БСП иска оставката на Кунева след ”гаврата” с учителите

БСП настоява за оставката на министъра на образованието Меглена Кунева. Причината е провал в просветната реформа, обяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска оставката на Кунева след ”гаврата” с учителите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато е на власт - досега в почти всички правителства от началото на прехода, обикновено с мандата на ДПС или свой, но за кратко ... Та, когато са на власт, социал-олигарсите и червени номенклатурчици се занимават само с крадене на едро и уреждане на пари по проекти за своите другари в медиите, ИТ, строителството, хидро-изолациите и консултациите (Доганоглу - виден хидролог, консултант и получател на много милиони по схемите със соц.-милионери), но щом изгубят властта и се окажат в опозиция - и веднага се сещат, че имат и думата "социалистическа" в названието - и се хвърлят напред тия харпии като курнелка, да громят и борят всички наред, да им искат оставките и да плашат народа с "дясното" робство - като че ли техните милионери са "леви", може би?! Що веднъж не направиха нещо реално за учителите, докато бяха на власт?! Що техният любим вожд СтаниШеф се скъса да се хвали по интервюта и международни сборища, че в държавата, която "ръководел" работата сила е най-евтината, а данъците - най-ниски?! Та, идвайте, богаташи от света, инвестирайте, ние ще ви кажем в какво - срещу големи комисионни, разбира се, - печалбата си е ваша, плащате си данъци в държавите, а на моите овце-сънародници - най-ниските възможни и невъзможни заплати, и те са им много ... А сега Курнелката се прави на много загрижена, серт, ядосана от лъжовната пръмовица, че и оставка й спряга?! Л И Ц Е М Е Р Щ И Н И !!! Л Ъ Ж И О П А Ш А Т И за изкуфели старци от партията-дъртофелница!!!

но съм съгласен с Нинова. Но не само Кунева, а цялото това министерство е пълно с кретени, които трябва да учат в училища за ученици със специални образователни потребности. Искат да въвеждат задължително изучаване на хора и сиртаки в училищата до 12-ти клас. Тези чиновници- идиоти не са бой, а за лечение.

След Учителския събор , на който основната тема беше : С колко ще се вдигнат техните заплати. те - учителите излизат в 3 месечна платена отпуска. Ако хипотетично БСП спечелят изборите от кои прослойки ще вземат за да им дадат. И дали ще могат да спрат кражбите или ще ги учвеличат?

Каква пара,щеше,да се излее,нали другари-демагози?!

даскалиците ако се чустват излъгани първо трябва да я поискат. БСП ако не ме лъже паметта е партия, а не съсловен синдикат. Крайно време е в тази държава всеки да си върши неговата работа.

ЯНКА ТАКЕВА С ПРИЧЕСКАТА ОТ СОЦ.ВРЕМЕТО И ПРИЙОМИТЕ СИ НА СЛАГАЧЕСТВО ПАК ОТ ТОГАВА?! ИЗОБЩО НЕ ЗНАМ ЗАЩО ОЩЕ ТАЗИ ЖЕНА Е НАЧЕЛО НА СИНДИКАТА !!! ТЯ Е БЕЗЗЪБА И УДОБНА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ!!!

щом левите трябва да излъчат общ кандидат за президент , мъж и жена , за да има хармония , предлагам за мъж да издигнат корнелия , а за хармония станишевич.

Когато Орешарски в качеството му на финансов министър закриваше "седянката", тогава другарката Нинова се блещеше като светулка срещу "подлъганите" учители. Сега обаче вече е и изгодно да дрънка за "учителско достойнство" и прочие дивотии. Не казвам, че Куневица не се е посрала до уши, защото с подобна простотия очевидно няма как да запази този пост. Но тук иде реч и за морал към бългаските учители, които са принудени да четат писанията на подобни кукумявки, които се упражняват изборно на гърба на тяхната икономическа нищета, при лицемерното изражение "приоритет". Няма наистина по-голяма гавра!

че за греб по убава от Мая за президенкина нема.

Така е за учители ад ядат пасти. Виж, ако беше за полицаите или в краен случай наемниците (т.нар. армия), тогава веднага вдигаме и заплати и намаляваме годините за пенсия и разрешаваме безплатно паркиране в зоните ... абе всичко.

Шайката на Боци няма кадри,а има КРАДЦИ! Спомнете си първият вариант- т.н. Бочко-1. Тогава Боко Тиквата събираше министрите си по мегдани и кръстовища! Тогава за 3 години смени само 4 здравни министри! Сега е същото, само с една разрика -крадците и лапачите са много повече, за благозвучие обединени в четворна коалиция! Смяната на кривоустата еврейка няма да реши нищо! Трябва да се изхвърлят всичките катили от Бочко-2, да се осъдят и изпратят на дълготраен отдих!

Искам да отида до луната,но нещо не ми се урежда. Сега пък ме е страх че БСП ще ми поиска оставката

може ли някой да ми каже,комунистите(социалистите)правят ли нещо друго освен да искат оставка на някого(от друга партия)

Да, водят ни "КЪМ СИЯЙНИТЕ ВЪРХОВЕ НА СОЦИАЛИЗЪМЪ И КУМУНИЗЪМЪ"

Корнелия Нинова е право за много неща в държавата определено тази жена за мен е човек който може да бъде лидер Тя единствения политик койно казва истената за нещатата който стават в държавата .

Да бе!Корнелия е против всичко което е добро за България и Народа и дава мило и драго нейните господари от Кремъл да са добре!

в случая е против кунева , която е дала празни обещания на учителите -това ли е добро за българите , да плащат на министри , които ги лъжат и то съвсем просташки ?това са проблемите на BG и нямат общо с политиката на путин !

Че си анонимен е ясно, по начина ти на разсъждение и по грамотността ти е ясно, че си комунист.

"ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК,КОЙТО КАЗВА ИСТИНАТА"! 10 Г. ПРЕДИ ДА СЕ ЗАГОВОРИ ОТКРИТО ЗА ПРОБЛЕМИТЕ В ДЪРЖАВАТА,ЕДИН ВЕЧЕ ГО ПРАВЕШЕ И ЗАТОВА МУ ЗАВЕЖДАТ ДЕЛА ВСЕКИ ДЕН !!!

Стана ясно, че Кунева не е обещала 10%, а е споделила намерение заедно да работят да повишение 10%. Което от БСп явно нямат достатъчно капацитет да разберат. Освен това да чакаш от един министър да направи реформи в кой да е сектор за няколко месеца, значи си пълен тъпак. Каквито са от БСП. Явно липсата на потенциял и визия до такава степен се е задълбичила в БСП, че вече се ловят за фрази, изкарани от контекст, даже си измислят. Срамна работа! Докато другите работят, поставят цели и почват да ги изпълняват, от БСП искат оставки за липсата на магическа пръчица у министър Кунева :-). Инфантилизми разни.

Кунева, лягай си! Утре си подготвяй белият лист, молива и да си пишеш оставката! Дано повлечеш крак и всичките продажници да се пуснете по пързалката!

За да ни държат постоянно в страх и несигурност нон-стоп се "спускат" нови изисквания, кое от кое по-безумно, пускат се слухове за съкращения( демек - трайте, че и по-лошо има), разправяме се с простаци родители, които смятат, че наглите им отрочета заслужават стипендии от Кембридж и Бъркли... Аз ли, аз си гледам през прозореца как цъфтят липите и оставям малките павиани да беснеят.

но знайче липите събират най много отрови от колите..онова оловното.. общините требе да обират плодни или дръвчета като липи..и да ги унищожават филтрите им.. щото не се знае кой от коя липа чай ще пие!

Ей нагли бре! Хем крадоха 70 години, държаха ниски заплатите, а сега заради тях и дългове ще плащаме. Мамка ви некадърна, крадлива, комунистическа. На вас и на телефонните измамници само селяни с килийно образования ви се ввръзват. Крадците от БСП викат: Защо не вдигнете заплатите както обещахте?. А ехото им отговаря: Защото трябва да се плащат дълговете, които натрупахте докато крадохте за да живеете сега 1000 души като царе на гърба на цели поколения, мамка ви безсрамническа!

Този казионен квази-събор беше направен с пропагандна цел, но вместо това имаше противположен ефект. Впрочем, знаете ли колко са 10% от една учителска заплата - 50 лева.

бат Бойко можи и да даде 20 милиона.

ако има контрабанда.. кога има - има..кога нема- ..нема.

Командировъчните ми за събора бяха 20 лева. Аз дадох за пътни 38 лева. естествено, пътните би трябвало да се плащат от организаторите отделно, но те ловко са ги откраднали. Направете сметка - това са пътните на 8 хиляди души( ако 4 хиляди са били от София, да речем).

са загрижил за неква риформа.. ела ти сипем едно винце бе. като мъж на мъж! и да кажиш- ли сме от руснаците у францята по добре или..как? ела тука по близо..

ЩО СЕ ЗАНИМАВАШ С ГЛУПОСТИ МОМЕ , АМИ НЕ АТАКУВАШ П ГЛАВНИТЕ ЛИНИИ: -АЕЦ БЕЛЕНЕ - БЕЖАНЦИТЕ - МИТЬО ОЧИТЕ ?

В писмото от г-жа Кунева, с което бях поканен на учителския събор, имаше 5(ПЕТ) правописни грешки. Дори да приемем, което е много вероятно, че то е писано от чиновничетата в апарата на министерството това е наистина гавра. Гавра с българския език, гавра със справедливостта( неграмотници учат учителите как да преподават), гавра с учителите.

someone

ти досега не разбра ли, че в живота напредват наи-хитрите, не наи-грамотните?

инак как ша я разберат колегите ти? иначи..каде и писа оценката? от теста.

Голямо разочарование донесе това безсмислено национално събиране на учителите...Майка съм на млад ( 26годишен) учител по английски в софийска гимназия. Очаквахме (той и цялото ни семейство ) че ще се срещнат учители от цялата страна,от различни поколения,че ще има диалог,предложения,обсъждане...не само за заплащането което е...унизително низко!,но и по отношението на учебния материал и организирането на учебния процес,а и също така и как да се издигне авторитета на самата професияв в съвременното ни общество. В Япония единствените поданици,които не са задължени да се покланят на императора са...учителите,защото се смята че без учители няма и императори...Но това е в Япония, а тук е много шик да се гавриш с учителите...да играеш гюбек в час т.н...Всъщност срещата остави един привкус на всичко решено предварително и приличаще на някогашните конгреси на БКП...та даже се изрекоха и безотговорни лъжи....жалко...Как смятат властимащите че ще постъпят нови млади педагози при това отношение....ще загубят и тези "смелчаци" които за сега са в редиците българското учителство...

Кунева, не съм от БСП, но тъкмо си мислех наесен да се върна към учителската професия, която не практикувам отдавна, поради ясни на всички причини. От какво се интересувам да кажа: от опреснителни безплатни курсове към МОН за София. Къде да се запиша и кога започват. То не е заради увеличението на заплатата ми като учителка, но ей тъй, прииска ми се отново да науча децата на нещо.

Тая направо е разкостила кукуневица! БСПто са ми гадни ама в случая уцелиха право в десятката! Тая разкара учителите за тяхна сметка, събра ги да им чете лекция (щото нали е комунистка пръмовица и така е свикнала), обеща им да вдигне заплатите с 10%, което в поселдствие се оказа долна лъжа и накрая не им да де да си зададът въпросите! Ами от издухан комунист, който бърка Кан Кубрат с кан Крум кво искате?!?

Май те си измислиха десятка, която да улучат :-). Кунева не е обещавала, а е призовала да работят заедно за повишение. Ралзиакта е голяма, но се иска интелект, за да я направиш. Много нисък интелект в БСП! Много прости хора!

в България - значи затъпяващ обедняващ често разведен/разведена..но с вяра в пенсия и деца с телефони по скъпи от плата им.. некои го правят за кеф..? некои за плата..? а трети от простотия..

България има нужда от бачкатори, а не от даскали!

Да мрът! Да мрът!!

Тази е бясна че децата ще знаят за престъпленията на тяхната пария

Братчед, защо "забрави" как на 9-то септемврийската манифестация носеше плаката " Слава на Народния съд!"

Щерката запецна тука и е отскочил другаде.

Така не се обединява лявото, другарко - имате двама от вашите в правителството, и само срещу тях роптаете?

Комунистите от както са се пръкнали друго освен да лъжат не правят. Време е да разтурят седянката.

Бат Бойко с последните си изцепки си тръгва леко полеко...

Що мислиш че още не е казал кой ще е президент? Иска да види колко ще му окалят управлението тия калинки дето ги е нацвъкал из мин. съвет и ако работата е менгеме да се цани за президент! Това му е тънката мисъл

не стига че само са им държали речи без да им дават думата ами накрая са им пуснали и песента "За мен отдавна хората говорят, че вечно съм без пукната пара" - това ако не е ГАВРА

someone

кунева не знам дали ще подобри образованието, но не я подценяваите - комбинира интелигентност и хитрост в себе си - щом се е издигнала до министър има някакви качества, отделно е високо образована.

бих казал че комбинира селска хитрост и кариеризъм подплътен с голяма доза грандоманщина и нисък интелект

ква пара немаш а кой ко ша наследи. апропо..откаде иде- пукната пара..? знаещ и разбирач ми са видите.

разберет двете.. ша мислим и за образуванието... особенно за некои с обновено по програми и безплатен почти труд...материална база..

Не само Кунева а цялата герберско-деформаторска шайка бандити да си подава оставките.

езика,след като се разбра че пари за такова увеличение няма? Що се каса до седянката навремесо с Орешарски и Даниел Вълчев...тя ги би по точки...като организира направо конгрес в стил бай тошо.

за некво увеличение. а 10% за минималната на новите..отдавна се знае.. още когато хубаво сирене беше по 5 -6 лева.. проблема не е в качеството и децата а..че при 50% за пенсиониране до 3 години...а че системата ще трябва да приеме или тъпъци или буйни..без опит и с нужди. да му мисли който ще управлява тогава..и който ще учи тогава.. тогава - скоро като утре!

Корнелия е мръсен и некадърен политик, но Кунева е И подъл и подмолен политик.

става - половина жълто другото синьо и червено по равно. знаме на Колумбия и сащо тъкъв матриал.

двете да са разберат като маже..

ЕХ КOРНЕЛИЯ КOOРНЕЛИЯ - БРАТ МИ Е УЧИТЕЛ - ЗНАМ КАКВО ИМ Е... КОГАТО ТВОИТЕ ХОРА БЯХА НА ВЛАСТ, ДАЖЕ И ЗАПЛАТИТЕ НЕ ИМ ВДИГНАХТЕ. СЕГА ББ, ЗА КОГОТО ТВЪРДО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ, ПОНЕ ТОВА НАПРАВИ - С МАЛКО, НО ОТ СЪРЦЕ.

та тач линиата лежи бат Бойко и пъшка у таз жега.. една червена рани му ближе друга с карпа го бръше а трети - с ограда го гради.. ши стани той! ши стани и дузпа ша бие! с меркела рефер на натто у матту.

Интересно как така комунистите забравиха бързо за техният човек Орешарски и учителската "седянка". Защо това КУрнелия не поиска оставки?

Най-добре е леля Нели да поиска цялата власт!

И ще получи курнели.

Нищо не казваш за седенкарите Станишев,Орешарски и Даниел Вълчев,които през 2007г. се гавриха 2 месеца/учителската стачка/ със 140 000 учители персонал в училищата.Тогава родихте делегираните бюджети и сложихте кръст на образованието в БГ. Скрий се в миша дупка и не си показвай червения нос!Терористи!

Кунева такава, Кунева онакава, но Кунева е на власт и при тройната и при четворната коалиции! А вие си чакайте от умрел (ГЕРБ) писмо!

И аз искам оставката на ВСИЧКАТА из*мет дето се подвизава в управленията на България от 1989 до сега, но , едно е да искаш, друго е да можеш, трето е - това да стане

ама да знаеш как искам .......! А стига сте коментирали тези две кукувици от едно гнездо пръкнали ...Майната им !!!

Оставка е малко!!! Какъв СЪБОР беше това зрелище- жив цирк и панаир, и поредна гавра с учителите и образованието. Евтини популистки ходове на управляващите.

A помниш ли ги богатите ходове с премиер Съргей и минфин Орешко???

Още не могат учителите да изхарчат парите, които им осигуриха Станишев и Орешарски! Та сега измислиха проблем, че Кунева иска заедно да работят за поввишение. Даже не е обещавала! Мног ниска топка пускат комунистите. Доизлагат се. Мислех, че не може повече, но явно може. Не са си стигнали дъното. Тяхното е много дълбоко. Обратно пропорционално на акъла им.

Ало гербераци, не Нинова е виновна за хилядите гафове на четворната коалиция!

Колко мъка има в една опозиция

А колко мъка има в една четворна композиция

Типично за Герб. Всеки си говори и обещава каквото му отърва. Накрая нещата се ръководят от посолството на САЩ на ул. Козяк в ущърб на българските интереси и в ПОЛЗА на интересите на САЩ! А Нинова е много блага иска само оставката на ПРЪМОВА. За такъв гаф се иска оставката на министър-председателя. той носи отговорност за некадърността на подчинените си.