17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Племето НАИСТИНА Е ТЕЖКО УВРЕДЕНО. ОРЕЛ,РАК И ЩУКА,А ГРОБ НИ ФУКА..

Кой сее интриги е ясно, дори и сеячите са същите от Костинброд, та досега. От простотия в никоя ситуация не можем да отделим зърното от плявата и като подивели псета се втурваме след всяка хвърлена ни манипулативна топка. Резултатът е виден - никой не може да ни насъска един срещу друг както собствено произвежданата ни ненавист. А после, Орбан бил голям, та велик. Няма по-първосигнални от нас. Никакво смирение, никакъв шанс за разумно изчакване и осмисляне. Бий българино българина!

това беше и моето мнение, доста непопулярно тук, но така мисля аз. трябва да има ревизия на агенцията, която купува билети, а не на служителите, които са пътували с тези билети. във всяка голяма компания частна или публична има отдел и в повечето случаи външни компании които доставят билети по поръчка и е забранено на служителите да си ги купуват сами - поради ред съображения. Виждал съм доста по-старомодни колеги в различни организации да приемат безусловно това, което им предлага агенцията и ги приемат като много големи специалисти. Аз например винаги съм се съмнявал и винаги си търся паралелно билет, отказвам предложението на агенцията и изисквам да ми запазят конкретен полет/връзка. Накрая многократно казах, че е абсурдно да очаквате някой да лети презокеански полет по работа в икономична класа. Бизнес класата се казва бизнес с основание дали сте се замисляли - това е класата на хората по работа. Икономичната класа се казва още туристическа...

"Виждал съм доста по-старомодни колеги в различни организации ......" Та да си дойдем на думата , все пак Вие сте на хранилка , а не ПРОИЗВЕЖДАТЕ ПРОДУКТ , тоест защитавате БЮРОКРАТИЧНИЯ подход към въпросите ! Извинете , но и тук има достатъчно чиновници които по цял ден само това правят - обясняват какво МИСЛЯТ да направят или ЩЕ направят за обществото , но просто нямат време от медийни изяви , кръгли маси, симпозиуми и командировки . Когато влезете в групата на ония 900 000 души пряко заети в ПРОИЗВОДСТВЕНИЯ сектор и ОСИГУРЯВАЩИ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИ, ДЕТСКИ, СОЦИАЛНИ и т.н. на останалите близо 6 милиона , тогава и бихте имали МОРАЛНОТО право да ни поучавате кой , как и за какво да харчи НАШИТЕ пари ! Видно е че се интелигентен млад човек , не тръгвайте по хлъзгавия път на наглостта , моля ! Желая Ви всичко най добро !

Бре, бре, че тази ма.министърка била незаменима бе? Че кой на подобен пост работи бе хора, за тая работа има работливи пчелички в ниските етажи на йерархията, подобни високи постове само намазват и бият точки с постигнатит резултати. Селанки като тая им дай скъпи тоалети и пълно възползване от властта която са им дали за момента, ама пълно. Според наглите й думи това не било "луксозна командировка".... Колко ли още подобни бесмислени пътувания е правила и е трошила народна пара без да има нужда от присъствието й. И не е само тя, но в случая тя опира пешкира. А кои са тези организации които защитават прахосването на народна пара при положение че в същото време майки на инвалидни деца стачкуват от липсата на средства за елементарните им нужди.... Интересно става или пак всичко е платено и нагласено?!?

кой определя кое е смислено и безмисленно ? лелката, която продава гевреци на централна гара ли трябва да си изкаже мнението - нейният шеф е решил, че е нужна и трябва да замине. за 8000 лева не можете да спите, а факта че Цеко Минев не внася концесията на Пирин и лъже за приходите, краде от планината милиони а също е обрекъл и Витоша на разруха - това не ви притеснява и там сте съгласни - вашата работа е евтини на брашното и скъпи на триците...променете си приоритетите хора.

ами щом Цеко Минев е критерия, тогава трябва не 8000, а 20000 лева да е билета, защото той си лети с частния Гълфстрийм, пардон на банката, но си го ползва само той и Ивайло плюс любовниците им в момента

ми аз тази информация я знам, но явно за обществото не е проблем, че някой го краде по този начин и даже е съгласно да му даде да изяде още от планината и даже му се радва. но 8-те хиляди са камък на шията на някакъв министър.

само ти за нищо не ставаш

тва е твое мнение и имаш право на него. аз от моя страна мога да ти кажа, че в бг вече няма да се толерират безучастни бездейни деконструктивни мрънкащи и спиращи работата конформисти и това мога да ти го обещая. Колкото и да мрънкате, че сте с ниски заплати или останали без работа -никой не го е грижа, защото тази нация има нужда от развитие и няма време повече да се занимава с вашите безмислени драми.

Ей поне ако не друго си честен! Да се наречеш пълен боклук е съвсем вярно! Ама евала вие либерастите имате попадения!

ти умееш ли да четеш на български език? посочи ми къде съм се самоопределил като боклук?

Какво означава това, че одобряват луксозния живот на управляващите ли, откъде тогава да дойдат парите за техните деца, от пенсиите и минималните заплати ли.

Поредното доказателство, че тук всеки е срещу всеки. Хората без ръце са против хората без крака, които пък са против глухите, които пък мислят, че слепите са облагодетелствани. Ами, това е нищо, лявата ръка мрази дясната, а двете заедно се обединяват срещу долните крайници. Абе, важното е да си "срещу". Контра, противопоставяне да има. Ей затова е това дереджето.

Е що тогава се вдигна цялата тая врява около прословутото луксозно пътуване на зам. министърката тогава?

именно това е въпросът - някой изнесе безмислената инфо и медиите я захпаха, защото те знаят, че народа купува такива сензации и това му прави живота - защото масата не мисли как да се съгради нещо, тя мисли само как да се разрушава

Мисля, че исканията за оставка на зам-министърката бяха формулирани не от стачкуващите , а от медиите, които си приписват ролята на изразители на всеобщото мнение на иначе недоразбралите се помежду си протестиращи. Както се вижда има такива, за които тази оставка е неправилна,други, за които тя е без значение и трети, за които е съществена. Питам как медиите разтръбиха, че се иска оставката на г-жата, като едно мнение няма, а и никой не може да говори от името на всички протестиращи?! Е, взехте главата на заместник-министър, господа журналисти, показахте я в близък план как плаче от обида, а сега какво? Помогнахте ли на някого или просто си запълнихте колонките и страничките?

А вие какво спомогнахте с този високо интелектуален пост ? Ще повишат заплатата че се подмазвате на власт имащите ? Браво - ценен кадър ! Да на би да сте Калинка ?

Ами просто преди да се включа в хора на всезнаещите и праведните, които искат да спретнат аутодафе за всеки работещ в държавната администрация, се опитах да погледна на ситуацията и от по-друг ъгъл.Уверявам Ви, че има и чисто човешка гледна точка и е добре да се изслушваме, преди да поднасяме нашето снопче съчки в кладата.

С какво помогна на децата инвалиди? Колко пари дари от заплатата? Да не би да ги пазиш за концерт на Слави?

Помогнаха и още как! Либераските медии! Само, че не са си направили добре сметката! Сега очаквам виновни да се окажат Путин и Тръмп!

Тука се смеят някои хора, но този театър е тъжен! Явен е сценарият дирижиран от БСП,а в хора пеят фалшиво "славеите" - Слави и Славея! Това е очаквано. Но поведението на Боко е безумно. Тоя човек е като фурнаджийска лопата! Повръща ми се от всички тия либерасти, псевдосоциалисти ПЕСове които лаят и използват мъката на хората, за своите низши задкулисни цели!

И тези организации са с дъх на корупция. И какво да си затворим очите или да ходим като коне с капаци за тези извращения. Кой самолетен билит струва 8000 лв. бе крадци скапани. Колко такива командировки са правени за които хората не знаят. Оставете я, следващия път нека 20 000 похарчи и да има хора, които нямат за ядене пари.

Борисов да си я върне на поста и да не се влияе от простаците.Има и умни хора в тази държава,докога простаците ще ни определят пулса на времето,комунизма го изринахме на бунещето.

"докога простаците ще ни определят пулса на времето," и аз това се чудя ? Ако спреш да пишеш простотии ще спомогнеш , бъди сигурен !

Някоя казионна организация дето лапа пари я подкрепят. КОлкото синдикатита са синдикати в България, толкова и тази организация на хора с овреждания.

То няма и за какво да си подава оставката.Просто и прави чест за моралният акт.И като човек и като специалист тази жена е достойна за поста който заема и политическата партия в която членува.Нека има повече такива хора.Добре е и другите партии да имат високи критерии,като ГЕРБ.

То е ясно, че въпросът е кой колко иска да й даде от държавната баница, а момата е готова да лапа, да лапа... Ама този дето й е давал ще се измъкне, а за нея пак топла службица обещана срещу подадена оставка. Цинизъм!

Много е лесно!!!На всяко ведомство включително на мин.съвет и президентство да се гласува скромен бюджет па нека да си слагат без брой калинки,секретарки и други смотаняци чиновници!!!!И всеки преразход да им се пише на задника!!!!!!!!!!!

Цоцат ли,цоцат нпо-тата., явно това е тихния човек.

Моля, посочете, кои са тези организации на хора с увреждания, които са против оставката на г-жа Димитрова? Лично ще ги попитам за заслугите на зам.министърката към хората с увреждания.

ами те заслугите са описани и в статията - основната е нов проектозакон за социални услуги към хората с увреждане, в който организациите с експерти са участвали. Ако организациите са както казвате корумпирани, т.е. не стават, то тогава вие какво сте направили като граждани за да подобрите живота на някой друг освен вас и близките ви? Задайте си този въпрос. Това, което наблюдавам е, че обществото смята за корупция факта, че хората работещи в НПО-та и фондации очакват заплата - не знам вие как си представяте някой да се образова, да стане специалист и да ходи всеки ден на работа без да получава доходи. Тези организации не са временна кампания от 1-2 месеца за определена кауза - това са дългогодишни и комплексни програми с голям обхват, които изискват непрекъснат труд.

"Общежитието" е в най скъпарския район на Манхатън,само на една пресечка от Сентръл Парк,т.е. на около стотина метра и така изречено звучи все едно се спи на тръбни легла от петдесетте на минали век,а всъщност е точно обратното!Но с тази дума "Общежитие" отново облъчват в погрешна посока суверена!

То е ясно, че въпросът е кой колко иска да й даде от държавната баница, а момата е готова да лапа, да лапа... Ама този дето й е давал ще се измъкне, а за нея пак топла службица обещана срещу подадена оставка. Цинизъм!

Не ги мислете двете каки Борисов вчера е бил на едно мнение днеска е на друго.

В интерес на истината г-жа Димитрова е много добър специалист в своята област и е добронамерена към проблемите на хората с увреждания. Не е изключено някой да я подвел. Е, не е трябвало да пътува в бизнес клас, но буквата на закона е спазена, а управляващите това гледат. Докато се занимаваме с тази история, е почти сигурно, че някой някъде лапа милиони по някаква схема.

И щото някой някъде лапа, та дай и каката да не пропусне да излапа пай от държавната баница и тя, сакън, само тя е пропуснала да се налапа та наваксваше с този Ню Йорк...

Най - добре щеше да бъде ако си беше взела билет за правостоящи. Пък можеше и с гребна лодка да тръгне като другаря Димитров.

А стига бе "те не виждат проблем в пътуването на Димитрова до Ню Йорк" Какви са тия кретени и кой ги е упълномощил да говорят от НАШЕ име ! Баси скапаната държава - тия дето би трябвало да ни защитават правата приветстват ония дето ги нарушават ! Явно това са някакви НПОта на правителствена хранилка - "винаги верни" на тия дето им пълнят гушите ! мафия !

То предварително се знаеше , че ще стане така.......Без коментар........

Е как да не вярваш на тези НПО-та...

Може да се обявили, но не те плащат данъци! Дори напротив и те ползват парите от данъци!

Както се разбра тия НПО-та са на издръжка на държавата и е нормално да защитават нейните хора. Най-добре е да се разпуснат и парите, отиващи за тяхната издръжка да отидат по направление за болните деца. А госпожата не я мислете от ГЕРБ ще и намерят друго топло място.

Е това вече НАИСТИНА не е държава! Първенци сме по добив на тикви и пъпеши!

добре е все пак протестиращите майки да бъдат първосигнални и да не се подвеждат под фалшивите новини, разпространявани яко в медиите. Не билетът е истинската причина за оставката на тази псевдоекспертка, а това, че тя отиде на форум и лъга, че България е много напреднала в грижите за децата, лъга, че имало стартирала реформа, която била страшно ползотворна, лъга, че всичко е розово и хубаво. Това е истинската причина за да се отстрани тази жена. Тя няма да ви свърши работа, измъчени майки, тя ще ви приказва и обещава сладко, за да ви разкара-това е политиката на Тиквата-всичко да се замъглява, да се будалка този измъчен народ, а той дасе пъчи къде ли не и да се обожествява. Самият факт, че тази жена лъга нагло пред цял свят за да излъска Боковия имидж на България и то в миг на геноцид над цял един народ, показва, че тези, с които преговаряте нямат никакво намерение да свършат нещо за вас, всичко се свежда до нечовешки егоизъм, плюскане и комплексарско тиквено его.

Точно! По време на интервюто ми напомни за лозунговите текстове, които трябваше да наизустяваме преди матурите по литература преди 10-ти ноември, за да си вземем изпитите. Само дето не завърши цялата си обяснителна патетика и помпозност с вяра в "светлото комунистическо бъдеще" за тези деца. Иначе не е въпросът на каква стойност е пътувала, ако трябва и на двойна цена, но само ако трябва т.е. въпросът е дали изобщо е трябвало да го прави, пътуванията за държавни служители следва да са с цел полезна работа, а не разходка за разнообразие извън София до Ню Йорк. Върхът на арогантността й е, че се прави, че не разбира истинската причина за обществената чувствителност или просто е тъпа и няма потенциал да разбере...

И какви са тези НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ организации, като са на държавна издръжка??? Чии интереси защитават, и нужни ли са толкова много???

Ц И Р К

В случая ВИНОВЕН е министъра. Той заповядва кой кога и къде да иде в командировка. Той утвърждава разходите за командировката. Неговата оставка все още е на бюрото на ББ и няма резолюция. Но слави Трифонов - ОВЕНА, като изблея - "НАГЛА", стадото (болшинството коментира ли тук и други статии по темата) масово заблея, без да мисли, включително и ББ.

Тази да не би с пистолет до главата да е тръгнала насила в командировка? Как пък не е проявила морал да откаже, ама къде ти морал и възпитание в ценности да има в такива като нея...

Бееееее.....

Факт - министъра лично подписва тези разходи. Значи за преразхода там е виновен той. За лошото планиране също той е виновен, защото такава конференция не се организира от днес за утре, а поне половин година по-рано. А цените на самолетните билети тръгват нагоре след като останат по-малко от три месеца. Или е имало бутане и ритане по кокалчетата кой да ходи до Ню Йорк до последния момент. Ако е така пак е виновен министъра. И няма да се учудя ако се окаже, че в чужбина зам, министрите ни пътуват в първа или бизнес класа. Ричард Брансън, дето е мултимилиардер, пътува в икономична класа, но това може да е защото харчи своите си пари, докато министерствата харчат нашите пари, събрани от нашите данъци.

този сценарий не го ли гледахме преди две три седмици? и преди месеци пак? не ви ли омръзна баце маха, после след протести връща

Малеееееееееееееее, то накрая ще се излезе, че в тази кочина има повече организации, отколкото са... нуждаещите се:)))!?! Кои са повече там... Членовете или...Патките:)))???

кои са на хранилката и/или политически обвързани!!! ВСЕКИ, КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ЗАЩИТИ СЕГАШНАТА СИСТЕМА И/ИЛИ "РАБОТЕЩИТЕ" НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ МЕСТА В НЕЯ, СА ПЪЛНИ МОРАЛНИ БОКЛУЦИ!!! НЕКА ВСЯКА ЕДНА ОТ ТЕЗИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА ДЕКЛАРИРАТ КОЛКО ПАРИ СА ПОЛУЧИЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ОТ ДЪРЖАВАТА И ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО ЗАЩО ТЕ НЕ ИСКАТ СИСТЕМАТА ДА СЕ ПИПА И ЗАЩИТАВАТ ВСЯКАКВИ ДЪРЖАВНИ ВИСШИ БОКЛУЦИ!!!!

Какво не е редно у нас: - държавен служител да пътува първа класа в самолет. Твърде е бедна държавата за това. - същият служител да подава оставка по този повод чак след като се разчуе за него. И премиерът да я приема. Трябва да се наказва позволилият това да се случва, а не пионката зам. министър, който в случая става изгорял бушон. - Тълпата на улицата да връща обратно по местата им тези изгорели бушони на некадърното правителство и премиерът благосклонно да се съгласява с това.

Момата е отличен професионалист, прекрасен другар, общественичка, душа дава за наука и свобода, за човешки правдини! А какво става с билета за Чили, безплатния, да не отиде зян? Аз съм готов, в името и за добруването на инвалидите, да отида там.

... gomaM ... TAM?..

Евала Гога.

Вчера при Слави се каза кои са в Организацията на хора с увреждания ! Разкриха ги Майките с Деца с Увреждания , кои стоят задкулисно зад Организацията -тези които Управляват Държавата и затова няма никакъв прогрес ,Управляващите им плащат да са против майките ! Сега е момента Майките на децата да кажат не ви искаме тази Казионна Организация !

Турете другарката Калина Крумова на нейно място. Тя е пръв експерт на Републиката и става за всичко!

А защо три дни ни пъхахте в лицата сумата от над 8000 лева за билет и сега като я няма - не моля върнете я! Какво като е пътувала за 8000 лева, така или иначе тези пари са целеви за командировка и никога няма да бъдат прехвърлени за друго.

медиите раздухваха нещата, явно четете, но не мислите. Но споко, повечето хора са като Вас!

....

На вас и на всички като вас държа да напомня, че това не са пари, дошли от въздуха, това са нашите - народни пари, изкарани с труд и взети от държавата под предлог да се грижи за общите ни дела. И затова всеки, който си вози задника с тях на безумни цифри следва да си понесе заслуженото. Тия регламенти, по които се харчат парите да не би да са 10-те Божи заповеди? Нали те са ги измислили и те си ги прилагат за собствен кеф? Трябва да изхвърлят не само тази калинка, но и всички по веригата, пък да видим следващите какви регламенти ще измислят и как ще ги спазват. Да ги изхвърлят цялостно и завинаги със забраната до края на живота да се докосват пряко или косвено до народна пара.

Истината е, че от гледна точка на сумата, тя изобщо не е голяма за въпросната бай-ганьовка... Вероятно е равна на заплатата й или близко до нея, както и вероятно добре си е попътувала в командировки до момента т.е. има си достатъчно и отдавна финансовото й положение не е за едните 8000лв., затова и не разбира общественото брожение, просто 8000лв. за нея не са пари съдейки по глупостите, които изприказва, въпросът е в лакомията й да не пропусне пътуване - аванта, дето се казва и лай-о ще вземе подарък щото аванта е, ей това е дразнещото, хем са се нагушили достатъчно, хем не могат да спрат и ако може още да се тъпчат както са си свикнали на гърба на данъкоплатците.

Кога българите ще разберат,че незаменими ,,експерти" няма?

Изцвъканият сутринта по една телевизия каза, че въпросната била безценен кадър и щели да и дадат друго удобно местенце, за да не я изпуснат... Само не разбирам защо с такива "ценни и незаменими" кадри и правосъдната, и правоохранителната, и законодателната, и здравната, и образователната системи са пълен провал!?!?

Мисля, че правителството мобилизира де каквото може, за да оплюе протестиращите и да се отече пак в ямата проблемът им - та оставки, та подкрепи, хайде - знаем ви сценария. Но, сега е моментът да се види има ли останала човечност и можем ли да подкрепим с преки действия хората в неравностойно положение. Разбира се трябва организатор на подкрепата от страна на партия, организация дето не е на хранилка към ББ (не знам има ли такива?!).

Напълно сте прав/а! Обаче, колко хора се замислят изобщо?

Не не не, това не е реално! Живеем в паралелни реалности - ние нормалните сме в тази, докато това недоразумение и защитаващите го са в друга :)

Организацията на хора с увреждания няма нищо общо с майките с деца с увреждане

е типичен случай на купена гражданска организация, близка до властта. станала КАЗИОННА. НЕЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НЕ СЕ ОПЛАКВАТ . всеки от тях е добре осигурен от властта. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ по един скрит и перфиден начин- като членове на разни държавни органи и организации. Типичен пример- Харалан Александров- отскоро- ЧЛЕН на Експертния съвет на БНТ. Ако се разровите ще го видите на много места, а непрекъснато му висене на екрана също е ДИРИЖИРАНО ОТ ВЛАСТТА. Син на АБПФК.

Защо ли не се изненадваме вече - ах, тази Калинка била адски ценна за хората с увреждания, твърдят организациите-фантоми. Ако те наистина бяха организации за защита на правата на хората с увреждания в България, нямаше да се стигне до таковамизерно обществено отритване на тези хора на всички възрасти! А тези организации определено се крият зад такава една "дейност", с единствената и основна цел - да смучат пари от Европа, САЩ и България.

Как няма да се обърнат срещу оставката! ВСИЧКИ неправителствени организации, признати за национално предтавени, в Националния съвет на хората с увреждания получават ДЪРЖАВНА субсидия от Републиканския бюждет. Субсидиите са около 300-350 хил на организация. Знаете ли какво лапане става в тези "пациентски" организации! И още нещо- такива казионни сдружения никога няма да се обърнат срещу полигиката на Министерския съвет, който ги ...храни!

Това изказване и защита на харчлъка опорочава цялата стачка и протеста. Остава само майките да си свият палатките и да си ходят. И нека пак да създават такива организации. И стига са плакали.

Всичко стана вече политика, и да я върнат това няма да измие срама, от безхаберието на управляващата клика. ГЕРБ храни системата и не желае да реши проблемите на хората с увреждания. Системата освен чиновниците в държавният апарат включва и такива платени непеота на държавна хранилка.

Объркаха им схемите на крадете с оставката и.

Работата заприлича на ,,тука има ,тука няма'' Конференцията в Ню Йорк е претседателствана от България.Как в този случай Бг да не прави представител?!?!? Всички са се хванали за някакви 8 бона ...като че тези пари изхарчени за билет,сринаха системата. Истината е че всичко е за ПАРИ..( протеста)

Тази реакция само потвърждава че много т. н. организации СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В КАЗИОННИ. А относно дамата от портрета- тя просто попадна в полезрението заради протеста на майките с децата инвалиди. Иначе това нашите държавници да летят, пътуват и харчат НА КОРЕМ, в тези далеч от народонаселението среди явно СИ Е НАПЪЛНО НОРМАЛНО. Какво да се прави- малшанс.