Директорска оставка и назначаване на 700 гранични полицаи

Директорът на Гранична полиция Захарин Пенов подаде оставка заради тежката катастрофа с полицаи. Министър Вучков обяви промяна в охраната на границата.

Обратно в новината

Коментари - Директорска оставка и назначаване на 700 гранични полицаи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изключително прав е министър Вучков. Трябва да си има хора, които си отговарят само за охраната на границата - т.н. граничари. Дали ще съм към МНО, дали към МВР, е въпрос на законодателно решение. Не може да се мъкнат някакви полицай из цяла България насам натам, да се навират в землянки и не знам си какво, да няма никакви норми по охраната, и да се иска да свършат работа. И като е казано едно, да се каже и две. А именно, че всеки граничар трябва да е с калашников, и да се стреля по всеки, преминал държавната граница. Деца и жени да се депортират незабавно в страната от където са дошли за тяхна сметка. Разни простотии и дивотии, които Кунева разправя, че трябва да интегрираме бежанците у нас - да си ги .............Стига сме превръщали страната си в гето на роми, трафиканти, бежанци, ислямисти, трафиканти, престъпници и т.н., и то с правителствена благословия.

Да започнат да гърмят на месо и да трепят всички които опитват да инат нелегално границата. Иначе, за какво са ги сложили тия гранични восйки на границата. А не, като ги хванат, да мъкнат към вътрешността на страната разни пришълци (крадци и просяци ). Или да пазят границата, или да ги УВОЛНЯВАТ !!!

Готов съм на някои лишения (10, 20, 30 % от пенсията), но искам да има сигурност на границата!!!!!

ПОДАЛ СИ ОСТАВКАТА СЛЕД ТРАГЕДИЯТА...Е И ...ЩЕ ОЖИВЕЕ ЛИ ЗАГИНАЛИЯ ПОЛИЦАЙ. ЗАЩО НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ПРЕДИ ТОВА ЗА НЕСВЪРШЕНАТА РАБОТА. НО АЗ ПИТАМ КОЙ... КОЙ УНИЩОЖИ АРМИЯТА, И ПО-ТОЧНО ГРАНИЧНИ ВОЙСКИ. НАЛИ ЕДИН МАЛОУМНИК В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ НИ ОСВЕДОМЯВАШЕ ОТ ТРИБУНАТА НА НАР. СЪБРАНИЕ, ЧЕ НЯМА НУЖДА ОТ ГРАНИЧАРИ, ЧЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ БИЛ БСП, ХА СЕГА ТОЙ И КОМПАНИЯТА МУ ДА ОТИДАТ ТАМ ДА ПОСТОДУВАТ МАЛКО , А НЕ ОТ ТОПЛИТЕ КРЕСЛА ДА ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ. ОТ АЛЧНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ВЛАСТВАЩИ КОЛКО БЪЛГАРИ ЗАГИНАХА БЕЗ ДА ИМА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ. ТО НЕ БЯХА ПОЛИЦАИ, ТО НЕ БЯХА ЗАТИСНАТИ МИНЬОРИ, ТО НЕ БЯХА ВЗРИВЕНИ СКЛАДОВЕ С БОЕПРИПАСИ Е И СТОИМ, ГЛЕДАМЕ И ТЪРПИМ МАЛОУМНИЦИ ДА СЕ НАТИСКАТ ЗА ВЛАСТ, ПРОДАЖНИЦИ ДА РАЗПРОДАВАТ ДЪРЖАВАТА, ДУПЕДАВЦИ ДА НИ ПРАВЯТ КОЛОНИЯ НА ЗАПАДА, ЕНИЧАРИ ДА НИ ПОТУРЧВАТ, СОРОСОИДИ ДА НИ ПРЕДЛАГАТ АМЕРИКАНСКИ ПРОСТОТИИ. ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ.

Те, добре ще вземат 700 граничари, но кой ще им плаща заплатите ??? Това са между половин и един милион лева да плаща държавата всеки месец !!! След няколко месеца, да не започнат стачки, от същите тия които ще вземат сега, защото държавата нямала пари и не им плащали ??!!! Поне като ги вземат, може да им направят договори за определена работа- опазване на границата, с срок по около 3 месеца, и като им трябват хора, да ги подновяват. А ако спрат да им трябват хора след няколко месеца или 1 година, с изтичането на последния договор, и държавата спира да плаща милионите !!!

https://link Ето заставата която е до село Горно Ябълково,там служих а сега е в това състояние,като цялата ни държава.Не мога да си обясня,полицаите какво правят на границата.навремето карахме 4-месечен батальон за обучение по границата.И слрд това ни качваха на граничните застави ,където продължавахме огневите подготовки,и всеки район се знаеше,аз си знаех района който не беше малък,всяка пътечка,всеки ъгъгл,всеки храст.Какво знаят сега тези които отиват та,освен да чакат някой на късмет и айде голяма работа свършили,така не става.Няма смисъл от нищо вече,след като зая 25 години се стигна дотук,няма какво да спасяваме вече,спасяваме се от държавата не от друго.Аи никой не е заритал за нас.

Това е било едно време, сега всичко е проформа. Народа се натиска за държавната работа, щото е сигурна, бара си чепа и реве, като му стане нещо, щото чака всичко на държавата. Дори и да мисли вместо него. Ти иначе как си представяш джоган да се обърне в дерето? Едно време шофьорите в армията 6 месеца само караха, преди да почнат да возят хора.....

браво! някой да каже и истината. представете си се като Капитан на многопробит отвсекъде кораб, който дори гори по всички палуби, и при това, това не е кораб плаващ сред вълничките на някакво си тъпо земно море, а сред гигантските вълнения на космическите Сили. сега си представете и всички плъхове, които ви саботират. как бихте се чувствали? а)бихте казали - напускам тази свирепа паплач, която лицемерно се (само)изтребва и заедно с това самият кораб-междузвезден, или продължавате напред, докато ви изгорят на кладата, на която всяка ваша съчка ще ви спести по-нататъшните мъки, защото плъховете така са ви казали, или ще ви разпънат на кръста, който са ви приготвили, за да плачат под разлагащия ви се труп . вие какво бихте избрали? съвсем хипотетично, разбира се.

Прав си,6 месеца само в предказармена подготовка.След това всекидневни кормувания с фатмака от дясно....колко гори джугана майната му,каквото налееш не връща. Преди много години съм минавал по тези пътища,наборите караха много внимателно.

Дете умира заради липса на хирург и вместо това се назначават 700 гранични полицаи (а би било по-логично да се обучат шофьорите, защото май заради това е паднал ЗИЛ-а в дерето). А бе, за кой ще я охранявате тази граница?

25000 войни, какво правят сега? Чешат си топките и получават заплата?

КОГА? КОГА ЩЕ Я НАПРАВИТЕ ТАЯ ОГРАДА? До сега Турция ни натресе над 50,000 ислямисти, които след 3 ГОДИНИ ЩЕ ПОЛУЧАТ ГРАЖДАНСТВО И ЩЕ МОГАТ ДА ДОКАРАТ ОШЕ 5-6 ДУШИ ОТ СЕМЕЙСТВОТО СИ! СЛЕД 10 ГОДИНИ ИСЛЯМИСТИТЕ ЩЕ ПОИСКАТ АВТОНОМИЯ А ТУРЦИЯ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПИ!!!!!!! БЪЛГАРИЯ СЕ СРИВА ПРЕД ОВЧИЯ НИ ПОГЛЕД

нямаме избор,боклуци с власт ни управляват и продават

Защо оставка, а не уволнение? Защо е мълчал до сега гусин директора? За да не си навлече гнева на висшестоящите нали! Ако не е виждал проблема - значи не е бил за дирактор! Ако го е виждал и не е докладвал и не е търсил решение - уволнение! Какво е това оставака и излиза като победител от ситуацията. Да не говорим за двадесетте заплати които ще получи при пенсиониране, а пир уволнение ще получи една пръчка!

и вие сте прав, но да речем, че е по-добре да се плати на някого да се омита, отколкото да се запъне като дървояд в талпа. инак и аз съм за уволненията и как се казва.. по-крути мерки за тази сган, за която топлината на собственото раб. место е по-ценно от сигурността на всички останали. и за които страха от загубването на местото, което е облагодетелствано с толкова много възможности както за саботажи, така и за шуро-баджанащини. и всичко това за сметка на сигурността на всички останали. (повтарям ли се? да?! и има защо))

едно много рядко събитие за българия е да се подаде оставка. в случая едно достойно действие, но недостътчно. за тези, които постоянно "напомнят", че до преди началото на "прехода" имало било заграждения и войски на границата ще трябва съвсем меко да им се обясни, че каквото и да е струпване на войски може да се "тълкува" от паша ердоган като заплаха, още повече, че рт вече не е врагът от нато за варш. договор. събудете се малко. идва 2015, а не 1956. има малко разлика. днес политиката я определят децата на доносниците от тогава.

Овчо Йовчев кого уволни мили червенотиквеници та сте се разскимтяли?!

Пътя на границата може да се оправи лесно с няколко строителни машини, без много разходи. Не е нужно да има асфалт, а подравнен и поддържан утъпкан черен път. Другото, което граничните и всякакви други полицаи трябва да разберат е, че не са на курорт. Заради условията на работа към заплатата получават нощни, вредни, за храна, за дрехи, евтино жилище и не знам си още какво, също така и ранно пенсиониране и не знам си колко заплати при пенсиониране.

верно е, но вие вервате ли, че нещо би се променило, или щяха да бъдат взети някакви мерки без смъртен случай? докато не умре някой, или повечко - никой не обръща внимание на предупрежденията - дори напротив. те се присмиват над тях. а още и заплашват предупредилите. е, за това - никаква милост!

Чакаме да уволнят всички Директори на Държавните фирми по градовете. А съшо и всчки лаина- които са домъкнали, през последната 1 година, а и повече, без конкурси и с нагласени конкурси. БСП и ДПС домъкнаха всякакви лаина и крадат наред ....

Що директора, бе! Министърът пръв трябваше да си подаде оставката, все от краката за главата, и все не който трябва!!!

Министърът е министър от 2 месеца. Тези проблеми, според теб, от два месеца ли са?

Този министър Ася за твое сведение от десет години преди това е бил зам.министър!!! А на Захарин Пенов му кроят шапка от половин година,само че трябваше да го издухат още през 2011г.,но тогава го отнесе заместника му!!!

А защо не е уволнение? Какво е направил този агент от момента когато го назначиха за шеф в ГП. Аз не съм му чувал нито гласа, нито съм съм чул да е направил нещо значимо. Да е организирал някакви правилни действия в ГП.

БХК троловете са се активизирали, този път с мантрата за неоправдани разходи. За мен всяка цена е оправдана за защитата на живота и здравето на нас и близките ни.

Да, нсталгията на болшевишката номенклатура по времената на бай Тошо. огато всеки тъпанар партиен секретар се разпореждаше със съдбата на всички. истината е друга. на едни мързеливци им с еплащат едни пари ( и то доста добри) за да вършат няккава работа. а те не я вършат като хората - ни по границата, ни по селата, ни в градовете. Полицията не си върщи работата - това е истината. А напоследък и протестират. не срещу партията-ръководителка, разбира се - само срещу ББ.То не бяха пушене на цигари, то не беше пиене на вода, то не бяха погребения на пагони. във всяка нормална държава такъв "полицай" веднага би бил изхвърлен. Но всъщност това не са полицаи - това са си милиционери. мицифайки, както ги наричахме някога. И вместо да с еоплакват да вземат да си вършат работата като хората. Не да ми се разхождат с патрулките, а да патрулират по двойки в квартала. Не да ми търкат столовете и бюрата, а да ходят по селата да пазят възрасните хора от цигани и всяаква престъпна сган. И пазенето на границата не свършва с дежурства на КПП-тата. И вземането на рушветите. Затова е нужна тотална чистка в МВР. Всички мързеливци - вън. Всички некадърници - вън. Който не е доволен - вън, да става овчар (той за друго не става). Всички връзкари - вън. Министерствиото - наполовина. Чантаджиите - редуциране на 1/4. Иначе няма да стане. Не 700, 70 000 некадърника да назначат още нещата няма да се оправят.

"Абе много си умен" нЕмаш равен :))))))))))))) Егати тъпанара

Прав е човека само протежета от които друго не става , стават полицай.

навремето всички граници на римската империя са били защитени с стена висока 5м и широка 2m !

И империята е оцеляла,казваш?

ами потърси на картата Pим и картаген

Как ''КОЙ'',....Местан ! Защо все се пита ---''КОЙ''. ''КОЙ'' е само един ---ДПС -ДС,Местан и Доган !

Допълнително ще се назначат 700 души с близо 1000 лева заплата, които след 15 години стаж, ще сепенсионират на 42 годишна възраст с 20 заплати бонус и ще получават 700 лева пенсия в продължение на 40 години. Това ще ни струва на нас обикновените данъкоплатци десетки милиони левове разход, за нещо напълно ненужно. За да се финансират тези допълнителни полицаи ние ще трябва да се пенсионираме на 70г. Това че през границата ще влязат стотина Сирийци (преминаващи към Германия) не оправдава този разход.

Заще не отидеш ти там

С радост ще отида сега работя в частна фирма за тези пари - работя 6 дни в седмицата + всички национални празници + 11 часов работен ден и ще се пенсионирам на 65 без 20 заплати бонус. Само че за тези работни места няма да има конкурс или обява просто ще се назначат връзкари. Ти някъде видял ли си обява, да се търси полицай - няма не е имало и не може да има всичко е с връзки.

ВСЕКИ "БЕЖАНЕЦ" СТЪПИЛ В БЪЛГАРИЯ СИ ОСТАВА НАШ ЗА ВИНАГИ И МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪРНАТ ОТ ГЕРМАНИЯ КОГАТО ТЯ ПОЖЕЛАЕ!

тия военни дето ги хрантутим що не отиват да пазят границата /нали се заклеват да пазят родината / ? Защо трябва да се назначават нови кадри полицаи които също ще трябва да издържаме . Нали е криза и няма пари . Военните къде са ?

Напомням, преди 25 г. на тази граница имаше заграждение и кльон. Имаше и грнанични войски, които я охраняваха. Всичко това беше разрушено и разграбено, съвсем демократично разбира се.

Стреля се на месо! А тези, които хванат по-късно същото! Прогнозата е до месец, пиле няма да иска да прехвъркне... Така де нали бягат от смъртта, защо им е да се спират тук ... Но нали трябва едни пари да се усвоят, пък и трябва да се имитира работа... Да видим колко са ксенофобите...

Така е. Жени деца, всички под ножа. Ти ли ще стреляш!!!???

Не разбирам какъв е проблема - може и че границата не е асфалтирана и че не е пълно с 5 звздни хотели. Ако не знаете едно време (преди 20 години) по заставите на границата имаше рум сервиз и дъжд не валеше. Ей "жени" работите в гранична полиция - по границатга се спи на открито и се возиш в автомобили с висока проходимост - камионът е точно такъв. Това че сте лигльовци свикнали да получават отстъпка в магазините заради униформите си и че не можете да пробягате 100 м без да си изплюете дробовете Ви е проблема. Иначе 20 цаплати при пенсиониране - може, пенсиониране на 45 години - тоже. Ако не знаете на миньорите тунелите (галериите) са 500-700 метра под земята въздуха е с компресори, водата тече от стените и за асвалт не са чували - получават два пъти по-малки заплати от Вас, не получават заплати при пенсиониране, умират до 10 годи след като се пенсионират при това най-често от белодробни заболявания. За обувки и дрехи - на миньорите дрехите са само версаче и храната им е от кетърин-а на Хилтън. Извънредният труд в мината се плаща ВИНАГИ!!! Лигльовци сте, ни които този път им се наложи да си изкарат парите и те се насрахте да ревете! Мир на праха за шофьора на камиона и обективно разследване на произшествието. Накрая да не забравя - когато се возите в личните си автомобили и сте с униформа, моля слагайте си коланите като всички данакоплатци, които Ви плащат заплатите.

Абе навремето като служих на заставата до село Горно Ябълково преди 20 де,ех колко лека ни беше службата,по 25 км на ден с бойно снаряжение,пъртини през 1 метров сняг,меъзнене в студ и дъжд,ехе ех,сега колко тежко било,горките полицайки

И да си купуват ВИНАРКИ- Няма ги на стъклото! DON'T EXIST ON THE WIND SHIELD! Няма ВИНАРКИ залепени на стъклата на личните коли на полицаите БГ-съгласно изискванията на закона...А че в БГ законът не е законен Is another problem.

До Предс. на Парламента:Ппрепоръки преписани от еквивалентни такива от Шерифство Хюстън."За подобряване на връзката Депутат-Природа и задълбочаване познанията на народн. представители същите да проведат изнесени заседания на Държавната граница- На открито и да опознаят Родината ползавайки за превоз щатната техника на БГ Армия-"УЖАС-469". Медицинското осигуряване да се извършва с линейки тип "УЖАЗ-452 "При проблеми в комуникациите да се ползва ТАП -12/ без ДДС.

Хей хора,вече 25 години ни управляват престъпници,родоотстъпници и българомразци. Където и да надникнем пълен погром,с по няколко думи: Здравеопазване- преди лекарите имаха лади,после западни коли за кратко време от пари,изнудвани пациенти за щяло и нешяло! Образование- никакво,децата пушат пред учителите,наркотици,пълна разюзданост до днес. Съдебна система- корумпирана от "а' до "я'. Започна се с реституция- в парламента обиграни ментардйии- от рода на Джеров,върнаха си цели търгивски улици-всичко по сценарии. После приватизация-изкупуване, уж де на нагласени търгове добре работещи предприятия,после юруш-преватизационни книжки,редяхме се пред пощите. После деноминация- парите се обезцениха ! После държавата е лош стопанин,продажба на кремиковци за 1 лев,Костов продаде авиокомпания "Балкан' за 100 хил лева,на цената на един сносен апартамент. Продаде и мариците на крайно неизгодни диговори. После дедо-царя продаде БТК за жълти стотинки,след това препродадено за милиарди. Какво да изброявам още като всеки нормален българин знае. Да не говорим за затриване на енергетиката ни от Овчаров и другите нехранимайковци. Но,искам да кажа следното: Не искам да си спомням колко правителства се изредиха,но НИКОЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН НЕ ПОМИСЛИ ЗА НАРОДА,ЗА ДОХОДИТЕ,ЗА БОЛНИТЕ,ДЕЦАТА,ЗА СТАРИТЕ ХОРА КОИТО ИЗГРАДИХА БЪЛГАРИЯ . САМО КРАЖБИ ,ДАЛАВЕРИ,ИЗСИЧАНЕ НА ГОРИ И ЗАТРИВАНЕ ПОМИНАКА НА БЪЛГАРИНА. МАКАР,ЧЕ ПО ПРОФЕСИЯ СЪМ АГРОНОМ,НЕ СПОМЕНАХ ЗАТРИВАНЕТО НА ОТРАСЛИТЕ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. БОЛНО МИ Е,МНОГО! ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ОБЕСЕНИ С ГЛАВАТА НАДОЛУ. СИГУРНО ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА ПРЕЗ 10 МЕТРА НЯМА ДА СТИГНЕ РАСТОЯНИЕТО ДА БЪДАТ ПРОВЕСЕНИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ,ОБЛАСТНИ, НАЧАЛНИЦИ ОТ МВР,ОТ ВЪНШНО,МЕСТНИ ВЕЛМОЖИ И ПСЕВДОПРОФСЪЮЗИ НАЧЕЛО С ТРЕНЧЕВ. СПИРАМ ,КРЪВТА МИ ВРИ ОТ ЯРОСТ И СКРЪБ. А ВИЕ УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,НИМА НЕ СТЕ СЪГЛАСНИ С МЕН!

Не сме.Докато байновците не проумеят,че тези 25 години са следствие на предишните 50..Когато са управлявали не по-малко тъпи,диви,крадливи,малоумни родоостъпници

Депутатите на половина и ето ви икономия. И без това отдавна и викаме много сте , а те хем заплатите си повишиха ,хем нови коли си купиха хем сега и застраховки за наша сметка си направиха. Наглеци не наяли се!

Главнокомандващия, кой пази границата?

--Местан/ДПС/. Айде бягай на катерушките...

Пак ли ще увеличават щата на тия хрантутници?

Всички охранители от частните фирми, на възраст да 40 години, да бъдат назначени в гранична полиция и да пазят южната ни граница-хванати за ръце!

Те вече са се хванали ,даже и са се навели,в посока Турция-България ,лицата гледат към България ...

Армията къде е.Не я видях нито при бедствията нито по границата.Не мога да се съглася макар и малко на брой не са толкова заети.Получават заплати както полицията така че да си ги заслужат.За мен полицията си има достатъчно работа по места за да ги командироват по границата.За да не го политизираме проблема нито предишните нито настоящите са направили нещо по въпроса

По закон охраната на границата е работа на МВР. А и в полицията има 65 000 хрантутника докато в МО само 26 000

Трудно ми е да преценя кои са по големи хрантутници полицаите или военните, но мисля че са на кантар. Раздутата администрация на МВР да я пращат на границата. както и кадровите военни, които взимат заплата за вдигане и сваляне на знамето.

По кой закон е това?А каква е работата на армията по закон?И имай предвид ,че от тези 65000 ,35000 са администрация и едва останалите 30000 са униформени, на които работата не е толкова лека колкото си мислиш

В Гърция стрелят по всички живо, което се опитва да мине незаконно границата им през Турция.

Да ,ама не са толерантни и си нямат БХК ! :-) Ха сега да умират от притеснение! ;-)

Къде е армията в цялата схема?!?При положение ,че е застрашена националната сигурност, защо не се ползва и армията, която разполага с доста техника.При положение, че не сме в състояние на война (да не дава господ!), сега е момента да покажат защо получават заплати.Имам впечатления от оградата по границата и мога да кажа, че не е това което трябва да бъде тъй като лесно се преодолява (прокопават я отдолу тя е вкопана 20см).Стария кльон беше по-ефективен защото беше сигнално охранително съоръжение, отделно имаше и полоса!

Армията изпълнява сложна задачата поставена от политическото ръководство: Да я няма. Политичкото ръководство пък подскача и празнува пред указанията спуснати от ЕвроЗадокеанските ценности.

Те не са виновни самите военни -на тях ако има разпоредят ще отидат на границата.Виновни са тия в парламента на ниво премиер и министри, които за пореден път не могат правилно да оценят ситуацията и да вземат адекватно решение

Не знам кои тррябва да подадЪтоставки. Веднага Запас за Депутатите! Заедно със съветниците да поемат охраната на Държ граница. Тамън са фъф Факансия и нема да им се отрази на Законотворческата дейност. Да хванат х 3ма пъдари и да им плащатза организирана национална група. Пълна мобилизация и на така наречения БГ Елит начело с АКТРИСТИ, артиски, художници, критици и други софийски и провинциални какндидати.Сега е моментът да се докажат като бълг граждани. Една седмица зимен лагер за подготовка и на браздата с пушката да пазят Родината и месец. После -РОТАЦИЯ-местна администрация-банкери,хелзински комитети, журналисти,обикновени безделници , пияници, спортисти особено стрелци. Така ще се въдвори ред и мирлък. Мерките са преписани от Наръчника на Министър Нацонална Гвардия Вашингтон.Фсички бежанци да копаят и работят на оградата и да не лажат като пачове.

В списъка са изпуснати всички НПО и чуждофинансирани подривни групи маскирани като Свидетели -Кошаревски,Евангелии енд со он, биггиб брадъри и братчеди, съдебни приспиватели и обикновени тарикати. Особено място заемат Идейнотворчески формации като университетети фабрикуващи и продаващи истински дипломи на Който даде пари- нанасящи неоценима вреда, както и на Изтънчената научна прослойка живуща без да плаща в Сградата с/у Парламента собственост на Германския Вермахт, загубил собствеността по причина слабост на оръжието.Тези високо уважавани ерудити тачени в чужбина и наричани ФеоСтар в БГ също трябва да вземат участие в защита на Родината не като се крият зад сладки творчески $$$ЕЕЕкомандировки в чужб, а с пушка в ръка срещу Нарушителя на Бълг. Държавна граница.

Все пак това е граница на Евросъюза - трябва и те да помогнат финансово, а не само държавата ни да се опитва.

точно свикнаха ,,турците,, без граница!!! местан е много ,,обезпокоен,,!!! привижда му се ,,нов възродителен процес,,!!! границата с ,,маика,, турция трябва да е ,,отворена!!! нарушават се ,,правата,, на мюсулманите!!! точно стана като границата между афганистан и пакистан да могат свободно да се придвижват ,,племената,, пущун и трябва да я затворим!!!

Готов съм да се върна на служба по турската граница!Зъбите ми са в идеално състояние ... и съм зажаднял за нови подвизи!

Комунистите и сега са на власт ,не се заблуждавайте.

ние го знаем този факт но дол, маккеин, меркел и други западняци ни убеждават в обратното!!! ,,червени,, но ,,удобни,,!!! както вицът за ,,краката,,!!! криви но удобни???

Прати армията бе,Тикво, и без туй не знаят що получават заплати....

Оградата да се възстанови от умниците, които я разрушиха и прибраха парите от желязото! Защо сега цял народ ще трябва да плаща за престъпленията на шепа идиоти? Ало, Цацаратурата! Не спи, има документи!

Господин Генерал, няма ли най-после да решите въпроса с турската граница? Писна ни!

Веднага... щом ми кажат как!

Аве тупан,...а ДПС и бсп с малки букви ,защо премахнаха границата?

последно МВР ще се свива или ще го надуваме още - това реформа ли е директно увеличение на щата, че видиш ли ни е притрябвал в момента ....... ОСТАВКА ТИКВООООО - НЕКАДЪРЕН СИ !!!!!

Абе, селски пръчки! Не разбрахте ли най-сетне, че границата с Турция трябва да се охранява перфектно! Това е граница с друг свят, чужд нам! Оттам идват агенти, ислямисти, убийци, зарази, болести, наркотици, негодни храни и всякакви боклуци! Не случайно преди 89 г. там служеха най-читавите ни момчета и пиле не можеше да прехвръкне! Просто възстановете това, което съсипахте!

,....и РЕФОРМАТА в МВР,---ПРИКЛЮЧИ!

Оставки за неадекватниците и затвор за тези, които разрушиха граничните съоръжения - Костов, Соколов, Йорданов и др., те ги знаят, има ги в стенограмите на Парламента! Тези антибългари и подлоги заслужават още и конфискация на цялото им имущество, за нанесени щети в огромни размери за държавата! Тези щети са неизмерими! Откога Патриотите говорят, че трябва възстановяване на Гранични войски! Ба си олигофрените долни!

съединител.

Вие, комунистите докарахте държавата до това положение, а изброените от Вас, просто физически изпълниха присъдата, която бяхте издали...

Докато "очакваме оставки и затвор", управляващите ще стават все по-агресивни, цинични и безчовечни! Не разбра ли, народе, че трябва да направиш нещо по въпроса - тези антихора ще си отидат само с революция - с отстрелване, не с избори! Ако нещата ставаха с избори, те отдавна щяха да са ги забранили.

Аз ако съм Министър председател бих казал на съдебната палата или там каквото е ,че бюджета и е еди колко си ,но осъдят ли държавата ни след вашето решение ,сумата се взима и удържа от вашия бюджет.

Той се пенсионира, не си подава оставката. Ще си вземе тавана на пенсията, 20-те заплати накуп и шапка на тояга. А министъра вместо да назначава 700 гранични полицаи, да прочисти тая задръстена администрация, която е първа категория и въпросът ще се разреши.

правилно. Точно това трябв ада се направи. Но нека да отчетем и друго. работата награничния полицай не е да стои в будката на КПП-то и да взема рушвети. Товаможе да го прави всеки. работата на граничния полицай е да пази границата. оето включва и работа в тежки условия. на който не му харесва - да си ходи. Защото тази 1-ва категория еименно затова - защото условията са тежки. и още нещо. Докато работиш в тежки условия получаваш 1-ва категория. Когато си на бюро - 3-та. И последно. Защо полицаите чак сега се сетиха да протестират. По времето на Обущарски, когато се въведе тази работа никакви ги нямаше. Или те не исат да протестират срещу Партията-ръководителка, а само срещу ББ. така де, от руско-съветското посолство така са им заповядали.