ЕС затяга контрола над огнестрелните оръжия

Държавите от ЕС ще трябва да въведат по-строг контрол върху оръжията за стрелба с халосни патрони. Въвеждат се и правила за лицензиране и предпазни мерки.

Обратно в новината

Коментари - ЕС затяга контрола над огнестрелните оръжия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

Нищо няма да постигнете със закони . Или и ги спрете със сила или се съгласете със сях. А да имате идея , че всеки може да си направи пушка или пистолет ???????????? Кое го спира , липсата на бургии за подобно дуло :) вече е история този проблем .

Край с тероризма вече няма да могат да стрелят с халостни патрони! :)

Поредната евроглупост. Точно сега с тази терористична вълна трябва да се либерализира закона за оръжията, за да може хората да не са беззащитни мишени на психясалите чаршафи. Имам чувството. че всички кухи лейки на Европа са събрани в Брюксел.

По големи загубеняци не съм виждал.Имам законно притежавано оръжие и то се знае.Търсете незаконното бе тапири.Аз не съм тръгнал да убивам никой .Все още акъла ми е на място.

Бойко,Ангела,Оланд,Ердоган приличат ли ви на човешки същества ? приличат ли ви на КРИВОГЛАВИТЕ- врагове на човечеството и прогреса? виждате ли вече разликите между нашия вид-бялата раса и расата на КРИВОГЛАВИТЕ тия от близкия исток ? това е най жестоката война-война на видoвeте в която един вид унищожава другия вид! ще се дадем ли на КРИВОГЛАВИТЕ??!

Тия тапири е по добре да затегнат контрола по външните граници и върху исляма. По възможност затягането да е върху шията.

Цитат: "способни да изстрелват повече от 21 пълнителя без презареждане" Не знаех, че пълнителите се изстрелват? ;)

То журналистите понякога пишат като в кръстословица, да се сетиш за какво става дума...

Време е да се заговори за европейско мирно пространство. Да се спре с въоръжаването и повече да се споменава думата мир, народ, спокойствие и труд.

Трябва да се разреши на всеки психически здрав, неосъждан и с минимум основно образование гражданин, ако желае да може да притежава и носи оръжие. Това едно, второ, че трябва да се промени чл.12 от НК, т. нар. "неизбежна отбрана", нападне ли те с юмруци или с хладно оръжие да можеш да стреляш. Свободния човек има право на оръжие, роба не. Явно тия от ЕС искат съвсем да ни смачкат и да ни оставят беззащитни срещу прииждащите орки...

Ще намалеят оръжията на нормалните граждани. Бандит и терористи не си купуват от магазина и не ги регистрират в полицията. Когато светът е тръгнал към подивяване ответните мерки също трябва да са в тази посока. Само така се изравняват силите или гражданите вземат превес. Когато всичко утихне пак могат да се въвеждат ограничения. Законите трябва да са кратки и ясни, но безмилостни към нарушителите. Закони от 200 страници са бърсалка за фекални анатомии.

Първата на работа на тираните е да се опитат да иззземат средствата за саможащита на гражданите срещшу бъдещ силов произвол. Затова създават тероризма като предпоставка и оправдание за въвеждане на полицейската държава, която да брани интересите и душевният комфорт на жреците на мамона от справедливост и законност. Не убива оръжието, а липсата на християнски морал свързана с неспазването на Божият закон. Само че тези борци срещу тероризма Иистимнскиоте терористи а не бутаформните действащи под фалшив флаг) никога няма да го кажат това защото истината ще обезвласти много бързо. Човек който ювярва в Бога н алюбовта и истината е неподвластен на човешките авторитети. Защото никой не може да служи на двама господари. Така или иначе всички хора ще бъдем съдени според делата ни , които са отражение на вярата ни или липсата на такава.

Евро-бюрократите щели да затягат контрола над законно притежаваното оръжие, обаче щели да дават безплатно вазелин, за всеки който иска.

Виждате ли отговора на еврейската комисия за атентатите? Разоръжават европейското население, защото някой може и да гръмне терорист, преди да избие достатъчно хора, или пък да се защити от грабеж/убийство/побой. Това е геноцид, дори зле прикрит. Не бъдете овце като метросексуалните тревопасни на запад.

Тъй де, да не може европейците да стрелят по вносната сган, или още по-лошо, да застрелят политиците, дето им натрапват тази сган!

Поредната безсмислена забрана, която не решава проблема, заради който е въведена. Терористи и престъпници ползван незаконно военно оръжие и експлозиви. За сметка на това, законопослушните граждани ще останат разоръжени и беззащитни в един все по-опасен свят... Вероятно точно това е и целта - населението на ЕС да бъде лесна и беззащитна жертва за прииждащите тълпи.

това последното няма как да стане в гена на българите ина малформация, че винаги трябва да се бием и воюваме, ако няма срещу кого, почваме помежду си. Няма кой да ни се изрепчи и на го ужмулиме - Справка там по вашия Край историята с конната дружина и руската армия по време на ПСВ

Нормални хора няма да могат да си купуват, но на черно всеки ще може. Контрол върху всички, но не и върху престъпниците.

...толкова фактологически грешки има в превода на тази статия (защото явно става въпрос за превод от чужд език), че накрая излиза един тотален нонсенс... Дори не ми се цитират написаните глупости!...

Аха, явно не само аз не ги знам кои са тия "полуавтоматични огнестрелни оръжия, способни да изстрелват повече от 21 пълнителя без презареждане";-).

...да т'ва беше една от върховните глупости... Смееех!

Пичове, един съвет от мен /запознатите с огнестрелното оръжие да ме прощават,че с важен тон обяснявам как водата е мокра и прочее баналности/: За самоотбрана и бой в градски условия най-доброто оръжие, до което редовия български законопослушен гражданин с нормални финансови възможности може да се добере, е т.нар пушка тип "помпа" кал.12- гладкоцевен "дзвер" с по-ниска цена от ловните автомати, удобна по-къса цев за по-широка група на сачмите /сиреч идеално за възпиране на малка тълпа/ и възможност за многократни /над 5/ изстрели с последващо бързо и лесно повторно презареждане на магазина. Според битуващите мнения сред ловците "това не е пушка за ловци", но аз не ви я препоръчвам за лов ,а за самоотбрана в предстоящите "разправи за паркоместа" с брадати пришълци. Всякакви пистолетчета, калашници на черно само ще ви вкарат бързо и сигурно в кауша,защото ДАНС за такива неща не спи;-). Затова станете ловец, дайте още 800-1000 кинта за едно такова пушкало с 40-50 усилени патрони с едри сачми /бренекета не ви трябват също/ и можете да рахатясате,че докато това ви е в ръцете семейството ви е надеждно защитено от тарамбуки с ножове и брадви. Всеки, поразен от ловна сачма примерно 13/0, пада и преустановява всякакви враждебни действия /включително дишане;-)/ към вас, това ви го гарантирам. Ако има колеги, които могат да добавят съвети, бих чул с интерес още мнения.

това е малко нереално--- ловна пушка - помпа, това са идеи от филм- хууливудски филми, нищо реално

комунист

Познавам добри ловци с "Мосберг" и "Сайга", на мен лично ми е странно, но както съм казал изрично, не е това идеята, за която препоръчвам помпата в този пост.

комунист

Или вие имате предвид,че придобиването на тази пушка от редови гражданин е нещо нереално? Защо? Законът за ловците и гладкоцевното оръжие у нас все още е достатъчно либерален, за разлика от перипетиите, през които честен, неосъждан и без връзки човек трябва да премине, аз да придобие късоцевно нарезно оръжие.

Затяга контрола върху легалното оръжие. 80% от престъпленията са с нелегално оръжие. Така че всъщност облекчава апашите, да не би случайно да срещнат някой с пищов.

ПЪЛНА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЯ ЗА НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ ОТ ВСИЧКИ НЕКРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ ХОРА !!! ТАКА ЧЕ КАТО ВИДЯ МУТРА ИЛИ ИСЛЯМСКА ГАДИНА ДА ВИЛНЕЕ, ДА СИ ГИ ГРЪМНА ЗАКОННО !!!

Бах ма'а му... Ей за т'ва забраняват оружието...!!! Как шъ успяват после да гу увардват мутраген БОКо челяби, и членовете на Неговата ОрганизиранаПрестъпнаГрупа"герб"?... :::)))

Имаме проблем с незаконно огнестрелно оръжие, внасяно нелегално от страни от бившата Югославия (вероятно Босна или Хърватска) и Украина и придобивано от фанатизирани ислямисти. Масовия тараш в джамии и жилища във Франция, след атентатите в Париж, намери средно по едно напълно незаконно огнестрелно оръжие във всеки трети дом. Като повечето са били автоматични армейски оръжия, които НЯМА КАК да бъдат придобити на гражданския пазар. Какво прави полският еврокомисар Елижбета Биеновска, за да реши проблема? Ами внася за гласуване забрана за легално притежание на всички що-годе съвременни полуавтоматични огнестрелни оръжия! Нищо в тази €-директива не органичава ислямистите да придобиват оръжие, както са го правили до момента. Т.е. за да решим проблема с престъпниците, наказваме масово законопослушните и им конфисуваме средствата за противодействие на престъпността. За България тази евродиректива има особено значение, тъй като е насочена предимно към забрана на карабините, базирани на АК. Ако бъде допусната - отпишете Арсенал. Няколко стотин работници ще останат на сухо, а едно от малкото печеливши предприятия, които оцеляха от военно-промишления ни комплекс ще бъде съсипано. За сравнение - съседна Турция, в която уж дългото нарезно е забранено за граждани, е увеличила производството на гражданско огнестрелно оръжие (и негови компоненти) няколко пъти, през последните 5-6 години.

Всичките тия оръжия ВЕЧЕ са били незаконни и затягането на режима за хората искащи законно да имат оръжие по никакъв начин не помага никому - освен на престъпниците, които ще ходят сред още по-голо население от непрестъпници.

Ал

Сега вече терористите няма да могат да си купят легално оръжие. Мисля, че ще има страхотен възпиращ ефект!

Даааа....!!! С тази забрана прекършиха окончателно гръбнака на тероризма и бандитизма...!!! :::)))

Що бе, сега терористите ще са по-сигурни, че ще стрлят по голи хора и че няма кой да им отвърне на огъня. Може би пък ако им се помолим да станат добрички и да не стрелят по нас..... Жалка работа, поне в щатите засега антиоръжейните гласове сякаш са достатъчно слаби. Ние да му мислим от нашата страна на океана.

Тези дебили, не можаха да проумеят, че престъпниците се снабдяват с незаконно оръжие и за тях законите нямат никакво значение. Нормалният и съвестен гражданин не може да притежава законно оръжие поради хиляди пречки и вероятно забраната му. Резултатът - въоръжени престъпници и беззащитни граждани, готови за отстрел. Ако този с камиона беше в Израел, щеше да бъде застрелян още на двайстия метър от поне двайсет обикновени граждани със законно оръжие.

Колко ли метра щеше да извърви камионът в Ница, ако някои от хората там бяха въоръжени?...!!! Вижда се, че полицията не може да огрее навсякъде, и в крайна сметка служи само да брои труповете на невинни жертви...!!! Да...!!! Въоръжавайте се незабавно българи...!!! Всяко забявяне ще е фатално...!!!

Правилно, когато арабите почнат да ни колят, трябва да са сигурни че ще сме безпомощни. От друга страна, като гледам еврогейовете как са успели да надупчат онзи камион навсякъде, но не и шофьорското място на убиеца...... то джихадистите няма от какво да се притесняват изобщо.

Няма значение ще забранят ли халосните оръжия, но да забрняват калибри по големи от 22 е тъпо. С 22кал. може да се убие човек, но глиган е почти невъзможно. В България най употребяваното оръжие е 12кал. и 16кал.

ЗА ЧОВЕК, НЕЗНАМ, НО МУТРИТЕ ОБИКНОВЕНО С АНШУЦ ГИ ОТСТРЕЛВАТ

Европейския съюз първо трябва да реши проблемите на европейските граждани с кривите краставици и с дължината на презервативите. Тия европейски презервативи по 14 сантиметра на мен са ми къси и съм принуден да си купувам африкански презервативи.

Да се забрани, също така, на Герберасти и мутанти, да се хранят на държавна трапеза, ако имат, повечи от Два оформени мандака Дочка, от Коматьово, обл. Катуница.

след вчерашния инцидент в Ница, трябва да забранят и товарните камиони

Ал

А издаването на шофьорски книжки да става със специален разрешителен режим.

На никой свободен човек не трябва да му се отнема правото да има оръжие. Или казано накратко: отнемат свободата на хората!

Аз съм в Казанлък, оправяйте се;-).

Не бъди егоист де. Отвори дюкян и ще дойда и аз да напазарувам... :)

халосните патрони са най страшни ..и регистрираните плякала също.. само, че повечето атентати се правят с други средства! Пак тормоз за населението, което и без това е потърпевшо при атентати!

би ли ми обяснил с думи прости , какво му е "най страшното " на халостените патрони, освен, че може да ти изтръпнат тъпанчетата

показа хубаво чувство за хумор със забраната на товарните камиони, не разваляй впечатлението като ни караш да мислим, че не разбираш, че човека се гъбарка за халостните :)

ЗДРАВЕЙТЕ РОБИ...!!! ОЩЕ ОТ ДЪЛБОКА ДРЕВНОСТ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СВОБОДЕН ЧОВЕК И РОБ, Е БИЛА В ПРАВОТО ИМ ДА ПРИТЕЖАВАТ ОРЪЖИЕ ИЛИ НЕ...!!! С ОГРАНИЧАВАНЕ И ЗАБРАНА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ОРЪЖИЕ ЗА САМООТБРАНА НА ГРАЖДАНИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ, СЕ НАМАЛЯ И БРОЙКАТА НА СВОБОДНИТЕ ХОРА...!!! ВИЕ ОТ КОИ СТЕ?... ОТ РОБИТЕ ЕСТЕСТВЕНО...!!! ДАААА....!!!

Е това е положението, само в щатите хората са си извоювали конституционното право да имат оръжие. Останалият свят е .... по-малко свободен.

И затова ще ви стрелят, ограбват и мачкат, без да можете да се защитите по никакъв начин...!!! Да...!!!

Пак обратното на нужното. По-малко оръжия за хората, по-лесно да им е на престъпниците, те нали много се впечатляват от забрани.

В САЩ престъпленията от огнестрелни оръжия са в стотици пъти по-малко съотнесено спрямо броя на легалните оръжия отколкото в останлия свят. И що?Щото свободно оръжие= възпиращ ефект. И само робът няма оръжие и своя земя

... и над камионите...

Аз ви казвам, след някоя година и коли няма да дават на хората да карат заради хавлиите !!!

Хаха, брюкселските зелки се обадиха !!! година след атентата, и точно след края на следващия :) Ххаааа, БРАВО БРИТАНЦИ, ВЕЧЕ СЪМ СКЛОНЕН ДА ВИ НАРИЧАМ ВЕЛИКИ !!!!

А бе баш в Британия и полицаите ходят без оръжие. Не че това прави обаждането от Брюксел по-смислено разбира се.

А как стои въпросът с транспортните средства, на които се монтира кормилно и задкормилно мачкащо устройство?

Пушка, ще те убие, но Свинската опашка, тя, първо ще ти вземе Мобифона, Валута , и тогава ще те убие, с Бохалката*

Показното безхаберие на разузнавателните и репресивни ("репресивни" не е мръсна дума) органи, довело до стотици жертви, ще бъдат компенсирано с рязко ограничаване на личните свободи на ВСИЧКИ граждани. Това си е чист развит социализъм, драги зрители.

Това ми прилича на затягане контрола над местното население. Когато управляващите заформят диктатура и се притесняват от въоръжени бунтове. Странно, но точно същата кампания върви в САЩ.