Проф. Танев подава оставка, става съветник на Бойко Борисов

Министърът на образованието Тодор Танев ще подаде оставка в понеделник, а след това ще бъде назначен за съветник на премиера.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Танев подава оставка, става съветник на Бойко Борисов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако е вярно,че тоя негоден дори за писар, ще стане съветник на Борисов--не ни учудва--- защо така работи напоследък Борисов!!!

И Яне Янев му е съветник. Боже, пази България!

и кво стана...махаме го от министър и го какво...повишаваме в съветниииик Браво Евала Ашкосум

Не знам защо стана министър,не знам защо го уволниха,не знам защо ще стане съветник!?

ПОНЕЖЕ И ЕДИНИЯ Е ПРОСТАК ,И ДРУГИЯ Е ПРОСТАК - ТА СЕ РАЗБИРАТ! И СА СИ НУЖНИ...

Танев , ти си срам за гилдията.Може да владееш седем езика, но не си мъж.Какво ми хленчиш за да запазиш позициите си.какъв съветник ще ставаш на Борисов след като за всяко твое изказване се създава ситуация за хумористично списание.В страната ни няма ли интелегенция, че все тъпанари стават министри на образованието.

Да го прибере при себе си е по малкото зло. Иначе, ще предаде замисъла на операцията Потурчване. А мазната и лъжлива Кастрева ?

ДАЙТЕ ШАНС НА ВАНЯ КАСТРЕВА ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪРКАТА ДА РАЗСИПЕ И ДРУГА ДЕЙНОСТ ПО ТАБИЕТ.... ИЗПРАТЕТЕ Я И НЕЯ НЯКЪДЕ ДА Я ДООХРАНИМ. КАКТО СЕ ВИДЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ТЯ САМО ПРИРАСТ Е ДАЛА. СТАНАЛА Е ПО-МАЗНА И ПО - НАХАЛНА .ТАКА Е КОГАТО ЗАД ТЕБЕ Е ФАНДЪКОВА РЕСПЕКТИВНО БОРИСОВ...ТАЯ МАЗНА ЛИСИЦА ПОДВЕДЕ ПРОФЕСОРА!

ДА НЕ ДОПУСНЕМ ПОВЕЧЕ ТАНЕВ ДА СЪВЕТВА!!!!!!!!!!!!!! ТОВА ОБЩЕСТВЕНА ХРАНИЛКА ЛИ Е ???????? А КАКВО СТАНА С КАСТРЕВА ТОЗИ ЖИВ ПАМЕТНИК НА НАШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ????? КАСТРЕВА ДА ЗНАЕМ ЗАЩО НЕ Е ОТСТРАНЕНА !!!??? КАКВО СТАВА С КАСТРЕВА????

ДА ПОПИТАМЕ ВУТЕ ИЛИ ДА ПОПИТАМЕ НАС СИ : ТА ЗАЩО ГИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТТА??? ТОЗИ ТАНЕВ НЯМА МЯСТО В УПРАВЛЕНИЕТО ВЕЧЕ ПОД НИКАКВА ФОРМА ДОРИ КАТО СЪВЕТНИК!!! МОЖЕ ДА Е ПРЕКРАСЕН УЧЕН НО НЕ Е АДМИНИСТРАТОР!! КАКВО РАЗЛИЧНО ЩЕ ПОСЪВЕТВА ПРЕМИЕРА??? ЗНАЧИ ЩЕ ХО ХРАНТУТИМ ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД!!!!!!!!??????????????

Зравеопазването бе унищожено,ред е на Образованието след това ще са други неща за унищожаване,споко

Този няма мяра на приказките. Знае СХЕМИТЕ за потурчване на българското образование. Опасен е, че бръщоляви без контрол и така може да насади боковата камарила на пачи яйца. Ще го държат на хранилка за да мълчи. След като съсипаха икономика, отбрана, съдебна система, здравеопазване сега ред е на ОБРАЗОВАНИЕТО. Булгарани ????????

Гледах го, слушах го, тоя професор - нали всички журналисти от всички канали и каналчета, намериха с какво да си запълнят телевизионното време и , ако, в един момент, се опитвах да разбера доводите на Танев, сега бях втрещен.Господинът и екипът му, просто "не са в час" и на тях им липсват много ненаучени уроци - не са влизали в час по българщина.Бях втрещен от нахалството, лицемерието и злобното поведение на един, провалил се, учен.Такива, като него, ОТНЕМАТ гордостта ни и малкото топлинка, която е останала в душите ни .И, ако, все-пак можех да го разбера, че е сгрешил, след интервютата му, ми стана ясно: този и подобните му, са истинския башибозук, заклал българската историческа памет!

abasador

ще кажа, една стара поговорка... кажи ми, кои са ти приятелите, за да ти кажа какъв си ти. е нека малко да перифразирам... кажи ми, кои са ти съветниците, за да ти кажа какъв си ти. Лек ден.

Попитали Меглена Кунева за преоритетите й в министерството на образованието. Какво отговорила: "Като начало ще закрия 3 и 4 клас, а после ще видим!"

И Борисов е с фес. На следващите избори - пак за ГЕРБ.

Има ли някой да се съмнява в това!

Остава на хранилка.

Не можа ли по-рано, а? То само от таквиз съветници има нужда. Шило в торба стои ли?

"ГРЕШКАТА"НА ТОЗИ ПРОДАЖНИК Е ПРАВИЛНА,ЩОМ БОРИСОВ ГО ТРУДОУСТРОЯВА,И ТО ЗА НАША СМЕТКА!!!ЗНАЧИ ТАНЕВ Е ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПОРЪЧКАТА,НО НАД НЕГО Е БОРИСОВ!!!СМЕЛО ЗАЯВЯВАМ,ЧЕ ТОВА Е ПРАВИТЕЛСТВО НА РОДООТСТЪПНИЦИ,ПРЕДАВАЩИ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ!!!И АКО ПФ СА ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ,ЗАЩО ГО ПОДКРЕПЯТ???

Отговорът се съдържа в самия ти въпрос! Подкрепят ги, защото са БЪЛГАРСКИ патриоти! Ако бяха русофили, вероятно нямаше да го подкрепят!

Русофил

ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ ЗНАЧЕНИЕТО НА ДУМАТА ПАТРИОТ,ЩОМ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДКРЕПЯ ДИКТАТУРАТА НА БОРИСОВ!!!

Някои недооценяват Борисов с хода му да предложи на проф. Танев съветнически пост. Човек не може да знае всичко. С негова помощ ще има по-големи познания по случващото се в образованието. Защо ще плаща не от своя джоб, а от бюджета, след като някои не са съгласни. Защото те не са спечелили изборите. Да бъдат така добри да мотивират избирателите си да гласуват, да успеят да мотивират представителите им в секционните избирателни комисии да ги преброят правилно, да успеят да мотивират наблюдателите си да не допуснат подмяна на вота, и след това да заповядат!

Как да му сложиш главна буква на името ? Май не си спомням друг свален министър / който и да е той / да е бил толкова голям гьонсурат и така да се е вкопчвал в поста си ! Ти го уволняваш,то ти се влачи ,не дава оставка,пише си 6-ци и т.н. Накрая ,като разменна монета за поста си получава нов - СЪВЕТНИК, ти да видиш !!!Мекушавостта на ББ в случая май говори за тежка зависимост : РБ,Корман,Касим и т.н. Жалко,много жалко !

DIDA

Що бе, пич, ами Лудото Яне, което щеше да уволнява Б. Б., какъв е? Ами агент Николай (Георги Марков) какъв е? Нали са същите "гьон сурати"?!

ГЬОНсурати и нищо повече! Длъжността "СЪВЕТНИК" на Борисов, не е нищо повече от : "И вълкът сит и агнето - цяло" Защото професорът:"ще ПОМАГА ,за да довършат "операцията", наречена:ДА ИЗВАДИМ ДУШАТА НА БЪЛГАРИНА /абе, тя защо оцеля?/ Борисов се закичи с нов, небръснат, неграмотен съветник!Разбира се, под натиска на РБ - проблемът е:да имаме хора във властта!И да я "КРАСИМ" А, да, сетих се за неприличната пародия на Радой Ралин:"Г...за си с рози накичи - нас...ното, да не личи"!/извинете/

Прави впечатление, че никой от псевдоартистичния башибозук не забеляза нищо нередно в отказа от "турското робство" и изхвърлянето на Паисиевата "историйца" и на няколко класици на българската литература от учебната програма.

Не че много е заслужил Танев да стане съветник на БТ, но ако го сравняваме с Янка Янева разликата е светлинни години. Да са му честито на БТ съветниците!

Борисов умее да събира около себе си най- големите некадърници .Така че един в повече няма да е проблем.

Танев ще съветва Бойко,Бойко-Кунева.А тя?

Като толкова е добър този Танев защо от първия ден на своето министерстване сътворяваше скандал след скандал??? Борисов прави грешка като го взима за свой съветник, не може провалени министри да са съветници на премиера!!!!!!

Боко не смее да разлюти гражданската квота в РБ.

Каква жалка картинка е нашата държава с това правителство!Янев щеше да уволнява Боко,а му стана съветник,Танев искаше само да му стисне ръката и Боко ще го назначи съветник,Раданчо ,момчето излезе в опозиция,но пак управлява,Москов уж остана като Матросов да брани ДСБ в правителството и да гарантира реформата,но то било ,за да достави ваксини с живак за опити с децата на България, баба Руми се зае да оправя коалиционната политика и понеже не успя, за награда и дадоха правото да досъсипе МВР ,Куневица продаде и предаде де що можа България,а сега ще подхване и образованието до пълното му унищожение Всички те,а и още куп други душици, са извършили поне по едно престъпление против народа си и против България,но прокуратурата не ги прибира за обяснение,а ги оставя да съветват слънцето Боко. Излиза,че у нас , колкото повече грешки прави някой ,толкова повече доверие му имат, за да дава съвети .Даже не е смешно,като в театър на абсурда сме! Питам се дали,ако отида да набия Боко ,той няма да ме направи поне вицепремиер?

Тъй като учебниците още не са готови Робинзон Крузо ще бъде заменен с ВИНЕТУ.

"Робинзон Крузо" ще бъде като учебник, по който ще се обучават следващите поколения как се оцелява на в мизерия и недоимък на "Острова на стабилността".

А кой е съветникът посъветвал премиера да се съветва с новия си съветник?

не става за министър, но като "съветник" как ще съжителства с Бойко....

Съветник??? Това си е живо пооооорнооооооооооо.

Какво означава, когато искаш оставката на един министър за натворените безобразия, а след това го назначаваш за свой съветник? За мен това означава, че споделяш неговите виждания и постъпки, а оставката е поискана проформа, за да се харесаш на недоволните българи. Защото, не дай си,Боже, тяхното недоволство може да се прехвърли и върху божествената Ти глава. Толкова, ама толкова плитко скроено, че чак обидно за целокупния български електорат. Демек, ти, министре мой, пак ще си на хранилката, ама не като министър, а като съветник. Там, до Янето и други подобни правоверни и услужливи субекти. А въпросния бивш министър и настоящ съветник се изчервява, изчервява... От радост ли, или от срам...

Трудно е да се направи преценка. Може пък и да има положителен ефект от назначаването на министър Танев за съветник.Това е съвсем друга позиция,ако той продължи да работи в образователната сфера. Той на няколко пъти подчерта,че оставя на новия министър 1,3млрд.лева от ЕС,които по негови думи той е осигурил. Може пък да се амбицира и да започне да следи изкъсо процесите в Министерството,ако не го захлебят от там,естествено. Но това са само минимални утешителни предположения,имайки пред вид досегашното му поведение.

Танев без да иска си вдигна цената като каза, че се връща в Гражданския съвет на РБ, което прозвуча и като своего рода закана. Някой да обясни статута на "съветника".Ако е щатен държавен служител с длъжностна характеристика на заплата сигурно има някакъв Етичен кодекс на държавния служител, който изисква лоялност, да не се уронва престижа и т.н.Така участието в Граждански съвет някак увисва.Приемайки поста или не означава Танев да направи своя избор.

и умният е малко прост, казва поговорката. Ето например Танев нищо не разбираше от термините за османската власт които се коментираха (то не е и негова работа да разбира) , но ДАЖЕ НЕ СЕ ПОМЪЧИ ДА ГИ РАЗБЕРЕ, ДА НАУЧИ НЕЩО ОТ ИСТОРИЦИТЕ, А КАЗВАТ БИЛ УМЕН. Иначе нямаше да изпадне в това състояние. Освен това има нещо УГОДНИЧЕСКО В НЕГО. Уж умен човек а някак СЕ СЛАГА НА Борисов.

Какъв е смисъла от оставка , след като остава като съветник? Какво ще съветва?Всички са за затвора.Не спряха да се подиграват с хората.

Да съкратим администрацията с нови назначения!

Още един съветник, още една тлъста заплата.

МИНИСТЪР ДО МИНИСТЪР, СЪВЕТНИК ДО СЪВЕТНИК.

Този ще бъде ликвидиран, запомнете! Толкова лъжи не се прощават! А Борисов просто си сложи огромен таралеж в гащите си! Танев е просто един манипулатор, Бай Ганьо в перверзна форма и бит!

Ако Боко го харесва, да му плаща от джоба си да го съветва. Данъкоплатците няма да хрантутим всеки.

И да си министър, и да си съветник все тая - никаква полза за обществото.

Боци раздава кашичката и умее да го прави , трябва да му се признае , дори да е напълно непригоден да заема държавен пост , камоли висш.

Точно това ще му изяде главата, с никой да не се кара.

"...В четвъртък Борисов поиска министърът и екипът му да се оттеглят заради хаоса с новите учебни програми..." Борисов прав си само за едно - думата "ХАОС" - да пълен хаос е така нареченото ви "управление" ...

Ние не искаме да му плащаме заплата, Бойко да си го вземе на частно да си го съветва денонощно

Цялата работа е да се държи деформаторския блок "щастлив". Съмнявам се, че борисов толкова много го аресва.

Псевдоминистъра на Отбраната! Викат му кучето Лайка, щото се качи на самолета като опитно куче. При Лайка бяха съсипани ВВС!

Значи ако сме разбрали правилно - махат те от една работа защото не можеш да я вършиш, но ставаш съветник по същите въпроси на този, който те е махнал. Всъщност логиката е желязна - питаш съветника, той ти дава ценен съвет. После правиш точно обратното и си ОК.