Трайков: Ако Борисов иска, подавам оставка заради АСТА

Министърът на икономиката Трайчо Трайков заяви, че е готов да подаде оставка заради скандала с парафирането от страна на България на спорното споразумение АСТА.

Обратно в новината

Коментари - Трайков: Ако Борисов иска, подавам оставка заради АСТА | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той ако поиска и без да ни го казваш това ще подадеш оставка.

Аз най-мразим да четем и мислим. (Най-мразим да четем и мислим, оти кат мислим и не четем - грешим, а кат четем и не мислим-пак се грешим). А шефа после ми вика, че аз - министър Трайков много великодушно съм приел вината, просто за да не се водят дебати.

Истинска достойна позиция на един достоен човек.Така трябва да се постъпва.Това е урок по морал и етика.Адмирирам такова държание на министър.Досега в предишните правителства не е имало такива достойни хора,като в сегашното.

Браво, изкара съвестно надницата за деня. Чудесно се раздаваш часове , за да си изкараш съвестно надницата за деня- до 5 лв. Настани се удобно в креслото и пак сърфирай в интернет ...

Трайчо, не си лош човек. бягай далече от Борисов, ще те олигави и изплюе! Още малко ти трябва да му натриеш носа, отиди си с достойнство! Борисов не е човек, който може да оцени мъжка постъпка, просто защото за него хората не са важни, за него важи рейтинга. Той и без това ти е хвърлил око и първият който той ще изгони ще бъдеш ти. Не му позволявай да се гаври с теб! Знаем, че ти пое неговата вина.

1515 коментара! Трайков, ти си на прав път! Разлай всички кучета, стига са се спотайвали.

само аз ли имам усещането, че на Трайков вече не му се иска да е министър?

А дано, ама надали. Интересно ,защо всички чакат ТОЙ да каже. Или подаваш оставка или си трай . Само евтин популизъм.

Нищо против предпоччитанията ви за мъже,но моля ви оставете само една снимка на минисърът-по възможност по-малко рекламна. Нас не ни вълнува колко хубаво му стои якето или е гладко избръснат ,а действията му....а те са предмет на дискусия!

Той дори няма достойнството да си подаде оставката, амямли нещо" ..ако премиера прецени...". А как решаваше в полза на ШЕВРОН!?! Продажна душица.

Няма да му е за пръв път да подава оставка,може би разиграване на нов сценарий и едва ли аста е причинита, по-скоро само повод. Сигурно за енергоизточниците и борбата м/ енерголобитата под натиска на външни и чужди интереси.

ПРОДАЖНИК си господине!!! Как пък винаги решаваш в тази посока, в която ще паднат комисионки?!?! Да не говорим, промишленост, икономика и т.н. в България НЯМА!! Може да се мине и без теб и няма дори да се разбере, или ще стане по-добре!

Ами подавай бе! Кой те спира? Само номера. След 2-3 месеца ще се окаже, че аста още съществува и че сме я ратифицирали. Писна ми от номерата, цирка и лъжите на отрепките в парламента.

Тоя некадърник няма мозък сам да прецени дали трябва да си подаде оставката или не. За какво водене на политика можем да говорим тогава? По този механизъм всеки може да е министър в това правителство. Слушкаш - папкаш! Не слушкаш - айде гладен и навън. Смях!!!

"Присъединявам се към мненията, че Трайчо е един от най-способните и работещи министри в това правителство, а да се оглавява неговото мега министерство никак не е лесна работа. На всичкото отгоре продължават да го товарят с нови и нови задължения. Освен това е човек честен, некорумпран и с достойнство.." БОЖЕ, ТОЗИ ПЪК СЪВСЕМ НИ ВЗЕМА ЗА ГЛУПАЦИ! ЧЕ Е ОТ СХЕМАТА ЗА ПАРИ ПОД МАСАТА МУ ЛИЧИ. И ЩЕ КАК! ВСИЧКИ ДЕЙСТВИЯ НА ТРАЙКОВ БЯХА ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. И ПРИКАЗКАТА ЗА ОСТАВКА Е ФРАЗЕОДИМ ЗА БАЛЪЦИ. НИТО ТОЙ ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА, НИТО БОРИСОВ ЩЕ Я ПРИЕМЕ...

Може ли да е способен и работещ министър, който подписва международен договор без да го е прочел? Утре ще подпише договор според който всички българи трябва бъдат изклани на дръвника.

Трайков въпреки всичко което му преписвате е много сполучлив като министър!Млад,разбиращ,имащ собствено мнение и не е подлога.Друг е въпроса, че ББ има последната дума!

а ти да не си майка му или леля му, че под различни никове го хвалиш из форумите? нищо още не е направил. Да видим ACTA отхвърлена окончателно и после пак ще си говорим. За момента той е поредното политическо леке, което хи хвърля прах в очите.

Браво, изкара съвестно надницата за деня. Чудесно се раздаваш часове под различни никове да го хвалиш, за да си изкараш съвестно надницата за деня- до 5 лв. Настани се удобно в креслото и пак сърфирай в интернет ...ККК

Няколко дена гледам и се чудя на ПОРЕДНАТА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА И ЧИНОВНИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ. Кажете ми как се чете абревиатурата АСТА??? Не е ли АСъТъА? Ха, ама то било на латиница?? И затова АСТА трябвало да се чете АКТА! Откога в българския език се вмъкват съкращения на латиница? Особено такива, които съвпадат с български букви? Преди няколко години някаква начинаеща журналистка-звезда каза в един репортаж, че от ВеВеСе били съобюили новината, че... А тя горката прочела от някакъв подобен сбирщайн, където пишело "BBC", т.е. БиБиСи...

ЕйСиТиЕй - звучи ми чуждоземски, няма ли превод на цялата тази щуротия, иначе е голяма лакта бонбон за дъвкане и насочване на народният гняв във виртуалното пространство вместо към жизненоважните проблеми на материала.

Мислиш че е правилно да се пише АСТА? Какъв е проблемът да се пише АКТА?

Един от най-кадърните и компетентни министри на ГЕРБ! Ооо, Валентин Николов, зам. председателя на ПП ГЕРБ от много време се надява за този пост:)))

Ами ти вече си унищожен,бе робе!Ти вече си умрял духовно,само мърдаш като зомби.И пръскаш заразата и към останалите,които не се примиряват и не искат да са тор,сиреч л-а-й-на.Дано нямаш деца,че и от тях да направиш зомбясани роби.

Преди няколко дни английският министър на енергетиката подаде оставка. Причина - не си бил платил глоба от 2002 год. за пътно нарушение с личен автомобил. Сега я плати с лихвите и подаде оставка ...

Чухте ли какво каза премиерът ? - Каза, че Станишев е виновен за АКТА ...

Какво точно представлява АСТА? Гледам новини по телевизията, но повечето неща си ги пускам покрай ушите. Със сигурност разбрах, че няма до може да се теглят безплатно музика и филми. Каво друго има?

Тайна! Съдържанието на документа е голяма тайна! Никой не смее да го обнародва. Коментират се извадки и подозрения. Не касае само свалянето на музика и филми.

Ами има го в пайрър бей. 1, Забраняват се генерик лекарствата. Тъй че ще си купуваш само скъп аспирин от тук насетне. 2, Забранява се производството на патентовани стоки- в това число семена за царевица(Собственост на Монсанто), киселото мляко (Французите го патентоваха) и тн. 3, Нямаш право на защита. Искат се три оплаквания от някой (не е задължително да докаже , че той притежава правата) и биваш опандизен, техниката ти иззета без право на защита или съд. Та ако съседа ти има зъб и подозира, че носиш фалшив анцуг адидас...ами очаквай ГДБОП да ти дойдат на гости. 4, Доставчикът ти на Интернет трябва по закон да те следи- имайли, чатове, снимки- всичко. И при поискване от държавата или голяма компания да предаде информацията. Така, че край на личните ти данни. Това е общо взето. А честито.

КОМЕНОИД-МАНИПУЛАТОР!Защо лъжеш? ЛЪЖЕЦ, ЛЪЖЕЦ, ЛЪЖЕЦ -така ДЯВОЛЪТ чете евангелието! ДЯВОЛ - това си ти!

Присъединявам се към мненията, че Трайчо е един от най-способните и работещи министри в това правителство, а да се оглавява неговото мега министерство никак не е лесна работа. На всичкото отгоре продължават да го товарят с нови и нови задължения. Освен това е човек честен, некорумпран и с достойнство - качества с които министрите в правителствата, управлявали ни през последните двадесет години се броят на пръстите на една ръка. А що се отнася до ACTA любителите на порното в Мрежата могат да бъдат спокойни, споразумението няма да ги засегне. От друга страна за всички е ясно, че виртуалното пространство е пълно с мошеници от всякакъв род и рано или късно в него трябва да бъде въведен някакъв ред.

Направи грешки ,но аз виждам че растеш в кариерата. Аз те харесвам твоите грешки са градивни. Аз и всеки нормален ще те подкрепи

То всички министри "подават"оставка , но ББ нали е по оставките само на думи, пък и нали трябва той да РЕШИ а не когато някой си поиска..Иначе за какво е???????????????

и Боцко беше готов, ама оставки няма!!!

ТОВА Е НАЙ-СВЕСТНИЯ МИНИСТЪР!!! ДОБЛЕСТЕН , ЧЕСТЕН И ИНТЕЛЕГЕНТЕН! ДРУГИ ТРЯБВА ДА СИ ОТИДАТ.....

Молодец- подавай оставка немедленно,защото като Американски Пудел не можа да съсипеш тотално всички руски проекти за нефт,газ и белене..... Чичо САМ и чичо СОРОС не са доволни от този Пудел,наред са другите Герберски Пудели на САЩ- Дянкав,Николайчо Младенов ,Нона,Аню,Цецо и самият Бог-БоБо Рапона.... Долу Американските Марионетки,Долу шистовия газ,Долу Шеврон,Уестинганауз,НАТО,Вън Америкаанските бази от земята на Ботев,Левски и Вапцаров....

Ти си я подай, а Той ако иска ще я приеме, че иначе звучи - дръжте ме ще скачам.

Това при тройната коалиция бе немислимо. Никога представител на БСП не би подписал АСТА, а още по -малко правителство с участието на БСП. Нека ни убеждават сега сивите гербери, колко хубаво и нужно нещо е АСТА и как било позволено на Трайков да сбърка, как трябвало Борисов да вземе решение и за това нещо.

Ооо, много си демоде! Не върви да ги противопоставяш! И двете правителства имат едни и същи приятели/господари и едни и същи евро-атлантически и неолиберални ценности.

Възможно ли е министър да подписва международни договори, задължаващи народа, да не е чел тези договори. За такова престъпление не трябват оставки, а затвор. Такъв утре ще подпише, че подарява България на Турция примерно. И после ще мрънка: Ама аз не съм прочел.

Ами че тя БГ е вече подарена с окончателната клауза да подкрепим активно членството и в ЕС иначе я виденова зима или нова югославия.

А ма голям ирудит бил този наш бащица Всички него питат

Трайчо не си подавай оставката , даже и да ти яискат. Ти си най свестният от този кабинет.

И нещо друго ми идва на ум. Няма ли да се намеси президента, да налее малко акъл в кратуната на Кратуня! Той поне е интелигентен човек и МОЖЕ ДА ВДЕНЕ за какво става въпрос, за разлика от Кратуня, който се оставя да го манипулират лумпените, излезли да протестират САМО ЗА ДА МОГАТ ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДАТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ!!!

те регистрират в някоя клиника вече. И изпий едно ацетизалче, докато не е влязла в сила АСТА-та. Ти изобщо чете ли интелектуалецо за какво иде реч. Сто пъти ти го казаха хората, ама не.... Латерна. И стига си обиждал сънародниците си. И ако си интелектуалец защо КРЕЩИШ във форума? не познавам интелектуалци с твоято държание....

Всички членове на ГЕРБ и поддържници на АСТА, незабавно да се вържат към ведомството на Цветанов, за да бъдат проверявани подслушвани и следени. Преди това да махнат от компютрите си "Родната полиция ни пази", за да не изпаднат в конфликт за авторски права. Останалите да си гледат работата и да знаят, че с шепи река не се спира. АСТА е поредните шепи с които се опитват да спрат реката.

Една оставка не решава проблема! Това са само сценични изяви на правителството. Искам целия документ да бъде публикуван на български език в българските медии! След това Трайков и Борисов да обяснят подписването на АСТА, при положение, че у нас съществува закон за опазване на интелектуалната собственост! Трябва да си изясним понятия като фалшификация и кражба, така че правителството и обществото да разбират едно и също!

Има я, на Български. Потърси първо.

Клавишите ли ще ти изпадат, ако споменеш сайта или заглавие?

Трайков трябва да подаде оставка за това, което го кара да прави Борисов, заради това, че му налагат да оттегли подписа под АСТА. Само за да угоди на меката китка и плазмодий Борисов, който за да се хареса на лумпенската, КРАДЛИВА ПАПЛАЧ, е готов да остави истинските интелектуалци на България в това наведено положение, в което ги държаха ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА до момента!!!

Разбира се, че ACTA е за търговските марки. Българският протестиращ е глас на контрабандиста, дай ни на нас Adibas - а после ревем, че няма пари за пенсии.

Ти си представяш, че с АСТА ще се спре продажбата на адидаски?! Че ще спре вносът на китайски и турски партакеши?!

КОРАБА ПОТЪВА И ПЛЪХОВЕТЕ ПЪРВИ БЯГАТ

Българска поговорка, която трябва дълбоко да уважаваме, илюстрирана в стила на великия Трайчо Трайков. Оказва се, че българската поговорка "Гъз глава затрива" вече придоби и международно звучене.

Ако човек гледа одвъд външния вид ще види, че Трайков е повече мъж от Борисов. Лесно е да обираш каймака на общата работа и да си показваш физиономията, там където можеш да се похвалиш с труда на другите. А да оставяш лошите новини на Трайков и Дянков да ги съобщават на народа.

Министър Трайков е най-съвестния човек в правителството, според мен, разбира се. Кой друг е казал , че поема отговорност и е виновен за нещо си. Това някой забелязва ли? Стига с тая АСТА!

Оставката е личен морален акт г-н Трайков. Или я подаваш или не .Какво значи ако шефа каже. По този начин олекваш в действията си.

Където Европа-там и ние!Смятам,че решението да се подпише АСТА беше разумно,защото трябва уверено да подкрепяме Европа и САЩ в създаването на някакъв ред при ползване на интелектуалната собственост!

Подкрепям напълно, но мотивите ми са други. Само АСТА ни гарантираше пълно, всеобхватно и тотално следене на всички в мрежата, при това законно и с оправдание, че Европа нарежда. Европа е раздвоена и май ще отхвърли АСТА, трябва ли да я подкрепим според теб?

Подкрепям САМО в частта за защита на авторските права. НО - Според АСТА могат да те съдят и затворят по подозрение, без доказателство ???!!!?? НЕ. От къде на къде отявлени мутри, ще се измъкват заради "липса" на доказателства за очевадни престъпления, а ние обикновенните българи, данакоплатци, носещи държавата на раменете си, неемигрирали напук на мутри и напук на политици, ще бъдем съдени и е*ни без доказателства ??? НЕ. НЕ ПРИЕМАМ.

САЩ, ЕС ... провеждат с АСТА един етап във ефективното налагане на Новият световен ред. Сега на кучетата слагат "чипове". А Бойко Борисов иска да бъдем здраво държани като кучета, следва и на нас, хората, да поставят чипове = 666. Князът на Мрака ни зове на битка при Армагедон. Стягайте се! БОЙко краДцията навлиза и тя в последният си стадий. ИЛИ, ИЛИ.

Нашите министри започват да ми приличат на пуделчета, които се въртят около господаря си и задължително веднъж на месец някой казва - ще си дам оставката, ако ми я поиска ТОЙ. Не разбирам те слепи негови слуги ли са , или на народа? И собствено мнение нямат ли? Не могат ли да подадат оставка, без да им я искат? След това , пак по сценарий, ТОЙ ги погалва по глави чките и и им прощава. Това е шоу само за народа, жалко, че някои вярват на това с оставките.

Не само министрите се въртят като пуделчета. Даже има и от други партии, включително и от БСП/БКП. Квичат и скимтят до време, после подвият опашка и чакат да ги почешат между ушите. Най - смешни са бесепарчетата...

Що не се затъкнеш бе синя гнидо? Къде туряш БСП-то като сол-ташак на гробарите? Всички люспи от някогашното синьо лъвче явно (като ДСБ, СДС, РЗС или Атака) или прикрито (след като преминаха през слугинажа на Кобурга и днес са мекерета на бодигарда му - Тиквата), играят антисоц мръсотии и де факто подкрепят простата Тиква. А това, че е пагубно за страната, за тях не е важно. Има значение само неутолимата злоба и непресъхваща омраза към тези които бяха направили БГ богата и развита допреди промените, а те като яхнаха промените унищожиха всичко заварено.

Тоя ми прилича на ученик-зубрач, който не е успял да си реши контролното и сега чака другарката да му прости и помилва по перчема.

Направо не мога да повярвам, че има жалки хорица, които не са чели закона, ама ми говорят за право на интелектуална собственост, направо ще падна. Слушали какво казва Трайчо по БТВ и са големи правни специалисти. А конституцията чели ли сте? Знаете ли, че поне 4 члена от този закон нарушават конституцията? Трайчо да се маха, не знам какво още чака.

Имало някакво съмнение за нарушаване на нашите права. Този човек е толкова нагъл, че ми иде да полудея само като го слушам. Дори и в тройната коалиция не мога да се сетя за някой, толкова зле. А това замразяване ме притеснява много, усещам, че няколко Държави, ако удобрят АСТА ББ веднага ще се метне с тях

Не прочел внимателно, но взел решение за подписване. Готов бил, да си даде оставката, ако министър-председателят реши. Интересно дали всички свои решения взима по този начин министърът на икономиката, защото тогава е разбираемо състоянието й, въпреки, че то не е резултат само на неговите усилия. Нека се запитаме и дали министър-председателят с всичките му съветници и ПР помощници е толкова запознат с въпросите които засяга АСТА, та може да прецени колко е сбъркал или не Трайков? Не се ли махне Трайков за това негово лекомислие, трябва да приемем, че политическа партия ГЕРБ желае ограничаване на интернет. Чудо на чудесата! Свободата ни в интернет зависи от хрумването и небрежното отношение на един министър. Господи!

Дали Тр. Трайков ще си подаде оставката или не - това не е толкова важно ! По - важното е, че след поредното необмислено решение на управляващите, рейтингът им пада ! Не може някой да подписва нещо без да го е чел ! Това само показва липсата на отговорност в случая ! Другият вариант е той да е изпълнявал нареждания на началника си, който обича да играе ролята на ' спасител ' ?

Ти как мислиш, че е станала работата. Въпросния български посланик, подписал документа, е прибрал една символична сумичка, за да го направи. Измил си е ръчичките с това че са му дадени правомощия и хич не го интересува за последствия. Я някой друг е знаел, че е подписано, я не. И ако не бе раздуто по медиите изобщо никой нямаше да разбере, че е подписано това. Това е дело на 1-2ма души, които са били подкупени, а не на цялото правителство

тоз хамстер от колониалната администрация що не се гръмне?