Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца

Възраст и стаж за пенсиониране при 3-та категория труд се увеличават с 4 м. За 1-ва и 2-ра категория труд остава без промяна. Пенсиите по швейцарското правило.

Обратно в новината

Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Коментари

Проклети да сте, тези, които приехте това непосилно увеличение на стаж и възраст!

Най на сметка е да си умрял!!!

и сега какво ще правят всички, които цял живот чакат да станат пенсионери? аз не разбирам, защо въобще има пенсии??? спрете да орабвате хората и ги оставете сами да си осигуряват старините.

не ги е срам,откраднаха парите от пенсионния фонд

за 4 месеца кълнеш като дърта циганка .

Самият мен не ме интересува тази социална картина на обществото ни, но се възмущавам до дъното на душата си заради раболепното и сервилно поведение на едни "леви" ама наистина леви помияри от тази долна политическа измама/измет , наречена "АБВ" , което може би значи : Айде Бойко Възседни ни !

humfry

"Възраст и стаж за пенсиониране при 3-та категория труд се увеличават с 4 м. За 1-ва и 2-ра категория труд остава без промяна." Ами нормално. В първите две категории са най-вече богоизбраните на държавна работа, а в трета са робите от каторгата. Ама вдигайте, вдигайте с колкото щете, щом има кой да работи залудо до гроб.

Два цитата " Увеличава се от 1 януари 2015 г. максималният осигурителен доход за всички осигурени лица от 2400 лв. на 2600 лв. " "Максималният размер на получаваните една или повече пенсии се запазва в размер на 35 на сто от максималния осигурителен доход и се променя от 1 юли 2015 г. на 910 лв.; " От първи януари до първи юли максималния размер на пенсиите няма да отговаря на правилото за 35% от максималния осигурителен доход. Това закононарушение ли е или не е? И ако е "е" кой трябва да бъде наказан за нарушение на закона.

Браво!

Тъпанари...............

ЗАщо не увеличат и майчинските за отглеждане на дете от 1 до 2 годишна възраст, след като имат идея МРЗ да стане 360 лв., редно е и майчинството да е толкова.

никакъв социален министър не си! Ти си антисоциален! Нещо не можа да изпълниш от обещаното, синдикатите и те са същите. Пари за КТБ намерихте, ще ги плащаме ние от трета категория, като работим докато умрем! А онзи фонд а влоговете е частен, на 24 банки, които внасят вноски, държават защо финансира частна структура?

humfry

Тъпанари били. Ама на тъпанарите няма да им се налага да бачкат докато са живи. Та, кои са тъпанарите в крайна сметка се пита в задачата.

Никога не забравяйте, че Вие сте си избрали тази власт!Над 1.2 милиона гласуваха за Гроб, като прибавим и сателитните поддръжници, цифрата преминава над 2 милиона.Който е гласувал е за негова сметка, който не е - 2 пъти!

И до 100 години да ви работим, каквито сте крадливи, все няма да ви стига.

И така "новата пенсионна реформа" се свежда до следното: Хирургът трябва да оперира на 64, но милиционера-клатикурец трябва задължително да си вземе пенсия на 45, като продължи да си клати... крачолите до колкото си иска, вземайки и пенсия , и заплата! Ово е стандарт, ово е рИформа!

Е, калфин, ще подадеш ли оставка? къде са ти предложенията за 2 месеца увеличение и гъвкаво пенсиониране? Защо за първа и втора категория се запазват условията за пенсиониране, а нас от трета само ни товарите?

Аз повече няма да плащам осигуровки за пенсия, а Вие ?

И каква е вината на Калфин истинския за това? Той ли е предложил и приел тези начини на плащане, особено пък за КТБ, където големите акули ще ни изядат, за да си вземат парите.

Въпрос - кой ще внася вноски през 2050-та, че да ми се плаща моята пенсия? Моля циганите да не цъкат минуси. Благодаря.

само гъ.ът ти е частен, а ти си кретен

И на Борисов не му стиска да започне реална реформа. Затова вече 25 години живеем като потопени в хладка вода.

Г-н"ИЗРОД ЛИ СИ", Нямаше да говориш така, ако и тебе те бяха "хакнали" с ОБЩО две години...така лека-полека по четири месеца, веднъж два месеца. Да си жив и здрав, да проумееш.

Пак бъди доволен, че само 1 милион са гласували за герб, като се има впредвид , че тъпаците и малоумниците в България са значително повече ! Само след няколко месеца ще търсите Орешарски, но ви препраха мозъците и сега ще ви дерат не само една кожа, а до кокал !

за това все за БСП си гласуват.

а закононарушение ли е, когато няма нарушен закон

Малко са. Да сте отишли в първа категория труд и да се пенсионирате по на 45-46 год.

Наложително е да се вдигне възрастта, след като няма кой да осигурява пенсионерите. За съжаление, България е застаряваща страна...и перспективата е в скоро време, пенсиите, или да бъдат в по-малък размер или да се субсидират със заеми. Точно така, както се случва с КТБ. Пенсионерите и хората в пред-пенсионна възраст са прави за себе си, но искат ли за техните пенсии да плащат внуците им, с непосилни и заробващи лихви?!

Защо за първа и втора категория се запазват условията за пенсиониране, а нас от трета само ни товарите? Това е дискриминация. Това означава ли, че сме 3-та категория хора? Абе милиционери като ни управляват ще си защитават техните(милиционери) то се вижда!!!

Проклети да сте с това разделяне на категории и увеличаване стайа за пенсиониране

Не бой се, тя като се пенсионира веднага ще си потърси работа. А ние с теб трябва да работим, за да й плащаме пенсията, знаейки , че за нас пенсиите ще са през крив макарон.

При 40-години стаж не мисля ,че някой ми плаща пенсията ...

Е, щом и на теб започва да ти "святка" в главата, значи изход може да се търси и намери !

Е, "хубо'де" - да се вдига! А защо не се вдига на всички, а само на някои?;о)))

Твоите сънародници, твоите братя и сестри, роднини ? В тази държава всеки се прави на гявол, за това сме на това положение. Побъркахте се от злоба бе..... Решава се, приема се със закон и това е.

Докога първите 3 дни от болничните ще се плащат от работодателите ?Хем искате да внасят осигуровки ,хем да плащат и болничните ...

Да се забрани със закон пенсионерите да работят след пенсия. Хване ли се пенсионер да работи на черно, затвор.Същото и за полицаите-''пенсионери''.

така е, пенсионерите са страшно много спрямо работещите и не може да им се смогне. Държавата трябва да плаща за цигани, за безработни, за клатеняци по държ. администрация, за лихви по заеми, за армия,, за КТБ, за какво ли не. Е откъде да се вземат тези пари? Цигани - 7-800 000 , пенсионери - 2 млн, безплатно образование, безработни - и те 500 000 , оставащите 1-1,5 млн. трябва да изхранват освен себе си и децата си, и още 3,5-4 млн

Явно ще се лее кръв,неможе да се търпи това вече,да се махнат 1и 2 категория,и кво е това на 65г,45г ще ми крадат от заплатат,неискам пенсионно осигуряване.Трябва да ги спрем.

Обръщам се към по-младите, сега работещи хора в държавата ни! Сънародници, аз съм бивш военен, полковник, пенсионирах се през 1999 година, на възраст 49 години.Знаете, в ония времена какво бяха 90 лв. максимална пенсия и работих още 10 години след пенсионирането си, тежък физически труд, в склад и съм горд, че изкарвах достойно заплатата си!Но, вече на възраст 60 години, болестите(благодарение на спането в палатки по 6 месеца в годината и други несгоди) дойдоха една след друга, коксартроза, високо кръвно и т.н. работата ми беше дотам!!Сега, на 64 години, с мъка се придвижвам до пазара и до магазините, а какво остава да работя??Хора, знайте и аз мислех, че винаги ще бъда млад, но не е така, на 65 години пенсия е неизпълнимо поне за 80 процента от достигналите тази възраст, но те, Пожарникаря, Гей Сергей, Орешарски,Рамадан Кънев, мазният Калфин, плужека Бареков и останалите хрантутници в НС не ги вълнува това, а как да си излъскат имиджа пред господарите си!!!Бог с Вас, да сте живи и здрави и да доживеете до пенсия, която да бъде достойна за полаганият от Вас труд!!!

Да, по-прост коментар не може да се измисли!То без туй простаците сте мнозинство!

Сега остава и да се открият нови работни места...................... Много работещи - много приходи в системата!

ДА СПЕМ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС,ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ.

Да, затова и казвам, че хората са прави да искат, но това което биха получили, би трябвало да се връща от идните поколения. Някой пак ще трябва да плати...и това ще бъдат бъдещите генерации, ако въобще желаят да останат в България.

Дай пример.

Така и не мога да разбера защо на военните и полицаите все им се разминава !?!?. Две реално безполезни прослойки от обществото ... Един редови охранител сержант, със среден за системата стаж печели с екстрите почти 2000 лв на месец - около 3 пъти повече от един учител или медицински работник. На последните ние се надяваме за здравето си и обучението на децата си .... а тези хрантутници пак им се размина ... "Държава в която полицаите получават повече от учителите е полицейска държава" - В.И.Ленин (един от не много слумаи, когато е бил прав!

Разликата е, че пенсионерите са работили, а циганите...............

А не този път ще падат глави.

работили, неработили - парите си текат и към двете групи, а пари няма.

Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца

Възраст и стаж за пенсиониране при 3-та категория труд се увеличават с 4 м. За 1-ва и 2-ра категория труд остава без промяна. Пенсиите по швейцарското правило.

Обратно в новината

Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Коментари

Проклети да сте, тези, които приехте това непосилно увеличение на стаж и възраст!

Най на сметка е да си умрял!!!

и сега какво ще правят всички, които цял живот чакат да станат пенсионери? аз не разбирам, защо въобще има пенсии??? спрете да орабвате хората и ги оставете сами да си осигуряват старините.

не ги е срам,откраднаха парите от пенсионния фонд

за 4 месеца кълнеш като дърта циганка .

Самият мен не ме интересува тази социална картина на обществото ни, но се възмущавам до дъното на душата си заради раболепното и сервилно поведение на едни "леви" ама наистина леви помияри от тази долна политическа измама/измет , наречена "АБВ" , което може би значи : Айде Бойко Възседни ни !

humfry

"Възраст и стаж за пенсиониране при 3-та категория труд се увеличават с 4 м. За 1-ва и 2-ра категория труд остава без промяна." Ами нормално. В първите две категории са най-вече богоизбраните на държавна работа, а в трета са робите от каторгата. Ама вдигайте, вдигайте с колкото щете, щом има кой да работи залудо до гроб.

Два цитата " Увеличава се от 1 януари 2015 г. максималният осигурителен доход за всички осигурени лица от 2400 лв. на 2600 лв. " "Максималният размер на получаваните една или повече пенсии се запазва в размер на 35 на сто от максималния осигурителен доход и се променя от 1 юли 2015 г. на 910 лв.; " От първи януари до първи юли максималния размер на пенсиите няма да отговаря на правилото за 35% от максималния осигурителен доход. Това закононарушение ли е или не е? И ако е "е" кой трябва да бъде наказан за нарушение на закона.

Браво!

Тъпанари...............

ЗАщо не увеличат и майчинските за отглеждане на дете от 1 до 2 годишна възраст, след като имат идея МРЗ да стане 360 лв., редно е и майчинството да е толкова.

никакъв социален министър не си! Ти си антисоциален! Нещо не можа да изпълниш от обещаното, синдикатите и те са същите. Пари за КТБ намерихте, ще ги плащаме ние от трета категория, като работим докато умрем! А онзи фонд а влоговете е частен, на 24 банки, които внасят вноски, държават защо финансира частна структура?

humfry

Тъпанари били. Ама на тъпанарите няма да им се налага да бачкат докато са живи. Та, кои са тъпанарите в крайна сметка се пита в задачата.

Никога не забравяйте, че Вие сте си избрали тази власт!Над 1.2 милиона гласуваха за Гроб, като прибавим и сателитните поддръжници, цифрата преминава над 2 милиона.Който е гласувал е за негова сметка, който не е - 2 пъти!

И до 100 години да ви работим, каквито сте крадливи, все няма да ви стига.

И така "новата пенсионна реформа" се свежда до следното: Хирургът трябва да оперира на 64, но милиционера-клатикурец трябва задължително да си вземе пенсия на 45, като продължи да си клати... крачолите до колкото си иска, вземайки и пенсия , и заплата! Ово е стандарт, ово е рИформа!

Е, калфин, ще подадеш ли оставка? къде са ти предложенията за 2 месеца увеличение и гъвкаво пенсиониране? Защо за първа и втора категория се запазват условията за пенсиониране, а нас от трета само ни товарите?

Аз повече няма да плащам осигуровки за пенсия, а Вие ?

И каква е вината на Калфин истинския за това? Той ли е предложил и приел тези начини на плащане, особено пък за КТБ, където големите акули ще ни изядат, за да си вземат парите.

Въпрос - кой ще внася вноски през 2050-та, че да ми се плаща моята пенсия? Моля циганите да не цъкат минуси. Благодаря.

само гъ.ът ти е частен, а ти си кретен

И на Борисов не му стиска да започне реална реформа. Затова вече 25 години живеем като потопени в хладка вода.

Г-н"ИЗРОД ЛИ СИ", Нямаше да говориш така, ако и тебе те бяха "хакнали" с ОБЩО две години...така лека-полека по четири месеца, веднъж два месеца. Да си жив и здрав, да проумееш.

Пак бъди доволен, че само 1 милион са гласували за герб, като се има впредвид , че тъпаците и малоумниците в България са значително повече ! Само след няколко месеца ще търсите Орешарски, но ви препраха мозъците и сега ще ви дерат не само една кожа, а до кокал !

за това все за БСП си гласуват.

а закононарушение ли е, когато няма нарушен закон

Малко са. Да сте отишли в първа категория труд и да се пенсионирате по на 45-46 год.

Наложително е да се вдигне възрастта, след като няма кой да осигурява пенсионерите. За съжаление, България е застаряваща страна...и перспективата е в скоро време, пенсиите, или да бъдат в по-малък размер или да се субсидират със заеми. Точно така, както се случва с КТБ. Пенсионерите и хората в пред-пенсионна възраст са прави за себе си, но искат ли за техните пенсии да плащат внуците им, с непосилни и заробващи лихви?!

Защо за първа и втора категория се запазват условията за пенсиониране, а нас от трета само ни товарите? Това е дискриминация. Това означава ли, че сме 3-та категория хора? Абе милиционери като ни управляват ще си защитават техните(милиционери) то се вижда!!!

Проклети да сте с това разделяне на категории и увеличаване стайа за пенсиониране

Не бой се, тя като се пенсионира веднага ще си потърси работа. А ние с теб трябва да работим, за да й плащаме пенсията, знаейки , че за нас пенсиите ще са през крив макарон.

При 40-години стаж не мисля ,че някой ми плаща пенсията ...

Е, щом и на теб започва да ти "святка" в главата, значи изход може да се търси и намери !

Е, "хубо'де" - да се вдига! А защо не се вдига на всички, а само на някои?;о)))

Твоите сънародници, твоите братя и сестри, роднини ? В тази държава всеки се прави на гявол, за това сме на това положение. Побъркахте се от злоба бе..... Решава се, приема се със закон и това е.

Докога първите 3 дни от болничните ще се плащат от работодателите ?Хем искате да внасят осигуровки ,хем да плащат и болничните ...

Да се забрани със закон пенсионерите да работят след пенсия. Хване ли се пенсионер да работи на черно, затвор.Същото и за полицаите-''пенсионери''.

така е, пенсионерите са страшно много спрямо работещите и не може да им се смогне. Държавата трябва да плаща за цигани, за безработни, за клатеняци по държ. администрация, за лихви по заеми, за армия,, за КТБ, за какво ли не. Е откъде да се вземат тези пари? Цигани - 7-800 000 , пенсионери - 2 млн, безплатно образование, безработни - и те 500 000 , оставащите 1-1,5 млн. трябва да изхранват освен себе си и децата си, и още 3,5-4 млн

Явно ще се лее кръв,неможе да се търпи това вече,да се махнат 1и 2 категория,и кво е това на 65г,45г ще ми крадат от заплатат,неискам пенсионно осигуряване.Трябва да ги спрем.

Обръщам се към по-младите, сега работещи хора в държавата ни! Сънародници, аз съм бивш военен, полковник, пенсионирах се през 1999 година, на възраст 49 години.Знаете, в ония времена какво бяха 90 лв. максимална пенсия и работих още 10 години след пенсионирането си, тежък физически труд, в склад и съм горд, че изкарвах достойно заплатата си!Но, вече на възраст 60 години, болестите(благодарение на спането в палатки по 6 месеца в годината и други несгоди) дойдоха една след друга, коксартроза, високо кръвно и т.н. работата ми беше дотам!!Сега, на 64 години, с мъка се придвижвам до пазара и до магазините, а какво остава да работя??Хора, знайте и аз мислех, че винаги ще бъда млад, но не е така, на 65 години пенсия е неизпълнимо поне за 80 процента от достигналите тази възраст, но те, Пожарникаря, Гей Сергей, Орешарски,Рамадан Кънев, мазният Калфин, плужека Бареков и останалите хрантутници в НС не ги вълнува това, а как да си излъскат имиджа пред господарите си!!!Бог с Вас, да сте живи и здрави и да доживеете до пенсия, която да бъде достойна за полаганият от Вас труд!!!

Да, по-прост коментар не може да се измисли!То без туй простаците сте мнозинство!

Сега остава и да се открият нови работни места...................... Много работещи - много приходи в системата!

ДА СПЕМ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС,ТРЯБВА ДА СМЕ ЕДИННИ.

Да, затова и казвам, че хората са прави да искат, но това което биха получили, би трябвало да се връща от идните поколения. Някой пак ще трябва да плати...и това ще бъдат бъдещите генерации, ако въобще желаят да останат в България.

Дай пример.

Така и не мога да разбера защо на военните и полицаите все им се разминава !?!?. Две реално безполезни прослойки от обществото ... Един редови охранител сержант, със среден за системата стаж печели с екстрите почти 2000 лв на месец - около 3 пъти повече от един учител или медицински работник. На последните ние се надяваме за здравето си и обучението на децата си .... а тези хрантутници пак им се размина ... "Държава в която полицаите получават повече от учителите е полицейска държава" - В.И.Ленин (един от не много слумаи, когато е бил прав!

Разликата е, че пенсионерите са работили, а циганите...............

А не този път ще падат глави.

работили, неработили - парите си текат и към двете групи, а пари няма.