Глобяват и работници без трудов договор

Глоба и за работещите, които нямат сключен трудов договор, а не само за работодателя, предвиждат промени в Кодекса на труда, приети на първо четене от парламента.

Обратно в новината

Коментари - Глобяват и работници без трудов договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да вдигнат мин. осиг. прагове , а не да се карат , като направят мин. праг на който да се осиг. за дадена професия 350 400 лв. да видим как ще ми плащат 270 ,това го има и сега но не отговаря ,на новите условия праговете са на МРЗ

На вниманието на всички! От 01 Януари се въвежда глоба за всички, които до момента не са били глобявани и няма за какво да бъдат глобени. Криза е! Пари няма и целокупния български народ, както винаги трябва да прояви разбиране и воля.

Постъпих на работа след като 1 година въртях по интервюта. 2 седмици след постъпването попитах за договор. Казаха чакай да видим дали ще си паснем. Ок. След още 2 седмици, т.е. след 1 месец от постъване на работа отново попитах за договор. Този път ме привикаха насаме и ме посъветваха да не нахалствам. Договор получих на края на 2рия месец. Да, имам избор. Да се оплача от шефа си и да ме изхвърли. После пак да съм безработна 1г. и да попадна на следващия подобен шеф. Няма никаква защита на работника, за да си позволи да си търси правата

Даа, а сега с новите изсмукани закони ако се оплачеш и ще те глобят! Умници...

А когато Държавата не си събира осигуровки от държавните служители ще има ли непримиримост ?

значи ако шева не ми дава договор да го спукам от бои ???абе уруде министерски ние ти плащаме заплатата на тебе и уродите ти на тебе ,които не плаща осигоровки щото е дарjaвна прости.туууутка. бегане му е маиката от тая циганя в бг.

Хазната ще я пълнят с глоби. Егати простите управници. И журналисти, разбира се. Да не би те да се осигуряват на реалните си заплати и хонорари? Да не би да осчетоводяват всичките си хонорари, че са седнали да се правят на много морални? Кое му е новото на този закон? Че и работника носи солидарна отговорност за укрити данъци и осигуровки не е измислено сега Внушават на простите работници, че само работотдателя е виновен. За работодателя е без значение на кого ще даде парите, той така или иначе ще ги даде, за работника обаче е от значение какво ще влезе в джоба му. Осигуровките се плащат 60% от работника и 40% от работодателя. Престанете да търсите злодеи в хората, които се опитват да осигурят прехраната на български работници, особено в тази криза!

Наобратно е: 60% от работодателя, 40% от работника.

Тия журналисти кога най-после ще научат глаголните времена?Ми нало свършено, сегашно и бъдеще.Представят новината в минало свършено, а не е.Още е на първо четене, а те го представят, като нещо, което е вече факт.

ви да мислите, че някой ще ви плати глобите..... :D

Сега да започнат от всички държавни хрантутници които не плащат осигуровки а си траят...

Ти твоите плащаш ли ги? Държавните служители не са приели законите, които възлагат техните осигурителни вноски за сметка на републиканския бюджет. Това са правили депутатите. Запомни го и спри с обидите.

Аз моите си ги плащам, но чакам и вие да се бръкнете...А приелите тези закони са също като вас - не се бъркат в джоба да извадят а само да прибират..За това тези дето си ги плащаме от джоба осигуровките неможем да ви насмогнем..

К`ва полза за ГЕРБ ве льольо? Туй се прай в твоя полза и в полза на децата ти. Хленчите че има голямо разделение на бедни и богати, а подкрепяте забогатяването на работодателя си за ваша сметка. Те вечно ще ви казват как пари няма, ама като няма пари що са се хванали бизнес да правят. Значи не стават за бизнесмени. Да вървят да си търсят работа като всички останали. Заради такива селски тарикати, такива като мен, които са винаги изрядни трябва да излязат от бизнеса заради нелоялната конкуренция. Веднъж завинаги трябва да се променят нещата и да станем нормална европейска държава. С две ръце съм ЗА да се пращат в затвора всички пишман бизнесмени.

Не знам кой е льольо. Доказано е, че на 30-40 години има срив в икономиките. Така е по закон. Т.е. на всеки Х години има криза. И тогава тези пари от глоби, данъци, осигуровки потъват в бездънните джобове на управляващите и се създава още по-богата прослойка. Така както баба ти и дядо ти са плащали осигуровки , а сега мизерстват. Смисъла на тези пари дето се внасят е да не се изнасят. А ако вземеш да прочетеш малко ще видиш, че тенденцията на управлението е да се увеличи толкова възрастта за пенсия, че никога да не ги видиш тези пари. А колкото до младите - дай боже по-бързо да си отворят границите за работещи, че да напускаме по-лесно. А ти плащай данъци и глоби на гробарите.

Лесно е да кажеш вдигнете данъци и осигуровки. Малко хора обаче знаят и за това не се говори: - Кой плаща осигуровки и данъци и кой не плаща, а се води осигурен? Държавни служители, военни, полицаи, пожарникари - осигуровки не плащат! Същевременно са осигурени и привилигировани с по-ранно пенсиониране. Осигуровките се плащат от работещите в частния сектор - това са хората издържащи системата и държавата и произвеждащи реално - и хората, за които се гласи затвор, ако не плащат! При тези обстоятелства, всеки би си дал сметка, че няма как да се стигне до достойно заплащане на лекарите или работещите в реалния сектор!

Те пък един осигуровки в прехваления частен сектор. Най - често на минимална заплата или праг или на 4 часа работно време. Останалото под масата. А виновни ви са другите.

а твоите осигуровки колко са?

Е, и тия хора искат да ядат, нали? Трябва и за тях нещо да остане след осигуровките! За разлика от държавния сектор, които си взимат чисто минимум по 500-600 лв. + допълнителни бонуси и т.н. без да платят грам осигуровка или произведат БВП. Само за сведение: според НСИ в държавния сектор заплатите са по-големи от тези в частния сектор и няма как да не е така - работещите в частния сектор първо изработват заплатите и осигуровките си, а после ги взимат, за разлика от държавните служители дето мрънкат, че видиш ли 30% от заплатата им щяла да се определя на база лични постижения и прекия им ръководител щял да ги определя - о, ужас, не било справедливо да зависели от постиженията и началника си - ми той и те за какво са там? Е, в частния сектор са 100% на база изработено и в това няма нищо чудно, колкото си продал - толкова можеш да харчиш, те парите да не извират от нищото.

Добре де, задавам най резонния въпрос , кой работник ще се оплаче в инспекцията по труда след като ще има глоба и за самия него. Тогава кого закриля това решение сещате ли се.

Закриля тези, които са сключили трудов договор!!!

Точно така! Браво! Стригане на опашката на лисицата като сме импотентни да се справим с лисицата!

Само едно ще кажа - Бездарните управляващи така процедират. Следваща стъпка - Да има наказание на потърпевшите от престъпление.

кви глоби къв затвор? да им се продаде фирмата и да се плати веднага дължимо към общество и държава.. ..то така и рушвети и нелоялна конкуренция и откраднато здраве...тръгнали да глобяват служител при такава безработица. и да вземат да оправят тия изгъзици с 4 часовите писани а 10 работени. ... колко сляп трябва да си да гледаш а да не виждаш.