ООН: Кюрдският референдум може да дестабилизира

ООН предупреди, че състоялият се референдум за независимост на Иракски Кюрдистан може да има дестабилизиращо действие.

Обратно в новината

Коментари - ООН: Кюрдският референдум може да дестабилизира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички държави които се отделиха от Османската империя днес са в криза и мизерия.Например бедна българия,Сърбия,Македония,Гърция,Сирия,Ирак,Либия,Египет и т.н.

В КРИЗА СА - НЕ МОЖЕ ЗА 1 ВЕК ДА НАВАКСАШ 4-5 ВЕКА ОСМАНСКА МИЗЕРИЯ.

Е, поне е ясно, за кого "работи" ООН-то... Тази "организация" е един добър и послушен "орган", с който могат да ти упражнят "натиск" из отзад...;-) Друг е въпросът, че отдавна на никой не му пука за резолюциите на ООН.

Защо ООН , няма да признае референдума ? Всички референдуми трябва да се признават ! Затова ли Боко Тиквата попрече на Бокова да стане Генерален Секретар на ООН , случайно да признае референдума ? Кюрдите да гръмнат Тиквата ако е виновен , нищо напротив нямам и още няколко милиона Българи !

Не казаха и дума за бомбардиродките на Югославия. За изсерените сърби. Но нали ООН си е едната от ръцете на Вашингтон, какво да очакваме. Сега за Кюрдестан не може. Не изнася на САЩ - не става.

ООН не беше ли световна организация, създадена в името на свободата на народите? Защо същото това ООН застава сега срещу свободата на кюрдския народ? ООН не заклейми многобройните кръвопролития и войни на ФАЩ, но осъжда референдума на кюрдите. След като ООН счита, че референдумът на кюрдите "дестабилизира" района, защо същото ООН не заклейми и референдума за Брекзит. Та и той дестабилизира Еврогейския съюз. Няма съмнение, че ООН вече не защитава народите, а шепа жидовци, властващи задкулисно над света. Вие как мислите?

Този референдум не засяга само Ирак, а и Сирия и Турция. Трудно ще го признаят.

Това 40 милионна нация без своя държава, която се бори за своята независимост и право на себеопределение. Това е свято желание и свята борба. Или забравихте всичко и дори не сте ходили на училище, господа "политици"? Ако не можете да подкрепите кюрдите, то поне ги оставете на мира.

Какво да ти кажа ! Много ги подържаме кюрдите , но от мен запомни ! Когато един ден направят държава ще ни се изсерат на главата като макетата ! По-диви са и от косоварите ! И не само това ! Един нов Кюрдистан ще е стъпка към отлюспване на територии от съседни на Турция страни за компенсация !

Ние сме далече от кюрдите и не смятам, че точно ние ще имаме проблеми с тях. Диви, не диви, да израстват, да се учат да се управляват. Като роби няма да станат по-малко диви или да израснат. Веднага ни плашиш мераците на Турция, но те винаги ще съществуват. Европа винаги е била желана хапка за арабите, неосъзнавайки, че ако стъпят там, това вече престава да бъде Европа. Най-важното - тук никой не говори за турски Кюрдистан, а за Кюрдистан в Ирак и Сирия. Не правиш ли разлика? Защо не ти е дошло на ум да ни плашиш с техните мераци? Не правиш ли разлика между отделните държави. Нима Македония на югославска територия означаваше Македония в гръцко или българско? Или пък свободна Ирландия означава напълно освободена Ирландия? Рано е дори искаш да плашиш българите с Турция, а и турците с Кюрдистан. Но това е твое постоянно желание, нали Явно си турчин и то глупав.

И КЮРДИСТАН ЩЕ Е АНТИ-ТУРСКИ :)))

Кой знае. Ще се порадват 2-3 години на независимостта, ще видят, че не става и айде съюз с Турция.

Според мен ООН и американците само се правят на загрижени. Лека полека си създадоха държава ИДИЛ, с която ще мародерстват в изтока.

Намериха му на Ердоган занимавка. Пожелавам успех на бъдещия Кюрдистан и голяаам да порасне до азиатския бряг на Босфора. Кюрдите отдавна чакат момента да имат своя държава, смели са, а сега имат и достатъчно оръжие. Плюс симпатиите на неутралния свят. Нищо не може да спре кюрдите, вкусили от свободата.

Ако възникне свободен Кюрдистан на сирийска и иракска територия, това няма защо да безпокои Турция повече от обикновено. Напротив - това ще бъде голям отдушник за напрежението в района и за желанието на кюрдите да имат своя държава. Те ще бъдат заети със страната си и с това да се учат да се самоуправляват доста дълго време. Така стана например с Ирландия и още доста други държави. После не се знае, ще е друго време с други нрави и други процеси.

Така е, на една крачка са. Кюрдите в Сирия вече са обявили автономия. А на кюрдите в Ирак още миналия век им е обещана независимост. Трябват им добри прависти и непреодолимо желание. Натиснете, кюрди, сега е момента!

говори се, че 6000 военни полицаи и лека бронирана техника са влезли в каталуня, а да видим какво ще каже оон , при евентуални сблъсъци на 1 октомври

Всъщност ООН вместо да разрешава конфликти е една организация която "пази" света на ниво 1945 година (крася на Втората световна война) и обслужва интересите на 5-те си "постоянни" страни членки с право на вето.Вместо да се даде право на кюрдите като на 20 и повече милионен народ на държава им се трескат глупости за запазване териториалната цялост на някакви изкуствени образования създадени от колониалните сили след Втората световна война.

Сигурно е,че кюрдите искат свобода.

Трябва да са по-смели. Сега има голямо раздвижване в политиката, което може да не се повтори. Настане ли отново блатно спокойствие, отидоха още 100 - 200 години до нов момент на раздвижване. СЕГА трябва да си направят държава.

Аз едно време така се безпокоях за правото на самоопределение на Косово, но за щастие тогава нещата се разрешиха справедливо.

досега бе голямо спокойствие,така ли ?

Много си прав! Всичко беше по мед и масло хахаха....

Аз лично смятам, че всеки народ има право на своя държава. Както за евреите и палестинците, така и за кюрдите. Жалко е хора с огромно влияние, както постоянните членове на съвета за сигурност, да подкрепят робството на един народ като кюрдския. Кюрдите заслужават мир и своя държава и няма нищо страшно в това.

Коя част от БГ даваш на кафявите,че и те нямат държава. Северната или южната ???????

Кюрдистан ще ще се казва, какво толкова. Вие как искате? Малката Германия ли?

а македония не може, нали, защото в съседните държави има области македония .., така че може да ги нарекат Бивша автономна територия северен ирак ..

Резултатите? ДИР?

loyola

е нали затова уса нападна Ирак?

Значи за Косово може да се бомби Сърбия и без референдум, тук с избори не може.... Да.... демо.. крация....

След неуспешният преврат,ще накажат ердоганя с независима кюрдия. Все някъде горещи точки и патаклама да има,щото оръжието пари струва и носи добри печалби!

...OOH е американска разпоретина !!!....Tрамп го каза !!!...бил и плащал маи-много !!!