В Гърция: Който не плаща осигуровки, да ходи в България

Онзи, който не си плаща осигуровките, трябва да върви в България, заяви висш гръцки чиновник пред медии.

Обратно в новината

Коментари - В Гърция: Който не плаща осигуровки, да ходи в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ви щем.

споко ще ви оправим дифицита идва коледа и бг пак ще ходят по халкидики

Прав е византиеца. У Гърция това няма как да стане, защото и синдикати и законодателство са на ниво, а тук всичко може и то юридически обосновано....., защото го позволяваме!

синдикати и законодателство на ниво в гърция! я върви в гърция щом ти харесва.

Обосновавам се веднага - опитай се грък да го накараш да работи за минимална заплата, а под масата да му даваш повече. Опитай се да го накараш, да подпише че работи на половин щат, пък ти ще му даваш неофициално за пълно работно време.... и какво ще те направят синдикатите ако те надушат. като кажат "Стачка" - забелязвал ли си какво се случва в Гърция...! А иначе ходя в Гърция на почивка и се чуствам много добре там. Да с помийни ями са, но това не е лошо, защото не изливат лайната си в морето, като нас

не го искаме,половин BG сме тук...

глупости, не сме по различни от другите, даже сме за пример! 1. Да си видял нашия президент надървен да се показва на секретарките си! 2. Да имаме случайно гейски сватби! 3. Да имаме изродено население?! 4. Да се стреля на поразия в кината! 4. Да има масови убийства по улици и площади от терористи! 6. Да носят нашите ученици бронебойни ранички!? 7. Ами природата ни - да имаме крокодили по улиците, или скорпиони по паркове и дворове? 8. Да има друга държава с една граница плавателна река, друга море, трета и четвърта планина ! 9. Коя друга малка европейска държавица с нашата площ има атомна централа с няколко блока...

Коя друга нация си "осра" държавата и природата...и продължава

тук да ши кажа,в България,дори кметовете в общините крият и не плащат осигуровки на служителите си и ги карат да мълчат със заплахи ..и хората се боят и не си търсят правата,защото знаят,че въпросния кмет и всички в общината ще му спретнат някоя случка,страшно е в България,пиша Ви го от опит,заради това нямам 3 години и 4 месеца и никога няма и да ги имам в тази мизерна и безправна държава.

Гръка е казал правото.Имал е в предвид че в БГ-то данъчната система е корумпирана,и не е далеч от истината.И ако само хотелите по морето и планинските курорти си плащаха данъците на 100%, гърците никога не биха си правили пинизи с нас.Парите в хазната трябва да влизат от големите, ,,Мутрите'' и ,,Некорумпираните'' управници и скритите им бизнеси.За никого не е тайна,че партиите в България са ,,Политически Клубове Картели'' А и ,А. Доган го каза директно,вярвам му.И тогава какво излиза ? Че партиите създават ,,Сивата Икономика'' и укриват данъци,или ги избягват с ,,Офшорни'' регистрации в чужбина,а в същото време пледират за борба с корупция,и борба за по-добра данъчна система,която всъщност засяга директно само ,,Гладните Ач-кюпеци'' и изнемогващите, а Тях не.За какво мислите че много гръцки бизнеси се изнесиха в България,ами точно по тази причина,ниско облагане,а ако може и изобщо да се избегне какво и да е данъчно облагане.Така че човекът се е изразил доста точно.

че тва е държавна политика в бг

Ареее... сега и византийски мигранти!!! Не че си ги нямаме де...

А Гърците който не плащат и те ли в БЪЛГАРИЯ.

ми то нали за тях става въпрос бре!!!!

Ми хубаво си го е казал човечецът.

Ами, какво да коментираме... Ето го потвърждение на поговорката, че който не уважава себе си, никой не го уважава! Ето какво представляваме в очите на съседите си и на Света изобщо... Абсолютно нормално и логично е това пренебрежително отношение към нашата родина, България - тя напълно си го заслужава...

Тези да си гледат дървените стълбове по електропреносната система и септичните ями в де що има град по-малък от Карнобат. После да си го мерят с държави, в които поне канализацията е що годе общодостъпна.

Държава за та.ак сме вече.Даже не държава,територия.Хак да ни е!

Леле! Щях да се разрева! В Гърция чиновници, началници, министри обикалят и обясняват на хората как ще се промени ситуацията и как хората ще си плащат осигуровките и то не само в Атина или в Солун, а в някакви обикновени градчета! Абе на какво се правят тези гърци? Няма като Тиквата да им хакнат едни нови данъци, нови такси, нови проценти и прочие без много много да им обясняват. И колкото по-малко знаят по-добре, защото после като ги хванат ще им скъсат гъ...за от глоби и лихви. Ще обясняват на хората, хайде де! Хората не трябва да знаят нищо, защото ТОЙ се грижи за нас! ТОЙ ни дава милиони за пенсионери, за доктори, за учители и прочие. От собствения си джоб при това! А тия абдали, гърците, тръгнали да питат и да обясняват на хората!

тия селски пръчки които храчат тук са вижадли Италия само на картички...изобщо не им обръщай внимание..те повечето по-далеч от окръжния град не са ходили но всичко иначе знаят:))))))))

Маляките ни завидяха.

Доживяхме гръг да ни поучава - но е прав в едно, как в Гърция почиват толкова често българските чиновници, ако си плащат осигуровките? - Няма как!!!

И гърция има тъпаци в държавната администрация, както и ние. Само че те се възмущават, докато ние приемаме, че така е нормално. Малка разлика.

Изстискването на пари от Гърците ще им е по-трудно начинание от построяването на 3тият храм. Още от древни времена контактът на културите е оставил дългоносковците със яка обърквация:"Дали гърците не разбират света по-добре от нас? Дали тяхната философия не е по-добра от нашата 'религия'? Въпросът кой-кого ще превзема не е стоял на лице, защото преговорите са се извършвали от Александър.

.....който не е бил грък (за Александър Велики става въпрос)

Всички се подпичкват с Боколандия!!!

Гърците са виновни ,че не го пратят тоя в Брюксел да си плаща , а го търпят.

Какво се правят и те на ощипани, балканският тарикатлък край няма. Много обичам Гърция, ама техния рев ми идва в повече. Лятно време по кръчмите рядко има касов бон, дори читави хотели искат кеш, а не карта, да не говорим по плажа какви касови бележки дават и как се правят на 2 и половина. Ама и управниците им са същата стока. Да ги задължат да си купят касов апарат и да го вържат към техния си НАП и ще има повече полза, отколкото от разни срещи, обиди, протести и други циркове.

Знаете ли, че има хора в България които плащат здравни осигуровки дори и да са пенсионери? Ако си пенсионер и имаш функционираща фирма, си длъжен да си плащаш здравното осигуряване, макар , че държавата трябва да плаща на всички пенсионери.

Е па у България като има задръстеняци що и у Гърция требе да има.

Алексис къде по дяволите ти отиде СОЧИАЛИЗМА?

Разбира се че е прав гърка.Ние сме държава от бандити които са в съда и мвр.Колко полицая пенсионирани като младежи върна пак боко на "работа"по границата?Само тюфлеци само лапат и нищо не работят.Нека младите да емигрират поради липса на бъдеше без доходи.

За имиджа на България днес, дори сред съседите ни. Руския депутат се гавреше, казвайки, че ще изкупят България, не Сърбия или Румъния, този сега праща несретниците си и тарикатите в България, не в Римъния или Албания. Когато и някой от съседните ни държави или Европа реши да даде пример за корупция, мизерия, ниско заплащане..., пак се споменава България, не Македония или Хърватия, Румъния... Как се получи тая картинка?

Когато в Сърбия или Румъния направят корпоративния данък 10% и тези държави имат морски курорти като нашите може и там да ги праща но НЯМАТ!!!!!ПОНЯЛ???

и като ви е 10% данъка, всичкия международен бизнес за България е с офиси в Румъния, щото българите освен за хамали за друго не ставате

M-да,в Италия като кажеш "български избори"се разбира купени гласове и т.н.Това не е майтап.израза е придобил широка употреба и се чува и по италианските телевизии.

жалост е така..... Колкото си плащат, толкова и не плащат.

Ама то за да вземеш пенсия, докато си млад и работещ се плащало ли?А, пък ние мислихме, че бай Ханс е длъжен да плаща

Дали трябва да се сърдим на чужденците, че ни оценяват по този начин? Нека всеки сам се замисли защо е така. Не за пръв път и не само от гърците чувам подобни твърдения - България е рай за онези, които обичат да заобикалят закона. И чужденци, които идват тук, бързо се ориентират и възприемат този модел на поведение. Уви, обидно е за нас, но е вярно.

В Гърция пък едни закони...

И не е Сименс преди години го осъдиха като най-големия европейски корупционер...

По-скоро става дума за данъците. В Гърция са зверски. Над 50%.

Така ни провокират гърците с приказки и действия от 1 400 години . Пък после българите лоши били сме.А великия ни цар Симеон I , който ги е спуквал от бой всяка година по няколко пъти, жесток военолюбец бил.

Какви ги плещи тоя етиопец?

прав е човекот! тук само баламурниците плащат осигуровки!

Не се гневете, това е истината.Болшинството са осигурени не на това на което получава,иначе личен глад.

Който не иска да му връщат кредитите , да ги дава на Гърция.

НИщо ново не е казал човека, точно така е: ние сме държавата на хаос демокрацията в чист вид: - огромна част не плащат осигуровки - 1.5 милиона на плащат здравни такива - от 70 000 по комунистическо днес хората взимащи инвалидни пенции са 800 000 Е, кво да кажем повече- държават а на лъжците , масовата кражба и палестински мързел

В Индия няма нито пенсии, нито осигуровки, но за сметка на това са номер едно по банкови влогове. Дори най-бедната чистачка има сметка със спестявания за старини. Струва ми се, далеч по-справедлива система, отколкото да внася осигуровки, а само малцинствата да получават майчински, но не и твоята, работеща жена. А за пенсия...кой ти мисли, възрастта расте всяка година.

Банковите влогове са архаично средство за трупан на пенсия. Те се стопяват за дни понякога, ако им аинфлационна криза. А такава винаги може да има. Примерно при инфлационната криза на БСП при Виденов спестяванията намаляха 1000 пъти като стойност. След години дойде и ревалуризация, за да се махнат нулите от употреба, ако си спомняш. Значи 100 000 лева за пенсия са станали поради комунистическото управление на БСП 100 лева за пенсия. Месечнта заплата стигна 5 долара средно за няколко седмици! Умниците комунисти обаче гледам си позволяват да съветват тук. А бе много сте долнопробни, бе!

Не се връзвайте на изявленията на тая гръцка калинка. И на гърците толкова им е акъла да си изберат смотан премиер, а той още по смотани министри. Същата работа са и нашите умници.

Добре дошли са гърците.

А пъ БАН дигнал прогнозите за растежа ни, ба! Е , па то таа работа ми съ види малко като еБАН!

pompai

Пратил ги е на вятъра. България -няма такава държава. Това е искал да каже. :))

Наистина я няма тази държава от преди 26г.,и ще ви става все по-зле до като не разберете,че онова лежане свърши и "требе да се работи,оти иначе няма ко да се яде"

Хехе Гърчолята пак ги насметоха и вече започнаха да изпушват Те в БГ няма да дойдат ама да не побегнат младите на запад че с тази политика май на там отива.Всеки месец колана с по една дупка.

Станахме за посмешище на целия свят

.защо Гърция-целия свят ли е?Учудващо е,че знаят за България-защото те освен да се присмиват-друго не знаят!

Цакирис си е чиста проба Прецакириз.

Не се хващайте та тази въдица. Пред лицето на турските претенции нямаме интерес да се караме с гърците по такъв незначителен и умишлено провокационно раздут повод, а трябва да се подкрепяме взаимно. Помнете: Разделяй и владей"!!

За изказването на феса българските пачаври си траят , нали е братче на боко2българоубиец.

Ето ще ги дерем наред и без това товс заслужават намериха работа на нап

Прав е Това северна Гърция е Българска !

Ми вземи си я като е българска! Много тъпи индивиди има в тая България бре! Явно ти си от тия- безпаричните директри у българско!хахахаха Заради такива тъпунери като тебе, гърците си правят гаргара с българите!

руский самогон,ти чий го крепиш тогава тук,че все храчиш там където после ще лижеш.....за сега има още наивници които ви смятат за "братя" но с такива писания само им намалявате броя та продължавайте да храчите защото е добра кауза за другите

Човека е искал да каже - Както гръцките бизнесмени не плащат осигуровки в България. Е, прав е.

те маляките, понеже много си плащат данъци и осигуровки, та затова са в екскрементите и чакат на европейски подаяния всеки месец. което автоматично значи, че тоя гърчоляшки тъпанар е пратил директно поне половин гърция да се домъкне у нас.