РБ настоя за оставки на ръководствата на БНБ и КФН

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев призова НС да поиска оставките на ръководствата на БНБ и КФН. Стоян Мавродиев отказа да се оттегли.

Обратно в новината

Коментари - РБ настоя за оставки на ръководствата на БНБ и КФН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Иван Искров определено трябва да си подаде оставката , не може да се извинява с нищо , че не е знаел и други такива шменти капели!

Аха,за БНБ ясно,но кога ще промените закона,за да се увеличи контрола върху банките ,все още е един надзорник на всички банки!Как един човек може да осъществи надзор на всички банки ,а всички останали да му вярват,съответно няма и възможност да прави ревизии на место!Така е написан закона от НС,неслучайно,за да се разчита на външни частни одити,съответно банкерите с парите си играят с тях,както си искат!Освен това Василев е създал над 200 фирми от поставени лица с раздадени кредити,и с какъв механизъм може това да се контролира,защото на практика това са отделни лица във регистъра,а не Василев!Колкото до приятелите на Кънев от Капитал че били глобени,това си е просто едно явно лобиране от трибуната на парламента и поредна излагация,а не загриженост за проблемите изобщо!

Веднъж и ние да изпреварим франсетата. Контрола на тяхните медии го извършват джихадисти с калашници, при нас има нещо по-ефикасно КФН

Нека да има и такива като Стоян Мавродиев ! Трябва санкции да се налагат за да има ред и контрол !...нали тези пари не ги е откраднал и не е корумпиран, а са в хазната на ДЪРЖАВАТА !

БОЙКО, КОГА НАИ-ПОСЛЕ ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ГЛАСУВА ДА ПАДНЕ БАНКОВАТА ТАЙНА ЗА КТБ И ДА СЕ НАПРАВИ ОПИТ ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ И ДА НЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ .

Yчудващо е че тези двама хубавци са все още на постовете им, въпреки че допуснаха сгромолясването на една огромна банка и риск за друга. Aбе,каква е тая държава, бе!!!???

КФН не оказва контрол върху банките, а върху капиталовия/инвестиционен/, осигурителен и застрахователен пазар. Вземи и влез в сайта на комисията за финансов надзор и се ограмоти преди да изказваш абсолютно некомпетентно мнение и такива ливади като тебе да ти слагат +, също толкова неинформирани.

Стига приказки гони ги, нали за това гласувахме за вас. Ако не ставате вие вън в следващия парламент, атези боклуци ги дръжте на същите постове.

Човек, който преследва медии и използва служебното си положение за тази работа трябва незабавно да бъде отстранен, а не да му се иска оставката и после на съд за престъпление по служба!

Как така може: искам ...не искам...няма ли закон за такива НАГЛЕЦИ като Искров-БНБ...или за Мавродиев-КФН....трябва да се чака да си плетат още кошниците ли....или да спънат и да паднат...или да ги блъсне кола...

От 120 коментара, само 4-5 мислещи. Показателно е за финансовата ни култура и самостоятелното мислене. Ако беше темата за Русия, или политическа, щяха да се появят разни защитници. Но когато става дума за финанси, се вижда нивото-от една страна 4-5 мислещи хора, а от другата платените и безмозъчни типове около РБ, Протестна мрежа и пр.

е и ? явно това е 121-я тъп коментар...

Когато шефът на КФН преследва медии и се присъединява към онези, които имат полза от отмъщение никак не си говорим за финанси! Така наречените сериозни финансови институции се оказаха празни и медиите не сбъркаха никак като ги изобличиха. Ако бяха продължили да плащат, тогава да накажеш медиите, но той ги наказа след провала като отмъщение, а това е грозно!

глава, че КОмисията за финансов надзор не оказва надзор над БАНКИ, тъпакоооооооооо.

Ако някой очаква оставки в Б-я да ходи веднага на лекар

C.M. - Изрод и зомби - вижте му мутрата и не питайте .........

Като гледам нахалството на този мазен, незнам откъде пръкнал се велик финансов стожер, не мога да не го сравня по нахалство с бащицата му Т. Живков. И той така до последния момент на пленума им гледаше ошашавено и и невярващо, че останалата пленумна паплач не е оценила височайшите му управленски успехи. Не знам нашата почва ли ги създава такива дебили

Искате му оставката, защото не ви играе по свирката. Що не го духате бе? Такава наглост и простотия лъха от сурата ви предателска!

Много ме кефи този патриотизъм в ника подчертано изразен на английски. Поради що се срамиш да се наречеш българин?

трябвало е да останеш да работиш в бакалията, с това бакалско опростенческо мислене. Нищо не вдяваш от публични финанси, от банки и от финансови институции. Вижда се, че не ви е удобен Мавродиев, защото спря доста сделки при които натрупаните пари в частен пенсионен фонд на близък до властта, щеше да отиде в офшорка. Това е , което не може да простите на шефа на КФН. За разлика от Искров, той държи нещата под контрол, а вие искате да избягате о него и да откраднете събраното в частните пенсионни фондове.

смешник заблуден

Само КТБ и кой знае кои други банки. За бесилото сте.

гьонсурат

За посегателство върху свободата на словото, отдавна и двамата трябваше да са поне уволнени, ама протестна мрежа не дава.

Крайно време беше да им се поискат оставките. Но не само на тях, а и на назначените от Йордан Цонев(ДПС)- комунистката Ралица Агайн(зам. председател на КФН отговарящ за застрахователния надзор) и Огнемир Митов - председател на Държавната комисия по хазарта.

За каква "комунистка Ралица Агайн" дрънкаш? Тя беше назначена през 2001 или 2002 г. за зам-председател на тогавашната КФН от управляващото НДСВ и беше на невръстната 25-26 годишна възраст. Преди това беше анализатор в една частна фирма за финансови анализи.

Стоян Мавродиев е еди-какъв си, аз съм прост шпакловчик. Залагам си цялото имущество - движимо и недвижимо на тест по микро, макроикономика, финанси и управление със Стоенча Мавродиевия...Ще го изям с парцалките и стъкълцата на пенджури-те.

Реформаторски блок и соросоидите са на служба на Чичко Сам! По точно на неговите пари и интереси!Знаем как баш реформатора Костов реформира България и сега купуваме само чужди стоки, ликвидира производството да нямат конкуренция в ЕС западните компании, защото тук имаше мастодонти като заводи и огромно селско стопанство! Престъпниците от ДСБ, СДС, Реформаторски блок, Прокопиев и сие НЯМАТ ПРАВО ДА ИСКАТ ОСТАВКИ, ТЕ САМИТЕ СА ЗА ЗАТВОРА!

Тъкмо щях да пиша, че сега ще завалят минусите на платените и вече ме изпревариха:) Заработиха си надницата, но ме радва, че има и мислещи хора като теб, поздрави!

Абе той мисли ама с гъ.а си!

идиотизма в България е без граници!Ако ги питаш тези с минусите, какво точно е невярното в писаното от "Българин", изключено е да ти отговорят смислено!

тъпичко и невярно, колега, малко са ти минусите

И двамата търтеи са излишъци на държавната софра с нежа кожа, мазно коремче и гладки бузки, които народът мъкне на гърба си. марш бе, плъхове негодни, оставете умните, кадърните, знаещите и можещите да управлявата, вие вървете на къра- ритайте и трошете буци с мотиките....Ринете тор или мийте кенефите на хипермаркетите....

СОРОСОИДИТЕ ПИЩЯТ ЗДРАВО, ЯВНО ЯКАТА ГИ Е НАСТЪПАЛ! БРАВО НА НЕГО! ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНЕ ОСВЕН ЗА КОРУПЦИЯ И ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

Не съм защитник на Мавродиев, но в момента сме свидетели на огромна атака към личността на този човек. Даже Слави Трифонов се включи в оркестъра. Но Мавродиев го заби зверски, чак Прокопиева включиха в ефир да лъже. Мавродиев си каза точно за какво са глобени и каква е ролята на КФН. Слави хиляда пъти се направи на луд и го пита за неща, които не са в компетенцията на КФН. Сега чакалите около Капитал надигат вой за някакви си 150 бона, а само от Америка са получили 6 милиона да прокарват интересите им. За Искров съм съгласен, че е за смяна, но Мавродиев е голям пич, опълчи се на Дянков, когато бе министър, кой го бе правил това. Всички му се кланяха, защото бе протежето на американците.

И двамата са от една партия- внуци на партийни дейци, затова комунизмът ги е изстрелял по-нагоре. Иначе с интелектът, способностите, знанията и уменията Раданчо ми се вижда като шлосер или монтажник на алуминиева дограма, а цайсът Мавродиев- най-много да достигне до шофьор- разнос или куриер в Еконт-а. Това е.

Тия мишки излишни и вредни да бъдат уволнени и без право да работят на държавна и общинска работа ! По изключение може в чистотата

Разбира се, че са си свършили работата п-е-р-ф-е-к-т-н-о! Източването на КТБ протече гладко и без сътресения. Какво искате са от човека? Това му е била работата - да съдейства, за да бъде всичко съвсем екзактно. Ама че наглеци! Не стига, че човекът си е свършил работата, ми са и оставка му искат.

до небесата. Поне се постарай да се информираш що е туй комисия за финансов надзор и недей да плещиш глупости. НИКОГА комисията за финансов контрол не е имала правомощия да контролира банки, вдяваш ли?!? Потърси в гугъл сайта и прочети и ако пак не разбираш чети до тогава, докато скванеш барем едно нещо

Няма пък, на, на , пукнете се сега!

Не са нули. Грешиш. Отрицателни стойности са. Набедени щастливци, късметлии и внуци на дърти комунисти. По икономика, финанси, право и управление са гола-вода. На Раданчо и Стоянчо как ще им припкат мотика, лопата или кирка в меките нежни ръчички, свикнали само руК да държат....

"Не човек,а желязо-просъска агентът-фашист.. Тихо мъртвият каза:"Не,комунист" Върху това сме писали теми за образа на комуниста...и т.н. На мен визуално все ми се губеше образа.Днес гледам:"Той Е"!

Само, че е от ГЕРБ.

Като го гледам колко % взе на изборите и колко министри има сега, Раданчо в бакалията май се е научил и в кантара да удря. А и какви наколенки има, и какво ПРАВИЛНО говорене към гусин Борисов умее, ехеее! НЕма лошо, бравос на момчето! КапитализЪма се гради с такива кадри!

Криза няма, ама 4.5 милиарда също ги няма. Достатъчно пунктоален ли съм?

Кънев е кръгла нула по икономика, но е смел и дори глупостите му се приемат добре от ограбените и жадни за мъст българи. За съдебата система е прав, не се иска голям интелект. За Мавродиев греши и е смешен. Банките не се регулират от КФН бре, а от БНБ. КФН регулира всичко останало. Мавродиев е нула във финансите, но след като няма търговия в мафиотската ни държава, няма и много за регулиране. Така че той е 100% чист.

това е ясно на всички,но ще им стиска ли на управляващите да спрат този процес.Кой ще си заложи главата?

Видял орелът на върха на планината - пълзи охлюв с очила. Как стигна до тук- попитал орелът.... -Спуснаха ме отгоре, отговорил Стоян Мавродиев.

А Капитал направо си просеше глобата. Дори за мен те са мнго малки. С чоите си прочетох как обясняваха как фонда нямало да стигне.. сиреч дай още малко паника да налеем.

В ГЕРБ има ДПС-арски подлоги. След Владислав Горанов като такъв се очертава и Стоян Мавродиев. Следете всеки техен ход. Много скоро ще ви стане ясно, че това са слугите на ДПС, с всички управленски действия, подкрепящи мафията.

Стоян Мавродиев си е чиста номенклатура на ГЕРБ. ББ му възложи да ръководи икономическия екип за списване на предизборната програма на Бойко Борисов през 2009 г. - преди предишния му премиерски мандат.

се опитва да си купува нечие благоволение с изпулнение на политически поръчки. исканията са смешни и несъстоятелни.

стани да седна - беше въпрос на време да стигнат и кфн

Кой му даде на тоя кредитните карти? Се пита в задачата :)

Тоя с минуса веднага да се разкрие :) Явно е замесен...

Вече и задкулисие няма.Лицата им говорят точно и ясно,повече от словоблудствата им.

Оставката му е в Брендо, ама Брендо го няма :)

Не оставка , а затвор!

НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ,КОГА КОМУНИСТ СИ Е ПОДАЛ ОСТАВКАТА???

Стоян е наше момче тролчета - изроди мои. Ще подаде оставка когато му разреша - някъде около кукуво лято. Мисля да го държа там повече от колкото се ослушвах за Виденов хи хии

Подпис: Бойко Борисов (шофьор на другаря Тодор Живков и верен член наБКП)

Перфектен наглец!

и какво за тях? книжата на ктб бяха спрени от търговия докато бнб си оправи батака. а пък точно фондовете на ктб асет мениджмънт нямат и един лев депозити в ктб.

Трябва ли да бъдат ръководители хора,които бъркат "пунктуално" с "перфектно"?

"Свършили сме си работата пунктуално, перфектно във всеки един от секторите, който надзираваме. Не сме допуснали кризи в последните години в нито един от ресорите, които наблюдаваме, така че фактите говорят друго", заяви той." Добре де, Стоенчо, ма защо тогава на гърба ни джиросахте 4,5 милиарда?! Този факт, Стоенчо, в коя графа да го отнесем - пунктуално или перфектно свършена работа?!

Виж му мутрата и повече ........не питай.......камоли за пари.

Не сте допуснали криза в никой от ресорите - да, бе, нали НИЕ ВИ ПЛАЩАМЕ БАКИИТЕ ! Гьон сурат!