Обама обеща да пази живота на децата в САЩ

САЩ не правят достатъчно за защитата на своите деца, призна президентът на страната Барак Обама в реч в памет на жертвите в Нютаун, Кънектикът, цитиран от в. "Ню Йорк таймс".

Обратно в новината

Коментари - Обама обеща да пази живота на децата в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и какво трагично савпадение - бащата на едно от убитите деца в сащя ден е бил свидетел пред конгреса- защитавал е правото на молитва в училищата.

И какво ще ги спаси молитвата?!?

карино време е в америка да се либерализира закона за оръжята и всяко дете навършило 5 години да има право на револвер за самозастита !

След като е престъпление детската порнография в интернет и с право се преследва от закона,защо не обявят видеоигрите и филмите с насилие по същия начин за престъпление.Толкова ли е трудно.Или печалбите на първо място.Ето какъв е плода.

Казах, който има уши да слуша, сега ще добавя, и мозък между тях. Това теб те изключва, та спокойно си пусни речта на Обама и срещата му с верния му пудел боко. Факт е, че със самоубийството на стрелеца всичко приключва и разследване няма. Преди година предсказах стрелба със 100 жертви, ама хората явно са решили да е с по-малко жертви, но за сметка на това деца.

Брех много изчисления много цифри. Забравили са обаче да сметнат най важното - вероятността обикновен човек да пострада съобразно броя убиййства и броя на населението. Е , тя е 1 на 7 000 000 (7 млн.)

ооо дааа, затова престрелките и гонките са ежедневие. В кой град бяха се изтрепали повече, отколкото в цяла европа?

В кой град ?

е опасно дори и за децата ...

Ако наистина е бил "най-умния когото са срещнали" това говори много зле за US - ако умните хора стават берсеркери, значи нещо много силно куца в ценностната система на нацията и не, не - бедата не е в умните, бедата е в тъпите, които бива учени да уважават само себеподобни.

Такъв закон никога няма да мине. Либералният Ню Йорк и Вашингтон никога няма да говорят в един глас с южните щати.

кайсиевата явно имаш нужда от още 2 големи

Големи гадости, социална безпътица ... Хамериканските дивотии са безкрайни. И вътре в САЩ и по света.

Сега пък видео игрите ще се окажат виновни. А да излъчваш насилие и убийства по 1000 канала 24х7 е сигурно развлекателно. Вече не може да се види нещо без насилие, убийства и лабораторни разследвания по телевизията. Болни мозъци.

Ами това е капката, която прелива чашата.

Който има уши, да слуша! Това е 9/11 версия 2. Просто пушкалата в УСА трябва да бъдат събрани, за да са послушни хамериканците, както навремето трябваше да се нападнат едни държави. Та някой намира някакъв леко луд, казва му едни неща, дава му едни хапчета, дето ги няма в аптеката, и въпросния като влезе в училището, не вижда деца, а вампири, върколаци, зомбита и т.н. Към 3000 жертви от предния театър сега се добавят и 20 деца, голяма работа. Важното е политиката да върви, и както се вижда, това ще е претекст за промяна на законите и в УСА също вече няма да имат оръжие, и ще може по-спокойно да бъдат контролирани. Free men own guns, slaves don't!

Малко грубичко казано, но е много точно.

Ех този капитализъм - носител на всички добри ценности в обществото ха ха Докога ще го поддържат на системи - видя се, че капитализма си отива - време е за "социален капитализъм", при който и работещите са хора с права и нужди, а не само роби, работещи за трохи на свръхбогатите ! Както се казва - "беден доволен от капитализма няма", а нещо бедните в света нарастнаха много, за сметка на свръхбогатите ... май е време за промяна ...

и кой ще я направи тази промяна.тези с ипотечните или потребителски кредити ли-не вярвам.

Tрябва да се спрат yбииствата !!! Cрамно е това положение ! Bярвам на законотворциите на USA, че ще променят законите в полза на обществото. Tе са страната в, която гледа целuя свят !!!

Целият свят гледа наистина Щатите, но като пример какво НЕ трябва да се прави. В която и да е сфера.

Съвършено си прав. Ако обясниш сега и защо никой не се натиска да живее в Русия, Иран, Китай или Сев. Корея, а са доста кандидатите за САЩ и са повече от тези за EU, ще повярваме в безмислените ти бръщолевения.