САЩ и Русия доставят повече от половината оръжия по света

САЩ и Русия са доставили над половината оръжия по света през последните пет години, в които търговията с оръжие е достигнала най-големия си обем след Студената война.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Русия доставят повече от половината оръжия по света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СА е сред най-големите купувачи на оръжие за ИДИЛ !

купуват от Германия 280.000 пистолета SIG Sauer за 580 милиона долара армията си. Който може, той произвежда, продава и прави ПАРИ.

за американската армия

Руснаците пък купуват английски снайперски винтовки Accuracy International за елитните си специални части Алфа. Както и да е, стрелковото оръжие е трохи в сравнение с авиацията и флота.

Така е от поне 20 г. Никаква промяна в расстановката, нито в пазарните дялове. Къде е новината ?

Китай постепенно измества Русия от сегмента с по-ниски цени. Китайските копия на С300 са особено популярни, вероятно скоро ще се появят копия и на С400. Но големия удар ще е когато Китай пусне евтин изтребител от 5то поколение - Русия въобще няма да има с какво да отговори.

САЩ държат най-голям дял благодарение на това че задължават марионетките си да купуват тяхно прескъпо оръжие ! Русия продава чрез свободно договаряне със всяка страна дръзнала да не купува от господарите на света . По всички видове въоръжение в момента руските оръжия превъзхождат американските по качество ,харектеристика и цена !

Така ли? Превъзхождат ги. По качество? И по показатели? И защо тогава руски оръжия купуват само мангалите? Защо никой платежоспособен че купувя руско оръжие? Нека направим един разрез на клиентите на руско оръжие. Индия е непретенциозен клиенти купува 70% от руската военна продукция. Ако Индия се откаже, то руската военна индустрия просто ще фалира. И Индия купува остарелите руски оръжия само защото са евтини. Иран ги купува защото никой друг не ще да му ги продава. А Китай - за да копира някои технически решения и да си прави собствени разработки. Кой предлага качествени и високо-технологични изделия. Този който има високоразвита икономика. САЩ, Германия, Япония. Да, не е евтино. Но евтинията е за бай Мангал.

Оправдалков, К'ви марионетки -нали уж нов ред, 3 милиарден БРИКС, Запада загивал..

Тук няма нова "новина". Както и преди, можещите да си позволят качествена техника купуват оръжие от САЩ. По-бедните се задоволяват с Русия.

Въпросът е ние какво ще изберем, след като предстои неизбежно подновяване на военната ни техника.

Ние вече избрахме, казва се криворазбрана демокрация и вътре на чело са руски, турски, еврейски имена, а и няколко с български, но те под евроатлантическо влияние. Имаме много хубава земя, природа, която за да бъде взета е добре да не се самоопределяме като народ, да имаме слаба армия и ниска раждаемост ... опс то това се случва в момента ...

ето що нема мир тия пезевенги къде ще продават и лапат парички за сметка на смърт

докато има американски посолства - ще има цветни революции, арабски пролети и прочие масови убийства на цивилни ....

Да, бе! Щото пък руските посолства хич не организират революции...

Кога ще ги стигнем Хамериканците ?

anubis7

Когато станете умни ма със джуджето Путин едва ли :)

Поредното доказателство за агресивната същност на ватенките тръгнали срещу демокрацията и евроатлантическите ценности

А евроатлантически САЩ на кое място беше по доставка на оръжие?

На първо място са и в много други производства - при това доста далеч напред от Русия. Е, и?!

Изчерпателна статия. Не ми стана ясно един интересен въпрос. Кой снабдява с оръжие ислямска държава, опозиицинерите в Сирия, кой достави оржие на стачкуващите иначе представяни за мирни демонстранти в арабските държаи, майданците в Киев. Това ще ми е по-интересно да знам. Не за спокойнте държави като тук изброените.

ИД е чадо на Кремъл. Следователно Масква им дава оръжие. Кво не е ясно тука ???? Че това и кучетата го зная вече

Шило

Тръмп: "Обама и Клинтън създадоха ИД!"

Много си противоречиш нещо?!! В единия ти пост, казваш: Русия създала, даже въоръжава ИД. Пък в др. ти пост, казваш: Русия не правила качествени оръжия?!! Е как тогава, бе аланкоул..ИД без малко да завладее половин Азия. Е това как става??!!!..Как ще стане с некачествени оръжия?!! Ей ..много малоумници се навъдиха и пишат глупост след глупост.

Слушай, Тодев. Престани с глупостите които пишеше. Отдавна съм ти казал да гледаш филма "да разлаем кучетата", ама ти така и не го гледа. Гледай и тогава пиши!

...и България.

Нормално САЩ да са първи, защото всеки иска качество и ефективност, дори и да е по-скъпо. Раша продава само на бедни държави. Оръжието и е много неефективно и спартанско но е евтино. За война едва ли става, но става да гърмят по селски сборове и да плашат косърите из лозята.

Хихихихихи, ти друг коментар не заслужаваш

Как пък може да сте чак такива гьонсурати?!? Не мога да разбера.

технологичната разлика между САЩ и Русия във ВПК е 1-15 години в полза на Русия/думи на американски ген.от пентагона/.

Ако беше истина, нямаше да кажат публично. Наивник, не знаеш ли какво означава ако врагът те хвали? ;)