Половината лични оръжия у нас са незаконни

Всяко второ лично оръжие у нас е незаконно. Това показват данните на МВР и на Националния статистически институт.

Обратно в новината

Коментари - Половината лични оръжия у нас са незаконни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абсолютна власт, води до абсолютна корупция!

"Половината лични оръжия у нас са незаконни Всяко второ лично оръжие у нас е незаконно. Това показват данните на МВР и на Националния статистически институт..." =========================== А другата половина са в бандитите!

loyola

Вижте сега, има огромна разлика между незаконно оръжие и такова с разрешително с изтекъл срок. Преди разрешителните бяха за по 1 година, после станаха 5 а по света веднъж извадено, си остава до промяна на обстоятелствата. Нещо като талона на колата - какво да му подновяваш - записали са че рамата еди коси си номер си е твоя и туй то. Ама у нас нали трябва да се събират редовно пари , затова трябва да си го подновяваш... Та като ти е изтекло имаш административен проблем - даваш им едни пари и пак си редовен (е и да не забравим главоболието по ходенето насам натам и ваденето на разни удостоверения). Друго нещо е ако имаш оръжие, което не се води , че е твое. Там вече има въпроси свързани с придобиването му и т.н.

Предполагам че си ги броил за да пишеш простотии.

Това как си го преставяте - всеки десети, в страната, да е въоръжен? Като от 3 оръжия, две да са незаконни? По-голяма простотия и манипулация, не бях чел наскоро! А дори ида е истина, криминогенната обстановка, в страната, ясно показва, че българинът е цивилизован и умерен. И разрешителен режим, за оръжията ИЗОБЩО НЕ Е НЕОБХОДИМ. Редно е да се пристъпи към декларативен режим на притежанието на огнестрелно оръжие, за пълнолетни, неосъждани граждани, подобно на сегашния режим за газово-сигнални средства. Струва ми се, че тези данни са либерастко-джурналистическа измислица, а не изцепка на НСИ или даже от МВР. При всички случаи, ТРЯБВА да има дисциплинарни уволения. Целта на статията е да прокарва очакваните репресии, произтичащи от евродирективата за забрана на гражданското оръжие, която цели превръщането на гражданите на ЕС в послушно стадо.

Как ще дадеш разрешително,на толкова малоумници?

Притежаването на оръжие може да се обвърже с дипломата ти за образование. Ако някой е неграмотен и няма поне средно образование да няма право и да притежава оръжие. Тогава нещата ще са по-читави.

"Половината лични оръжия у нас са незаконни" А другите, нелегални!

Според мен е крайно време да си направят система, която да следи за изтичащи разрешителни и освен да се прибират оръжия с изтекли разрешителни да се праща уведомление на хората, на които да речем след 3 месеца им изтича разрешителното. Много хора се оказват престъпници с незаконно оръжие заради това, че са забравили да подновят. Аз постоянно следя и забравям кога изтича, а отговорността си е само моя. Едно писмо или смс веднъж на 5 години няма да накърни МВР, нямам против да даваме по 1лв за услугата. Такава е практиката в нормалните държави.

Както споменават колегите долу - Основното различие между РОБИТЕ и СВОБОДНИТЕ е притежанието на оръжие от последните. Така е от памтивека, така и ще бъде. Всичко друго е от Лукавия. Правете си изводите - към коя група принадлежите.

Искам ПКМ. Ей така да си кюти в шкафа дома.. за всеки случай ! Все пак съм избягал поне 500 км с него на гърба.

Не случайно служителите на мамона и строители на вавилон създават и поддържат тероризма в световен мащаб, за да създадат изкуствено напражение и антагонизъм в обществото. Те създават и поддържат моралното разложение чрез техният социален инженеринг, индокринираща система за обичение и развлекателната индустрията. Те поддържат моралната разпуснатост, като контратеза на това което искат да постигнат. Целта е да нагнетят напрежение, страхове и несигурност в обществото, за да му предложат своето решение като нещо желано, обещаващо мир и спокойствие и просперитет. Те повдигнат социалното махало в горна точка, за да го пуснат в подходящият момент, като използват страховете на хората които упрявляват упешно чрез средвтаат за масова дезинформация, за да предвижат това махало бързо в другата противоположност - фашистка диктатура подпечатана с белегът на авторитет на звярът (папството ) - неделният закон, който е в директно противоречие с четвърта вечна Божия заповед на Този, Който създаде Небето и Земята и всичко което е в тях. Но Господа каза: Солунци 5 "1 А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; 2 защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. 3 Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат. 4 Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. 5 Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината. 6 И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени. 7 Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват; 8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение. 9 Защото Бог ни е определил не на гняв, но да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос, 10 Който умря за нас, тъй щото, било че сме живи, или че сме починали, да живеем заедно с Него."

Оправете си текста... по закон гражданин не може да притежава автоматично оръжие - т.е. махнете от статията картечници, картечни пистолети. Няма автомати в гражданите - има полуавтомати.. Малко да се образовате предлагам преди да пишете :)

По закон е така, но ако си го прекрачил може да имаш и танк. Все пак статията е за незаконни оръжия и е доста тъпа!

По закон - можеш, като колекционер. Но органиченията са такива, че на практика, не можеш да го ползваш за оръжие.

Истината е, че не оръжието убива, а отричането на вечният небесен морален стандарт в обществото. Прави впечатление как днес хората търсят всякакви други причина за нарастваща враждебност, престъпност и несигурност в обществото, и начини за справяне с тези проблеми, но не искат да видят истинската причина и единственият начин за справяне с тях. Защото истинската причина за всички човешки беди е грехът, който е неспазване на десетте Божии заповеди, чиято същност е любов към Бога и ближният. Много е лесно за осмисляне. Човек който не живее според Божият воля, не обича Бога и ближният. Човек който не обича Бога, Който ни е създал, който ни поддържа духовно живи чрез своето могъщо слово и физичеки живи чрез своето жизнено дихание и благата, които ни е дал даром, и Който ни спасява чрез святата саможертва на своят Единороде Син - най- скъпото на сърцето Му, не може да обича и ближният, който е създаден по образ и подобие на Бога. Оказва че е в днешно време слепци водят сплеци. Те се опитват декларативно да се справят с насилието чрез насилие и искат да въдворят "ред" чрез принципите на хаосът. Но в действително те не искат ред, а хаос, който да контролират, защото не живеят според принципите на вечният живот с любов към Бога и ближният, стремеж към истина и справедливост и свободна воля. А според принципите на хаосът лъжа, егоизм, гордост, суета и робуване на мамона. Целта на властимащите в този свят е да обезоръжат обществото, за да не може да се съпротивлява и воюва за свободата си. Тези хора искат да управляват света не чрез любов и истина, а чрез лъжа, страх, масови контролирани фобии и насилие. Те организират проявите на масови насилия за да посочат притежанието на оръжие като причина за това зло и нуждата да се отнеме от неговите притежатели в името на "сигурността и мира". Но не си дават сметка че цената на всичко това ще бъде живот , който не си заслужава да се живее.

дкми

А защо не разрешат всеки неосъждан да има правото да притежава пистолет за самоотбрана? Нека е малко по-строго: примерно, да нямаш право да го изнасяш извън дома си. Но да го имаш! В момента - нормалните хора нямат, престъпниците имат...

И защо да не може да го изнася извън домът си? Само в къщи ли може да бъде застрашен? Друг въпрос е, че на неадекватния българин и нокторезачка не бива да му се разрешава.

Ако изнесената информация отговаря на истината, следва логичния въпрос защо полицията вместо да води статистика на незаконно притежаваното/или с изтекъл срок разрешително/ оръжие НЕ си върши работата! Искат увеличение на заплатите - на какво основание?

На никакво, мързи ги да гледат. Цял ден се разхождат с патрулките за час пром и лични работи, но не и служебни, иначе лимитът им е марък

Не осреднявайте оръжията, защото лично аз имам 4 бр. Друго ми е интересно, тази сутрин министъра на вътрешните работи в прав текст заяви, че никой не следи дали едно разрешително е изтекло и съответно ако не е подновено, оръжието да бъде прибрано ! В прав текст каза, че ако ти изтече разрешителното и те хванат ( случайна проверка у вас) то съответно ще бъде наложена глоба за това.. Абе тоя малоумен ли е ? Какви са тези процеси, кой управлява това министерство - хамалин ли ?

Боже, каква държава!!! Тоест липса на държава ... МВР е информационна агенция и дава информация на хората, а не се пусне да изземе незаконното оръжие. Ужас

неточно и невярно написана новинка....Аз имам едно разрешително (под един номер), а притежавам две ловни пушки и един пистолет!Бройките разрешителни да се съпоставят с броя оръжия е проява на абсолютна некомпетентност да се посочи къде е, и има ли някакъв проблем!

Тези не са незаконни, просто са с изтекли разрешителни, а подновяването на разрешителното е 300 лева. Глобата за изтекло разрешително е 500! И никой никого не предупреждава кога му изтича разрешителното, за да му приберат глобата. Незаконно оръжие, с изтрити номера и без документи, има по махалите и сред престъпниците, нормалното население притежава по някоя сачмалийка и това е.

Който е кандидатствал за законно оръжие и е имал взимане-даване с КОС знае за какво става въпрос!

БРЦК

Гледайте сега - от 10 000 години се знае каква е разликата между свободния човек и роб-а. "Правото да имаш и носиш оръжие". Сега се сетете защо е толкова сложно, скъпо и трудно да придобиеш законно оръжие !!! Да не говорим как те разкатават ако го използваш да защитиш живота си, щото нападателите били 'само' трима и те нападнали 'само' с ножове и брадви!!!

Каква половина бе? Изобщо никой не знае колко НЕ законно оръжие има в България! Да не говорим колко нелегален внос има отвън България! Това което пишат е простотия! Питам,защо да няма населението оръжие? Отговора е че управляващите и ченгесарите ги е страх от народната любов!

Оръжието е много важно за чалгарите,учениците и мутрите на другите не им трябва те са добитък

Е как ги преброихте тея незаконни пушкала бре!?! Некаква национална анкета с формуляри ли е имало, че бех на почивка в чужбина и може да сте пропуснали моето чифте от времето на Панайот Хитов.

Ясно е,че има незаконно оръжие-НЕ Е ВАЖНО КАК Е ПРЕБРОЕНО! ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА МВР САМО ДА НАПРАВИ СТАТИСТИКА ЛИ Е? НЕКА СЕ СТРЕЛЯТ НА ВОЛЯ!!!

От което си правим извода, че: Полицията не и пука, че тея които са придобили оръжия по официалния ред, не са завършили процедурата по регистрация или пререгистрация. Или удължаване срока на разрешителното. Което си е изцяло тяхна вина. Или на кратко казаха: Нас ни мързи, бандитите дават повече.

И според мен статията е супер тъпа! В тази страна никога не е имало свободни хора, а робите и овцете не носят оръжие. Така държавните "мъже" управляват стадото по-лесно. Няма как да бъде друго в страна с 10% шмекери и всичко друго гъзолизци и лумпени.

Най-точното изказване по темата!

loyola

Полицаите са незаконни, в смисъл нямащи нужния ценз за изпълняваната длъжност. да не говорим че и законодателството е от соц време с още по-объркващи промени. Как могат да коментират оръжие, което не е регистрирано. Все едно физици ми говорят за тахиони... МВР не признават понятието "настоящ адрес"! Т.е. всеки път като си смениш квартирата, трябва да си вадиш нова лична карта и нова партида документи за оръжието. Което освен нерви и време струва и пари! Те това го няма никъде другаде по света! Та да си оправят първо бакиите и после да гонят хората

колкото цигани има в страната толкова трябва да са и оръжията!

А пък колко от собствениците са незаконни... Ама това не интересува институциите, докато не стане някое убийство. Даже и тогава не ги интересува много.

У нас имам цял набор незаконни кухненски ножове!

90 процента от тежките престъпления стават с (незаконно)притежавани колове,ножове,тухли.8 процента със законно притежаван автомобил.Всъщност държавата я е страх населението да има огнестрелно оръжие.Най-лесно се управляват овце.А статията е тъпа.

В наШТа страна ако вървиш по закона ще умреш прав! Ще си прегазен, смлян и изплют от безмозъчни чиновници, тъпи разпоредби и селяндурско обслужване! В България НЕ МОЖЕ да бъдеш нормален. НИКОГА!!!

което означава че свободата не е изчезнала на 100%

Законно оръжие у нас притежават комунистическите разбойници: бивши шумкари, АБПФК, военни, милиционери, ДС агенти, партиини секретари, бивши спортисти-мутри и техните копелдаци. Нормалните българи не могат нито да исползуват, нито да притежават законно оръжие.

На неграмотни антикомунисти също не дават разрешително за оръжие, защото няма начин да се научат да го иСползУват!

"бивши шумкари, АБПФК" Пишеш глупости! Та те трябва да са на 100 години.

"...българинът е въоръжен с близо 600 хил. пушкала..." "издадените разрешителни са около 220 хил. на фирми и граждани ... всички те общо притежават над 340 хил. бр. оръжия..." А разликата от 260 хил. броя в коя графа е? Незаконно притежавани? И как точно ги пресметнаха в МВР-то - преброиха ли ги? И какво означава това - че ОГРОМНО количество оръжия е в ръцете на престъпници? А обикновеният гражданин няма право да се въоръжи за самозащита, така ли?

Хей, я не наричай наш'те хора престъпници!

Аз имам 6 карабини и 2 пистолета: освен че съм ловец членувам и в клуб по спортна стрелба Статията е написана ТОТАЛНО неграмотно : Аз съм с 2 рарешителни, а не с 8 колкото е броя на оръжията! Освен това при награда с оръжие няма нужда от разрешително. И освен друго, военните имат друг разрешителен режим

И да допълня: според мен подобни материали или са написани тотално невежо, но по вероятното е да са чисто провокативни и целящи разделяне, шантаж и объркване в незнаещите

За наградното функциониоращо оръжие се изисква разрешително за носене и съхранение.

Разрешителното е едно. И аз съм ловец и имам гладкоцевна пушка плюс две карабини и един пистолет и са на едно разрешително.

Аз съм скромно с 2 пушки, но ми е интересно от къде си изсмукаха тая цифра 600 хил. За тези с изтекла регистрация ясно, то тези "никога не регистрирани" как точно ги водят на отчет е просто ....

Аман от такива статии, ясно е защо ги пишете тези глупости! Защо не кажете реално че в България, законно притежаваното оръжие е доста малък процент на глава от населението! Отново ще повторя, че имам в предви законно протежаваното оръжие. Всичко останло е целенасочена пропаганда! Защо също така не споменете какъв нищожен процент от престъпленията в България са извършени със законно протежавано оръжие?!!!!!!! Смешни др*скачи! Пишете колкото да си залужите мижавия хонорар ...

Охо някой е броил траектории по Нова Година.

До там ни докараха.

ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ! НЯМА СМИСЪЛ ПРОСТО ДА ГО ПРИТЕЖАВАШ И САМО ДА ПЛАЩАШ ТАКСИ, БЕЗ ДА МОЖЕШ ДА СЕ ЗАЩИТИШ С НЕГО В КРИТИЧНА СИТУАЦИЯ !!!

ХА, ХА, ХА! КОЙ ОПРЕДЕЛЯ, какво е законно и незаконно, при условие , че такова животно като държава БГ отдавна не съществува!!

Ми защитавай се, кой те спира?! Ако имаш разрешително, оръжие и нужда от неизбежна отбрана - защитавай се. За какво ти е КНО иначе? За Нова Година от балкона ли?

Въоръжаване му е майката. Така казва чешкият президент. В престъпна държава, как да се опазиш.

По последни данни в България няма законност!!! Само редовият данъкоплатец има задължения и за него важи заКОН в пълна сила...

Част от нерегистрираните оръжия са такива с неподновено разрешително. През незнам коя си година МВР смени закона за оръжията и всеки трябваше отново да ходи до психото и преглед за да си поднови разрешителното. Да ама не. Повечето си казаха МВР ДГД и сменили адреса си стават неуловими за МВР-то. За това има много неподновени разрешителни.

Как да повярваш на статистика която ни взема за идиоти?Ако примерно бяха казали ,че на три престъпления извършени с огнестрелно оръжие едно има законен притежател ,а две са незаконни _може би!Ама и това не е правилно за такива произволни сметки.Аз съм сигурен ,че ако някой си направи труда да преброи убийствата извършени с хладно оръжие и други подръчни материали ще са много повече от извършените с огнестрелно!Къде е изводът?Убива човекът ,не оръжието!И точно за това не мога да разбера кому е нужен този безкрайно ограничен начин за придобиване на законно оръжие и безумно ограничителния начин на използването му за самоотбрана?!Сякаш ще си купуваш ядрена ракета!Крайно време е всичко това да се либерализира!

Браво,бе!? Изземване !!!

Дир,пълни глупости е написал сътрудника ви-вземете му мярка!

Демонстративните убийства в България се извършват от ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ - полиция и други държавни престъпници. Те най-често увлечени от беззаконието се смятат за недосегаеми: - убиват момичета, само защито не пронституират за полицаи сводници- както в Ловеч; - убиват момиче в центъра на София, ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЪРЖАВНИЯТ си дълг; - стрелят с противотанкови гранатомети в София и "РАЗРУШАВАТ НЕЗАКОННИ БАРАКИ" - цитата е от Народното събрание. Незаконното оръжие се управлява: - от КОС на МВР - те произвеждата трестъпници, защото не спазват закона за подновяване на разрешителни! - Държавата - мафията (БЪЛГАРСКАТА) ограбва българите ,тормози и ускъпява безсмислените проверки и прегледи на законното оръжие и хората не могат да си платят вече закупено оръжие. Пак мафията прави закконното оръжие НЕЗАКОННО - въпреки, че: - е закупено с разрешение от КОС на МВР; - регистрирано е в МВР и рекетирано от служители на МВР (частни фирми за технически контрол на оръжие, които само събират такси); - Унижавано от МВР - карат ни като горски да разнасяме пушки из градовете за да се доберем до полицаи, които ще кажат, че оръжието ни е годно за убиване...

Случая с ловеца от Лясковец, където ДЪРЖАВАТА изстреля над 500 патрона от автоматично оръжие и изпрати барети в тъмни доби да убива Българин с чисто досие и майка му в къщата им! Задно с телевизионен екип да заснеме ПОДВИГА на борците против тероризма???? След което друа барета се застреля с личня си пистолет в мазето на блока, в който живее с три патрона в главата...

Много дерибеи са му седяли дълги години на главата за да има довелие на всеки срещват. Трябва да има бърза реакция на събитията и да не разчита на административното опело.

КО?НЕ!!! Тъпо написана статия !!!!