Дянков: Пенсионната реформа закъсня поне с 10-12 години

Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че пенсионната реформа е закъсняла поне с 10-12 г. Той обаче увери, че се мисли как да бъдат компенсирани държавните служители, които ще трябва сами да си плащат осигуровките - най-вероятно от средата на 2012-а.

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Пенсионната реформа закъсня поне с 10-12 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са вечни, а резултатите им са хронична икономическа криза и отнемане на социални права. Дянков е лакей на Световната банД/к/а и работи срещу българския народ. Той е на страната на олигархията и световните финансови мошеници.

Въведете край на привилегиите и никакво компенсирене към заплатите. В частния сектор кой ги компенсира. Не от май а от 01.01.2012г. Махнете офицялната корупция и политиката на брашнения чувал.

Никога не съм била фен на Дянков но ако накара военни и полицаи да си плащат данъците особенно на тези пенсионираните взели и по 20 заплати и седящи в министерства и цялата държавна администрация отново да им плащаме ние ще започна да го уважавам. За това обаче се иска мъжество и въпроса е дали го има той и цялото правителство.

На кого плащаш Бе. Няма един бизнесмен, който плаща данаците си. Те са виновни и тези, които не им събират данъците, не ние подигравелно наречени - чиновници.

тя реформата е закъсняла но той се преждивременно родил затова е толково УМЕН

И като е закъсняла , сега ние ли трябва да умрем заради това. Тези които сме пред пенсия, но всяка година ще ни бяга пенсионирането, докато умрем ли???

Създайте условия за реална икономика,стига сте драли бедните,които работят,въпреки всичко!Ужасена съм от тоталната некадърност,некомпетентност,арогантности чудовищна бездуховност на властимащите.

Тоя некадърник още ли не си е подал оставката? Докога ще му слушаме "умнотиите"? Направо не мога да се начудя как може да се раждат такива нагли и долни хора, а също и колко толерантен наистина е БГ народът, за да ги търпи толкова дълго!

Ей,цайс долен,май ти си подранил с 10-12 години да излезеш на бял свят от мишата дупка на майка си. Я обратно се скрий там.Веднага бе,измекяр долен.И да не си помислил да си показваш публично пъпчивата муцуна.

А БЕ РАСПУТИН НЕЩО МНОГО СИ СЕ ЗАПЕНИЛ ПО СПОКОЙНО,ЧЕ МОЖЕ ДА ПОЛУЧИШ ИНФАРКТ.

Хем го сърби, хем го боли! Ето това е целият ни Български народ. Правителството не прави реформи - това е постоянна критика от всички ни, но когато започне да се опитва да реформира нещо, неееееее не може да ни се разваля статуквото!

ЧУЧЕЛОТО ДА СИ ЗАМИНАВА,НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ТЪПИТЕ МУ ИЗКАЗВАНИЯ.

Оставката на Дянков означава КРАЙ на това правителство! Следва служебен кабинет, назначен от Първанов, който ще управлява поне 6 месеца! И след него Гърция ще ви се вижда райска градина, КОМУНОИДИ МРЪСНИ! За да угодите на една ШАЙКА ПРЕСТЪПНИЦИ, сте готови да загробите България! Мръсна, КОМУНОИДНА ПАПЛАЧ!!!

Нека станем като в Гърция,но и заплатите и пенсиите да станат като в Гърция.Ама ти явно си искукуригал склеротичен старец.

Те вървят в комплект с дълга, нали се сещаш.

КОМУНОИДНИТЕ плювачи ще бъдат твърде изненадани, когато обявят номинациите за Нобеловата награда по икономика! И ако в групата е Симеон Дянков, как ли ще го понесат, ей, пазете се от инфаркти, че подлостта и мръсотиите никого не са довели до добро здраве!!!

Затова ли искат да спестят тези милиони, за рушвет за Нобелова награда? Не става само с рушвети, иска се и акъл!!!

Нобелова награда, но по биология... Защото се опитва да научи един народ да оцелява, без да се храни...

държавата трябва да разреши на държавните служители да работят и по друг договор както е за всички останали.

цитат"която сподели вчера и премиерът Бойко Борисов, е със съответния процент да се повишат възнагражденията им, за да не са ощетени" И пак на гърба на НАРОДА да си увеличат заплатите на ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. Е В А Л А

хей иди си и не си помисляй да се връщаш- тази твоя майка е толкова срам че те е отгледала че и не удобно да се показва пред хора -къш в страната на жена ти-МАРШ ОТ ТУК

Тати ще ми купи колело, ама друг път...

След пълното компрометиране на т.н."управляващи" в дела-действия, тия лъжци дали въобще се замислят, че някой може нещо да им се върже - за каквото и да било? То не бяха днес едно, утре друго, вдругиден - съвсем различно от едно и две? Та нали едно подписаха за пенсиите, оня ден настояваха за друго, а днес родиха трето... Смешници. Къде са сега "рейтинговите" прислужници та да ни убедят, че ПП ГЕРБ се ползва с 30-40% "доверие"??? Доверието е когато кажеш и изпълниш думата си. При ГЕРБ нещо ама хич не се получава.

Време е вече ЦРУ и онези, които то прати тук да ни радзсипват, да проумее, че 800 000 държавни служители за малка държавица като тази дегенерирала държавица, са огромна тежест на нацията. Швейцарското правителство има 6 държавни автомобила, а тук всеки селяндур, търкаш стол в системата, се вози на държавна сметка в луксозни коли. Колкото е по-изостанала и просташка държавата, толкова повече мурафетите й са по-големи. Така се отива в Анадола а не в Европа. 133 години стигат!

към дир бг.,колко 4аса ви трябва за да поместите едно мнение,от 15.20 до 16.15 4аса още не видях моето мнение към новина 73,или помествате това което вие прецените

Е ЗАПЛАТАТА СИ Е СЪЩАТА АМА ОТ НЕЯ ЩЕ СЕ ПЛАЩА ЗА ПЕНСИЯ И ЗДРАВЕ Л ТАКА И ТРЯБВА. ВСИЧКИ ПЛАЩАТ ЗАЩО ТЕ ДА СА ПРИВИЛИГИРОВАНИ.

Не работя на държавната ясла, но доколкото си спомням навремето решиха вместо да превеждат пълните заплади на държавните служители и после да си прибират обратно осигуровките ( 4-5 дена парите от осигуровките се разнасят само напред-назад по банките), просто да ги превеждат направо в НОИ. Така че ако сега накарат същите тия хора да си ги плащат, просто ще значи намаление на заплатите.

Защо пак забравихте съдебната система !!!!!!!!!

Кво са й заправили, те си плащат осигуровките.

Защо чак май месец ще започнат да плащат държавните служители ,защото и ти си в това число ли ? Всички могат да плащат само те не . Когато се вдигат заплати и се дава 13 заплата от тях започвате ,за другите ако остане . Стига с тези привилегии ,никак не са малко народ . А за народът докъто се каже нещо за вземане и след месец влиза в сила . Дянков отивай при жена си и не се връщай повече ,мизерник . Прекалено много си повярва че ще оправиш нещата . Като са толкова зле нещата защо това не го направихте плавно и като взехте власта . Всички го разбраха само твоята кратунка не го разбра и не увира . Хората не са против реформата ,те са против рязкото вдигане , и богопомазаните ,които си мислят че все още е Тошовото време . За тях криза няма и нищо не са усетили до сега

Защо чак май месец ще започнат да плащат държавните служители ,защото и ти си в това число ли ? Всички могат да плащат само те не . Когато се вдигат заплати и се дава 13 заплата от тях започвате ,за другите ако остане . Стига с тези привилегии ,никак не са малко народ . А за народът докъто се каже нещо за вземане и след месец влиза в сила . Дянков отивай при жена си и не се връщай повече ,мизерник . Прекалено много си повярва че ще оправиш нещата . Като са толкова зле нещата защо това не го направихте плавно и като взехте власта . Всички го разбраха само твоята кратунка не го разбра и не увира . Хората не са против реформата ,те са против рязкото вдигане , и богопомазаните ,които си мислят че все още е Тошовото време . За тях криза няма и нищо не са усетили до сега

бРАВО НА ДЯНКОВ. нАЙ ПОСЛЕ НЯКОЙ ДА КАЖЕ, ЧЕ ВСЕКИ САМ ЩЕ СИ ПЛАЩА. ОТКАДЕ НАКЪДЕ ВСИЧКИ НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ПРОКУРОРИ СЪДИИ, ПОЛИЦАИ И ДРУГИ ЧИНОВНИЦИ НЕ СМЕ ИМ ДЛЪЖНИ

Немога да приема г-н Дянков да прави изказвания че пари няма и след като има още 2 години мандат как от сега заявява че той няма да е финасов министър в следващия кабинет на ГРЕБ. ЗА МЕН ТОЙ ИМА ДАДЕНА МИСИЯ И СЛЕД ТОВА ЩЕ СЕ СКАТАЕ НЯКЪДЕ НА ТОПЛО. Това е твърде подло и звучи " СЛЕД МЕН И ПОТОП". Той работи под диктат или по точно се изказва така - крайно време е да се ходи там от където е дошъл.....

Тоя е голям гявол.... Ще ми махне класовете, като ги вкара в заплатата, ще ми коригира заплатата с осигуровките, които досега се поемаха от държавата и през 2013 г. ще ми каже - трябва да си ми благодарен, защото ти увеличих заплатата с 30%. С колко обаче ми е променен реалния доход.... ?

Преди 6 години промениха длъжн.характеристики и придобихме статут на държавни служители.Подписах нов договор в който заплатата ми стана от 400 на 320 лева, защото "държавата" щяла да поеме част от осигуровките, т.е. НИЩО не съм спечелил от промянята - но сега със сигурност ще загубя.

ОЩЕ ОТ УТРЕ ДА СЪКРАТЯТ ПОЛОВИНАТА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ И РАЗХОДИТЕ СВЪРЗАНИ С ТЯХ !!!!!

Към "аз" 30.11.2011 15:36 И аз съм в отпуск, и то по задължителен утвърден график, съгласно предходните "реформи", които създадоха "умните и квалифицирани" глави от управляващите (измененията в КТ, относно т.нар. "стари отпуски"). Хаосът, които организираха с тази реформа, сега ще последва и след промените в КСО.

Господин Дянков, не пенсионната реформа е закъсняла, а икономическите реформи закъсняха. Ако не съживите производството и тази мярка с една година завишение на възрастта съвсем няма да ви помогне. Само настройвате хората срещу себе си . То само срязане на разходи от тук за да сложиш кръпка там не става.

Всички тук храните държавните служители - все активни частници - пък висите във форума -нито отпуск имате, нито почивен ден, а сте явно доста активни. Да не сте я от фирми подобни на посредниците на Топлофикация. Пълно е с подобни частници дето крадът от хляба на обикновения човек, пък и те с претенцията че с данъците хранят някого. Между другото аз съм в отпуск и не съм държавен служител, и ме осигуряват на пълна заплата, та не вземам детски а разни приятелки дето хранят държавните служители вземат, че крият доходи. Та не вярвам Вие в този форум да сте създали толкова блага от висенето тук. То и тия от Отворено общество се вземат на сериозно - че данъците си хранян някого. Спрете и се огледайте!

Плащам всеки месец доста, за да имам претенции, че храня държавните служители! Но не легализирам всичко, защото тогава няма да има и за децата ми, за които никакви привилегии не ползвам!

Не легализираш всичко! А държавния служител легализира всичко, даже му е ЗАБРАНЕНО да работи на втори трудов договор. За частна дейност и дума не може да става!

Не знам за другите, ама аз си скъсвам задника от бачкане, плащам си данъците и срещу това нищо не получавам ! Кофти обслужване, ако не се разкрещиш или не бутнеш, кофти пътища, кофти полиция и лекари. Изобщо пълна трагедия е тази "държава" !!!!!

АЗ ДОКОЛКОТО СЪМ ЗАПОЗНАТА СЪС ЗАКОНА НА ДЪРЖАВНИЯ СЛУЖИТЕЛ - ВСИЧКИ ПЛЮС ЗАПЛАТИ ПОЛУЧАВАТ И ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, КОИТО ИМ ПЛАЩАМЕ НИЕ - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! ОСВЕН ТОВА В КРАЯ НА ВСЯКО ТРИМЕСЕЧИЕ ВЗЕМАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО МАТЕРИАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, КОЕТО Е 80 - 95 ПРОЦЕНТА ОТ ЗАПЛАТАТА Т.Е. ЗАВИСИ НА КОЙ СИ ЧОВЕК И КОЛКО СЛУШАШ. ДРУГИ ОБЛАГИ - ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ КОМАНДИРОВКИ, ЗА ПО 2 - 3 ЧАСА НА ДЕН, ПОЛЗВАТ СЛУЖЕБНИ КОЛИ. ТУК НЕ ГОВОРЯ ЗА КОМАНДИРОВКИТЕ В ЧУЖБИНА. Е ПРЕДИ ДВЕ - ТРИ ГОДИНИ ИЗНИКНА ПРИ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И НОВА МОДА - РАБОТЯТ ПО ЕВРОПРОЕКТИ! НЕ БЕЗ ЗАПЛАЩАНЕ, А СРЕЩУ ЧЕТИРИ ЦИФРЕНИ СУМИ.....? ЗАТОВА , АКО ИСКАТЕ ДА ЗАПОЧВАТЕ РАБОТА КАТО ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ ИМАЙТЕ НАПРЕДВИД, ЧЕ БЕЗ ТЛЪСТО УЧАСТИЕ НА ЧИЧО МИТКО ИЛИ НЯКОЙ ДРУГ КАТО НЕГО .........НЕ СТАВА!

ха, като мамиш държавата кво очакваш - да внасяш по 10 лева на месеци после да имаш пенсия от 1000 евро ли?

сигурен ли си, че си запознат с тоя закон??? щото нема и 5% верно от това дето си го надраскал

По софийско може и да е така,но не забравяйте, че София не е България! Обикновенният чиновник- държавен служител - не ползва горепосочените облаги и живее със заплата от 400 лева.

Чета и се чудя на тези, които подкрепят Дянков! Абе, не виждате ли, че с това увеличение на възрастта се кърпи бюджет! Това не е решение в дългосрочен план за оправяне на системата! Никой няма да спечели! Нека Дянков каже защо не внася задължителната вноска от приватизациите в Сребърния фонд? Защо не е събрал задълженията към НОИ? Или е по-лесно да товариш и без това натоварените! Като говорите поне помислете! Искат приходи, а пък сега пак чета, че се готвят да дадат 1.6 млн. за консултации в МВР, НЗОК! За какво изобщо говорим бе хора, ще купуват нови коли, нова сграда със стъклен купол искат... Не виждате ли, че тежестта на кризата пада върху обикновените хора! Двойна цена на водата, увеличен ток, всевъзможни такси и т.н. и т.н. Държавата се е превърнала в групировки за събиране на дългове, отвсякъде дебнат, а не виждат, че тя /държавата/ е виновна за тази огромна безработица, за мизерията. Две години и половина само харчене на готовите пари, рязахме лентички всякакви! Сега защо не се режат ленти - еми няма с какво! Къде са парите на хората от пенсионните фондове, които национализираха? И т.н. и т.н.

И защо ще трябва да ги компенсираме???????????????????????? На нас останалите кой ни компенсира личните вноски???????????????????????? Нахални мързеливци недни

Тъкмо и аз се питах - защо ще ги компенсираме? Ако това са ти игрите, Дянков, бъди така добър да разясниш и кои точно "социални плащания" ще намалиш? Значи очертава се следното: намаляме, стипендии и майчински за сметка на компенсацията на държ. служители, МО и МВР! И така ще се бориш с демографския срив и със застаряването на населението? И така ли ще спреш умните млади българи да бягат панически от България и да продават ума си навън?

Дянков: "По-добре да я направим сега, отколкото след три-четири месеца да я направим с външни хора, които да ни диктуват какво и как трябва да се направи" А ти какъв си бе?! Нали ти си външния тука, дето са те пратили да диктуваш. И пак са същите диктовки - като тия от 22 години - как да си разбием държавата и как да се самоубием.

Стършел! Що не си стегнеш куфарите? А?

НАДЯВАШ СЕ ДА ТЕ КОМПЕНСИРАТ ЛИ? ЩЕ СИ ОСТАНЕШ С НАДЕЖДАТА. ТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ТИ ВЗЕМАТ И ТОВА КОЕТО ИМАШ, ПЪК ТИ СЕ НАДАЙ ДА ТИ ДАДЪТ 20 БРУТНИ. МОЖЕ И В БЪДЕЩЕ ДА ПРЕМАХНАТ И 6-ТЕ. ДНЕС ТРЯБВАШЕ ДА ОТИДЕШ И ДА ВИКАШ НА ПЛОЩАДА, ЧЕ ИСКАШ ДА ТЕ КОМПЕНСИРАТ...

Незабавно да се подготви нормативната база и считано от 01.01.2012 г., без никакви ангажименти за компенсиране на възнагражденията, работещите със статут на държавни служители, да бъдат задължени да си плащат осигуровките.

Ехоооо, я спри се, а! Знаеш ли че от началото на тази година съм събрал около 56 хиляди лв. от такси!!!!! А колегите и цялата съдебна структура само от нашия съд е събрала поне още осем пъти по толкоз??? Само 1 свидетелство за съдимост ти е 5 лв., а като минат над 100 човека на ден /малък съд/, смятай колко е на ден, месец и година!!! Идиоти, които се величаят, това сте вие от НАП и Митници.

Защо чиновниците ЕВЕНТУАЛНО ще плащат осигуровки от 1.05.2012, а възрастта за пенсиониране се вдига с 1 година още от 1.01.2012?

Защото дянков така е казал а боко му е отзад.

крайно време беше да се вземат мерки за тези на който държавата им плаща вси4ко,а те работят колкото да не са си в къщи,сега е време и на сивия сектор,а тези дето ста4куват,да си ходят в къщи

НАРОДЕ, НЕ БЪРКАЙТЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ С БЮДЖЕТНИ ТАКИВА. БЮДЖЕТНИТЕ СИ ПЛАЩАТ САМИ ОСИГУРОВКИТЕ, КАКТО СИ Е РЕДНО. А ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, СА ЛЕЖАЧИТЕ ПО МИНИСТЕРСТВАТА. ЗАЩО ТЕЗИ МЪРЗЕЛИВИ И ПОЛУГРАМОТНИ ТЪЙ НАРЕЧЕНИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ЩЕ ГИ КОМПЕНСИРАТ, АКО САМИ СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ? ПРАВИЛАТА ТРЯБВА ДА ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ, ДА СИ ПЛАЩАТ И ПОЛИЦАЙТЕ И ВОЕННИТЕ, ТА ЗА ТОВА НЯМА ПАРИ. ДА ИМ ПРЕМАХНАТ И МНОГОТО НА БРОЙ БРУТНИ ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ, ДА БЪДАТ 6, КАКТО НА ВСИЧКИ ДРУГИ. КАКВО ПРАВЯТ ПО-ДОБРЕ, ЧЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ? НИЩО!

ДАНО ПРОКУРАТУРАТА НЕ ЗАКЪСНЕЕ ДА МУ ПРИБЕРЕ ПАСПОРТА

Хванал е "демокрацията " за гушата и и точи мозъка.

Много ме зарадва тази новина. Трябват и поне 30% съкращение на държавни и общински чиновници. Супер... БРАВО

Българския народ им 7,5 милиона души, всеки от които по своему е неповторим творец на блага. Да се венцехвали един пожарникар е смешно, нелепо и крайно надъхано в удтрадясно. Всеки един от тях може да ръководи страната така, както това се опитват да правят гербеджийте. За такова управление не се иска ум, а ловкостта на апаш. Да се набива в главите на хората аксиома за непогрешимост на един боянски шоп е нацистко кафяво и мирише на хитлеризъм. Писна ни от такива лайняни богове, идоли на разни мухлясали реакционери. До гуша ни дойдоха с техните схеми, айдуклък и страх от професионалистите и експертите на европейско равнище. Накъде ни тласкат те?! Към мъртъв Райх, към Анадола, към Азия, към трапа ли?! Да си вървят, не ни трябват повече. ГЕРБ, за тебе става дума.

Е нали гроб на избори това обещаваха да направят ?

които и да доде,все састата.оня другите преди,какво направиха?проблема е в чипа...