в официално обявениа Ден на национален траур, колеги- медици, пенсионирани по болест, с жълт картон, да даватсъвети кой какъв е и каво да правим. И да не бъркат Раднево с размисли за Шенген, а да си спомнят какво значи червена олигархия и ТИМ?!

Не споделям правенето на новина от беумието на един човек. Съжалявам за кончината му, но около него е имало хора, които е трябвало да го спрат, дори и с помощта на медикаменти. Да посегнеш на живота си е проява на психично заболяване. Днес за мен важните новини са - и Финландия ни отряза за Шенген, заради корупцията с която ГЕРБ не можа да се справи, Посред бял ден е отвлечено дете в София, защото нямаме полиция, охранител при извършване на служебните си задължения е застрелял престъпник - но при нас този човек е арестуван, вместо да е награден.

Не на лъжливите заблуди. Детето е на мафиот и това е тяхна междуособна война, Шенген е за правоимащите и насила забогателите, Финландия е права за съжаление, защото това не прилича вече на държава...и безчинствата продължават, а и насаждането на омраза един срещу друг също.

Така някога са казвали и на Ботев, и на Левски, наричали са ги безумци, подигравали са се на тяхната саможертва! Поклон пред Пламен Горанов!!!!Велика и чиста душа, която избухна в пламъци!

защо никой не показва записа от камерите заснели самозапалването!!! ЗАЩО!!! какво се крие пак!!!

Крие се червена, тимаджийска мишка, в миша дупка, като тебе...

Вместо да се самозапалва, да беше запалил тези които смята за виновни.. Един Макаровец е 200 кинтана по-дяволите. Точно след 1 месец никой няма да си спомня кой е Пламен и какво е направил...Но, ако беше издебнал някой ТИМ-аджия (или семействто му) резултата щеше да е перманентен.

Точно така!!! Абсолютно си прав, но дали хората ще го осъзнаят.

Днес е ден не на смирение,а на национален ГНЯВ! ГНЯВ от насажданото ни унижение вече 23 години! Дълбок поклон пред дързостта на този млад човек,поклон пред смелостта му да се опълчи срещу мафиотите във Варна и цялата ни страна!

А СЕГА НАКЪДЕ ИСКАШ, КМЕТЕ? В АВСТРАЛИЯ ИЛИ В НОВА ЗЕЛАНДИЯ?

По-добре, ти ТИМе, помисли накъде, вероятно в Сибир, но и там ще те настигне безпилотния палач, талибанино!

Дълбок поклон пред саможертвата на българския Ян Палах (замозапалил се в знак на протест против съветското нахлуване в Чехословакия през 1968 год)! Дълбок поклон пред младия човек, който загина, за да събуди заспалите робски души, траещи си пред беззаконията на олигархията, мафията и групировките (като братската, варненска ТИМ!) Поклон! И нека Грамадата расте като проклятие над тези, които излъгаха надеждите на хората преди 23 години!

Родители, бъдете по-близки с децата си и споделяйте с тях, за да не се случват отново такива трагедии. Вие давате съветите и ги учите.

"У нас свястните смятат за луди" - никога те забравяйте това.Да сигурно за онази част от тогавашното общество Ботев и Левски са били такива.Сега и Пламен може да го представят за такъв. Пиша и плача, защото бих могла да си представя безсилието му.Та срещу него е ТИМ.Те са срещу цяла Варна.Затова там има най много хора.Вече не могат да търпят. Почивай в мир!

Добре де - ТИМ са трима,останалите варненци колко са?

отиди във Варна и се опитай да отвориш сергия на пазара - без благословията на ТИМ не става!!!

Не си приписвайте име на национален герой! А Ботев и Левски за това са герои, защото са се борили, не са се предали!!!! Живяли са във времена, които са били страшни, робски! Не са се самоубили от безсилие! И сега да не вземете да ми скочите с рефрена, че сме роби! Сега сме "роби" на собствения си манталитет!!!

Малка корекция: тези живи факли не са български манталитет! Преживяли сме турско робство, войни, бедност, диктаторски режим, но самоунищожението никога не е било средство за освобождение, от каквото и да било! Иначе нямаше да ни има днес!

Съжалявам за кончината на момчето! Без време си отиде от този свят. Но ако всички, които сме против ТИМ и тяхното управление на града ни започнем да се самозапалваме какво ще постигнем? Нищо! Ще им накривим шапката и на ТИМ и на кмета. Не е този начина да се справим с беззаконието и разхищението на града ни! Трябват добре обмислени действия и постоянство, за да успеем да постигнем целите си. Не е правилно да се сравнява едно самоубийство с жертвата на Ботев или Левски - нещата са различни. Едното самоубийство, другото е да загинеш в битка!

Националното радио в деня на траур пуска бодра музика. Националното радио получава заплати от данъкоплатците.

на няколко пъти казаха,че това са любимите на Пламен песни,така че сне си прав!

Бог да прости момчето! Нелепо си е отишъл от този свят! Съжалявам, че трябва да го кажа, НО....това ли е начина да се изрази протест? Аз лично се съмнявам, че е искал да загине. И много ме притеснява героизирането на такава постъпка!!!! Медии и приятели на момчето не си ли дават сметка, че подтикват млади и лабилни души или екстремни такива да предприемат всякакви налудничави действия за себеизразяване?

Ужасяваща и безсмислена постъпка. А лицемерите,които възхваляват този младеж защо и те не се палнат.Лицемери гадни,повечето от вас са гласували за Киро четири пъти. И не сквернене паметта на Ян Палах - един истински символ в борбата за свобода.Той се самозапали в знак на протест точно срещу варварството и потисничеството на тези, които с вашето лицемерие не дай си боже ще върнете на власт

Ами вземете пример от Уго Чавес. Той ясно ви е показал как трябва да се действа. Хленченето и сомоубийството няма да помогнат на никого да разреши проблемите си.

Съжалявам за момчето, но и за мен самоубийството не решава проблемите, особено когато си млад и здрав. Никаква политическа кауза незаслужава смърта на хората.

неговото самоубийство не е решило неговите проблеми или нашите проблеми, но неговата жертва трябва да ни мотивира да се бориме!!! за по-добър - нормален и достоен живот!!!

ПОЧИВАЙ В МИР.ДАНО ЗАГУБАТА НА ТОЗИ ДОСТОЕН ЧОВЕК НЕ Е НАПРАЗНА,ДАНО ЖЕРТВАТА НА ТОВА МОМЧЕ ПОСЛУЖИ ЗА НЕОТЛОЖНИТЕ ПРОМЕНИ.

има едно нещо много е важно и то е:самоубиството е строго забранено в християнската вяра под каквато и да е форма.(запалване,обесване и др.)и на самоубиеца не се прави дори литургия и не го погребват по християнски.това е един непростим грях ,,не го измислям това а така е по принцип.хубавото в живота е самата борба за живот а не самоубиството.

Да, бе, да, така учат религиите! Та да превива вола цял живот глава под хомота! Че нали трябва някой да им работи на гадовете! ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗБИРА ДАЛИ ДА ЖИВЕЕ! ВСЕКИ МОЖЕ ДА ИЗБИРА КАК ДА УМРЕ! ВЪН ТИМ ОТ БЪЛГАРИЯ!

говорим за вяра а не зарелигия,а те са две различни неща..но ако толкова го оправдаш защо не го последваш ,ако той ти е идол тогава направи същото и ти,но ти знаеш много добре,че не това е начина човек да се бори,, едно да си даваш живота на родината си а друго да го унищожиш еее така в знак на някакъв протест.

Поклон! Един човек изгоря,подтикван от жестоката несправедливост в България,но той вечно ще свети ! Цветя и почит за Пламен!

Предлагам всички които така патетично скърбят за нашия нов национален герой да последват неговия "светъл" пример. Така ще изразят единството на своята кауза. Всеки отказ ще се сметне за предателство, малодушие и лицемерие. Моля, изчакайте да залезе слънцето... Писна ми от глупаци

Мир на праха на човечеца! Но защо за този случай правителството е правителство и взема решение, а за престъпността не е правителство и дава отбой?

Не признавам деня на нац. траур и не одобрявам постъпката на Пламен. Няма никакъв геройзъм , по - скоро, виждам слабост с НЕсправяне на проблемите. Неговите действия не ми дават право на избор. Аз мога да се обеся, само заради това, че не искам ДПС да са в Парламента. Днес , за мен е един абсолютно обикновен ден.

Изрод.

Напълно те подкрепям. Този ден на национален траур е проява на популизъм. Няма героизъм в това да се самозапалиш - това е болестно състояние

малоумник!

Само от уважение към паметта на Пламен ще ти го кажа така: Отиди и се скрий в мишата си дупка и по възможност не се показвай от там.

Иди се запали в знак на несъгласие.

Пламене, ти наистина запали огъня на свободата в България завинаги! Плача за теб и си спомням колко българи убиха гнусните политици!Спомням си за мой близък, която беше инвалид и бе обречен на унижения и бедност от същите тези политици!Не можах да помогна!Бях безсилна срещу бюрократите , окупирали България! Хиените, които наричат себе си политици да се махат от България!

Ами да си направим масово самоубийство в знак на несъгласие с нашия "псевдоелит."Предложете място и час.

Въобще не казвам, че самоубийството е правилно и, че то е изход!Но разбирам болката и отчаянието на това момче! Ние, останалите живи, не бива да допускаме повече това да се случва!!!

хайде давай и ти за да запалиш огъня в мен,,давай смело.

Много ми е мъчно и болно за това момче!Да си отиде толкова млад и в такива нечовешки мъки......Жалко,мир на прахтта му!Все съм се питал,след 20.02.-струваше ли си?Нямам за себе си ясен отговор,може би,по-скоро НЕ!Още веднаж,надявам се,да не се случва повече."ПРАВИТЕЛСТВОТО В ОСТАВКА",обявило днешният ден за Национален Траур.....Можеше и да не го прави.Всички,които са съпричастни с трагичната кончина на Пламен,всички будни,сърцати,възмутени хора в България,биха се поклонили пред паетта му и без правителствения траур.Плаен Горанов издигна глас срещу управлението на Мафията.Олицетворявана и от ТИМ.А тези,които обявиха траур,Властта е много близка иенно до ТИМ.Каква пародия на правителствено съчуствие и съпричастност!

Не самозапалването, а борбата против несправедливостта и експлоатацията на хората, това е спасението. Най-висшият егоизъм е да заграбиш от другите и то толкова, колкото няма да можеш да употребиш през целия си живот и да ги оставиш в мизерия.

Поклон пред светлата памет на един изстрадал българин! Нека да не ползволяваме повече нито на управляващите, нито на мафии като ТИМ да докарват българи до отчаяние! ДОЛУ ТИМ!ВЪН!