Коментари - Експерт: Зад последните палежи прозират вандалски и междусъседски мотиви | dnes.dir.bg
назад

Експерт: Зад последните палежи прозират вандалски и междусъседски мотиви

Зад последните палежи на коли прозират вандалски мотиви и дребни български междусъседски проблеми. Това коментира по БНТ зам.-директорът на Института по психология към МВР Росен Йорданов.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Зад последните палежи прозират вандалски и междусъседски мотиви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Случаите на палежи от около 100 години са в българския НК", добави депутатът от БСП-Миков...тоест откакто съществуват комунистите

Последното правителство полага толкова много грижи за хората - споортни зали, магистраали, забрана на пуушенето... Кой още си позволява да натрупва напрежение?! Да се забрани със закон натрупването и деструктивната проява на напрежение!

това е от август: Палежи на паркирани коли в Берлин зачестиха този уикенд. Само през изминалата нощ бяха подпалени 17 автомобила, съобщава ДПА, като се позова на полицията и пожарната служба. За щастие никой не е ранен в нападенията. Полицията смята, че палежите са дело на крайнодесни екстремисти и анархисти, протестиращи срещу богатството и големите предприятия. Подпалвани са обикновено скъпи коли, под които е поставян бавно горящ фитил, който предизвиква пожар след час или два. Почти няма арести след извършените нападения, които спорадично се случват от години насам. Палежи имаше снощи и в централния скъп квартал Шарлотенбург и три други района. Фитили, които се използват за запалване на барбекю, били поставени под 14 коли. Още три автомобила са разрушени от плъзналия огън. Полицейски данни сочат, че от януари до началото на август в Берлин е имало 80 случая на подобни палежи с очевидна политическа мотивация." Тука явно копират.

"Подпалват се скъпи коли...." в България на бедняка колата втора употреба, .."екстремисти и анархисти протестиращи срещу богатството и големите предприятия.." а в България наркомани и криминално проявени "хванати" от МВР за да си запише дейност..Разликите са много големи......

Те са от 100г.в НК,но БСП-то сега ги ползва като демократично политическо средство за формиране на обществено мнение.Преди това е ползвало саботажи,атентати с бомби и банди/партизани/.

За всеки е различна ама аз съм принуден да живея с истината за герб,а те не се интересуват от мой та истина.Има и такава логика,, а също и какво им направих че постъпват така с мен,,.Аз не съм подпалвач но вече мисля като терорист ,ще опитам да избягам преди лудоста която ме обзема да ме подтикне към деиствие.Мога да насъскам българи срещу роми и помаци мога да ги науча да си правят оръжие.МОЛЯ ВИ ОСТАВЕТЕ МЕ ДА СИ ИДА С ДОБРО.Мога с подръчни материали да унищожа един средно голям квартал в голям град или да науча други как. моля оставетеме

Трябва да има строги наказания. Яко да се изпържат тези които ги заловят с това деяние за назидание на всички потенциални.

За финта на изборите от герб,явно бяха фалшифицирани но всички си затвориха очите,а на други им беше затворена устата.В затвора ли са не а там им е мястото.

Няма нищо по-умно от депутат на БСП, който не е на власт.

А черджето и шушоните пред вратата, кой ги взе? И кой краде крушките от асансьора и ги заменя с изгорели? Кой си изтупа килима връз чаршафите и прането ми? И ми хвърля угарки и торбички с боклук прд гаража? И кой пубер драска със спрпей по стените и събирам празни кенове от биричка? А кой пържи скумрия на балкона и си хвърля пред входа мазнината? Все световно значими причини. По този повод, да ви е Ч Н Г. Не сте здрави, но поне да сте живи. По-дълго. Тия от ЕС хал хабер си нямат какво ги чака, като се окопитим и тръгнем.

Никой не се сети, че такива палежи имаше и в Берлин. Така че, няма връзка с кое правителство е на власт, просто е модерно.

В българия според мен е заради това че фалшифицираха изборите и държавата финансира една недостойна група да заеме столовете на управляващите по градове и села. Също заради ширещото се оскотяване на народа.

от футболист които прави яки финтове в политиката ама не е достойно.И някои се опитва да им го покаже.Поне аз така мисля

Това правителство е от философи!

но за разлика от нормалните философи нашето правителство е от махленски с 8-ми клас и 3 месеца специализация в Германия.

Зад последните палежи на коли прозират вандалски мотиви и дребни български междусъседски проблеми...или голем държавен и политически миш-маш...

Така е ,когато един народ е възпитаван 45 г.във фалшиви комунистически ценности-"братя" и т.п.

Ясно беше, че Бай Ганьо ще се включи в палежите. Полицията показа, че е безсилна и всеки дебил с 1 литър бензин и запалка в ръцете започна да пали коли. Ако това е планирано мероприятие постигна целите си и още дълго време ще четем за запалени коли. Не те кефи някой - палиш, пиян комплексар си - палиш, просто си генетично непълноценен - пак палиш. Липсата на държавност води до това - анархия и безнаказаност.

Може и за феф да палиш или пък да се стоплиш от студа зимата понеже държавата те е изхвърлила като куче на улицата причини бол.

Нормално е да има палежи и саморазправи... хората видяха, че престъпниците се разхождат безнаказани, и че милицонерите са толкова некадърни, че не могат да си намерят и пишк*ата...

бе няма никакви палежи, стига тревожете обстановката

ДО qwe ( нерегистриран ) 20.12.2011 09:28 Хората не просто видяха , а им бе показано по секунди и минути как става точно. Без да отчита безизходността на много хора журналистка от БТВ направи супер откритие и го показа на всякаква аудитория без червени точки , възрастови и психологични ограничения репортаж да става

Да, така е, никакво управление не може да оправи простотията, злобата и ненавистта на българина! Просто има такива хора сред нас! А ако добавим и политически елемент на деструкция поради пропаднали избори - резултата е налице!!! "Палачи дете, баща ти е невинен" /Цитат от песен на Тошко Колев/

Поредният некадърник с голяма заплата, който ще ни убеждава, че всъщност било нормално да изгорят 50 коли ! Абе свършете си работата и ги заловете - организирани или междусъседски причини няма значение - работата ви е да опазвате реда, затова ви е огромен бюджета, затова се искат резултати, а не малоумни психологически портрети, които до момента се оказаха грешни и не помогнаха с нищо !

Не виждате ли за какво става въпрос още малко и някои ще набърка извънземни в пожарите.

Не вярно че/ дребни български междусъседски проблеми/стоят в основата на палежите .Те са много на различни места . Някой им дава пари и ги подстрекава да го правят.

Съгласен съм с теб. Само заблуждават хората - поне опитват. Мутренските застрахователни компаний пак се развихриха!

Да но е много вероятно първо да трябва да запалиш няколко коли и тогава да се свържат с теб за да ти дадът парите. Едва ли ще ти дадът преди да свършиш работата.

Смърта сериозна ли е за Вас.Няколко полицаи пред пенсия които бяха изфинтирани в последния момент от борисов и сие се гръмнаха.Непрекъснати съкращения в социалната сфера,аферим так се постъпва с народ които мразиш.

Е успокоихте ме,страхувах се,че мотивите са политически!!

Примитивно народче по примитивен начин решава междусъседски спорове. Никаква полза от това, че го карат да изучава Елин Пелин в училище.

А приятелите от горе са щастливи и уверени.Живота в българия е ГЕНОЦИД от гледна точка на чужденците и на обикновените хорица.Защо да страдаме и още и още и пак от некадърно управление.

Хората от МВР да хванат и тикнат в панделата подпалвачите, вместо да филосовстват и празнодумстват.

И какво, това значи ли че е законно ?!?!, БУНАЦИ ...

Цялата истина за палежите е, че хората видяха, че може да се пали безнаказано и че полицията не може да залови подпалвачите. Ако до сега са се страхували да го правят, вече видяха как системата не работи и това им даде криле. Било за уреждане на междусъседски отношения, било за да се вземе застраховката, хората почнаха да палят... видя се, че за да те хванат трябва да палиш системно... ако палиш еднократно никой няма да те хване.

Съгласен съм само искам уточня, че можеш да подпалиш на веднъж повече от един автомобил за да не се различава почерка.

Разбрах че има хора които се целят в социалния мир, а напрежението си го бива.Палежите са детска игра,във тях няма замисъл-само емоция.Ако палеха където трябва досега Бойко и сие сами да са си тръгнали.ЗАМИСЛЕТЕ СЕ КАКВО ИСКАТЕ,И КАКВО ЩЕ ВИ СТРУВА ПРИ ЛОШИЯ СЦЕНАРИИ.

Прав е комисар Йорданов.Преди дви години "доброжелателен съсед"поръча на авто апаши да поломят стария ми автомобил.Обадихсе на столично V РПУ да дойдат и да вземат следи и отпечатъци но не пожелаха."Съседът"е бившо "ДС" и сещайте се защо?Така бракувах прекрасния си приятел...но не преглътнах огорчението и обидата както от "него"така и от служителите в това районно МВР!

Ако някой запали колата на Бареков, ще бъде много весело и приятно.

Разбира се, че е за Бг. в момента това модно явление е деструктивен начин на себереализация, неадресиран протест, от която страдат случайни и невинни граждани. Заради такива психари НК спешно трябва да се промени, наказанията да станат ясни и по-тежки. В противен случай някои потърпевши ще наложат своята справедлива ответна мярка, да заливат пироманите с бензин и ги палят на място. Което като емоционална ответна мярка за момента е напълно допустима и ще бъде адмирирана от хората. Тогава ще се пита, що е държава и тя има ли място у нас?!

Да ти чуем версията за новия НК! Може би Цецко ще бъде вписан в него като пожизнен гадател и посочвач кои са виновните за деня? То бива неграмотност, ама и в Древен Рим е имало по-умни управляващи от сегашните.

А какво ли е официалното изявление на Федерацията на анархистите в България за несекващите палежи. Те дистанцират ли официално (и неофициално) се от тях? Всички знаем, че напоследък има анархо протести в много страни.

явно и тоя "експерт" е физкултурник" като министър Цвръци..Нормалн човек няма да измисли подобна простотия...

каква ли тъпня още ще измислят"експертите" на Цвръцко за да оправдаят пълната безмомощност на физкултурникаНяма да се учудя ако утре решат че статичното електричество е причина.Нормално, нали министърът е физкултурник, той толкова си може

Българската простотия и злоба винаги са раждали палежи, това не зависи от управляващите.

Да бяха те питали теб, Интернет всезнайкото!!! Колко е лесно да седим пред компютъра и драпаки се между краката да ръсим бисери.

Ти какво можеш да измислиш? Само това ли?

Министър Цветанов не иска да разбере ,че толкова много палежи не може да бъдат случайни или модерни.Всичко това се организира и финансира от някой който има интерес да доказва колко лошо се управлява страната и по-точно МВР.Този някой не е могъл да вземе властта с избори и затова иска да я вземе с криминални прояви и терор над мирното население. А ДАНС да не се прави на ущипана мома , а да се заеме по-сериозно с проблема.

напротив могат да са случайни, и са израз на андрешковщина и българска простотия и селяндурщина нищо повече.

От една страна може би наистина повечето палежи са поръчкови, но от друга показват пълната неадекватност, безхаберие и безсилие на полицията пред "дребните" житейски проблеми на хората. Това е същото като да отидеш да им се оплачеш от някой бабаит или калпав съсед, и те вкарват в едни безсмислени писаници на хартия, които остават някъде по чекмеджетата, вместо да решат проблема. А уж ЦвЦв казваше, че МВР ще е близко до хората. Ами като начало могат да започнат с привикване на "познатия контингент" и все някое пиле ще пропее. Освен това трябва кварталните полицаи да работят по- активно с домоуправителите, за да могат проблемите да се решават овреме, и тогава обикновения човечец ще усети, че "родната полиция го пази"

Освиркванията от трибуните на моторното шоу в новата спортна зала при всяко споменаване на името на министър-председателя предизвикаха гнева на шефа на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов, който днес не искаше да говори за тях, а в събота според публикации в пресата е оценил публиката като тъпа".

Напълно сте прав !

Събуди се! Пак обърка темата!