От ”Аркус” отрекоха да са изнасяли оръжие за Сирия

Шефът на фирма "Аркус" и основен акционер в дружеството категорично отрече компанията му да е изнасяла оръжие за Сирия.

Обратно в новината

Коментари - От ”Аркус” отрекоха да са изнасяли оръжие за Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През последните години един бюлюк чалмосани "принцове" от СА и Катар се изредиха да пристигат в България, а гробокопачите се скъсаха да хвалят "възхода" в иконимическите отношения с тези две страни. Е, това е резултатът.

Баси продажниците. Заради една руска анонимка и една тъпа журналистка, на която и показали съндъци с надпис Made in BG ще съсипят цяло българско предприятие. Само за да угодим на руснаците - ами нека те да купуват нашата продукция бе!

Тези пишман скандали ме кефят. Сега целия свят ще разбере, че българското оръжие е от доброто!!! Не напразен е девиза "Изберете българското"......!

Разбира се,че не са изнасяли за Сирия.Да каже,с коя фирма на ЦРУ е било.

Бо Бо

Споменаването на сертификати за внос/износ на оръжие, както и ООН като инструмент за проверка - са бита карта. Американците си правят, когато и каквото си пожелаят. Те са тези, които контролираха поголовно света, до момента в който Русия се намеси в Сирия (заради заплаха от прекарване на газопровода Катар - Турция през Сирия). САЩ създадоха и публично финансират ИДИЛ и само Русия е в състояние да ги спре (поради конфликт на интереси). А ООН е място за забавление, както обяви Тръмп преди два дни...

А защо пресимпатичната г-жа Захарова не изрази тревога за присъствието на руско оръжие в Алепо ? Ами защото в Сирия като цяло върви рекламата "изберете руското(пушкало) " !

Сценария е ясен тука - оръжието е внесено от рапистите, но нали е правено в БГ и дай сега пак да правим мръсно на българите !!! Не стига че им дадохме азбука и език на тия примати, ами все срещу нас действат !!!

рапистите = раШистите

И тъпанарите като теб.На теб трябва акъл да ти внесат ама няма как да ти го налеем така и ще си ходиш тъп.

а Шопара от украйна прекарва само шоколадчета с дойна употреба по коридодора

А джуджето от руското гестапо!?

Я олигофрена знаел две думи.Ужас започва да прелива от акъл.

По - добре грозния травестит Мария Захарова да обясни защо най - разпространеното оръжие за терористи по света е АК 47. Не съм видял партизани с М16. Ако България продава боеприпаси, за да има какво да ядат в Сопот, то ушанките какво продават на сатрапа Асад и други убийци, сигурно бонбони за след ядене, ха ха. Това рашките са най - наглите гадове в света няма майтап.

Абе ей... вие не знаете ли че АК-47 е американско оръжие :))))))

Така е. Само намали малко лосиона.

Па ти намали антифриза и течноста за чистачки, не ги слушай твоите приятели от благоевградско, не им се връзвай!

Също и самогона.

Аве знаем те тебе сакатия пенсиониран чалгопитек драскащ тъпоти от чуждо име!

Показаха само български боеприпаси. Никъде не видяхме оръжие. Въпроса е откъде се е взело руско оръжие там?

Да не са луди да покажат оръжие "сделано в росии"

Български боеприпаси-възможно е,а са ги изтрелвали с ...руски прашки!А за проверката-междуведомствена комисия издава разрешение за износ след предоставяне на една камара документи!Русофилите помнят,че един искаше да доизкупят България,а сега подла вест на брифинга?

Правят се на халяви!Всяко оръжие по руски стандарти, а не натовски, се изнася само за участници във водена в момента война.Независимо кой е посредника.По интересното е,чрез кои фирми се изнася и защо не го изнася производителя.

Мъдрооо! Шекерче, това е точно така! Кой ще ти купи оръжие, за да го ползва за да гърми на сватба например!

Оръжието е стигнало до организация, обявена за терористична - Нусра/сегашна ДФШ и някой трябва да опере пешкира. Трябва да е онова недоразумение Лукарски, щото комисията е към неговото министерство. Много му се събра - след стрелбата по портрета на Румен Радев, сега и това... Ако си се родил идот, то това е за дълго. :) Работата на ДАНС да разследва, дали са пазени процедурите и най-вече, доколко са действителни и спазвани сертификатите за краен потребител.

Логиката ти е железна, кой не пие бояршчик, той е недоразумение!

Логиката не е моя, а на Закона. Лукарски ще отнесе какалашката.

Бо Бо

Вярно е, че Аркус не изнася оръжие за Сирия. В това няма спор! Чрез американски фирми - посредници, оръжията се изпращат до Фронт "Ан Нусра, ИДИЛ" (Al-Nusra, ISIS), а останалите отиват за по-малките групировки - всички те финансирани от ЦРУ и Пентагона. Така индиректно, Аркус изнася оръжие за терористичните групировки в Сирия, без манипулираните да знаят за какво иде реч, драги Евроатлантици!

Ако това е така, то фирмата Аркус носи ли отговорност, при положение, че не се открият доказателства, че американската посредническа фирма не е декларирала намеренията си пред фирма Аркус!

Няма такъв филм. Процедурите предвиждат износителят да представи оригинал на сертификат от крайния потребител за крайна употреба или на международен сертификат за внос, издаден от компетентните органи на страната на крайния потребител, или на декларация от крайния потребител за крайна употреба. Те се проверяват от службите и МВнР. Едва ли има страна (напр. САЩ, СА или Катар) или фирма (посредник и т.н.), която да "излъже" и да даде фалшив сертификат. Ако това е станало, руснаците спокойно могат да поставят въпроса чак в ООН и съответната държава ще отнесе тежки последствия. Така че, ще гърмят българските бушони - те могат да бъдат "похарчени"...

Повечето отива за Саудитска Арабия и оттам - за Сирия!Това вече половин България го знае.

прецедентин ЧЕХЛЬО, ша ни каже думичка поне за оназ сделка за оръжие с Катар... Която АНЮ подготви, а първото му служебно пуделче МАРИН РАЙКОФФФ подписа... Щото още от тогава ФРЕНСКИ ЖУРНАЛИСТИ проследиха оръжието от ВМЗ през Бургас до АЛ КАЙДА и ИСЛЯМСКАТА ДЪРЖАВА НА ИРАК И ЛЕВАНТА в Сирия.. Ил вече за Кравария АЛ КАЙДА и ИД вече официално са "правилни" революционери и опозиционери..

Смърт на комунизма.

ЧЕХЛЬО че е скрил от теб, че е бил член на БКП, член на ВУЗОВСКИЯ ПАРТИЕН КОМИТЕТ НА ВМЕИ "ЛЕНИН", преброител на РАЙОННИ ПАРТИЙНИ КОНФЕРЕНЦИИ и пр. нещица... Класирали го в третио ШКАРТОВ списък с номенклатурни кадри на БКП... Та това - НЕ ГО ПРАВИ АНТИКОМУНИСТИН.. Ама ти си вЕрвай на приказката с ТАПЕТА на КОЗИИОННИО МИТИНГ НА БКП на площада пред мавзолея....

И, министъра е прав. Не са изнасяли за Сирия. Изнасяли са само за ООЕ и СА, правейки се, че не знаят, къде отива после джепането. Щото, има хора, които по задължение, трябва или е трябвало да се интересуват, защо за държава, въоръжена по западен образец се изнасят стотици тонове оръжие по съветски образец. И, каквото, съвсем случайно ползват ислямистите да избиват хора в същия този регион. Тази прокуратура, трябваше да се самосезира за публикациите на международни организации, още преди години. Сега е почнала проверка с едничката цел да докаже, че няма престъпление и всичко е наред. Бития - бит, заклания - заклан.

Обединените Арабски Емирства може би.

Ние хем искаме да изнасяме оръжие, хем по възможност да не се използва никъде по света. Фирмите ни ако не изнасят за ембаргови държави и на терористични организации според списъка на ООН, то те са изпълнили не само законовите изисквания, а и моралните. Внушава ни се, че ако американска, йорданска или катарска компания, закупила българско оръжие и след това го препродаде или дари на сирийските бунтовници, Ал Нусра или ИДИЛ, то съответната българската фирма носи поне морална отговорност. Това въобще не е така. Ако в някои случаи пътят на оръжието е логичен, примерно до Турция, Йордания, СА или Катар и тогава в Сирия, то той може и да е абсолютно необичаен, примерно за Нигерия или Ангола и оттам в Сирия.

Естествено, че директно не сме въоръжавали терористите, но сме го давали на техните подръжници, въпреки да сме знаели в чии ръце ще попадне. Сега като ни осъдат в Хага да плащаме репарации на Сирия, ще ни се отели вола!

Ние или фирмите на БСП?

Не, фирмите на ... Мутрафон ... или забрави колко бързо беше потулен инцидентът с РПГ-тата, на който присъстваха кравари и арабески?!

За Хамериканската частна армия, дет служителчето и даде фира на полигона в Анево, за тях изнасяхме... А сега дъл ша дигаме вой - АСАД да си ни плаща втори път джепането... Щот с него сега той бомби "правилните" революционери на Кравария..

Искаш да кажеш за американска частна компания! Може, не е задължително да се изнася само за държавни!

БГ оръжието чисто и просто се е телепортирало....

произведено в Сибир и маркирано като българско.

симо

Я гледай ти-даже Америка превъоръжаваме.Бах мааму каква мощ сме...Но си спомням , че американците се водят от максимата--по-добре да серем на метеното ,отколкото да метем насраното....Както виждаме Митов хвана вече метлата,но пак забрави да си навие крачолите.....

Тези 8 склада с джепане руснаците ще ги харижат на армията на Асад. Така с американски пари се обезпечи сирийската армия с боеприпаси.

А за какво да дават пари,като други вече са ги дали.

Въпросът е само един. Изнасяла ли е фирмата оръжие за ембаргови държави. Ако е изнасялаще си понесе последствията. Ако не, тогава госпожа захариева може да го цунка. Ама те онези го били пращали в сирия. Е, и? Като, че ли русия не действа по същия начин. Абе я по добре си давайте обяснения за падналия самолет. Смешници.

Имаше и доста съмнителни инциденти в оръжейни цехове с фатален край.Такива национални предатели като тези от ГРОП никога не е имало в България.

Ама много ясно, че никой не е изнасял "българско оръжие" без лиценз. Само, че после милиардите евра глоби от арбитража, пак ще се плащат на руснаците от държавният бюджет.

Аа... не.. аз съм русофил. Ще вярвам на Москва. Майната им на българите. Те са лъжци. Долу България, да живее Русия.

Ей,я по кротко с майните.Тук 99% са българи.

Аз не искам български фирми да изнасят и печелят. Ще даваме продукцията на американските ни партньори за стотинки. Пък те нека я препродават където искат!

на аркус искам да видя акционерите! реалните, тогава пак ще си по-говорим за цацаратурата на "зидарите"! :-)))) или днешните от щази на форумите имат нещо против, все пак?

Аз пък искам да видя твоя ак ционер и да си най-говоря с теб!

Долна инсинуация.Това са американски оръжия написано на чист български език ,че са произведени в Лясковец.Маскари.

Муджахидините в Афганистан през 80-те с какво мислите че са стреляли по руските войници? С калашници, РПГ-7 и други руски оръжия произвеждани в Египет и Китай, купувани от ЦРУ и внасяни през Пакистан. Но е имало постоянни оплаквания от качеството на оръжията и боеприпасите, не били като оригиналните руски. Затова лично шефът на ЦРУ се е заел да изисква подобряване на качеството. Да ви се струва познато вече?

лошо ви се пише бе хора !!! вчера и днес какво каза нашят президент Eрдоган ? " които спи сас змiya в скута си , непременно ще доиде време да баде ухапан " . сега идил имат пари да ви платят , но скоро ще им сварши защото турците страшно ги притискат ел баб скоро ще падне , и ние-турците няма да се спрем , ще идем до Pакка - столицата им и тогава няма да имат парi, да ви платят , и ще започнат да ви принуждават, или ще им дадете оражя без пари , или ще се грамнат бомбиşте в по софя . така че - бадете готови за масови атентати в софя и в големите градове на бг. ще ви припомня " кои каквото сее , това jane " .

ама тия само руско оръжие са очаквали големи наивници

Я си спомнете за пострадалите американци на полигон при приемане на продукция.Още тогава излезе инфото,че оръжието е за терористите. Тримата доставчици на оръжие на правителството на САЩ, които пострадаха от взрив на полигон в България, са тествали оръжия за доставка на сирийската опозиция, бореща се срещу Ислямска държава. А тези боклуци бяха в Алепо. За колко други неща не знаем?

Соросите сега квичат "родолюбиво". А когато СДС и Филип Димитров пуснаха разни американски експерти във военните заводи да ги съсипят се радваха! Тогава Филип Д. заяви, че вместо оръжие трябва да произвеждаме тенджери и тигани.

Британските Вирджински острови - ахахахахаха. Поне става ясно в коя офшорна зона са регистрирани фирмите на саудитците и на ЦРУ, на които нашите юнаци продават оръжието.

Офшорката е на оня с виолончелото.

Или на оная омерзената с червеното ауди?

По-добре да каже дали си плаща кредита към КТБ. А че оръжието е "изпаднало" от самолета над Сирия по пътят му към С А и Катар на всички ни е ясно .

Давайте по-бързо да заметем КОЗЯшК3ТЕ фашкии

Ще отрекат, я! Да се е чуло и видяло някъде някога някой да си е признал?Тогава какво искат от тези мили хора-производители?Че и хляб дават на куп работни мравки. А къде отиват припасите, то е друга работа и не интересува никого, щом напуснат територията. Я за много години и ЧНГ! Сядайте на масата и започвайте, какво сте се заразпитвали тука?!

Ами нали затова ще започне прокурорска проверка! Кой кво казал, кой кво чул, нямат значение.

След като от Аркус отрекоха да са изнасяли оръжие за Сирия, значи от Аркус са изнасяли оръжие за Сирия.

симо

Даже и за враговете на Сирия...Важното е далавера да има и атлантически ценности.

Соросоидите ни така оплакваха горките бременни сирийки и старците-инвалиди, гинещи под зверските руските бомбардировки в Алепо. А сега се оказва, че това не били бременни булки, а рязани брадати манафи с цели складове БГ оръжие.

ХАХАХАХАХАХАХААХ ХАХАХАХАХАХАХААХ ХАХАХАХАХАХАХХАХАХААХХАА +1

То пък на вос путлероидити много ви пука за жините,децата и болните в болниците избити от Путин! За вас е важно,България да даде парите от продажбите на Русия както и да лижете руски гъзя!

LeGrandTulup

Мислех си че у нас основното образование е задължително. Явно са те изтървали.

Работата на прокуратурата е много лека. Ако на някоя от тези 25 държави, за които фирмата изнася оръжие, е наложено ембарго затова, то фирмата е нарушител. Ако няма такава страна, то проблем няма, или поне той не е от компетентността на българската прокуратура.

Впечатлен съм от баланса на тази фирма. Питам се, как е възможно, фирма, която ЕКСПОРТИРА да има ... външно търговски задължения, много повече от вземанията?? От там трябва да се почне, при раследването...

Може и все пак да са решили да платят или поне да запишат, че имат да плащат лицензни такси

Абе и аз това се чудя.Фирма изнасяща оръжие -готова продукция-има външни задължения 18 млн.лв.Как става тая?Имаш договор с фирмата Х да им доставиш нещо си и го доставяш.Дори да са платили 100 % авансово пак не са задължения.

симо

У нас -да, но тези идиоти учат в НПО..Ами как,има договор,плаща мошенникът АВАНС/Типично за американците/ ,нашите доставят стоката/има уверение от посолството , че човекът/мошеникът де/ е О,КЕЙ....После духаме супата.Това е наистина част от практиката.

това е бартер, внасяме горива на ИДИЛ срещу оръжия. Рафинерията Нефтохим вече 2 години не работи, почти всички горива в България идват от ИДИЛ. Става въпрос за търговия именно с НЕумерената ИДИЛ, защото именно ИДИЛ контролира петролните находища.

Това, че си "впечатлен" от подобни данни, говори, че не си наясно и пишеш за спорта, по олимпийски. Естествено, че всяка една компания, която се занимава с производствена дейност има както вземания, така и плащания към контрагенти! Явно не те е впечатлило, че това е извадка към м.септември, ама това за теб са излишни подробности!

Я ни светни какво ще внася от външни контрагенти.Като всички елементи за оръжията се произвеждат тук в България.Дори елементите в снарядите за ГРАД са 100% български.Това се отнася за зарядите за РПГ и др. Нищо не се внася от вън.Явно не познаваш оръжейното производство.

Да видим къде са ходили оръжията, които са открити там. Не че е особено трудно да се "сложат" етикети, надписи, партиди и какво ли не още ...

Да, некой ще се надигне да слага надписи по съндъците, иначе за хартиените етикети е по-лесно.

Всичко е въпрос на пари и желание. Случайно попадане на оръжие с такъв мащаб няма. В Сирия контрола върху оръжията е точно 0, така че всичко може да се вземе от някъде и да се премести другаде. Да се нагласи както е удобно на някого, да се снима и т.н.

d4

след като в "списъка" са и Британските Вирджински Острови, всичко е ясно... ВМЗ бълва джепане, търговците го продават. И печелят добре. Но...винаги разходите надвишават приходите. Демокрация, к,во да се прави...

Мно хубаво че изнасят оръжие на важни пазари. На Путлеровците обаче конкуренцията не им харесва и за това набързо са активирали своята агентура вэв вестник Труд и Прокуратурата. Естествено и дира не остава назад в желанието да услужи на руските си господари.

Преди руснаците и ТРУД и други от чужбина го показаха.

Ей олигофрен, проблема не е че сме продавали, а че е намерено в складове на терористи.

Не е проблем КЪДЕ е намерено. Пътищата до там са много и нито един не е под контрол на мижава България.

дрисък, точно вие - говеждите тролове ревете във всяка новина, свързана с Русия, че в Сирия умират деца!!! Сигурно ИД се бие с бонбони?????

симо

Интересно и Рейгън имаше такъв рейтинг....Да не си възкръснал????Да знаеш ,че сега,глупако, е друго време.

ГУГЪЛ ливанска телевизия българско оръжие ... ИМА 7-8 МИНУТИ ВИДЕО НА САНДЪЦИ С ШТРИХ КОДОВ, ТЕКСТ , НОМЕРА ПАРТИДИ , НОМЕРА КУТИИ И Т.Н Е И ПРОЧИЕ И ОРЪЖИЕТО Е ОТ ВМЗ - РАКЕТИ ГРАД , РПГ-ТА И СНАРЯДИ ЗАБЕЗОТКАТН ОРЪДИЯ :))) ... КВИ СА ТИЯ ФИШЕЦИ :))

Това нищо не доказва. Някой се опитва да ни измести от нишата, която сме заели. Така стават тия работи. Всеки рита, хапе, удря, плюе... като по време на футболен мач.