Окончателно: Минималната пенсия става 467 лева, максималната - 2000 лв. от 1 юли

Изпаднали в сериозна политическа криза депутатите се опитват да печелят избиратели, които вероятно скоро ще са им нужни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо няма никаква логика, минималната пенсия се увеличава с 26.2 %, а останалите с 10 %. Тоест, тези които се осигуряват на минимална заплата умишлено за да получават по-голяма заплата ще вземат по-голямо увеличение, а балъците които са внасяли повече в НОИ ще вземат с пъти по-малко увеличение! Така май лека полека пенсиите ще се изравнят и никой няма да има интерес да се осигурява на реалната заплата която получава. Май се връщаме отново в Комунизма!

А,някой може ли да ми каже,защо пенсионираните след 31,12 2021 няма да получат 10%

Партийците правят огромна Грешка - увеличават до 2 000 лева Тавана на Пенсията , а Дават пенсия на хора които никога не са Работили на Трудов Договор

Ей мързелив народе, стига плака а се хвани на работа!

СЕГА ВДЕМАМ 460ЛВ ПЕНСИЯ. ОТ 1 ЮЛИ ЩЕ ВЗЕМАМ 467ЛВ. УВЕЛИЧЕНИЕТО Е ТОЧНО 7 ЛВ!!!!!!!! НЕ ЗНАМ КАК ГИ СМЯТАТАТЕ ТИЯ ПРОЦЕНТИ!!! ЯВНО НЕ СТЕ ПЕНСИОНЕРИ!

От седмица преди края на мандата на герб до сега минималната пенсия нарасна от 200 лв. на 467 лв. Да хич не е много, но с това темпо няма да отнеме много да стине МРЗ. И докато слушаме как трябва с еди колко си още да се вдигне и вдига, без да броим добавките които са вече като перманентно допълнение все още нищо не се говори за заплатите. Освен едно ето едни 60 лв. като тия за пенсиите! Зор зор за Шенген и Пентен и Еврото пък като видият другите колко струва лева в евро ще имаме повече работодатели за евтина работна ръка от колкото работници.

Средна продължителност на живота: 72,7 г Пенсионна възраст - 65 години Получаваш пенсия общо 7,7 години. Работиш 40 години Осигуровка 18%

Значи 40 години правиш вноска за пенсия по 500 лв на месец - 6000 на година => 240 000 лв После 8 години вземаш пенсия от 1000 лв => 96 000 лв

Пирамидата е железна

заплатата на депутатите трбва да се изислява като се вземе най-ниския получен законен доход или получена социална помощ и най-ниската получена законна пенисия в България и се умножи по определен коефициент. тъй като най-ниския доход на хиляди българи е 0,00 лева, то и депутатите трябв да вземат 0,00 лева! да видят как се хранят туземците от кофите за боклук!

Абе тези изроди - депутатите, докога ще разиграват циркове и всяка година ще хвърлят трохи на хората. Да се вържат пенсиите и заплатите към депутатските заплати които се, актуализират на всеки 3 месеца и готово. Ама не щат говедата. Искат да ни държат в мизерия. Да не говорим, че има такива депутати дето нямат и един ден трудов стаж, те по ли са заслужили от народа?

Моята пенсия беше 438 лв., сега колко ще стане?

С увеличението, като приспаднем инфлацията, около 280лв. Честито!

Зависи, дали това е пенсия с включена в нея 60 лв ковид добавката. ако да, то 438-60=378 - чиста пенсия 378+37,8(10% от 378) +60(ковид добавка)=475,8 лв - това трябва да бъде новата пенсия.

541.80

Във Франция фонда на пенсиите е 12.5% от националният им доход.Тук това което се плаща за пенсии е много по-малко от франсетата.При този национален доход има още възможностти да се плаща.Как се актуализират заплатите на депутатите на база средна работна заплата,когато не е изтеклаа годината.?За тях трябва база минимална пенсия.

Нали щяхте да се борите за единна европейска пенсия и заплата бе дебили? Тея увеличения на избрани групи са алабалистика и предизборни кьорфишеци. Инфлацията веч отдавна ги е изяла, а задаващата се зима ще стане страшно. Циркаджии

Кирчовци! Взимат заеми, за да раздават пари и да викат колко са успешни.. Позор

На драгалевският циганин И.Костов, който продаде Кремиковци за 1 долар, Авио компания Балкан, за един апартамент и т.н. скромната му пенсия е 4080лв

Не сравнявайте мафиоти и хора които с честен труд и много знания са си изкарали заплатите.

Честен е труда само на Тошо жицата от кремиковци, за това от 2-3 месеца насам заплатата ми намаля с няколко процента заради увеличените осугуровки. Тошо "жицата" е важен мен и децата ми кучета ни яли...

Дерзай другарю Посети всички хотели на Костов Направи репортажи Напиши стихотворение за Кремиковци Амааа друж се дръж се да не те разкрият че си руски кавал

Умно-красивите сородсоидни кравариски дебили с промити мозъци, да не ръсят акъл. Видяхме ви Харвардските възпитаници и протеста от джендъри и фирмаджии от америка за България

съвсем съзнателно през периода 1989-2004г. бяха направени три неща: - беше разрушена пенсионната система и беше създадена нова, малоумна, вредна и несправедлива - България беше лишена от бъдеще защото едно поколение работна сила озчезна от територията и остана непоправима дупка - България беше лишена от мъдрост защото най-безмислостно бяха избити стотици хиляди пенсионери И затова вече няма оправия! И за това са виновни европата, демокрацията, натотото и техните агенти и зомбита!

Не три а триста, за съжаление в същият дух. Само разпад и разруха

Пенсионният фонд е конфискуван през 1945 г и престава да съществува до 1991 година когато се създава

3400лв. пенсия е само за заслужилите другари. Няма как при максимален осигурителен доход 3400лв. да се изчисли 3400лв. пенсия. Това е незаконно.

Има как, ако си на макса, си на 2200-2300, говоря с честен труд при внасяне на максимални осигуровки, без разни държавни длъжности. И ако половинката ти е бил/била на макс и почине, започваш да получаваш добавка 50% от неговата/нейната пенсия и става точно 3400. Затова и в закона е записано сумата от пенсии.

А, данъците кога и с колко ще ги вдигнете? За преките и косвените, става въпрос.....

Бравос ,а тези дето получават заплати- кучета ги яли .

Високите осигуровчици си ги лапкахте сладко сладко а сега не ги давате с години в полагаемата пенсия на осигуровките.

2000 лв. пенсия когато има хора с доход от 0,00 лв! и какви са тези гении с 2000 лв. пенсия? паразити и бандити!

Миньори например. И работници в АЕЦа. Пилоти. Строители метро... И много други. Всички ли те са бандити?

Според Мика Зайкова, твърдо да.

АААААА, преби ме :))) как само не сетих за нея :))) Още помня нейните сметки за пенсии с 60 лева ))) И все още не мога да разбера, откъде ги измисли тези неща. сигурно смята всички освен нея за тъпи... Еми, случва се )))

Чакай бе, тея за без пари ли са работили? Колко лева пенсия ще вземат днешните "строители на метрото" при заплата от 1000 лв? Аман от "герои" и "ударници"...

Поради идиотския труд, колко от тях са живи за да получават пенсия? Тези тавани да за харантутниците.

Не те разбарх? Ама изобщо. Не са работили за без пари разбира се, и внасяли осигуровки върху реалната заплата. затова имат големи пенсии, които не им плащат - щото има таван. Просто не им дават всичко, което трябваше да дадат. Така разбираш за какво говоря? Помисли пак над въпроса си и го задай по друг начин, защото в този си вид той няма смисъл. А само обижда тези, които били са честни към системата, а тя не им дава това, което беше обещано.

кави 2000 лв като таван! та и сега има хора "пенсионери" които взимат повече по разни начини! а колко паразити за никава работа вземат по над 5000 лв като заплата?!!! за това ли гласувате? а бежанците с 1200 лв когато социлната пенция е 170 лв?

а кво стана с хората с непълен работен стаж, които не могат да работят или не им дават работа? още ли ще го духат? или да ровят в кофите за боклук? що не пратят утре сутринт всичките депутати да се търсят закуска, обяд и вечеря в кофите за боклук?

На военните и полицаите пенсийте трябва да се намалят 1Никога не са им удържали осигуровки от заплатата 2Нокога Държавата не им е внасяла осигуровки

На теб ти трябва учебник по български език.

това е една от привилегиите, давани на тях. Един вид бонуси към заплата. Иначе кой ще ходи да воюва или да ходи по улиците... Така е в много страни, в САЩ дори дават гражданство и безплатно обучение на военни.

Благой... ще ходи. Бе нали работят за заплата? Да си договарят запалта, която им върши работа и да си плащат вноски като всички останали. Аман от привилегировани лапачи.

Ако имаш предложения, отивай към парламента и им обяснявай, какво трябва да направят. Аз няма как да променя положения в кодекса :)) Това, че толкова гордо си го написал , не значи нищо. Означава само това, че няма какво да кажеш. Те си правят протести, присъедини се към тях и кажи, какво още трябва да искат)

На всичкото отгоре са носители на руските ценности и по- добре да си хващат пътя към Русия, където пенсиите са в пъти по- ниски.

Песийте?!? Имаш ли завършен поне 4-ти клас?

Teзи глупаци ще разорят държавата с техния див популизъм. Дори и сега голяма част от пенсиите се финансират от бюджета. А новите повишения ще струват още 1.3 милиарда лева през 2023, още 3.7 милиарда през 2024, и още 4.7 милиарда през 2025. Откъде ще ги вземем тези пари?

Заеми, по-големи данъци. Още заеми, още по-големи данъци. Още заеми, още по-големи данъци. Още заеми, още по-големи данъци. Още заеми, още по-големи данъци. Те. ние всички и най вече децата ни. Заробват се поколения.

2 бона пенсия!! А ти си блъскай от 9 до 6 за 1100-1200... ДЕТ плюс ТИ ГИ ЯДЕ ИНФАЦИЯТА. Спирам майната ви. Зорлем ме бутате в сивата икономика, но в пирамиди не участвам.

защото тези с максимална пенсия са плащали голям размер осигуровки, а тези с минималната пенсия даже не са и работили!

Като са са плащали голям размер осигуровки, кой бе при Соца ли е плащал някой? И де ги тия пари? В какво са инвестирани, каква е възращемостта? НУЛА! КРЪГЛА НУЛА. Колко данъци аз днес трябва да плащам за да могат 2 милиона поенсионера да живеят на гърба на 800 хиляди работещи? А ако продължи демографкият срив, колко ще трябва да плащат децата ми. Устойчив модел ли е това? Луди ли сте?

Ти като дете на чий гръб живя бе, умний. Я помисли!

Със сигурност не на гърба на палавата Гинка секретарката на комсомола от Сунгурларе и Дечо управител на околйския партиен комитет в Симитли. И двамата натрупали завиден стаж и завидно отрудени хорица, които сега незайно защо трябва да храня.

ТИЯ С МАКС. ПЕНСИЯ И ТЕ НЕ СА РАБОТИЛИ! ИЗКЛ. САМО МИНЬОРИТЕ И ЛЕТЦИТЕ!

Трябва да изтеглим още 9 милиарда за 9 дни, че иначе няма откъде да вземем парите за пенсии. Да му мислят тези след нас.

се учудвам, когато управляващите говорят за 50-100 лв. увеличение!, т.е. 10%! А бе, ние сме изостанали с 200 %, а сега всеки ден се повишават цените, защо ни заблуждавате? Няма такъв народ!

а заплатите кога, с тези темпове от 1 януари догодина нищо чудно мин пенсия да се изравни с мин заплата...

Сега ще започнат едни резервации за Малдивите, та пушек ще се вдига, на тези цени и 800 лева минимална пенсия е малко !

Осигуителният принос е еднакъв процент за всеки. Влелите в бюджета приходи предполагат равенство удостоверено с процента. същата логика при разходите после е неприемлива понеже акумулираните приходи не са адекватни на разходите. От което си следва, еднакъв паричен еквивалент за екзистенц за всики пенсионери пенсионери. За да не се фука някой, че е бил в кулоарите на властта или че е бил галеник на БКП с високата заплата. Оотдавна тряваше да се премахне привилегията за щатните в тотаритарните организации и да не се признава трудов и осигурителен стаж. От къде идваше осигуряването- от приходите в бюджета.

Ааа когато мой роднина внасяше високи осигуровки държавата ги лапаше а сега не могат да му платят полагаемата на осигуровките пенсия пак държавата си нагълта

Колко беше пенсията преди Борисов и колко стана по времето на Борисов? И още-от кога тройната коалиция НДСВ БСП и ДПС я броите като управление на Борисов?

А при Банкянския похотливец и крадец - 12 години -най-дългото от трите.

499 лв мин.пенсия от 1 октомври . 700 лв средна пенсия от 1 октомври . + 60 лв добавка за всички пенсии до 1000 лв , за периода от 1 юли до декември 2022 г. + 60 лв добавка за всички пенсии до 700 лв , за периода от 1 януари до декември 2023 г. 850 лв мин.заплата от 1 януари 2023 г.

Споменаха ли от къде ще вземат тези пари?

веднъж като завъртиш въртележката, небето е границата...

Защо вдигате максималната пенсия? Социална политика би била първо да вдигнете минималната докато прага между двете стане в рамките на 20-30%

не ги вдигат, вдигат тавана. Хората са внасяли парите си много години, а такива тарикати като теб са им се присмивали, че плащат. Имат право да вземат това, на каквото са се осигурявали

Кои са пенсионерите с над 3400лв пенсия?

Те светкам Мунчо прецедента

пенсия от 3400 лв. могат да имат хората които са се пенсионирали преди 2000-та година когато се въведе максималния осигурителен доход в размер на 670 лв. Те са осигурявани върху размера на заплатата която са получавали. Освен това имаха право да изберат 3 произволни години като база за определяне размера на пенсията. Или казано на кратко много малко такива хора в България са още живи... Всеки бивш президент на Република България има право на пожизнено месечно възнаграждение в размер на 60 на сто от основното месечно възнаграждение на действащия държавен глава. Заплатата на Румен Радев пък се получава, като се удвои депутатската и така основната става 6240 лева. Върху тази сума се начислява по 1.6% за всяка година трудов стаж. Той има 35 години прослужено време, което прави добавка от 56 процента. Така реалното възнаграждение на държавния глава достига близо 10 000 лева. Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов обаче получават всеки месец по 3744 лв., т. е. 60% от основното възнаграждение без добавките

Благодарение на вашата не компетентнос горивото гони цена от 4 лв/л при условие, че продължаваме да внасяма руски петрол, а не американски. И за какво ни беше това изключние за Руския петрол при услови, че плащаме на цената на скъпи. От това, ще се облажи някой, но не и българския народ!!!!

Нали все вземаме пример от САЩ - там за разлика от нашето "доброволно-задължително" осигуряване -можеш да внасяш/или не внасяш/ пенсионни осигуровки. Рискът си е твой. Чисто статистически средната продължителност на живота на българският мъж е 68, а той се пенсионира на 66-67.

Броя на пенсионерите нещо ти куца статистиката.

Мъжете, които са се пенсионирали (които са успели да доживеят) през последните 5 години са се радвали средно по 1-2 години на пенсия. Сега по стана ли ти ясно?

Ела в България поне, брой на работещите и пенсионерите е почти еднакъв. И средната възраст на пенсионерите е над 70 години. Вероятно както и в другите ми платени коментари извъртате статистиките както на Вас Ви е удобно.

И при високи осигуровки, ако не си заделил нещо за годините в пенсия, си жив-загинал в тая ошмулена държава.

Пари за увеличението на пенсиите няма. Което значи, че ще бъдат теглени непрекъснато заеми за това увеличение на пенсиите.

А преизчисление на всички пенсии за трудова дейност, отпуснати до 31 декември 2021 г., с по-голямото от ръста на осигурителния доход или на инфлацията, през октомври ще има ли?

До сега, от 2000 година до 2008-ма, имаше някакво запазване на покупателната ми способност. След казаното от Симеон Дянков по повод на Член 100 от КСО, АЗ В ПЕНСИОНЕРИ НЯМА ДА ИНВЕСТИРАМ!, днес всички партизани са се загрижили за нас, как да ни направят още по-бедни гладни и студуващи. Обаче идва ужасният край на "безкрайния" ужас и това се вижда от паниката която тресе угоеният "елит".

Единствено което очаква пенсионерите под мандатната територия Булгаристан е КАМБАННИЯТ ЗВЪН !!!! Бог да благослови Америка за Булгаристан !!!

Този надпис ще ни напомня за печатането на "зелени тапети". Когато ЕНЕРГИЯТА НА БЕДНИТЕ разруши енергийния капан, нещата ще се преобърнат в полза на Космическите и Регионалните Закони.