Путин предложи ООН да координира всички сили срещу ИД

Руският президент Владимир Путин предложи ООН да обсъди резолюция за координиране на всички сили, които се борят срещу "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Путин предложи ООН да координира всички сили срещу ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фак оффф да кротуват малко че ракия трябва да варя сетне да я пия и да не ме занимават със дивотии и болни амбиции че ще провалят всичко

да ама негрото си има розава точка на чернио задник :))) и си има и кукловоди ционисти бесни лицемерци сребролюбци които са пред фалит

НАПИШЕТЕ link И СЛЕД ТОВА НОВИНИ И/ИЛИ НОВИНИТЕ. ИМА ДОСТАТЪЧНО ДРУГИ САЙТОВЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НОВОТО БЕЗ ДА ВИ ТИКАТ В ОЧИТЕ РЕКЛАМИТЕ. ЗАЩОТО ВЛИЗАЙКИ В НОВИНАРСКИ САЙТ АЗ ТЪРСЯ НОВИНИ. АКО ИСКАМ РЕКЛАМИ ЩЕ ВЛЯЗА В ТАКЪВ САЙТ! СБОГОМ, ДИРНИЦИ! НЯМА ПОВЕЧЕ ДА МЕ НЕРВИРАТЕ С ОБЯВИ, КОИТО НЕ МИ ТРЯБВАТ!

Обама защо не критикува остро бомбардировката на сватбарите в Йемен? Там децата и жените виновни ли бяха, бе, печка йезуитска?

Русия съвместно с Иран и Ирак вече изградиха координационен център за борба с ИД със седалище в Багдат. Тук интерес представляват новите връзки между сегашното ръководство на Ирак и Русия, но това е друга тема. Между впрочем Ирак за разлика от нашите американски слуги е една от страните , която предостави въздушен коридор за руските военни доставки за Сирия, въпреки силния натиск от страна на Вашингтон да не дава съгласие. Всъщност въздушният коридор, който предостави Ирак на Русия окончателно провали опитите на САЩ да не допуснат руски военни доставки в Сирия. Безсилни да спрат Русия , САЩ и пуделите от ЕС и НАТО бяха принудени да обърнат своите позиции за кризата в Сирия на 180 градуса, защото в противен случай щяха да станат за смях пред целия свят. Сега на Путин му е нужна легитимност от ООН, за да предотврати евентуални удари в гръб от Съвета за сигурност и коалицията около САЩ.

ОКОЛО 30 МИЛИОНА БЕЖАНЦИ ТРЯБВА ДА СА В ЕС И ЖИТЕЛЕТЕ НА ЕВРОПА ЩЕ СА АФОРЕВРОПЕИЦИ И ЗА ТЪПОТИЯТА НА ЦЕЛИЯ ЕС ДА ВИ ЧЕСТИТА НОВАТА НАЦИЯ АФРОЕВРОПЕИЦИ

ес има 507 000 000 население ! и 30 000 000 мюслита да дойдат , пак ще са процентно по малко от тия в руската ти родина ! там са 140 000 000 от които 20 000 000 мохамедани !

Каква истина си ти? Сирийците са малка част от "бежанците" в Европа. Между тях почти няма християни, пък уж ги преследвал и избивал. А това за ИД, нямам думи. Дано ти резнат тъпата тиква... Няма ли кой да ви спре, подръжниците на ИД? Това не се ли води за престъпление все още? . истината ( нерегистриран ) 29.09.2015 12:30 Башар избива системно сирийците за да предизвика бежанска криза в Европа, а путин здраво му помага. Нито един от сирийците не каза, че бяга от джихадистите - всички казват ,че бягат от Башар ! От своя страна ИДИЛ не избива цивилни , а ги кани да се присъединят към нея, вместо да бягат в ''покварената'' Европа.

Колега"Реалист". Този другият колега-"Истината" е много прост. Виж как се издава само.Всички бягали от Башар,никой не бягал от ИДИЛ....Това,че нито един от сирийците не бяга от ИДИЛ,а бягат от Башар означава само,че почти всички бежанци са ИДИЛ-ски джихадисти. И бягат,защото знаят какво ги очаква, ако ги хванат руснаците! ...

Когато руският президент започна речта си, украинската делегация на годишната сесия на ООН напусна залата, отбелязва ТАСС.... ------------(цитат от статията)----------- Голем праз! Укропите държава нямат вече, те делегация изпратили! :) Смех! :)...

""Хъхъ... Велик мерак имам да ме викнат запас, да ми ръгнат АК в ръцете и да ме пратят да пуцам срещу Русия. Ама мерак ми е легнал на душата, ви казвам... Само дето вече не съм на 20 и заповедите преди да ги изпълнявам, придобих кофти навика да ги обмислям... Та ми се обърна окомера на 180 градуса...""

До всички всезнайковци - напишете "тотална бомба" в гуглето и ще прочетете откровения за многогодишната политика на САЩ и защо не се водят военни разрушителни действия на тяхна територия.

Че ООН си е една проислямска организация.................

И Русия е била,... пич, толкова много трябва да ти разказвам за това, което с цел дезинформация се изкарва от контекста на времето и се предлага като гол факт, С ЦЕЛ ОБСЛУЖВАНЕ НА ИНТЕРЕСИ.Но едва ли ще разбереш.Полудявам, като виждам колко повърхностност има сред голяма част от тук изявяващите се.Защото това, което се случва с Германия,Полша и СССР ПРЕЗ 1939 г. трябва да се търси 25 години по-рано, а още по-точно-в геополитическата подредба на света преди ПСВ.

Абе,Уили, нали Ирак е демократичен вече много години.Защо тогава има бежанци оттам?Истината е, че бежанци има заради насажданата с огън и меч така наречена ДЕМОКРАЦИЯ.

Хахахахах , смешко , жалък си , в напъните си да величаеш Русия и комунизма , чак опря до там , че да злословиш срещу ДЕМОКРАЦИЯТА !!! пИЧ , НЕ СИ НАЯСНО КАКВО Е ДЕМОКРАЦИЯ - ВЯРВАЙ МИ !!! НЕ МИ СРАВНЯВАЙ ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ НА ПОСТТОТАЛИТАРНА БЪЛГАРИЯ КАКВАТО Е СЕГА- С ВСЯКА ЕДНА НОРМАЛНА ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА ... ЧЕ НЕ СИ ЖАЛЪК И СМЕШЕН И НАПРАВО БЕЗКРАЙНО ТЪП И ПРОСТ !

И НЕ СРАВНЯВАЙ СТРАНИ КАТО ИРАК И АФГАНИСТАН КЪДЕТО ИМА КОНФЛИКТИ НА ВЕРСКА И РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА И КЪДЕТО НИКОГА НЕ Е ИМАЛО НОРМАЛНА ДЪРЖАВА С НОРМАЛНО НАСЕЛЕНИЕ С ОСТАНАЛИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ , ЧЕ МИ СТАВАШ СКУЧЕН И БЕЗИНТЕРЕСЕН ! ВДЯВАШ ЛИ ????

Ало идиота, По времето на Садам Ирак беше светски и нямаше войни на религиозна основа. Подобно беше и в Либия при Кадафи. Не можеш да си представиш каква беше Либия и какъв беше стандарта там... Правителството на Асад в Сирия е светски, кой субсидира и подклажда войни на верска основа?!?!?

Истината, не те знам на колко си,но престани вече с тази изтъркана фразеология, която не бе и актуализирана.Кръволок и използуващ ОМП бе Саддам(впоследствие се оказхаа абсолютна лъжа всички тези твърдения)Моля те, не се изживявай на първооткрривател с помията, с която ни пломбираха в далечната 1991 г.и при втората иракска война.Така бе и с Кадафи-и той кръволок.А тези, които в името на демокрацията убиха само в Ирак над 1 млн. мирни граждани какви са бе ,Истината.Тези, които дойдоха от десетки хиляди километри и засипаха с бомби и ракети една суверенна страна.Как ще ги наречеш тези?

Един цитат , говореш не много - А ВСИЧКО : "...Той уточни, че тази резолюция трябва да включва Иран и режимът в Сирия, който е съюзник на Русия...." Голата и единствена истина е , че БЕЖАНЦИТЕ и бежанския ПРОБЛЕМ , ги има , защото го има неспособния, некадърен , корумпиран режим на Асад в Сирия ! Сирия е такава , има война , има бежанци ..... има и ИДИЛ има терористи и ИМА РАЗМИРИЦИ- ЗАЩОТО ВЛАСТТА Е НЕКАДЪРНА ДА СЕ СПРАВИ..ТАЗИ ВЛАСТ Е ВРЕДНА НЕ САМО ЗА СИРИЯ , ЗА САМИЯ СИРИЙСКИ НАРОД , НО И ЗА НАС - ЕВРОПЕЙЦИТЕ ... ПРИМЕР - ЗАЩО НЯМА ТАКИВА ВЪТРЕШНИ РАЗМИРИЦИ В СТРАНИ КАТО КУВЕЙТ , САУДИТСКА АРАБИЯ ... ??????????????????????????

Чете човек какво си писал и се чуди...Ти толкова наивен ли си? Или си балък? Или си платено соросоидче на служба на великия Тропикал Мънки а? Защо нямало в Кувайт и Саудитска Арабия.....МУАХАХАХАХАХАХАХ!! Ти даваш за пример Саудитска Арабия?! Където изтезават затвониците, режат глави и ръце и пребиват жените с камън?! Най -малкото това което изброих е достатъчно за да ти даде отговор защо там няма ревоолюци!! ЗАЩОТО ТАМ ИМА ДИКТАТУРИ ЗАТОВА!! А АСАД БЕ СВЕТСКИ ПРЕЗИДЕНТ НА СВЕТСКА СИРИЯ!!! А ДА НЕ ЗАБРАВИ И НАЙ-ВАЖНОТО!!! В КУВЕЙТИ САУДИТСКА АРАБИЯ НЕ СА ЗАФОРМИЛИ АРАБСКА ПРОЛЕТ ТВОЙТЕ ЛЮБИМИ КРАВАРИ!! НЕ СА НАСЪСКАЛИ СВОЙТЕ ПРОТЕЖЕТА ОТ ИДИЛ И АЛ КАЙДА ДА ОТИДАТ ТАМ..ЗАТОВА!!!!!

Май правилно е , че режат ръце.. ДОРИ И само за КРАЖБА... Така е било и у нас , при хан Крум /крумовите закони../ , дори сега повече от всякога трябват такива закони за тези от Парламентата сосбенно ... Ама ко да ти обяснявам , на вас от партийната централа ко ви спуснат това си зубкате и не ви интересува нищо друго ?:)) Нали :))

Може би защото открай време са верни съюзници на САЩ.

На соросоидите логиката им се крепи на сбъркана основа. Те премат, че това, което е "позволено" на Щатите, не е позволено на никой друг. Щатите може да бомбардират страни с терористични режими, Франция може, но други страни - не. Те може да убиват диктатори, но друг - не. Те определят кой режим е терористичен, а друг - не. /за справка Саудитска Арабия и Катар са супер демократични за разлика от Либия, Ирак и Сирия./ Те определят кои са човешките права и демократичните ценности и кой ги спазва и кой не. А за преизбирането на Путин на власт, не само той е изкарвал повече от един мандат - за справка Маргарет Тачър, Урхо Кекунен във Финландия, която често се дава за пример за просперираща държава, Меркел също се гласи за четвърти мандат. Те са основният износител на революции и все на Русия гледат да ги "пробутат" 1917 г. успешно, но руснаците най-сетне се усетиха и не се хващат толкова лесно на тая въдица.

За кои "другите страни" става дума ????

Ето Путин направи предложение всички страни да се изправят срещу световния тероризъм създаден от Краваристан! Заедно всички срещу дечицата на Краваристан- Ал Кайда и ИДИЛ!! И КАКВО ОТГОВОРИ ТРОПИКАЛ МЪНКИ И КРАВАРНИКА А?:) МИ ТЕ БЛОКИРАЛИ РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ООН ЗА СВЕТОВНО ОБЕДИНЕНИЕ И ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ СРЕЩУ ИДИЛ!!! КАК ТАКА КРАВАРНИКА ЩЕ УНИЩОЖАВА ИДИЛ!! ТОЙ 3 ГОДИНКИ СИ ГО ОТГЛЕЖДАШЕ ВЪОРАЖАВАЙКИ,ОБУЧАВАЙКИ И ПЛАЩАЙКИ НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИДИЛ!! ПУСКАШЕ ИМ ОРЪЖИЯ И БОЕПРИПАСИ И ХУМАНИТАРНИ ПОМОЩИ С ПАРАШУТИ !! А СЕГА ДА ГИ УНИЩОЖАВА!! ДА АМА НЕ........ЛИЗАЧИ И БАЛЪЦИ!!!!!

щеше да тръгва сам срещу ИД. После "откри топлата вода" само с въздушни удари. Сега, съвсем му свърши барута, че и на заден даде. От толкова много финтове не може да излезе от съблекалнята!

И къде даде на зад а? Че нещо не виждам..Наземните операци ще бъдат свършени от сирийската армия и иранските части..Руснаците ще осигуряват авиационна подръжка, артилерийска и ракетна подръжка..Въоражение логистика боеприпаси и разузнаване в реално време с дронове..Май не четеш как за последните 1-2 седмици на ИДИЛ и джихадистите от Ал Нусра имсвиха сърмите нещо...Сирийската армия с малко помощ почна да ги мачка навсякъде!!

Не слагайте знак за равенство между Русия, православие и комунизъм! Нашите неприятели точно това искат!

Населението на СИРИЯ е 22 500 000 само 8.7% са алевити и подържат клана Асад каквито са и те. Около 80% са сунити и 10% араби-християни, а останалите са шиити, друзи и др. Почти всички в държавната администрация са от алевитите. Съмнителна легитимност нали.

Почти като навсякъде - власта си слага свои приближени хора...

България не е обявявала война на Русия и СССР никога. През ПСВ Русия обявява война на България и нахлува в Добруджа. През ВСВ България не само не е обявявала война на Русия а запазва дипломатически отношения и посолство до края на войната. СССР обявява война на България на 05.09.1944 в отговор на това България деанонсира подписа си от тристранния пакт и обявява война на Германия и така в продължение на няколко часа България е единствената страна, която е във война с Великобритания, САЩ, СССР и Германия едновременно. Пак във ВСВ България води активни военни действия срещу Германия заедно със СССР в състава на 3-ти Украински фронт с 3 армии. Разбиваме елитната SS-дивизия "Принц Ойген", SS-дивизия "Скендербег" и още 250 000 от вермахта. Разбирам да не го знаят руснаци но за българи е позорно да не си знаят военната история, а се оказа че има такива!!!

До доучилия се:даа, България не е във война със СССР, но е съюзника на Германия.Даа, България не е във война със СССР, но е във война с Великобритания и САЩ, съюзници на СССР във войната му срещу Германия и воюващи с Германия.Е, по силата на договорните отношения и на принципа врага на моя враг е и мой враг е нормално да ни бъде обявена война, още повече, че в този момент продължаваме да бъдем част от онази коалиция.Но, интересното следва по-нататък.Според новите историци, България бива окупирана.Да, но България запазва армията си, с която участвува във втората фаза на войната.Да, тя не е призната за победителка, но запазва почти на 100 процента териториалната си цялост, въпреки претенциите на Сърбия и замисъла на Чърчил относно страната ни.Та, как се получава така-окупирана страна със собствена, неразформирована армия.Ще направя само една препратка към Ньойския договор и резултата от него, така че всеки може да си направи извод.Много ви моля,когато казвате 2, кажете и 200 , а не мятайте,особено доучилите, половинчати факти.

съюзник на Германия: Пакта Рибентроп-Молотов и последвалата подялба на Полша!

Ти за идиоти ли ни взимаш?!?!?! Не е обявила война ама е в съюз с германия. В българия имаше немски дивизии и ние изнасяме ресурси за Германия... То и Германия не обяви война на Русия само ги нападна.... Ти идиот ли си или мислиш, че ние сме такива ?!?!!?

дотук никой не иска да е в една лодка с терористите от хизбула и химическият убиец Башар...с изключение на путя, което не е изненада

Лика-прилика са си Путин и Асад младши, липсва само Ким Чен

Тропикал Мънки а?:) Тоя дет зе Нобелове премия за мир а утрепа няколко стотин хиляди човека в ирак,Афганистан,Либия,Сирия,Египет и Йемен а?:) Ей аман от ваз негролюбците зоофилски протестъри хааххаха:)

Барак Обама още с встъпването си като президент заяви,че ще прибере войските от Ирак И Афганистан и го стори ,затова получи нобеловата награда и целия свят го видя.Московския полуръст в момента е този който налива масло в огъня в размирния регион и пак целия свят го вижда!!!

Башар избива системно сирийците за да предизвика бежанска криза в Европа, а путин здраво му помага. Нито един от сирийците не каза, че бяга от джихадистите - всички казват ,че бягат от Башар ! От своя страна ИДИЛ не избива цивилни , а ги кани да се присъединят към нея, вместо да бягат в ''покварената'' Европа. Позор за империалистическата кочина роССИа! Прочети още на: link

да се направи и трибунал за това кой свали боинга над Украйна?

Трибунал при още не излязла ( защо ли ) експертиза? Нещо като лов на вещици. И кой осъди трибунала?

вече россия наложи вето над трибунала...знае се че некадърната руска армия свали Боинга ,а не онез ''отпускари''

Искаш да осъдиш някого с трибунал, преди да е излязла експертизата?

С тази си реч Путин сложи началото на края на хегемонията на САЩ. Блестяща реч с която показа, че САЩ са неспособни да решават конфликти в света. А също така каза, че Русия и Китай, две от най-големите стани в света вече няма да стоят и да гледат как САЩ си развяват байрака. След тази реч САЩ вече не могат да изземват функциите на ООН и да раздават собствено "правосъдие". Колкото и да го плюят много хора тук, тези които го харесват в Русия и по света са много повече. Путин показа, че за момента е най-големият политик в света.

Ако ставаше с приказки, СССР трябваше да е построил комунизма през 1980.

А защо не каже от къде са оръжията, автомати, гранатохвъргачки, ракети и т.н.? И защо са все руски?

Ами едната част е доставена от България - от тая база ,където американски инструктор нещо малко се взриви. Сега да питам тебе - защо продавате оръжие на ИДИЛ?

Да те питам, защо лъжеш? Всяка държава произвежда оръжие. Това не значи, че го продава на и. д.

Не е вярно, ние го продаваме или подаряваме ( не съм сигурен ) на САЩ, за да го утилизират, защото е морално остаряло оръжие.

Върнете парите от окрадената банкаа Бойкоооо !!! :))) и Николета лозанова да се върне при божинкатааа :)))

Американците сами се главиха за "координатори" в борбата с ИДИЛ! И то затова е една борба - тук бомбичка, там ракетка, широко разгласяване....

. ИДВА КРАЯТ НА ЛЪЖИТЕ НА ИЛЮЗИОНИСТИТЕ ОТ ХОЛИВУД. ВСИЧКИ ВЕЧЕ ГЛЕДАХА ФИЛМА-911,АЛ КАЙДА -....ПОСЛЕДНОТО ИМ ТВОРЕНИЕ :ИДИЛ ДО БРОЕНИ ДНИ ЩЕ БЪДЕ РАЗМАЗАНО С ВИСОКОТОЧНИ ЛАЗЕРНИ РАКЕТИ И ПЯСЪКЪТ ЩЕ ЗАЛИЧИ СЛЕДИТЕ ОТ ЧЕРВА И ЛАЙНА. Режимът в Катар и турската мафия издадоха огромно количество фалшиви сирийски паспорти на джихадистите. Така се обяснява в глобалните медии, че сирийския народ се бори срещу кръволока Башар Асад. На Израел им е нужна земя за да строят,до 10 години там няма да има незастроено място.Чрез американското си лоби и мрежи от агенти на всякакво ниво започнаха с атентатите от 11.9 та до днешна дата с провокации навсякъде в арабските страни точно с цел МИГРАЦИЯ И ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ.

Какви сте ги надробили тука, мили ми френкелчета? Вместо да слюнкоотделяте, дайте някакви свои умозаключения, ако можете де.

МНОГО ГОЛЯМИ ТЪПАНИ ПИШАТ КОМЕНТАРИ И ПОКАЗВАТ ГЛУПОСТА СИ И НЕРАЗБИРАНЕТО СИ ПО ВЪПРОСА.ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ПУТИН И ЕДИНСТВЕНО ПРАВИЛНО ЗА БОРБАТА СРЕЩУ И.Д. НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА НАКАРА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ПОДЛОГА НА РУСИЯ ИЛИ С.А.Щ. АКО ИМАМЕ НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ЧЕСТНИ И ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ КАКВИТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМАМЕ ОТ 25Г.

жужето още ли него съдят за престъпление към човечеството и тероризъм? Колко ли хиляди станаха жертвите на злобния Леприкон на снимката?

Щерю , не ти ли омръзна по сто пъти на ден да ти се разяснява , че си тъп.

"Миротворчески мисии на САЩ" - 78000 убити в сирия, 21 000 убити в Ирак, и 18 000 в Афганистан. Така че трябва да видим не това което прави "леприкон" , а какви ги върши "маймуната"

Като се започне поне от тази дата , насетне - до 09.09.1944г. , жертвите , дадени от комунисти , земеделци , анархисти , демократи - достигат 40 000 , като не се броят имуществените им вреди , например изгорени къщи , за останалите им живи близки близки - интернирания , политическа дискриминация при наемане на работа и други властови репресии . От тази сравнително близка история става ясно , че именно след юни , 1923 г. започва тоталното беззаконие в България , под фашистската власт , с одобрението на Борис ІІІ , или мълчаливото му съгласие.А че властта е фашистска - има ЗЗД , има шпицкоманди , има организации като "Легия" и "Бранник". Така , че тези , които са започнали политическите убийства без съд и присъди - да си налягат парцалите и да спрат да лъжат и изопачават историята - слава богу , има архиви и други документи , има и книги

Кой прави този преврат? Кой прави превратът на 09.09.1944? Един и същ човек :))))) помислете си това какво значи.

Защо не го напишеш? Руснаците, по-скоро еврейското-полит бюро на болшевиките. Наскоро гледах руски документален филм, разкриващ кой са Ленин, Сталин, Бухарин и т. н. Всичките са еврей с двойни имена. Унищожават руската аристокрация и руската православна църква, събарят или взривяват църкви, както талибаните и ИД сега. В България не е имало фашизъм. Има доказателство, за това. По времето на 2 св. война само в България еврейте имат прираст.

Да си български патриот означава да не обичаш Русия.Това си набийте в тиквите русофилчета.

Да си български патриот значи да си глупак! България на Роско, Боко, Цеко, Цека и разни такива, на олигарсите, на робовладелците, на мутрите и т.н. Кое да обичам? Какво остана от България? Какво я чака?

Грозното лице на предателите русофили.

Да си български патриот означава, че си наясно с това, че Българският народ е един от дузината най-стари народи, споменати в библията, че Русия е наше дете духовно и етнически (отнася се главно, за Ю. Русия ), да си християнин, защото Орфей е първия такъв. Да носиш Левски в сърцето си.

Въпрос към български русофил: -Какво е за вас патриотизъм? Отговор: -Любов към Русия. Никога българите русофили не са слагали България на първо място.

А дядо Вазов, когото обичате да цитирате във връзка със стихотоворението за нахлуването на руски войски в Добруджа по време на Първата световна война? И той ли е бил болен русофил?

не е бил предубеден и сляп. според официалните данни народните съдилища в цялата страна са подвели под отговорност 11 000 подсъдими. От тях 2730 са осъдени на смърт, 1516 са оправдани, а останалите са с различни срокове затвор. В Старозагорския край получилите най-тежката присъда със сигурност са далеч по-малко от плеядата антифашисти, избити без съд и присъда из тракийското поле по средногорските бари, в Балкана, в полицейските участъци и в затвора. В същото време във Франция осъдените за профашистка дейност са 90 000, в Белгия - 53 000, в Холандия - 45 000, в Чехословакия - 38 000, в Унгария - 26 000, в Дания - 15 000. - Народният съд бе логичен резултат от задълженията на България към великите сили-победителки във Втората световна война; - Народният съд в България бе изграден на същите принципи като Нюрнбергския и Токийския трибунал; - Чл.5 от Парижкия мирен договор задължаваше България да задържи и предаде на съд лицата, извършили, заповядали и съдействали за извършването на военни престъпления или против мира и човечеството; - Правораздавателната дейност на Народния съд в България получи изричното потвърждение от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 г. в Лондон, а Съюзната контролна комисия в София зорко следеше неговото създаване, организиране и правораздавателната му дейност; - И накрая, създаването на Народния съд в България бе потвърдено от декларацията на Общото събрание на ООН от 11.12.1946 г. и Женевската конвенция от 1949 г. в защита на жертвите от Втората световна война.

Бил е страшно несправедлив. Българският елит и народ спасява всички еврей, който са били под юрисдикцията на цар Борис. В замяна еврейте комунисти, който не случайно са били повече от 50% от състава на "нар. съд". убиват свойте спасители.

Български елит- това сбирщината допуснала ЗЗД ли е ? Що за дебили зловредни осъждат на смърт за политически възгледи?Що за изроди са тези - заклали законно избран министър председател- Стамболийски?

Копейките са в екстаз. Какви лъжи пишат. Само Путин ги минава в лъгането :))))))))

България е обявила война на СССР през Втората световна, Вие какво очаквате да правят съветските войски с перо да Ви галят? Ние сме победена страна и попадаме под сферата на влияние на СССР благодарение на сегашните Ви западни приятели. Те ни дават.

"Троломор"!!! Не трябва много. Няколко трола са отровили коментарите със смърделите си мозъчета да плюят срещу Русия. Тя им пречи за всичко. Нещастници които се продават за стотинки!

Жалкото е, че на предателите копейки им се плаща с пари, взети от българина.

Русия не плаща на тролове. Разни западни фондации плащат за тролове.

Империалистическата политика на комунистическа Русия чрез пряка и косвена агресия е поробила и отнела националната независимост на Полша, Унгария, Литва, Украйна, Чехословакия, Латвия, Естония, Белорусия, Румъния, Източна Германия, България, континентален Китай, Армения. Азербайджан, Грузия, Северна Корея, Албания, Татарстан,Тибет, Казакия, Туркестан ,Северен Виетнам и други. Тук е и БЪЛГАРИЯ,КОЯТО ПРЕЗ 1944Г. ПАДА ПОД РУСКО РОБСТВО.

Ква независимост бе?! След нахлуването на хитлер те са престанали да съществуват, ква независимост, кви пет форинта! Ферщейн?

по времето на фашизма разкрива и една друга цифра: само от бившия Старозагорски окръг от 1941 до 1944 г. без съд и присъда са убити 76 младежи, ненавършили 25 години (петима от тях - едва 17-18-годишни), сред които 5 млади жени. Ненавършили 25 години са и десетима от 18-те обесени политзатворници в Старозагорския затвор през същите четири години. Особено важен елемент от свидетелствата пред Народния съд е, че целият този разюздан терор е бил упражняван с ясното съзнание от страна на убийците и инквизиторите, че вършат неща нередни, извън закона. "Сложил съм си главата в торбата и връщане няма", признава един от касапите в униформа. Списъкът с изтезанията, прилагани върху жертвите, е безкрайно дълъг и излиза далеч извън границите дори и на най-кошмарните представи. Ужасяваща е била практиката да се режат главите на умъртвените борци-антифашисти и да се заравят отделно от телата. Това се е правело, за да прикрият палачите следите на кървавите си престъпления. Да живеят или да бъдат убити отведените в участъците антифашисти е зависело единствено от прищевките и разпорежданията на местните гаулайтери-съдисти които са имали пълната власт над човешките съдби в своите райони - като о.з.подп. Христо Гайтанджиев - демонът на Чирпанския край, заповядал или лично участвал в убийството на 148 партизани и ятаци. Имената на най-върлите палачи и екзекутори са събрани едно до друго през есента на 1944 г. в обвинителните актове на Народния съд. В тях подробно са описани престъпленията и вината на всеки поотделно. За всички, които осъмват на 9 септември с окървавени ръце, присъдата е смърт чрез разстрел. Документите сочат, че всеки от съставите на Народния съд е дал най-тежкото наказание на по 10-20-30 подсъдими. Стотици други обвиняеми обаче получават по-леки присъди - различен срок на лишаване от свобода, вкл. по една година или 6 месеца. Не са малко и оправданите.

Та, какво е това "партизанин"? Като каква цел са имали? Кой ги е финансирал?

Англия например. Затова и до днес стои името на майор Томсън, ръководил партизански действия у нас и донесъл материална помощ на партизаните от Англия.

Само ти ли не знаеш КОЙ е финансирал паризаните. Финансирали са ги Хамерика за България и шорос и Пеевски

Комунистическите лагери създадени от БКП с помоща на чужда сила СССР и КПСС са по подобие на руските концентрационни лагери,от които е взел пример и Хитлер и където са загинали милиони руснаци цвета на руската нация.

Белене е построено от Царска България!

Кланът Буш финансира и после изкарва добри пари от концлагерите в Германия.

Някакво тролско котило оцвъква форума рано сутринта.Сегур е много огладняло , свършило е паричките и сега заработва за закуска , като бълва жлъч и омраза.

Русия е нящастието на България така е било и така е до днес, явно и така ще бъде.

През 1943 г. Веска Стоичкова, по мъж Моллова, била на 16 години. Било й съдено да се спаси, но да чуе изстрелите, които погубили майка й, баща й и сестра й Димитринка. Тя разказваше: "Предния ден би барабанът, че ще има блокада и никой да не излиза от къщи. Аз не бях толкова страхлива, вдигнах котлите и отидох за вода. Като се върнах, сестричките ми Митка - така наричахме Димитринка, и Станка ги нямаше у дома. До съседите отишли, а аз пак се канех да ида до кладенеца. Като погледнах към портата - полицаи и войници. През това време майка ми готвеше боб, шеташе нещо. Викам: "Мамо, погледни!". А тя: "Леле, Весе, бягай!" Тъй ми рече мама и аз от стая в стая (селските къщи имат вътрешни врати), през нивата, та чак в чичови - чичо Илия е брат на татко. Скрих се в обора при кравата ни жива, ни умряла През това време полицаите казали на родителите ми да побързат, че началникът ги вика в общината. Тръгнали, стигнали до портата и тогава някой се сетил да погледне списъка: "Тук има и деца, къде са ви децата?" Майка ми рекла, че не знае къде са. Накарали я да ни вика. Часът бил девет и нещо преди обяд. Димитринка, като чула гласа на мама, хукнала да си ходи. Съседите не я пускали, пък тя: "Щом ме вика мама, ще си вървя". Станка, тя беше на 8 години, била в чичови, вкъщи. Тръгнала и тя, но щом видяла въоръжените мъже, се уплашила, снишила се край плета и се мушнала в кошарата на Стамен Василев. Не я дочакали... Избиха ги насред пладне. Аз все в обора стоях, не са се връщали да ме търсят. Чух, като стрелят - голям гърмеж ми се стори и си помислих, че войниците си правят учение, друго не допусках.

В Белене прасета са яли хора.Комунистите са човекоядци.

А прасетата какви са тогава?

Помнете и това, докато го имаше Белене НЯМАШЕ КЛОШАРИ

Как можеш да отговориш по този начин. Наистина е имало зверства, но повечето са били провокирани. Я се постави на мястото на оцелелите от по-горе.. Няма ли да си отмъстиш? А за самата ти позиция, ти сам си знаеш какъв си.

СССР и Русия винаги са работили против България и българските интереси.Путин също.За тях само окупацията е политика.

СССР и Русия затриха България с агентите си тук, това е неоспорим факт!

Не на руския миризлив ботуш в България и в която и да е страна.

Целият род на Райна ПопГеоргиева е избит , затрит от комунягите , от Червените ДС еничари и московски НКВД КГБ подлоги след 9.9.1944 год !

Райна ПопГеоргиева и съпругът и Васил Дипчев са били русофили , като Вазов , със сигурност поне до 1914 год ! Имат петима синове - всички офицери от Българската армия - генерал Иван Дипчев, Георги Дипчев, Владимир Дипчев, Петър Дипчев и полковник Асен Дипчев ! Всички избити от Червените еничари и московски подлоги - комунягите Червените еничари Комунягите избиват видните Българи наред , затриват и унищожават целенасочено ЦВЕТА на Българската нация , .... Целта - да бъде унищожена Българската нация , да бъде УНИЩОЖЕНА България като държава

Където стъпи руски крак трева не никне и живот няма.

като почне Арабската пролет в България и Европа има да хленчиш за казашките ботуши...

Доста време по света шетат едни други крачка и ефектът е същият.Руският отдавна не се е разхождал.Защо ли?

Съдът в Нюрнберг осъжда на смърт 12 човека, Народният съд в България осъжда на смърт 2730 човека. А колко са убити без съд и присъда, а колко са по комунистическите лагери и затвори, а колко семейства са почернени в мъка по загубени родители и близки? Така че, ако ще е пак социализъма и комунизъма на Сталин и Бай Тошо, по-добре да е ИД.

Шестте ястребинчета са 6 деца от с. Ястребино, разстреляни на 20 декември 1943 г. заедно с родителите си за укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС. Екзекутирани са общо 18 човека. Извършител е картечна рота, ръководена от подпоручик Коста Йорданов[1]. Децата са: Стойне (7 г.), Иван (9 г.) и Надежда (12 г.) три от шестте деца на Петър Калайджийски; Димитринка Стоичкова (11 г.); близначките Ценка и Цветанка (13 г.) от семейството на Иван Димитров. След разстрела всички са заровени в плитък гроб, който на следващия ден е разкопан, а телата на загиналите са изгорени на клада.

Фашизмът е същия като комунизма, но фашизма си отиде , а комунизма не, за това става дума.

Комунизмът затрива не престъпници фашисти , а обикновени хора.

Народният съд в България след 9.9.1944г. действа по инициатива и настояване на Чърчил и по неговите лични указания се стоварва върху интелигенцията! Сталин няма намеса.