Премиерът бил подведен за осигуровките

Икономиката не търпи силови мерки. Цялата нация трябва да бъде уплашена от подобна стъпка - увеличаване на данъчната тежест с 3 пункта, което означава 16%.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът бил подведен за осигуровките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОй вай да всичко е подведен И за пропадащите улици бил подведен - ама нали трябва ленти да реже и да открива че да не му падне рейтинга

Колко години още фирмите трябва да работят и осигуряват работниците си на 4 часа, а да работят по 10-12 часа, 6 дни в седмицата?До кога тези "работодатели" ще се возят на джипове, ще почиват на екзотичните острови и ще си строят имения? Затова ли няма да се увеличават осигурителните вноски г- н Данев? Итова са работодатели на на от 50-150 работника.

"Много добър човек" е този г-н Данев, защо не прочетете нещо за групировката "Сигма капитал" и за нейните създателите - Георги Велчев брат на бившия финансов министър Милен Велчев и синът на Божидар Данев - Веско Данев и всичко ще ви стане ясно, че няма случайни неща, навързали са се като свински черва.

Той си е подведен за абсолютно всичко по рождение.

"БИЗНЕСА" Е ТАКА ЗАСЕДНАЛ В СИВОТО, ЧЕ НЕ 2%, АМИ 22 % ДА Е УВЕЛИЧЕНИЕТО, ПАК НЯМА ДА МУ Е НИЩО. Т.НАР. "ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАГОВЕ" ОБРИЧАТ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ НА МИЗЕРНИ СТАРИНИ. ЗАПЛАТИТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР В ПЪТИ ПРЕВИШАВАТ ОСИГУРИТЕЛНИТЕ ПРАГОВЕ. И ТОВА Е ПУБЛИЧНА ТАЙНА. АКО Б.Б. СИ БЕШЕ ВЗЕЛ ОПИТЕН ИКОНОМИСТ ЗА МИН. НА ФИНАНСИТЕ, ЗАПОЗНАТ С БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ, ТОЙ ЩЕШЕ ДА ЗНАЕ, ЧЕ ИЗСВЕТЛЯВАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА ЩЕ ПОВИШИ И ОСИГУРОВСКИТЕ И ПРИХОДИТЕ ОТ ДАНЪЦИ. НО ЗА ТАЗИ ЦЕЛ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ХРАНИЛКИ ЗА "НАШИ ХОРА" , ЗАХРАНВАНИ ОТ ФИРМИТЕ.

ааа, те сега посрещат и други нужди...

Бизнеса няма думата. Толкова години не показаха отговорно отношение към държавата и главно към тези,които им изкарват печалбите. Правителствата бяха прекалено толерантни към тях-време е те да подпомогнат държавата.

Да не би да има държавата производство, че плюете по бизнеса. И къде извинете ще работите Вие

Данов да не се прави на ударен с мокър парцал!Проглушиха ни ушите,че сме с най-ниските данъци в Европа.И при тази ситуация,Дянков ни обещава да станем райска държава след десет години!Нали когато осигуровките паднаха с 2%,бизнесът щеше да осигури нови 300хил. нови работни места? Ами що господинът не погледне първите 10 най-печеливши компании в страната?Чуждестранни компании,които плащат само 10% корпоративен данък.И сред тях,естествено електроразпределителните дружества,тормозещи населението!

Абсолютно прав си приятелю. Това е истината.

Абсолютно прав си приятелю. Това е истината.

Не е прав Данев! Капризите на ченгетата и агонията на болните и пенсионерите не са едно и също нещо. Защо този Данев не каза по времето на Костов, че социалистическата индустриализация на България се извърши с пари от заграбените от комунистите пенсионни фондове. Нормално беше значителна част от постъпленията от приватизацията да бяха отишли в пенсионните фондове. А и самият Данев се превръща постепенно по думите на покойния Радой в природа. Време е да ни освободи от досадното си присъствие.

И този бай... да вземе да изясни откъде и с какви пари се пръкнаха тези "работодатели" и колко от тях са изрядни в изискванията на Кодекса на труда и в плащането на осигуровки! Кога ще се пенсионира работник, който работи по 10 часа, а е осигурен на 4 и се води на минимална заплата и взима чисто 500 лева!

Тоя пожарникар се омота като пате в кълчища...

бизнеса прекалено много е гевезен. За качеството на бизнеса може да се съди по заплатите които дава и степента на спазване на законите, наредбите и правилниците. По тези показатели нашите бизнесмени са пълна порнография. Щели да минат в сивия сектор, щели да намалят заплатите, да уволняват работници, щели да изнесат бизнеса си, къде бе глупако в Косово или в Германия. От едното място ще те върнат в ковчег, а от другото място ще те върнат заедно с циганите ни. Да имаш самочувствието на благодетел на работниците си плащайки по 300 лв е абсолютна простащина. Ясно е че работодател без работник не може, както и работник без работодател. За ниската производителност на труда вината не може да бъде на работника, тя е единствено на работодателя. Ако работника не работи, уволняваш го обратното не може да стане. Крайно време и бизнеса да се самореформира, за да не го реформират. Трябва да се знае, че който иска много получава нищо.След 20 години дясно управление ( в България няма лява партия, БСП представлявя червения бизнес) , да не последва истинско ляво управление, тогава 20% данък ще ви се вижда сладък.

А като не ти се работи за 300 лв. ,НАПУСНИ!!!! НАМЕРИ СИ РАБОТА ЗА 3000 ЛВ, АМА КОЙ ЩЕ ТИ ДАДЕ! Пък ако искаш ти стани работодател ,да те видиме , ти колко и какви заплати ще даваш! Ама сигурно си някой държавен чиновник, дето по цял ден чати в нета?

Ал

Чиче, на огромната част от малкия и среден бизнес наистина му е много трудно да оцелява с такава държава-мащеха. Ще ти кажа и защо - защото едрия бизнес е образувал няколко групировки, по популярни като фракции на мафията, които са се сраснали с държавата и не допускат обикновения бизнес да се развива. Чувал си за обръчите от фирми на Доган, чувал си и за СИ-банката на приятелката на ББ, чу и за скандалната връзка на ББ с групировката ТИМ. Впрочем като го гледаш ББ, можеш ли да допуснеш, че има достатъчно акъл да ръководи бизнес, камо ли да стане премиер? Той не управлява - той ни ни отвлича вниманието докато фракцията, която го е издигнала завзема позиции!

Какво значи един премиер да бъде подведен когато управлява цялата държава? Значи е абсолютен глупак.

ЕВРИКАААААААААААААА

Подвеждане на премиера? Ами той горкия не знае изобщо за какво става въпрос и какво трябва да прави - важното е да запуши устите на едни, пък после ще му мисли за следващите! Некадърни, некомпетентни, без образование - абе хора от некачествения материал - това са сегашните управляващи!

"Премиерът бил подведен за осигуровките" Ти ли го подведе, Данев и кога? СЕГА го подвеждаш!!!! "Божидар Данев: Няма да правим икономика на мизерията. По-добре е да се увеличи приходната част на бюджета, отколкото да се намаляват разходите"

Г-н Данев,какво очаквате от един пожарникар ???????

Премиерът винаги е прав!Той никога не греши,него го подвеждат!

Данев,има и друг начин да се оправят нещата. ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯ ДАНЪК. Но тогава ще пищите още повече.

Скоро един "макроикономист" по телевизията на въпроса за плоския данък отговори, че нямало смисъл да се отменя, преди се събирали същите суми- разбирай богатите и без това не плащат данъци (в Бг естествено) Защо не вземат пример от "големия брат" където и данъка е прогресивен, и в затвора се влиза за укриване...

Алооо кога станахте "бизнесмени"??? Точното ви име е "КРАДЦИ" на държавната баница!!! Стига сте ревали ами се научете от истинските бизнесмени дето по 300 години изграждат бизнес и пак нямат самолети и яхти като вАС!! За 20 г станахте баш мутрите и престъпниците на тая държава. Как се става милионер за 20 г при нормално и равно начало и спазване на Законите бе ДРУГАРЮ???

Този премиер все някой го подвежда, все някой му е виновен ... Най ме е яд че ние ще изядем дървото, заради тяхната некадърност накрая.

Това правителство отначало ми хареса,въпреки че не съм гласувал за тях.Но,кратка беше радоста ми. Започнаха като всички преди тях да мислят за избори и електорат,а не за държавата.Докато не се измени уравнението един милион българи- произвеждащи да хранят милион и половина пенсионери+милион и половина деца+един милион мангали+един милион на държавна ясла, няма как да стане. Време е бюрокрацията да се съкрати поне наполовина,време мангалите да се принудят да работят за да се оправим,но за това се иска ДУПЕ,а не приказки.

Българският бизнес не беше ли този,в който всички бизнесмени карат Кайени,но плащат по 300 лв.заплата ? А Българската държава не беше ли тази,която десетилетия не може да направи абсолютно нищо за този народ ?

Оле мале горкият той....

"По-добре е да се увеличи приходната част на бюджета, отколкото да се намаляват разходите, заяви в Денят на Дарик Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара. Той участва в поредното заседание на съвета за тристранно сътрудничество. Общо мерките, по които партньорите са постигнали съгласие, трябва да съберат над 1,6 млрд. лева в хазната."

Какъв бизнес има този идиот?? Как го е създал?? Какви данъци плаща?? И изобщо що не вземе да си потопи шнорхела??

ще ви кажа,че г-н данев произхожда от Центр. кооперативен съюз т.е стара комунистическа структура. Тя има лоби в парламента,където от години е гласувано и прието кооперациите в Б-я да не плащат данък печалба . Какъв икономист е той,щом е против еднаквите условия за всички стопански субекти?.

" Ние се надяваме, че както друг път премиерът взима решения и след това ги оттегля, това ще се случи и сега", каза още Данев.

Абе Данев за тебе пенсия няма ли бре ? Стига говори глупости ,отивай в "заслужена " почивка Освободи ни от малоумните си изказвания .

Хайде вече, стига са ни плашили и тези измислени "работодатели". Откъде да дойдат парите в държавата бе, Данов. Няма за пенсии, няма за здравеопазване, няма за децата, а ние се тупаме в гърдите, че са ни най-ниски данъците в Европа. Измислените бизнесмени да спрат да укриват данъци, тогава ще се оправи държавата.

Абе Данев : -- какво си се завайкал за процентите/пунктовете !?(като еди-каква-си за ...) Твоята (и на приятели) задача е да въртите икономиката/индустрията на България . (официалната и задача и икономика/индустрия де .... щото неофициалната покрай еди-кои-си банки на еди-кой-си твой сродник -- тя е отдавна на бюрото на много Бюра) Или накратко : 1.Спрете да говорите по теми вън от компетенцията ви (Вашата и на приятели) ; 2.Спрете да крадете ; 3.Спрете да назначавате доказано-некомпетентни `бизнес-мени/дами` с доказан произход/родственост ; 4.Започнете да работите това, което казвате че работите .

Такова малоумно правителство отдавна не сме имали.

Господин Данев, Вие сте умен човек. И затова се питам, вече повече от година нима не разбрахте, че тия хора нищо не решават. Те само пробват...Така че бъдете спокоен, след някой ден ще се отметнат и от това решение....Имам чувството, че бизнесът у нас оцелява въпреки правителството...

абе изобщо псевдодържавата българия твърдо и уверено върви към статута на третия свят......

Само там се краде толкова! И само там не правят реформа в най-крадящия сектор, както при насс е здравеопазването. Крадат се милиарди!!!

Г-н Министър- председател, Не му вярвайте на Божидар Данев. През всичките години, когато съм работила в частни фирми, вкл. и Балканфарма, сега Активис, плащат осигуровки на минималната заплата, и дават отделно пари в плик. А работим по 12-14 часа. Да не говорим за охранителните фирми, които са на 24 часа денонощна работа: задължават младите да се съгласяват в трудовите им договори да пише, че работят на 4 часа, за да могат работодателите да плащат осигуровки за 4 часа, прослужено време за пенсия е за половин година, и така тези млади хора никога няма да съберат необходимия стаж за пенсиониране. Резултата от ограбването на България е очевиден от хеликоптерните снимки: почти всички новозабогатели нямат Акт 16 за своите имения. А ние, обикновените българи, само да не си платим данък сгради и смет, веднага започват да начисляват лихви и т.н. Г-н Министър-председател, не разрушавайте именията им, а ги национализарайте или да си платят данъците за годините, през които не са плащали, заедно с лихвите. Само не може да ми го побере мозъка, как се поддържат тези палати: необходими са огромни суми пари, разбира се пак пари от сивата/черната икономика.