Ивайло Калфин подаде оставка, Бойко Борисов я прие

Премиерът Бойко Борисов прие депозираната оставка на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, съобщи правителственият пресцентър.

Обратно в новината

Коментари - Ивайло Калфин подаде оставка, Бойко Борисов я прие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Туркеята няма ли да направи същото, та дори и повече, за няколко вековните зверства и разрушения причинени на балканските народи, венецът на което е арменският геноцид от 1915 г.? Вместо това турските "политици" бълнуват за териториални претенции и османизъм?! Явно все още са нужни на господарите си и това ги окуражава, правейки ги слепи за реалностите. (Последното безумие е едно изказване на член на Сивите вълци, присъствал на учредяването на ДОСТ" "Където се говори турски език, е турска територия." Странно защо натази безочлива провокация нашите власти не реагираха? Особено президентчето

Калфин е твърде умен да се нагърби с ролята на кандидат президент на путю Офшорното...

взе решение: освобождава др. Калфин по негово искане от заемания досега пост и задължава др. Борисов(Бойко де), да вземе незабавни мерки за оздравяване на партийната дисциплина и недопускане на подобни отклонения в близките 5-6 месеца. Отговорник - др. Цветанов, др. Цачева и цялото партийно бюро.

Калфин е ясен , подаде си оставката. А кога ще си подава оствката останалата гербо-деформаторска шайка бандити.

Даже закъсня Борисов. За какво му беше този нагаждач? Замирише ли му на власт тичка при други другарчета. Парите нямат цвят и мирис...

За Калфин ясно,,,,а за Пепи - марихуаната кога ще си подаде оставката заедно с тая на образованието-вкупом,,,,нямате си на идея какъв закон влиза от август месец за детските градини,,,с две думи ----няма да ги има

Калфин президент....писна ми от президенти марионетки!

Посещения на американци и оставка на Калфин.Дали е случайно? Може пък да има разпореждания отвъд океана за промяна на статуквото.

Зам- министърът на спорта Нина Найденова е с министър Кралев в Китай. Сега като напуснаха Правителството, на китайците ли ще я оставят или ще се прибира на собствени разноски?

Настъпилата преди броени дни внезапна смърт на шофьор на автобус (пълен с пътници) на работното му място извади наяве неизбежни последици от т.н. пенсионна реформа на Борисов-Калфин. Ето защо беше съвсем нормално Калфин да подаде оставка. Ненормално е, че оставката се превръща в средство за политическа самореклама на Калфин, вместо да бъде подадена в името на оцеляването на правителството и за честта на пагона на премиера - радетел за система "пенсионни вноски - 40 години, пенсии - 6 месеца".

Всичко е пресметнато. АБВ изчакаха да видят кой ще оглави БСП. След като Станишев и сие бяха ометени от власта, вече няма пречка и Първанов ще се присъедини към БСП. След което ще издигнат кандидатурата на Калфин за президент, тъй като в самото БСП няма нито една читава кандидатура, а Корнелията ще иска да се доказва като лидер, защото там полето е много по-широко от президетското. Фалш, фалш и пак фалш. Другото е приказки за замазване на немислещите.

Аз пък казвам на Цветанов който за нищо не става, че премиера сбърка с приемането на оставката на Калфин,защото независимо от партийната си принадлежнос, Калфин е един сериозен, знаещ и можещ човек. А такива хора за нужни на България, за мен е без значение към коя измислена партия принадлежат, важното е какво могат, искат и вършат. А Калфин е доказан като човек, като специалист, като човек с морални качества. Принципен и лоялен когато е поел ангажимент. Той беше достоен и за президент, но за съжаление тази мишка Плевнелиев стана, без капка уважение от страна на хората. И онази Маргарита Попова нищо не вършещата освен да урежда близките си на добра работа и добро заплащане, друго не съм чувал за нея. Ни глас ни стон, изобщо какво върши тази женица за парите и правомощията които са й дадени. Но на думата, Бойко изпусна един добър човек и специалист и жалко, от тук нататък незнам какво ни чака пак в тази сфера, кой знае кой ще дойде и каква пенсионна система ще му текне да вкарва в измъчената ни страна.

Може Калфин да е сериозен, знаещ и можещ човек, НО не видяхме нищо от това последната година от него, за съжаление.

а оставката на Пепи когаааааааа ???

Някой ще ме светне ли какво толкова е работил, че и направил Калфин, като министър. Нещо не се сещам. Увеличение на пенсиите с 2% - че то си беше заложено в бюджета

В РБ мина Реституцията но остана експоприацията на пенсиите на възрастните хора!Това е престъпление 1 на прехода! Калфин не помогна на Лремиера като остави "Тавана", това вече е ГЕНОЦИД, А ББ иска да влизаме в ШЕНГЕН !?

АБВ ги направи партия Бойко Борисов като алтернатива на ГЕРБ , какво се правите на мишки ! Карфин никога няма да стане Майстор в колкото и правителства да бъде лизач ! С пенсионната реформа ти лиши много възрастни от скорошна пенсия , мръсник лизач и мошенник , дано ОЛАФ те спипа с твоите фирми първи ще бъда в съда да те бомбандирам с гнили домати !

Шилo

Мдааа, подаде оставка преди да се е разчуло как подари над 8 млн. евро на свои фирми под формата на безплатна работна ръка. Само че от далаверата са се заинтересували от ОЛАФ и другаря Калфин може и да не излезе сух от тази каша. "Защото сме социалисти!"

Чакаме Емилия Масларова да се появи на сцената и да се погрижи за бедните и социално слабите!

Емилия Масларова, питай протежето й Росен Плевнелиев, "по волята на народа" президент на РБ.

и кодекса за "запалка". Замисълът за предсрочни избори отдавна витае в главите на партията-майка.

Давай бат бойко, ти си поредния бушон!

Абе прави ми впечатление, че Борисов е много кротък. При други такива случаи той обикновенно фучи и бучи, а сега кроко приема оставката. Сигурно е знаел предварително, нали с Първанов са добри приятели и кой знае какво кроят. Съминителна ми е цялата тая работа.

Цвъкурионе, ма ндьейте тъй ся! Излиза, че "широкоскроената тиква" и ти лично сте се съгласявали с политически назначения и сте си трайкали! Пък цвърчахте, че експертни били... А иначе, за АБВ-то на Гоце, за РБ на Рада, Меглена и Кумран, за Националния фронт за спасяване на Борисов - си е ясно от самото начало - всички са АБПФК (Активни Борци за Файда и Келепир). Не че останалите (БСП, ДПС, Атака и пр.) са различни де! С ГЕРБ са си лика прилика като два стръка иглика! И как иначе - нали ги е една майка раждала, Партията -майка - БКП!

Калфин си подаде оставката. Какви ли причини ще ни втълпяват? Преди седмица, две имаше ударно усвояване на европейски средства и намерения за разследване, заради съмнения в далавери. Има заявка за президентска кандидатура. Има едни намерения от страна на Горанов да приватизира частни пенсионни фондове. Да не говорим за изпълнените реформи, които според Калфин са чудесни, но за нас са отвратителни и ние с пълно право можем да говорим за провал. Та сега трябва да забравим този провал и Калфин изкъпан и чисто нов да се яви на избори.

БИТКАТА Е БИЛА ВИНАГИ ПЪРВО И ВТОРО ГЛАВНО НА ДС СРЕЩУ ЖИВКОВИСТИТЕ НА УБО .... В СЛУЧАЯ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЕ РАЗДВИЖИ И ДЪРЖИ ДЖУДЖЕТАТА ОТ ГЕРБ В ШАХ ЗАРАДИ ДАЛАВЕРКИТЕ ИМ :))

Това министерство се оглавява само от двуличници и некадърници, а хората страдат...

Калфин се прави на социялист, но с ултрадясната си пенсионна реформа отне социални придобивки. Това е ЛИЦЕМЕРИЕ! Сега е редно да слезе окончателно от политическият небосклон.

След седмица очаквам да чуя - Борисов подаде оставка,Доган я прие

ПОЛКОВНИК НИНОВА ИМ Е СТИСНАЛА ТОПКИТЕ НА ОФШОРКОВЦИТЕ ОТ АБВ :)))

ах,колко добра новина.Един комунистически кадър напусна управлението на държавата-какво по хубаво от това.Ако можеха това да сторят и останалите 239 ком активисти-ох, какъв политически"оргазъм".Ах, мечти ,мечти

Вариант 1. Кафин - президент Лилето - м. председател ББ - на борсата Цв.Цв - на борсата Вариант 2. Сидеров - м. председател Останалите - на борсата

вариант3.хаиде да ги вкараме всички вкупом в затвора-точно къдети им е мястото.Не питай "защо"-те си знаят

След Калфин,трябва оставка да подаде оня дето не си пие лекарствата-Москов.

Той нали е анестезиолог! Постоянно е замаян ,ако и хапчета взема съвсем ще се ошашави!

Тоз Бойко започва та ми става симпатичен! Не мож го счупи ! Като тръстика на вятър е !Приема оставки на министри,на заместници, на съпартийци и вся осталая сволочь! Приема и заповеди от Ердоган,Мекел,ЕС,Кремъл,Путин,Бял дом-Черен Бонго! Исичко приема! Ама и това е харизма и талант!Машшаллах чоджум!

Ха ха ха ха ....

Ляв е Калфин, наистина, но от що-годе читавите и по-скоро към центъра. Вършеше си работата нелошо. Е, ще се мине и без него, но жалко- не се опетни с нищо (да пропуснем компанията му в АБВ). Със сигурност пак ще играе роля в някое правителство.

12:00 Бойко Борисов: Правителството е стабилно 16:30 Ивайло Калфин подава оставка, която веднага е приета от Бойко Борисов. Стабилна работа бе! П.С.На Баце вече никаква медицина не може да му помогне. Безнадежден е....

И какво им е достойното?Когато Митеран си тръгваше от Президентството, отвън го чакаше личният му автомобил и го откара.Няма пожизнени охрани,офиси,заплати....

Достойна постъпка,рядко срещана от БГ политик!Края на това правителство се вижда!

Нищо подобно.

Правят някакви врътки!Мазният сигурно ще се пробва пак за президент или вице на ББ,оня тарикат р. петков ги суче и върти едни шмекерии и се разхожда в НС,като рентиер, Първанов ще прави диджи биджи с Нинова....Пръмовица отстоява позицията си.....Отвсякъде сме си изработени.В крайна сметка Плевнелиев и ББ ще си оспорват президенството и залагат на външните гласево, вътрешните са гарантирани по братски със менте протоколи.Промяна към добро се не види!

Калфин ще се кандидатира за президент - това е причината. Всичко друго е театър и бля, бля.

Към момента Борисов няма алтернатива. Никой, нито един публично известен конкурент. Падне ли - пак ще спечели изборите.

Мазен лигав въздухар, Гоцев калфа и другар. Ха познайте кой е той, кой направи го герой.

Спокойно, българи! Правителството е стабилно.

На коча мъдете също се клатят, ама коча не пада

Не бай Тошо, а Добри Терпешев го е казал това , тъпако. Колкото за повода - не го знаеш, така , че е излишно да те питам

ами сега :) остана реформата за инвлидите недовършена. Горките.....наистина сериозно - за хората не се интересуват, само за собствен интерес. Сега ще дойде някоя куневица да "оправи" . АБВ се сетиха след дъжд качулка.

Време Вие е да си събирате багажа. Каквото откраднахте ако има правосъдие ще трябва да го върнете. Колкото по скоро отидете в държавно заведение толкова по добре ще е за всички в държавата.

Боко книга е зачел пъшка, стене и сумти, мозъка му е прегрел, ужасЕн очи върти. Чело бърчи се от зор, зъби скърцат, пръсти пукат мисъл лута се безпътна, Боко книга е зачел..........

ала-бала-портакала...

Пак е избрал бестселър на Карл Май, но не "Винету" , а "Конникът Без глава"!

"Конникът без глава" е от ирландеца Томас Маин Рид. Да, Винету е от германеца Карл Май, който никога не е бил на континента Америка.

Този има интересна роля в българската история,и като министър при Станишев и президента Гоц и като министър сега. И се измъква по чехли от пробитата лодка, като Пешо архитекта на София,направи поразиите и беж.

Всичко това е театър.АБВ нарочно напуснаха коалицията,за да направят услуга на Борисов да отиде на избори,на които се надяват да спечелят повече гласове от глупаците,но патриотите показаха,че не са патриоти,а играчи и използваха ситуацията да се върнат отново.Освен това сега от ЕК ще дадат мнооого пари за пътища,които ще поемат по неизвестни посоки,а от този гювеч трябва да си луд или честен за да се откажеш.Честито на всички,които подкрепят мафията.

ваййй бащицейй вай шъ знайш! нъ кой нъ оставяшшш беййй? без твоити социоалнити сми загубини брейй

Ивайло Калфин за 2016 година лично е виновен за намалените и орязани европейски пари за обслужване на болните и трудноподвижни хора по общините в страната.Затова се радвам ,че обществото се отърва от този двуличник.