Омбудсманът поиска от Кацаров облекчен режим за ТЕЛК на хората с необратими увреждания

Унизително и лишено от логика е да се представят неколкократно документи, след като поставената диагноза е окончателна, настояват потърпевшите граждани

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

жена с такъв бритон, да знаеш че е малоумна!

самият Клецаров е с необратими увреждания. Няма и кой да го облегчи. Кауза пердута, обудсмана да го ду…х …аааа.

Трябва пълна ревизия на всички ТЕЛК решения за последните 10 години. Половината цигани ЕЖЕМЕСЕЧНО получават пари, защото са с..... ПЕРНАМЕНТНО ГЛАВОБОЛИЕ!?!?! В същото време, се отказва на българи с РЕАЛНИ нужди!

Защо досега не е повдигнала въпроса или сега е удобен момента?!

Аз пък искам хора с анцузи да не излизат от BMW паркирали на инвалидни места закичайки си талон за инвалид на починал роднина. А кьорави ли сте, че 80 % от паркиранията и останалите придобивки се ползват фалшиво. Всички сини талони трябва да са в един регистър и да могат да се проверяват както се проверява годишния технически преглед и застраховка ГО

Мисля, че това, за което говориш ти и това, за което се бори тя далеч не са едно и също нещо. Ако на един инвалид, дали заради трудова злополука или заради заболяване му ампутират краката, дали ще му поникнат нови за три години? Това че е тотална корупция и връзкарщина в телковете няма нищо общо със заболяванията на хората. По-скоро ако видиш мутра с инвалиден стикер, да има къде да съобщиш и да ги издирят лекарите издали заключенията на мутрата, защото има сериозно болни, които биват отрязвани, защото било слабо финансирането, а през това време има здрави изроди, които се възползват от благата предвидени за болните! На такива им пожелавам, каквото симулират, от това да се разболеят!

Това е важен за мнозина и нерешен въпрос от досега управляващите. Те витаеха в облаците и по чекмеджетата си. Такава човешка позиция ВЪОБЩЕ не ги интересуваше. Само си спомнете физиономията на Кирил Ананиев като министър на здравеопазването.Пази, боже! Хубаво е, че г-жа Ковачева е активна. Възможно това да е неин стил, но мисля, че тя се повлия от предишния омбудсман Мая Манолова, която с активността си изпълни със съдържание тази длъжност у нас. Помислете за предишните омбудсмани и специално този с пипонестата глава Пенче? (дори и името му не се знае), който явно в други области набляга, защото синът му се оказа в списък с големи суми в чужбина. Хора, мислете. Всички сме нужни, за да може да си въведем ред в държавата в полза на обществото.

Аз неведнъж съм писал за тази женица, която се опитва съвестно да си върши работата и се беше оплакала, че за нейна изненада среща спънки от съпартийци. Да, дали повлияна от Мая или просто имаше желанието да покаже, че и тя е способна, но се опитва да направи много за обикновените хора и за нейно учудване се оказа саботирана, както от свои, така и от чужди. Дано да се обединят поне малко около съвестта си поне сега и да постигнат нещо полезно като я подкрепят!

Аз пък смятам, че сегашният омбудсман и преди е вършел цялата работа, а Мая само е обирала овациите. Но това е нормално положение в България.