В Съвета за сигурност предстои гласуване за пост №1 в ООН

На закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН днес ще се състои шестото предварително гласуване от процедурата за избор на нов генерален секретар на ООН.

Обратно в новината

Коментари - В Съвета за сигурност предстои гласуване за пост №1 в ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде господа и дами българи, по БНТ току-що казаха, че новият твърдо номиниран кандидат за генерален секретар е Антонио Гутериш от Португалия!!! Е, кво се пънахте и пред цял свят се излагахте? Никакви Сталинки и никакви Иринки! Решено е! Хайде, след пет години пак се пробвайте, за проби пари не искат, нали?

Подкрепяйки официално кандидатурата на Бокова, София подкрепи фактически онзи комунизъм, който замърсяваше християнската ни цивилизацияи душеше и тровеше националното ни битие цял един човешки живот. Жилавите остатъци на това зловещо наследство спъват и до днес пътя ни към Европа и света.

Стрина криСталина е работила дълги години в Световната банка на различни постове и достига до ранга на вицепрезидент на Банката. Тук обаче е нужно едно уточнение за неосведомените. СБ има един президент (винаги американец) и 2-3 старши вицепрезиденти. Общият брой на вицепрезидентите на банката е около 30. Тя заемаше 28-29 място в подреждането на вицепрезидентите и се занимаваше предимно с административна работа и подпомагане на страните членки при бедствия.

Чуркин ще извади "керестелето" и ще го удари под масата така, че ще хвръкнат всички бюлетини .....

..... Айде наште..... Българи-юначки !!!

Г-н Тиквов, вие преди два дни заявихте, че ако майка ни Цеца не спечели на първия тур ще подадете оставка.Това е похвално, браво на вас. Преди десетина дни свалихте доверието си от Ирина Бокова и предложихте Просталина Георгиева за ген. секретар на ООН. Вие г-н Мутрев хабер нямата от чужди езици, но със сигурност някой вашите сътрудници вие казал, че проСталина говори английски колкото Красимир Каракачанов говори немски. В понеделник и брахме срама. Та въпроса ми към вас г-н Тиквов е, ще си дадете ли оставката , ако днес след 20.00 часа узнаем, че Просталина е първата от десетте кандидати получили червен картон ? Съветвам ви да е дадете, иначе опасността да ви се случи това което изживяхте през февруари 2013 година е много голяма. Аз съм Огнян Минчев - соросоид.

Debil li si?

дебилът си ти !

браво огняне, аз съм Пламен Пинчев, козяк и се радвам на всички които сте тука, защото скоро ще ви се ебе мамата като научите резултата. Кристалина на тепиха срещу Гутереш в неравна схватка!

след рунд първи и червен картон за Сталинка и бокова на сталинка ще и излезе прякора - Сталинка Cиниото Oко

браво Oги,ти си истински патриот,а за тиквата не бери грижа - идва Xалоин

Дано Сталинка се издъни!!!

Верно си българка и затова на запад като чуят българин се мръщят с погнуса!

НЯМА ДА ИЗБЕРЕ БИВШИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТРЕПКИ И ТО ПРЕДЛОЖЕНИ СЪЩО ОТ БИВША КОМУНИСТИЧЕСКА МУТРА ОТ НАЙ КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕС.

Мутрата се отрече от едната, което увеличава шансовете й :)

Сталинка се нагиздила като селска мома за публичен дом. Май бърка ООН-то с курваджилъка.

Я си пусни официалния сайт на ООН и виж резила на Кристалинка, ако случайно говориш и имаш понятие от английски разбира се !

Май ти нямаш никакво понятие от английски, или евентуално толкова, колкото да си изкараш боя на улицата. Не прави хората на глупаци.

я пак...,че и аз ги гледах и излагацията на Кристалина е огромна. Прази думи , подредени в безсмислени изречения, не казващи нишо , да не говорим за бедния език и лошата дикция и произношение като на дете от 3 ти клас... не сме глупаците ние ами такива пънещи се, като вас необразовани ...

Не смея да твърдя, че английският език ми е матерен, но не разбрах, като слушах Кристалина Геориева как е правилното произношение на this и strong, защото от нейната уста прозвучаха - "диш" и "штронг", а мен са ме учили на "дис" и "стронг"? Пиша транскрипцията на български. за което моля да ме извините.

Дали една жена е българка зависи само от проруската БСП и протурската ДПС.. Мила родна КЪРТИнка ;))

"Абе там САЩ и Русия трябва да се разберат" и "скромно" (учудващо за него) премълча за своя принос. През цялото време някой упорито му подшушваше да смени българската кандидатура. И в "мачлето" между САЩ и Русия той подаде пас на американците (с топката Кристалина) пред вратата на Русия.

Кои са червени боклуци, народът 15 месеца по времето на Орешарски, БСП Атака и ДПС скандираше по митингите.

...... безработните лумпени - протестъри и маргинализираните лузъри. Народът като мен си учи и работи, а не си губи времето с комунистически барикадни изцепки.

БОКЛУКЪТ "АЗ" говори за "червената измет", но не пояснява за кого става дума. В тази категория влизат и Бъчварова,Кунева, Цачева, Цветанов, Павлова, Борисов и мн. други своевременно сменили господаря си. Има ги и сред сините редици. Истиснкият боклук ще го познаеш по малоумните късогледи коментари.

Свободния стол е само един, а много дупета искат да седнат на него. Избора е плод на мръсен компромис и гъвкав гръбнак, но има и още. Печели този който е "Огледало" - щом дадена страна погледне в него, той показва отражението на интереса й.

Ама Бокова отсвириха ли я окончателно или още е валидна? Никоя от двете няма да стане, стига глупости.

След помиите, които се изляха от българска страна към Бокова, кандидатурата и е трудно избираема, но въпреки това има по-големи шансове от Сталинка.

БОКЛУКОВА-НИКОГА НЯМА ДА ПОБЕДИ, И НЕ ЦИТИРАЙТЕ СВЕТОТО ПИСАНИЕ КАКТО ДЯВОЛА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО, ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ЧЕРВЕНАТА ИЗМЕТ Е АТЕИСТИЧНА!!

Кристалина Георгиева е новия главен секретар на ООН!

По важно е че 88% от българите я подкрепяме и няма да ни е срам от нея.

От името на българите в мн. число? Тия дето ще им подобрява демографията с авганска?

Срамът за страната ни е в кърпа вързан, ако недай боже се случи да изберат която и да е. ООН е само араван за действията на големите. Затова и дават поста на малките. Другото е лична кариера на чиновник.

що да не победи Боковата, та то и в светото писание пише - "последните ще станат първи".

- ако са праведни.

ама той да беше изчакал, че никога не е късно да стане за резил. А и сам си отговор Тя Боковата щяла да бъде първа на истинското гласуване. На другото е на ШЕСТО място - и как ще стане първа?

Проф. Иван Ангелов: Потресен съм от Кристалина Георгиева, тя не знаеше какво говори .. .Ирина имаше шансове в началото за успешен избор. След организираната враждебна кампания срещу нея у нас и на Запад, половинчатата, двулична полуподкрепа и изоставянето й насред пътя, преди да са започнали същинските гласувания в Съвета за сигурност, шансовете й да бъде избрана са намалели чувствително. Със своето чудато поведение българското правителство и Бойко Борисов станаха за смях пред света. Такова чудо световната дипломация не познаваше досега. Те злепоставиха тежко и България със своеобразния си рекорд по глупаво поведение. Очаквам тя да получи подкрепа от три страни, постоянни членове на Съвета за сигурност, и един, а може би и два отрицателни гласа. За Кристалина още от началото беше ясно, че е неизбираема. Очаквам тя да бъде подкрепена от една и в най-добрия за нея случай от две страни, постоянни членове на Съвета за сигурност, а три да гласуват против нея.

Този е комунистическа мумия като Бокова,за това я защитава !

Всъщност за Бокова също се знаеше, че е неизбираема. Всичкото русофил обича да цитира, че лично мадам Клинтън я е одобрила за Юнеско, но е редно да се каже, че Юнеско е едно, а ООН съвсем друго. Дипломатическата тежест на шефовете на едната и другата организации са несравними! Прочее Бокова какво направи за запазване на културното наследство в близкият изток?? ислиямистите затриха всеки (почти) паметник, който не можаха да продадат на неизвестни "колекционери". А Юнеско излезе с една сълзлива декларация.

И ООН нищо не може да направи да спре войните. Клатенето на въздуха продължава.

Смешен коментатор ! Какво трябваше да направи Бокова, за да защити културното наследство в Близкия Изток ? Може би, да застане начело на американската армия и да започне истинска борба с ислямските терористи ?

Сега като ги заселят у нас трайно, Кристалина ще се бори за запазване на тяхната култура и идентичност. Не гледайте ООН, по-добре вижте тук какво става.

резултата от гласуването ?

Последните две места са за нашите червени баби!

толкова сте смешни, нетърпеливи. Представям си след няколко часа когато има резултат - какъвто и да е той - е тогава, ах тогава какво писане и плюене ще падне. Сигурна съм, че такъв народ като нашия няма в света.. И пак ми пада камък от гърба, че съм напуснал България.

Напусни и форума като не ти харесва. Влез във форум на държавата където си. Аман от мрънкащи тъпаци.

ТАМ ТИ Е МЯСТОТО - ДАЛЕЧЕ !!!

живота няма да ни е сладък без да си направим някаква издънка като Румяна Желева без значение дали сега ще се казва ирина или сталинка,и този път ни е виновен плевнелиев,орешко или путин,намери врага в собственните си редици.

valentor

Русия няма право да гласува в СС на ООН нито с ДА нито с НЕ. РФ не е правоприемник на СССР

Да не се преместила някъде другаде в Гаактиката? На мястото на СССР е с малки изключения. И БГ не е НРБ да напснем ли ООН? И изобщо кой реши,че не сме вече НРБ? Ако следваме твоята логика.

има известна доза логика всъщност - това, че Русия се е обявила за правоприемник на СССР трябва да е станало с международни договори, защото руските претенции са също толкова силни, колкото тези на Украйна или Казахстан например. Но явно останалите в СС на ООН са се разбрали.

Оти ги ручаме жабетата!? Ами ти си готов за Шеф на ООН-нето! Много ги "грееш световните неща"!

но на комунистите е неизлечима..Едната учила заедно със сегашния външен министър на Путин, живяла в СССР, баща ѝ прославил се като мъчител на икономислещи, мъжът и Любомир Коларов, син на Васил Коларов, ама му изневерила със сегашния си съпруг - станала за резил в Ню Йорк, племенникът ѝ - обгрижван отвсякъде ама кръв - вода не става хванат два пъти да краде леки коли, а колко пъти не е хванат ... А Кристалина - ама името и ГРОЗНО НА СТАЛИН. Айде бе комуняги - много сте зле щом сами се плюете.

Успокой се. Пропуснал си дневната доза. Дръж се като Хилари, която след като Моника направи "нещо" на нейния Бил-чо, го "путк-репи", а сега тай я "пут-ко-трепя"! Дали сам си съчинил написаното, или са ти го пробутали, няма значение. Лошото е, че тук, на нашата земя, все се връщаме там, където не сме били и не знаем какви политически игри се играят на наш гръб.

Най-подходящ за този пост е Негова Светлост Бойко Борисов. Също така едновременно и за президент на Република България, председател на Европейският парламент, шеф на ФИФА, УЕФА и БФС и т.н.

Бойко начело на цялата вселена направо ... да се свършва целия тоя цирк

Дано ОТСВИРЯТ недостойната и подла криСталина!!!

Не съм съгласен с писанията тук, бабички, червени . . и т.н простотии . . .и все пак, те са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. Всички знаем кой и какъв е Стоичков, но ни е се кефихме, защото игра в българския национален отбор, игра за България и е български гражданин. Един пише, че ООН била бутафорна организация . . . .въпроса е кой и защо я прави бутафорна. В тази връзка демократичните медии разпостраниха разговор на Кери със "сирийската опозиция", в който той за първи път посочва, че САЩ нямат никакво юридическо право, а и който и да е да води бойни действия в Сирия без да е поканен или без резолюция на СБ. Подобно изказване имаше и на Путин в едно интервю, че единствено СБ на ООН може да решава за миротворчески мисии в други страни, не ЕС, не НАТО, не САЩ. Вероятни и на този фон е "наглостта" на ЕС да се натиска да има "свой човек" начело на ООН . . . . . . .. . . . за нас българите с гайдите и киселото мляко (дето като му сложели друго германско име, пак си оставало българско) остава само славата и името на държавата . . . .ама казана в ада . . .

седем часа разлика, както в сериала. Сигурно ще бъде преди обед - направи му сметката.

е гласуването ? Който знае да каже.

Сигурно в 16,10 ч. ще е свършило.

.... Значи в 17 ч. ще започнат.

Аз и Боци чакаме тръпнещи резултата.

valentor

Постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН , според договора, са : Великобритания, Китай, СССР, САЩ и Франция.

Руснаците няма да наложат вето на българка, .... Франция и Великобритания са членки на ЕС, ..... Американците ги послушахме да променим кандидатурата,....... китайците изрично подкрепиха Бокова. Е, все едната от двете българки трябва да се окаже необходимия компромис, иначе ще кажа..... на маймуни ни направиха!

Вече не.. Хамънд каза, че излизат.

срам за България.

КриСТАЛИНА било родното име на СТАЛИНКА ??? Ади бе ! Такова име не е съществувало по онова време при соца. Няма такъв филм. СТАЛИНКА е истинското й име и няма никакъв проблем информацията в Интернет да остане скрита, да бъде изтрита и дори да се направи нов акт за раждане на въпросната особа. Имаше достатъчно време за това.

Може и да е имало такива имена, ама да има някаква благозвучност. Нали Сталинка е малко немъжко име, затова са го направили да има по-дамско звучене. Въпросът е, че тя е кръстена на Сталин, както моят братовчед Светльо е кръстен на дядо Ламби, например!

ХА ХА,аз пък казвам,че няма такова име като БРИГО а си е БРИГАДИР но.....старателно се премълчава,нали си е наше момче

Бокова, Чокова, Сталинка Малинка, Боко Тиквата, Ценко Чоков, мармалади. ООНееее. ООН е бутафорна организация, някакви хора си лафят без никакъв резултат. Голямо мучене за това ООНеее.

КриСТАЛИНа предпоследна, Бокова последна! Това ще е днешният резултат !

Кристалина е изгърмян патрон. Тя замени Румяна Желева, като комисар в ЕС, пак по предложение на Борисов. И пак под чуждо внушение от към Берлин. Тогава работата стана и Бойко се закичи с лаврови венци на победител. Тогава Румяна бе бламирана от българските евродепутати, което си е чисто българска черта. Сега Бокова оъщо бе подложена на бламиране от кресливите български реформатори, соросоиди и русофоби в София, Брюксел и ООН. Но Кристалина вече не е в най-добра си форма, да не говорим за морала ...

виждам две гнусни, безродни пачаври от времето на правешкия циганин!

Напишете долното в Гугъл и лъжата, че Кристалина се е казвала Сталинка, лъсва като комунистически гъз на пълна месечина. Там има сканиран акта ѝ за раждане. Това е: Вижте акта за раждане на Кристалина Георгиева - никога не е ...

Много си наивен! Някои хора магистърски дипломи си изфабрикуваха, колко му е да се направи и друго, ако трябва! В Гугъл пише, че една известна Цветелина всъщност е Цветанка, но и това сигурно "не е вярно". Кристалина е име от 70-те години, преди не го е имало.

Нява нужда! Просто изписвайте ей така името й - КриСТАЛИНа!

Само не разбрах защо си рекламираш задните части тук?

другарю червен -те другарите /днешните либарали и русофоби и евроатлантици/- си изфабрикуваха дипломи от Харвард,Принстън и откъдели не , ама всички до един са били доносници на ДС, даскали по научен комунизъм, комсомолски и партийни секретари.Това не можаха да скрият и унищожат-общото си минало.

Народо е проЗд, а освен това малоумните, продажни герберастки тролове са задействани от Боко и Цоко

смехурко,пак си предозирал хапчетата....внимавай,че повече копейки за памперси ЙОК и ще си ходиш все подмокрен

Най-добре е нито едната от двете ни кандидатки да не бъде "назначена" от Великите Брокери за шеф на Световния Холдинг ООН, съставен от много ЕТ (еднолични търговци), защото най-много ние ще загубим - пари (от излишни мероприятия), излишни заблуди, че ако светът разбере къде се намираме на Глобуса ще ни увеличи пенсиите и др. И най-вече - която и да изберат, администрацията на холдинга ще бъде населена от нея с наследниците на бившите "комунисти" от ПОЛИТБЮРО НА БКП и техните боди-гард-ченгета, които докато ние (редови демократи и комунисти), митингувахме и "мечтаехме за демокрацията и пазарната икономика", те бяха пратени на първо време в Благоевградския Американски, а други комсомолци и партийци - директно в леговището на "капитализма и империализма", който те най-усърдно громяха, докато не се обърна палачинката, и сега да ни учат на евро-атлантически ценности.

Викаш, ако не е Бокова, не бива да е и Кристалина? Що така? Не са ли и двете българки?

Моите уважения "ЩО ТАКА?", но тук не става въпрос за българка и анти българка. С тъга написах горното, защото считам, че пак се само-употребихме и ни бият не дузпите, а шута в европейски и световен мащаб!

Боко или Бокова - туй е въпросът ?

световна мярка за наглост: 1кристалина световна мярка за некадърност: 1ирбок пожелавам и на двете успех,защото са "българки",т.е родно производство !

За първата може и да си прав, но за втората . не! Ако беше некадърна, как щяха два пъти да я изберат за шеф на най-голямата организация на ООН? Това, че не се бута по снимките до най-важните хора, а тихо си върши работата, не бива да заблуждава. Най-много работа вършат точно онези, които не се натрапват, та всички да ги видят.

разделяй и владей е много стар, но в България върши добра работа от векове насам, затова сме на тоя хал и после все някой ни е виновен.

1989 год. комунистите хитро се прикриха под различни партии и така объркаха и разединиха хората,които в онзи момент бяха твърдо против БКП и комунистите.В по-ново време създадоха и ГЕРБ и други и объркването е пълно.Дано антикомунистите се обединят и свалят от власт комунистическите партии,включително и ГЕРБ

Много си объркал понятията. Тези, за които пишеш не са комунисти, а конформисти, т.е. хора, които винаги се нагаждат така, че да не изпуснат кокала. У нас те са повечето от ориентиращите към професията политик. Избирателят, ако е образован, обича да чете и може да мисли, ще различи почтените, верни на идеята хора /доколкото ги има/, от другите, за които написах по-горе.

Не може. Защото от редовите "комунисти" и "антикомунисти" не зависи нищо. Защото едни отворковци създават от хората комунисти и антикомунисти и ги карат да се конфронтират, докато те ги грабят.

Що за хора живеем тук?Толкова е лесно да ни настройват един срещу друг. Ето и сега- Ирина или Кристалина?Защо трябва винаги тази стратегия да сработва? Какво ви интересува личната кариера на тези двете? Дори поста генерален секретар на ООН да звучи тежко, е просто един слугинаж- послушна бюрократична мишчица, която води събрание. Чудя се, как сме се освободили от робство, как сме били единни .....а сега какво: протест- контрапротест; сини-червени; русофили-русофоби....и т.н. жалка история

Кристалина съвсем замърси пейсажа в ООН с излагането си. Дали не е време Борисов да излъчи някоя трета креатура, Която да влезе в надпреварата след гласуването

Борисов няма да излъчи нова кандидатура, защото Големия брат иска тази!

другият голям брат иска онази?