ООН, САЩ, ЕС, Великобритания се разгневиха на Иран след нападението срещу Израел

"Това е безпрецедентна ескалация и сериозна заплаха за регионалната сигурност", заяви Жозеп Борел. Египет и Саудитска Арабия се въздържаха да осъдят Техеран

Обратно в новината

Коментари - ООН, САЩ, ЕС, Великобритания се разгневиха на Иран след нападението срещу Израел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи, когато нашите бомбят Иранското консулство в Дамаск, няма проблем. Но когато засегнатата страна отговори, леле мале. Безпрецедентно, червени линии, международната сигурност, пряка намеса в бойните действия... На това ли му казвате "международен правов ред"? Същото и в Украйна. Преврат, нарушаване на правата на Рускоговорящото население, умишлено заблуждаване с т.нар. Мински споразумения и накрая какво? Русия няма право да защити Руснаците на границите си, обаче САЩ имат право да защитават Косоварите на 10 000 км от границите си. Карат ни да казваме на черното бяло и обратно.

:)))Разгневяването на на САЩ,ООН,ЕС и даже на Великобритания е час от театъра в който САЩ и Великобритания (ООН и ЕС са някакви салфетки на геополитическата маса)да излязат с лице от това което натвори Израел!За Иран въпроса е изчерпан,стига онези преди скобите и в скобите да не тръгнат да насъскват Израел за нещо друго!И да показаха им,че ако те не могат да възпрат Израел,то Иран може и ще отговори още по твърдо!

А ЗАЩО НЕ СЕ РАЗГНЕВИХА КОГАТО ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ ОСТРЕЛВАШЕ И БОМБЕШЕ ЖЕНИ,ДЕЦА И ПЕНСИОНЕРИ 33500 ЖЕРТВИ ЗА 6 МЕСЕЦА САМО МРЪНКАХА ПО МЕДИИТЕ КАТО МИЖИТУРКИ.....

Разгневиха се, когато от същите тия жени и деца убиха 1400 израелски жители и взеха в плен още толкова. Да си сърбат попарата, като са си дали задниците на Иран и Русия. Какво си мислеха? Че ще им пратят доброволно още 1-2 хиляди заложници, да си ги държат ли?

Еха, много бързо се разгневиха на Иран. За бомбардировката на иранското консулство от Израел не се бяха разгневили изобщо, нито за геноцида в Газа, нито за алеята на ангелите в Донбас. Явно разгневяването в въпрос на лични интереси и без никаква връзка с моралните цености на евроатланическите норми.

САЩ и ЕС не казаха и дума срещу Израел когато държавата на евреите преди дни взриви посолството на Иран с ракети и изби всички в него. ЕС и САЩ не правят нищо за да спрат касапницата на цивилни палестинци от еврейски войници в Газа....ЕС и САЩ всеки ден изпращат кораби със снаряди,бомби и оръжие на Израел да продължи геноцида в Газа. Всъщност какво казват ЕС и САЩ вече няма никакво значение за свободните от запада държави по света.

Израел има право да убива нарет а други нйамат право да му се противо постйават

Скоро ще има само една голяма празна територия на местото на Иран .

Няма да си жив,за да го видиш !

Това дето сега е държавата Иран навремето до 1900 година Персия ли се е казвала???И ти казваш ,че там ще е празно място???Явно имаш много празни места в училищната възраст!

" "ЕС категорично осъжда неприемливата иранска атака срещу Израел", " А не осъдиха удара на Израел по посолството на Иран в Сирия, което по международните норми е престъпление. Защо ли?

Щото Иран от години осъществява терор през проксита. Да удариш гнездо на оси превантивно е част от обичайните военни действия. Няма какво да се лъжем - ИРАН води необявена война срещу нормалния свят от десетилетия. В случая имаме точно ударена легитимна военна цел. Ако в консулството нямаше ирански военни (които нямат работа там)пряко замесени с терор срещу Израел - нямаше да има удар. А ИРАН тормози цивилното население на Израел с масирани ракетни атаки от Газа и Сирия. Кое според теб е тероризъм в случая?

от това, което знаем, иран е поразил само израелската военната въздушната база Негев... от където са нанесени ударите по иранското посолство в Дамаск

Хахаха.А юдите ?

Ционистите няма да ги бъде...

Гутериш, криптокомунисте, ако бяхте спрели Русия в Украйна нямаше да се вайкаш за втора голяма война. Ама в ООН нямате топки - ООН не е фактор от 20 години насам ...

Егаси глупака с промит мозък си!!! Кой подпали войната в Украйна, кой подпали Майдана, кой изгори живи 43 украинци от руски произход в профсъюзния дом в Одеса през 2014 г.?! Бандеровците подкрепяни от САЩ!!! Кал не те е срам от децата ти да говориш лъжи и да си прост!!! Или си гаден джендър без деца без с нищо да допринесеш с народа си!!! Марш при джендърите скапан промит мозък!!!

Ей, споко бе, излезе ти пяна на устата, ще получиш инсулт (няма да е голяма загуба за човечеството)( Войната в Украйна я подпали Русия, и всичко което си написал - също. Срам трябва да те е теб защото си интелектуално затруднен, необразован, неспособен да обхванеш голямата картина Обидите няма да променят нищо, така че не си ги хаби ...

"Жозеп Борел осъди ударите на Иран срещу Израел!!! " ОТ ЧИЕ ИМЕ??? Борел не е ЕС! В ЕС само Франция е осъдила удара. Може би и Германия, заради историческа вина. Италия само е изразила безпокойство от ескалация. Същото са направили и други държави. А Великобритания не е в ЕС отдавна... ако не знаете!

А Испания къде е бе? А на каква позиция е Борел? Ти си много, много заблуден човек

Всички са подчинени на евреите и се плашат че сега евреиските им господари ще ги вкарат във война, която не искат, а са зависими изцяло от парите на евреите икономиките на запада са собственост на евреите, не на руснаците

500+

Антонио Гутериш не е ООН. ООН са 150 държави. От тях почти половината са мюсюлмански и голяма част от тях са против Израел. Така че не пишете глупости. Не бъркайте Португалия с ООН

Тези лицемерни боклуци как не се разгневиха на Израел и САЩ когато бомбят с години Сирия унищожават светска държава и насаждат цветни революции с финансираните от тях гларорези от ислямска държава които да правят халифати?

Сетиха се че не могат да си позволят нова война, чак сега, руснаците ги предупреждават от 20 години

Всички на Марусяя :)

Хизраел е същия проект на МИ6 и ЦРУ, като усраина. Сложени са там, за да мачкат тарамбуките, с цената на живота си! И на тях им дават кинти и оръжие и ги насъскват да правят перемоги :)

Обратното е МИ и ЦРУ са проект на евреискитв лордове, навремето евреите откъснаха САЩ от великобритания

Маските падат една по една. Значи, само англосаксонците имат делегирани права десетки години наред да унищожават нации и да колонизират и разграбват целият свят. когато някой каже 'баста' - това е агресия и незачитане на международното право. И що така?

Дай само един пример за унищожена нация от митичните англосаксонци? Всъщност изобщо знаеш ли кои са саксоните?

А12 - само толкова ли успя да ти роди тъпата глава?

Кой и чии пари управлява сащ, великобритания, оон..... Ционизъм? Расизъм? Фашизъм? Палестинците?

Не помня да се възмутиха, когато Израел унищожи иранското посолство в Дамаск и по силата на международното право нападна Иран с този акт! Всяка държава има право на защита, не само САЩ и Израел!

И да не забравите да благодарите на кремълската вулва, която е прако отговорна за случващото се в Близкият Изток.

Еййй, лош Путин, лош :)

отговорът не е ескалация, той е справедливост

Бомбите са летели от Иран, Ирак, Ливан и Йемен. Всички бомбят израелтяните ха ха

-

Бомбите са летели от Иран, Ирак, Ливан и Йемен. Всички бомбят израелтяните ха ха

Не може всички около теб да те мразят и да те бомбят. Изрел вече не става за живеене. Денонощен терор за еврейските кучета

Има нещо странно. Не може, както прави Израел, да застанеш сред море от един вид хора (в случая араби) и да казваш: "Смърт на всички араби" и т.н. И още по-лошо - постоянно да ги нападаш и избиваш, като бленуваш за Велик Израел. Това е самоубийство и провокация. Израелците непрекъснато го играят жертви (заради Втората Световна война), но с тези провокации, могат да постигнат две неща: 1. Да противопоставят във все по- големи войни мюсюлманите и християните (които защитават Израел). И накрая, когато целия свят се избие, да останат само израелците. (Няма гаранция, че ще останат при този сценарии, но сигурно не им пречи да опитат.) 2. Да са направили подмяна на населението в Израел. На практика Израел гони всички семити от свещените земи, бленува за "жертвоприношение на червената крава", за идването на "Месията" Антихрист. Направете справка - с това се занимават тези, които в момента управляват Израел. Плюс това, че членуват в сатанински еврейски секти. Това са документирани факти. В същото време - гонят всички юдаисти, които са пацифисти или критикуват правителството. Същинските евреи масово напускат Израел още от преди 6 месеца, а и от години. Почтените юдеи по света с техните истински равини казват, че няма нищи по-лошо за тях и по-антисемитско от ционистите в Израел. Това също е документирано многократно. Като прибавим изтребването на палестинското население с нацистки методи - а палестинците са семити, се оказва, че всички семити са изгонени от светите земи. Защото ДНКто на ционистите (определено със съвременни методи) показва, че те са от Централна Европа, Украйна ... и нямат или почти нямат семитска кръв. Значи? Какво се върши? Подмяна на населението (семити) в Светите земи с нацисти и сатанисти? Реално така се получава.

Байдън пак се е насрал!!!

99% от ракетите са били свалени разбииш ли но останалия 1% дава основания да се опишат около 20-на бум бум-а в Исрел

Значи сащ финансираха фалиралата Германия на хитлер с инфлация 3 милиона процента, после спасили СССР, майкоооооо. Сащ правят винаги така, първи приятели , после те бомбят.

Янките искат всичк да черпят евреите с кафе и рахат локум, ама другите не са съгласни и ги тероризират!!!

Излиза, че според тези лицемери, Израел има право да обстрелва Ливан и Сирия и да унищожи консулството на Иран в Сирия, а Иран няма право на отговор??? Ето това се нарича връх в лицемерието, и на този връх седят САЩ, Британия и ЕС. А вече изглежда и ООН.

Каквото повикало, такова се обадило..Мълчахте като пу..и, когато чифутите атакуваха иранското посолство, сега ревете

Британския циганин пак се е възмутил?! Но както винаги избирателно.

Ха сега да видим кое еврейско лайно е по-мило и сладко на наглосаксофонистите - това в Киев или онова в Тел Авив!!!

родното МвнР , чакат на нисък надупен старт какво ще му спунат "отгоре".

Ако не сте разбрали, в света няма справедливост! По силния взима, каквото му хареса.Вие гледайте България, че ние и пушки нямаме, освен ловджиски!

уса паднаха в очите на целият свят с неспособността си да победят блядавете - било пряко, било косвено ! . и не само това, ами се видя, че ги е страх ...просия да не загуби ! . и даже санкциите са фалшиви, защото самите те купуват нефт от москалите ! . да не забравяме, че именно янките спасиха москалите от немската машина ! . да не забравяме, че 1776 е създадена както уса, така и "балшой театър" !

през акъла, че толкоца си могат в момента с тази пробита икономика? Да ти е минавало през акъла, че го отнася Ервопа а не Русия? Не нали“ Щото си тъп като гъдулка. Тикбата ти дрънчи на кухо като суха кратуна. Докато ФАЩ изяждат Европа (през подставените си агенти Лайенен и компания) ти продължавай да пискаш, че Путин ти е виновен. Глупаък недобит.

+++++++++

Майй не осъзнаваш колко си зле

Видиш ли всички споменати (от ООНееее, през ингилизи, пиндоси и кандидат еврохалифата) били ядосани на персите, че ударили Изрел.... Цъ цъ цъ цъ цъ! Двулични копеларта както винаги. Геноцида в Газа още не могат да го видят. Споменатите дума не обелиха за на нападението на евреите на чужда дипломатическа мисия в суверенна държава но сега всички те гледат и виждат със широко заторени очи. Цинични долни мръсни копелета. Колкото до самото 'нападение'. Цялата работа е бошлав. Прекалено много приказки, прекалено много "реклама" (пуснати клипчета), тропане с крачета и закани. Ако ще обираш банка, няма преди да влезеш в нея да викаш на улицата на която се намира, че ще я обираш. Целта е по скоро друга и коя е тя ще стане ясно в Понеделник.

Май някой забравиха,че именно Исрал нападнаха посолството на Иран,а? Евреите ВИНАГИ са били терористи.

А кой дълги годи подкрепя тероризма с пари и оръжие? Кой въоражава, хамас, хизбула, хуси, руснаци и друга измет с ракети, дронове и оръжия, кой?

да изкараш Хамас от списъчето на персито и да го прехвърлиш в този на евреите, евцрохалифата, пиндосите и ингилизите. Последното вярно, което може да се каже за Хамас е, че са дело на Иран. Неуките евролиберални тъпанари вианги приемате за чиста монета какво четете и/или ви говорят през фалшивите англсаксонски медии.

А кой въоръжава Украйна?

Към УчудоМир : Аз ги въоръжавам, български гражданин от българска националност, не евреин, християнин, с висше образование, с частен бизнес, споделящ демократични възгледи и вярващ в пазарната икономика и свободния пазар - като си плащам данъците Други тъпи въпроси имаш ли?

Жива да не бях. А защо не се разгневихте на геноцида в Газа бе мишки умрели. На света вече не му пука за вас. Видя се колко струвате

Атаката на Иран е отговор. Последица. Провокацията дойде от Израел, които извършиха акт на война спрямо Иран, именно с надеждата да потопят целия регион във война, вкарвайки в нея и Запада. Тези слабоумни олигофрени като Риши-миши Сунак-Бунак и останалта глобалистка паплач се правят на ударени и нещо недоразбрали. Предизвикват гнус по цялото земно кълбо. Докато касапинът Нетаняху е на власт, мирът ще се крепи на косъм.

Тия, които крояха заговор срещу Изрел с помощта на хизбула ли? Сега кой ще доставя дронове и ракети на любимата ви Русия ? Тия фабрики в Иран ги пиши бегали до неколко дена!

Русодебилите са прости чугунени мозъци ,оплакват Украйна от 3 години Абе колко окръжни града взе руската армия в Украйна Минус 1 Защо минус един ,ами временно взе един ама го сдаде Наси дебилите изпадащи е екстаз за някакви селца и деревни и 5 хилядни градчета след сталински епопеи за тях и стотици хиляди трупа

Ибане Израел имаше право да отговори на палестинското нападение а когато Израел изравни със замяна Иранското посолство те нямат право!

Вината е и тяхна. Мълчаха твърде дълго. Като родител знам, че колкото повече прощаваш щуротийте на любимото си дете, толкова по-далеч ще стигнат и дори може да си съсипе живота. Вината тогава е в 90% на родителя, който не е взел мерки . Политиците позволяваха на един хулиган да потроши домовете на съседите, а сега прехвърлят отговорността. Дано се осъзнаят и прекратят това безумие.

2024-04-14 07:36:40 европедал (нерегистриран) Не е нужно да са с Русия, че да са против раковите образувания ЕС и НАТО. ================ не е нежно да си с уса, за да си против ...просия! . а точно такова е мисленето на българите ! нямаме афинитет към янките , обаче сме против москалите ! ако не си го разбрал до сега, значи си тъп ! против москалите !

"не е нежно ли", олигофрен... дори да копираш не можеш, а си седнал да даваш акъл. Смешник.

възмутиха ли се, когато беше ударено чуждо посолство на чужда територия от жидовете? Мълчаха като гъзове!

Ау, недей. Разгневени били отрепките. Това, че спонсорирате геноцид в Газа не ви ли разгневява? Двулични копелета. Честно казано със сегашното състояние на света май е по-добре да ни заличи катаклизъм. Може би следваща еволюция ще е по-успешна.

2024-04-14 07:24:47 видях (нерегистриран) Русия им трима съюзници: армията, флота, авиацията. --------- авиацията - 5 пъти по-слаба от тази на нато . флота - 3 пъти по-слаб от този на нато . армията - фифти-фифти , като презвъходството което имахте в кашишка техника, вече се стопява - половината ви техника е утилизирана в украйна , а тано вече наваксва със снарядите и ракетите ! . остават ви само - гъбите ! ама и нато има гъби ! . европа има интерес да свали санкциите от иран и нефта ще идва от там ....аве ще лапате хурката , шибани москали ! . нали си даваш сметка, че реално, напрактика - вие не сте с никого ...но и никой не е с вас , гласно или негласно ! само тукашните шумкари се услешват, и затова народа не им гласува и ги държи нелегитични!

абе смешник, 2/3 от света е против пробития ти "цивилизован" запад, който подкрепя геноцида в Газа. Не е нужно да са с Русия, че да са против раковите образувания ЕС и НАТО.

Отиде покрайната у ряката падна като зряла круша в ръцете на Путин. Чудесно, украинците хубаво да се видят като глупаци, вършещи черната работа на Запаза и изоставени бетер курвенската, хахаха

че и ние сме същите идиоти като укрите. Мълчим и търпим

Земя, вода, дърва, гориво, храни, дрехи, обувки, фотоволтаици, инструменти, оръжие...

2024-04-14 06:47:10 112 (нерегистриран) Наглосаксофонисистите ще лапнат карабината!!! Това е началото, а края не му се види!!! =========== как и москалите ще налапате рязаната карабина ! . и без това сте единствените, които нямате никаква ориентация и стоите сами ...в нищото ! . нито сте със запада ...нито сте със изтока ...нито сте с мюсюлманите ....с никого не сте ...сами стоите в онова огромно празно парче земя ...което няма да бъде дълго време празно ! .

Русия им трима съюзници: армията, флота, авиацията.

Всичко е под контрол - ТСВ е планирана отдавна. Очаквани жертви 500млн.

го знаем ! . затова и не ви "гласуваме", щото марк твен го е казал че ако "изборите" можеха да променят нещо, щяха да ги забранят !

НЕКА ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА, ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

Брей колко бързо ООН одъдиха Иран. Къде бяха да осъждат Израел за атаката над посолството? Това е безпрецедентно.