Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца

Възраст и стаж за пенсиониране при 3-та категория труд се увеличават с 4 м. За 1-ва и 2-ра категория труд остава без промяна. Пенсиите по швейцарското правило.

Обратно в новината

Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Коментари

Къде са протестиращите от миналата година.Сега за около месец сме свидетели на такъв геноцид и дискриминация, а протестиращи няма. Вярно ще излезе, че миналата година "цирка" е бил платен!!! Овче племе!!!

Пълна дискриминация!Вдигат пенсионната възраст единствено и само на трета категория.Гениално!Това е ГЕНОЦИД над една част от работещите в страната.Браво Калфин,браво Борисов !Рано или късно човек показва истинските си намерения!

ЗАЩО НЕ ПОМИСЛИХТЕ ЗА НАС КОИТО СМЕ СМЕ В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ И ОТ ДВЕ ТРИ ГОДИНИ БЕЗ РАБОТА СЪС СТАЖ 39 ГОДИНИ ДОРИ И ПОВЕЧЕ ТЪЙ КАТО СМЕ НА УЛИЦАТА ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ ПОНЕ ПО ЕДНА ЗАПЛАТА ДА НИ СЕ ДАДЕ

Най-после си признаха, че възрастта и стажа за пенсиониране се увеличава, защото ако това не стане щяло да има с около 6500 нови пенсионери, което означавало НОИ да разходва в по-вече от 15 млн.лева за пенсии.Браво бе идиоти, вие този наш народ за глупаци ли го вземате?Къде са парите? Нали цели 25 години ни уверявате, че няма проблеми с фонд"Пенсии", а се оказва, че има проблем?Защо НОИ и НАП не си търсят парите от задължените данъкоплатци, та да има пари за пенсии без да се стига до тази пагубна и унизителна възраст, до която трябва да работи българина.

Принципа на осигурителните вноски е колкото пари внасяш, после да ти се върнат като пенсия. На практика се получава пълна аномалия. При 1000 лв. работна заплата, осигуровките за ДОО са 223 лв. месечно общо за сметка на работника и на работодателя. Изискващия се стаж за мъжете трета категория труд е 40 год. или това означава че се внасят осигуровки в ДОО в размер на 107 040 лв. Средната продължителност на получаване на пенсия от трета категория труд мъже е 5 години, тоест 107040:5:12 = 1784 лв. трябва е месечната пенсия. На практика тя и 5 пъти по-малка. Сега направете подобна сметка за един магистрат, полицай или военен и вижте какво ще излезе, а тях отново не ги пипат защото пазят властта на власт имащите.

Няма смисъл от много сметки и аргумети. Това увеличаване на възрастта за пенсиьониране е отявлен държавн рекет. Налага се , задължителното осигуряване да бъде отменено. Трябва да се остави възможност на хората да избират. ОСТАВКАТА на правителството ГЕРБ 2 едиствения правилен ход в момета. То има пари да покрие огромната кражба в КТБ и да я прехвърли на бедните българи, но за пенсий пари няма.

Одиторе, много манипулираща ти е сметката! Ти, преди 40 години получавал ли си заплата от 1000 лв???

Държавата ни уби надеждите.Защо само 3 такатегория ще се увеличава. нима ние ще издържаме всички.Ще работим докато умрем,а децата ни да седят без работа.Срам за управляващите

като основен източник на изплащане на пенсии се приема това, което се събира с осигуравките? Докога държавата ще подминава "сивата икономика" (между другото тя вече си е сменила цвета - не е сива, а тъмно черна)? Докога ще има хора, които работодателят, респ. те самите, ги (се) осигурява/т на минимума за упражнявана от тях професия, а реално взимат трудово възнаграждение в пъти по-високо? Докога ще се позволява това да е така?

поредно нагло престъпление срещу оцеляващите в тази страна..целта е младите в детеродна възраст да се държат без работа и доходи а престъпници на бюрократична служба издържани с ограбвани пари от народа да преседят до 65 години на яко платени постове.

че пенсионерите ще се увеличат с 6500 само на база възраст ли?! Защото повечето от кандидат - пенсионерите нямат необходимият стаж, а тези дето ги правят тези сметки нямат необходимата информация при колко от хората навършващи възраст за пенсия ще е изпълнено и другото условия - за стаж. Таке че много яко заблуждение. Истината е , че щом си изработиш годините трябва да се пенсионираш, НЕЗАВИСИМО от възрастта.

нямам представа правилно ли е , но да се приеме някакви години работа и след това пенсия е по-правилно. примерно изисква се да имаш трудов стаж 35-40 год и се пенсионираш независимо на каква възраст си. може да се приеме ,че ако си работил първа категория през тези години ти си получавал по-добра заплата , имаш по-висока удръжка съответно ще получаваш и по-висока пенсия. иначе не виждам справедливост.

...понеже стана въпрос за тютюнопушене,едно едно предложение към управляващата сган. Цигари и ичкия без акциз,и намаляването на цената им до десет пъти! Така е сигурно ,че жив пенсионер няма да остане!

...ЗА БМВ-ТАТА И АУДИТАТА НА КЕЛЕШИТЕ....ТОГАВА НЕ САМО ПЕНСИОНЕРИ ,НО И МАЛОУМНИЦИТЕ ЩЕ ...ИЗЧЕЗНАТ...

...Всинца да ревнеме:... "За Бога братья...не се осигурявайте!!!!" "Не гласувайте за никого от тези боклуци"..., Хващайте тоягите и да ги мятаме наред всички ...всички от 25 години насам...(дори тези в оставка дето викаха...който не скача е ...червен)

НЕ УДОБРЯВАМ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА СТАЖА ЗА 3 ТА КАТЕГОРИЯ ПЕНСИОНИРАНЕ

Само факти.... 1945 Година в НОИ е имало резерв за изплащане на тригодишни пенсии на всички пенсионери...... 1990 Година резерва е 0 лева-няма резерв!!!! А реално сьветвам всички работещи в момента да плащат минимума вьзможен осигуровки и сами да скатават за старини.... Да не чакат от "умрял писмо"- от дьржавата я вземат, я не пенсия, и да вземат ще е мижава.....

Добре,настоящите пенсионери какво да правим.Въженце и сапун да не ни убива ли?? Предполагам че си грамотен човек и знаеш че от много години пенсионната система е от разходо-покривен тип...аз плащам на родителите ти,ти на мен.... Е за това трябва да направят МНЗ 2 000 за да не може да се скатавате и да плащате минимум осигуровки. Осигуряващите се на МНЗ са чиста проба мошенници.

Pesh0

Настоящите пенсионери , да не гласуват за БСП , а да си върнат 2 ,3 стратегически завода , които те са построилли и да си вземат пенсиите от там . Нефтохим , се национализира . Национализират се и АЕЦ и ЕРП тата и пари за пенсии ще има винаги . Ако свършат вдигаш цената на тока и бензина . така е най справедливо .

Pesh0

самото поставяне на въпроса че с моите вноски трябва да се плаща твоята пенсия е несправедливо . Сегашните пенсионери да си потърсят техните вноски .

Еми тьрси си ограбените от комунистите пари за твоята пенсия.... А аз на майка ми си й давам пари на рька, не ми трябва дьржавата за посредник!!!! :-)

Ох, Ох, пак ли че излизаме партизани, чевени, сини, бенбени, леви, десни 25 години здраво дерат.

ние българите сме велики ....продължаваме напред

Защо никой не предлага вдигане на възрастта и стажа на тлъстите полицаи и на смешните войници и офицери от т.н. армия, които се пенсионират на 45 години и вземат 20 - 30 хиляди накуп и максимална пенсия?

Напълно сте прав. Не може труда на миньора да е равен на някой военен или полицай на бюро, а повярвайте ми доста от тях са именно такива - ЧИНОВНИЦИ. Крайно време е да се пенсионират както всички останали а не на 45 години с 20 брутни заплати. Това е безобразие и политиците колкото и да не искат трябва да започнат реформа именно от тези сектори.

До кога? Кой Коййййййййй..... Кой ограби царския пенсионен фонд през 40 те. Кой окраде фонда в края на 80 те. Мъчителите печелят от мерките за стабилизация. Пари няма. Станишев се скри, избяга в Брюксел. Никой не избяга в Москва. Комунистите са против десните мерки а те самите са едни крадци за милиарди.

Калфин подай си оставката - ти и Първанов изядохте лайната на ГЕРБ.Очевидно на такива политикани не бива да се вярва ,народа трябва да ви измете и да ви натика в Д-то на кучето .

Абе управляващи пасивни хомосексуалисти, защо пак 3-та категория опира пешкира? Или вдигайте поравно на 3-те категории, или не вдигайте на никоя категория възрастта за пенсиониране. И защо не можем да се пенсионираме до 2 години по-рано при намалена пенсия? Кой ще вземе на работа 62 годишен?

Трета, щото е най-долнокачествената! Друго си е първо или екстра качество!

Отдавна съм в чужбина. Емигрант съм от 12 години, но на драго сърце бих се върнал да изрием тия политици. Аз няма да се върна, но поне децата ми да се гордеят с българския си корен. Три национални катастрофи, геноцид, мизерия и обреченост. Защо ни превърнаха в държава от четвъртия свят?

емигранте,аз съм емигрант от ч0 години и изкам да ти кажа ,че не само децата ни а и ние няма да се варнем в бг. докато тази дарзава продалжава да се развива като една олихаргична структура с невероятно нихилистично население замряло някаде между комунизма и латинокапитализма ням да стане; а ние настина желаем де се пооправят нещата и да се приберем за да си гледаме старините в родината

човече ти 40 год. си генерирал БВП на чужда държава, плащал си данъци и си харчил пари за чужда икономика. За какво точно ми е да се връщаш в БГ- да ми пукнеш тука ли? Децата ти също. С нещо да си бил полезен на родината си? Я си стой при господарите си в новата родина, ти стара отдавна явно нямаш

Няма да стигнем до 65 тя здравната преди 55 ще ни довърши ....

Ми ако не се тровиш с цигари и алкохол и се откажеш от Интернета, нема начин да не доживееш и до 100, пък и кусор!

От гласоподаватели на пожарникаря акъл не ща вие показахте че ви липсва ....

АБВ-то едно приказваха, сег друго върши Калфин. Ама така е като Румен Петков направи тази партия, за да стане патерица на ГЕРБ и да си уреди некадърните приятели по чашка на държавна ясла.

добър вечер приятелю млад, добър вечер другарю...

Понеже триете и бършете на мен ми през крачола. От три години съм в къщи с добра пенсия....вие дираджии,какъв ще го захапете:)

Сега турските пенсионери ще се пенсионират на 50 години с 2000 евро пенсия, знаете ли защо, защото само с транзитните такси от Син и Южен поток ще могат да си хранят населението! Нашите предатели продължават да работят унищожение на българите и заграбване на българските земи! Стратегията е глад, мизерия и лоша здравна помощ, за сега се справят отлично!

И аз си мечтая, 50 години нищо не работиш, караш на социални помощи, и хоп, щом навършиш 50, те ти 2000 евро пенсия! Те ти още 50 години супер-лайф!

Памперси ще се раздават ли???

тц, само ако си купиш! Иначе - в гащите. Ако имаш пари за гащи...

мъжете с поли! нов стил от рим

не си е варил ракия...да са оправя.

оня работник на 60 как си иска. аз ко съм му крив. да е пушил поне да не са мъчи... на днешните младежи тиквичките бързо хващат как е добре. тоз е от старо поколение инато.

Примерен дневен режим на работник на 60 години Събуждане сутрин-много рано! Зелено хапче за кръвно,бяло хапче за диабет,две хапчета за лумбаго-чаша студена вода с две капки лексотан,измиване на чйнетата с четка и паста за зъби,нагласяне на чейнетата в паста- сутришна гимнастика-захапка, отпускане на чейнетата за раздвижване на лицевите мускули! После в банята -смяна на памперс, в изправено състояние,щото клекнал е рискувано-капачките на колената не държат вече! После закуска -половин кофа кисело мляко-другата половина за обяд -на работа! Към обяд ,киселото мляко се разрежда с вода и се накисва хляба дето е от два дена. Който е вярващ благодарствена молитва към Господ ,че пак ни е нахранил и все още сме живи!

провери в какво състояние бяха хората над 70(!) години по селата и тогава пиши такива неща! сегашните са продукт на западната цивилизация, изхвърлила ги на боклука! да ти кажа ли какви ще са след 20-30 години, а?

уважаеми пенсионери и кандидат пенсионери, системата се разпада, пари нема - действайте

БОЯТ НАСТАНА !!!

Камъните също !! Тази партия бързо ги забрави .

Каквото си бяха , такива са и сега .Никаква разлика от правителство до правителство или от партия до партия ,просто всички са боклуци . ДА МУ Е ЧЕСТИТО НА МЪЛЧАЛИВИЯ И ПОКОРЕН НАРОД ,така му се пада

Все едно да кажеш: Всички българи са боклуци.

Генчо

Явно така им харесва и много им се отдава .

....милиционерите на дебела сенка и 20 заплати при ранно пенсиониране останалите ...да мрат. Да се готвим за здравната реформа.. който оцелее от пенсионната,ще го довършат чрез здравната.

....А..бе...що ни лъжат.че ще се пенсионираме....в..природата Пенсионирани Животни НЕМА...

хората са наивни тъпанари! затова!

с такава пенсионна система. 1. трудов стаж 2. навършени години за пенсия Там дори има една социалистическа придобивка след 10 -15 -20 години трудов стаж да се пенсионираш по твое желание е вярно с по-ниска пенсия но да се пенсионираш. Някой спомня лиси приватизацията нали уж парите то там трябваше да отиват във един пенсионен фонд? Къде са синдикатите вчера гледам Тренчев плюнчи се как хорат не искали да се вдигнат. Че как да се вдигнат като синдикалния лидер в една фирма е зам директора на фирмата или синдикални ялидер се крие и не си вдига телефона и отказва среща с работниците. Тъп народ сме и за това ще си отидем от тук.

май ще бягаме към Турция .. там поне няма такива екшъни . цццц докъде докарахте хората

защо да бягаме, нека Турция да дойде

Машала

преди 25 години скачахте по площадите, но дойде време да се пенсионирате, хайде скачайте пак

Това със скачането няма нищо общо. Освен скачане трябваше и кратуни да се режат. Онези срещу които скачахме ни докараха до тук. Не се заблуждавай. Всъщност и да не бяхме скачали ситуацията беше необратима. Просто капитализма победи. Победи по-жизненият строй. Другото е бългаска демокрация ,която няма нищо общо с истинската.

Да Ви ...... на държавата. Калфин подай си оставката, и ти с Гоцето лъгахте. Революцията идва. Колко е средния живот в БГ-пенсиониране на 64,умираш на 68

А ТЯ Е КАКВОТО НИ КАЖАТ КОСТОВ И МВФ НА ТЯХ СА ДЗПО ФОНДОВЕТЕ И ТАМ ПАРИТЕ СА ИЗХАРЧЕНИ КАТО В КТБ И СЕГА АКО СЕ ПЕНСИОНИРАТ ХОРАТА ПО РАНО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ ДАВАТ НАЛИ ЗАТОВА РБ ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТА С АПРИТЕ НА ТЕЗИ ФОНДОВЕ БАТ БОЙКО НЕКА НАПАРВИ РЕВИЗИЯ АКО МУ СТИСКА НА ТЕЗИ ФОНДОВЕ АМА МЯАЙ НЕ МУ СТИСКА ЕВАЛА ПРАВЯ НА СЕГАШНИЯ МИНИСТЪР НА ТУРЦИЯ КОЙТО КАЗА ДИРЕКТНО В ОЧЕТЕ НА ТЕЗИ ОТ МВФ ПЛАТИХМЕ ВИ ВСИЧКО ДО ПОСЛЕДНАТА ЛИРА И ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ НИКОЙ ОТ МВФ ДА ВЛИЗА В ТУРЦИЯ ВСИЧКИ ТЕХНИ ЧЛЕНОВА СА С ЧЕРЕН ПЕЧАТ И ОНИЯ ОТ МВФ НАПРАВИХА ТИЯ СТАЧКИ В ТУРЦИЯ НО ХАРАТА СЕ УСЕТИХА ЗАЩОТО ТОВА Е ВТОРАТА ДЪРЖАВА СЛЕД КИТАЙ КЪДЕТО НЯМА ИНФЛАЦИЯ А РАСТЕЖ И ВИСОКИ ДОХОДИ

Там драги пари се наливат от САЩ и от доста еврепейски държави от ЕС. А платили са дълговете сериозно, май говориш за Унгария.

за дереджето в държавата,те биха работили и след пенсия ако имаше работа...поне тези които могат да се движат. Виновни са управляващите че разбиха икономиката на държавата и че няма инвестиции ,а само корупция. За хора над 45 работа няма. Затова младите бягат!

Я елате в Бобовдол да видите колко работни места има ама на младежта не им се работи,а искат заплати от 1500лв.

Спомняте ли си 2013г. изборите какво говореше Б. Борисов в зала Арена Армеец.? СПОНЯТЕ ЛИ СИ КАКВО ГОВОРЕШЕ Б. БОРИСОВ 2013г. ? Май сте забравили о неразумне народе. За това и гласувахте за ГЕРБ. Тогава Б. Борисов каза че част от провала на ГЕРБ е в следствие пенсионерите. Всички гербаджии след това повтаряха точно тази реч с леки промени "ВИНОВНИ СА ПЕНСИОНЕРИТЕ ". Та драги мои сънародници целта е да измрат пенсионерите а ние да умрем останалите българи за да може Борисов да се хвали че е успял.

Е както върви скоро в ще има само фуражки и цигани - тогава какво ще правите .

дават добре платена работа на млади, които са учили и работили в чужбина! тукашните са дискриминирани!

Що не си кажат направо, че пенсионерите не им трябват, затова докато мърдаме ще работим! Ето затова младите ще бягат, защото тук е робство, работа и мизерия, ето това е европейска България!

...то хубаво .да работим,ама кой ще ни вземе на работа в предпенсионна възраст, да речем на 60 години/ Аз съм на 51 и често пъти забравям на къде съм тръгнал,а на 60 ще почна да пълня и панталоните. На кой му е нужен миризливец дато и забравя какво трябва да върши?

Нормално...млади хора няма, а тези които са постоянно емигирират, пенсионерите са 2.5 милиона, кой ще им плаща пенциите? Със заеми? Или циганите? :) А пенсионната система е слодарна...да не говорим че пенсионерите по болест през 1989та са били 50к, днес са 10 пъти повече Но, първо ще колабира здравната система, за пенсионната има още 5-6 години живот

дигайте с 10 години, да има повече булки за дедо.

ха ха ха

Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца

Възраст и стаж за пенсиониране при 3-та категория труд се увеличават с 4 м. За 1-ва и 2-ра категория труд остава без промяна. Пенсиите по швейцарското правило.

Обратно в новината

Коментари - Възраст и стаж за пенсия се вдигат с 4 месеца | Днес.dir.bg

Коментари

Къде са протестиращите от миналата година.Сега за около месец сме свидетели на такъв геноцид и дискриминация, а протестиращи няма. Вярно ще излезе, че миналата година "цирка" е бил платен!!! Овче племе!!!

Пълна дискриминация!Вдигат пенсионната възраст единствено и само на трета категория.Гениално!Това е ГЕНОЦИД над една част от работещите в страната.Браво Калфин,браво Борисов !Рано или късно човек показва истинските си намерения!

ЗАЩО НЕ ПОМИСЛИХТЕ ЗА НАС КОИТО СМЕ СМЕ В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ И ОТ ДВЕ ТРИ ГОДИНИ БЕЗ РАБОТА СЪС СТАЖ 39 ГОДИНИ ДОРИ И ПОВЕЧЕ ТЪЙ КАТО СМЕ НА УЛИЦАТА ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ ПОНЕ ПО ЕДНА ЗАПЛАТА ДА НИ СЕ ДАДЕ

Най-после си признаха, че възрастта и стажа за пенсиониране се увеличава, защото ако това не стане щяло да има с около 6500 нови пенсионери, което означавало НОИ да разходва в по-вече от 15 млн.лева за пенсии.Браво бе идиоти, вие този наш народ за глупаци ли го вземате?Къде са парите? Нали цели 25 години ни уверявате, че няма проблеми с фонд"Пенсии", а се оказва, че има проблем?Защо НОИ и НАП не си търсят парите от задължените данъкоплатци, та да има пари за пенсии без да се стига до тази пагубна и унизителна възраст, до която трябва да работи българина.

Принципа на осигурителните вноски е колкото пари внасяш, после да ти се върнат като пенсия. На практика се получава пълна аномалия. При 1000 лв. работна заплата, осигуровките за ДОО са 223 лв. месечно общо за сметка на работника и на работодателя. Изискващия се стаж за мъжете трета категория труд е 40 год. или това означава че се внасят осигуровки в ДОО в размер на 107 040 лв. Средната продължителност на получаване на пенсия от трета категория труд мъже е 5 години, тоест 107040:5:12 = 1784 лв. трябва е месечната пенсия. На практика тя и 5 пъти по-малка. Сега направете подобна сметка за един магистрат, полицай или военен и вижте какво ще излезе, а тях отново не ги пипат защото пазят властта на власт имащите.

Няма смисъл от много сметки и аргумети. Това увеличаване на възрастта за пенсиьониране е отявлен държавн рекет. Налага се , задължителното осигуряване да бъде отменено. Трябва да се остави възможност на хората да избират. ОСТАВКАТА на правителството ГЕРБ 2 едиствения правилен ход в момета. То има пари да покрие огромната кражба в КТБ и да я прехвърли на бедните българи, но за пенсий пари няма.

Одиторе, много манипулираща ти е сметката! Ти, преди 40 години получавал ли си заплата от 1000 лв???

Държавата ни уби надеждите.Защо само 3 такатегория ще се увеличава. нима ние ще издържаме всички.Ще работим докато умрем,а децата ни да седят без работа.Срам за управляващите

като основен източник на изплащане на пенсии се приема това, което се събира с осигуравките? Докога държавата ще подминава "сивата икономика" (между другото тя вече си е сменила цвета - не е сива, а тъмно черна)? Докога ще има хора, които работодателят, респ. те самите, ги (се) осигурява/т на минимума за упражнявана от тях професия, а реално взимат трудово възнаграждение в пъти по-високо? Докога ще се позволява това да е така?

поредно нагло престъпление срещу оцеляващите в тази страна..целта е младите в детеродна възраст да се държат без работа и доходи а престъпници на бюрократична служба издържани с ограбвани пари от народа да преседят до 65 години на яко платени постове.

че пенсионерите ще се увеличат с 6500 само на база възраст ли?! Защото повечето от кандидат - пенсионерите нямат необходимият стаж, а тези дето ги правят тези сметки нямат необходимата информация при колко от хората навършващи възраст за пенсия ще е изпълнено и другото условия - за стаж. Таке че много яко заблуждение. Истината е , че щом си изработиш годините трябва да се пенсионираш, НЕЗАВИСИМО от възрастта.

нямам представа правилно ли е , но да се приеме някакви години работа и след това пенсия е по-правилно. примерно изисква се да имаш трудов стаж 35-40 год и се пенсионираш независимо на каква възраст си. може да се приеме ,че ако си работил първа категория през тези години ти си получавал по-добра заплата , имаш по-висока удръжка съответно ще получаваш и по-висока пенсия. иначе не виждам справедливост.

...понеже стана въпрос за тютюнопушене,едно едно предложение към управляващата сган. Цигари и ичкия без акциз,и намаляването на цената им до десет пъти! Така е сигурно ,че жив пенсионер няма да остане!

...ЗА БМВ-ТАТА И АУДИТАТА НА КЕЛЕШИТЕ....ТОГАВА НЕ САМО ПЕНСИОНЕРИ ,НО И МАЛОУМНИЦИТЕ ЩЕ ...ИЗЧЕЗНАТ...

...Всинца да ревнеме:... "За Бога братья...не се осигурявайте!!!!" "Не гласувайте за никого от тези боклуци"..., Хващайте тоягите и да ги мятаме наред всички ...всички от 25 години насам...(дори тези в оставка дето викаха...който не скача е ...червен)

НЕ УДОБРЯВАМ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА СТАЖА ЗА 3 ТА КАТЕГОРИЯ ПЕНСИОНИРАНЕ

Само факти.... 1945 Година в НОИ е имало резерв за изплащане на тригодишни пенсии на всички пенсионери...... 1990 Година резерва е 0 лева-няма резерв!!!! А реално сьветвам всички работещи в момента да плащат минимума вьзможен осигуровки и сами да скатават за старини.... Да не чакат от "умрял писмо"- от дьржавата я вземат, я не пенсия, и да вземат ще е мижава.....

Добре,настоящите пенсионери какво да правим.Въженце и сапун да не ни убива ли?? Предполагам че си грамотен човек и знаеш че от много години пенсионната система е от разходо-покривен тип...аз плащам на родителите ти,ти на мен.... Е за това трябва да направят МНЗ 2 000 за да не може да се скатавате и да плащате минимум осигуровки. Осигуряващите се на МНЗ са чиста проба мошенници.

Pesh0

Настоящите пенсионери , да не гласуват за БСП , а да си върнат 2 ,3 стратегически завода , които те са построилли и да си вземат пенсиите от там . Нефтохим , се национализира . Национализират се и АЕЦ и ЕРП тата и пари за пенсии ще има винаги . Ако свършат вдигаш цената на тока и бензина . така е най справедливо .

Pesh0

самото поставяне на въпроса че с моите вноски трябва да се плаща твоята пенсия е несправедливо . Сегашните пенсионери да си потърсят техните вноски .

Еми тьрси си ограбените от комунистите пари за твоята пенсия.... А аз на майка ми си й давам пари на рька, не ми трябва дьржавата за посредник!!!! :-)

Ох, Ох, пак ли че излизаме партизани, чевени, сини, бенбени, леви, десни 25 години здраво дерат.

ние българите сме велики ....продължаваме напред

Защо никой не предлага вдигане на възрастта и стажа на тлъстите полицаи и на смешните войници и офицери от т.н. армия, които се пенсионират на 45 години и вземат 20 - 30 хиляди накуп и максимална пенсия?

Напълно сте прав. Не може труда на миньора да е равен на някой военен или полицай на бюро, а повярвайте ми доста от тях са именно такива - ЧИНОВНИЦИ. Крайно време е да се пенсионират както всички останали а не на 45 години с 20 брутни заплати. Това е безобразие и политиците колкото и да не искат трябва да започнат реформа именно от тези сектори.

До кога? Кой Коййййййййй..... Кой ограби царския пенсионен фонд през 40 те. Кой окраде фонда в края на 80 те. Мъчителите печелят от мерките за стабилизация. Пари няма. Станишев се скри, избяга в Брюксел. Никой не избяга в Москва. Комунистите са против десните мерки а те самите са едни крадци за милиарди.

Калфин подай си оставката - ти и Първанов изядохте лайната на ГЕРБ.Очевидно на такива политикани не бива да се вярва ,народа трябва да ви измете и да ви натика в Д-то на кучето .

Абе управляващи пасивни хомосексуалисти, защо пак 3-та категория опира пешкира? Или вдигайте поравно на 3-те категории, или не вдигайте на никоя категория възрастта за пенсиониране. И защо не можем да се пенсионираме до 2 години по-рано при намалена пенсия? Кой ще вземе на работа 62 годишен?

Трета, щото е най-долнокачествената! Друго си е първо или екстра качество!

Отдавна съм в чужбина. Емигрант съм от 12 години, но на драго сърце бих се върнал да изрием тия политици. Аз няма да се върна, но поне децата ми да се гордеят с българския си корен. Три национални катастрофи, геноцид, мизерия и обреченост. Защо ни превърнаха в държава от четвъртия свят?

емигранте,аз съм емигрант от ч0 години и изкам да ти кажа ,че не само децата ни а и ние няма да се варнем в бг. докато тази дарзава продалжава да се развива като една олихаргична структура с невероятно нихилистично население замряло някаде между комунизма и латинокапитализма ням да стане; а ние настина желаем де се пооправят нещата и да се приберем за да си гледаме старините в родината

човече ти 40 год. си генерирал БВП на чужда държава, плащал си данъци и си харчил пари за чужда икономика. За какво точно ми е да се връщаш в БГ- да ми пукнеш тука ли? Децата ти също. С нещо да си бил полезен на родината си? Я си стой при господарите си в новата родина, ти стара отдавна явно нямаш

Няма да стигнем до 65 тя здравната преди 55 ще ни довърши ....

Ми ако не се тровиш с цигари и алкохол и се откажеш от Интернета, нема начин да не доживееш и до 100, пък и кусор!

От гласоподаватели на пожарникаря акъл не ща вие показахте че ви липсва ....

АБВ-то едно приказваха, сег друго върши Калфин. Ама така е като Румен Петков направи тази партия, за да стане патерица на ГЕРБ и да си уреди некадърните приятели по чашка на държавна ясла.

добър вечер приятелю млад, добър вечер другарю...

Понеже триете и бършете на мен ми през крачола. От три години съм в къщи с добра пенсия....вие дираджии,какъв ще го захапете:)

Сега турските пенсионери ще се пенсионират на 50 години с 2000 евро пенсия, знаете ли защо, защото само с транзитните такси от Син и Южен поток ще могат да си хранят населението! Нашите предатели продължават да работят унищожение на българите и заграбване на българските земи! Стратегията е глад, мизерия и лоша здравна помощ, за сега се справят отлично!

И аз си мечтая, 50 години нищо не работиш, караш на социални помощи, и хоп, щом навършиш 50, те ти 2000 евро пенсия! Те ти още 50 години супер-лайф!

Памперси ще се раздават ли???

тц, само ако си купиш! Иначе - в гащите. Ако имаш пари за гащи...

мъжете с поли! нов стил от рим

не си е варил ракия...да са оправя.

оня работник на 60 как си иска. аз ко съм му крив. да е пушил поне да не са мъчи... на днешните младежи тиквичките бързо хващат как е добре. тоз е от старо поколение инато.

Примерен дневен режим на работник на 60 години Събуждане сутрин-много рано! Зелено хапче за кръвно,бяло хапче за диабет,две хапчета за лумбаго-чаша студена вода с две капки лексотан,измиване на чйнетата с четка и паста за зъби,нагласяне на чейнетата в паста- сутришна гимнастика-захапка, отпускане на чейнетата за раздвижване на лицевите мускули! После в банята -смяна на памперс, в изправено състояние,щото клекнал е рискувано-капачките на колената не държат вече! После закуска -половин кофа кисело мляко-другата половина за обяд -на работа! Към обяд ,киселото мляко се разрежда с вода и се накисва хляба дето е от два дена. Който е вярващ благодарствена молитва към Господ ,че пак ни е нахранил и все още сме живи!

провери в какво състояние бяха хората над 70(!) години по селата и тогава пиши такива неща! сегашните са продукт на западната цивилизация, изхвърлила ги на боклука! да ти кажа ли какви ще са след 20-30 години, а?

уважаеми пенсионери и кандидат пенсионери, системата се разпада, пари нема - действайте

БОЯТ НАСТАНА !!!

Камъните също !! Тази партия бързо ги забрави .

Каквото си бяха , такива са и сега .Никаква разлика от правителство до правителство или от партия до партия ,просто всички са боклуци . ДА МУ Е ЧЕСТИТО НА МЪЛЧАЛИВИЯ И ПОКОРЕН НАРОД ,така му се пада

Все едно да кажеш: Всички българи са боклуци.

Генчо

Явно така им харесва и много им се отдава .

....милиционерите на дебела сенка и 20 заплати при ранно пенсиониране останалите ...да мрат. Да се готвим за здравната реформа.. който оцелее от пенсионната,ще го довършат чрез здравната.

....А..бе...що ни лъжат.че ще се пенсионираме....в..природата Пенсионирани Животни НЕМА...

хората са наивни тъпанари! затова!

с такава пенсионна система. 1. трудов стаж 2. навършени години за пенсия Там дори има една социалистическа придобивка след 10 -15 -20 години трудов стаж да се пенсионираш по твое желание е вярно с по-ниска пенсия но да се пенсионираш. Някой спомня лиси приватизацията нали уж парите то там трябваше да отиват във един пенсионен фонд? Къде са синдикатите вчера гледам Тренчев плюнчи се как хорат не искали да се вдигнат. Че как да се вдигнат като синдикалния лидер в една фирма е зам директора на фирмата или синдикални ялидер се крие и не си вдига телефона и отказва среща с работниците. Тъп народ сме и за това ще си отидем от тук.

май ще бягаме към Турция .. там поне няма такива екшъни . цццц докъде докарахте хората

защо да бягаме, нека Турция да дойде

Машала

преди 25 години скачахте по площадите, но дойде време да се пенсионирате, хайде скачайте пак

Това със скачането няма нищо общо. Освен скачане трябваше и кратуни да се режат. Онези срещу които скачахме ни докараха до тук. Не се заблуждавай. Всъщност и да не бяхме скачали ситуацията беше необратима. Просто капитализма победи. Победи по-жизненият строй. Другото е бългаска демокрация ,която няма нищо общо с истинската.

Да Ви ...... на държавата. Калфин подай си оставката, и ти с Гоцето лъгахте. Революцията идва. Колко е средния живот в БГ-пенсиониране на 64,умираш на 68

А ТЯ Е КАКВОТО НИ КАЖАТ КОСТОВ И МВФ НА ТЯХ СА ДЗПО ФОНДОВЕТЕ И ТАМ ПАРИТЕ СА ИЗХАРЧЕНИ КАТО В КТБ И СЕГА АКО СЕ ПЕНСИОНИРАТ ХОРАТА ПО РАНО НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ ДАВАТ НАЛИ ЗАТОВА РБ ВЛЕЗЕ ВЪВ ВЛАСТА С АПРИТЕ НА ТЕЗИ ФОНДОВЕ БАТ БОЙКО НЕКА НАПАРВИ РЕВИЗИЯ АКО МУ СТИСКА НА ТЕЗИ ФОНДОВЕ АМА МЯАЙ НЕ МУ СТИСКА ЕВАЛА ПРАВЯ НА СЕГАШНИЯ МИНИСТЪР НА ТУРЦИЯ КОЙТО КАЗА ДИРЕКТНО В ОЧЕТЕ НА ТЕЗИ ОТ МВФ ПЛАТИХМЕ ВИ ВСИЧКО ДО ПОСЛЕДНАТА ЛИРА И ВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ НИКОЙ ОТ МВФ ДА ВЛИЗА В ТУРЦИЯ ВСИЧКИ ТЕХНИ ЧЛЕНОВА СА С ЧЕРЕН ПЕЧАТ И ОНИЯ ОТ МВФ НАПРАВИХА ТИЯ СТАЧКИ В ТУРЦИЯ НО ХАРАТА СЕ УСЕТИХА ЗАЩОТО ТОВА Е ВТОРАТА ДЪРЖАВА СЛЕД КИТАЙ КЪДЕТО НЯМА ИНФЛАЦИЯ А РАСТЕЖ И ВИСОКИ ДОХОДИ

Там драги пари се наливат от САЩ и от доста еврепейски държави от ЕС. А платили са дълговете сериозно, май говориш за Унгария.

за дереджето в държавата,те биха работили и след пенсия ако имаше работа...поне тези които могат да се движат. Виновни са управляващите че разбиха икономиката на държавата и че няма инвестиции ,а само корупция. За хора над 45 работа няма. Затова младите бягат!

Я елате в Бобовдол да видите колко работни места има ама на младежта не им се работи,а искат заплати от 1500лв.

Спомняте ли си 2013г. изборите какво говореше Б. Борисов в зала Арена Армеец.? СПОНЯТЕ ЛИ СИ КАКВО ГОВОРЕШЕ Б. БОРИСОВ 2013г. ? Май сте забравили о неразумне народе. За това и гласувахте за ГЕРБ. Тогава Б. Борисов каза че част от провала на ГЕРБ е в следствие пенсионерите. Всички гербаджии след това повтаряха точно тази реч с леки промени "ВИНОВНИ СА ПЕНСИОНЕРИТЕ ". Та драги мои сънародници целта е да измрат пенсионерите а ние да умрем останалите българи за да може Борисов да се хвали че е успял.

Е както върви скоро в ще има само фуражки и цигани - тогава какво ще правите .

дават добре платена работа на млади, които са учили и работили в чужбина! тукашните са дискриминирани!

Що не си кажат направо, че пенсионерите не им трябват, затова докато мърдаме ще работим! Ето затова младите ще бягат, защото тук е робство, работа и мизерия, ето това е европейска България!

...то хубаво .да работим,ама кой ще ни вземе на работа в предпенсионна възраст, да речем на 60 години/ Аз съм на 51 и често пъти забравям на къде съм тръгнал,а на 60 ще почна да пълня и панталоните. На кой му е нужен миризливец дато и забравя какво трябва да върши?

Нормално...млади хора няма, а тези които са постоянно емигирират, пенсионерите са 2.5 милиона, кой ще им плаща пенциите? Със заеми? Или циганите? :) А пенсионната система е слодарна...да не говорим че пенсионерите по болест през 1989та са били 50к, днес са 10 пъти повече Но, първо ще колабира здравната система, за пенсионната има още 5-6 години живот

дигайте с 10 години, да има повече булки за дедо.

ха ха ха