Сенатът на САЩ е одобрил изпращането на оръжия за Украйна

В своя фейсбук профил президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че Сенатът е одобрил изпращането на смъртоносни оръжия за Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Сенатът на САЩ е одобрил изпращането на оръжия за Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

келешите с парите са поробили света а бедните духат яко супата и живеят в фургони и каравани

като гледам как яко работят военните заводи единственно в българия такава борба за мир ще падне че никой жив няма да остане

Да ми припомните някой последните години - държава, организация, група хора, дето да са спонсорирани от САЩ с оръжие и пари и същевременно да са постигнали някакви военни успехи?

ми не знам СССР като яде трибуквието в Афганистан, че после се и разпадна, дали го броиш за ''последните години''

ЕС-гарант за мира в Украта...САЩ -гарант за УНИЩОЖАВАНЕТО...Пак където никой не ги е канил и пренебрегвайки всички-,,приятели и съюзници,,.

- От 2та Световна насам. А 1вата половина на 20ти век (без САЩ) е била толкова 'мирна' и щастлива..

Браво америка

навремето сащ спонсорираха хитлер и ссср едновременно. това е достатъчно красноречиво какви са им намеренията... а колко тъпи за украинците? безкрайно! навремето индианците са приели алкохола от американците като "подарък" и това им е коствало по-бръжето изтребление...

Какви хамериканци бе, нещастник. От цял свят са пристигали в североамериканския континет, включително и от България. Може и някой твой пра-пра дядо да е търгувал с местните, но все още не е имало американска държава.

Украинците ще да са 'тъпи', а не бурятите на които безцеремонно им смучат ресурсите а самите тях пращат да се бият с 'фашистите' в Украйна. И какво казват милите: 'на война сме дошли тук, пък те нашите родни села и градове по-разрушени изглеждат'.

Виж там, грижи се за украинците, имат нужда от това. Бурятия е богата поне колкото Украйна, пък нямат и милион. Не я мисли, за нея има кой да се погрижи.

Слава на Украйна!браво на САЩ!

Много ми е интересно какво набутване ги чака САЩ. Купуват нападателни оръжия и се готвят за голям враг, а в същото време Путин ще ги бие с техните майдански камъни. Бий тогава бълха с гранатомет.

Не купуват а произвеждат, и то по-успешно от всички останали.

оръжията, да доставят памперси, а на тая нарковойска - дрога

поредната укропска партенка !!!!!!!!!!!тия кравари все дават ама на думи и какво моят да дадът на укропите това залежало оръжие от виетнам ??????голем смех!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Нормално, те - говедата - друго за продаване освен оръжия нямат.

Колко са глупави хората,какви суми заделят за войни и оръжие!И тези пари ги дават данъкоплатците в америка,голяма част от които нямат здравни,не могата да си позволят преглед при зъболекар,живеят във фургони...жалка картинка...

Ако ми позволите една малка поправка: голяма част от парите не са от данъкоплатците. Краварите си печатат долари когато и колкото си поискат и това не поражда инфлация. Странно, нали? Спомнете си как са купили Тексас. Нищо ново под слънцето.

Приетият бюджет за отбрана е 824.6 милиарда долра, от които за Департмент оф Дефенс( военното им министерство) са заделени 574.5 милиарда... А Порошенко малко се е поувлякъл защото 500 милиона е генералната сума с която американците ще помогнат на Украйна, така че освен за отбранителното оръжие в тази сума са и парите за военните и полицейските инструктори от САЩ, помощите за структурни промени в икономиката, здравеопазването, борбата с корупцията... както и за преструктуриране на Украинското Министерство на отбраната;)

Шило

Кой ти гледа подробности? Всъщност, едва ли ще им дадат нещо особено, тъй като рискуват да попадне при руснаците в крайна сметка. Па, като ги гледам, украинците имаха проблеми и с РПГ 7, какво останало със системи, които са им чужди изначало.

Според мен единственото сигурно е доставката на оръжие, нали затова им изпратиха военни съветници... А всичко останало са помощи под "условие", т.е. украинците ще получат съответните траншове само след като се изпълнят американските изисквания в съответната сфера.

ЕС веднага да наложи санкции на САЩ, за нарушаване на минското споразумение. По-точно в часта си всички чужди войски и въоражение да бъдат изтеглени. А едиторите да си огледат статията, че това "4 изтребителя Ф-35, с 24 повече" звучи странно. Все едно 4 е повече от 24. Или онези са искали -20 изтребителя. ;)

Ти се радвай че точно бе официално приет на въоръжение най-великия руски самальот - Су35С. Покорил света с 11бр пробутани на Индонезия срещу палмово масло - има да плющят тьотите майонеза...

разгеле! Сега Порошенко ще има с какво да се гръмне...

За по-сигурно да дойде да ги изпитат на наш полигон! ?

Междувременно в руския печат: Россия больше не может позволить себе океанский флот...

Ще го продават ли? .и с всичките,,харпуни,,?

то и краваристанците с техния 20 трилиона дълг не могат да си позволят, ама като гледам това не ги спира...

Само с пари не става драги - инженери трябват и производствена база. Тъкмо мина кръщенето на най-новия USS Tripoli (LHA-7). Руснаците такъв и за 2пъти повече пари не могат да направят.

Шило

Аре бе, я посочи къде го чете!

Ти случайно да си чувал РФ да е пускала на вода нов кораб от 1ви ранг (есминец, крейсер) през последните 20 години? И в следващите 20 няма да се случи..

Махнете го този,бе, Разпространява фалшиви новини.

Руснаците не ги мисли. Имат подводници Акула по 173 метра дълги - все едно небостъргач във вода. Сега в Средиземно море пристигнали 2 нови Борей, произведени предната година.

Браво на тях, бе! Цял небостъргач - имат само един недостатък: трябва да ги научат да се изправян вертикално. Ако го бяха направили по-рано, морячетата от Курск можеха да се изкатерят по нея до повърхността и да се спасят - Курск потъна на 110 метра, сдупчена от старо америкатско торпедо МК 48.

Акулата (морално остаряла) е една единствена и не е на въоръжение, а се използва само за тестове на ракети. Бореите са само 3 и носят калпавата Булава (далеч, далеч от възможностите на Трайдънт).

То си е като ... Путин дава на Кимчо под наем ,,Воеводате,, стари са и да си играйка! ...

Че колко му е?

Само не разбрах сената ли го казва това писание на порошенко във фейса или са поредното му репчене че май май нормалните украинците едвам се сдържат да не го премахнат..

Шило

И това ще стане. Там не изтока им е проблема, а борбата между олигарсите. Източната част им е оправдание за некадърността.

ВОЙНАТА СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ СЕ ВОДИ В АМЕРИКА ЕКС ШЕФ НА МОСАД

Това новина ли е че американците се чудят къде да разбъркат живота за да има какво да печели военната им промишленост а и по малко млади при тях за да не им откъснаг главите заради великата ''демокрация'' и при тях..

Това е поредната покана към Русия да вкара войските си в Украйна и да прочисти фашистката хунта ! Иначе бандитите от Фашистка Америка си играят с огъня ,като си мислят че те вечно ще останат незасегнати !

Шило

Няма как да стане. С това оръжие, което в Киев ще получат след година - две, най-много да провокират насилието в източните си части. И да си навлекат още неприятности. Но, като е решил някой да се беси, сам ще си сложи въжето и ще си ритне столчето.

УСА агресорите бяха надписали на английски и туалетните в Севастополска гимназия, като команден щаб на новата им Кримска армия. какво стана ? Това ще стане и с Украйна

важна стратегически тази територия за американските наглеци

Шило

Или поне това, което остана от нея.

директно за Русия. Оттам всяка една американска ракета може да стигне до Москва и да задмине Урал. Очевидно наглеците се готвят да унищожат Русия с всички непозволени средства, похазвайки Договора за стратегическите въоръжения от 1992 год. между НАТО и Русия.

Благодарим ви мили хора за помощта ви !

Да запазим мира в украйна като им пратим тежки оръжия! Кой е агресора краварски ?!?

"Si vis pacem, para bellum".

Защо подскача съветофилията? Тавариш Путин казва, че Русия не е замесена в този конфликт...А с какви оръжия ще се избиват украинците си е тяхна работа

А защо подскачат американците, когато Турция купува С-400? А даже не са им съсед. Представи си, ако Русия почне да продава и дарява на Мексико!

Завиждам ти за дългия врат - как успя да ги видиш, че подскачат през цял океан?

Бо Бо

След като продадоха на Саудитите оръжие за 13 000 000 000 долара, със сделката за Украйна, лобистите докават, че Американците са най-големите борци за мир в света!

700 милиарда за световен мир!

.... нали тези пари не са наши. Имали бол... дали.

напротив, точно нашите пари са това ... свалени с камшици от гърба ни, дадени на банки и други монополни крадци, после изтекли и стигнали като цифрички до ционистите. И от тези цифрички (защото пари вече няма) те ще правят оръжия, с които виждаме от 1ва ръка вече 30 години какво правят.

Нормално. Русия праща оръжие на Сърбия, САЩ ще пратят в Украйна.

Сърбия съсед ли е на САЩ?

Поне кажи нещо свястно,

500 млн. от моите пари .... за какво? Да ги откраднат някакви славяни на 10 хил. км. от Америка. Не съм съгласен!

Кои са твоите пари? та на вас не ви стигат точно тези 700 милиарда, само за тази година

... Американският данъкоплатец не ги получава, а ги дава тези пари. Затова го боли за всеки цент, даден за нещо, което не го интересува.

Как да ги дадат като ги нямат? Бюджетният им дефицит само за тази година е точно 700 милиарда! За сравнение капиталът на световната банка е под 200 милиарда.

Единствената пречина да се претиснява е че по- трудно ще върне Киев. Русия не и е претрябвало война. Ако Украйна се пресаидини ще трябва да ги храни с природния си газ.

Ей на това му се вика "Борба за мир!". Никога не съм се съмнявал, че янките са най-големите борци за мир!

Така е. Срещу вероломни противници, като Русия, трябват много пари за защита на мира.

Шило

Хахахах, дават едни пари, които ще си искат с лихвите.

А, съветските ''доброволци'' пашли на фуй...Плоха...Сега и да се крият сред жилищните блокове, джавелините пак ще ги намерят

Познанията ти по руски издават бившата ти партийна принадлежност, която впоследствие е станала курва на Сорос....

А ти явно си вярна ковра на путеф.

Не бе, не съм бил в партийна школа, като теб. Просто, Бургас е пълен с руснаци. Струва им се райски в сравнение с паланките, от които идват..Пък той не е баш райски...Смятай как е в Расията

Шило

Намериха работа на опълченците- да усвояват и американското оръжие. Че и то ще попадне в арсенала им. Къде продадено, къде трофейно...

Сега вече Русия спокпоойно може да ги вземе на мушка украинците и ако трябва да ги изтрие от лицето на земята!

Шило

Що? Те, милите, сами ще се затрият. Както са тръгнали....

смъртоносно да ги ударят десетки урагани!!!

Абе отдавно няма такава държава украина. Има ДНР, ЛНР и изроди бандеровци с щепа земя, скоро и това няма да имат.

Русия вече няма какво да се притеснява и може да изпрати в Донбас каквито си иска оръжия. Открито, легално и законно. За защита на етническите руснаци там от въоръжените с УСА патлаци фашаги.

И на какво основание Россия ще изпраща оръжие в друга държава, без да е поискано? Кой ще е получателят на това оръжие, след като няма да е правителството на тази държава? Да въоръжаваш терористични банди на територията на чужда държава, не е ли престъпление? И не е ли това в действителност акт на война?

аха, значи дошло с кървав преврат 'правителство' е законно, а дошло с нормални избори (Сирия) - не. Краварската логика е най-демократичната логика. Явно няма значение какво е правителството и как е дошло, а доколко лиже краварския гъз. Щото и нашето правителство е напълно нелегитимно (40% от 40% са всъщност 20%, а управление представляващо 20% от населението не е демократично легитимно) но си е 10000000% законно според обора а също и според гей-парада

Ми ще направят като щатите и ще почнат да подържат "умерена опозиция".

Ми то е все едно как ги праща легално или нелегално, нали са там.

Сега вече Русия може официално да си разположи войските в ДНР и ЛНР. Краварската наглост няма край...

ще го подмамят да го направи, за да си докаже имперската политика.. пък той може да се направи на луд и да пасува

Ще попитам и теб - на какво законово основание Россия ще разположи там свои войски? Кои са тия ЛНР и ДНР? Кой ги е признал тези "държави", след като дори и Россия не ги е признала? Нима на същото основание, според теб, Россия не може да разположи свои войски и в България, за да защити рускоговорящите от натовски терор? Аман вече от россиянски хибридчици, налазили българските сайтове!

Хаха, е как на какво основание - НА ОБЩО ОСНОВАНИЕ! Цяла украйна е руска територия!

Третата световна война започна....

Хехе, тя е започнала много , много отдавна..

А руснаците ще снабдят Донецк и Луганск със смъртоносни оръжия и какво става - тежки руски и американски оръжия лице в лице от които ще загинат много хора.

Което означава ,че България отново ще тегли ЗАЕМИ за САЩ /уж НАТО /. А после, Украйна ще връща парите с ЛИХВИ , ама на САЩ , а не тези които са ги дали , КАКТО БЕШЕ ПЪРВИЯТ ТРАНШ ЗА УКРАЙНА . САЩ не дава , само режисира и взема , върти чужди пари с ''НУМАННИ'' войни , след което се явяват като ''УМИРОТВОРИТЕЛИ'' , за да си приберат плячката . НА ТОВА МУ КАЗВАТ , ''ИНТЕРЕСИ''.

НЕ връща

Путин просто също ще прати оръжия ...и войски! ..някой да се съмнява? ...

... светът не се съмнява, ама путьо отрича, получава деменция по този въпрос...... страх ли го е от света?????

Доброволци сме, бе пич! Тва бърка ли ти кура?

Да ги праща! Тъкмо за Лвов няма да остане покрайнската циганела.

Баце Дончо, на украинците даваш $ 500 000, а на нас - най-верните съюзници, пак от трите най-дългото! Оти така бе, баце?

Масура на черешовото топче, бе ! Ти кво друго сакаш?

Стига с тая ,,шльокавица,, ..булгаристанци..

Навремето Беленко закара Миг-25 в Япония на..,амеркaнците,! Нека сега амерканците докарат оръжията - опълченците ще си ги пленят!?

.... опълченците работят с руските 'извънземни' оръжия, за какво да пленяват американските 'скапани' такива или все пак на рашите космическите не стават за нищо.......

Не знам ! .. Ти си ,,извънземния,,.

ХеХеХЕХЕХЕ Рубладжийските свинье повръщат лайната си от злоба и безсилие!

Бате ,тее оръжеен ша ги опоскаме за нула време, И тва ша доведе до ,летален изход, за тее дет искат а ги употребът ! ?