Рияд иска руски оръжия – от Калашников до С-400

Саудитска Арабия подписа споразумение за закупуване на руски системи за противовъздушна отбрана и тяхното производство в страната.

Обратно в новината

Коментари - Рияд иска руски оръжия – от Калашников до С-400 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това продаване на С-400 на ляво и на дясно показва, че С-500 вече е готова.

Израел закупи нови изтребители Ф-35. Моментално най-големите му врагове - Саудитска Арабия, Иран и Турция се обзаведоха с C-400. Знаят те кой му е майсторът на F-35, кой не е разбрал, че бил "невидим".

Бас държа, че Кралят и Путин ще сключат готина сделка, за да въоръжат съюзниците си от ИДИЛ с руско оръжие!

Направо са СМЕШНИ руснаците с това преекспониране на сделка за 1 млрд долара (дали не са рубли?). Един милиард са джобните за седмицата (или дневните) на краля на Саудитска Арабия. Голямата сделка за която има смисъл да се коментира е тази която Доналд Тръмп сключи със Саудитска Арабия най-голямата военна сделка в историята на САЩ 110 млрд. долара веднага и 350 млрд. долара през следващите 10 години. Какво е някакъв си един милиард.

Работа! И Щатите и Русия се надпреварват да продават оръжия за млн. и млрд. на Сауди Арабелата, а никой (поне на глас) не се пита за какво им са тези оръжия на арабели от 6.5 млн., колкото е населението там. Или има нещо друго, което медиите не се осмеляват да осветлят. Да не би тези оръжия да са предназначени за друго място, като С. Арабелата е само междинен пункт на дестинация?! Абе, интересни времена. Между другото най-големият враг на саудите се очертава Иран (най-вече на религиозна основа: шиити с/у сунити; има и предсказание в тази връзка, че Иран ще бомби и разбие кралството). Та, изводът за нас е да вземем и да си апдейтваме съществуващите руски самальоти, да си закупим (по примера на другите) някоя и друга установка C400, и едва тогава да мислим за нови попълнения на авиацията ни: Юрофайтер/Тайфун.

изпуснал си Щ след СА

Шаломин, Ротенберг, Греф, Абрамович и пр. защитници на православните ценности...

Тоест матушка пидороссия директно ще доставя оръжие на държавата-спонсор на ид... къде са рубладжиите да ревнат, че ще се доставят оръжия, които да се употребят против цивилните в Сирия, Йемен... или за това не ви плащат?

ФАЩ не пожелаха да осъдят смъртното наказание за хомосексуалност. ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ се оказаха в компанията на Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Ирак, Бурунди, Ботсвана никой не иска боклуците на говедарите.

Ах колко е лошо да си соросоиден задник. И колко е лошо да ти дават опорни точки по които да тролиш. Сигурно се чувстваш като миризлив помияр

Като чета новините май теб те клецка повече. Ама като казвам повече имам предвид - много повече

путин го водят към харема и той(то) е щастлива.

Усещаш ли как го духаш постепенно?

"Световната общественост"/ФАЩ и марионетки/ пак бе прекарана яко от Путин. Кремълските шахматисти дават шах и мат с пешката на изкуфелият съртак с рижата перука..

Всъщност Путин прие пълната и безусловна капитулация на Ислямска държава, подписана от престарелия крал на Саудитска Арабия. Като репарации са сключени десетки договори във всички области на индустрията.

Защитниците на православните и ислямските ценности най накрая се събраха.

Селски просто припомних за една среща, никъде не съм написал че подкрепям Путин! Тва че на такива като теб се плаща за да пишете глупости и да унижавате българите и тяхната нещастна история е "похвално"! Иначе да ти го кажа на право болима фейса какво ще напишеш за мен! А Бълхария я виждам добре, гола, смачкана, смешна държава! Народ с велика история в момента е за подигравка в цяла Европа!

как само ви ебна тоя путя, чак сълзички ви излезоха !

Sigorvinson, от 2014г. имаш около 5700 коментара. Ти освен да висиш на компютъра, праИш ли нещо друго?

Преди 1-2 години Путин имаше среща с почти всички араби от полуострова! По нашите медии се опитаха да наговорят една камара глупости за срещата. Само че най-интересното от срещата бе подаръка който му направиха арабите на Путин! А ТОВА БЕ ЕДИН ГОЛЯМ КИЛИМ ЗА СТЕНА НА КОЙТО Е ИЗОБРАЗЕН ПУТНИ, ЦЪРКВА ЗАД НЕГО, МЕЧКИ И ДР. ПО-ПРОСТО КАЗАНО ЗА ПРОСТИТЕ ТРОЛОВЕ, ПУТИН ЗА АРАБИТЕ СЕ ЯВЯВА СПАСИТЕЛ! Та, я се вижте бе цървули български, нямате самолети, нямате танкове, имате дено голямо НИЩО НАРЕЧЕНО ГЕРБ И НЕГОВИЯ ...... БХ. През България може да мине всеки и смелите български мъжаги просто ще стоят и ще гледат скрити зад полите на жените си! Ххахахах!

Смелите българи обикновенно ви гледат как се търкаляте пияни под масата , докато чукат жените ви!

смели българи нема, ако имаше до сега нямаше да има партии предатели, нямаше да има и американски бази, нямаше да има посланници на чужди държави да ни дават съвети как да живеем. Нямаше да има Отворено общество което да ви ръчка живота, нямаше да има Америка за бълхария! А щеше да има една дееспособна държава скоято да се съобразяват! За тва не ми обеснявай за смелите българи хахаха. Смели българи е имало някога и са били доста малко ! А и аз не съм българин щото ме е гнус да съм!

"Смелите българи" - бурен смях в залата..

Не съм сигурен,че поне една рускиня ще одобри х...я ти!Имаш шанс при кучета!

Успя да предизвикаш русофобско чувство в мен !!!

хаха, като не разбираш българския, нормално да не хванеш! Просто припомням на бълхарите че са отдавна в поза партер! По-точно вече са в поза да си копаят гроба! Та за смелите българи хахаха! Смях!! Просто припомням да се сетите че имате деца и внуци и все още територия накоято може да живеете!

По случая от тогава до момента, Саудитите похарчиха млрд. долари за въоръжаване на същата легитимна според Путин умерена опозиция и ИДИЛ., отделно го цакаха с цените на петрола чрез ОПЕК и т.н. Никой си няма и на идея какви ги върши в момента Путин, търсейки съюз с най-големите си геополитически врагове в историята - Турция, арабите, китайците. Но пък днешна Русия търси съюзници по принцип, особено след прихванатите от Запада "славянски съюзници"

е нещо смиселно да се напише! Браво!

Просто сбирщината от "православни" олигарси има нужда от пари, за да поддържа жизнения си стандарт... и затова продават руските интереси, така както предадо нас на веспучианците. А сега разни полуруски мелези и предатели ни обясняват как путкин бил защитник на православните славяни на Балканите... Подобен тип слабоумия минават в сърбия, но повече не и в България.

Гъдела си е гъдел, ама чети добре. Там е казано, че Русия и Саудитска Арабия са се разбрали за цялостта на Сирия и за запазване на държавните структури! Това, говорили ти нещо? А що се отнася до обединението на опозицията; за Русия е по добре да води преговори с единен субект, вместо със сто племена, като всяко тегли чергата към себе си. А опозицията "ще омекне", ако не иска съвсем да изчезне. Като гледам как са ги подкарали напоследък с ракетни удари,много няма да оцелеят!

Най-доброто средство за борба с ислямския фундаментализъм е да се въоръжават крайните елементи. Понеже се делят на фракции и враждата е основен принцип при тях, когато са въоръжени взаимно се избиват.

Саудитците са в партер. Малкият играе няколко хода в аванс. Пазарлъка за Асад.

"Саудитският външен министър заяви, че Москва и Рияд вярват в принципа на ненамеса във вътрешните работи на други страни и в принципа на запазване на териториалната цялост на страните." Само това изречение е достатъчно, за да се усъмни човек в истинността на заявленията и от двете страни! Русия спазвала принципа за запазване на териториалната цялост на страните - бурен смях! Само в най-ново време - Полша, Финландия, Грузия, Литва , Латвия, Чехословакия, Унгария, Украйна.

" Русия спазвала принципа за запазване на териториалната цялост на страните - бурен смях! Само в най-ново време - Грузия, Литва , Латвия, Чехословакия, Унгария, Украйна. " Точно си го казал! Ако СССР се намесваше в тези държави, ще добавя и ГДР то Русия именно ги остави да се развиват самостоятелно, Крим(а не цяла Украйна) е специален случай ............ просто не го оставиха на американците, изпревариха ги със седмици ......... а и там са 90% руснаци.......... А това, че света се преориентира към С-400 и калшници ...... само ти оставя място за размисъл!

Ха ха ха, пишеш глупости на принципа като повтарям като папагал, все ще повярват на лъжите ми!!!

Богатите хора, открай време имат афинитет към предмети с предимно антикварна стойност и предмети на изкуството. Споменатите стоки едва ли могат да се причислят към предмети на изкуството. А завоевателите навсякъде като пристигнат прочистват терена от местното население (извършват геноцид) и оставят около 10% за опресняване на кръвта. Та и руснаците в Крим.

Руснаците бяха безкрайно възмутени от факта, че намерили българско оръжие в превзети бази на ИДИЛ. Същото оръжие България никога не го е продавала на ИДИЛ, а на американски компании, за което никъде няма забрана. Те го препродават на същата Саудитска Арабия, която го доставя на умерена опозиция, ИДИЛ и т.н. Руснаците дума не обелват как там освен българско оръжие са намерили и сръбско, хърватско, беларуско, украинско, германско, американско, шведско, израелско, чешко, китайско и т.н. оръжие. Единствено плюят срещу България как подкрепяла тероризма и как с българско оръжие стреляли срещу руски войници. Такова безочие може да бъде само руско. И сега същите тези руснаци продават най-модерното си оръжие на същата тази Саудитска Арабия, която въоръжава ИДИЛ??? Няма по-нагли копелдаци от руските...

Москва подкрепя предприетите от Рияд стъпки за обединяване на сирийската опозиция, за да може тя да участва в мирните преговори. Къде остана СА - на ИДИЛ ?

искам да питам, абе верно ли некъв путя бил пре е бал соровците, като продал оръжие на арабеските ?

Само е подписал поредния въздухарски меморандум.

Такааа! Саудитите капитулират! Лично шейха на коленце при Путин! Невиждано досега събитие! Само САЩ,Израел, Канада, Австралия и ЕС останаха да подкрепят терористите от Ал Каида, Ислямска държава, Ал Нусра и сие...

САЩ ги създадоха .....

Путин отдаде високи почести на делегацията от СА.

Е, човека не е гадно копеле като еврейо-англо саксите! Е, само малко го понакара да слезе сам по стълбичките с краката си, а не с ескаватора...

Време е и УСА да даде заявка за С-400 вместо музейните Пейтриът- полага се да имат нещо модерно, бидейки "световен полицай".

Да ме мислят Сирия и Иран, защото за да се сключи тази сделка, те са били обсъждани, а съответно и отрязани!!!!

И какво излиза не трябва да си купим прескъпите Ф16 за да може турчолята да ни ги свалят с C400 хахахахаха. Нали се сещате че щом Руснаците почнаха да продават C 400 на сульо и пульо /особенно на Турция/ Това означава че новите им самолети спокойно ще минават през тази защита само натовците няма да могат.

"Поживьом, увидим"- тази руска поговорка е умесна в случая, защото във въпросния конфликт засега се свалят само руски самолети, и то който свари - турци, американци. Само който не е поискал, не е свалил.

Лошото е че ние все взимаме грешните решения. Трябвало натовско оръжие да копуваме а то и за чеп за зеле не става. Умните хора са казали че само руското оръжие се прави за война другото е пунта мара или е толкова скъпо и секретно че никога няма да се даде на друг. Това е истината

Кой, кога и как победи някого с руско оръжие??? Питам, защото не си спомнян, ако имате предвид Сирия, там все още никой никого те е победил, а и ИДИЛ са предимно от Русия и са с руско оръжие!!!!

Ами отговори си сам на простичкия въпрос:Защо Саудитска Арабия хвърля милиарди за русо оръжие, а не купува американско. Нали според теб, американското е най-най?! Или викаш, че го правят от глупост?! Глупаци са тези, които не могат да мислят!

Историята е препълнена с такива факти! Виж обратното е проблемация

То напоследък кой кога и как нападна някъде освен САЩ разбира се .... и то само на места където знае, че може да спечели иначе заобикаля отдалеч ....

след тази среща европа е ,,уплашена,, че ,,неините,, терористи ще се ,,приберат,,...по родните си места!!!

Саудитска арабия изгуби войната в Сирия. За да бъде помилвана от победителя и да не претърпи големи щети, ще трябва да плати някакво обезщетение на Русия за изхабените боеприпаси и изгубеното време. Ето това се случва в момента. Победените плащат на победителите контибуции за изгубената война. И долу горе си измиват лицето пред света и се правят на три и половина.

има разбира се логика във вашата теза, но ще си позволя малък коментар - контрибуцията не е възмездна търговска сделка.Просто плащаш на победителя и не получаваш нищо в замяна. Може сделката за Русия да е изгодна, но пък СА получава модерни ракетни комплекси.Иди ги търси после. Шейховете са маниаци на тема въоръжаване. Защо ли?? Те са оборудвани с най-модерен военен хардуер и софтуер, кралските ВВС имат само класни изтребители, флотът също е модерно въоръжен. Сега си обезпечават и добра ПВО. А колкото до новите оръжия от Русия, нищо чудно след време "умерената опозиция" да стреля с С-400. Арабите няма да обеднеят, докато кладенците не пресъхнат. С контрибуции или без, добре са си направили сметката.

Виж сега, за последните 50 години СА са купили оръжия за къде 100 милиарда долара. В този смисъл чисто физически пустията им щеше да прилича на казарма, препълнена на 10 етажа с военна техника, но....те все купуват, купуват и никой не вижда нищо да пристига, освен някой друг танк или самолет за разкош и за пред камерите!

Какво става?!? Саудитска арабия е в топ 10 на държавите с най-голям военен бюджет. С най-модерни технологии и оръжия.На практика тия пустинни козари имат една от най-модерните армии.И кой ги въоръжава?? На първо място, Англия.А днес пред очите на Света, уж най-големите борци с тероризма като САЩ и Русия, също захранват с оръжие СА. Отдавна се знае, че СА, от своя страна въоръжава "умерената опозиция" в Бл.Изток, разбирай - разни крила на ИДИЛ, Ал Кайда, талибани и т.нт.Наскоро арабите купиха за 3 милиарда оръжие от Тръмп, сега пък искат руски ракетни комплекси и калашници. Въпрос - защо, кому е нужно да се въоръжават до зъби арабите?? Самите руснаци не един път са говорили, че СА въоръжава ИДИЛ в Сирия. Тази държава не е заплашена от никой,още -повече пък от ислямския тероризъм. С армия от 200 хил. души, модерен флот,модерни ПВО и модерни ВВС, каква заплаха биха били съседните, по-бедни и малки арабски държавици?? Всъщност, излиза, че световните лидери въоръжават световния тероризъм и после се борят срещу него...да има там патаклама, пък милиардите са си милиарди...какво значи някакъв си човешки живот....

Kак, какво става??;) "Kаквото и да ти говорят, да знаеш, че става дума за пари"!! Bсичко е пари,... и за пари!! "Hе ги слушай какво говорят, а ги гледай какво правят!"!;))

В грешка си. Арабите сключиха първоначален договор с Тръмп за 360 милиарда $ и след това за още мисля около 500 милиарда. Като се почне от изграждането на заводи и се стигне до стелт самолети и спътници. Единствения начин да се спре исляма е като си похарчат парите за нешто което гърми и не остава нищо освен разрушения. Лошо щеше да е ако арабите инвестират в технологии и убразование с тези пари с които разполагат могат да постигнат доста в всяка свера а от там и независимост

Рияд стратегическия партньор и сътрудник на САЩ се въоръжава с руско оръжие и то какво !От друга страна Русия е стратегически партньор на Иран ,който е на нож с Рияд.Турция загърби САЩ и НАТО и тръгна да копува и тя руско оръжие,че строи руски атомни централи а се говори,че отработеното гориво от АЕЦ Козлодуй отива директно за Турция.Какво говори всичкото това ? Според мен за тези държави, през Русия минава най - прекият път,да се сдобият с ядрени технологии и Северна Корея е доказателство за това.

е много прост,да се отслаби влиянието на САЩ и Израел в Близкия изток . Как? Като арабите ,Иран и Турция се въоръжат с руско оръжие а защо не и с ядрено.Безсилието на САЩ спрямо Северна Корея е показателно.

Путин, прди да отиде в историята си е поставил задача, даде ядрено оръжия на всеки диктатор. то не бе Северна Корея, Иран, При Диган ходи за същото, сега и на Саудитска Арабия. Ако Мадуро имаше пари и на него щеше да продаде ядрена технология.

А на дон Боко Асфалт паша няма ли да бутне нещо?

Пес Щерев,-не си бил на среща?Тогава ЧЕТИ комюнике,злораден пес!

Интересно защо не купят и немски танкове, та те изринаха Русия със земята и я обърнаха на опаки чак до Москва заедно с 30 000 000 наперени като вас....

ИЗГУБИХА и Русия изрина всичко да Берлин!

Как откачиха за С- 400 на турците пък сега куб други оръжия на страдегически партниор на САЩ.

забрави за ,,холокоста,,...??? или си от тях защото се ,,радваш,, за з0 млн.жертви,... но те са ,,гои,,...!!!

Доколкото зная договорът за безусловна капитулация бе подписан от Германия!

Ама верно ли така било ? Само дето на първия сериозен студ просто спряха ! Не знам каква земя са обръщали, ама руските знамена се вееха в Берлин.

Русия си поддържа старите си пазари и партньори.

СПОРЕД РУСКАТА РТ , САУДИТСКА АРАБИЯ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА КАЛАШНИКОВ ПОД РУСКИ ЛИЦЕНЗ И ТОГАВА МУТРИТЕ ДЕТО СТОЯТ НА ИЗХОДА НА АРСЕНАЛ КАЗАНЛЪК , МОГАТ ДА СИ НАВРАТ ДУЛАТА НА БГ КАЛАШНИЦИТЕ В ТРЪТКИТЕ И ДА НТИСНАТ СПУСЪКА :)))

САМО ДЖЕНА ДЖЕЙМЕСЪН ОТ БАНКЯ НЕ СМЕЕ ДА ОТИДЕ В МОСКВА ЧЕ ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ ЕДНО ГОВОРЕШЕ А СЕ ОКАЗА ЧЕ ИМАЛА ТРИПЕР :)))

К'во става бе? Първо анкарският фес, сега пък саудитският чаршаф, все хамерикански съюзници, а тичат на крака при Путин и трошат пари за руско оръжие? Нещо не е наред!

Благодарение на г-н Владимир Владимирович има мир в света.

брей, тоя Путин много изолиран, бе! чак саудисткия дъртак си вдигна партакешите да му иде на крака в Москва...

абе американците обичат повече израел от колкото обичат арабите. и респективно продават на израел по добри военни технологии. с този ц-ч00 ще свялат американските ф-з5 на израел.

ще свалят гащи, то така се свалят изтребители, като врабци :)

Представяш ли си, ако нямаше санкции и ембарго ..... :)

каквото и да са си шушукали ,темата за оръжията е била една от най-маловажните .въпросите са :кой с кого, докога,как с израел,иран,ирак,сирия,турция ,катар...много,много тънки сметки ,които скоро ще дадат резултати .

Щом е такъв глупак този Салман, да му пробутаме и нашите реактори.

Балкански екперт ПОУЧАВА най-богат крал на тази земя.Цирк.

Един вагон опорни точки на тролефермата за Саудитска Арабия отиде на вятъра:) Давам ви 24 часа за нови опорки! Действайте!:)