GM продава Opel на Peugeot SA за €2.2 млрд.

General Motors Co. обяви, че се е съгласила да продаде своето европейско бизнес поделение Opel за 2,2 млрд. евро на френската компания Peugeot SA.

Обратно в новината

Коментари - GM продава Opel на Peugeot SA за €2.2 млрд. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.3 млрд + 900 млрд не е = 2.2млрд

:) Ама и ти си кусурлия! Кво толкова - ся, милиарди ли са или милиони! Се тая за рИдакторите на ДИР-а! :)

КАПИТАЛИЗЪМ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА СА КАТО СЛЪНЦЕТО И ЛУНАТА!!!ВСИЧКО Е ВЪПРОС НА ПОЛИТИЧЕСКИ ДОГОВОРКИ ЗА ПРИДОБИВАНЕ И ЗАПАЗВАНЕ НА ГЛОБАЛНАТА ВЛАСТ!!!

Социалния президент В.Путин никога не би разрешил АвтоВаз гр.Толиати да погълне АЗЛК Москвич(Москва).Не бива да страдат работниците ,а и милионите потребители по света на руския АвтоПром!!!

До тази година карах Опел Вектра производство 1998 г., 1,8 бензин. Изминати километри ТОЧНО 730 хил. Сменена само една бензинова помпа..... Какво по-вече да се иска !?!?!?

Е ся поне няма да гният....

хлопнал кепенците......ми с тези тараляси дето предлагаха пак доста време избутаха по пазарите.

Французите не са прости Заедно с Опел купуват и ноу хау- то на ръждата

ний пък купуваме само никел от десетина години...и блестииим ум да ти зайде

Руснаците бяха готови да платяят 4 млрд.,но GM се отказа от сделката след подписването!?След отказа платиха 500 млн.долара неустойка.Как ще им излезе сега сметката ,ве разбирам!?

май щели да закрият марката и да загубят продажби?

Да разбирам ,че си присъствал на подписването на предварителния договор м/у АвтоВаз и ГМ(Опел).Също така си гледал и банковите гаранции !!Няма тайни за теб:-)))) Друг е въпроса ,че след 15г използване на френски и турски авточасти руския АвтоПром успя да сглоби автомобил с поколение по-зле от Дачия..Ма това са други факти. Важното е ,че ГМ са на загуба и доста зле:-))))).Продължавай да пишеш и разсъждаваш по темата.Може да те поканят в АвтоБилд:-))),или да изкараш безплатен олинкузив Краснодар:-))

Гледайте колко смешно нещо са фактите в съвременния бизнес: Една фалирала фирма купува от друга фалирала фирма трета фалирала фирма с надеждата да я оправи. И трите фирми ги има само благодарение на данъкоплатците, дето веднъж плащат колата, втори път плащат за спасяването на фирмата. Това няма нищо общо с качествата на автомобилите, а с безумието на борсовия бизнес.

Само москвич никой не щя да ги купи и умряха.

Нормално е два производителя, като го закъсат да се слеят, няма да фалират я, фалират само прошляците, капиталистите никога! То ГМ и Пежо си имат заигравка, бачкат си заедно, даже ГМ имаше някакви проценти от собствеността на Пежо. Общо взето губещи марки в Европа, Опел, Пежо и Ситроен се събират в едно, че да излязат на печалба. Нищо чудно да изпозатворят всичко заводи из ЕС и да отворят из арабски държави и Мароко...

няма такъв филм "Сливане" има дълъг и безкраен сериал "по-силният купува по-слабият" ....айде приятно гледане

някой чел за Дачия и се празни тук

Вектра 1.8 бензин производсво 1998 с газова уредба 50 литра бутилка.КОЛА САМОЛЕТ.ПЕЖАЦИТЕ САМО И ДУХАТ ПРАХТА

колата сигурно е на 500 000 километра железен мотор и окачване

1.8 бензин 1998 не гореше ли по кило масло на 500км? За 500000 километра това е изгорило 1 тон масло.

Я пак проверете сметките ;))

когато в сошо откриват първия завод (подчертавам първия) за серийни ДВГ в Германия са хапвлаи варени картофи , ако и да се барат че измислили ДВГ ...та такива ми ви работи...пък и доколкото знам повечето коли вече бичат с дизели на ПСА що ли така????

Прекрасни коментари! Мили деца, време е за сън! Имате още около 10 минути да си легнете в малката група на детската градина "ДИР". Мама или баба ще ви вземе след 16.00 ч., защото и лелките трябва да си починат от вас.

Затова ще се дружат французите с Форд, Тойота,и т.н.

ФРАНЦИЯ ОТКРАДНА ГЕРМАНИЯ! Ако вземат Мерцедес , BMW и фиат ще е по добре.

Сега циганските пенсионери от Столипинова махала ще купят Москвич... Ловешкия продукт на г-н Боко "Грейт Уол" или "Велика стена" става българска... Предстои луксозните мерцедеси да имат интериот на Трабант.

Тъпите французи ще съсипят добрата марка. Жалко за Опел!

след някоя година като се "интегрирапт" поканените мангали о т бабура в мерцедес и бмв току виж и тия ги купи рено или фиат)))))

значи след издънката на Фолксваген сега и това... ще се ориентирам в бъдеще към японски коли! Немски и френски повече - мерси!

тъй ама не съвсем "готините" несмки таралясници "истинските" коли например ауди отдавна не са това което бяха...фрасетата са по-добри и не случайно ги купуват що фолксваген не купи пежа като са яката работа моля?

Айдеее. Балона се надува още. А като гръмне какви парцали ще валят...

Че за 2.2 млрд да бяхме го купили ние. Бойко взема 16 млрд дълг без да се замисля и без ясно обяснение къде отиват. Поне с тия 2.2 млрд щяхме да имаме нещо плюс престиж не като с каруците Great Wall.

И кво ще го правим тоя Опел.То само с чук не става.Требе и акъл.GM не могат да се оправят ние ще се оправим. Ще го направим поделение на Балканкар хихихи

ми купи бе! да не са ти сложили чатал на врата че не купи?

Язък за Опел. Качеството на Пежо е катастрофално зле.Рено също дават много фира.Опел беше добра кола без луксове и здрава. Ужас!

На загуба са опелите от 1999г. - напълно нормално като правят сравнително здрави автомобили на прилични цени. Друго си е като се направят няколко модификации и колата през няколко месеца е на посещение за нови, оригинални части на правилните цени. Тогава за нула време ще обърнат тренда. Опел бяха много по-подходящ автомобил за родните (не)пътища от френските. Сега ще ги оправят.

Опел е това което казваш обаче до едно време после почна ръждата. Определени модели пежо (306) и Рено (Клио 1) са много по-добри от немски аналози, ненапразно са се продавали в милиони. Ако Пежо (и Ситроен) е бил толкова зле едва ли щеше да има толкова продажби че да натрупа капитал да купи Опел

..какъв капитал са натрупали?! Преди година обявиха фалит, та ги спаси държавата.