България е сред 10-те най-нещастни държави в света

България е сред 10-те най-нещастни държави в света, сочи първият по рода си доклад за световното щастие, представен от Колумбийския университет в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - България е сред 10-те най-нещастни държави в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВАЖНОТО Е ЧЕ ЩЕ НАПРАВИМ ЩАСТЛИВИ КОКОШКИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТОВА ГО ИЗИСКВА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И ЩЕ СТАНЕМ ПЪРВЕНЦИ.

Сомалия участва ли в класацията?

Прост народ-нещастна държава

От повечето коментари,които прочетох излиза,че единствено парите ви правят щастливи.

НЕ,БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА И БОКЛУКА КОЙТО РАЗНАСЯТ !

децата биха ме направили щастлива, но не смея да родя, защото едвам свързвам двата края, пътуваня до морето също но и това е невъзможно. искам да си оправя пломбите но и това не става. няма да изброявам повече.

Странни методики и критерии използват тези, които правят подобни класации! Преди известно време дир.бг публикува информация от чуждата преса, че датчаните са на първо място в З. Европа (поне) по употреба на лекарства с/у псих. заболявания и депресии. Я, сега някой изявен представител на лекарското съсловие да обясни това противоречие и да направи псих. портрет на датчаните и да даде адекватно определение за "щастие" (за последното може да ползва и класиците - те няма да му се обидят).

Как да си щастлив като виждаш ,че в тая държава няма бъдеще за никой,затова дечицата ни бягат в странство,а без тях егати и живота тук.

МИЛИАРДЕРИТЕ И МИЛИОНЕРИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ, КАК ТАКА СМЕ НАЙ-БЕДНАТА?? ХА-ХА-ХАААА....

Средномесечно дохода ми около 1400лв. В магазина влизам само за хляб,сол и оцет. Като умножа по 40 виждам колко мноооооого пари вземат американците. Обиколил съм 3/4 от Европа плюс Източна и не бъркам Полша с Чехия,нито Сирия с Бейрут.

Как да гледам щастливо,като бандитите ограбиха и разсипаха страната и нацията,създадоха си държава,изгониха всичко младо и кадърно навън и накъдето и да се обърнеш вече виждаш полуживи пенсионери,пустош ,изгладнели кучета и цигани.

В България няма щастливи българи! За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!

аз учех там/ затова бях 4 години там, но не непрекъснато/ паралелно учех и в Австрия. Аз съм наистина от едно малко село в Бг и много често се прбирам на село- поне по един път на месец. За съжаление не мога да живея непрекъснато в България- на мен ми харесва онова което работя и...разбира се, че виждам и проблемите в България, но мисля и че малко прекалено се говорят негативни и не до там вярни неща за нашата държава...България определено не е от най-нещастните държави. Достатъчно съм обиколил нашата Земя, за да мога спокойно да го кажа! Поздрави и хубав ден!

България може да е сред най-нещастните държави в света, ама пък си имаме щастливи кокошки!

Пълни глупости са това. България е прекрасна, климат, въздух , планини, вода, море...всичко имаме. Хубави плодове и зеленчуци, разкошни сезони.... Хората са топли, гостоприемни и добри. НО сме бедни, и бедни ще си останем винаги.

Какво общо има написаното от тебе с чувството за щастие??? А с твърдението, че българите били добри, направо изби рибата...

да бе българите са добри,изклаха се по студенските общежития в софия,пръскат си черепите по центъра,въобще прекрасни хора,от всеки българин тече мир и любов,но наи-много ни помага държавата"поярникарска република българия" и телекомите с които събираме пари за лекуване на децата си.

А не е ли това причина да сме още по-нещастни? Държавата ни е с прекрасно географско положение, красива е и освен това е най старата държава в Европа запазила името си повече от 1300г. и т.н., НО сме я превърнали в кенеф и въпреки всички природни дадености ядем гадна и скъпа храна и сме най-бедната страна в ЕС с тенденция да станем и най-бедната страна в цяла Европа..... Без да продължавам ако след всичко това можеш да си щастлива "Живей дълго и просперирай" както казва Спок.

Много,много тъжно и много,много срамно! След св.св. Кирил и Методий, Симеон Велики, Ботев и Левски - срам и позор!

България е с уникално разположение и климат, но с едни от най-гадните и човеконенавистни управляващи. От там идва цялата работа.

И как точно у нас са се навъдили тия паразити??? Бих казал че причината е в гостоприемника - той е в будна кома и нищо не прави за да издави наглите паразити...

Шокираща бедност,тотално ограбване на народа,управляващи буквално хванати от улицата,бездуховност,ниска култура,мръсотия,кучета,повече от дечица..това е БГ.Какво щастие?В страните,посочени на първите места образованието,здравеопазването,грижата за възрастните/старческите им домове са истински петзвездни хотели/,с една дума-истински социални държави.

Дания била най-щастливата държава??? Ами...нека си го имат онова щастие :) ! Щастие без слънце...не знам как става това. Следвах 4 години в Копенхаген и още на втория месец ми беше ясно, че е невъзможно за мен да живея в държава с такъв климат. За мен лично стандарт на живот не е задължително само добра заплата и материална сигурност... Аз много пътувам и моето наблюдение е, че...хората в България са доста по-щастливи от тези в Дания, Австрия и т. н. Явно парите и имането не са най-важният фактор. Хората в България (мнозинството) нямат много, но се радват да общуват по между си - да пеят, танцуват заедно!!! Аз за нищо на света не бих казал, че Дания е по-щастлива държава от България! Познавам тази култура / имам съвсем други впечатления. Ако Дания е щастие, то аз определено и доброволно предпочитам българското НЕЩАСТИЕ!!! В България е много хубаво!!! Само дано по-скоро и българите да го разберат и по-вече се радват, че са в България!!!

ДА, в БГ е ВСЕНАРОДНО ЩАСТИЕ И ИДИЛИЯ..... ХА-ХА, ТОВА ОСТАНА САМО-САМОЗАБЛУЖДЕНИЕТО КАТО СПАСЕНИЕ ОТ МИЗЕРИЯТА И БЕЗСИЛИЕТО НА ДЪРЖАВАТА.......

Така е, селата се обезлюдиха, днес там са останали само немощни старци, изживяващи последните си дни. На всичко отгоре и цигани ги тероризират. Изчезването им е въпрос на време и за съжаление е необратим процес. Това ни е наследство от ТКЗС, когато се прекъсна връзката между селянина и земята. Земята няма да остане необработваема, ще се намерят фермери да я обработват, но селата са неспасяеми.

ами един бояджия в англия получава на ден една месечна заплата в българия, а си купува яйчица за същите пари като в бг. зъболекар, ботокс в подмишниците безплатен, ваканции до испания 2 пъти в годината...

Статистиката в България не ми я хвалете защото си е чиста "стъкмистика" Зависи за какво им трябват данните за това ще ги изготвят...А това че сме пред такива "развити"държави може само да ни "радва" че сме изпреварили в нещастието си някой.....Много ще ми е интересно как ББ ще "прочете"тези данни и как ще ги обясни..защото ще има с какво да се посмеем след това та поне малко да се разтушим

Пълни глупости,Финландиа и Дания са най депресивните страни в света.отвратителен климат,супер високи цени и най интровертните хора. Този ,който е написал тази статия сигурно е родом от там:)

Според експертите много по-важно е да бъдат взети предвид здравословното състояние, усещането за свобода, силните връзки в обществото, стабилните семейства, доверието към управляващите и отсъствието на корупция. мухахахаааххааа :))))) къде са ги намерили тези неща в норвегия ?

...тия статистики нещастието на БГ е в това, че нямаме пари. Но имаме и ползваме технологии, достъпни до цял свят-интернет, мобилки, плазмени ТВ, кабелна, цифрова и т.н. Да не говорим, че не можеш да пресечеш улицата от потоци коли. Дедите на тия статистици, те са били истинските нещастници. Войни, чума, епидемии, глад, варвари...Прочетете историята на два знакови кораба за Англия--"Мейфлауър" и "Баунти", това,което се е случило с екипажите и пътниците им е истинското нещастие, а са оставили диря и основа на нови поколения на нови земи. На "Титаник" от загиналите повечето са били бедни емигранти.Сега, вместо кухи статистики, е нужна консолидация и помощ за преодоляването на тая измислена криза, която за мен е наказателна мярка срещу разширяването на еврозоната.

ОХ, ДАНО НЕ ИЗПАДНЕМ И ОТ ГРУПАТА НА АФРИКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ!

Споко стабилни сме!

ИСТИНАТА БОЛИ!НО ВМЕСТО ДА СЕ ЗАМИСЛИМ,МОЖЕМ ДА ОБВИНИМ КЛАСАЦИЯТА ЗА НЕКОМПЕТЕНТНА!

Е? И къде е новината? Това много добре си го знаем!!! И на последно място да бяхме класирани, пак нямаше да се учудя!!!

И по зле ще става !!!! Милиционерският модел е в разгара си. Няма милост. И така, един по един до един. Ама ние друго не заслужаваме.

Щастието е въпрос на гледна точка!! То не се определя от някакви си смешници дето не са и чували камоли да са идвали в БГ

КОГАТО ГЛАВАТА НА ЩРАУСА Е ЗАРОВЕНА, ЗАДНИКА Е ВИДИМ!

Днес от кризата излизаме през задния вход. През парадния влизаме. Да става оборот... КАКВО МУ ТРЯБВА НА ЧОВЕКА, ЗА ДА ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ? Да бърза винаги полека! Да не забравя, че ще мре! Да вярва в себе си и в Бога! Да бъде здрав и работлив! Да не признава: "Не, не мога!" Да е почтен и търпелив! Надеждата си да не губи, дори когато е най-зле! И да не мрази, а да люби! И секс да прави от воле! А пък когато остарее да си припомня младостта, да не тъгува, да се смее, със смях да срещне и смъртта! Това му трябва на човека - душевен мир, комфорт и ред! Животът е за теб пътека. По нея ти вървиш. КЪСМЕТ!

Нещастастието идва и от това, че заплащането на труда в България е много ниско. От това следва,че всички работодатели в България са на крайно ниско ниво.Не могат да организират произвотство,доходи... Може би след много години ще се ограмотят...

А УПРАВЛЯВАЩИТЕ КАК СА?

Този доклад не ме плаши, не ме плаши, не ме плаши. Спокоен съм, спокоен съм, спокоен съм, защото вярвам, че ПРАВИТЕЛСТВОТО, Лично Той, Цв и Д-ф ще вземат необходимите мерки и много скоро ще изпреварим Дания, както вече ИЗПРЕВАРИХМЕ по развитие Гърция, Португалия и Испания.

Жорка, земи се ощипи.. моля ти се!!

Ощипах се, погледнах през прозореца, за да се убедя, че не спя, и - се успокоих! Разбрах, че всичко досега е било само страшен сън, който вече е завършил.

Повтори си още три пъти и съвсем ще си повярваш!

Не е изненада че сме в групата на нещастните африкански държави

бурзам за работа, че някои трябва да плаща данаци, за соцялни на братята,затова няма да пиша много. на какво да си щастлив на кучешкия си живот ли ????

Pesho

Да знаеха как е в БГ тези след нас в класацията щеше да се почувстват щастливци че не са се родили в рпекрасната ни родина-мащеха.

И какво от това? Тук живеят щастливи кокошки, бездомни кучета, цигани на социални помощи и ДВЕ партии националисти. Национален музикален стил е чалгата, национален девиз: от работа се става гърбат, не богат. Всеки си заслужава съдбата, вярвате, или не.....