Синдикатите и бизнесът предлагат всички работещи да плащат осигуровки

Всички работещи в България да плащат осигуровки, дори и служителят да получава пенсия. Всички пенсии да бъдат осъвременявани, социалните плащания да не са към НОИ и да се преразгледат правата за ранно пенсиониране в МВР и МО.

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите и бизнесът предлагат всички работещи да плащат осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз не плащам защото храня проститутките на боко и аверите му. пенсия нема да видя затова си живея живота днеска. които иска да го крадат да дава. пенсионерите изградиха тая страна а мафията я сасипа. които е без работа да се яви при боко там в мафията места има ,има и за садебни министри. колкото си по на ти с изродите от столична община кметове и зам кметове толко по си удачен за подлога на герб

Аз пък предлагам всички пенсионери да плащат - що да не плащат... то в тая държава всички плащаме едно или друго. Хора, за да върви икономиката и да има нещо социално в една държава данъците за жалост трябва да са високи и най-вече - да се плащат, а не както каза преди 15тина години един син министър на финансите с име на мравка - те данъците са високи, ама то никой не ги и плаща...

Трябва да има пълзящ таван на пенсиите според инфлацията за всички.

Хайде пак за сметка на тези, които не могат да стачкуват ще оправяме бюджета. На чужд гръб и 100 тояги са малко. Предлагам синдикатите да се разформироват защото само мътят водата и носят загуби на държавата, пример БДЖ., а бизнеса да се организира и да си плаща данъците на 100%. Тогава ще има пари за всички

- Макс.осиг.доход-3000 лв. - Увеличение на осиг.вноски-1.4%. - Индексиране на пенсиите-чл.100 от КСО за периода 2010-2011год. - ЗОВ върху пенсиите-3%. - Пемахване тавана на пенсиите. -

Това означава всички пенсионери държащи търговски обекти в малки селища да ги закрият. Дянков им иска връзка с НАП, други идиоти- да се осигуряват допълнително. За какво-втора пенсия? Идиоти.

уваяеми пламен. с а м о с предложение не става! поогледаи се из европа и виж. наи-важни са здравните осигуровки а те се в з е м а т директно от заплата или пенсията. не са големи и са за всички-малки и големи, стари и млади, бедни и богати! ами хаиде де, 20 години се "оглеждате" какво има??? а не е ли човек здрав - к а к в о искате от него!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Човека точни и ясно го е казал - това което работи пенсионера за парите които получава няма друг да отиде и ПРОДЪЛЖАВА да внася осигуровки а вие сте седнали да завиждате???и да оправдавате безработицата с пенсионерите....

Ако не се наемаше да работи пенсионера за тези смешни пари, защото получава и пенсия, заплатата са тази работа нямаше да бъде така змешна и млад безработен щеше да заема мястото. На старите им трябват пари, а младите как да отглеждат деца без пари?

Военните и полицията са друга тема, за тях трябва да има правила. Но не може всички да бъдат поставяни под общ знаменател. Точно за това говоря - солидарната пенсионна система да се ползва само от ония, които имат принос в нея и в съответствие с приноса им. Държавата трябва да поеме част от риска на безработицата, особено когато тя е по нейна вина, а не на хората в трудоспособна възраст. Това е вече е въпрос на данъчната политика и особено на прогресивното облагане на високите доходи.

плащания да бъдат отделени от пенсионния фонд, защото откъде накъде онези, които цял живот са си внасяли пълните осигуровки ще поемат издръжката на тези, които не са работили или са внасяли минимални осигуровки. Пенсиите са натрупани удръжки от доходите от труд, те не са нечия милостиня. Що се отнася до държваните служители, държавата като техен работодател да си прави сметката как ще ги осигурява, от кой в кой джоб ще мести парите им, стига това да не изпомпва пенсионния фонд. Така или иначе всичките им доходи идват от бюджета и е все тая дали ще им увеличат заплатите, за да си плащат осигуровките или ще ги държат на ниски доходи, за да им плащат осигуровките от бюджета. Проблемът не е в средния държавен служител, а в началниците му и ония с високите заплати. Много е интересно напримен, дали депутатите, министрите, президентите, началниците на разните им служби плащат осигуровките си.

Много си прав! Пенсионните вноски са вноски са удръжки от заплатите ни! Социалните разходи са грижа на държавния бюджет! Ако всеки осигуряващ се има ЛИЧНА ПЕНСИОННА СМЕТКА, нещата сами ще си отидат по местата! Ама общият кюп е мно-о-го сладък!

Пенсионните фондове са за пенсионери, внасяли осигуровките си в държавния НОИ и предоставили парите си на държавата да ги управлява в техен интерес и да печели от тях и да ги увеличава, до настъпване на пенсионното събитие. А от личната ти сметка ще броиш стотинките веднага след първата хиперинфлация. Избий си от главата либерастките внушения за лични сметки - в тях само ще загубиш парите си.

АКО НЕ БЯХ ГО ЧУЛ ОТ ТЯХ ЩЯХ ДА СИ КАЖА ВЕСТНИКАРСКИ ГЛУПОСТИ. ТИЯ НЕ ПОЗНАВАТ ЗАКОНИТЕ! Н Е Щ А С Т Н И Ц И!

Гледам, слушам... и не мога да повярвам на простотиите, които тези хора ръсят. На всички, някак си много удобно, им убягва основния въпрос: Защо се плащат осигуровки? Защото така им харесяа на управляващите? ГРЕШЕН ОТГОВОР!!! Плащат се, за да получиш помощ, когато си в нужда (ако изобщо въобще). Не защото "така трябва". И НИКОЙ не отчита факта, че ТЕЗИ ХОРА СА ПЛАЩАЛИ ТАКИВА ТАКСИ ЦЯЛ ЖИВОТ ! Държавниците трябва да се извинят на тези хора, че са пропилели парите, които те са внасяли дълги години, а не да ги карат да плащат за това ! Никой не е тръгнал да работи след пенсия от хубаво, много от тези хора не могат да си платят само хляба и млякото с мизерните пенсии, които държавата така щедро им отпуска... СРАМОТА !

тока е по-скъп от европа.ерп тата да плащат европейски заплати и социални върху тях!

Айде бе, от кога ? А излишните държавни безделници на паразитни длъжности? А многобройните млади пенсионери работещи в държавните силови структури? Получават пенсии и заплати от бюджета. В часния сектор пенсионерите да не се закачат. А излишните депутати 240 вместо 120 ? А младите ? Час по-скоро, до кога ще се туткате? Изчезваме.

мислиш си с мед и масло ще те посрещнат. Няма! Ще ти скъсат задника от работа - най-мръсната, най-неблагодарната и ниско платената. Ще им бъдеш роб ако изобщо те наемат някъде. Времето на мечтите свърши - виж и помисли защо по цял свят хората протестират.

Защо никой не казва, че в Англия като отработиш известен стаж имаш право да се пенсионираш, макар и да нямаш възраст? И не само в Англия? Сутринта слушам за Белгия- вдигали възрастта за пенсиониране на 58 г. и протестират! Къде сме ние? И какви са тези кухи глави които не знаят и говорят глупости. Ама такива хора ни правят и законите! Направо да я отпишеш тая държава!

Абе такава е... С ГЕРБ промяната дойде. Такива промени, такъв разкош!... Майките ни разплакаха.

МНОГО ПИЯТ ЗА ТОВА ИЗГЛЕЖДАН КАТО НА 60

Направо съм изумена от невежеството на синдикатите!Аз съм пенсионер и работя на трудов договор от 15 год. Върху трудовото си възнаграждение плащам на общо основание всички оситуровки?Синдикатите и работодателите да се преборят със сивия сектор и с разкриване на работни места чрез производство и създаване на предприятия които са работещи.Тогава ще се увеличат приходите в бюджета.Друго всичко е популизъм и празни приказки.

Когато се пенсионирах,в сила беше Закон:или пенсия или заплата.Когато този параграф отпадна си плащах пъните

Когато се пенсионирах,в сила беше Закон:или пенсия или заплата.Когато този параграф отпадна си плащах пълните изискуеми осигуровки и си преизчислявах ежегодно пенсията,така тя се увеличаваше и сега е два пъти по9голяма от първоначалната ми пенсия.

Усъвършенстването на пенсионната реформа според тези артисти, значи мизерен живот.

Има само един, единствен изход! Управляващите и управлявалите БГ-то т.е. дълбоко спящите по парламент, министерства, президентство, синдикати, партийки, комисии и пр да не получават никакви държавни плащания, докато не измъкнат държавата от бездната в която я вкараха от глупост и от алчност!! Нито стотинка, да карат с икономисаните, спестени средства!

Тия малоумници от синдикатите за пореден път доказват, че са предатели на интересите на хората. Няма съмнение, че са обсолютно ненужни на хората, защото обслужват само властта.

Синдикатите и работодателите се разбрали?! И кого представлявате?! Не виждаме нещо замислени промени за увеличения плащанията към държавата на богатите, на самите велики работодатели?! Нещо да споменете за заплатите, привилегиите, пенсиите, удръжките на депутатите

Работещите пенсионери да избират - или заплата, или пенсия. В противен случай се разбива пазара на труда. Пенсионера се кандидатира за работа с 300-400 лв. аванс и по този начин се дискриминират кандидатите, които не са пенсионери!

глупи, пенсионерите, дето работят не го правят за удоволствие, а по принуда, защото с мизерните си доходи НЕ могат да живеят. Имаш ли изобщо представа колко е издръжката на живота или си въобразяваш, че кофичка кисело мляко и филия хляб са достатъчни за пенсионера! Аре, включи си сивото вещество, ако изобщо го имаш и си отговори на елементарния въпрос - ако един пенсионер получава месечно средната пенсия от 300 лв. и заработва още толкова на някое място, на което ти никога няма да идеш, какво реално ще получи ако му отнемат единия доход и защо изобщо да работи? Не ти ли минава през кухата лейка, че никой няма да ти работи за мерси. Ама мисли поне малко бре, не може така първосигнално да ръсиш глупостта си по форумите!

Колега не се възмущавайте!Не става само с празни синдикални приказки.Трябва и акъл! А на този на снимката интересите му в осигуровките са заради подопечния му пенсионен фонд,който никога няма да се напълни защото крадат,като за последно.Гласуват си заплати като на американски президенти и оттам няма да има никога пенсии.Ние трябва да искаме още от 2012г. да започнат да плащат допълнителни пенсии.Ако нямат все още пари, злоупотребилите в затвора!

А ние - Народа , предлагаме всички заплати и пенсии и социални придобивки да станат като в Германия.

Защо се правят на слепи, не виждат ли, че фирмите не внасят осигуровки. Пенсионерите по трудов договор внасят осигуровки. Не се осигуряват самоосигуряващите се пенсионери. Смешни са. Младите не плащат, искат осигуровки от пенсионери, които цял живот са внасяли

Господа синдикалисти с вашите велики експерти,това нещо прочетохте ли го преди да си отворите устата???? КОДЕКС ЗА СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ .... Чл.4(3) (Обявена за противоконституционна по отношение на работещите пенсионери, включени в кръга на задължително осигурените лица по този законов текст - РКС, ДВ, бр. 55 от 2000 г.) ........................ Дори и да си синдикалист трябва да спазваш конституцията на страната.

моето ДОО е 80лв. + работодателя ми също плаща 90лв =станаха 170 40 години х 170х12 =81600 лв. Като прибавим лихвите по тези пари нека ги закръглим но 100000лв кото се пенсионирам ще ми дадат 500лв които ще взимам ако съм жив разбирасе около 5 години.Това прави 30000лв. Е питам къде остават останалите 70000лв.Вечно ги няма????? така че по добре е никакви удръжки всеки да си получава парите и сам да си ги управлява!Аман от крадци!

Кажи ми ,моля те от тез 100000 лева които си написал колко щеше да имаш пенсия когато през 1996 година махнаха три нули и тези 100 лева за колко гониди...........щяха да ти стигнат.

през 1999 г. след спекулативна хиперинфлация и последвалата я деноминация. Това всеизвестен механизъм за ограбване на населението. Правителството е на Костофф.

Така е и понеже ''малко'' крадат, пак ние ще им плащаме осигуровките.

70 000 се изгубиха на фондовите борси. Там се превърнаха в яхти, коли и комар в Лас Вегас. Вместо да ги раздадат на сегашните пенсионери. Ако ги държаха в банките щеше да се натрупа лихва поне 7%.

А какво става с хора, имащи отработени години осигурителен стаж, а нямат възраст? Масово хора остават без работа в предпенсионна възраст и въпреки отработеното към държавата нямат нито пенсия нито заплата. Трябва да се даде възможност за пенсиониране с някакъв процент намаление на пенсията до навършване на пенсионната възраст! Не може толкова хора да се чудят как да свържат двата края при положение, че са отработили и внесли дължимото към тази скапана държава!

Точно за това трябва да се помисли, имаш необходимия трудов стаж, осигуровките също, можеш да се пенсионираш, ако искаш естествено, ако имаш работа, работиш, ако нямаш ставаш пенсионер.

А полицаи и военни внасят ли?

облагайте и доходите над 2400 лв,а те не са малко.И ДАНЪК МИЛИОНЕР СЪЩО ДА ИМА

направите и инвалидите да плащат усигоровки и пенсионери и мо и мвр и депотати и синдикати ама инатях заплатите дастант по 500 лв ищесе оправи дарявата твааа е на ненормалната дарява в света всяка дарява работи народа дае добре самутук е обратно всичко саправи на народа дамуса ебава маиката палное в парламента с лапачи и ненормалницинезнам докога ша издаржи наарода ипод турскоробство несме били толко злеее итам ее имало ред итога васега е мнго злеее иколко побарзо видят оправниците толко подобре народаеее злеи престанете да взимате от него щото и сега нямат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

всички служители и работещи в държавния сектор плащат осигуровки,но другите нема как да знаят,а ние от БСК не плащаме защото си плащаме на който трябва,пък и пенсионери вече няма да има,от работното място направо при Свети Петър

значи депутатите пак няма да плащат осигуровки, така ли?

Тристранното сътрудничество е задължително по Кодекса на труда. Държавата осъществява регулирането на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и въпросите на жизненото равнище в сътрудничество и след консултации с представителните организации на работниците и служителите и на работодателите. Обхватът на въпросите на жизненото равнище, предмет на консултации, се определя с акт на Министерския съвет по предложение на нционалния съвет за тристранно сътрудничество. Няма мърдане, трябва да има обсъждане със синдикатите. Замислено е за доброто на хората по закон, но на практика синдикатите си останаха в ръцете на най-върлите комунисти след промените и не играят ролята на защитници на работниците. Правят буря в леген с вода, когато техните интереси го налагат.

Пламене, искам да ти подскажа нещо: Как в една Холандия има 22 частни пенсионно-осигурителни фонда, а в нашата Велика Бъкгария все на държавното НОИ да даваме, бе... Преместиха събирането на вноските в НОИ и... измислиха те да плащат болничните, за да могат да не им останат служителите без работа - изпонзначиха камара народ, чиято единствена задача е да вземат моята дискета и да си пъхнат данните в техните компютри. Че аз това и сам мога да го правя. Ето затова ни ги няма парите от осигуровки: ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ КОМПЮТРИТЕ СЪЗДАВАТ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, А НЕ ГИ СЪКРАЩАВАТ. И те всички са синикални членове. в частните дружества - не. Защото просто няма смисъл. 21-ви век сме. Защо са ни организации от 19-ти век?

Чисто принципно бих попитал къде е "демократичността" в тази идея. Изглежда чиста принуда. Имаш право да плащаш, но нямаш право да не плащаш и ще отнасяш глоби, защото просто си жив. Що за простотия?

Е какво му е сложно за разбиране. Закона ти вменява не право а задължения да плащаш. Създава се и закони за глоби един вид скрит данък. Хазната има нужда от пари за издръшка на чаветата и техните люпилни

Тоя голям майтпчия. Работиш ли и получаваш ли заплата ( с изкл. на дъжавните служители) ти се удържат всички осигуровки, независимо пенсионер ли си.

Изключително точни и справедливи предложения. -------------------------Донесение за не издаден касов бон Миналата неделя при излет в планината в мъглата се загубихме. Имахне шанса да срещнем в гората дървар който събираше дърва с магарето си. Благодарение неговата помощ намерихме пътеката и оцеляхме. Благодарихме на човека и му заплатихме за навигацията 20 лева. Останаме учудени когато той погали с двадесетачката брадата си и прибра парите в джоба без да ни издаде касов бон за извършената услуга. До кога !

Като се платят всички осигуровки върху 500 лв. /средната бюджетна заплата по разни министерства и т.н./, ще останат пари малко над минималната работна заплата. Никой няма да остане в държавния сектор /освен разни бабки пред пенсия/, а тези, които ще потърсят работа в частния сектор, ще идват за местата на всички които работят в момента там. От всичко са на далавера работодателите, защото ще има "Или работиш, колкото аз кажа, или за твоето място чакат". Да не говорим, че на практика държавата, ще блокира, защото за пари от порядъка на 300-400 лв. никой няма да си мърда пръста. Дянков, ще приеме предложението, ако може веднага, защото не може да закърпи и без това продрания бюджет, а акъла си му е толкова. Предния път палиха партийния дом, а сега май ще е парламента.

линк прочетете това и пак говорете,и аз искам да работя и друга работа и да имам фирма,но нямамникаква вазмоност. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ОК! Изравнете заплатите с европейските и ще плащаме! Но нали всичко се приравнява - и данъци, и цени.... Тогава и заплати, начин на облагане, и социални придобивки ПРИРАВНЕТЕ и тогава ОК.

Всички да плащат осигуровки! Всеки да СИ има собствена осигурителна сметка! Кой колкото е внесъл, такава пенсия да получава! ЗАТВОРЕТЕ ОБЩИЯ КАЗАН, В КОЙТО НЯКОИ БЪРКАТ С ЧЕРПАКА, А ДРУГИ С ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА!

Аз пък искам да имам избор колко, къде, как и на кой да плащам...

а за тези остроумните,техните шефове им излиза на оферта да плащат на Пламенчо и фрола,отколкото вашите осигуровки малоумници,търсете си правата,на вашия шеф не му пука вие осигурявате и правнуците му,нещастници

спрете да плащате на синдикатите и службите да се заемат от какво се издържат синдикалните БГ олигарси Пламенчо и оня дърт фрол Тренчев

Те пак ще се издържат на наш гръб - държавата им дава субсидия... --------------- Тия, нищо свястно няма да им роди главата - постоянно преоткриват топлата вода...

Да проверът и вие с какво се издържате, че ми писна от такива писачи. Да бъдат обложени и доходите на платените писачи по форуми и блогове.

във километри хахаха

Остроумно предложение - до днес излиза, че само баламите са плащали осигуровки.

Пламене,явно където няма далавера може и да си жесток....наистина м/у пенсионерите няма членове на КНСБ

Крайно време беше да се сети някой в тази държава, че няма причина всички без изключение в силовите ведомства да се пенсионират рано. Не виждам причина труда на портиери, секретари, обслужващ административен персонал да има по-различно качество от този на същите длъжности в частния сектор. Тук питам - защо служителите в НАП например, които са също счетоводители, одитори, секретари, ревизори имат по 30 дена годишен отпуск? С какво те са по-различни? Те не са полицаи, които цял ден стоят на крак, на улицата, на жега и студ или военни, които се грижат за сигурността на държавата! Тази работа не трябва да се случва по ведомства, а по длъжности. НКПД е доста удобен и добре сегментиран в това отношение и може да послужи за отправна точка.

Абсолютно Ви подкрепям.

"които се грижат за сигурността на държавата" - То пък една грижа! Смях в залата:))))

Портиери, секретари и обслужващ персионал се пенсионира както всички други и не се ползват с никакво предимство. Има обаче много голяма част служители, които с лека ръка се наричат чиновници, които не са на улицата, но които са напрактика на военизиран режим, които работят в мизерия по 10-12 часа на ден, които могат да бъдат повикани по всяко време на денонощието (и това се прави всеки месец), които поради естеството на работата си не могат да работят нищо друго и на които непрекъснато се вменяват нови дейности, които на 45 години изглеждат като на 60 ?!

Изключително точни и справедливи предложения!Значи можело?!Това вече е нещо,ако стане и Боко не започне да защитава корпоративни интереси!Браво!!!Тука плюят само тунеядците!

Инвалид съм,имам кокошкарска фирма,на месец ми остават 140-170лв доход от нея,пенсията ми е 167.57лв,лекарствата-48.90,наема-78лв...хайде другите разходи ги остави..дай идея как ще живея?