Коментари - ГЕРБ иска оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС | dnes.dir.bg
назад

ГЕРБ иска оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС

Парламентарната група на ГЕРБ призовава Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ иска оставката на Жаблянов като зам.-председател на НС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лустрация и Нов Народен съд за комунистическите изверги. Иван Костов ги спаси навремето и сега дори в НАТО и ЕС пак саботират държавата и морала! Наглостта която проявяват днес е продукт не само на увредените им гени, а и на чувството на безнаказаност. Вижте колко брутални и цинични са те и техните наследници в Парламента и в този форум. Простотия и цинизъм са заложени дълбоко в същността им!

от хора с морал! При тях липсва. Колко примери искате още?

В тази т.н. партия герп само боклуци ли са се събрали? Каква оставка искат, ясно е че търсят реваншизъм за отстранения Главаначев. Свободата на словото отново е застрашена, ако се беше исказал обикновен депутат - тъпите герберасти нямаше да реагират така, но понеже Жаблянов е зам.пред. на парламента, забележете - иска му се оставката само като зам.пред., а не като депутат. Твърде жалки са герберастите в първосигналните си опити за разсъждения, както е жалък техния водач Боко Тъпото. Вчера при Хекимян, индивидът от Банкя блесна в пълна светлина - извади на публичен показ цялата си простотия и некомпетентност.

Оставка не се подава и човек не се наказва за това, че е казал истината. Нека от БСП си го запишат това!

Представителите на ГЕРБ в НС тотално се повредиха.Антиконституционо не приеха оставката на Делянчо от НС сега тръгнаха да искат оставката на Жаблянов.Когато дявола няма работа чука децата си.Такива са и народните избраници.Занимават се с дребнотемие ,клюки и новинки.Тъй нареченият Народен съд е създаден в България след Нюрбергският международен съд под натиска на победителите във войната САЩ,СССР иАнглия.За него в НС са гласували всички политически партии,като част от ОФ ,а именно ЗВЕНО,БСДП,БРСП(К) ,Земеделския съюз и др.Така,че Жаблянов изрекал нещо нелицеприятно днес е било напълно нормално за след военните години и подкрепено от масови демонстрации на народонаселението в полза на този съд.Днес по същият начин се манипулира останалият некачествен човешки материал в България в една или друга посока.Стигна се до там ,че СДС открадна стар кръст от гробището на с.Гинци и го поби пред НДК в памет на загиналите от политическите репресии след 1944година.Днес ,когато се прави помен за тези хора пред откраднатият кръст ,това е подигравка на т.н. демократи с паметта на тези загинали българи.

Нали и от БСП се отрекоха от изказването и го махнаха бе? Значи и са повредени а?

спорещите за ,,палачите,, в миналото ни са ,,палачите,, на бъдещето ни...!!!

като пишете вярвате ли си. герб искал оставки, а нинова не поиска ли оставка на главчев. даде ли си я главчев. даде си я. а ако е имало нещо скришно да е ц.караянчева, знае ли се, оприличават нинова и караянчева, като две капки вода, нинова от сдс, караянчева от бкп,по точно трябва да е в лявото, а не в дясното, където не и е мястото, но не наша работа, да се оправят, но народа страда , а те всеки божи месец са на заплатка, пука ли им, твърдо НЕ за обезверелият народ, като се наяде въшката излиза на челото, стара б.поговорка, крадете мили другарке това ще ви остане, овчар памака

Оставката на Главчев беше поискана за нарушение правилника за работа на народното събрание! Оставката на Жеблянов се иска заради изразена от него позиция. При това правилна! Народният съд е създаден в съответствие с международни норми и присъдите му са легитимирани от ООН! А това, което се опитва да направи ГЕРБ е да изопачи българската история!

Казал човекът една истина. Всички фашистки изверги са си понесли наказанието. Всички бивши комунисти след 1989 г. които се пребоядисаха за една нощ и станаха демократи защо не осъдиха и комунистическите изверги? Ама и те бяха до колене в лайната. Това е истината.

Какви изверги бе малоумнико? Прабаба ми е осъдена на 10 години! Щото продала на немски войник кокошки. ПРОДАЛА! ЗА ПАРИ! Подпомагала била немците по този начин! Комшийката разказала за случая на НС се води активен борец!

Жаблянов е гласа на Нинова. Той не може да съставя изричения. Нинова и Жаблянов вън от парламента.

и преди съм следил негови прояви. Ментално си е доста тъпо и ограничено парче

Ми да го махат бе! Но не сте прави за Народния съд, щото т.нар. "денацификация" и съденето на хората в нейните рамки е заложено в споразуменията за примирие между България и Великобритания, САЩ и СССР. А и у нас е минало сравнително леко: 1. Нар.съд е издал 2 730 смъртни присъди. 2. Общо убитите и преследваните у нас са около 30 000 човека. За сравнение, само във Франция техният "народен съд" - т.нар. commissions d'épuration (комисии за прочистване) са осъдили на смърт 6 763 човека, а общо са осъдени над 120 000 човека. Според някои оценки, убитите без съд и присъда "помагачи на немците" са над 100 000 само за периода 1944 - 1946 г. Други оценки са за значително по-малко убити, но.... Подобна е била ситуацията в цяла Европа.

тука не си говорим за Франция, Япония или Танганайка. Говорим си че един съд за да е такъв, трябва да е определен от основният закон на страната. Към този момент това е ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ. Там такова нещо няма. Съдиите трябва да са юристи. Те не са. Се едно сега да хванат Жаблянов за председател на ВАС. Той няма необходимият ценз и образование и стаж. И трето още от древното Римско право е известно че не можеш да бъдеш съден по закон, приет след датата на деянието. А жертвите на " Народния Съд" са били съдени така. Присъдите на такъв съд нямат юридическа стойност в правният мир. Все едно Жаблянов Симов и проф. Дебилов да йнаправят една тричленка и да ти издадат присъда разстрел. Да факт е че ще те разстрелят, но това се води чидто УБИИСТВО. Това че трима кретени са се подписали да умреш не узаконява физическата ти ликвидация и грабежът на имуществото ти от БКП

Е така може. Щом и в Европата е било така, значи няма проблеми. Може.

Организиран един нов народен съд за безродните комунисти, слуги на чужда държава? Доказателствата са в изобилие - от самото създаване на престъпната БКП, та до ден днешен. Съд за комунягите от БСП!

комуняги що ги пропускаш?!?

Измежду герберунгелите има повече бивши комунисти ма

Ха ха ха оставка , че казваш ИСТИНАТА ,това знаете кога и къде се случва исторически , във ФАШИЗМА , това е фашизъм ......добре , че е от бсн , че ако беше като ВОЛЕН да са му щракнали белезниците вече и у панделата

На управляващите им дайте само да искат оставки, да строят писти и да усвояват фондове. За друго не ги търсете. Корупция няма, престъпност също.

лела полек аотивате лъм диктатура,а? Вече искате оставка на чове за казана истина! А що не поискахте оставка на лобиста на лен и вице премиер далаверко?! Как се разграничихте точно от него , че никой не разбра. Или патериците ви могат да ни излагат всеки ден пред Европа и света а някой да каже истина не може?!? Ще предизвикате още един Народен съд както сте я подкарали,без дори да го искат веклите сили както е било 1944 г.!!!

Онези, на които разчитахте за "освобождение", за да можете пак да ограбите и да избивате българи, дадоха фира в Сирия. Даже и Путин се разболя. Що не се пробвате самички, а?

Някои трябва да платят за геноцида провеждан през последните 30 години!

Не бъдете глупави - ГЕРБ ги интересува само едно - кражбите да продължават.

преценка най-добра за всички в парламента и най-много на герб, дава професор ЮриаН ВУЧКОВ хи-хи

Ако той е автора на този текста ,аз го подкрепям ....той казва истината ...

ГЕРБ и БСП от това живеят. Вие им се връзвайте.

Е, ГЕРБ живеят от кражби.

Нека така да го обобщя и изведа като извод - докато в България все още има лица и групи, и то на трибуната на Народното събрание, депутати и политици, които могат да се опитват да представят Народния съд като оправдан и справедлив, дори и най-абсурдното - законен, И ТЕЗИ ЛИЦА НЕ СА ПРЕСЛЕДВАНИ ОТ ЗАКОНА ТОЧНО КАКТО ОНЕЗИ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ И ПРОПАГАНДИРАТ НАЦИСТКИ И ФАШИСТКИ ИДЕИ, България няма да е нормална държава с нормален стандарт за живот и част от цивилизования свят! Това е!

Достатъчно помия изля във форума!Сега, би ли ни казал, кой от близките ти праотци е осъден от Народния съд и ако си достатъчно откровен и да ни кажеш , защо е бил осъден?Може би просто защото си е стоял у дома, ходил си е на работа и на мравката път правел, дето се казва?!

Това дебилно робско поколение което е научено че часТникът е капиталист и лош човек,които 45г. громиха капитализЪмъ а след това техните вождове станаха най-големите капиталисти ограбвайки целия народен ресурс няма как да се променят на тия години.....те са загубено поколение и дори не са благодарни,че ние с нашите данъци ги храним(10 милиарда) та след като з.зелев направи "мирна революция" това следваше......но ЕГН-то ще си свърши работата скоро

а каратъпчева, спотайва се сега, голямите пари какво не правят, виждала ли е на куп, никога, нинова изгони главчев, за да сложи приятелката си калинка, пекинка, марш у дома сите неграмотни калинки

Нека Бсп и "Патриотите" направят правителство за да може веднъж за винаги народа да въстане и измете тази не голяма група без родни предаъели която толкова време саботира България и е причина за мизерията и страданието на поколения Българи! Целуеайте на Иван Костов краката комуняги нагли!

писача за защита на комунистическия съд в обръшението на БСП към Бойко Борисов.Другарите му пак го издадоха,както се донасяло от един другар в Шумен за друг другар.Абе другарите,както преди 1989 г. хем се защитават,хем зад гърба се плюят ,клеветят и издават.Ето това е комунистическия морал,с който оцапаха цял един народ.За това...за да сме нация,НЕМЕДЛЕНА лустрация.

ако не кажат, били потайни и нечестни, ако пък кажат били предатели?! Върви му угоди!

Вие от Тома Биков, Цвета Караянчева и компания да не очаквахте някакво законотворчество? Нивото е много ниско. И се гаврят с жертвите повече и от Жаблянов.

Незабавна Тотална Лустрация Сега! Свикване на Нов Народен Съд за тези червени антибългари които вече 70 години спират развитието на България! Иван Костов няма да ви спаси този път! Да му целувате краката нагли убийци!

лустрация, ама да започне от 1923 година

Да си подаде оставката, сакън. То да е само този. Първа за оставка е приватизаторката. Партията си пази престъпниците, и ги защитава.

Пълна Лустрация и Нов Народен Съд ще въведе СПРАВЕДЛИВОСТТА която толкова години беше отказана. Нарушихте условната си присъда нагли комуняги!

ГЕРБ и БСП навлязоха в предизборна кампания, началото даде мутрата. За здравеопазване, образование, отбрана нищо не могат да направят малоумните управляващи. Нямат нито акъл, нито смелост, нито чест.

избори сънува. И за чий да има нови избори? Пък и да има, пак ще ги загубите, сами си осрахте положението. Пропиляхте инерцията от избора на летящата ушанка с петолъчка на челото. Издънка след издънка на Кури и компания.

Мутрата иска избори. Не съм гладна, не съм и комунистка.

Еми все някой трябва да наказва продажните управляващи! А, как върви инструктажа на Цвеко? Ще правим ли 7-ми блок на компания която няколко месеца по-късно фалира?

Ох,доде ми дю шеш.Естественно,че ще му приемем оставката на другаря Жаблянов.Той в последно време много почна да поглежда към стола и трябва да се сложи на място.Аз със председателя на ПЕС се разправих,че му подлях вода да го преизберат и да не си помисли да се връща в БСП начело,че този другар Жаблянов няма да го отвея като куцо пиле,домат.

Незабавно свикване на Нов Народен Съд и там Жеблянов и Ко. да отговарят за пропиления живот на поколения Българи! Незабавна и тотална Лустрация. Забрана на БСП(БКП)! СТИГА НАГЛОСТ!

Така нареченият НАРОДЕН СЪД не е дефиниран в Търновската Конституция. Съдиите в него не са юристи а са лица хванати от улицата и верни на БКП. Подсъдимите са осъдени на база закони приети след престъпленията за които са обвинени. Още от римското право е известно че не може да бъде съден обвиняем по закони приети след престъплението. Имаме 3 нарушения едновременно. Това е всичко друго но не и СЪД.

Аз това се опитвам да обясня от много време, от много години! Това е все едно да приравниш престъплението с органа и процеса, който е призван да се бори с него! И всъщност не е като , а си е ТОЧНО ТОВА! Това е все едно орган, който е призван да се бори с престъпността, да кажем прокуратура и полиция, да СА престъпността или стълб на организираната престъпност (и сега се питам не звучи ли това много познато отнякъде!) И не е необходимо човек да има висока или дори изобщо някаква правна култура, а просто да върви на земята и да не е роб и тотално зависим, за да не може да НЕ го види и вдене!

Всъщност др Жаблянов е идеален за съдия във въпросният народен съд. Може едновременно и прокурор да го играе

разбрах те!Когато нашите избиват вашите е правилно и не обръщаме внимание на закона, но когато вашите почнат да си го връщат на нашите, тогава искаме да е законно! Това е като рецидивиста -убиец!Той заклал и разпрал жертвата си, но когато го заловят, иска нежно и човешко отношение към себе си и пищи, когато някой го закачи по носа и капне една капка кръв!

Нека да го кажем още веднъж, и то съвсем ясно, защото очевидно (и абсурдно) явно все още се налага - НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО КАТО НАРОДЕН СЪД! НАРОД И СЪД НЕ ВЪРВЯТ ЗАЕДНО! ТОВА Е КАТО СУХА ВОДА, КАТО ДЪРВЕНО ЖЕЛЯЗО, КАТО ЧЕРНО, КОЕТО Е БЯЛО..., КАТЕГОРИЧЕН ОКСИМОРОН! И понеже явно е пълно с тъпанари, или с такива, които с еправят на тъпанари като този Жаблянов, да поясня - вижте дефиницията на (правова) държава, на съд и съдебен процес, и ще разберете защо това е един от най-големите митове, и всъщност откровени глупости! Ако е народен, ТО ТОЙ НЕ Е СЪД, а ако е съд, ТОЙ ПО ПРЕЗУМЦИЯ И ДЕФИНИЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА Е НАРОДЕН! И едно необходимо уточнение - пояснение: ДА СИ ИЗБРАЛ НЯКОЙ ДА ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ИЛИ НЯКОЙ ДА ТВЪРДИ, ЧЕ ТЕБ ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВА (с твое съгласие или знание или не, и особено ако е насилствено и без дори и да те е попитал) НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТОЙ НЕПРЕМЕННО ТЕ ПРЕДСТАВЛЯВА, ОЩЕ ПО-МАЛКО ЧЕ ТОЙ КАКВОТО ПРАВИ Е ТВОЕ ДЕЛО! А сега вижте и си спомнете КОЙ ги е избирал идиотите и престъпниците, които са съставлявали този Народен съд! КОЙ КОНКРЕТНО, СЪВСЕМ КОНКРЕТНО, имам предвид! И КАК!

За ГЕРБ и миналите управляващи, направили куп безобразия, както и за платените тролове, разбира се че няма да искат да има такова понятие. Кой иначе да накаже за престъпленията им срещу българите?

Дърт деградирал предател руски ще гориш в Ада! А ако аз те срещна ще ти направя подготовката!

все пак се понася, но да си злобен и неориентиран вече си е опасно за околните...

само глупостта и злобата остана в това зомбирано робско поколение....те нямат доводи,не мислят защото партията мислеше вместо тях и на тия години вече нищо не могат да променят в манталитета си и за това само злоба се лее в този сайт и така ще е до като ЕГН-то си каже думата

си запознат с тези неща!Точно в Америка, по време на завладяването й , шерифът и съдията са се избирали от населението (народа)!И съдията се е наричал "Народен съдия".

Има действащ закон, приет през 2000 г. според който режимът управлявал България от 1944 до 1989 е обявен за престъпен. със същия този закон т.н. "народен" съд е обявен за противозаконен, а решенията му - за невалидни. Рабира с етоива няма да върне убитите и да кийвидира мъките на репресираните, но поне ни изчиства съвестта. В. Жаблянов нарушава този закон. И всеки закононарушител трябв ад си понесе последствията. Всъщност със сборищата на БСП около паметника на Съветската армия-поробителка с развети руски и съветски знамена те също нарушават този закон. И аз не виждам с какво лице точно те искат да бъде забранен Луков марш. И ако той бъде забранен, автоматично трябва да се забранят и всякакви сборища на БСП със сърпове, чукове, петолъчки и т.н. - символи на един престъпен режим. Още повече че Луков марш е израз на патриотизъм, а сборищата на БСП са в полза на една чужда държава, окупирала България.

Те и в Беляне бяха все репреситрани, ама като ги пуснаха тези "репресирани" почнахме с двойни врати да се заключваме!

Жаблянов е много нагло същество. Е този път така се нацвъка, че и курнелката не мож го избърса.

Аз съм съгласен Джеблянов да има възможност да изложи тезите си пред свикан Нов Народен Съд защото Комунизма, предателството и убийствата на червените терористи останаха безнаказани и за това страдаме толкова години. Не стига, че нямаше възмездие, а днес с цялата си наглост индивиди като това мазно същество са в в Парламента и проявяват нечовешка наглост и кщунство. Иван Костов няма да ви спаси този път!

Не мога да разбера защитниците на осъдените от Народния съд за вредата нанесена на България от техните действия които като стане въпрос за реституция започват да плюят реститутите и забравят че те са в 80% наследници на тези убитите ''невинни''..

За това ли ги избираме депутатите, за да не могат 28-29 години да се заемат със сериозните проблеми, пред които сме изправени, а всяко Народно събрание да празнослови по едни и същи теми - Досиета, Народен съд, Комунизъм и т.н. декларации и времеядство. Няма ли най-накрая Народното събрание да погледне към Националните, а не теснопартийните и лични интереси?!?!

А ти какво искаш? Да се заемат с кражбите? Псевдо приватизацията или заема на ГЕРБ от 26 млрд?!

Народният съд спешно трябва да мине през парламента, да обясни специално на ГЕРБ какво е мнението на народа за истанбулската конвенция... Защото ми писна от изродските им напъни!

А така! Страх ли ви тресе, продажници гнусни?

Къде прочете конвенцията бе селски идиот като дори руски не заеш който беше задъжителен за обучение а за английския изобщо няма да питам......в празните ви тикви само който набие нещо по-силно това влиза но.......още малко и няма да ви трябват никакви конвенции и закони

Ако на вас ви паднат в ръцете тези, които са изнасилили сестра ви и жена ви, избили са родителите ви и са ви запалили къщата , защото били ятаци, вие как бихте постъпили? Като ви гледам каква злоба сипете сега, трудно ми е да повярвам, че предците ви са били "кротки агънца-интелигенти" преди 1944 г.

Еха. Много филми гледаш. Тази опорна точка може да мине ако става дума за друга държава! Ама колкото нагло да изкривяват историята троловете все пак има още живи хора, помнещи с детайли онова време!

На доста все още хора не им трябват филми след като това което са видели и преживели е запазено в главите им....Явно някои други слушат бая лъжи и ги повтарят срещу заплащане...

не отидеш в Каблешково! Там все още има живи на по 85 години, които помнят запалените 14 къщи!

Виж , рано е все още да отречете всичко и да го наречете "опорна точка".Все още има живи от онова време, но вие не искате да разговаряте с тях, защото сте наследници на другите-колачите!

...за разлика от вас ,ние си знаем историята ,"младеж"...повече от убитите от народния си залужиха присъдата ...

Там е работата, че злобарите от Герб са деца на прислугата на комунистите, Децата на убитите от Народния съд мълчат в погнуса.

Гръмни се с патрони за глиган!! Нещастнико, след 9-ти,44-та-твоята рода е избила сума ти народ и стотици семейства са били унищожени, е сега да ви търсим ли сметка на мръсното котило?? Трябва да ви избесим и изнасилим ли???

Патроните за глиган ще ги запазя за теб!Пък и 3700 избити от Народния съд не отговарят на 10500 избити антифашисти, нали?

Точно в това е смисълът на истинския съд, бе дебил, точно за това има съд и правораздаване от време оно, ЗА ДА НЯМА НЕКОНТРОЛИРАНА МЪСТ И САМОРАЗПРАВА, КОЕТО Е ТОЧНО ОБРАТНОТО НА СМИСЪЛА НА СЪДЕНЕТО И ОТСЪЖДАНЕТО И НА СЪДА КАТО ОРГАН И ПРОЦЕС, БЕ ИДИОТ! Именно затова още в древността хората са разбрали смисъла и необходимостта от ТАКАВА ОСНОВНА ИНСТИТУЦИЯ, КАТО СЪДЪТ! НЕ подобието и имитацията на съд, А ИСТИНСКИ СЪД!

то съд си е имало, бе тъпанар! Подобни съдилища е имало и в Холандия , в Белгия, Франция, Румъния и още в 8 държави!Нещо повече-осъдените там са в пъти повече от тези в България!Впрочем и военновременните съдилища ги няма никъде в Търновската конституция!

В държава, където т.н. Народен съд може да се представя за справедлив и оправдан, и изобщо за съд, и то народен (някой може ли всъщност да обясни сериозно и компентентно какво точно е това животно "Народен съд" всъщност, що за оксиморон е, защото най-близкото сравнение, което ми идва от реалния живот на мен е смаоразправа и линч, осъществен от една разюздана шайка разбойници, които тълпата доброзорлем подкрепя, за да не се окаже сред линчуваните... което обаче няма нищо общо с правораздаването и съда по дефиниция). та в държава, където се случва това, и то близо век след него НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА, НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, КОЕТО ДА НЕ БЪДЕ ОПРАВДАНО! Което всъщност виждаме и на практика в момента в България, и през последния четвърт век! И именно в това е огромното идеологическо и жизнено важно значение за някои да поддържат този изкуствен спор и да настояват на теза, която е очевадно абсурдна и откровена гавра с паметта на незаконно избитите и близките и роднините им, на целия български народ!

чрез съд ли са били избити всички?А ятаците около 1941-1944г, чрез съд ли са били избивани и изгаряни?

И можеш ли да ми обясниш и посочиш аргументирано кой и кога, аз например ... , е твърдял подобно нещо, за да го споменаваш? Точно това правите вие, това е вашата логика и единствено останало оправдание, за което сте се хванали като удавник за сламка и непрекъснато циклите с него!

Напротив, това вие го правите, вие го внушавате, оправдавате вашите изродщини, престъпления и изстъпления с такива на други преди вас! И се опитвате да ги оправдаете и представите дори като законни! А всъщност точно за това съществува истинския съд, за това с възникнал още в древността като институция, това е породило необходимостта му, за да няма саморазправа!

Народния съд е създаден да осъди управлявалите страната по времето на ВСВ и съюзът с Германия. За няколко месеца са издадени над 9000 присъди от които 2700 са били смъртни. По времето когато комунистите са дерибействали в сила е била Търновската конституция която забранява съдилища на различни от определеното място. Бандитите под натиска на КПСС са правили такива съдилища в училища, университети, киносалони и какво ли не. Още със самият преврат от комунистите , те са започнали да не зачитат законите в България.

Важното е, че са свършили добра работа. Лошото е, че е била безперспективна.

това да го напишеш, след като преди 1 година американски самолети гръмнаха цяла болница в Сирия, малко така, на малоумие ми прилича!Пък и да наречеш войниците на Хитлер "европейци", множко ми идва!Не забравяй, че те са били "арийци" -раса над европейската и над света....!

представител Жаблянов защитава един комунистически чрезвичаен съд,не знам защо изгаврен като "Народен".Може би щото е нямало "съдии" и "прокурори" със висше юридическо образование,а събрана измет от верни партийни функционери.По опорната точка на "ПОСРАНО" 20 Чърчил,Сталин и други световни лидери са подсказали и"наредили" да се сформира съд,няма нищо общо,че в този т.нар.комунистически съд са съдили мъртавци,убити,пребити,хвърлени в общи гробове,на неизвестни места и които близки и роднини не са открили.Всичко е било само да се вземат имотите на вече загиналите.И за това този"народен"съд е не само престъпен,а античовечен,стигащ до геноцид на най-просветената част от народа. и за която няма давност в това да се оневиняват така глупаво.Само заради това,че Жаблянов,защитаващ такъв съд следва да носи и съдебна отговорност и да бъде съден от близки на загиналите.Освен това в много страни комунизма е осъден като престъпен и извършвал геноцид,дори и в България.И интересно защо комунделите използваха и Чърчил,един краен антибългарин,който пък искаше София да се изоре и стане картофена нива.Това ли ви е примера,бе дрОгАрееее?

не може да изразява личното си мнение от трибуната. Работата му е друга.А щом не я разбира е правилно да се оттегли.

То през комунизма така беше - нямаш право на мнение. Явно отрочетата на комунистите - ГЕРБ им липсва точно тази част от комунизма!

Разбирате ли сега, виждат ли сега всички - това е прекрасен пример за онагледяване - защо сме последни сред страните в Европейския съюз! ЗАЩОТО ВЕЧЕ 3/4 ВЕК НИЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ СМЕ СИ ИЗЯСНИЛИ 9 СЕПТЕМВРИ ОКУПАЦИЯ ЛИ Е ИЛИ ОСВОБОЖДЕНИЕ, И НАРОДНИЯТ СЪД СЪД ЛИ Е, ИЛИ ПОЗОР!!! И този пример отговаря и на въпроса УМНИ И СВОБОДНИ ЛИ СМЕ, ИЛИ ГЛУПАВИ И ПОРОБЕНИ (още)! Как да се поучи човек или народ, как да се очаква да се поучи от грешките си, КАТО ТОЙ НЕ ГИ Е ОТЧЕЛ И ПРИЗНАЛ, И ДОРИ И НЕ ГИ ОТЧИТА КАТО ТАКИВА, А БЛИЗО ЕДИН ВЕК СПОРИ И СЕ ЧУДИ И ОТКРИВА ТОПЛАТА ВОДА, тоест още се учим да смятаме, на аритметика, докато хората решават системи уравнения и интегрални и диференциални уравнения, образно казано!

И забележете кой го провокира, къде се води този спор още - в Народното събрание, от народните ни представители, ОТ ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА И СМЕ ИЗБРАЛИ ДА НИ ПРЕДСТАВЛЯВАТ И УПРАВЛЯВАТ! Ами това е България днес - тъжна и жалка картинка! Тъпотия!

че именно това е мястото, където това са въпросите, които трябва да се дебатират? И мисля, правилно! Защото ако трябва да се дебатира от към улицата, много лошо ви се пише, но за съжаление и на цялата ни държава. А вината би била само ваша.