Анкара: От САЩ и Германия ни прилагат ембарго

Фирми от САЩ и Германия прилагат ембарго спрямо Турция, заяви турският министър на отбраната Нуреттин Джаникли.

Обратно в новината

Коментари - Анкара: От САЩ и Германия ни прилагат ембарго | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами Ердоган се прегръща с Путин,но иска САЩ и Германия да го хранят!Няма как да стане,особенно когата кюрдите са съюзници на САЩ и Германия и противници на Ердоган!

Ергодан много си повярва, но истината е, че срещу Германия и САЩ не се рита, защото те бяха основните двигатели на турската икономика и все още са. Оставят ли го е свършен !

Смешен плач, Ердогане! И що ревеш, че не можеш "с парите си да си купиш оръжие от САЩ"? Нали руснаците ти попълниха "дупката";) И други дупки ще ти запълнят с радост, рахат бъди!

Турция не се е изправяла срещу Русия след І св.в. Също както и ние. Те дори дължат оцеляването си като значителна държава именно на Съветска Русия. Но за разлика от нас са успели да запазят достатъчно независимост. Предполагам в очите на руснаците Турция изглежда по-надеждна от нас в мирно и във военно време, защото строго следва собствения си интерес. В момента сме недолюбвани от Запада, гледани с насмешка от Русия, за САЩ сме само на хартия. Неколкократно дежа вю. Трябва да излизаме от това положение.

Турците веднъж се хвалят, че всичко могат да си произведат, а сега май не било така... Западът може да е двуличен, но няма алтернатива- другото е изолация и мизерия. Пазарлък трябва да се прави по бакалски и много да се мрънка, но и да се съобразяваш и сякаш бате ги е разбрал тия работи... Сърбите и те поумняха, а сега са наред турците...

Турците са интересни хора. Купуват противоракетни комплекси от Русия, вместо от НАТО, не допускат германски политици до базата им в Инджирлик, наляво и надясно разправят, че САЩ и Германия подкрепяли терористи.... Смятат, че всичко това ще им се размине безнаказано ли!?

Преди години раборих и с турци. Всички други, в рамките на седмица, си плащаха само "турците плащали с два месеца закъснение!". И аз започнах да им върша работа с два месеца закъснение- оставих ги " на сухо' и кой откъде е!

Самата турция се държи като терорист - избива кюрдите, навлиза в други суверенни държави и др. !!! Как иска да се държат спрямо нея тогава!!! турция или трябва коренно да се промени, или да бъде заличена, защото сега е тумор в цивилизацията, както идил/даеш, саудитскаарабия и др.!!! "Освен това мисля, че Картаген трябва да се разруши" - Марк Порций Катон Стари

Hещата са ясни големите съюзници на република Tурция подкрепят тероризма срещу нея . Bъпреки тези трудности, турците развиват своята независима военна технология и вече доста напреднаха . Tрябва им още малко, за да останат напълно независими от западното военно лоби .

В ход е оформяне на военновременни коалиции. Това е различно от мирновременните съюзи, пък били те и с военен характер. При война съюзниците често са различни от тези, с които си пиеш бирата при мир. Важното за нас в случая е, че географското положение на България отново повишава стойността си. И като всяко нещо, това носи и възможности, и рискове. Специалисти сме да упорстваме в грешките си, дано този път да го избегнем. Според мен, основната ни грешка всеки път до сега е преждевременното вземане на страна.

Еми тури им и ти едно ембарго султан ефенди. Пусни им по един милион манафи подарък.

Една страна, която е на етапа "Земята е плоска" (както твърди някакъв кмет в Цариград от партията на Ердоган и твърде много имами в Турция, Саудитска Арабия и др, ислямизирани страни), за да разчита на сериозно внимание от Запада трябва поне да има твърде много нефт. Ислямизираща се, със светкавична скорост Ердоганска Турция, няма нефт. Ето защо е въпрос на време да започне изтеглянето и на западните инвеститори от Турция и страната да се превърне в нещо като Иран, но без нефт и газ. Т.н. "втора по численост армия на НАТО" не е нужна никому, а само базите на НАТО в Турция. Ердоган, обаче, изигра тази карта както си знае и прогони съюзниците на Турция. Какво ли очаква от тях, с такова повдение? Независим Кюрдистан би бил къде къде по-сговорчив и надежден партнъор и заместител на Турция като геополитична значимост.

Aми голяма страна с над 80 милиона население , и демокрация , свобода на мисленето . Tи също пишеш цариград вместо истанбул , което показва че примера който си дал с този депутат имате еднакво мислене , т.е. ограничено продиктувано от емоционалното мислене, което е характерно за повечето балкански етноси живяли под господството на могъщата Oтоманска империя .

впечатление, че тук пишат повичето турските привърженици или тези които не са българи и не са европейци.?

Ами прави са турците! Онези ги третират като хора втора категория, като техни ратаи. А турците са един горд народ и досега пред никого не са преклонили глава. Би трябвало ние българите като техни съседи най-добре да ги разбираме. И да им съдействаме за изглаждане на отношенията с Америка и Запада.

Турция усети вкуса на свободата и никога повече няма да бъде хизмекяр на САЩ. Турция има друга предначертана друга роля - да бъде лидер и пример на региона от Мароко до Хималаите!

"Перлата на НАТО", каквато доскоро беше Турция май ще се въоръжи с оръжия "Сделано в России".

Все пак да не забравяме, че благодарение на руското оръжие през периода 1918-1923 г Турция се спаси от гръцка окупация, беше на косъм да бъде поробена от гърците. Ататюрк успя да освободи цяла Турция с руското оръжие. Сега може би за втори път Турция става отново суверенна и независима благодарение отново на оръжието от Русия. Ердоган е новият Ататюрк.

Se taia

Ердоган е точния антипод на Ататюрк. Ако си чел история, Ататюрк е отделил религията от властта в Турция и е направил реформи, с които гражданите да могат да избират кой да ги управлява. Ердоган прави точно обратното.

натото ще е една циркова трупа. Турчина като им бие шута то не остана нито една страна с армия там.

Да ги затрият армия не им требе.

Да така се получава... Не можеш да си в НАТО, да имаш такава външна политика и на всичко отгоре да пазаруваш Ц-400 от Русия... Всичко се плащш и НЯМА безплатен обяд.....

там е работата, че те си плащат и сега при това положение ще плащат за повече и по евтино оръжие от Русия и от това САЩ ще загуби много не само финансово, а и геополитически . А германия е умрял кон и никой не я брои в случая. Поне турчина каза една голяма истина : САЩ е главен спонсор на тероризма в света!

Като ви налагат ембарго, вие им теглете една дълга и сочна по балкански!

че нахалството на Турците вече се наоказва. Бълват обиди, арестуват чужди отпускари, перчат се и ето ви сега заслужината квитанция!Турска работа!

Пълна каша.Вече не зная,кой кум, кой сват,кой на булката брат.Усещате ли как се затяга примката около врата ни,а ние сме в беззизходица.

бря, ами сега?! заиграваш се с раша, плашиш партньорите си, купуваш въоръжение от врагът си, а сетне викаш вайй, аллах, ко стана!? ами ако онези същите решат да върнат в турция 3 000 000 турци дето живеят и работят в ес от десетилетия? ами , ако решат да си затворят заводите , що направиха в турция? ами, ако вземат, та спрат поръчките, що дават на турската промишленост? ще стане вай аллахко, помагай, и ти Света Богородице също!

ако са прави мозе и да им помогне... и германците мозе да операт пешкира от турция...

НИМОЗЕ НИМОЗЕ Речевико.

Ей тва турците все онеправдани беее. Северна Корея и Русия не се оплакват дето са в истинско ембарго, тея щото не им се кланят и решиха че ги дискриминират

Значи турчина разбра, че с такива партньори, врагове не му трябват. Да ама ако нещо се случи, нас ще ни пазят. Нали така!?

Турция е във война със САЩ и Германия, много ясно че няма да й продават оръжие! А че дават безплатно оръжие на терористи да им вършат мръсната работа го знаят всички!

САЩ втората всетовна продават оръжие и ресурси на всички страни..... Прочети си историята..

Турция тихичко се измъква от НАТО, сърдита и недооценена. Знаят си интереса турците. Защо да са сам сред вълци, като могат да са от вълците?

втора по Çİсленост армİя в нато,плаŞта не може да купİ ,емİ дядо İван İдва на помоŞт,постепенно Şте запоÇне İ проİзвоство в турсİя,

Взаимна изгода се нарича и е в основата на търговията.

Ей мангал, като нямаш време да си инсталираш кирилица не се пъни да четеш български форуми

АГА май забрави колко много ви е помагала РУСИЯ. Руско-турска война (1568 1570) Руско-кримска война (1571 1574) Руско-турска война (1676 1681) Руско-турска война (1686 1700) Руско-турска война (1710 1713) Руско-турска война (1735 1739) Руско-турска война (1768 1774) Руско-турска война (1787 1792) Руско-турска война (1806 1812) Руско-турска война (1828 1829) Кримска война (1853 1856) Руско-турска война (1877 1878) Първа световна война (1914 1918)

Руснаците ще се отзоват, САЩ като не искат. Оръжията им са по-евтини и по-надеждни. Американските цени са раздути в пъти заради многото зурли в оръжеѝната им индустрия.

Защо ли ви прилагат ембарго? Ердоган както я е подкарал да не се окаже създател на една 35 милионна кюрдска държава...

А пък България има изключителната възможност да закупи трета употреба американски изтребители, за една купчина пари от своите съюзници.

Да беше "трета ръка" пак щеше да е добре, а това е ЧЕТВЪРТА РЪКА и тя за скрап или за музея на Божидар Димитров.